Találatok a következő kifejezésre: Mit kell ha járok (88 db)

Liszt es szojaerzekeny kislanyomnak jar kozgyogy? Allando gyogyszere nincsen! Ha jar mi a menete hogy kell intezni?

Legjobb válasz: szia! emelt családi pótlékot kaptok? mert ha igen, akkor az önkormányzatnál kell intézni ki kell tölteni egy kérvényt, igazolva az emelt CSP-t és akkor megkapjátok... ilyenkor évi 6000ft-os (legalábbis azt hiszem ennyi:) sose néztem mennyi pénzt raknak rá, de 6000 körül van) keretet kaptok rá...

szia! emelt családi pótlékot kaptok? mert ha igen, akkor az önkormányzatnál kell intézni ki kell tölteni egy kérvényt, igazolva az emelt CSP-t és akkor megkapjátok... ilyenkor évi 6000ft-os (legalábbis azt hiszem ennyi:) sose néztem mennyi pénzt raknak rá, de 6000 körül van) keretet kaptok rá...

Baj, ha lábujjhegyen jár a babám? Nem mindig, de elég gyakran. Mikor kell aggódni miatta?

Legjobb válasz: önmagában a lábujjhegyen járásnak nincs jelentõsége, biztos tetszik neki, tornáztatja a lábát, ennyi :) akkor lehet gond, ha más is van, tehát pl. az oxigénhiánnyal született babák általában lábujjhegyen járnak, vagy ha rövid az ínszalag akkor is. na meg az autista gyerekeknél lehet egyik "tünet" vagyis inkább náluk ez olyan tic. na de ezeknél mind van sok más tünet, szóval amit már írtam, csak a lábujjhegyen járás miatt egyáltalán nem kell aggódnod ha tud máshogy is

önmagában a lábujjhegyen járásnak nincs jelentõsége, biztos tetszik neki, tornáztatja a lábát, ennyi :) akkor lehet gond, ha más is van, tehát pl. az oxigénhiánnyal született babák általában lábujjhegyen járnak, vagy ha rövid az ínszalag akkor is. na meg az autista gyerekeknél lehet egyik "tünet" vagyis inkább náluk ez olyan tic. na de ezeknél mind van sok más tünet, szóval amit már írtam, csak a lábujjhegyen járás miatt egyáltalán nem kell aggódnod ha tud máshogy is
Hàt szerintem nem olyan jó dolog.egy ismerõsöm fiának pont ezért kellett gyógyornára járnia eniatt.(hogy ott megtanítsàk rendesen talpon járni)kérdezd meg a védõnõdet.
ez az un Galant reflex meglétét jelenti.kicsi babáknál még nem akkora probléma, de késõbb gond lehet-inkább nézesd meg dokival
A védõnõ mindig azt mondja hogy azonnal szóljak hogy ha lábujjhegyen kezdene járni a kisfiam. Mindig megdícséri hogy hálisten milyen szépen jár, csak a talpán jár. Nem tudom hogy mennyire probléma ez, de kérdezz rá a védõnõnél.
A kérdező hozzászólása: A vèdönönk 1x volt nàlunk, egy èv alatt.Akkor beszèltünk vele elöszõr ès eddig utoljàra.Szóval nem vitte tulzàsba.Voltunk elövigyàzatossàgból neurorehabilitàción kb 2 hónapja.Ott azt mondtàk nem baj. De èn kicsit aggódom, mert olvastam róla dolgokat.Szóval, most baj, vagy nem?AZÈrt a napokban megkèrdezema dokit, ugyis megyünk d vitamint iratni.Amugy hajlik rendesen a làba, meg nèha jól is megy.De legtöbbször pipiskedik.Hàt nem tudom.
18 év a tankötelesség korhatára egy jó ideje 1 tanár
16 éves koráig tanköteles az ember, utána azt csinál amit akar. ki és miért kapna támogatást? senkinek nem jár támogatás azért mert férjhez megy. vagy nem értem mrie vagy kíváncsi.
a romákok miért mennek ijen hamar férjhez?, xD 16/L
Elõször is: menjen férjhez, de ne azért mert akkor kap támogatást... gyerekek utána kap max családi pótlékot, de azt ne akarjon mostanában szülni. Másodszor: tanuljál már meg írni, légyszíves! 15L
Már 18 év a tankötelesség korhatára (azaz ugye ekkor is válik nagykorúvá az ember). De ha férjhez megy 16 évesen (nyilván szülõi beleegyezéssel) akkor automatikusan nagykorúvá válik hiába csak 16 éves (mármint iskola ügyében). Szóval ha akarja ott hagyhatja az iskolát 18 éves kora elõtt. A támogatást azt nemtudom...
Tipikus. Azon jár az eszük, hogy miként lehet megúszni a sulit, és hogyan lehet más nyakán élõsködni! Undorítóak vagytok. Talán el kellene menni dolgozni és nem a mi adónkból kapott támogatásból megélni!!!
A kérdező hozzászólása: 17:49 köszönöm szépen erre voltam kiváncsi . nem romárol van szo és a kérdést feltetem nem kel lefikázni 0aki nem tud rendesen válaszolni inkább ne tegye azért van az oldal hogy kérdezenek nem azért hogy a másikat leszolják én csak egy dologra voltam kiváncsi és csak egy ember tudta megválaszolni
Akkor meg ne viselkedj úgy mint egy cigany!
A kérdező hozzászólása: nem viselkedem ugy tudod azért nem csak a cigányokalé van ez igy a fene egye meg mit képzelsz te magadrol? kis genyo vagy nem kéne ijenek feljönie ide huzz visza oda ahonan jötél mert nem ide valo vagy nem szoktam leosztani senkit de te nagyon genyo vagy halod

