Találatok a következő kifejezésre: Mit kell elvégeznie, aki (10 db)

Azok akik pl. az önkormányzatnál, vagy hasonló irodákban helyezkednek el, mit kell elvégezniük? Mennyi a fizetésük, és az mennyi munkával jár?

Legjobb válasz: Ez számos tényezõtõl függ. Ilyen lehet például a betölteni kívánt munkakör,mert egy államigazgatási végzettségût nem biztos,hogy fõkönyvelõnek vesznek fel. De pénztárba/könyvelésre lehet elég egy sima OKJ-s végzettség. Adminisztrációra vidéken nincsenek minden esetben különös elvárások, városokban már jobban. Akkor ott vannak a jegyzõk. Nagyon sokan szintén a már említett államigazgatási végzettséggel csinálják,de nagyon sok a megbízott jegyzõ,aki lehet csak szimpla érettségivel rendelkezik,de jogászival is betölthetõ. A munka mennyisége és a fizetés településfüggõ. Nyilvánvaló,hogy egy 20.000 fõs városban több ügy,teendõ van mint a 650 fõs lakosú vidéki kisfaluban. De mivel az ott dolgozók közalkalmazottnak minõsülnek, így rájuk egységes bérezés vonatkozik. Ettõl persze lehetnek eltérések,de kiindulási alapnak tökéletes. http://www.kozszolga.hu/illetmenyalap Remélem sikerült segítenem.

Ez számos tényezõtõl függ. Ilyen lehet például a betölteni kívánt munkakör, mert egy államigazgatási végzettségût nem biztos, hogy fõkönyvelõnek vesznek fel. De pénztárba/könyvelésre lehet elég egy sima OKJ-s végzettség. Adminisztrációra vidéken nincsenek minden esetben különös elvárások, városokban már jobban. Akkor ott vannak a jegyzõk. Nagyon sokan szintén a már említett államigazgatási végzettséggel csinálják, de nagyon sok a megbízott jegyzõ, aki lehet csak szimpla érettségivel rendelkezik, de jogászival is betölthetõ. A munka mennyisége és a fizetés településfüggõ. Nyilvánvaló, hogy egy 20.000 fõs városban több ügy, teendõ van mint a 650 fõs lakosú vidéki kisfaluban. De mivel az ott dolgozók közalkalmazottnak minõsülnek, így rájuk egységes bérezés vonatkozik. Ettõl persze lehetnek eltérések, de kiindulási alapnak tökéletes. http://www.kozszolga.hu/illetmenyalap Remélem sikerült segítenem.
A kérdező hozzászólása: Á, értem. Még annyi kérdésem lenne, h ezt az államigazgatási diplomát honnan tudnám megszerezni? Bocsi, a tudatlanságomért, egyébként köszönöm az eddigi infókat, hasznosak voltak :)
Az államigazgatási eddig a Corvinuson volt, külön karként, de most elvileg beolvasztották a Nemzeti Közszolgálati Egyetembe vagy legalábbis volt ilyen terv. Javaslom, hogy a Corvinus honlapját nézd át, hogy még náluk van-e a képzés vagy google a NKE honlapjára, mert arról még nem sokat tudok vagy még a http://www.felvi.hu


Heló! Meg tudja mondani valaki, hogy ha egy boltot akarok nyitni, akkor mit kell elvégeznem, és hova kelll járnom? Köszi: Csusza!

Legjobb válasz: Kérlekszépen ahhoz hogy boltot nyiss, semmilyen szakképesítés nem szükséges, maximum valamilyen tõke alap,vagyis nemárt egy kis pénz.

Kérlekszépen ahhoz hogy boltot nyiss, semmilyen szakképesítés nem szükséges, maximum valamilyen tõke alap, vagyis nemárt egy kis pénz.
Vagy valami üzletveetõi szak talán..
*üzletvezetõi

Mit kell annak elvégeznie, aki 5-8. osztályban történelem-földrajz szakos tanár szeretne lenni?

