Találatok a következő kifejezésre: Mit kell ha a 7 napos (7 db)

Mit kell tennem, ha a 7 napos tabiszünet alatt nem jön meg a menszeszem? Tovább szedjem a tabit? Vagy várjam meg míg megjön? (terhesség kizárva)

Legjobb válasz: A 7 napos szünetben mindenképpen meg kell jönnie. Én azt hallottam, hogy ha nem jön meg, akkor nem szabad tovább szedni a tabit... ha nem jön meg, akkor a szünetre rákövetkezõ nap mindenképpen menj el dokihoz. Ha õ azt mondja, hogy nincs semmi bajod és szedheted tovább a tabit, akkor tégy úgy. De szeritem ne halogasd ilyen esetben a dokit, mert lehet, hogy azzal csak magadnak teszel rosszat.

A 7 napos szünetben mindenképpen meg kell jönnie. Én azt hallottam, hogy ha nem jön meg, akkor nem szabad tovább szedni a tabit... ha nem jön meg, akkor a szünetre rákövetkezõ nap mindenképpen menj el dokihoz. Ha õ azt mondja, hogy nincs semmi bajod és szedheted tovább a tabit, akkor tégy úgy. De szeritem ne halogasd ilyen esetben a dokit, mert lehet, hogy azzal csak magadnak teszel rosszat.
Hát, nem tudom milyen tabit szedsz, de olvasd el a tájékoztatóját hogy van-e errõl benne valami. Én belarát szedek és azon az van, hogy megeshet néha hogy kimarad a vérzés a szünetben és lehet folytatni a következõ levéllel (persze ha a terhességet kizártad). Ha a következõ szünetben is kimarad akkor kell felfüggeszteni a szedést és orvoshoz fordulni.

Ha a 7 napos szunetben szedek olyan gyogyszert mi egyebkent csokkenti az fog gatlo hatasat akkor kell kiegeszito vedekezes? (amoxicilin)

Legjobb válasz: Most nem azért, de ki az a elmebeteg idióta, aki egy fórumon vakon megbízik valakiben, hogy mit mikor hogyan szedjen? :D

Most nem azért, de ki az a elmebeteg idióta, aki egy fórumon vakon megbízik valakiben, hogy mit mikor hogyan szedjen? :D
KELL!- vagy terhes akarsz lenni?- KELL!

Mit tehetnék akkor ha 3 napja hagytam abba a jengee tabletta szedését és már menstruálok? Szednem kell a gyógyszert megint vagy várjam meg a 7 napos pihit?

Legjobb válasz: Persze, hogy várd meg a 7 napos szünet végét! Gyógyszert így szedünk: 21 napig szedjük, utána 7 napig nem, utána megint 21 napig szedjük. Hogy közben mikor menstruálsz, az lényegtelen. Csak a legelsõ levél legelsõ tablettájánál fontos.

