Találatok a következő kifejezésre: Mit kell elsősorban (18 db)

Mi kell elsősorban egy nagyarányú adó csökkentéshez?

És mi nélkül nincs értelme a pénznek sem?

Legjobb válasz: Jahh, és fogyasztás fokozás nélkül mitõl lesznek új munkahelyek, még ha adót sem kell fizetni?

"Nincs is önálló exportunk!" Magyarország gazdasága exportorientált. Az ország többet exportál, mint importál. Elég vicces elgondolás, hogy nincs exportunk. Ennek megfelelõen a magyar gazdasági növekedés legnagyobb mértékben a némettõl függ. Szerencsére a német gazdaság már élénkül, ezt fogja követni néhány hónapos késéssel a magyar is.
A kérdező hozzászólása: Jahh, és fogyasztás fokozás nélkül mitõl lesznek új munkahelyek, még ha adót sem kell fizetni?
Az állami kiadások csökkentése. A legkönnyebben ezt az értelmetlen és korrupt nagyberuházások (4-es metró, számos autópálya- és hídépítés) felülvizsgálásával és/vagy leállításával lehet elérni.
Egyértelmûen az állam kiadásainak a csökkentése, de ez nagyon nehéz feladat mert bárkitõl el akarsz venni nagy lesz az ellenállás.Pl.elég lenne 100 önkormányzat is és akkor rengeteg pénzt lehetne megspórolni amibõl lehetne adót csökkenteni, vagy túl sok az állami alkalmazott, legalább 250 ezret utcára lehetne tenni, stb.
Mi kell? Hát nem az mszp-szdsz-mdf.Ennyi a válasz röviden.
Úgy képzeld el az egészet , hogy jelenleg egy év alatt az ország kb.26 ezer milliárd forint új értéket állít elõ ez a nemzeti össztermék /GDP/.Ennek most körülbelül a felét adók formájában az állam elvonja és a 13 ezer milliárdból mûködteti az államot/közbiztonság, oktatás, egészségügy, nyugdíjak, szociális ellátások, honvédelem önkormányzatok stb./Ha azt akarjuk, hogy csökkenjenek az adók akkor az állam kiadásait kell csökkenteni, ez könnyen belátható.
Miért nem a GDP-t növeljük inkább?
Miért nem a GDP-t növeljük inkább?Arra most nincs lehetõség, gazdasági világválság miatt az idén kb.7%-kal csökken a nemzeti össztermékünk.Ezért az állam az idén kb.800 milliárddal kevesebb adót tud beszedni, ezért kell takarékoskodni.Ha beindul a gazdasági növekedés akkor lehet úgy dönteni hogy nem emelünk nyugdíjakat, nem költünk semmire többet mint az elõzõ évben és az összes pénzt adócsökkentésre fordítjuk, csak ez lassú folyamat.
Rendszerváltáskor 1, 5 millió ember veszítette el az állását, köztük Én is, akkor se foglalkozott vele senki hogy mi lesz velünk.Az állami alkalmazottaknál is éppen ideje lenne rendszerváltást csinálni.
"Mi kell elsõsorban egy nagyarányú adó csökkentéshez?" Orbán Viktor. Kimutatták. Õ jön, az adó csökken. :)
Pénz az meg nincs.
A kérdező hozzászólása: Ne a belsõ fogyasztásra gondolj, hanem az exportra Nincs is önálló exportunk! Talán az importunk kiváltása megfelelõbb lenne.
Ne a belsõ fogyasztásra gondolj, hanem az exportra az a gazdaságunk motorja, de amíg a fõbb exportpiacaink /Németország/gazdasága nem indul be, addig nincs mit csinálni.Munkahelyeket nem az állam terem, az csak a szocializmusban volt így.
A kérdező hozzászólása: meg kell szüntetni a nemzeti bank kormánytól való függetlenségét A végén csak kialakul. Ez is jó szerintem.
A kérdező hozzászólása: Miért nem a GDP-t növeljük inkább?Arra most nincs lehetõség, gazdasági világválság miatt az idén kb.7%-kal csökken a nemzeti össztermékünk Igen valamivel jobb az irány!
meg kell szüntetni a nemzeti bank kormánytól való függetlenségét adjon kölcsönt az államnak a nemzeti bank a monetáris politikát az állam határozza meg! a kamatlábakat jelenleg nem a kormány hanem a nemzeti bank határozza meg ne a nközi pénzvilágnak tartozzon felelõsséggel
A kérdező hozzászólása: És azokkal az emberekkel mit kezdesz akik elvesztik a munkájukat?
A kérdező hozzászólása: Gyerekek, ha 0.000 % lenne az adó, de nincs kereslet semmire, akkor mitõl lesznek új munkahelyek? Ha elküld a közszféra 300 000 embert, azokat még el kell látni, sokáig. De az eddig alkalmazott rendszereket is át kell alakítani a megváltozott feltételeknek megfelelõen!

