Találatok a következő kifejezésre: Mit kell hogy a (9014 db)

Esztergomban mi kell, hogy a kórházi pakkban legyen?

Van, aki Esztergomban szül vagy szült mostanában és tudna nekem ebben segíteni? Még 3 hét múlva találkozom legközelebb a védőnőmmel, de addigra már szeretném tudni, hogy mit kell összepakolnom. És ha bármilyen tapasztalatotok van a szülészettel kapcsolatban, azt is szívesen várom!

Mi kell, hogy a gls, dhl vagy egyéb futárszolgálatnál dolgozzak?

Legjobb válasz: B kategóriás jogosítvány. A DHL-hez elég nehéz bekerülni, ismerõs kell hozzá. Ráadásul ott is létszámleépítés volt karácsony elõtt. A GLS-rõl nem tudok nyilatkozni.

B kategóriás jogosítvány. A DHL-hez elég nehéz bekerülni, ismerõs kell hozzá. Ráadásul ott is létszámleépítés volt karácsony elõtt. A GLS-rõl nem tudok nyilatkozni.
A kérdező hozzászólása: Engem fõképpen a gls érdekelne. de azért köszönöm, aki tud valamit a gls-rõl kérem írjon!
Sajna ilyen cégekhez nagyon nehéz bekerülni, már végig szambáztam mindent.. GLS, DPD, DHL, Sprinter, stb.. esélytelen kb.

Mit kell, hogy a munkaadóm kifizessen, ha gyes-ről nem vesz vissza?

Jelenleg gyes-en vagyok, nem vettek vissza a régi munkahelyemre, így felmondtam,(2 éves a gyermekem) mert a gyes-b?l megélni nem lehet.

Legjobb válasz: meg kellett volna várnod, míg kiteszik a szûröd, mert akkor végkielégítést is kaphattál volna és mehettél volna bíróságra beperelni õket!

meg kellett volna várnod, míg kiteszik a szûröd, mert akkor végkielégítést is kaphattál volna és mehettél volna bíróságra beperelni õket!
Mivel te mondtál fel, így csak a szabadságodat kell megváltsák. Másra, pl. végkielégítésre nem vagy jogosult, mivel te szüntetted meg a munkaviszonyt.
Na várjál, mi az, hogy nem vett vissza? Köteles visszavenni, sõt miután visszatértél, 1 évég ki se rúghat! Erre törvény van. Akassz munkaügyi pert a nyakukba -persze csak akkor tudsz, ha be voltál oda teljes munkaidõbe jelentve.


A munkáltatómat elküldték a cégtől, ezért a munkaviszonyom megszünt! Mikor kell hogy a fizetésemet odaadja?

A munka viszony megszünésekor vagy a szokásos 10.-ig?

Legjobb válasz: Az utolsó munkában töltött napon köteles a munkáltató kifizetni a járandóságot, és az ilyenkor szokásos igazolásokat kiadni.

Az utolsó munkában töltött napon köteles a munkáltató kifizetni a járandóságot, és az ilyenkor szokásos igazolásokat kiadni.
Az utolsó munkában töltött napon! Szerintem egyértelmû volt a kérdésed!!!!!!
Itt azért "több probléma is felmerül". Elõször is a munkáltatódat elküldték a cégtõl... Itt most már kicsit képzavarban vagyok. Kit küldtek el milyen cégtõl? Nem a cég volt a munkáltatód? Vagy elküldték a fõnöködet és ezért szûnt meg a te munkaviszonyod is? Mert nem teljesen tiszta az ügy... A másik dolog: a munkaviszonyot nem szûnik meg, csak akkor, ha közös megegyezéssel megszüntetiket. Egyéb esetben felmondanak vagy te mondasz fel (akár rendes, akár rendkívüli felmondással) Ennek eredményeképpen megszûnik ugyan a munkaviszonyod, de nem "egyik napról a másikra". Tehát nálad valami nem teljesen kerek... Ha elmondod a teljes dolgot, talán még az is kiderül, hogy jogtalan volt a munkaviszonyod megszüntetése... Amúgy - ahogy az elõttem szóló is mondta - az utolsó munkában töltött napon számoltok el.
Ha a munkáltatódat elküldik a cégétõl, attól még a TE munkaviszonyod NEM szûnik meg. Ha NEKED szûnik meg a munkaviszonyod (erre is szabályok vannak, hogyan szûnhet meg: pl. felmondási idõ) - akkor AZNAP ki kell fizetnie. Ha viszont feketén foglalkoztatott, akkor imádkozz! Azért, hogy legalább valami pénzt kapj!

