Találatok a következő kifejezésre: Mit kell ha a légzésfigyelő beriaszt (5 db)

Mit kell tenni, ha a légzésfigyelő beriaszt és a baba nem lélegzik?

Legjobb válasz: Van hogy csak egy pillanatra elfelejtenek levegõt venni és beriaszt,de persze erre is oda kell figyelni.Ha tényleg baj van azonnal mentõt hívni és elkezdeni lélegeztetni, persze ezt meg kell tanulni.Nehogy többet árts.De reméljük nem riaszt.

Van hogy csak egy pillanatra elfelejtenek levegõt venni és beriaszt, de persze erre is oda kell figyelni.Ha tényleg baj van azonnal mentõt hívni és elkezdeni lélegeztetni, persze ezt meg kell tanulni.Nehogy többet árts.De reméljük nem riaszt.
Én a védõnõtõl kaptam egy Léghajó program nevû CD-t, azon volt, hogy lehet lélegeztetni és mit kell tenni. De legtöbbször elég, ha felveszed a babát, és helyreáll a rend :) Nálunk többször riasztott a láégzésfigyelõ tévesen, akkor állítottunk az érzékenységén.
Budapesten a Heim Pál Gyermekkórházban minden hónap utolsó péntekén 10 órától bölcsõhalál-prevenciós tanfolyamot tartanak. Elmondják ill. gyakorlatban is bemutatják, hogy mi a teendõ, ha a légzésfigyelõ beriaszt. A lélegeztetést és az újraélesztést te magad is gyakorolhatod, egy mûanyag baba segítségével.

Mit kell akkor csinálni, hova kell fordulni, ha a légzésfigyelő sokszor becsippan v beriaszt?

Azt hallottam, hogy ez azt jelenti, h sokat van a baba agya kevés oxigén alatt és ez hosszú távon nem jó.

Legjobb válasz: Azért ez készülékfüggõ is. Vannak olyan típusok, amik sokszor beriasztanak tévesen!:(

Azért ez készülékfüggõ is. Vannak olyan típusok, amik sokszor beriasztanak tévesen!:(
Szia! Bemehettek a Heim pálba, ott van egy sids központ, ahol kivizsgálják a babát, hogy tényleg nem vesz levegõt, vagy a készüléketek nem oké.Az ország bármely területérõl fogadnak. Mi is voltunk, megnyugtató. Ha bementek, van lehetõséged ott maradni vele, de kérdezz rá, hogy hol van hely.
Az biztos, hogy a készüléketek jó? Nekem is elõfordul hogy beriaszt, általában akkor amikor nagyon fáradt a kislányom, de azért ez nem rendszeres. Ha a gyerekorvosotok jó fej, akkor kérdezz rá, hogy nem tudna-e kölcsönadni egy légzésfigyelõt, mert a gyerekorvosok általában kapnak mintadarabot (az enyém angelcare 401-et kapott, és felajánlotta, hogy ha el akarom küldeni megnézetni a légzésfigyelõmet, akkor kölcsönadja, de mivel nem volt rendszeres a riasztás, így nem küldtem el) Sajna a gyártók nem adnak cserekészüléket. Ha úgy érzed, hogy nem téves a riasztás, akkor tényleg vidd el valamelyik kórház gyerekosztályára a manócskádat kivizsgálásra. Minden jót! Remélem csak a gépetek rossz!

Mit kell csinálni ha beriaszt a légzésfigyelő?

Legjobb válasz: Ha mar beruhaz valaki egy legzesfigyelobe, akkor tanulja meg az újraélesztést is. Azt kell ugyanis csinálni, ha nem lélegzik a baba....

Ha mar beruhaz valaki egy legzesfigyelobe, akkor tanulja meg az újraélesztést is. Azt kell ugyanis csinálni, ha nem lélegzik a baba....
Én elsõ körben a háziorvossal beszélnék, õ majd elirányít. A kisfiammal jártunk fejlõdésneurológiára, más problémával. Ott volt egy baba, akit azért hoztak, mert beriasztott a légzésfigyelõ, igaz, nála többször is. Azért azt ellenõrizném, hogy jól van-e beállítva a légzésfigyelõ, nem merül-e az elem benne.
Elsõ körben megnézni, nem mászott-e le az érzékelõrõl, megcsikizni, megrázni. Ha erre nem reagál, akkor 10 mp-ig nézni, hogy lélegzik-e. Egy csecsemõ átlagos légzésszáma 30-35/perc, szóval legalább 5-öt kell lélegeznie ezalatt. Ha ez nincs meg, be kell fújni az orrába és a szájába egyszerre 5-öt. Ha idáig jutsz, akkor már valakinek hívni kell a mentõket. Befújás után megnézed a felkarján, hogy van-e pulzusa 10 mp-ig. Ha nincs, vagy kevés (legalább 16-17-et kell érezned), akkor meg kell kezdeni az újraélesztést. Hátra fektetve az egyik kezedet beteszed a lapockái alá, másik kezed két ujjával a szegycsontnál lenyomod a mellkasát 4 cm mélyre 30-szor, és befújsz 2-õt, majd megint 30 kompresszió, ismét 2 befújás, míg a mentõ meg nem érkezik, vagy el nem kezd reagálni... A legtöbb baba azonban felébred a sípolásra, én csak a legrosszabb esetre írtam... Ha sokszor riaszt, mindenképp konzultálni kell az orvossal!