Mit kell elsősorban megnézni egy új elektromos gitár vásárláskor a hangszeren?

Arra gondolok, ha nincs velem gyakorlott zenész, szakember, mire érdemes odafigyelni? A kezdőnél már picit előbb vagyok, de még könnyen "átvágható"!:) (Max. 100.000Ft-ot tudok most erre a célra kiadni.) Melyek azok az ismérvek, amelyekből könnyen rájöhetek, hogy a hangszer hibás? Biztosan vannak jelei annak, ha vmi rejtett hibája van, és annak is, ha korrekt. Mik ezek?

Legjobb válasz: Használt hangszer vagy teljesen új? Használtnál a sérülések a legfontosabbak, ha pl a fejen van valamilyen leütõdés az elég necces, eldõlhetett, ami a nyaknak nagyon nem tesz jót. Új hangszernél meg kell nézni egyenes-e a nyak, jók-e a bundok, elektronika hibátlan-e. De ennyi pénzbõl nem vennék újat, használtan sokkal jobbat kaphatsz, és egy használt hangszernek nincs semmi komoly hibája valszeg már késõbb sem lesz.

Használt hangszer vagy teljesen új? Használtnál a sérülések a legfontosabbak, ha pl a fejen van valamilyen leütõdés az elég necces, eldõlhetett, ami a nyaknak nagyon nem tesz jót. Új hangszernél meg kell nézni egyenes-e a nyak, jók-e a bundok, elektronika hibátlan-e. De ennyi pénzbõl nem vennék újat, használtan sokkal jobbat kaphatsz, és egy használt hangszernek nincs semmi komoly hibája valszeg már késõbb sem lesz.
minek vennél újat? Elárulom, hogy egy újnál sokkal könnyebben átejthetnek mint egy használttal. kinézel egy használtat, az árát összehasonlítod a típus új árával, ha megéri, akkor nézd meg

Szio mindeni elsősorban kanadaiak. Mivel kell számolni ha kimegyek tanulni kanadába elsősorban csak nyelvet és meloznék? Mennyi pénzt vigyek magammal bő fél év?

mennyi pénzt,gyógyszert,plusz nem hétköznapi okmányt amit itt szerezzek e be..jogosítványom jó e?

Legjobb válasz: kérdésed nem mindeni jó e, ki nem beszélni magyar se, az hogy akar kanadába tanulni e?

kérdésed nem mindeni jó e, ki nem beszélni magyar se, az hogy akar kanadába tanulni e?
Még tanulni és dolgozni nem voltam kint, csak rokonokat látogatni, de talán segíthetek. A bevándorlási hivatalnál szoktak kötözködni (rögtön a reptéren), ha félreállítanak. Anno nekem azt javasolták, hogy vigyek meghívólevelet a kint élõ rokonoktól/ismerõsöktõl. Ezen kívül jó ha van egy angol nyelvû hallgatói jogviszony igazolásod, amennyiben még tanulsz itthon valahol. Továbbá legyen (és fõleg legyen kinyomtatva) a visszafelé szóló repülõjegyed. Az sem baj, ha van biztosításod (lehetõleg olyan, ami nem csak balesetre érvényes, hanem egy esetleges influenza esetén orvoslátogatásra is (az ilyen orvoslátogatások nagyon drágák ott kint)). A biztosítást a reptéren nem valószínû, hogy fogják kérni. A jogsiról sajnos nem tudok nyilatkozni. Hogy mennyi pénzt és gyógyszert vigyél, azt szerintem egyénileg kell eldöntened. Attól függ, mennyire szeretsz vásárolni, mennyire vagy betegségre hajlamos, stb.

