Találatok a következő kifejezésre: Mit kell ha megjön a (12 db)

Mit kell csinálni ha megjön a menstruáció?

Legjobb válasz: Elektronikus eszközök kategóriában semmit, de gondolom nem ide szántad. Ha megjön a menstruáció, akkor szépen ki kell mosakodni a (már bocsánat) vérbõl, és a fehérnemûbe betétet kell tenni, vagy a hüvelybe tampont kell felhelyezni, már csak azért, hogy ne kenjen össze minden ruhádat.

Elektronikus eszközök kategóriában semmit, de gondolom nem ide szántad. Ha megjön a menstruáció, akkor szépen ki kell mosakodni a (már bocsánat) vérbõl, és a fehérnemûbe betétet kell tenni, vagy a hüvelybe tampont kell felhelyezni, már csak azért, hogy ne kenjen össze minden ruhádat.
az elötem szoló gondolom a kimosakodást úgy értette hogy kívülröl, brlül nem kell mosakodni ki jön az magától. érdemes anyunak is elmondani, ö tud segíteni milyen betétet vegyél, vagy ha nagyon akarod tampont. ha anyunak nem szívesen akkor egy idösebb barátnö vagy olyan aki már használ, nem szégyen kérdezd meg nyugottan.
A kérdező hozzászólása: És lehet betétet hordani mielött még nem jött meg a menstruációm?
Úgy érted még sosem jött meg? Elõtte miért akarsz betétet hordani? Szerintem felesleges. Maximum ha már elindult a hüvelyi folyásod, és a fehérnemûd nagyon "olyan" lesz, és ez zavar, akkor használhatsz tisztasági betétet.
A kérdező hozzászólása: Oké
én is probálgattam még mensi elott a betétet, hogy kb milyen is lessz az..! nem volt jo, de egy ido után meglehet szokni...nem akarom utánozni a tobbieket, eggyet értek veluk, !!!!
Ne kezd el még ha nemsokára megjön.Majd ha elmúlik akkor kezd el a kezelést.
A kérdező hozzászólása: Mivel most hónap végén kell megjönnie, 1db. h.tabletta maradt, de roppant mód fáj az alhasam 99%, hogy meg fog jönni... már nem érdemes felhasználnom az utolsót, ha ilyesmi történik?

Mára nem várom a menzimet. Reggel még mindig 36, 9 voltam. Tegnap reggel óta barnázgatok, de semmi egyéb. Mikor kell leesni a hőnek, ha megjön?

Legjobb válasz: nem tudom a hõ mikor hova esik, de már napok óta ilyeneket írnak, hogy két nap barnázás után megjött. Ebbõl tudok kiindulni, sajnos úgy hogy neked is megjön..talán mégsem és akkor tesztelhetsz , várj két napot.

nem tudom a hõ mikor hova esik, de már napok óta ilyeneket írnak, hogy két nap barnázás után megjött. Ebbõl tudok kiindulni, sajnos úgy hogy neked is megjön..talán mégsem és akkor tesztelhetsz , várj két napot.
Szia! Én soha az életemben nem barnáztam mensi elõtt, csak mióta babatervezés folyik. Szóval szerintem is meg fog jönni, de ne legyen igazam.Én is mérem a hõmet, de az nem mérvadó, mert mások vagyunk. És szinte minden hónapban néhány tized fokkal másabb a magas és a kevés is. Ha késik akkor tesztelj, de ha megjön se csüggedj. Mert a jövõ hét végén már peteérés közeli leszel. Szóval ismét van esély rá. Tudom ez nem vigasztal, de hidd el jön majd a baba. Én is már sok ilyen mélyponton túl vagyok. És most hétvégén megint pém lesz.Kitartás. És sok sikert
szia! En ugyanigy vagyok!Ma nem kellene megjonnie.Az en hom is 37.1 volt reggel!!!! Ha ma semmi sem lesz akkor holnap tesztelek!Nekem tegnap volt egy picike nyalkas barna a betetemen ma pedig ugyanugy de csak a papiron pisiles utan!!!! szerintem ha ma nem jon meg a biztonsag kedveert varj vasarnap vagy hetfo reggelig es tesztelj!!!! Szoritok!Remelem egyikunknek sem jon meg!!!
A 3. valaszolo vagyok! A ho ha jol tudom menszi elott 12-24 oraval elotte esik le par tizeddel!