Mit kell tudni a mosómedve tartásáról? Itthon szeretnék tartani egyet. Mire kell odafigyelni? Mekkorát harap? Be lehet tanítani, hogy ne harapjon, ne bántson?

Legjobb válasz: NE vegyél, nem háziállat. Vegyél kutyát vagy macskát, aztán azzal is elleszel. Nem véletlenül nem tartják ezeket az állatokat otthon (lsd. mosómaci). Elhiszem, hogy aranyos és cuki, és szeretnél egyet. Mit szólnál egy vadászgörényhez?

NE vegyél, nem háziállat. Vegyél kutyát vagy macskát, aztán azzal is elleszel. Nem véletlenül nem tartják ezeket az állatokat otthon (lsd. mosómaci). Elhiszem, hogy aranyos és cuki, és szeretnél egyet. Mit szólnál egy vadászgörényhez?
Mondjuk Amerikában már nagy divat, de az egész más dolog, mert ott õshonosak és a mentett kölykök visszavadítása nem sikerül és ezért maradnak háznál. Tényleg nem háziállat! És ha mégis szerzel egyet azzal bûncselekményt követsz el, mert biztos, hogy állat csempésztõl van és nagyon sokat szenvedett... Sztem ilyen mert cuki-muki megfontolásból semmiképp sem szabad bátorítani az állat csempészeket, márpedig, ha beszerzel egyet õket támogatod. :(
lehet venni, nem illegális, papámék szomszédjáék nagyon gazdagok, és volt nekik, csak azóta a tulaj sajnos felakasztotta magát, így a mosómaci nemtudom hogy asszem állatkertbe került :'(
Nem illegális, mert M.o. állatokra vonatkozó törvényei szarok.
pontosan!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Bár semelyik kérdésemre nem kaptam választ.:D Most csak érdeklõdtem, hogy milyen is valójában, de azóta találtam róla pár dolgot, úgyhogy nem lesz.
Nekünk közelünkbe van itt egy tengerimalac, nyul, csincsilla tenyésztõ és neki kinnt udvarjába egy nagyonnagy ketrecbe lakik mosómaci..van neki fellógatva egy gumi azon szokott hintázni van egy nagyobb házikója, és van ott egy fa ültetve ketrecére ráhajlik onnan szed barackot azt eszi, írtó édes(: és õ nemharap.. remélem segítettem.
A kérdező hozzászólása: Igen, segítettél, köszi.:)
.... nem vagyok egy radikális állatvédõ, de azért tényleg bizonyos IQ-szinthez kellene kötni az állattartást.
Ne tarts együtt nõstényt hímmel!! Olvass utána google-n! És ha ennyire nem értesz hozzájuk, akkor azt mond már meg nekem, hogy honnan a francból fogod tudni a nemüket, hogy külön tudd választani???
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tedd külön õket és kérlek NE SZAPORÍTS! A tenyésztés és a szaporítás két külön fogalom: a tenyésztõ ért is a dologhoz, komoly genetikai és biológiai tudással rendelkezik, a szaporító össze rak egy hímet és egy nõstényt és ebbõl a hörcsögeinek gyakran komoly problémái lesznek...te az utóbbit akarod. Egy tenyésztõ évekig tanul! Neked nem hiszem, hogy lenne komolyabb szaktudásod... Csak egy példa: mit csinálsz, ha a nõstény ráhízik a kicsikre? Ilyenkor általában nem tudja õket megszülni és gyakran az anya és a kicsinyei is elpusztulnak, ha nem észleli az ember idõben a problémát. (Amúgy megelõzhetõ: a vemhesség utolsó napjaiban nem szabad fehérjét adni a nõsténynek.) Ilyenkor állatorvos beavatkozása szükséges, méghozzá sürgõsen, vagyis nem lehet vele várni, mer a méhben rekedt kicsik pár óra alatt felszívódnak a nõstényben és vérmérgezést okoznak neki. Ráadásul igen kevés állatorvos ért a hörcsögökhöz... És ez csak egy lehetõség a sok közül, például mi van, ha a hörcsögeid testvérek? Akkor lesz egy szép kis beltenyészeted, ami a következõ problémákat vonja maga után: végtaghiányos, deformált, vak stb. kicsik születnek. Vagy még egy lehetõség!: mi van, ha letális színûek? Akkor bizony halott kicsik születnek tõlük... Igazából írhatnék oldalakat is a lényeg, hogy ez így nem jó a hörcsögöknek, mihamarabb rakd külön õket és ne is gondolkozzál szaporításban, az állatid érdekében! Amúgy kérdésedre válaszolva, legkésõbb a 16. napon.
A kicsiket 28 napos korukban kell leválasztani, a vemhesség ideje 18 nap (általában).
A kérdező hozzászólása: köszönöm! :) és mikor kell betenni a cd-t? mikor be van kapcsolva? és..csak mert ezeket nem írja:)
Szia, a cikk elején leírja, csak "szlengesen". "Indítsuk el a számítógépet úgy, hogy DVD-rõl vagy az USB stickrõl bootoljon. Ehhez szerencsés esetben nem kell a BIOS-ban turkálni, elég, ha a gép indulásakor megnyomjuk az F8 vagy F12 billentyût, hogy egy menübõl kiválaszthassuk az indítóeszközt." A boot-olás a boot strap-bõl ered (csizmahúzás, mielõtt dolgozni indul a farmer). Amikor bekapcsolod a gépet, kis köldöknézés után megnézi, hogy azon "helyek" közül, ami erre a célra engedélyezve van neki, honnan tudna betölteni egy operációs rendszert (pl. Windows-t). Ha ilyenkor nincs benne a CD/DVD lemez, amirõl telepíteni szeretnél, akkor a a hasában lévõ merevlemezrõl (HDD, "winchester") tölti be a már korábban odatelepített "rendszert". Szóval tedd be a telepítõ lemezt, és indítsd újra a gépet, remélhetõleg a CD/DVD-rõl fogja elindítani, ami rajta van, tehát a telepítõ rendszert.
A kérdező hozzászólása: Uu nagyon köszönöm!!:)