Kismamák márciusra vagyok kiírva a Debreceni klinikán szeretnék szülni mit kell vinnem magammal magamnak, és a babának? Elsősorban az érdekel aki ott és már megszült de minden válasz érdekel köszi szépen

Legjobb válasz: Szia! A Klinika portáján lehet jelentkezni szülésfelkészítõre. Nagyon hasznosnak tartom és nemcsak arról kapsz listát, hogy miket kell vinned magadnak és a babának, hanem megmutatják a szülõszobát, megfigyelõt stb, és részletesen elmondják hol mit fognak tenni veled. Én nagyon tudom ajánlani. Az elõttem válaszolónak teljes a listája, más nekem sem jutott eszembe.

Szia! A Klinika portáján lehet jelentkezni szülésfelkészítõre. Nagyon hasznosnak tartom és nemcsak arról kapsz listát, hogy miket kell vinned magadnak és a babának, hanem megmutatják a szülõszobát, megfigyelõt stb, és részletesen elmondják hol mit fognak tenni veled. Én nagyon tudom ajánlani. Az elõttem válaszolónak teljes a listája, más nekem sem jutott eszembe.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen a válaszokat nagyon hasznosak
Szia! Jót mosolyogtam az utolsó listáján, a smincuccon konkrétan.Szerintem nem sminkeléssel leszel elfoglalva, de te tudod. Én négy hónapja szültem ott, akkor nem kellett betét, adtak annyit, amennyi kellett.És papucs sem kellett a férjemnek a szülõszobára.A többi rendben van.Még annyi jótanács, hogy sötét törölközõt vigyél, mert azon nem látszik a vér.Mindenképp vigyél a wc-re valamit, én domestos törlõkendõt vittem, de vihetsz ilyen wc-re rakható védõt, nem tudom, hogy mi a neve.Remélhetõleg fürdõszobás szobába kerülsz, ha nem , az nagyon gáz.
Én se ugy értettem a sminkcuccot, de végulis az, legalább egy spirál, fultisztito meg arckrém .nem? azért kicsit legyen emberi kulsonk sztem:)

Mi kell a férfinak? ( Elsősorban férfiak válaszát várnám)

B?vebben, milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie a n?nek, aki számotokra a tökéletes? Mind küls? és mind bels? téren is. (csak normális válaszokat:o))

Legjobb válasz: Találkozzon az ízlésemmel,elég befogadóképes vagyok!Inkább szolid mint bizarr legyen!Ápolt,igényes! És rengeteg õszinte mosolyt mosolyt kapjak tõle,és szeretetet! Nõiesen viselkedjen minden szituációban,mert szerintem ettõl nõ a NÕ,ezért szeretem õket!Ne "legénykedjen",azt nem bírom(Például,fogadja el tõlem a segítséget,ha 30 kilós tárgyakat kell emelgetnie!Ne bizonygassa hogy meg tudja emelni õ is!Tudom hogy meg tudja tenni,de minek "szenved",ha én szinte fél kézzel megoldom!Fogadja el hogy egy férfi lovagias, és segíteni akar megoldani az efféle problémáit)!+ hasonlók!Megígérem,pulcsit kötögetni nem fogok helyette!:D

