Találatok a következő kifejezésre: Mit kell ha egy (1494 db)

"Egy kezdő Xbox360as. " Bocsi hogy ha hülye kérdést teszek fel de miért kell egy xbox360-ba hdd? És ha nincs benne? Valamint mire kell odafigyelni egy xbox vásárlásakor?

Bocsi ha nagyon amat?r vagyok.Eddig playstationös voltam.

Legjobb válasz: Hali Kell bele HDD, gyorsabban betölti a játékokat ha fel van másolva, meg azért halkabb is szerintem.

Hali Kell bele HDD, gyorsabban betölti a játékokat ha fel van másolva, meg azért halkabb is szerintem.
A kérdező hozzászólása: Köszi
Kell bele, a játékokat ha felmásolod rá sokkal gyorsabb lesz HDD-rõl mint lemezrõl. és igen, hallkabb is. és a lemezt kevésbé használja --> nagyobb élettartam.

Miket kell elintézni egy 8 hónapos gyerekkel, ha külföldre szeretnénk költözni?

Németországba mennénk. Útlevél, biztosítás...?

Legjobb válasz: Útlevelét kell intézni (nekünk épp ma jött meg:) és szintén 8 hónapos), aztán ha valamelyikõtöknek van/lesz hivatalos munkája Németben (itt élünk), akkor automatikusan általa biztosítva lesznek a családtagjai.De addig is kell mindõtöknek egy eu-s egészségbiztosítási kártya, amit otthon kell intézni. Aztán ha már kint vagytok, itt kéne igényelni a családi pótlékot.(kb 150 €) Gyes itt csak 1 évig van, azt szerintem már nem éri meg itt kérned.Melyik városba mentek? Ha van még kérdésed, írj privit!

Útlevelét kell intézni (nekünk épp ma jött meg:) és szintén 8 hónapos), aztán ha valamelyikõtöknek van/lesz hivatalos munkája Németben (itt élünk), akkor automatikusan általa biztosítva lesznek a családtagjai.De addig is kell mindõtöknek egy eu-s egészségbiztosítási kártya, amit otthon kell intézni. Aztán ha már kint vagytok, itt kéne igényelni a családi pótlékot.(kb 150 €) Gyes itt csak 1 évig van, azt szerintem már nem éri meg itt kérned.Melyik városba mentek? Ha van még kérdésed, írj privit!

Ha valaki tud értelmes választ adni mit kell átalakítani egy s50 simsonon / 70cc henger 4 sebbeség /kérem írja le részletesen. A vegyél másik motort kategória kíméljen?

Most jelenleg 50cc és 3 sebbeséges.

Legjobb válasz: Ha még a tojás blokkos, akkor sehogy nem lehet négy gangos, ha már az újabb, akkor kell a négyes váltótengely, meg a hozzá való fogaskerékszett. Plusz venni rá egy 70-es hengert, meg dugattyút.. Én azt mondom vegyél rá nagy hengert, de a váltót ne bolygassad meg. Annyival nem lesz jobb, viszont könnyen el is lehet rontani, ha már a váltót is szétszeded.

