Találatok a következő kifejezésre: Mit kell ha elapadt (3 db)

Mit kell tenni ha elapadt szinte a tejem a bal cicimből?

Bogyókat is szedek. Hiába teszem rá a kislányom nagyon gyakran, ha nem jön bel?le semmi. Nagyon ki vagyok borulva. Nem szeretnék tápszert adni a kisbabámnak.

Legjobb válasz: Elõször is nyugodj meg mert az idegesség nem tesz jót. Ha szeretnéd tovább szoptatni a babádat akkkor szoptass csak a jobb melledbõl. Ehhez az elsõ napokban gyakrabban kell majd mellre tenni, hogy a több tejed termelõdjön és a másik mell tej mennyiségét is az termelje. Én is csak néhány hétig tudtam szoptatni a bal mellembõl, aztán csak a jobbot " használtuk" . Ne aggódj nem lesz méretbeli eltérés a két mell között. Egy mellbõl 2 gyereket szoptattam 10 hó ill. 1 évig, havi 1 kg is hiztak!!

Elõször is nyugodj meg mert az idegesség nem tesz jót. Ha szeretnéd tovább szoptatni a babádat akkkor szoptass csak a jobb melledbõl. Ehhez az elsõ napokban gyakrabban kell majd mellre tenni, hogy a több tejed termelõdjön és a másik mell tej mennyiségét is az termelje. Én is csak néhány hétig tudtam szoptatni a bal mellembõl, aztán csak a jobbot " használtuk" . Ne aggódj nem lesz méretbeli eltérés a két mell között. Egy mellbõl 2 gyereket szoptattam 10 hó ill. 1 évig, havi 1 kg is hiztak!!
Mennyi idõs a babád? Nekem is volt ilyen problémám, de az ugrásoknál, a 6. héten, a 3. hónapban..amikor többet eszik a baba, kell egy hét, míg újra kialakul a kereslet - kínálat. Tedd nyugodtan sokszor mellre és fejd le mindig mellszívóval is. Nem lesz tápszeres, ha harcolsz! Igyál sok folyadékot és táplálkozz napi 3szor feltétlenül, közben egyél sok zöldséget, gyümölcsöt. Minden rendben lesz, lesz tejed, ha akarod! És ami a legfontosabb, pihenj, ne légy ideges, mondogasd magadban és a babádnakis, hogy ez csak egy átmenet, megoldódik :) Nekem mindig bejött! Sok sikert!!!!

Ha mar keves a tejem lefejni, es a babam mar mem fogadja el a cicimet, mikor apad el a tejem? Vagy csak hagyni kell es majd magatol egyszer elapad?

Legjobb válasz: Mennyi az a kevés? Mikor nekem apadni kezdett, én még kínoztam... Mert azt mondják, "védelmet ad" az anyatej sok betegséggel szemben. Napi 20-30 ml jött össze kb. De azt is lefejtem. Aztán már 10 körül abbahagytam. Még egy hónap múlva is jött egy-két csepp, majd végleg elapadt. Nem kell tenned semmit. Azt hallottam, akik el akarják apasztani a tejüket, hideg vizes borogatást tesznek a mellükre. Lehet így gyorsabban elapad, nem tudom, nem próbáltam.

Mennyi az a kevés? Mikor nekem apadni kezdett, én még kínoztam... Mert azt mondják, "védelmet ad" az anyatej sok betegséggel szemben. Napi 20-30 ml jött össze kb. De azt is lefejtem. Aztán már 10 körül abbahagytam. Még egy hónap múlva is jött egy-két csepp, majd végleg elapadt. Nem kell tenned semmit. Azt hallottam, akik el akarják apasztani a tejüket, hideg vizes borogatást tesznek a mellükre. Lehet így gyorsabban elapad, nem tudom, nem próbáltam.

Már vagy 2 hónapja nem szoptatok, de ha megnyomom a mellbimbót még jönn belölle tejcsi. Ilyenkor mi van? Ki kell fejni vagy majd teljesen elapad?

Legjobb válasz: Ki ne fejd, mert akkor csak több termelõdik. Azt mondják a hozzáértõk, hogy ez normális, ha nagyon gyorsítani akarod az elapadást, borogatsd. Az én lányom már 14 hónapja nem szopik és még mindig jön tej (bár nem is borogattam). Legközelebb ha megyek a dokihoz, kérek rá gyógyszert, amitõl elmúlik.

Ki ne fejd, mert akkor csak több termelõdik. Azt mondják a hozzáértõk, hogy ez normális, ha nagyon gyorsítani akarod az elapadást, borogatsd. Az én lányom már 14 hónapja nem szopik és még mindig jön tej (bár nem is borogattam). Legközelebb ha megyek a dokihoz, kérek rá gyógyszert, amitõl elmúlik.
nekem is így volt, 2 és fél hó után már nem jött semmi. 7 és fél hós kisfiú anyukája
Nekem is jött pár csöpp, aztán egyszer abbamaradt!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!