11.45-nek: Ez a csaj még nem született meg....
Egy ember nem olyan, mint egy háztartási eszköz, nem lehet csak így leírni a specifikációit... Nálam nagyon sok tényezõbõl áll, hogy mitõl jön be egy lány. Két tulajdonság (legyen életvidám, legyen ápolt) persze kiemelkedik a többi közül, de még ezek meglétével sem feltétlen tetszik meg valaki.
Ahogy az elsõ mondta, ez erõssen emberfüggõ. Mindenkinek más a fontos. Alapvetõ lehet: legyen ápolt, legyen természetes és tudjon mosolyogni, legyen elképzelése a saját életérõl és céljai, merje kinyitni a száját, ha valamit meg kell beszélni. Nekem ennyi elég! :) Persze nem árt, hogy a külseje találkozzon az ízlésemmel. 29F
cumis pasi 30F én szívesen les*zoplak 10 ezerért, házhoz jövök , Józsi vaok.
elsõsorban az, hogy intelligens legyen, tudjunk nagyokat beszélgetni bármirõl, ne hozzon szégyenbe sehol sem a butaságával. aztán az igényesség, a szép körmök, alap smink, tiszta legyen. és persze precíz, dolgos, kedves, barátságos. külsõleg meg legyen szép, csinos (nekem nem a soványak tetszenek). de persze kinek mi az igénye, kinek mi tetszik. de szerintem alap az intelligencia, az igényesség, a másikra való odafigyelés és persze a normális külsõ, megjelenés.
Találkozzon az ízlésemmel, elég befogadóképes vagyok!Inkább szolid mint bizarr legyen!Ápolt, igényes! És rengeteg õszinte mosolyt mosolyt kapjak tõle, és szeretetet! Nõiesen viselkedjen minden szituációban, mert szerintem ettõl nõ a NÕ, ezért szeretem õket!Ne "legénykedjen", azt nem bírom(Például, fogadja el tõlem a segítséget, ha 30 kilós tárgyakat kell emelgetnie!Ne bizonygassa hogy meg tudja emelni õ is!Tudom hogy meg tudja tenni, de minek "szenved", ha én szinte fél kézzel megoldom!Fogadja el hogy egy férfi lovagias, és segíteni akar megoldani az efféle problémáit)!+ hasonlók!Megígérem, pulcsit kötögetni nem fogok helyette!:D
Minden pasi más, ezt jobb ha tudod. Viszont aki azt mondja hogy csak a belsõ fontos az hazudik. Hiába lehet tündér egy csaj ha kétszer akkora mint én soha nem fogok potenciális jelöltként ránézni
-Hosszú haj(ápolt legyen, hátközépig érjen minimum) -Szép arc -Kirívó öltözködés -legyen csinos, szeressen sportolni -legyen szép segge(feszes) -feszes has -igényesség maximálisan A belsõ csak ezek után ha ezek nem teljesülnek akkor lehet akármilyen kedves A belsõ csak ezek után: -lehessen vele beszélgetni -legyen pozítiv, és pörgõs -ne aludjon állandóan -szeressen szexelni állandóan :D -legyenek céljai 22F
kedves
Dehogynem :D A csajom is ilyen 22F
ápolt jó segge legyen jó nagy mell szép arc más nem is kell
szupi cumi. nekem ez kéne. 30/F
Külsõ: barna szem(lehetõleg sötét), barna vagy fekete haj, kerek fenék, lehetõleg sovány legyen(nem anorexiás) Belsõ: nem gond ha kicsit butus de inkább értelmes legyen, kedves, vidám, perverz
mennyid van rá ? milyen játékokat akarsz ? full hd ? vagy kisebb felbontás ?
A kérdező hozzászólása: ez még távoli terv 2éve talált reám a pc jézus ugyhogy nem vagyok valami szakavatott de érdekel!nagyon!
A kérdező hozzászólása: ha elég a videokártya akkor csak azt
A kérdező hozzászólása: a jelenlegi táp 420W ennyit tudok
A kérdező hozzászólása: megnéztem bf3-at johet a konfig =)
??? Nem értem... Most akkor van 150ezred? vagy csak 100? vagy semmid sincs? távoli terv 2év? 150et akarsz 2 év alat költeni gépre? . tápegységet ugytudod megnézni csak hogyha leveszed gép oldalát és leolvasod ha csak enyi van hogy 420w akkor jobb lesz lecserélni . node ha csak videokártyára van most? akkor menyid van? amit most azonal kitudsz adni gépre? 10ezer kb. egy új táp egy jó videokártya meg 30-33ezer kb. újonan de ha van 150ezred akkor ténleg lehet jobb lene árulnod mostani géped (pontosan semít nemtudok gépedröl én de amit eddig irtál ugy 40-50ezres gépd lehe) használtan eladod és akkor most itt 190-200 ból irunk egy nagyon jót és akkor megveszed mikor mostanit elastad és hoszútávon nem lesz vele gondod monitort nem szeretnél újat? mert pl 150 böl venél gépet és mostani géped eladva venél monitort és maradna is kevés attól függ milyen mobitor mert 30 ért is van jó már