Mit kell tennem, kihez kell fordulnom ha jármûvezetõ oktatót szeretnék váltani?

Gondolom nem én vagyok az egyetlen aki oktatót vált. Az az igazság, hogy nem jövünk ki egymással (le akar húzni, át akar verni, kiabál és türelmetlen)Abban az autós iskolában ahol tanulok 2 oktató van. Autós iskolát nem szeretnék váltani, csak oktatót. Nem tudom, hogy ez hogy lehetséges. Hallottam már, hogy xy összeget kell kifizetnem. A mostani oktatómnak kifizettem 20tanórát (tehát 66ezer forintot)de ebbõl csak 15 órát vezetem le. a fenn maradó összeget vissza követelhetem, vagy az már elúszott? Ha egy gépjármû vezetõ oktató tudna a kérdéseimre válaszolni azt nagyon megköszönném. Vagy esetleg egy ügyfélszolgálatot ahol érdeklõdhetek....vagy bármi segítséget! Köszönöm! :)

Legjobb válasz: Sok ilyen van!Menj be az iskolába és az irodán mond el, h szeretnéd ha a másik oktatóhoz mehetnél!Én is most járok és nálunk volt olyan aki átment!Sok sikert!

Sok ilyen van!Menj be az iskolába és az irodán mond el, h szeretnéd ha a másik oktatóhoz mehetnél!Én is most járok és nálunk volt olyan aki átment!Sok sikert!

Jár e nekem családi pótlék? És ha igen mit kell tennem?

19 éves vagyok, egyetemista és másodéves. A szüleim elváltak, édesanyámmal élek együtt, aki azóta férjhez ment. Mindenki mást mond nekem, valaki azt mondja, hogy jár, valaki azt hogy nem. Ti mit gondoltok?

Legjobb válasz: 22 éves korig jár, ha nappalin tanulsz.

22 éves korig jár, ha nappalin tanulsz.
A kérdező hozzászólása: Köszi, és ha eddig nem kaptam (több mint 1 éve) visszamenõleg lehet kérni??
Nem jár. Pár éve már csak 20 éves korig. Még régebbtõl csak akkor, ha közoktatásban tanulsz, felsõoktatásban nem. Viszont, ha van olyan testvéred akire még jár a családi pótlék és nappalin tanulsz, akkor beszámítasz a gyermeklétszámba.