Elmondja nekem egy illető, hogy mit kell tudni a 2013-as évi horgászvizsgáról? Mennyire kell felkészülni, illetve teszt jellegű-e a vizsga?

Legjobb válasz: Szia Meg kell vásárolni egy könyvet (bármelyik horgászboltban meglehet, tudják is melyik az), azt meg kell tanulni. Vizsgán tételhúzás van, amelyben általában 3 kérdés van,egy hal tilalmi idõszakáról, méretkorlátozásairól kell beszélni, valamilyen horgászmódszerrõl, környezetvédelemrõl. KB 10 perc az egész.

Szia Meg kell vásárolni egy könyvet (bármelyik horgászboltban meglehet, tudják is melyik az), azt meg kell tanulni. Vizsgán tételhúzás van, amelyben általában 3 kérdés van, egy hal tilalmi idõszakáról, méretkorlátozásairól kell beszélni, valamilyen horgászmódszerrõl, környezetvédelemrõl. KB 10 perc az egész.

Van-e lehetőség arra, hogy ú. n. "7-es adószámmal rendelkező magánszemély" saját maga fizesse a járulékait meg az SZJA-t egy számlában lévő tétel után? Ilyenkor mit kell ráírni a számlára, vagy kell-e erről valami külön nyilatkozat?

Ha van rá lehetőség, mikor és hogyan kell ezeket fizetni? Az adóbevallásnál, vagy már a számlázásba beépítve valahogy?

