Találatok a következő kifejezésre: Mit kell kórházba vinni (177 db)

Hányadik hét körül legyen összerakva a kórházi táskám? Most vagyok a 32. hétben. És nagyjából miket kell magammal vinnem?

Legjobb válasz: A testvérem márciusban szült és neki adott a védõnõje egy listát hogy mit kell vinni a kórházba és adott egy listát az apukának is amin az volt írva, hogy mit kell vinni ha kijöhetnek.

A testvérem márciusban szült és neki adott a védõnõje egy listát hogy mit kell vinni a kórházba és adott egy listát az apukának is amin az volt írva, hogy mit kell vinni ha kijöhetnek.
Ismét 3.! Tejserkentõ tea, és homeopátiás bogyó. Én még ezeket is viszem.
Szerintem lassan összepakolhatsz. Kórháza is válogatja, hogy mit kell vinni, de a személyes piperéken kívül mindenképpen: wc-ülõkére papír, wc-papír, pzs, betét, bugyi, zokni, papucs, zuhanyzó papucs, köntös.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Ilyennek kell lenni egy védõnõnek :)
A kérdező hozzászólása: Igen!Sajnos az én védõnõm sem arról híres, hogy bõbeszédû és segítõkész lenne:( Köszönöm a válaszokat!
3. vagyok!!! Bocsi, most nézem vissza mit írtam! :D:D:D Nem elõl gombolós köntöst, hanem elõl gombolós hálóinget minimum 2 db, és egy köntöst! :D Kicsit már szétszórt vagyok...hihihi
A kérdező hozzászólása: :) )

A nyíregyházi kórházba mit kell magammal vinnem szülés utánra a bébimnek?

Legjobb válasz: Szia! Ruhát nem kell vinned azt a kórház adja, pelenkát is adnak. Én csak popsikenõcsöt vittem mert azt nem adtak, de még popsitörlõt is vittem, azt adtak, csak keveset. Más nem kell én hotel kortelemben voltam ami fizetõs és ott minden mást adtak, mert ott ugyebár kinnt volt velem a babám. Meg majd a hazahozatalkor kell bevinni apának a ruhát amibe hazahozod a babáát. Könnyû szülést és jó babázást!

Szia! Ruhát nem kell vinned azt a kórház adja, pelenkát is adnak. Én csak popsikenõcsöt vittem mert azt nem adtak, de még popsitörlõt is vittem, azt adtak, csak keveset. Más nem kell én hotel kortelemben voltam ami fizetõs és ott minden mást adtak, mert ott ugyebár kinnt volt velem a babám. Meg majd a hazahozatalkor kell bevinni apának a ruhát amibe hazahozod a babáát. Könnyû szülést és jó babázást!

Ki fog közületek szülni, június elején a MÁV kórházban? Kinél? Mit hallottatok: mit kell feltétlenül vinni a babának, illetve magamnak?

Legjobb válasz: szia! ha gondolod miután megszültem ott leírom hogy miket kellett vinnem, de nem hiszem hogy annyira nagyon befolyásolt dolog hogy melyik kórházban szülsz.Az általános "baba kelengye" cuccokat, de tényleg leírom, amint megszültem :D Remélhetõleg még április 28 elõtt..addigra vagyok kiírva egy szégyenlõs kis pocilakóval, aki remélem a nyuszival együtt akar megérkezni:D

