Találatok a következő kifejezésre: Mit kell ha a légzésfigyelő (8 db)

Mit kell akkor csinálni, hova kell fordulni, ha a légzésfigyelő sokszor becsippan v beriaszt?

Azt hallottam, hogy ez azt jelenti, h sokat van a baba agya kevés oxigén alatt és ez hosszú távon nem jó.

Legjobb válasz: Azért ez készülékfüggõ is. Vannak olyan típusok, amik sokszor beriasztanak tévesen!:(

Azért ez készülékfüggõ is. Vannak olyan típusok, amik sokszor beriasztanak tévesen!:(
Szia! Bemehettek a Heim pálba, ott van egy sids központ, ahol kivizsgálják a babát, hogy tényleg nem vesz levegõt, vagy a készüléketek nem oké.Az ország bármely területérõl fogadnak. Mi is voltunk, megnyugtató. Ha bementek, van lehetõséged ott maradni vele, de kérdezz rá, hogy hol van hely.
Az biztos, hogy a készüléketek jó? Nekem is elõfordul hogy beriaszt, általában akkor amikor nagyon fáradt a kislányom, de azért ez nem rendszeres. Ha a gyerekorvosotok jó fej, akkor kérdezz rá, hogy nem tudna-e kölcsönadni egy légzésfigyelõt, mert a gyerekorvosok általában kapnak mintadarabot (az enyém angelcare 401-et kapott, és felajánlotta, hogy ha el akarom küldeni megnézetni a légzésfigyelõmet, akkor kölcsönadja, de mivel nem volt rendszeres a riasztás, így nem küldtem el) Sajna a gyártók nem adnak cserekészüléket. Ha úgy érzed, hogy nem téves a riasztás, akkor tényleg vidd el valamelyik kórház gyerekosztályára a manócskádat kivizsgálásra. Minden jót! Remélem csak a gépetek rossz!

Mit kell tenni, ha a légzésfigyelő beriaszt és a baba nem lélegzik?

Legjobb válasz: Van hogy csak egy pillanatra elfelejtenek levegõt venni és beriaszt,de persze erre is oda kell figyelni.Ha tényleg baj van azonnal mentõt hívni és elkezdeni lélegeztetni, persze ezt meg kell tanulni.Nehogy többet árts.De reméljük nem riaszt.

Van hogy csak egy pillanatra elfelejtenek levegõt venni és beriaszt, de persze erre is oda kell figyelni.Ha tényleg baj van azonnal mentõt hívni és elkezdeni lélegeztetni, persze ezt meg kell tanulni.Nehogy többet árts.De reméljük nem riaszt.
Én a védõnõtõl kaptam egy Léghajó program nevû CD-t, azon volt, hogy lehet lélegeztetni és mit kell tenni. De legtöbbször elég, ha felveszed a babát, és helyreáll a rend :) Nálunk többször riasztott a láégzésfigyelõ tévesen, akkor állítottunk az érzékenységén.
Budapesten a Heim Pál Gyermekkórházban minden hónap utolsó péntekén 10 órától bölcsõhalál-prevenciós tanfolyamot tartanak. Elmondják ill. gyakorlatban is bemutatják, hogy mi a teendõ, ha a légzésfigyelõ beriaszt. A lélegeztetést és az újraélesztést te magad is gyakorolhatod, egy mûanyag baba segítségével.

Van itt olyan aki tudja hogy mit kell csinálni, ha a légzésfigyelő jelez?

ok.tök jó ez a szerkenty?,de ha bejelezne pánikba esnék és fogalmam se lenne hogy most mi a fenét csináljak.Végülis akkor a gyerek nem kap leveg?t ugye?

Legjobb válasz: Alapszabály, hogy ne kapd ki a gyereket az ágyból. Kapcsolj villanyt, és nézd meg, mi a helyzet. Ez kb 2 másodperc. Ha nem azt látod, hogy simán lemászott az érzékelõrõl, vedd ki, szólj hozzá, ébresztgesd, de ne kezd el erõbõl rázni. Ez általában elég ahhoz, hogy észhez térjen. Ha még így sem indul újra a légzése, akkor jöhet az újraélesztés. Ehhez nagyon jó videókat lehet letölteni, de a gyerekorvos is nagyon szívesen megmutatja, hogyan kell. Ez hosszúnak tûnik, de valójában néhány másodperc. És a legfontosabb, hogy ne ess pánikba, mert akkor tehetetlen leszel.