Ha Eurót akarok váltani, akkor az eladás részt kell nézni? ÉS mikor jobb, ha a vétel kicsi vagy nagy, vagy az eladás kicsi vagy nagy? Hogy járok jobban?

Váltani akarok eurót és nem tudom hogyan kell nézni!Akor vegyek, ha az ELADÁS olcsó és a VÉTEL kevés vagy pont fordítva?

Legjobb válasz: ha venni akarsz eurót, mindig az ELAdÁS -i ár az amit nézned kell, ugyanis a bank azon az áron ad el. például egy adott pllianatban 260 ft ért ad 1 eurót. de ha egy perc mulva eladnád a banknak csak 252 ft-ért VENNE. alapszabály, hogy akkor kell venni eurót, amikor erõs a forint.250 ftos árfolyam alatt már érdemes. De ha utazáshoz kell ugyis meg kell venned akármenyiért is adják éppen akkor.

ha venni akarsz eurót, mindig az ELAdÁS -i ár az amit nézned kell, ugyanis a bank azon az áron ad el. például egy adott pllianatban 260 ft ért ad 1 eurót. de ha egy perc mulva eladnád a banknak csak 252 ft-ért VENNE. alapszabály, hogy akkor kell venni eurót, amikor erõs a forint.250 ftos árfolyam alatt már érdemes. De ha utazáshoz kell ugyis meg kell venned akármenyiért is adják éppen akkor.
Nem lehet rajta nyerni, mert a forint vásárló értéke is romlik :D ergo lehet többet kapsz de a pénzed kevesebbet ér, mint mikor elõször váltottál. Ne ezen akarj pénzt keresni :) )
A kérdező hozzászólása: Már megvn rá a pénz, majd én eldöntöm hogy kell-e nekem a kicsi haszon.CSak kérdeztem pár dolgot, arra vártam válaszokat! Kezelési költség, melyik részt kell nézni...
nincs kezelésiköltség, ill. be van építve az eladási és vételi ár különbözetébe, azzal neked nem kell foglalkozni. Viszont, már ha meg nem sértelek, 500 ft os "haszonért" honnan a pikulából veszel 25 ezer forintot, úgy, hogy fogalmad sem lesz mikor éred el az 500 ft os nyereséget?? Lehet hogy 8 hónap, lehet, hogy másfél év, viszont ha ürõsen vissza kell szerezned a 25 ezret, lehet hogy csak 23mat tudsz visszanyerni, tehát, egyáltalán nem garancia, hogy azzal amit tervezel, csak nyereség lehet..
A kérdező hozzászólása: Nem baj, ha nem nagy a hazson, de majd megpróbálom, ha jó lesz az árfolyam.Kaparós sorsjegyet szotkam még venni, azzal is szoktam nyerni 1000-5000Ftot, nem akarok én itt milliomos lenni, csak egy kis zsebpénz, jobb mint a semmi még ha csak 500Ft is lesz majd a haszon, jó az is. :) Ha OTP-nél váltok, akkor ott mennyi a kezelési költség? És egy sima pénzváltónál van egyáltalán?
Hidd el, akkora "haszon" nincs ezen, hogy érdemes lenne kisérletezni, hacsak nem milliókat forgatnál meg. Ha sikerül egy erõs forintárfolyamon venned, mondjuk 248 ft ért, és pár hónap mulva sikerül eladni egy gyenge forintnál, kb.255 ft akkor 248 ezer forintot (!!)kell beletegyél kiszámíthatatlan ideig, hogy majd egyszer nyerjél rajta 7 ezer forintot a visszaváltásnál. Ha 24ezer 800 ftot teszel bele, akkor 700 forint lenne a példabeli hasznod. hónapok bizonytalansága után.