szia! ha gondolod miután megszültem ott leírom hogy miket kellett vinnem, de nem hiszem hogy annyira nagyon befolyásolt dolog hogy melyik kórházban szülsz.Az általános "baba kelengye" cuccokat, de tényleg leírom, amint megszültem :D Remélhetõleg még április 28 elõtt..addigra vagyok kiírva egy szégyenlõs kis pocilakóval, aki remélem a nyuszival együtt akar megérkezni:D
5 hete szültem, friss az infóm. :) A babának pelenkát és popsitörlõt vinni kell. Sokat. Ha viszik fürdetni, vizsgálatra, a nõvérek kérnek 1 pelust és 2 db törlõt. Amúgy is magad fogsz pelenkázni. (Kezdõ anyukaként 1-1 peluscserénél jó sok elfogyott nálam. :D) Popsikrémet, a köldökápoló szereket nem neked kell vinni, minden van a szobában, még fertõtlenítõ törlõkendõ is áttörölni a pelenkázót. Én még vittem be textilpelenkát is, pelenkázáshoz, ne a hideg pelenkázólapra kelljen letenni a babát, etetéshez stb. A ruhájuk kincstári, még kis takarót is kapnak, de az elég vastag. Saját kis takarót én vittem, legalább szokta az otthoni illatot. :) Magadnak: Mindent. :) Hálóingek, köntös, bugyik, betétek, tisztálkodási szerek, wc papír (sok! nálam 4 tekercs ment el 4 nap alatt), törölközõk, evõeszközök, konyharuha, szalvéta. Vihetsz saját mellszívót, nem szólnak a használatáért. Rágcsálnivaló, ásványvíz és kaja. (Tudom, nem hizlalda, de rettenetesen rossz a kaja és kevés is. A tejcsi beindulásához pedig kell a szénhidrát. Nekem a cukordiétás étrendet kellett tartanom, be se indult a tejem, csak itthon. Hûtõ, mikró van.) Próbálj 1-2 csomagot csinálni csak, mert a szekrények nagyon kicsik, az éjjeliszekrények meg elég romosak. Mindenki az ágy alatt tárolta a cuccát. Egyébként nagyon jó volt ott szülni, a nõvérek nagyon aranyosak, bár eléggé leterheltek, néha többször is szólni kellett nekik, vagy várni rájuk. De ha komoly a gondod, akkor mennek azonnal. A dokik is rendszeresen benéznek. A csecsemõs nõvérek is aranyosak, 1 idõsebb nem volt szimpatikus, egy beugatós vén k... volt. A gyerekorvos, gyógytornász (õ is megnézi a babákat hazaadás elõtt, ha kell, jön és megmutatja, hogyan tornáztasd vagy mire figyelj oda) szuper szakember, nagyon elégedett voltam velük. Ha szükségét érzed, írathatsz vele tápszert hazamenés elõtt. Ha még kíváncsi vagy valamire, kérdezz! :) További szép babavárást!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, és várom a további tapasztalatokat :) Jó babázást, és könnyû szülést :)


Szült valaki mostanában a soproni kórházban? Hogy zajlott? Hogy vannak a szobák? Velem lehet a baba? Mit kell magammal vinni a babának? Apás szülést engedik? Kinél szültetek?

Legjobb válasz: szia! Rooming in van, babának pelust és popsitörlõt vigyél, de ezeket utólag majd behozzák, az én babámnak elég volt, amit kórházban kapott pelust, de õ nem kakilt sokat, illetve a kórházban állítólag kevés van, ezért szerencsésebb, ha inkább ti visztek be, hátha valakinek nagyobb szüksége van a kórházira. A babára ott a kórházi ruhát adják, amit célszerû bevinni az a textilpelus. Apás szülést természetesen engedik.Én sok dokinál szültem egyszerre, mindig más jött be épp, sajnos a többségrõl nincs pozitív tapasztalatom, tisztelet a kivételek. A szülésznõk viszont odateszik magukat!

szia! Rooming in van, babának pelust és popsitörlõt vigyél, de ezeket utólag majd behozzák, az én babámnak elég volt, amit kórházban kapott pelust, de õ nem kakilt sokat, illetve a kórházban állítólag kevés van, ezért szerencsésebb, ha inkább ti visztek be, hátha valakinek nagyobb szüksége van a kórházira. A babára ott a kórházi ruhát adják, amit célszerû bevinni az a textilpelus. Apás szülést természetesen engedik.Én sok dokinál szültem egyszerre, mindig más jött be épp, sajnos a többségrõl nincs pozitív tapasztalatom, tisztelet a kivételek. A szülésznõk viszont odateszik magukat!

Soproni kórházba mit kell magammal vinnem szülésre és a benntlétre a kórházi pakkban, illetve a babámnak miket kell bepakolnom? Köszönöm válaszaitokat!

Legjobb válasz: Szia! Bár saját tapasztalatom még nincsen, mert decemberben szülök Sopronban, de a védõnõmtõl kértem egy listát! Úgy néztem, hogy szinte tök ugyanaz van ráírva, mint az interneten található listákra! A babának pl.: csak pelenka meg popsi törlõ kendõt ír a kórházi tartózkodásra, semmi mást! De ha gondolod, bepötyögöm neked a listát! Mikor szülsz? :) Van dokid?