Normális hogy a mikor megjön akkor NÉHA vannak ilyen kicsi vércsomó a betétemen. Amúgy minden normális csak ezt nem tudom? Ha baj ez mit jelent? Mit kell tenni?

Legjobb válasz: Sötétbarna vastag darabkàk? Mert az méhnyàlkahàrtya, annak kell levàlnia a vérzéssel.

Sötétbarna vastag darabkàk? Mert az méhnyàlkahàrtya, annak kell levàlnia a vérzéssel.
Normális. A menzesz a leváló megvastagodott nyálkahártya, ami vérzés kíséretében távozik. Ezek a nyálkahártya "darabok" néha kis csomóban jönnek ki.
A kérdező hozzászólása: Fu köszönöm nagyon megijedtem mert valahol azt olvastam h ez nem normális..
Igen, például myoma esetén darabos a vérzés, de akkor nem csak néha és egyéb más tünetei is vannak, ráadásul az idõsebb korra jellemzõ. Vetélésnél is darabos a vérzés, de akkor ezek a darabok nagyobbak és erõs fájdalom kíséri. Amit te leírsz azzal semmi gond.

Jart mar igy valaki? Mennyire csökkent a védettseg? Ha megjön mikor kell megjönnie ha eddig szerdánkent volt?

3eve szedek fogamzasgatlot de most az utolsó héten kihagytam egy szemet,de ezt csak akkor vettem észre amikor a 21.szemet egyel késöbbi nap vettem be.

Legjobb válasz: nem lesz gond nyugi. minden növel elöfordul néha hogy elfeljet egy szemet de azért ettöl még nem lesz hirtelen peteérés, a legtöbb nönke ennél jóval több idö kell hogy beinduljon a petefészek mûködés. Ha bevetted a plusz szemet akkor egy nappal késöbb fog megjönni.

nem lesz gond nyugi. minden növel elöfordul néha hogy elfeljet egy szemet de azért ettöl még nem lesz hirtelen peteérés, a legtöbb nönke ennél jóval több idö kell hogy beinduljon a petefészek mûködés. Ha bevetted a plusz szemet akkor egy nappal késöbb fog megjönni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, kicsit megnyugodtam!
Én is hagytam már ki, nem volt belõle semmi gond. Nekem nem csúszott el tõle, ugyanakkor jött meg, mint szokott, kivéve, amikor az utolsó szemet felejtettem el bevenni, akkor egy nappal hamarabb jött meg.
A kérdező hozzászólása: Remélem akkor nálam is igy lesz.Te sem pótoltad amint észrevetted?
Nem pótoltam, a tájékoztatóban az van írva, hogy 12 órán belül lehet pótolni, és én másnap este vettem észre, hogy van még egy szem. Úgyhogy inkább hagytam, úgyis tudtam, hogy meg fog jönni, úgyhogy nem fogunk szexelni.

Mi van ha a gyógyszer utáni szünet (8nap) után még nem tudtam elkezdeni a gyógyszert? Várnom kell köv hónapig míg megjön hogy elkezdhessem a köv levél gyógyszert?

Legjobb válasz: Nem kell megvárnod a köv. hónapot, mert az nem tesz jót a hormonháztartásodnak (ha kimarad 1 hónap). Amint tudod kezdd el szedni, de ha lehet, minél hamarabb!