A kérdező hozzászólása: Nem most akarok venni, majd ha jobb lesz
Ne most vegyél eurót! Most már megint gyenge a forint! Viszont volt már az euró 235 Ft-is, akkor kell sokat venni (ELADÁSI áron veszed a forintodért az eurót). Viszont már vették az eurót 270 Ft-ért is (ha te adod el az euród, azaz az euróért forintot akarsz kapni, akkor a VÉTELI ár az amin számolni fogják). Tehát ha az általad fizetett ELADÁSI ár alacsonyabb, mint a késõbbi VÉTELI ár, akkor nyersz rajta. Tehát ha most - ahogy írtad - az eladás: 268, - Ft, a vétel pedig 258, - Ft, akkor most 100 €-t neked 26.800, - Ft-ért fognak adni, és ha te a 100 €-dat vissza akarod forintra váltani, akkor 25.800 Ft-ot fognak fizetni. Tehát 1.000, - Ft-ot buksz 100 €-n. Azonban ha most veszel 100 €-t 26.800, - Ft-ért, és a forint tovább gyengül, azaz az euró VÉTELI ÁRFOLYAMA 270, - Ft lesz, akkor a 26.800, - Ft-ért vásárolt 100 €-dat a pénzváltó 27.000, - Ft-ért fogja visszavenni. De mivel most magas az euró eladási ára (268, - Ft-ot írtál), így most NE vegyél €-t befektetési céllal.
Elsõ két választ adtam, kedves kérdezõ, te nagyon nem olvastad el, és nem érted. Ha veszel eurót, és visszaváltod az eleve bukta!!! Hogy is gondolhatsz olyat, hogy neked olcsóbban adják, mint ahogy visszaveszik?? Mégegyszer leírom, akkor vegyél eurót ha 250 ft alatt adják , és akkor add el, ha e felett veszik. De ez most nem az a pillanat.
Nem kell hozzá semmi, caak bedugod a pénzed az ablakhoz a néninek és ad érte forintot. De aprópénzt nem váltanak be. Amúgy mindig annyit kapsz az eurodért, amelyik a kisebb érték :) szóval a vétel. Mert ez azt jelenti, hogy ennyiért veszik meg fõled. Az eladás pedig, hogy annyiért adnak neked eurót.
A kérdező hozzászólása: Tegnap láttam egy pénzváltónál, hogy Eladás:268 Vétel:258 Akor ez most jó? Mert én ugy csinálnám hogy venni akarok és majd visszaváltani, hogy legyen egy kis pénzbem :D még 100forinz nyereség is jó lenne Akkor mikor járok jól, ha az ELADÁS kicsi Vétel nagy? vagy pont fordítva?????Hogy járok jól? És hogyan mûködik egy ilyen pénzváltás? Kell vmi személyi vagy nem tudom mi, és szükséges a 18.betöltött életév? Valami kezelési költséget levonnak vagy semmit sem?
Ha venni akarsz, akkor a VÉTELI árat felesleges nézned, az akkor fontos, ha vissza akarod az Eurót váltani forintra
ha lekötsz mondjuk a K&H nál 100 ezer forintot fél évre, az körülbelül most 4-5 ezer forint kamatnyereség. Ennyit nem biztos, hogy szerzel egy bizonytalan euro ügylettel ennyi idõ alatt, ennyi pénzzel, csak ha szerencséd van

Jár valaki ELTE Pszichológiára? Mit kell róla tudni? Milyen a tananyag? Nagyon kemények a vizsgák, vagy ha tanul az ember, bennmaradhat?

Mi kell a bekerüléshez? Mindenféle infónak nagyon örülnék!