Ha még a tojás blokkos, akkor sehogy nem lehet négy gangos, ha már az újabb, akkor kell a négyes váltótengely, meg a hozzá való fogaskerékszett. Plusz venni rá egy 70-es hengert, meg dugattyút.. Én azt mondom vegyél rá nagy hengert, de a váltót ne bolygassad meg. Annyival nem lesz jobb, viszont könnyen el is lehet rontani, ha már a váltót is szétszeded.
A kérdező hozzászólása: Sajnálom és egyben köszönöm a hozzászólásod. Engem tolajdon képpen az érdekelnie ha egy 63 ccm hengert (ez megy bekle max átalakítás nélkül) teszek fel kel-e fõtengejt cserélnem erõsebbre a 16-n1-8 karbira 60 vagy 70 fúvokát tegyek? a kiput mien mértékben kell csonkítani mien keveréket használjak hány milli legyen az elõgyujtás vagy felejtsem el a megszakítósat és inkább tirisztorost építsek be valamint a hengel kipunyílását hány ezreddel kell feljebbcsiszolni valamint a meghajtásban mien változásokat ezközöljek 17?? kerék elõre/lánckerékre gondoltam/ vagy 16
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sajnálom és egyben köszönöm a hozzászólásod. Engem tolajdon képpen az érdekelnie ha egy 63 ccm hengert (ez megy bekle max átalakítás nélkül) teszek fel kel-e fõtengejt cserélnem erõsebbre a 16-n1-8 karbira 60 vagy 70 fúvokát tegyek? a kiput mien mértékben kell csonkítani mien keveréket használjak hány milli legyen az elõgyujtás vagy felejtsem el a megszakítósat és inkább tirisztorost építsek be valamint a hengel kipunyílását hány ezreddel kell feljebbcsiszolni valamint a meghajtásban mien változásokat ezközöljek 17?? kerék elõre/lánckerékre gondoltam/ vagy 16 Fõtengelyt nem kell cserélned. Fúvókát 72-est vagy 75-öst tegyél ebbe a karbiba (nekem 75-ös van és a vékonyított súbertû) Kipuhoz ne nyúlj, a gyárinál nincs jobb! 60-as hengernél 1, 6 mm az elõgyújtás a felsõ holtpont elõtt és a megszakítós tökéletes! Megszakító hézag 0, 4 mm mint a gyertyáé. A megszakítón lévõ filcet 2-3 ezer kilométerenként olajozd meg. 16-os lánckeréknél ne tegyél fel nagyobbat. Már ezt is épp elég kiforgatnia. Szép napot!
Bocs véletlenül bemásoltalak téged is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod! Épp erre vártam olyat akinek már van ilyesmi beállítás.Azt meg tudod mondani mi az utazó sebbeséged így?? s ez m, ennyire tartós?? Amirõl én álmodom az egy 80-90 tempó hegynek 60 XD . Valamint ne hagyjon cserbe.
Nekem 60 ccm-es S51 van és nem megy jobban mint az 50-es, csak annyi ereje van hogy akár 2-es fokozatban is elindul. Az utazó sebesség az 50 km/h, ha gyorsabban megyek akkor már bõg. Minden más gyári a motoron. Nekem jelenleg 1, 65-1, 7 mm az elõgyújtás (mérõórával állítva).
A kérdező hozzászólása: S te akkor nem cserélted nagyobbra az elsõ lánckereket?/15 a gyári és legalábbb 16 kell 60ccm-nél/ Egyébként nekem most is elindul 2-be állóból
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3-as vagyok! Ahogy már írták, az utazó 50 km/h attól függetlenül hogy 60-as! Az hogy mennyire tartós függ attól, hogy milyen alkatrészt milyen hozzáértéssel és gondossággal raknak bele, illetve hogy hosszú távon ne legyen nyelezve a gép. A te álmod Simsonnal nem elérhetõ, illetve nem kifizetõdõ. Ha ekkora tempóban szeretnél közlekedni kismotorral, vegyél inkább egy Yamaha DT-t [link] vagy egy Derbi Senda-t [link] Olcsóbban a Simsonnal sem úszod meg ha annyival akarsz menni. Íme az enyém: https://www.youtube.com/watch?v=EWZmMX2fexA

Mit kell tenni egy sátánistának ha valaki szánt szándékkal iriggyé teszi?

Legjobb válasz: Ugyanazt mint minden embernek. Le kell nyugodnia és nem szabad, hagynia, hogy egy érzés irányítása alá kerüljön. Fõleg az irigység, félelem. Ha meg szívatnak egy Sátánistát, annak meg van a maga módja, hogy hogyan vághat vissza neki. De azt megkell érdemelnie az illetõnek, mert nem a gonoszságról, bántalmazásról és áldozásokról szól az igazi Sátánizmus, hanem a spiritualizmusról és a szabadságról.