Nem kell megvárnod a köv. hónapot, mert az nem tesz jót a hormonháztartásodnak (ha kimarad 1 hónap). Amint tudod kezdd el szedni, de ha lehet, minél hamarabb!
RTFM - Read The Fucking Manual *Kérjük olvassa el a betegtájékoztatót (a papírcetli ami a dobozban van), vagy kérdezze meg kezelõorvosát, gyógyszerészét.

Mit kell tennem, ha a 7 napos tabiszünet alatt nem jön meg a menszeszem? Tovább szedjem a tabit? Vagy várjam meg míg megjön? (terhesség kizárva)

Legjobb válasz: A 7 napos szünetben mindenképpen meg kell jönnie. Én azt hallottam, hogy ha nem jön meg, akkor nem szabad tovább szedni a tabit... ha nem jön meg, akkor a szünetre rákövetkezõ nap mindenképpen menj el dokihoz. Ha õ azt mondja, hogy nincs semmi bajod és szedheted tovább a tabit, akkor tégy úgy. De szeritem ne halogasd ilyen esetben a dokit, mert lehet, hogy azzal csak magadnak teszel rosszat.

A 7 napos szünetben mindenképpen meg kell jönnie. Én azt hallottam, hogy ha nem jön meg, akkor nem szabad tovább szedni a tabit... ha nem jön meg, akkor a szünetre rákövetkezõ nap mindenképpen menj el dokihoz. Ha õ azt mondja, hogy nincs semmi bajod és szedheted tovább a tabit, akkor tégy úgy. De szeritem ne halogasd ilyen esetben a dokit, mert lehet, hogy azzal csak magadnak teszel rosszat.
Hát, nem tudom milyen tabit szedsz, de olvasd el a tájékoztatóját hogy van-e errõl benne valami. Én belarát szedek és azon az van, hogy megeshet néha hogy kimarad a vérzés a szünetben és lehet folytatni a következõ levéllel (persze ha a terhességet kizártad). Ha a következõ szünetben is kimarad akkor kell felfüggeszteni a szedést és orvoshoz fordulni.

Voltam nögyogyásznál mi elött beteg lettem volna fogamzásgátlot iratatni ugy volt hogy mikor megjön szedem a gyogyszert de késik. De nem mondott semmit a dok vissza kell mennem. Ha terhes lennék azt meg mondták volna?

Legjobb válasz: megmondták voln,a söt nem irtak volna fel gyogyszr. ha késik csinálj tesztet, addig ne szedd a gyogyszert., ha nem vagy terhes, várj mig megjön, és ugy szedd a gyogyszert, ha sokat késik( 2 hetet akár) akkor menj vissza a dokihoz.

megmondták voln, a söt nem irtak volna fel gyogyszr. ha késik csinálj tesztet, addig ne szedd a gyogyszert., ha nem vagy terhes, várj mig megjön, és ugy szedd a gyogyszert, ha sokat késik( 2 hetet akár) akkor menj vissza a dokihoz.
A kérdező hozzászólása: De csak gyogyszert mentem iratni mert elötte voltam mielött megjött volna a havim vettek kenetet is.És azotta nem is jött meg 16 napja.Csináltam tesztet is negativ

Ha fogamzásgátlót akarok szedni (mirabella) akkor azon az egy héten, amíg nem szedem, mikor épp megjön, addig ha szeretnék szeretkezni a párommal, akkor kell gumit használnunk? És mi a véleményetek a mirabelláról?

Legjobb válasz: Kedves kérdezõ! A fogamzásgátlót nem csak úgy besétálunk a patikába és megvesszük! Mert nem lehet! Vényköteles. Ami azt jelenti, hogy elballagsz a nõgyógyászhoz, aki megvizsgál, csinál vérvételt, esetleg megultrahangoz és az eredmények tükrében elmondja, hogy egyáltalán szedhetsz-e, illetve, hogy számodra melyik a legmegfelelõbb. És mikor odaadja a receptet, akkor váltod ki a patikában. Amikor ez megtörtént, akkor pedig elolvasod a betegtájékoztatót és abban minden le van írva! Ez is, amit kérdeztél! És még egy csomó minden más. A kérdést pedig amúgy már más megválaszolta. Tehát ha elolvasod majd a tájékoztatót, hogy mit jelent az, hogy rendesen szedni, mert az nem elég, hogy minden nap beveszed, akkor abban az 1 hétben nem kell a védekezés. De persze ehhez folyamatosan szedni kell, tehát a következõ hónapban is.