Legjobb válasz: Az elõzõ válaszoló vagyok. Így átolvasva a válaszomat annyi jutott még eszembe, hogy nagyképûnek tûnik, hogy lehülyézek másokat, szóval hozzáteszek még pár dolgot az értelmezhetõség kedvéért. Sose voltam ötös tanuló, csak néhány tárgyból voltam kiemelkedõ, meg tényleg jó lett az érettségim (az se elsõre). Amikor felvettem tárgyakat a pszicho szakon, az tûnt fel, hogy soha nem a kettes-hármas a kérdés, hogy összejön-e. Elég magasak az átlagok, szóval jó ösztöndíjat kapni nehéz, de bent maradni azért nem akkora mûvészet. Vannak buktatós tárgyak, gépies tanárok, de azok mindenhol vannak, nagyjából a második évre megtanulja az ember, hogy egy méretes bukás után egy vállrándítás kíséretében fel kell jelentkezni az utóvizsgára, és egy hetet rá kell szánni az anyagra. Ha bekerülsz, mert van elég pontod hozzá (a kb. 440 azért elég sok), akkor csak azt kell fejben helyretenni, hogy az egyetemen senki se azért van, hogy neked jobb legyen, hanem neked kell mindent kiharcolnod magadnak, magadért, utána már simán elvégezhetõ a szak.

Az elõzõ válaszoló vagyok. Így átolvasva a válaszomat annyi jutott még eszembe, hogy nagyképûnek tûnik, hogy lehülyézek másokat, szóval hozzáteszek még pár dolgot az értelmezhetõség kedvéért. Sose voltam ötös tanuló, csak néhány tárgyból voltam kiemelkedõ, meg tényleg jó lett az érettségim (az se elsõre). Amikor felvettem tárgyakat a pszicho szakon, az tûnt fel, hogy soha nem a kettes-hármas a kérdés, hogy összejön-e. Elég magasak az átlagok, szóval jó ösztöndíjat kapni nehéz, de bent maradni azért nem akkora mûvészet. Vannak buktatós tárgyak, gépies tanárok, de azok mindenhol vannak, nagyjából a második évre megtanulja az ember, hogy egy méretes bukás után egy vállrándítás kíséretében fel kell jelentkezni az utóvizsgára, és egy hetet rá kell szánni az anyagra. Ha bekerülsz, mert van elég pontod hozzá (a kb. 440 azért elég sok), akkor csak azt kell fejben helyretenni, hogy az egyetemen senki se azért van, hogy neked jobb legyen, hanem neked kell mindent kiharcolnod magadnak, magadért, utána már simán elvégezhetõ a szak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a részletes tájékoztatást! Nagy segítség volt :)
Én is ezt fontolgatom, de hát így elolvasva kb 30 éves koromban kezdhetnék egyáltalán dolgozni, ha egyáltalán lenne annyi pénzem hogy a lényegébeni képzést is megcsináljam ?! Már ha sikerül odáig eljutni... Tanulhatok a fenének ha nincs sok szülõi "támogatás"? :S

Mit kell tennem ahhoz, hogy tűzoltó lehessek? Most 12. osztályba járok és érettségit kapok és, hogy mi legyen az első teendőm, hogy jelentkezhessek hivatásos tűzoltónak. Ha kell tanfolyam, akkor az mennyibe kerül?

Legjobb válasz: Le kell érettségizned és ezt a tanfolyamot elvégezni: http://www.szakkepesites.hu/szakmak/tuzolto.html De miért nem keresel valami jól fizetõ állást? Miért ilyen veszélyeset, ahol még a pénzbõl is alig fogsz tudni megélni?