Alapszabály, hogy ne kapd ki a gyereket az ágyból. Kapcsolj villanyt, és nézd meg, mi a helyzet. Ez kb 2 másodperc. Ha nem azt látod, hogy simán lemászott az érzékelõrõl, vedd ki, szólj hozzá, ébresztgesd, de ne kezd el erõbõl rázni. Ez általában elég ahhoz, hogy észhez térjen. Ha még így sem indul újra a légzése, akkor jöhet az újraélesztés. Ehhez nagyon jó videókat lehet letölteni, de a gyerekorvos is nagyon szívesen megmutatja, hogyan kell. Ez hosszúnak tûnik, de valójában néhány másodperc. És a legfontosabb, hogy ne ess pánikba, mert akkor tehetetlen leszel.
Elsõ vagyok, csak véletlenül elküldtem. Nem arról van szó, hogy a gyerek ilyenkor ne tudna levegõt venni, hanem arról szól, hogy elfelejt levegõt venni. Ezért az esetek többségében egy kis stimulálástól elkezd lélegezni. Pontosan ezért jók ezek a "ketyerék", mert még azelõtt észreveszed a bajt, hogy az visszafordíthatatlanná válna.
Inkább azt mondanám, hogy olyan mélyen alszik, hogy elfelejt levegõt venni! A legtöbb légzésfigyelõ bizonyos mp után figyelmeztetõen csippant erre a legtöbb baba reagál, ha mégsem akkor ahogy az elõzõ írta be kell menni hozzá megnézni nem-e téves a riasztás és ha tényleg nem vesz levegõt kicsit meg lehet nógatni, illetve kivenni a kiságyból! Szinte biztos, hogy újra venni fogja a levegõt, ha mégsem akkor hívni kell a mentõket és meg kell kezdeni az újraélesztést, nehéznek tûnik de egyszerûen megtanulható...
én elmentem a Madarász utcai klinikára, ahol a SZántó Doktor prevemnciós elõadást tart, elmondja és megmutatja, hogy mikor mi a teendõ. Kapsz egy könyvet is, amit érdemes idõnként átlapozni. Pl egyik este amikor tettem a helyére a lakáskulcsot épp õ jutott eszembe, mert õ ilyenre is felhívja a figyelmet, hogy legyen mindig ugyanazon ahelyen a kulcs, hogy ha baj van ne kellljen kereni. Elmondják, hogy mit kell mondani a mentõnek, ha olyan helyen laksz, akkor az egyikõtök menjen le a mentõ elé, nehogy eltévedjen...stb szóval egy csomó gyakorlati tanács az életmentésen kívül. Én ott vettem a aBaby sense légzésfigyelõneket, nagyon nem bántam meg a tanfolyamot. A második lányomnál már csak átolvastam a könyvet. Mindenkinek jó szívvel ajánlom õket!
Én is a Madarászban vettem az elsõ készüléket, és ültem végig a bemutatót 14 éve. Akkor még csak ott lehetett kapni, és azt hiszem kötelezõ is volt az elõadás. Elsõ voltam.
Nekünk AngelCare légzésfigyelõnk van, és annak a használati utasítása végén van egy képes útmutató az újraélesztés menetérõl. De csatlakozom az elõttem szólókhoz, hogy ha bejelez a készülék, akkor ne ess pánikba, hanem nézd meg, hogy nem mászott-e le róla, veszi-e a levegõt, ha esetleg kihagyott egy levegõvételt, akkor picit megcirógatni (stimulálni), és venni fogja. Nyugi.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a megnyugtató válaszokat mindenkinek.
"a szülõk nagyjából fél óra alatt elsajátíthatják a lélegeztetés és a szívmasszázs mozdulatsorait." Ennek sem kell bedõlni. Fél óra alatt nem lehet megtanulni az újraélesztést!!! Pláne a szívmasszást nem.


Nagyon félek a bölcsőhaláltól, vettem légzésfigyelőt de rettegek ha jelez nem tudom majd mit kell csinálni. Kisfiam lesz és állítólag a fiúknál gyakrabb! Mit tudtok róla?