Szia! Bár saját tapasztalatom még nincsen, mert decemberben szülök Sopronban, de a védõnõmtõl kértem egy listát! Úgy néztem, hogy szinte tök ugyanaz van ráírva, mint az interneten található listákra! A babának pl.: csak pelenka meg popsi törlõ kendõt ír a kórházi tartózkodásra, semmi mást! De ha gondolod, bepötyögöm neked a listát! Mikor szülsz? :) Van dokid?
A kérdező hozzászólása: Én dec 23ra vagyok kiírva ma vagyok 34 hetes fogadott dokim nincs de a hídashoz járok 3.baba és kisfút várok végig azt hittem kislány és 3 hete derült ki. Te hányadik babát várod hány hetes vagy?
A babának valóban csak pelust és törlõkendõt tegyél be, mást mindent kapnak.Kórházi csomag ugyan az, mint amit a neten találsz.Én januárban szülök, nagyon izgatott vagyok, szeretnék túlleni.
Szia kedves utolsó válaszoló! Hányadik babád? Mi a véleményed a kórházról és az orvosairól?
Szia!Második baba lesz.2009 októberben született meg az elsõ babánk, egy huncut kisfiú.A Berkes-nél szûltem, teljesen meg vagyok vele elégedve, korrekt doki, most is nála fogok.Jól teltek a kórházban eltöltött napok, az orvosok normálisak.

Budapesten a Szent Imre kórházban szeretnék szülni. Mit adnak babának, anyának? Gondolok itt pl. hálóing vagy popsikrém, babaruha. Mire figyeljek, mit kell mindenképp vinnem?

Bocsi, de még egy másik kérdés: Ha nincs fogadott orvosom a SZent Imrében és nem oda tartozok lakcímem szerint, attól még mehetek oda ugye?

Legjobb válasz: Szia Én ott fogok szülni hamarosan. Pelenkát kell vinni az tuti . Én ezeket viszem: -textil pelus -az a ruha amiben haza hozod. -popsikrémet is tettem be Más nagyon nem kell. Illetve sapk, a kezecskékre kesztyû. A mamának minden kell!nem adnak semmit sem! Sajnos szerintem nem szülhetsz ott így. oda visznek ahova tartozol helyileg, ha nincs fogadott orvosod. Boldog babavarast! 39hkm

Szia Én ott fogok szülni hamarosan. Pelenkát kell vinni az tuti . Én ezeket viszem: -textil pelus -az a ruha amiben haza hozod. -popsikrémet is tettem be Más nagyon nem kell. Illetve sapk, a kezecskékre kesztyû. A mamának minden kell!nem adnak semmit sem! Sajnos szerintem nem szülhetsz ott így. oda visznek ahova tartozol helyileg, ha nincs fogadott orvosod. Boldog babavarast! 39hkm
Nemrég szültem ott. Az anyukának mindent kell vinni, a babának pelenkát, popsitörlõ kendõt feltétlen.Ruhát is vihetsz, ha nem akarod a korházit. Az elsõ válaszolónak szerintem igaza van és orvos hiányában valószínûleg ott kell szülnöd, ahová tartozol.
Anyukának: minden, ami kellhet! :) Babának: pelus, popsitörlõ. Popsikrémet, ruhát adnak. Ha saját rucit viszel, azt nem tudják garantálni, hogy nem veszik el a "tömegben", mikor beviszed a csecsemõsökhöz...szóval csak a hazavitelre érdemes sajátot bevinni! Mi pl. 1-es Liberot vittünk be, és nagyon örültek neki, mert koraszülöttre nem kapnak pelenkát, és így a mienk helyett adtak ugyan annyi darab 2-es Liberot!

Békéscsabai kórházba mit kell magammal vinnem szülésre és a benntlétre a kórházi pakkban, illetve a babámnak miket kell bepakolnom? Köszönöm válaszaitokat!