Le kell érettségizned és ezt a tanfolyamot elvégezni: http://www.szakkepesites.hu/szakmak/tuzolto.html De miért nem keresel valami jól fizetõ állást? Miért ilyen veszélyeset, ahol még a pénzbõl is alig fogsz tudni megélni?
Szerintem húzz le 4 évet valami középiskolában (lehetõleg informatikai vagy közgazdaságiba). Így lesz egy érettségid és még egy szakmád is mellé a 4 év alatt. Aztán az érettségivel elkezdheted tanulni azt az OKJ-s tanfolyamot amit fenn írtam. Hogyha meg mégse jönne be neked a tûzoltó szakma, még mindig fogod tudni használni az érettségid és a hozzá szerzett szakmád. Dolgozhatsz is vele. Szóval a gimnáziumot nem ajánlom. A jövõben még akar fõiskolára is mehetsz érettségivel. 1. érettségi + egy szakma (informatikai vagy közgáz szakközépbe 2. OKJ-s tûzoltóképzés utána dolgozatsz 3. esetleg egy fõiskola
Amit a második válaszoló írt, az nagyon is jó lehet. A gond csak annyi, hogy a kérdezõnk 12.-es, ergo májusban érettségizik. Én azt ajánlom neked, hogy ha van lehetõséged menj el több nyílt napra is és legyél körültekintõ más szakmát illeõen is. 16/L
A kérdező hozzászólása: Gondolkoztam rajta, hogy Szolnokra megyek infora. Úgy is most is info szakos vagyok és hol találok megfelelõ tanfolyamot és az mennyibe kerül?Tehát ha elvégzem csak utána jelentkezhetek tûzoltónak(HIVATÁSOS)?Vagy a tûzoltóság nem indít tanfolyamot a jelentkezõknek.Szerintem elvégzem a szolnoki fõiskolát(oda úgy is fölvesznek:) ). Ha tudja vki, hogy hogy mûködik ez a tanfolyamos dolog, akkor írja már le nekem:) . Elõre is köszönöm:) ))
A linknél amit a tanfolyamhoz betettem, ott találsz két illetékest Szolnokon. Békefi Angelika tanfolyamvezetõ [email protected] Bihari Éva tanfolyamszervezõ [email protected] Õket tudod e-mailben megkérdezni, hogy pontosan mihez elég ez a Tûzoltó tanfolyam.
Hasznos volt az infóm???
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!:) )))Sokat segítettél ezzel az infoval.Akkor majd kapcsolatba lépek a tanfolyam illetékeseivel:) ))
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!:) Még egy kérdésem lenne: Ha jelentkezek a Tûzoltóságra, akkor õk nem indítanak külön tanfolyamot a jelentkezõknek??:) )) Köszi:)
De persze! És ez lenne a legegyszerûbb útja! Bemégy arra a tûzoltóságra ahol szeretnél majd dolgozni és jelentkezel! Ha behívnak akkor fizikai felvételi, meg orvosi Pesten! És elvégezheted a tanfolyamot! Tûzoltó parancsnokságoktól függõen, van olyan parancsnokság aki fizeti a képzést van olyan aki nem, és olyan is aki ha jeles vizsgát teszel akkor visszafizeti a tanfolyam árát! http://www.oktav.hu/tanfolyam/tuzolto_szolnok ha itt lentebb görgetsz, látni fogod hogy követelmény: a jelentkezõ legyen a tûzoltóság tagja, vagy rendelkezzen a beiskolázó befogadó nyilatkozatával kisgépkezelõi vizsga megléte (legalább 3 gépcsaládból sikeres vizsga).

Mit tegyek, ha az orvosom közölte szülés elött 3héttel, hogy el kell utaznia pont abban az időpontban? . Az, ha esetleg meginditjak a szülést hamarabb, az mivel jár? Kicsit kétségbe estem .

Legjobb válasz: Én emiatt nem indíttatnám be. Nem kell kétségbe esni, ajánljon szülésznõt és egy másik orvost, aki ott tud lenni.