Legjobb válasz: A légzésfigyelõhöz van leírás, hogy mit kell csinálni, ha bejelez. A kisbabád oltási könyvében is van leírás. És még ezer helyen a neten. De az a lényeg, hogy ne rettegj annyira, mert nem fogod kiélvezni az anyaságot! Használd a légzésfigyelõt, és nyugodj meg. Gondolom nem dohányoztok majd a baba mellett, gondolom most sem. Ne öltöztesd be a babádat, ne tedd a radiátor mellé. Még írhatnám, hogy ne fektesd hasra, hanem hátra, de ezt úgyis a babád dönti el, hogy szeret majd aludni. Általában ha beriasztanak ezek a kütyük, elég csak felemelni a babát. Õk még elég össze-vissza veszik a levegõt, a légzésfigyuk pedig 15 mp után jeleznek, de lehet, hogy a babád a 16.mp-ben már venne levegõt, de attól még nem beteg. Mindegy, a lényeg, hogy ne parázz!!!

A légzésfigyelõhöz van leírás, hogy mit kell csinálni, ha bejelez. A kisbabád oltási könyvében is van leírás. És még ezer helyen a neten. De az a lényeg, hogy ne rettegj annyira, mert nem fogod kiélvezni az anyaságot! Használd a légzésfigyelõt, és nyugodj meg. Gondolom nem dohányoztok majd a baba mellett, gondolom most sem. Ne öltöztesd be a babádat, ne tedd a radiátor mellé. Még írhatnám, hogy ne fektesd hasra, hanem hátra, de ezt úgyis a babád dönti el, hogy szeret majd aludni. Általában ha beriasztanak ezek a kütyük, elég csak felemelni a babát. Õk még elég össze-vissza veszik a levegõt, a légzésfigyuk pedig 15 mp után jeleznek, de lehet, hogy a babád a 16.mp-ben már venne levegõt, de attól még nem beteg. Mindegy, a lényeg, hogy ne parázz!!!
Szia! Ha ez megnyugtat, nagyon jó anyagok vannak csecsemõ és gyermek újraélesztés témakörében a neten, érdemes õket minden anyukának egyszer elolvasni, úgy gondolom hasznos, és magabiztosságot is ad, hogy tudod , mi a helyes, ha nagy a baj - legyen ez egy félrenyelés, vagy bármi más... (tic-tac az orrban :) ) Nem kell ezektõl a témáktól sem félni, a problémák akár egy mozdulattal megoldhatók! - jobb a tudás, mint a teljes kétségbeesés!! De mindenképp köss egyezséget magaddal -> felkészülsz a lehetõségekre, de nem pánikolsz miattuk minden nap, minden órában, mert így nem lehet boldogan élni! (egy 10 hetes mentõtiszt kismama) Egy a sok-sok cikk közül: http://www.hazipatika.com/topics/elsosegely/articles/Ujraele..
Nekünk is párszor beriasztott a légzésfigyelõ, de olyan hangosan sípolt, hogy felébresztette a babát. Semmi dolgunk szerencsére nem is volt. HA ennyire félsz, menj el ilyen ingyenes tanfolyamra, védõnõtõl kérdezd meg, hol van a környezetedben ilyen oktatás!

Mit kell csinálni ha beriaszt a légzésfigyelő?

Legjobb válasz: Ha mar beruhaz valaki egy legzesfigyelobe, akkor tanulja meg az újraélesztést is. Azt kell ugyanis csinálni, ha nem lélegzik a baba....

Ha mar beruhaz valaki egy legzesfigyelobe, akkor tanulja meg az újraélesztést is. Azt kell ugyanis csinálni, ha nem lélegzik a baba....
Én elsõ körben a háziorvossal beszélnék, õ majd elirányít. A kisfiammal jártunk fejlõdésneurológiára, más problémával. Ott volt egy baba, akit azért hoztak, mert beriasztott a légzésfigyelõ, igaz, nála többször is. Azért azt ellenõrizném, hogy jól van-e beállítva a légzésfigyelõ, nem merül-e az elem benne.
Elsõ körben megnézni, nem mászott-e le az érzékelõrõl, megcsikizni, megrázni. Ha erre nem reagál, akkor 10 mp-ig nézni, hogy lélegzik-e. Egy csecsemõ átlagos légzésszáma 30-35/perc, szóval legalább 5-öt kell lélegeznie ezalatt. Ha ez nincs meg, be kell fújni az orrába és a szájába egyszerre 5-öt. Ha idáig jutsz, akkor már valakinek hívni kell a mentõket. Befújás után megnézed a felkarján, hogy van-e pulzusa 10 mp-ig. Ha nincs, vagy kevés (legalább 16-17-et kell érezned), akkor meg kell kezdeni az újraélesztést. Hátra fektetve az egyik kezedet beteszed a lapockái alá, másik kezed két ujjával a szegycsontnál lenyomod a mellkasát 4 cm mélyre 30-szor, és befújsz 2-õt, majd megint 30 kompresszió, ismét 2 befújás, míg a mentõ meg nem érkezik, vagy el nem kezd reagálni... A legtöbb baba azonban felébred a sípolásra, én csak a legrosszabb esetre írtam... Ha sokszor riaszt, mindenképp konzultálni kell az orvossal!