Ugyanazt mint minden embernek. Le kell nyugodnia és nem szabad, hagynia, hogy egy érzés irányítása alá kerüljön. Fõleg az irigység, félelem. Ha meg szívatnak egy Sátánistát, annak meg van a maga módja, hogy hogyan vághat vissza neki. De azt megkell érdemelnie az illetõnek, mert nem a gonoszságról, bántalmazásról és áldozásokról szól az igazi Sátánizmus, hanem a spiritualizmusról és a szabadságról.
Pusztítsa el az illetõt.
He? Ezt kifejtenéd bõvebben? És miféle sátánista vagy?
A kérdező hozzászólása: Tehát ha valaki irigységre "sarkalja" és ez gátolja abban hogy önmaga legyen.
#3 és #4 ti két külön irányvonalat képviseltek?
A kérdező hozzászólása: #3 Le van ez írva a S. Bibliában vagy valahol? Elõre is köszi!
Nincs, csak viccnek szántam. Egyébként meg a #3 válaszadót fogadd meg.
Bocsánat, tehát a #4 válaszadó tanácsait fogadd meg.
4#-nek teljesen igaza van. így kell ezt csinálni. :D Hallgatni arany. ;)

Miknek kell szerepelnie egy adásvételiben, ha laptop cseréről van szó? Ha valaki tud nekem küldeni egyet nagyon megköszönném

Legjobb válasz: Egyrészt a ti adataitoknak, másrészt pedig a két laptop minden adatának (memória, CPU, HDD, egyéb hardverek) valamint nyilatkozni kell arról, hogy mind a két gép legális forrásból származik, az operációs rendszer - ha van - jogtiszta és amennyiben vállaltok garanciát, akkor annak idõtartama és feltételei.

Egyrészt a ti adataitoknak, másrészt pedig a két laptop minden adatának (memória, CPU, HDD, egyéb hardverek) valamint nyilatkozni kell arról, hogy mind a két gép legális forrásból származik, az operációs rendszer - ha van - jogtiszta és amennyiben vállaltok garanciát, akkor annak idõtartama és feltételei.
Ja és írjátok bele, hogy kondíciókkal történik a csere, fizet-e valaki pluszba stb.
Inkább keresgélj mintákat, most nincs kedvem pötyögni nagyon, ne haragudj. :( Itt van egy csomó minta, adás-vételit is átírhatsz cserére. http://www.google.hu/#hl=hu&biw=1276&bih=625&&sa=X&ei=BelDTb..
A kérdező hozzászólása: az az igazság hogy nekem ez kicsit kínai, mert sose csináltam még adásvételit, tudnál nekem egyet készíteni??ha nem akarsz az se gond, am köszönöm a segítséged
A kérdező hozzászólása: köszönöm a segtséges, megértem :) Helló :)

Miket kell megvennem egy alap sminkkészlethez és mennyi pénzzel induljak neki, ha a M. A. C-ban szeretnék vásárolni?

Legjobb válasz: Hát attol függ kinek mi az alap:)Valakinek egy alapozonál megáll a dolog valakinek nem.Én azt mondanám h egy jó alapozó,hozzá megfelelõ puder,szemhéjfesték,cerka,spirál és egy szájfény ha szereted.Mondjuk a natur szinek a legjobbak mert azt mindenhol tudod használni,utcai viseletre is.Aztán majd ha ez megvan akkor jöhet a pirosito,a különbözõ szinü szemfestékek,rúzsok stb.Ha nem nagyon sminkeled magad az alapozo,puder és spirál mindenképp.Ezekkel már szépen javithatsz a kinézeteden. http://hu.strawberrynet.com/makeup/mac/?trackid=1048102136&g.. Egy huszast vigyél magaddal szerintem. Amúgy nem tudom h nagyon ragaszkodsz e ehez a márkához,de ami még jo az a clinique.(hasonlo árkategoria) De ami talán kicsit olcsobb és jo az szerintem a loreal.