Legjobb válasz: Történelem-földrajz - szakot kell elvégezned valamelyik tanárképzõ fõiskolán. Ha tényleg általános iskolában szeretnél tanítani, akkor elég a fõiskolai diploma, ám ha középiskolásokat, akkor egyetemi diploma szükségeltetik. Egyébként négy éves a képzés, bõvebb felvilágosítást pedig a felsõoktatási tájékoztatóból, az internetrõl vagy az oktatási intézményekben kaphatsz.

Történelem-földrajz - szakot kell elvégezned valamelyik tanárképzõ fõiskolán. Ha tényleg általános iskolában szeretnél tanítani, akkor elég a fõiskolai diploma, ám ha középiskolásokat, akkor egyetemi diploma szükségeltetik. Egyébként négy éves a képzés, bõvebb felvilágosítást pedig a felsõoktatási tájékoztatóból, az internetrõl vagy az oktatási intézményekben kaphatsz.
a jövöben már általános iskolában is csak egyetemmel lehet majd tanítani, a bolognai folyamat szerint
Biológia -> zoológia.
érdemes gimibe menni, azon belül is emelt szintû biológiára. Ha oda bejutsz, utánna adni fogja magát, hogy hova kell bekerülnöd felsõoktatásba, hogy ezzel foglalkozz.
Persze, ha még ált. isk.-os vagy...
Biológia tagozat kell hozzá, emellett nem árt, ha pl. a madarak érdekelnek, akkor legyél MME tag és járj pl. gyûrûzõtáborokba.
ELTE Természettudományi Kara, Lágymányos.

Műtéti szakasszisztensnek mit kell pontosan elvégeznie? Van itt olyan, akinek ez a munkája?

OKJ-s képzésre szeretnék menni és érdekelne ez a tanfolyam. Mennyire lehet ezzel a munkával elhelyezkedni és mennyi a fizetés kb.? Van valakinek tapasztalata ebben a munkakörben?
De felüléskor be lehet akasztani valahova a lábfejünket?
nem
ha beakasztod valahova a lábad akkor nem csak hasizomból csinálod hanem rásegitesz combizommal is..
A kérdező hozzászólása: vzs, valahol beszélhetnénk privátban (e-mail, facebook, etc...)? Elég sok kérdésem lenne még a témával kapcsolatban!
írj privát emailt, aztán küldök msn címet
A kérdező hozzászólása: vzs, a profilodnál nincs itt, hogy "privát e-mail a válasz írójának"... esetleg leírjam az email címem?

Mit tudtok arról, hogy, ha én Romániában szeretném elvégezni az orvosi egyetemet, akkor az államvizsgát magyar vagy román nyelven kell letennem? Sokat keresgéltem ezzel kapcsolatban, de nem találtam semmit, amiből kiderülne.

Legjobb válasz: Romanul, sot a gyakorlataid is romanul lesznek,amik kesobb ugye fontosabbak,mint az elmelet,es tobb oraid is lesznek belole. A roman tanarok nem fognak kimelni ezt meg elore megjegyeznem. En is ott tanulok. Ugy volt lesz teljes magyar szak,de most mar a "felig" magyar szak is veszelyben van, kirugtak most sok magyar tanart,es a tavalyi felvetelinel kevesebb pontszammal rendelkezo romanokat hamrabb vettek fel,mint a magyarokat, most mennek itt a tuntetesek az egyetem korul. De ez kb semmit sem er itt, en ezt mar tapasztaltam, ugyhogy ez csak rosszabb lesz.

Romanul, sot a gyakorlataid is romanul lesznek, amik kesobb ugye fontosabbak, mint az elmelet, es tobb oraid is lesznek belole. A roman tanarok nem fognak kimelni ezt meg elore megjegyeznem. En is ott tanulok. Ugy volt lesz teljes magyar szak, de most mar a "felig" magyar szak is veszelyben van, kirugtak most sok magyar tanart, es a tavalyi felvetelinel kevesebb pontszammal rendelkezo romanokat hamrabb vettek fel, mint a magyarokat, most mennek itt a tuntetesek az egyetem korul. De ez kb semmit sem er itt, en ezt mar tapasztaltam, ugyhogy ez csak rosszabb lesz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!