Hol lehet megnézni mit kell csinálni ha esetleg riaszt a légzésfigyelő? (nem tévesen)

mit kell olyankor csinálni,hogyan kell újraélszteni,vagy ha nagyobb lesz már a baba és félrenyel,mit kell csinálni...stb?Ilyeneket szeretnék megnézni,mert nemtudom milyen helyzetben mit kell tenni,és azért jó ha tudjuk.Nincs jogsim,szóval els?segély nyújtást se tanultam sehol...Remélem tudtok tanácsot adni,vagy valahol van-e ilyen oldal ahol leírják ezeket.Remélem soha nem lesz rá szükség,se nekünk,se másnak,de jó tudni ezeket,mert ugye a légzésfigyel? se ér semmit ha nemtudjuk mit kell olyankor tenni ha riaszt,és persze okkal...Köszönöm ha tudtok segíteni!(35h)

Legjobb válasz: A légzésfigyelõ leírásában van ilyen tájékoztató is. De esetleg a védõnõt kérdezd meg, talán a szülés felkészítõ tanfolyamon ezzel is foglalkoznak. Vagy hívod a mentõt és õk telefonon mondják, hogy mit kell csinálni, de ne történjen ilyen.

A légzésfigyelõ leírásában van ilyen tájékoztató is. De esetleg a védõnõt kérdezd meg, talán a szülés felkészítõ tanfolyamon ezzel is foglalkoznak. Vagy hívod a mentõt és õk telefonon mondják, hogy mit kell csinálni, de ne történjen ilyen.
Szia!Én ezt az oldalt találtam.http://www.angelcare.hu/eletmentes.pdf
A kérdező hozzászólása: köszönöm.Védõnõm nem javasolja a légzéfigyelõt, tanfolyamra sajnos nem jártam, a mentõt meg sokszor késõ lenne már kihívni, mert mire kiérne késõ lenne..szóval ezt elõzném meg, de ne kelljen soha....ja igen a tájékoztató, az meg nincs meg, mert nõvéreméktõl kapjuk kölcsön, de a leírás már nincs meg hozzá sajnos, de ez is angelcar.
mi az, hog a védõnõ nem javasolja a légzésfigyelõt!!!!!!amióta van ilyen, sokkal kevesebb a csecsemõhalál!!!ÁRTANI MEG NEM ÁRT.NA EZEN KIAKADTAM RENDESEN!!4
nekem nagy segítség a légzésfigyelõ, megnyugtató.volt hozzá leírás és cd is, mi a teendõ, ha baj van. múltkor kicsit darabosabb lett a babám kajája és megakadt a torkán, elkezdett vörösödni.kikaptam az etetõszékbõl, hasra fordítottam és ráütöttem a hátára.nem jártam soha tanfolyamra, ösztönbõl jött.ne izgulj, ha ilyen helyzet adódik, akkor te is tudni fogod, mit tegyél. a védõnõdre ebben pedig ne hallgass, a ti nyugalmatok a legfontosabb.
A Madarász utcai gyermekkórházban minden kedden 16.00-18.00 óra között van csecsemõ újraélesztési tanfolyam. Ára: 2000Ft/fõ. Gyakorlati oktatás és elmélet is van benne. Voltam. Szerintem megéri.
A kérdező hozzászólása: köszönöm nektek:) Igen, nem érdekel ez a véleménye a védõnõnek, mert ígyis-úgyis lesz légzésfigyelõ....Miskolci vagyok, úgyhogy az a tanfolyam kilõve, de remélem nem lesz soha semmi baj, de majd neten még utánajárok, hátha vannak ilyen hasznos oldalak.

Érdemes légzésfigyelő tanfolyamra elmenni mondjuk a Madarász utcai kórházba? Vagy a védőnő és a gyermekorvos is el tudja mondani, meg tudja mutatni, mit kell csinálni, ha beriaszt?