Hát attol függ kinek mi az alap:) Valakinek egy alapozonál megáll a dolog valakinek nem.Én azt mondanám h egy jó alapozó, hozzá megfelelõ puder, szemhéjfesték, cerka, spirál és egy szájfény ha szereted.Mondjuk a natur szinek a legjobbak mert azt mindenhol tudod használni, utcai viseletre is.Aztán majd ha ez megvan akkor jöhet a pirosito, a különbözõ szinü szemfestékek, rúzsok stb.Ha nem nagyon sminkeled magad az alapozo, puder és spirál mindenképp.Ezekkel már szépen javithatsz a kinézeteden. http://hu.strawberrynet.com/makeup/mac/?trackid=1048102136&g.. Egy huszast vigyél magaddal szerintem. Amúgy nem tudom h nagyon ragaszkodsz e ehez a márkához, de ami még jo az a clinique.(hasonlo árkategoria) De ami talán kicsit olcsobb és jo az szerintem a loreal.
MAC-be alap sminkcuccokért 30-40 alatt el se menj. Vásároltam már ott, nagyon jó minõség, de nem a legolcsóbb. szerintem ha nagyon kezdõ vagy, akkor fölösleges ilyen árba beruházni mindenre, mert ha nem értesz hozzá, akkor a drága termék is tud rossz lenni. elõször nézz szét drogériában, vásárolj be ott, pl manhattan, astor, stb.aztán ahogy jössz bele a dolgokba, úgy cseréld fokozatosan egyre jobb termékekre az addigiakat. egyébként ami szerintem alap kellék: alapozó, púder, pirosító, szempillaspirál, néhány szemhéjpúder, szemceruza, esetleg rúzs, vagy szájfény. http://www.youtube.com/watch?v=F9zyttcwZyo egy magyar videó, ami segíthet.
Hát nálam szempillaspirál, szemceruza, a hozzá való hegyezõ alapozó, korrektor, púder, púderecset, semleges bõrszínû, fekete, szürke és fehér szemhéjpúder, a hozzá való ecset, ajakápoló balzsam, szájfény. Ha mac kozmetikumokat akarsz mélyen a zsebedbe kell nyúlnod.
én azt hallotam, hogy a MAC tusnál jobb a 290-es lora :$
Attól, mert a youtube dugig van MAC-kel, az nem jelenti azt, hogy az a legjobb. Persze, jó, de egyáltalán nem mindenben; egy csomószor jobb dolgokat vettem az Essence-tõl, mint a MAC-tõl, ami azért elég nagy szó. Szóval nem csak a márka a lényeg, egyébként szerintem az Essence, a L'Oréal, a Chanel és a Clinique a legjobb, de egy egyén függõ, szerintem elõször kírséletezgess, hogy neked mi a legjobb.
a sigma csak itthon ilyen drága, netrõl feleannyiba kerül...
Szerintem meg az Art Deco-nál igenis van a te világos színû bõrödhöz való, de Isadorában is. Ezek olcsóbbak.
A kérdező hozzászólása: Mindenféleképpen a M.A.C.-ben szeretnék vásárolni.Már sokat kutakodtam utána és szempillaspirált nem onnan veszek, mert nem nagyon dicsérik.De szinte minden másban igen.Már elejétõl fogva jót szeretnék kenni a bõrömre.És már nézelõdtem drogériákban és a douglasban is, de sehol nincs az én világos bõrömre alapozó.Olvastam azt is, hogy 15.000Ft-ért kisminkelnek ott és azt az összeget le is vásárolhatod.Akkor maximum azt csinálom, hogy 2-3-szor elmegyek sminkeltetni és akkor profiktól tanulok és vásárolok.Már van 5ecsetem még hány darab kell?Ezeket ajándékba kaptam az unokatesómtól aki Angliába él, de nem tudta, hogy még nem sminkelek(ezek M.A.C-es ecsetek).De azt mondta, hogy csak utazó szett, Tartan Tale A Lady&Her Tricks a neve.És köszönöm szépen az eddigi válaszokat.
Aki a lorát írta: nekem van lora tusom, és annak ellenére, h szeretem a lora cuccokat, a tus csalódás volt...kontrétan egyben le tudom húzni a szemhéjamról, mint a matricát...

Mi van ha egy másik városban szeretném megkereszteltetni a gyerekem? Kell valami engedélyt kérni a helyileg illetékestől pl. úgy mint egy esküvőnél?

Legjobb válasz: Nem kell,Az esküvõnél is azért kell,mert bizonyítani kell,hogy a házasulandó megkeresztelkedett.