Persze, hogy várd meg a 7 napos szünet végét! Gyógyszert így szedünk: 21 napig szedjük, utána 7 napig nem, utána megint 21 napig szedjük. Hogy közben mikor menstruálsz, az lényegtelen. Csak a legelsõ levél legelsõ tablettájánál fontos.
A kérdező hozzászólása: Értem és köszönöm.
Mit nem értesz azon, hogy kikapcsolja a ciklusod? NINCS CIKLUSOD, NINCS MENZESZED. A tabletta irányít. Ha szeded, akkor nem vérzel, ha abbahagyod, akkor lecsökken a hormonszint és 2-3-4 nap után elkezdesz vérezni. Értelem szerûen emiatt az elsõ ciklus rövidebb lehet, mint 28 nap. Viszont a többi már ugyanúgy 28 napos lesz, mivel 21 meg 7 az 28.
A kérdező hozzászólása: Sose számoltam a menzesz utolsó napjától mindig az elsõtõl és pontosan meg is jött mindig.
A kérdező hozzászólása: 24 nappal ezelõtt jött meg a menstruációm akkor szedtem be az elsõ gyógyszert szedtem 21 napig a héten kedden fogyott el és ma péntek van és már menstruálok ez az ami nekem egy kicsit furcsa mert így akár hogy számolok 24 nap telt el és nem 28. De ha meg azt nézem hogy a 2-3 napon kell megjönnie ahogy abba hagyom akkor meg jó minden.
Most komolyan, ennyire bonyolult értelmezni egy betegtájékoztatót? Hihetetlen. Teljesen érhetõen le van írva, hogy hogyan kell szedni és mikor kell megjönnie. Amúgy meg, csak egy kis felvilágosítás: A saját ciklusodat elfelejtheted, amíg tablettát szedsz. Ugyanis a tabletta úgy mûködik, hogy a te ciklusodat KIKAPCSOLJA. Nem menstruáció van olyankor, hanem MEGVONÁSOS VÉRZÉS, méghozzá azért, mert a 7 napos szünetben megvonod a hormont. Ennyi.
A 28 napot honnan számolod drága???? AZt ugye tudod hogy a ciklus elsõ napja a menzesz elsõ napja. De ez gygyszer mellett mindegy is mivel ugyem igazi ciklus. Sok lány a menzesz elmúlásától számolja tévesen és csodálkoznak hogy rövid a ciklusuk. Ez az info még a késöbbiekben jól jöhet ha eddig nem tudtad volna és ha majd már nem szeded a gyógyszert.
A 28 napot az elõzõ menstruációd elsõ napjától számolod. (Tehát mondjuk 5 napot menstruálsz, utána ugye 21 napig szeded a gyógyszert, az eddig 26, utána kb. a 2. tabimentes napon jön meg megint, úgy megvan a 28.)
A kérdező hozzászólása: Elolvastam a tájokoztatót de mivel most szedek gyógyszert elõször nem igazán tudtam hogy ennek így kell történnie. (Még akkor sem ha elolvasom a tájokoztatót!) Soha nem jött meg ilyen korán.
Jajj.. egy antibébi pedig ennyire nem bonyolult, remélem nem vagy túl fiatal.. mindegy, inkább kérdezz, mint hülyeséget csinálj, de az nem túl szimpatikus, hogy szeded, de azt se tudod mit és hogy kell..
A kérdező hozzászólása: így a 2-3 nap az stimmel is én is olvastam ezt amit most ide leírtál csak én azt hittem hogy a 28 napnak el kell telnie de ezek szerint akkor nem kell.
A kérdező hozzászólása: Kb Kedden kellett volna megjönnie magyarul 4 nappal elõbb nem telt le a 28 napos ciklusom röviden és tömören.
Nem adtak leírást a tablettához vagy széttépte a kutya? Amikor elkezdted szedni nem gondoltad elolvasni, hogy mit is adagolsz magadba és hogyan? Mit tehetnél? Szerintem olyat szedj be, aminek pontosan utána jártál elõtte, mondjuk ezt. Tessék, mert a google az bonyolult. HOGYAN KELL SZEDNI A JANGEE FILMTABLETTÁT? Minden nap egy darab Jangee filmtablettát vegyen be, szükség esetén kevés vízzel. A tabletta étkezés közben vagy attól függetlenül is bevehetõ, de a tablettákat minden nap közel azonos idõben kell bevegye. Egy csomag 21 tablettát tartalmaz. Minden egyes tabletta mellé oda van nyomtatva a hétnek az a napja, amikor be kell venni. Például ha a szedést szerdán kezdi el, válassza ki azt, ami mellett "Szerda" feliratú jelzõ áll. A buborékfóliás csíkon a nyíl által mutatott irányt kövesse addig, amíg mind a 21 tablettát be nem vette. Ezután ne vegyen be 7 napig tablettát. A hét tablettamentes nap alatt (amit tabletta- vagy gyógyszermentes hétnek is neveznek), vérzésnek kell kezdõdnie. Ez az úgynevezett "megvonásos vérzés", ami rendszerint a gyógyszermentes hét 2. vagy 3. napján kezdõdik. Az utolsó Jangee filmtabletta bevétele után a 8. napon (azaz a tablettamentes hét utáni elsõ napon) kezdje el a következõ csomag szedését, függetlenül attól, hogy tart-e még a vérzés. Ez azt jelenti, hogy minden csomagot a hét ugyanazon napján kell elkezdenie, és hogy a megvonásos vérzésnek minden hónapban a hét azonos napján kell kezdõdnie.
Mért, mikor kéne menstruálnod, ha nem most? :O
nem értem igazán a kérdést. Mi az hogy már menstruálsz? Ha letelik a 21 nap akkor abban a 7 napban amig nem szeded valamikor megjön, aztán meg megint szeded.
Én értem a kérdésed.. Tényleg butaság, csak kicsit bele kellett volna gondolnod. A menzeszed 1. napján kezdted el szedni, tehát kicsit több, mint 2 hétig nem menzeszeltél. Azért volt ilyen rövid, mert a 21 napban már benne volt az elõzõ menzeszed is, hiszen akkor már szedted.

Mi történik, ha nem jön meg a menzesz a 7 napos szünet alatt? Ugyanúgy kell folytatni a tabi szedését?

Lehet rosszul kezdtem el szedni a tabit. Vagyis lehet, hogy mégsem menstruáció volt (2-3 napig tartott, de alig valami, rendszertelen).

Legjobb válasz: Terhes vagy!