Én emiatt nem indíttatnám be. Nem kell kétségbe esni, ajánljon szülésznõt és egy másik orvost, aki ott tud lenni.
Én azt tenném, hogy megmondom neki, hogy elõbb nem indíthat, de biztosítson maga helyett egy megbízható kollégát. Ennyi. Õ is csak ember, neki is közbe jöhet valami, ez eddig szerintem nem gáz, de akkor biztosítson helyettest.
Soha nem indíttatnám meg a szülésem azért, hogy az az orvos álljon mellettem, aki volt annyira gerinctelen, hogy 3 héttel szülés elõtt cserbenhagy. Szó sem lehetne róla! A gyerekem jólléte a legfontosabb, és nem az, hogy egy orvos mikor megy nyaralni a családjával! Ha nem indul meg a szülés magától, akkor nyilvánvaló, hogy még nem érett meg rá a gyerekem (hacsak nem extrém túlhordásról van szó, én nemet mondanék).
válassz másik orvost, hozzá meg ne menj többet!
egy fillért se adj neki! te pont azért fizetnél neki, hogy amikor szükséged van rá ugrik. hát ez nem fog megvalósulni. így eszedbe se jusson fizetni!
En meg ma vagyok 39+1. Azt beszeltuk meg, 40-ig beken hagy, ha nem indul magatol. 40+4-ig van a klinikan, Azt beszeltuk meg, h 40+1 es 40+4 kozott meg kene szulni valahogy. Vegulis ebbe beleegyeztem, mivel bent nem maradhat es azt tudom, h hajszalra kozepidoben fogant...
A kérdező hozzászólása: Szia. Mult vasarnap voltam bent ctgn, és meg is szültem..burkot repesztett a doki, mert kivoltam tagulva, de nem voltak rendszeres fájásaim. Minden rendben volt.. bar a dokival nem vagyok elégedett. Neked hogy alakult végül?
Szia! Hogy alakult vegul? Aterzem a szitut, mert 38 hetesen tudtam meg, veletlenul, h a dokim terminus utan 3 nappal elhagyja a korhazat, felmondott. Titkolta, meg akkor is nekem kellett rakerdeznem, kozben mar ket hete tagitassal piszkalta a mehszajamat, h meglegyen a bebi, mire elmegy. Amikor rakerdeztem, h igaz-e, h elmegy, fel volt haborodva, h ehhez nekem mi kozom van...
Nálunk hasonló volt a helyzet, csak nálam korrektebb volt a dokim. 4 héttel elõtte szólt, hogy sajnálja, de pont azon a hétvégén kezdi meg a szabadságát, amikorra ki vagyok írva. Egy kollégája külföldre költözött, így az addigi beosztások borultak, nem tehetett róla, csak így tudták megoldani. Mondta, szól bármelyik kollégájának, csak mondjam meg, kit szeretnék, ha õ nincs. Végül a kislányom megoldotta a helyzetet, másfél héttel a kiírt idõpont elõtt született, pont a dokim volt ügyeletben. :-) Ami szemétség, hogy indítani akarja a dokid, ez csak a pénzrõl szól, hogy biztos nála szüljél. Szerintem a babának és az anyának is a természetes szülésindulás a jó.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszaitokat! Én is arra gondoltam, hogy mutasson be egy másik dokinak, aztán ha elindul a szülés mikor õ nincs itthon, akkor annál az orvosnál szülök.. csak alapjába véve felháborít, hogy ilyet megcsinál velem egy orvos, akinek nem kevés pénzt fizetek.. mivel ugye máshogy nem vállalja a szülést.. és erre azt kapom, hogy én és a gyerekem alkalmazkodjon az õ idõbeosztásához. :(
Szerintem itt nem neked kellene keresni orvost, hanem neki maga helyett, beszélje meg egy kollégájával, esetleg mutasson be neki egy 10 perces beszélgetés keretében. Így is simán lehet, hogy magától is elõbb elindul, vagy annyival késõbb, hogy már itthon lesz. Ha meg akkor jön a baba mikor épp nincs itt az orvosod, akkor levezeti a helyettese a szülést. Szerintem így lenne korrekt és ezt el is várhatod tõle, mert ha elõre szól, akkor lett volna idõd másik dokihoz átmenni.
Nekem a 6. Hóban jelentette be a dokim, hogy egyébként õ akkor nemfog tudni majd a szülésemhez jönni.Bár úgy tervezte hogy tud, de mégis inkább nem Ugyanis gyereke van, elkezdett rendelni, de még nemdöntötte el akkor hogy vállal e szüléseket...csak rendelne Na de ez még mindig jobb mint a 3 hét :-/ Lemondtam arról hogy dokit fogadjak..inkább szülésznõt kerestem.Férjem rokonságában volt is, így meg is oldottam
A kérdező hozzászólása: És másik orvost abban a kórházban válasszak ahol õ vezette volna a szülést? Ugyanis már minden megvan, hiszen nincs sok idõm hátra, hivatalosan sem. Egyszerûen tanácstalan vagyok. Elsõ babámat várom, és egyébként is millió aggodalom van bennem, de ezek után végképp fogalmam sincs, hogy mit tegyek. :(
A kérdező hozzászólása: Elméletileg a kiírt idõpontnál 4 nappal hamarabb indítaná meg körülbelül a szülést, de én is tartok tõle. Szeretnék nála szülni, ha már hozzá jártam a terhességem alatt végig, de most elég nagyot csalódtam benne, viszont új orvost keresni már nincs túl sok idõm illetve lehetõségem. Csak ilyenkor merül fel bennem a kérdés, hogy " Neki ennyire nem számít a betege illetve a nem kevés összeg, amit elkér a szülésért?" .. azt mondanom sem kell, hogy ezek után azon is elgondolkozok, hogy adjak e neki egyáltalán bármennyit is....
A kérdező hozzászólása: Szurkolok akkor nagyon! Hogy birod az utolsó napokat? :)