Kedves kérdezõ! A fogamzásgátlót nem csak úgy besétálunk a patikába és megvesszük! Mert nem lehet! Vényköteles. Ami azt jelenti, hogy elballagsz a nõgyógyászhoz, aki megvizsgál, csinál vérvételt, esetleg megultrahangoz és az eredmények tükrében elmondja, hogy egyáltalán szedhetsz-e, illetve, hogy számodra melyik a legmegfelelõbb. És mikor odaadja a receptet, akkor váltod ki a patikában. Amikor ez megtörtént, akkor pedig elolvasod a betegtájékoztatót és abban minden le van írva! Ez is, amit kérdeztél! És még egy csomó minden más. A kérdést pedig amúgy már más megválaszolta. Tehát ha elolvasod majd a tájékoztatót, hogy mit jelent az, hogy rendesen szedni, mert az nem elég, hogy minden nap beveszed, akkor abban az 1 hétben nem kell a védekezés. De persze ehhez folyamatosan szedni kell, tehát a következõ hónapban is.
Nekem nicsen véleményem, de amúgy miért nem olvasod el a tâjékoztatót amit adtak a fogamzásgátlóhoz?
A kérdező hozzászólása: Ma szeretném megvenni, el is fogom olvasni, csak kíváncsi vagyok véleményekre.
Az egész héten nem kell ha a szünet után is rendesen szedni fogod, mert akkor a szünet alatt is véd. Viszont mikor konkrétan megvan, akkor nem árt az óvszer, mert ilyenkor fokozott a fertõzésveszély és nem a gyerek elkerülése hanem a saját egészséged érdekében javasolt. (már ha a barátod vagy te nem undorodtok attól, hogy épp akkor legyetek együtt mindent összekenve.. :) )
Jah, akkor elnézést kérek. Azt hittem már megvetted. :) Én kis buta.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!:) Már voltam nõgyógyásznál, vérvételen, megvizsgáltak stb..elolvastam a tájékoztatót is, épp most vettem meg és ezt nem találtam meg benne, hogy azalatt a 7nap alatt kell e máshogy is védekezni.Ezért gondoltam itt is megkérdezem, hátha valaki okosabb már nálam, mert még én ebben kezdõ vagyok.
Száz százalék, hogy benne van a betegtájékoztatóban! Akkor olvasd el még egyszer!
A kérdező hozzászólása: Úgylesz

Tisztelt Doktor Úr! A nőgyógyászom Tri-Regol antibébi tablettát írt fel. Nekem az lenne a kérdésem, hogy hogyan kell szedni a gyógyszert, mivel még nem szedtem ezt a fajta gyógyszert. Ha pl. megjön vasárnap, akkor is kezdhetem az 1-es számmal jelölt rózsa

Tisztelt Doktor Úr! A nőgyógyászom Tri-Regol antibébi tablettát írt fel. Nekem az lenne a kérdésem, hogy hogyan kell szedni a gyógyszert, mivel még nem szedtem ezt a fajta gyógyszert. Ha pl. megjön vasárnap, akkor is kezdhetem az 1-es számmal jelölt rózsaszín drazséval ? Válaszát előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A készítményt az alkalmazási útmutatóban leírtaknak megfelelően kell szedni. Amennyiben ez nem világos, akkor nőgyógyászától kérhet részletes tájékoztatást, elsősorban személyesen. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A készítményt az alkalmazási útmutatóban leírtaknak megfelelően kell szedni. Amennyiben ez nem világos, akkor nőgyógyászától kérhet részletes tájékoztatást, elsősorban személyesen. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!