Nem kell, Az esküvõnél is azért kell, mert bizonyítani kell, hogy a házasulandó megkeresztelkedett.
A biblia szerint hit nelkül lehetetlen Istennek tetszeni Ha ezt vesszük, akkor mindegy hol, csak hitböl legyen. Ha pedig a gyermekednek meg nincs sajat hite, nincs ertelme egy vallasos szertartasnak alarendelni, ami Istennek nem kedves.
A kérdező hozzászólása: De nekem van hitem és neki is lesz mert úgy fogom nevelni. Szerinted nem kell megkeresztelni a gyerekeket?? Felnõtt korában kisebb gondja is nagyobb lesz annál hiába lesz hívõ, nem fog megkeresztelkedni. Én se keresztelkednék meg. Egyébként meg köszönöm a válaszod de nem ezt kérdeztem.
Katolikus keresztelést gyermek keresztelése esetén legalább a szülõk egyikének kell kérni, lehetõleg a lakóhely szerint illetékes plébánián, de megfelelõ okból kérhetik más plébánián is. Mindig kérhetõ a keresztelés a következõ plébániákon: Budapesten a Szent István bazilikában, a Zuglói Páduai Szent Antal Plébánián, (XIV. Bosnyák tér) illetve az Esztergomi Fõszékesegyházban. Ezeken a plébániákon a plébánosnak a hozzá fordulók szentségekkel való ellátására teljes körû felhatalmazása van. Az Egyház kéri, hogy a szülõk illetve keresztszülõk (ha vannak), a keresztelés elõtt oktatáson vegyenek részt. (Ez 7 év alatti gyermek keresztelése esetén szükséges.) Az elõkészítõ foglalkozások száma és gyakorisága a jog szerint nincs megszabva, nem kell indokolatlanul hosszúnak lenni Ez a szabály az Esztergom-Budapesti Fõegyházmegyére vonatkozik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. Az elég indok, hogy a nagyszülõk ill. a család többi tagja abban a városban lakik ahol a keresztelõt szeretnénk? 250km-re költöztünk a szülõvárosunktól és úgy gondoltuk, hogy egyszerûbb nekünk odautazni mint az egész családnak ide.
Szerintem elég indok.Célszerü felvenni a plébániával a kapcsolatot, ha ragaszkodik a plébános az oktatáshoz legyen mindenre idõ.

Mit kell tartalmaznia egy tanulói-jogviszony megszüntetése elleni fellebbezésnek, ha egészségügyi okok miatt nem tudtam teljesíteni az adott félévet?

Még sosem kellett ilyen fellebbezést írnom, ezért nem tudom hogy mit is kéne tartalmaznia. A megszüntetés mellett kell-e tartalmaznia a fellebbezésnek a felvételek száma miatt "túllépett" tárgy 4. féléves felvételének a kérelmét?...meg ilyenek. Az se baj ha nagyon alap dolgokat írtok le. :)

Legjobb válasz: Jól értem, hogy nem teljesítetted a szûrõszintet, és ezért szüntették meg a jogviszonyodat? Leírod, hogy milyen eü. probléma akadályozott meg a tárgy teljesítésében, mellékeled az igazolásokat (kórházi vagy egyéb), ami alátámasztja a kérvényedet. Szerintem belefoglalhatod a tárgy újbóli felvételének a kérelmét is, az adja magát, hogy ha elfogadják a kérelmedet, akkor nyilván fel kell venned újra a nem teljesített tárgyat. Csak magunk között. Érdemes olyan szakot erõltetni, ahol ennyire nem sikerül egy elsõ féléves tárgyat megcsinálni?