Ma délután lesz a tanfolyam, úgy terveztem, hogy elmegyek, eddig valahogy mindig elmaradt, csak már a 37. hétben vagyok és ebben a h?ségben nem tudom, mennyi er?m lenne kimozdulni.

Legjobb válasz: Egy dolog biztos,csak elõnyödre válik,ha elmész, de amúgy a védõnõ,orvos is tud segíteni,és meg fogják mutatni,mit kell tenni,csak kérdezz tõlük.Én pl. nem voltam ilyen tanfolyamon,nem volt a közelünkben,de aki teheti,sztem menjen,nyugodtan.

Egy dolog biztos, csak elõnyödre válik, ha elmész, de amúgy a védõnõ, orvos is tud segíteni, és meg fogják mutatni, mit kell tenni, csak kérdezz tõlük.Én pl. nem voltam ilyen tanfolyamon, nem volt a közelünkben, de aki teheti, sztem menjen, nyugodtan.
Biztos hogy hasznodra válik, én nem mentem el, mert azt mondták ha a babát újra kell éleszteni az olyan, hogy nem biztos mi meg tudjuk csinálni hiába láttuk már egyszer.Nekem azt tanácsolták ilyenkor az emberíakaratlanl is kipróbál mindent, legtöbbször ha már megrázod vagy hideg zuhi alá állsz vele bejön.SZval én bízok, hogy ne lesz rá szükség de a khban azért rákérdezek a csecsemõsöknél majd, hogy kell lélegezteti ha gond van.38hetes kismama
Szia! Én annyit biztos tudok, hogy az hülyeség, hogy a babát hidegvíz alá kell tartani. Saját tapasztalatom volt ez, mikor pár éves voltam. Akkor elájultam a szívem miatt és anyu a csap alá tartott, közben pofozgatott. Egy pillanatra magamhoz tértem, utánna ismét elájultam és a korházban tértem magamhoz.

Mit kell csinálni, ha beriaszt a légzésfigyelő?

Elég, ha megpróbálom lélegeztetni, és akkor visszaáll a rend? Vagy ez lehet, hogy nem segít minden esetben?

Legjobb válasz: Érdemes egy errõl szóló tanfolyamot elvégezned a MADARÁSZ u-i kórházban. Egyébként elõször nézd meg hogy tényleg nem lélegzik-e a baba. Sokszor riaszt tévesen a figyelõ, vagy mire odaérsz a csipogásra felkel a pici és újra vesz levegõt csak nagyon picit és nem érzékeli a gép. Ha tényleg úgy látod hogy petyhüdt, lila a szája akkor vedd fel, pici inger, ütögetéz, villany felkapcsolása segít, ha még mindig nem ébred fel akkor biznony meg kell kezdeni az újraélesztést és egyidejüleg hívni a mentõket. (remélem erre sosem kerül sor) Nálam mindkét lányomnál sokszor riasztott a figyelõ egyszer-kétszer valóban nem vett levegõt egy 20-30mp ig., de mingid helyre állt a rend szerencsére. Ha ilyen gyakran elõfordul a Madarász u-.i kórház apnoe osztályán érdemes kivizsgáltatni a picit.

Érdemes egy errõl szóló tanfolyamot elvégezned a MADARÁSZ u-i kórházban. Egyébként elõször nézd meg hogy tényleg nem lélegzik-e a baba. Sokszor riaszt tévesen a figyelõ, vagy mire odaérsz a csipogásra felkel a pici és újra vesz levegõt csak nagyon picit és nem érzékeli a gép. Ha tényleg úgy látod hogy petyhüdt, lila a szája akkor vedd fel, pici inger, ütögetéz, villany felkapcsolása segít, ha még mindig nem ébred fel akkor biznony meg kell kezdeni az újraélesztést és egyidejüleg hívni a mentõket. (remélem erre sosem kerül sor) Nálam mindkét lányomnál sokszor riasztott a figyelõ egyszer-kétszer valóban nem vett levegõt egy 20-30mp ig., de mingid helyre állt a rend szerencsére. Ha ilyen gyakran elõfordul a Madarász u-.i kórház apnoe osztályán érdemes kivizsgáltatni a picit.
http://www.babycontrol.hu/ Itt a letöltések fül alatt vannak videók is, hogy mi a teendõ.
A kérdező hozzászólása: Jajdejó, köszönöm!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!