Találatok a következő kifejezésre: Mit kell elvégeznie, (154 db)

Egy kutyakennel alapításához mi kell? mit kell elvégezni, mennyi kutya lehet egy kennelben, és mennyi fajta kutya?

Legjobb válasz: Elõször is ki kell találnod egy kennelnevet, amilyen még nincs a világon. Egy igénylést kell beadni a MEOE-nak a névre. Kötelezõen semmit nem kell elvégezni, de egy tenyésztõi tanfolyam nélkül igencsak nehezen fogsz tudni megfelelõ párt választani a kutyádnak. A szabályzatban nincs meghatározva, hogy mennyi kutyád lehet, de ez a település szabályaitól is függ, hogy mennyit tarthatsz. A kutyák bármennyi fajtából lehetnek, de kettõnél nem érdemes többel foglalkozni, hanem inkább szenteld egy-két fajtának a figyelmedet. Menj el kiállításokra, ott tájékozódj a tenyésztõkrõl, kutyákról, almokról és válassz ki egy ígéretes párosításból származó kölyköt(érdemes elõször szukát venni). Vele menj kiállításokra, vidd tenyészszemlére, végeztesd el rajta a kötelezõ szûréseket és a harmadik tüzelésénél már lehet is alma. Egyszerre érdemes csak gy kutyával indítani és kb 8-9 hónap múlva egy másik kutyust is beszerezni, ha megtetszett a kiállítás légköre, stb.

Elõször is ki kell találnod egy kennelnevet, amilyen még nincs a világon. Egy igénylést kell beadni a MEOE-nak a névre. Kötelezõen semmit nem kell elvégezni, de egy tenyésztõi tanfolyam nélkül igencsak nehezen fogsz tudni megfelelõ párt választani a kutyádnak. A szabályzatban nincs meghatározva, hogy mennyi kutyád lehet, de ez a település szabályaitól is függ, hogy mennyit tarthatsz. A kutyák bármennyi fajtából lehetnek, de kettõnél nem érdemes többel foglalkozni, hanem inkább szenteld egy-két fajtának a figyelmedet. Menj el kiállításokra, ott tájékozódj a tenyésztõkrõl, kutyákról, almokról és válassz ki egy ígéretes párosításból származó kölyköt(érdemes elõször szukát venni). Vele menj kiállításokra, vidd tenyészszemlére, végeztesd el rajta a kötelezõ szûréseket és a harmadik tüzelésénél már lehet is alma. Egyszerre érdemes csak gy kutyával indítani és kb 8-9 hónap múlva egy másik kutyust is beszerezni, ha megtetszett a kiállítás légköre, stb.
Ha jól tudom ez nincs korhoz kötve, mert több ismerõsömnek is van kennele, holott még nem 18 éves. De lehet, hogy nem egészen az õ nevén van, de ezt sajnos nem tudom.
A kérdező hozzászólása: Kössz nagyon hasznos volt a tanácsod és hány éves kortól lehet?

Ha hivatásos elsősegélynyújtó szeretnék lenni, mit kell elvégeznem? Ill. pl jogosítványnál, iskolákban stb. tartanak elsősegélynyújtó tanfolyamokat, ilyen előadónak mit kell elvégeznie?

Legjobb válasz: Szia! Ha nem a mentõtisztre, mentõorvosra, ápolóra gondoltál, hanem csak sima elsõsegélynyújtóra, akkor a Vöröskeresztet kell felkeresned. De ha rámírsz privátban, ebben tudok segíteni. Hogy jogosítványhoz ki tart tanfolyamot... Vöröskereszt által szervezett tanfolyamot többnyire mentõtisztek tartanak, néhány kivétellel. Vannak autósiskolák, akik saját oktatóval dolgoznak, de ezekkel a tanfolyamokkal mindig nagyon kell vigyázni, mert sokszor az oktató felkészültsége - tisztelet a kivételnek - hagy némi kívánnivalót maga után. Iskolákban többnyire a biológia tanár oldja meg ezt a feladatot, de ha van a sulinak Ifjúsági Vöröskeresztes alapszervezete, akkor lehet, hogy felkérnek egy hozzáértõ önkéntest. Én tanítottam általános iskolában elsõsegélynyújtást, a csapatom versenyen is egész jól szerepelt. ;)