Mit kell csinálni, ha beriaszt a légzésfigyelő?

Elég, ha megpróbálom lélegeztetni, és akkor visszaáll a rend? Vagy ez lehet, hogy nem segít minden esetben?

Legjobb válasz: Érdemes egy errõl szóló tanfolyamot elvégezned a MADARÁSZ u-i kórházban. Egyébként elõször nézd meg hogy tényleg nem lélegzik-e a baba. Sokszor riaszt tévesen a figyelõ, vagy mire odaérsz a csipogásra felkel a pici és újra vesz levegõt csak nagyon picit és nem érzékeli a gép. Ha tényleg úgy látod hogy petyhüdt, lila a szája akkor vedd fel, pici inger, ütögetéz, villany felkapcsolása segít, ha még mindig nem ébred fel akkor biznony meg kell kezdeni az újraélesztést és egyidejüleg hívni a mentõket. (remélem erre sosem kerül sor) Nálam mindkét lányomnál sokszor riasztott a figyelõ egyszer-kétszer valóban nem vett levegõt egy 20-30mp ig., de mingid helyre állt a rend szerencsére. Ha ilyen gyakran elõfordul a Madarász u-.i kórház apnoe osztályán érdemes kivizsgáltatni a picit.

Érdemes egy errõl szóló tanfolyamot elvégezned a MADARÁSZ u-i kórházban. Egyébként elõször nézd meg hogy tényleg nem lélegzik-e a baba. Sokszor riaszt tévesen a figyelõ, vagy mire odaérsz a csipogásra felkel a pici és újra vesz levegõt csak nagyon picit és nem érzékeli a gép. Ha tényleg úgy látod hogy petyhüdt, lila a szája akkor vedd fel, pici inger, ütögetéz, villany felkapcsolása segít, ha még mindig nem ébred fel akkor biznony meg kell kezdeni az újraélesztést és egyidejüleg hívni a mentõket. (remélem erre sosem kerül sor) Nálam mindkét lányomnál sokszor riasztott a figyelõ egyszer-kétszer valóban nem vett levegõt egy 20-30mp ig., de mingid helyre állt a rend szerencsére. Ha ilyen gyakran elõfordul a Madarász u-.i kórház apnoe osztályán érdemes kivizsgáltatni a picit.
http://www.babycontrol.hu/ Itt a letöltések fül alatt vannak videók is, hogy mi a teendõ.
A kérdező hozzászólása: Jajdejó, köszönöm!

Érdemes légzésfigyelő tanfolyamra elmenni mondjuk a Madarász utcai kórházba? Vagy a védőnő és a gyermekorvos is el tudja mondani, meg tudja mutatni, mit kell csinálni, ha beriaszt?

Ma délután lesz a tanfolyam, úgy terveztem, hogy elmegyek, eddig valahogy mindig elmaradt, csak már a 37. hétben vagyok és ebben a h?ségben nem tudom, mennyi er?m lenne kimozdulni.

Legjobb válasz: Egy dolog biztos,csak elõnyödre válik,ha elmész, de amúgy a védõnõ,orvos is tud segíteni,és meg fogják mutatni,mit kell tenni,csak kérdezz tõlük.Én pl. nem voltam ilyen tanfolyamon,nem volt a közelünkben,de aki teheti,sztem menjen,nyugodtan.

Egy dolog biztos, csak elõnyödre válik, ha elmész, de amúgy a védõnõ, orvos is tud segíteni, és meg fogják mutatni, mit kell tenni, csak kérdezz tõlük.Én pl. nem voltam ilyen tanfolyamon, nem volt a közelünkben, de aki teheti, sztem menjen, nyugodtan.
Biztos hogy hasznodra válik, én nem mentem el, mert azt mondták ha a babát újra kell éleszteni az olyan, hogy nem biztos mi meg tudjuk csinálni hiába láttuk már egyszer.Nekem azt tanácsolták ilyenkor az emberíakaratlanl is kipróbál mindent, legtöbbször ha már megrázod vagy hideg zuhi alá állsz vele bejön.SZval én bízok, hogy ne lesz rá szükség de a khban azért rákérdezek a csecsemõsöknél majd, hogy kell lélegezteti ha gond van.38hetes kismama
Szia! Én annyit biztos tudok, hogy az hülyeség, hogy a babát hidegvíz alá kell tartani. Saját tapasztalatom volt ez, mikor pár éves voltam. Akkor elájultam a szívem miatt és anyu a csap alá tartott, közben pofozgatott. Egy pillanatra magamhoz tértem, utánna ismét elájultam és a korházban tértem magamhoz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!