Terhes vagy!
A kérdező hozzászólása: Köszi ! :) ) Én aztán biztosan nem, mivel egy éve nem voltam férfivel. Köszönöm neked, eko!:)
Ha jól értem, még csak most kezdted el szedni a tabit. Ha így van, akkor nyugi, elõfordul, hogy az elsõ 21 szem után nem jelentkezik a megvonásos vérzés, ez normális. Szedd nyugodtan tovább a tabit, viszont ha legközelebb sem jön meg, akkor irány a doki, mert valószínûleg nem jó neked ez a bogyó és váltani kell.
elõször is nem itt kérdezgetni, hanem elmenni az orvost megkérdezni.
Van, aki nem vérzik, de sokaknál elõfordul, hogy ilyen továbbszedõs idõszakban ugyanúgy megjön nekik.
Igen nagy valószínûséggel nem fogsz vérezi, majd csak ha elfogy ez a levél is!
Nekem az abbahagyás utána 3. napon jött meg mindig amikor fogamzásgátlót szedtem.
Nekem a 7napos szünet közepén szokott megjönni, szombaton veszem be az utolsót és szerda vagy csütörtökön jön meg. De ezt ne vedd egyértelmûnek, ha most kezdted el szedni, olyankor van akinél még bolondozni szokott. Egyénfüggõ. Bár nekem rögtön beállt.
nekem az 5.napon szokott megjönni, ki fogod tapasztalni, hogy neked melyik nap fog megjönni
Nagyon kevés az esély rá, hogy másnap megjöjjön. Fõleg, ha 19-én este veszed be a tablettát-najó, ez lehet tökre nem számít :) Szóval tegyél egy tampont a táskádba a biztonság kedvéért, de nem hiszem, hogy használni fogod aznap. (Én pénteken hagyom abba, és kedd reggel jön meg-Yasminelle)
A kérdező hozzászólása: jangee-t szedem
Már ne haragudjatok, h bepofátlankodom...:D de elsõ kézbõl tudom:D:D.... szóval csajomnak az uccsó tabi után 4. vagy 5.-napon jön meg. Attól ne félj, h rögtön másnap .....szerintem tuti nem!! lassan nõgyógyász leszek..:D:D:D
A kérdező hozzászólása: :D:D
szünet elsõ napján nem sansz. 3-6 közti napokon általános. vigyél tampont, de sansz, h nem fog kelleni a buli alatt...
A kérdező hozzászólása: köszi!

Honnantól számoljam, hogy mekkora a pici? Tudom az utolsó menstruációtól kell. Eszerint holnap leszek kereken 7 hetes. Viszont ha aszerint számolom, hogy a doktornő szerint mikor fogant meg, akkor most 4 hetes és pár napos vagyok.

El?re is köszönöm a válaszokat!:)

Legjobb válasz: Ez így van. A pici kb. két héttel kisebb, mint ahány hetes terhes vagy. De a terhesség heteit attól még az utolsó menstruáció elsõ napjától kell számolni. Elég hülyeség, de ez van, mert nem lehet tudni kinek mikor van peteérése. Szóval 7 hetes terhes vagy. Nagyon gratulálok! 27 hetes

Ez így van. A pici kb. két héttel kisebb, mint ahány hetes terhes vagy. De a terhesség heteit attól még az utolsó menstruáció elsõ napjától kell számolni. Elég hülyeség, de ez van, mert nem lehet tudni kinek mikor van peteérése. Szóval 7 hetes terhes vagy. Nagyon gratulálok! 27 hetes
A terhességi heted 7. Ha úgy jön ki az utolsó menzesz napjától, a fogantatástól számolva(saccolva) persze 4-5hetes a BABA. A kéthetes terhesség a peteérés, vagy a két hetes EMBRIÓ a 4hetes terhességi hétben van! Ezért a pici kora: terhességi hét-2, de ez csak a PICI kora, attól még nem kisebb a terhességed meg ilyenek, nem fogsz késõbb szülni miatta.
Szia! A terhességet szinte mindig az utolsó menstruációtól számolják, az ultrahang módosíthat rajta esetleg. Ha megnézed a babás oldalakat, ahol hétrõl hétre követik a baba fejlõdését, ott is a menzesz a mérvadó. Szóval 7 hetes leszel, már csak 33 hét és belenézhetsz Számodra a világon a legszebb szemecskékbe! Boldog babavárást!
vitatkoznék az elsõ válaszadóval. Bárhol rákereshetsz a neten is, könyvekben is leírják (és az én gyermekeimnél is így volt): amikor teherbe esel, akkor már kéthetes terhesnek számítasz. Azaz, az utolsó menstruációd elsõ napjától számolják a negyven hetet. A doktornõ véleménye nem az uh alapján van? Mert az bizony nem nagyon szokott tévedni...
Elsõ vagyok. Ne vitatkozz, olvasd el a válaszom és a kérdést is. A doktornõ a fogantatás napját állapította meg, nem a terhesség elsõ napját.
szóval akkor a baba nem két héttel fiatalabbnak számít, hanem 7 hetesnek, igaz? Tehát 33 hét van még hátra.
A baba két héttel fiatalabb, de a terhesség hét hetes, 33 hét van hátra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm minden válaszadónak! Annyira aranyosak vagytok, és gyorsak!:) Már 2 hetesen sejtettem, hogy van itt egy pici kis manó a pocakomban, azonnal csináltam tesztet is, ami + lett. Következõ héten már elmentem a nõgyógyászomhoz is, és UH-t is csinált, ami alapján akkor 3 hetesnek mondta. Nektek is jó babavárást!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!