Szia! Ha nem a mentõtisztre, mentõorvosra, ápolóra gondoltál, hanem csak sima elsõsegélynyújtóra, akkor a Vöröskeresztet kell felkeresned. De ha rámírsz privátban, ebben tudok segíteni. Hogy jogosítványhoz ki tart tanfolyamot... Vöröskereszt által szervezett tanfolyamot többnyire mentõtisztek tartanak, néhány kivétellel. Vannak autósiskolák, akik saját oktatóval dolgoznak, de ezekkel a tanfolyamokkal mindig nagyon kell vigyázni, mert sokszor az oktató felkészültsége - tisztelet a kivételnek - hagy némi kívánnivalót maga után. Iskolákban többnyire a biológia tanár oldja meg ezt a feladatot, de ha van a sulinak Ifjúsági Vöröskeresztes alapszervezete, akkor lehet, hogy felkérnek egy hozzáértõ önkéntest. Én tanítottam általános iskolában elsõsegélynyújtást, a csapatom versenyen is egész jól szerepelt. ;)
Pont mostanában érdeklõdtem utána. A jogosítványhoz szükséges elsõsegyél oktatást, vagyis a közlekedésbiztonsági ES-t csak és kizárólag mentó orvos, mentõtsizt tarthat. Kivételes esetben rohamkocsin szolgáló mentõápoló aki mögött min. 20 év tapasztalata van ( adddig volt min vonulós) Simán balesetvédelmi jelleggel elsõsegélyt egészségügyi végzettségû illetve egészségtan tanár tarthat. Olyan ember akinek magának is van némi tapasztalata. : pl ápoló vagy elvégzett valamilyen felkészítõ tanfolyamot pl vöröskeresztnél. Remélem hasznos volt.
Ezt a szabályt hol találtad, hogy közúti esnyút csak szakképzett tarthat? Érdekelne, mert én csak a vizsgáztatásról tudom ugyanezt, és a gyakorlat sem ezt mutatja.
A vöröskereszt helyi szervezetének titkárával beszéltem személyesen. Õ mondta.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek nagyon köszönöm!
Akkor náluk ez valami háziszabály lehet, mert országosan ilyen nincs a VK szabályzatában. Viszont a vizsgáztatást csak szakember végezheti.

Ha én kommandos akarok lenni mit kell elvégeznem rendészetet vagy gimnáziumot? Segitség tanácstalan vagyok

Legjobb válasz: Kommandós nem úgy lesz az ember, hogy te eldöntöd tizen akárhány évesen hogy kommandós leszel és puff az is leszel... Elõször is minimum egy tiszthelyettes képzõt kell elvégezni... ezután minimum 2 év szolgálat után lehet szakosodni de 28-30 év alattiakat ritka ha felvesznek... Tapasztalatlanok... A követelmények nagyon magasak... fizikailag és pszihológiailag is nagyon meg kell felelni!

Kommandós nem úgy lesz az ember, hogy te eldöntöd tizen akárhány évesen hogy kommandós leszel és puff az is leszel... Elõször is minimum egy tiszthelyettes képzõt kell elvégezni... ezután minimum 2 év szolgálat után lehet szakosodni de 28-30 év alattiakat ritka ha felvesznek... Tapasztalatlanok... A követelmények nagyon magasak... fizikailag és pszihológiailag is nagyon meg kell felelni!


Mit kell elvégeznem ahhoz, hogy pl egy Takarékszövetkezetben dolgozhassak?

Legjobb válasz: Kell egy érettségi, aztán 2 éves felsõfokú képzést kell elvégezned, ilyen képzés lehet pl. banki szakügyintézõ, pénzügyi szakügyintézõ...