Jól értem, hogy nem teljesítetted a szûrõszintet, és ezért szüntették meg a jogviszonyodat? Leírod, hogy milyen eü. probléma akadályozott meg a tárgy teljesítésében, mellékeled az igazolásokat (kórházi vagy egyéb), ami alátámasztja a kérvényedet. Szerintem belefoglalhatod a tárgy újbóli felvételének a kérelmét is, az adja magát, hogy ha elfogadják a kérelmedet, akkor nyilván fel kell venned újra a nem teljesített tárgyat. Csak magunk között. Érdemes olyan szakot erõltetni, ahol ennyire nem sikerül egy elsõ féléves tárgyat megcsinálni?
A kérdező hozzászólása: "Jól értem, hogy nem teljesítetted a szûrõszintet, és ezért szüntették meg a jogviszonyodat?" Igen. "Csak magunk között. Érdemes olyan szakot erõltetni, ahol ennyire nem sikerül egy elsõ féléves tárgyat megcsinálni?" Mivel lényegében ez az egy tárgy nem jön össze, a többivel nem volt ilyen gondom, ezért még nem mondanék le a dologról. Ja igen és köszönöm a segítséget. :)
Nem kritikaként gondoltam, én gyerekem ugyan ebben a cipõben járt. Próbálj meg valami komoly orvosi igazolást beszerezni. Sok sikert.
A kérdező hozzászólása: Pont holnap megyek kontrollra, majd megbeszélem az orvosommal. Esetleg az lehet probléma hogy nem álltam konkrét kórházi kezelés alatt.
A kérdező hozzászólása: Mármint a fellebbezés szempontjából probléma. :)

Mire kell figyelnie egy katolikus nőnek, ha a párja zsidò? Mik a legfontosabb szokások, hagyományok amiket illik ismerni?

szexuális szokások eltèrnek

Legjobb válasz: És miért nem vesz el zsidó hapsi zsidó nõt? Mert egy zsidó nõ gyereke így is úgy is zsidó lesz, míg zsidó hapsié csak akkor ha a gyerekei anyja is zsidó. Ez a vallás fennmaradásának alapja, mivel ha a férfiaknál ezt nem vennék szigorúan akkor a született gyermekek ivararányából következne, hogy generációnkét felezõdne a zsidók száma, de így nem. Vicc és rosszindulat nélkül nélkül mondom, hogy ez zseniális.

És miért nem vesz el zsidó hapsi zsidó nõt? Mert egy zsidó nõ gyereke így is úgy is zsidó lesz, míg zsidó hapsié csak akkor ha a gyerekei anyja is zsidó. Ez a vallás fennmaradásának alapja, mivel ha a férfiaknál ezt nem vennék szigorúan akkor a született gyermekek ivararányából következne, hogy generációnkét felezõdne a zsidók száma, de így nem. Vicc és rosszindulat nélkül nélkül mondom, hogy ez zseniális.
Ültesd le a párod és kérdezd meg milyen elvárásai vannak veled szemben.Nem kell itt találgatni egyszerübb komunikálni.
A legfontosabb hagyomány a zsidóknál, hogy nem házasodnak nem zsidókkal.
Szerintem reménykedj hogy nem gyakorolja túl alaposan, mert akkor a kóser/tréfli dolgok betartását nagyon be kell tanulnod - bár gondolom ha nem zsidóval lép kapcsolatra akkor annyira nem hithû, hogy elkezdjen problémázni, hogy készült-e már az adott edényben tréfli étel, mert akkor ugye kósert már nem lehet benne készíteni meg hasonlók...
ha a párod gyakorolja is a vallását és betartja annak szabályait akkor amirõl én tudok az az hogy 1. nem ehet disznóhúst, ne azzal lepd meg ha sütni-fõzni támad kedved neki 2. lehet a karácsonyt sem illik csillivilli-n ünnepelned, mindenesetre tuti h a kis Jézuska születését ne hangsúlyozd ki 3. a fõbb vallásokra, szokásokra googlézz rá, jó ha tisztában vagy velük h meg ne sértsd, am is alapmûveltség része lenne ismerni a fõbb világvallások szokásait, de bevallom én se mindet tudom nekem 2 zsidó barátnõm van, egyikõjük kevésbé, másik pedig jobban gyakorolja, õ elég szigorúan veszi a szabályait
Nagyon sok és alapvetö különbség van, ami egy valamennyire is hivö zsidonál fontos lehet. Tudd meg töle, hogy milyen elvárásai vannak. Sok oldalas választ itt ne várj.
a zsidó férfi, ha hívõ, nem vesz el katolikus nõt. Ha elvesz, akkor nem hívõ, ergo, full felesleges a kérdés.
Szerintem arra, hogy ne felejtsen el beszélgetni a párjával, tõle lehet ezeket az infókat megtudni ugyanis.
Én ott elakadt ám, hogy egy katolikus es egy zsido hogy alkothat egy part. Mar ha mindketten gyakorolják a vallásukat.
De irigylem a zsidókat:) Itthon állandóan csak az a rohadt disznóhús van, már hányni tudnék tõle.Amúgy ha te nem vagy zsidó, kérdezõ, akkor nem hiszem, hogy a párod túlságosan elkötelezetten gyakorolná a vallását.
Egyetértek az elõzõvel.Én most itt eszem ezt az undorító sertést, örülj neki, hogy neked majd nem kell ilyen foos kaját enned.
A kérdező hozzászólása: Félig zsidó származású. Nem zsidó hitben nevelték, csak apja tisztelete jeleként vette fel a zsidó szokásokat, így talán rugalmasabban kezeli. Még csak ismerkedünk, de akadt már félreértés a hagyományok, szokások nem ismerete miatt... Egyáltalán érdekel, hogy mûködõképes lehet-e két ennyire eltérõ "vallású" ember párkapcsolata. Jómagam nem gyakorlom a katolikus vallást, de abban a szellemben neveltek.
Ne keresd a fitymáját.
Valóban jobb, ha vele beszélgetsz. Fõleg ha nem tart minden szabályt szigorúan, akkor jobb, ha kedvesen, nyitottan megérdeklõdöd, mik a számára fontos dolgok.
ha az apja a zsidó, akkor olyan, minta õ nem is lenne az. mert a zsidó vallás nõi ágon öröklõdik. tehát, ha az anya a zsidó.