Legjobb válasz: Szia! Én 1 évvel ezelõtt szültem. Az én csomagom így állt össze:hálóruha/több db/, 2 pár papucs, törölközõk, tisztálkodó eszközök/tusfürdõ, sampon, fogkrém, fogkefe, wc-papír stb./, evõeszközök/kés,villa,kanál,pohár,esetleg szívószál,tányér/,köntös,nagy bugyi,betét,telefontöltõ,minden iratod+kiskönyv,melltartó,melltartó betét,2l-es ásványvíz. Remélem mindent leírtam. A babának nem kell semmit bevinni, majd csak haza jövetelnél, amiben haza viszitek. Könnyû szülést kívánok!

Szia! Én 1 évvel ezelõtt szültem. Az én csomagom így állt össze:hálóruha/több db/, 2 pár papucs, törölközõk, tisztálkodó eszközök/tusfürdõ, sampon, fogkrém, fogkefe, wc-papír stb./, evõeszközök/kés, villa, kanál, pohár, esetleg szívószál, tányér/, köntös, nagy bugyi, betét, telefontöltõ, minden iratod+kiskönyv, melltartó, melltartó betét, 2l-es ásványvíz. Remélem mindent leírtam. A babának nem kell semmit bevinni, majd csak haza jövetelnél, amiben haza viszitek. Könnyû szülést kívánok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

Békéscsabai kórházba mit kell magammal vinni a szülészetre?

Legjobb válasz: Szia, én úgy tudom, hogy a picinek csak az a ruha kell, amiben kihozzátok, magadnak kell több minden! Hálóing, tisztálkodási szerek, papucs, fürdõköppeny stb.- a szokásos kismama kelengye! A picinek meg adnak ruhák,pelust a kórházban!Amit nekem tanácsoltak hogy felejtsem el a tena-ladyt, mert nagyon irritálja a gátat, és vagy eldobható bugyit, vagy kínaiba lehet kapni 100 Ft-os nagymama bugyit vigyek + géz közé csavarjak vattát (ezeket le lehet gyártani elõre) és majd azt használjam! Hát remélem segítettem valamit! Üdv: 29 hetes kismama

Szia, én úgy tudom, hogy a picinek csak az a ruha kell, amiben kihozzátok, magadnak kell több minden! Hálóing, tisztálkodási szerek, papucs, fürdõköppeny stb.- a szokásos kismama kelengye! A picinek meg adnak ruhák, pelust a kórházban!Amit nekem tanácsoltak hogy felejtsem el a tena-ladyt, mert nagyon irritálja a gátat, és vagy eldobható bugyit, vagy kínaiba lehet kapni 100 Ft-os nagymama bugyit vigyek + géz közé csavarjak vattát (ezeket le lehet gyártani elõre) és majd azt használjam! Hát remélem segítettem valamit! Üdv: 29 hetes kismama

Egri korházba mit kell magammal vinnem?

lányomat miskolcon szültem,oda nem is kellett joformán semmit se vinni,de ugy halottam az egribe mindent vinni kell ,magamnak meg a kicsinek,segitenétek hogy mit is kellett vinnetek magatokkal?

Legjobb válasz: Tényleg vinni kell mindent...Pelus, törlõkendõ, popsikrém, ruha a babának, neked meg mindent amit gondolsz. Úgy emlékszem hogy csak alkoholt adnak.

Tényleg vinni kell mindent...Pelus, törlõkendõ, popsikrém, ruha a babának, neked meg mindent amit gondolsz. Úgy emlékszem hogy csak alkoholt adnak.

Ceglédi kórházba mit kell magunkkal vinni a babának? Pelus, törlőkendő? És az apukának, ha apás szülés lesz kell venni ruhát?

Legjobb válasz: Két évvel ezelõtt csak törlõkendõt kellett vinni, minden mást (popsikrém, alkohol, hintõpor, pelenka, ruha) adtak. Apukának a ruhát pedig ott vettük meg amikor bementünk. De szerintem kérdezz rá, biztosan megmondják az épp aktuális infókat :)

Két évvel ezelõtt csak törlõkendõt kellett vinni, minden mást (popsikrém, alkohol, hintõpor, pelenka, ruha) adtak. Apukának a ruhát pedig ott vettük meg amikor bementünk. De szerintem kérdezz rá, biztosan megmondják az épp aktuális infókat :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!