Kell egy érettségi, aztán 2 éves felsõfokú képzést kell elvégezned, ilyen képzés lehet pl. banki szakügyintézõ, pénzügyi szakügyintézõ...
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi a választ! :) Azt esetleg nem tudod, hogy kb mennyit lehet ott keresni?
Azt sajnos nem tudom. :)

Mit kell elvégeznem ahhoz, hogy angoltanár lehessek?

Legjobb válasz: egyetemet. BTK az már nagyon jó. Van színvonala. De az angoloddal menj el valami olyan helyre, ahol meg is fizetnek a munkádért és tudásodért. . Pl tolmácsnak. 1-2 dolgot kell még pluszban elvégezni. Csak annyit mondok, hogy egy német kolléganõm 3500 eurót keres az angoltanításért, én ennek még a tizedétõl is messze vagyok. üdv

egyetemet. BTK az már nagyon jó. Van színvonala. De az angoloddal menj el valami olyan helyre, ahol meg is fizetnek a munkádért és tudásodért. . Pl tolmácsnak. 1-2 dolgot kell még pluszban elvégezni. Csak annyit mondok, hogy egy német kolléganõm 3500 eurót keres az angoltanításért, én ennek még a tizedétõl is messze vagyok. üdv
Anglisztikával kell kezdeni bölcsészkaron, aztán majd a mesterképzésben tudod a tanári szakot elvégezni. Kissé megbonyolították, ilyenkor áldom az eget, hogy még a a bolognai rendszer elõtti sima ötéves egyetemi képzésben diplomáztam.
#2-es Jövõre vissza akarják hozni, újra az osztatlan tanárképzést. Lesz megint külön általános és középiskolai tanár + 1. évre növelik a gyakorlati idõt. Szóval keres utána az interneten kérdezõ mert elég sok változás is várható a tanárképzésben.
Ha magántanárkodni akarsz akkor egy jó, biztosangoltudás elég, iskolába amúgy felsõfokú végzettség.
A kérdező hozzászólása: magán angoltanár is szeretnék mellette lenni, de szeretnék egy úgymond biztos állást is, ami mondjuk közel sem biztos, de van papírom róla.

Bróker/trader (nem is tudom hogy nevezzem! ) talán szakmához, mit kell elvégeznem?

Informatikus/hálózat épít? teknikus végzettségem van!

Legjobb válasz: Egyre kevésbé keresett a bróker, azok is inkább átmennek elemzõvé. Amiatt van, hogy az emberek már pár kattintással intézhetik az ügyleteiket otthonról real time-ban. Már nem kell hozzá bróker. Trader simán lehetsz, rengeteg tanfolyamot hirdetnek, az ingyenes kezdõtõl a több százezer forintosig. Ezeket neten (fórumok) és könyvekben összefoglalva akár ingyen is megszerezheted. Már csak kezdõtõke kell és szerzõdni egy céggel, ahonnan kereskedhetsz. Egy próbát megér, de eleinte sok pénz kell hozzá.

Egyre kevésbé keresett a bróker, azok is inkább átmennek elemzõvé. Amiatt van, hogy az emberek már pár kattintással intézhetik az ügyleteiket otthonról real time-ban. Már nem kell hozzá bróker. Trader simán lehetsz, rengeteg tanfolyamot hirdetnek, az ingyenes kezdõtõl a több százezer forintosig. Ezeket neten (fórumok) és könyvekben összefoglalva akár ingyen is megszerezheted. Már csak kezdõtõke kell és szerzõdni egy céggel, ahonnan kereskedhetsz. Egy próbát megér, de eleinte sok pénz kell hozzá.
A kérdező hozzászólása: Mit gondolsz az elsajátított "elfoglaltságokkal és egyebekkel "mi esélyem lenne?
Persze, megnézik, hogy 1 perc alatt hány szót gépelsz le...-.-
A kérdező hozzászólása: Szánalmas vagy...

Nos én nyomozó szeretnék lenni, érdekelne hogy mit kell elvégeznem?

Gondolom valamilyen rend?rtisztit, utána tovább tanulás, na és mi van ha mondjuk én angliába szeretnék nyomozó lenni.Úgyanúgy el kell végezni magyarországon a rend?rtisztit utána kimehetek nyomozónak?