Mit kell nézni egy fényképezőgépen, ha nem értek hozzá? Kezdőknek való gépre gondolok

szeretnék elkezdeni fotózni, médiasuliba vettek fel, ott is fogunk vele sokat foglalkozni, és ehhez kell egy gép is

Legjobb válasz: Médiasuliba, fõleg ha fotós szakterületû, oda tükrös gép kell. Ez pedig nem kezdõknek való, ahogy az árképzése is 130-150e forintnál indul az egyszerûbb kezdõ tudású gépeknek is. A legjobb amit tehetsz, hogy nézel egy kites ajánlatot, ebben egyszerre megkapod a vázat és 1 vagy 2 objektívet is, és olcsóbban kijössz mintha külön vennéd meg õket. A memóriakártya, táska miatt úgysem lehet 150 alatt megúszni.

Médiasuliba, fõleg ha fotós szakterületû, oda tükrös gép kell. Ez pedig nem kezdõknek való, ahogy az árképzése is 130-150e forintnál indul az egyszerûbb kezdõ tudású gépeknek is. A legjobb amit tehetsz, hogy nézel egy kites ajánlatot, ebben egyszerre megkapod a vázat és 1 vagy 2 objektívet is, és olcsóbban kijössz mintha külön vennéd meg õket. A memóriakártya, táska miatt úgysem lehet 150 alatt megúszni.
A gép amit linkeltél még kompakt kategóriában is az alja. Ha nincs túl sok pénzed nézz használtban belépõ tükrös kiteket, kevés expóval igaz garancia nélkül de megkapod õket 100körül 1-2 objektívvel.
Gombokat, képernyõt, ha van. Hozzáteszem, ha értenél hozzá, akkor is ugyanezt kéne nézni.
A kérdező hozzászólása: fúúú, mi max 30e-t szánnánk rá, , , kezdésnek nem jó a kis, digitális, objektív nélküli gép? ilyesmi:http://electrostore.hu/open_product-9a2af5c0931568c84454e46e..
Nem, nem jó. A fényképészet drága "sport", a "kezdõknek való" gépek is száz felett járnak (illetve a nõvérem pár hónapja adta el a kezdõ gépét, két év használat után nyolcvanezerért).
Kb. ilyenbe gondolkozz legolcsóbban: http://fenykepezo-kamera.vatera.hu/digitalis_fenykepezogep/s..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!