Legjobb válasz: Az alaphelyzet ugye az, hogy egy ilyen magánszemélynek az egészségügyi járulékát (8,5 %) és a nyugdíjjárulékát (10 %), valamint a 16 % SZJA-t a megrendelõ fizeti, azért kell ezeket a tételeket és összegeket a számlán is feltüntetni. (Ezeket esetemben a bruttó összegnek a 90 %-ából kell kiszámolni, mert az automatikus 10 %-os költségjóváírást kérem.) Viszont mi van akkor, ha a másik fél nem hajlandó ezeket fizetni, számla viszont mégis kell? Ilyen esetben van-e rá lehetõség, hogy - jobb híján - én magam fizessem ezeket; és ha igen, hogyan és mi kell rákerüljön a számlára?

A kérdező hozzászólása: Az alaphelyzet ugye az, hogy egy ilyen magánszemélynek az egészségügyi járulékát (8, 5 %) és a nyugdíjjárulékát (10 %), valamint a 16 % SZJA-t a megrendelõ fizeti, azért kell ezeket a tételeket és összegeket a számlán is feltüntetni. (Ezeket esetemben a bruttó összegnek a 90 %-ából kell kiszámolni, mert az automatikus 10 %-os költségjóváírást kérem.) Viszont mi van akkor, ha a másik fél nem hajlandó ezeket fizetni, számla viszont mégis kell? Ilyen esetben van-e rá lehetõség, hogy - jobb híján - én magam fizessem ezeket; és ha igen, hogyan és mi kell rákerüljön a számlára?
Ha kifizetõnek minõsül az, akinek a számlát adod, akkor olyan nincs, hogy nem hajlandó fizetni a járulékokat. Ez nem szerelem kérdése, hanem rá nézve kötelezõ. Ha a nevére állítasz ki számlát, és Õ mégsem fizeti be utána a közterhet, akkor egy adóellenõrzés alkalmával majd megbüntetik, Neked ehhez úgymond semmi közöd. Ha nem kifizetõ az illetõ (magánszemély), akkor úgyis Rád hárul ez a kötelezettség. Ebben az esetben a számlán lévõ összeg után kiszámolod a fizetnivalót és rendezed az állam felé a közteherhez kapcsolható bankszámlaszámra. Ez ugye negyedéves fizetési kötelezettséget jelent, minden negyedévet követõ hó 12-ig kell rendezni, ha a Te dolgod. De ha kifizetõvel állsz szemben, akkor Neked ezzel nem kell foglalkoznod, mert az Õ dolga. Levonja az adóelõleget, annyival kevesebb összeget kapsz kézhez, a levont adóelõlegrõl valamilyen igazolást állít ki, amit Te majd - mint Tõled levont/befizetett adóelõleg - az adóbevallásodnál figyelembe veszel. Nehogy már Te rendezd helyette a közterhet!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm: csak a pontosítás kedvéért: A "Ha nem kifizetõ az illetõ (magánszemély)" mondatod úgy értendõ, hogy: "ha nem kifizetõ az illetõ, HANEM magánszemély..."? Mit jelent a "kifizetõ"? Cég, vagy vállalkozás, egyesület, stb.; tehát valami szervezet?
A kérdező hozzászólása: Idézek a leveledbõl: "Ha nem kifizetõ az illetõ (magánszemély), akkor úgyis Rád hárul ez a kötelezettség. Ebben az esetben a számlán lévõ összeg után kiszámolod a fizetnivalót és rendezed az állam felé a közteherhez kapcsolható bankszámlaszámra." Melyik ez a "közteherhez kapcsolható bankszámlaszám"? Pontosan tudod a számot? Sárga csekken kell? Erre a számra az egészségügyi járulékot (8, 5 %) és a nyugdíjjárulékot (10 %) lehet rendezni? (Egy összegben lehet, vagy külön-külön csekken?) Amit írsz, az biztosan azt jelenti, hogy "7-es adószámos magánszemélyként" én magam is befizethetem a járulékaimat, mivel egy másik magánszemély ezt nem hajlandó, ill. nem is teheti...? Csak a pontosítás kedvéért, mert nagyon fontos: a dolog ugyanis ma este lesz aktuális!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!