Ha esténkét járok edzőterembe, egy másfélórás edzésre fogyás céljából, akkor este az edzés után mit kell/mit szabad ennem?

Ugye elvileg azt mondják, hogy este nem szabad sokat. A barátom /3éve kondizik/, azt mondja, hogy sok fehérjét kell. Jó, neki igen, de nekem? :D 18/L

Legjobb válasz: Neked is. Szerintem egy fehérjeturmix, és kész. Jól eltelít, és ha jót veszel, még finom is, a fehérjebevitel jótékony hatásait meg nem kell bemutatni.

Neked is. Szerintem egy fehérjeturmix, és kész. Jól eltelít, és ha jót veszel, még finom is, a fehérjebevitel jótékony hatásait meg nem kell bemutatni.
Natur joghurt, kefír, egykis kiflivel, én ezt javasolom estéree, de lehet h van jobb is:)
Kevesebb kenyér és ez minden napszakaszra igaz. Müzli szeletek, gyümölcsök és ez lehet banán is hiába mondják azt hogy sok benne a cukor azzal ne foglalkozz vagy ha bármilyen gyümölcsre mondják ezt. Mert egészséges valamint a banán jót tesz a csontoknak valamint a csontvelõnek is. Vagy ha nagyon drasztikus akarsz lenni akkor egyél zöldséget amit szeretsz pl:répát.
"Ugye elvileg azt mondják, hogy este nem szabad sokat" igen, ez nagy igazság. ilyeneket én is tudok mondani.. elvégre, ha este sokat eszel (fél disznó) akkor szétdurran a gyomrod, pedig még be sem fejezted a vacsorát.
Hát állíts magadnak fel egy szabályt hogy hány óra után nem eszel semmit "kivételes alkalmakkor. Nálam pl: 18:30-ig be kell fejezni a vacsorát utána már nincs kaja pláne nem nasi de ezt általában 18:00-ig teljesítem. De azt is figyelembe kell venned hogy mikor kelsz, fekszel általában meg munka függõ is így alakits magadnak egy rendszert amire a gyomrod is rááll.
A kérdező hozzászólása: És ez alapján mit ajánlatok? Reggel 6kor kelek, 3ig suli. Utána pihenek kicsit, majd tanulás. 5-fél7ig edzés. Utána fürdés, vacsi, majd tételek kidolgozása, nyelvvizsga-feladatok, stb. Este 11kor fekvés. Mikor kellene vacsiznom és mennyit?
(jéé, hózik!) mikor vacsorázz? a napodba ha beleszorítottál 4 étkezést, akkor a vacsorát tehetnéd 9 körülre. akkor van még 2 órád míg lefekszel. én még 10-kor is ennék mondjuk a helyedben, ha 9-kor nem jön össze. és mennyit? hát attól függ mit akarsz, és mennyit ettél egész nap. alapvetõen, ha 3 kg töltött hurkát megettél már, akkor leginkább semennyit, mert eleget ettél. de ennek nem sok értelme van. ha viszont visszafogod a kajálásokat, mert fogyni akarsz, akkor tarts ugyan úgy mértéket a vacsoránál is.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!