Legjobb válasz: de azzal számolj h k_urva kemény és komoly tesis elvárások vannak ám a rendõrtisztin. már a felvételi is egy nagyon komoly fizikai erõnléti felmérésbõl áll. sok papír kell hozzá, pszichológiai teszt és orvosi vizsgálatok (még urulógushoz is el kell menni, komoly) ja és a pontszámok bûnügyire...elég jól kell érettségizni hozzá. sokan úgy csinálják h egy felsõfokú szakképzést szereznek vmien rendõri suliban és utána levelezõre jelentkeznek a rendõrtiszti fõiskolára, és mellette már tudnak rendõrként dolgozni. a nyelvvizsga nagyon hasznos, 14-30 ezer ftvel többet keres egy rendõr, ha van nyelvvizsgája. egyébként hamarabb nyugdíjbamehetsz majd és a nyugdíjad az azt megelõzõ fizetésed 100 %-a lesz. szóval megéri és izgalmas is. én is szerettem volna nyomozó lenni, de a súlyos hátgerincferdülésem miatt nem vettek fel így elmentem jogásznak, ugyanis jogászként bármikor dolgozhatok a rendõrségnek akár nyomozóként is :)

de azzal számolj h k_urva kemény és komoly tesis elvárások vannak ám a rendõrtisztin. már a felvételi is egy nagyon komoly fizikai erõnléti felmérésbõl áll. sok papír kell hozzá, pszichológiai teszt és orvosi vizsgálatok (még urulógushoz is el kell menni, komoly) ja és a pontszámok bûnügyire...elég jól kell érettségizni hozzá. sokan úgy csinálják h egy felsõfokú szakképzést szereznek vmien rendõri suliban és utána levelezõre jelentkeznek a rendõrtiszti fõiskolára, és mellette már tudnak rendõrként dolgozni. a nyelvvizsga nagyon hasznos, 14-30 ezer ftvel többet keres egy rendõr, ha van nyelvvizsgája. egyébként hamarabb nyugdíjbamehetsz majd és a nyugdíjad az azt megelõzõ fizetésed 100 %-a lesz. szóval megéri és izgalmas is. én is szerettem volna nyomozó lenni, de a súlyos hátgerincferdülésem miatt nem vettek fel így elmentem jogásznak, ugyanis jogászként bármikor dolgozhatok a rendõrségnek akár nyomozóként is :)
:) Sherlock Holmes fikció, de én is nagyon szeretem. Igen, jól tudod a rendõrtisztit kell elvégezni, azon belül is a bûnügyi igazgatási alapszakra kell jelentkezni. Ha ilyesmi az érdeklõdésed ajánlom még neked a ZMNE-t, állítólag sok szempontból jobb..
+ ha külföldi munka érdekel, errõl a suliban kell érdeklõdni, de ált. az ilyesmi szakmákra csak az adott ország állampolgárai jelentkezhetnek, legalábbis több esélyük van, szóval errõl jövõre érdeklõdj pl a suli nyílt napján..
A Sherlock Holmes kiváló sztori, csak éppen az egy film. A nyomozói munka 99%-ban adatgyûjtésbõl és megfigyelésbõl áll, sokszor még érdektelenebb, mint egy Colombo epizód.
Szerintem nagyon hasznos, ha van bármilyen más irányú diplomád, és utána mész a rendõrség felé, és úgy tudom, vannak is ott ilyen nyomozók. Képzeld el, micsoda értéke van egy nyomozónak, aki jól ért a kémiához vagy az informatikához! (Az utóbbihoz igen-igen jól, hogy lépést tudjon tartani a bûnözõkkel!)
Nem tudom ki mondta, hogy kemény a fizikai felvételi! SImán megcsináltam. Csak a nyávogós puhap*csûek esnek ki.

Mi kell ahhoz vagy mit kell elvégezni, hogy paleontológus lehesssek?

Legjobb válasz: Valami földtanos szakot. Aztán szakosodás a paleontológiára.

Valami földtanos szakot. Aztán szakosodás a paleontológiára.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!