#19 Nem fogod megbáni nem lehet azt mondani hogy kidobott pénz ha most új garanciális modern hardvereket veszel azokal jól elehet lenni még 150ezresel is mostanidtól jobb lesz jóval
A kérdező hozzászólása: jelenleg dolgozo embervagyok nem csirkefogo tehát nincs pénzem de sporolni sporolni sporolni és lessz , hogy mikor nem tudom ! ha tényleg lehet ennyibol 1 jobb gépet épiteni/venni akkor áldozok a proci oltárán!
Mivel elsösorban játékról van szó ezért a videokártya vagy grafikus proci oltárán :P másik válszoló reméltem ír egy konfigot lehet közben irja:) de mivel ugysem sürgös neked:) (csak mert mobilon én nemtudok irni de este laptopon már igen)
A kérdező hozzászólása: meg koszonném ha este szakitanál rám egy kis idõt de ha nem válaszolgatnék akkor a faterom ul a gépelött!
Alaplap ASUS M5A97 1 db 19.573 Ft Processzor AMD FX-6100 3.30GHz AM3+ BOX 1 db 32.271 Ft Memória KINGSTON 8192MB HyperX XMP Blu DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9D3B1K2/8GX 1 db 12.763 Ft Videókártya ASUS HD7770-1GD5 PCIE 1 db 33.434 Ft Merevlemez HITACHI 500GB 7K1000.C 7200rpm 16MB SATA2 HDS721050CLA362 1 db 17.005 Ft Optikai egység NEC AD-7280S Fekete OEM 1 db 4.305 Ft Ház SHARKOON Vaya 1 db 8.420 Ft Táp ARCTIC COOLING Fusion 550RF 1 db 12.941 Ft Monitor ASUS VS228H 1 db 35.302 Ft Összeszerelés 1.905 Ft Összesen: 177.919 Ft (140.094 Ft + áfa) ipon.hu jó webshopok még pcx lambda computer bluechip monitort huzd ki csak mutatam hogy belefér kb iylen
én töröltem kérdést listámról
na most akkor új gép kell vagy csak kártya ? mert ha van 150k-d + ha eladod a régi géped.. akkor kijön egy olyan gép amit 3-4 évig tuti nem kell cserélni.. és minden gamet fullon fog vinni még egy jó ideig..
A kérdező hozzászólása: videokártyánál meddig mehetek el paraméter ugyileg bármitbelelehet rakni vagy vannak határok?
A kérdező hozzászólása: 1440X900 euro truck2
és mennyid van rá ? minden kell ? ház, hdd, odd stb ?
A kérdező hozzászólása: elkaristolgat de szeretnék idõvel le cserélni apránként mindent
Még mindig nem árultad el mennyid van rá..
Ebbe videokártya pl hasznos lene
A kérdező hozzászólása: 100 - 150e gondolkodom
A kérdező hozzászólása: a videokártya segit?
Ja látom gt240 van bene no de mostani tápegységed pontosan nemtudod? lehet nem muszáj lecserélni . de ténleg irj összeget, árt, pénzt, forintot mert igy sehova nem jutunk
150k van rá ? Akkor haver add el a régi géped és mindjárt írok neked egyet össze ami nem csak a simulátorod de a bf3-at is vinni fogja :D
150Ezer?:D abból kapsz mindent újonan:D merevlemezed milyen? megtartod? dvd olvasód? ház? nem ártana ezeket pontosan tudni meg tápegységet is hátha nem kel ezeket lecserélni godnolom türhetö a mostani pc ház de azért jóv pontosan tudni mindent mert azokon is sporolsz de ha valami vacak lene akkor azt jobb lecserélni
Igen talán ugy jobb lesz talán 40ezret 50ezret is kapsz érte végülis belefér 150 be minden is de ha nagyját meghagynád akkor kicsit többminden is beleférne :P
A kérdező hozzászólása: köszönöm a mélyrehato válaszokat pénztárca ugyileg és tárgyilag is (mátol áttértem a fényevésre) =()

Ez a kérdés elsősorban fiúknak szól! Mit bírtok nagyon egy lányban? Mi kell ahhoz, hogy lenyűgözzön?

Inkább fiúk válaszát várom, hiszen igazából róluk szól a kérdés, de lányok véleményét is várom, akik tapasztalták, hogy mit szeret a barátjuk/kiszemeltjük. Nagyon kíváncsi vagyok, úgyhogy várom a véleményeket! :) És normálisakat, ha kérhetem! :D

Legjobb válasz: Intelligencia, megbízhatóság, és legyen tartása, ja és legyen õszinte.

Intelligencia, megbízhatóság, és legyen tartása, ja és legyen õszinte.
legyen aranyos kedves, megértõ , önzetlen , viszonyozza amit érzek iránta, tudjon fõzni, legyen hûséges, kb ennyi :D
meg amit az elsõ már lesírt..
Világnézet, kisugárzás, minimum 4/10-es külsõ.
Legyen aranyos és nõies ez a 2 legfontosabb tulajdonság szerintem. Aztán az se baj ha nem idióta és rendesen lehet vele beszélgetni sokmindenrõl.(most nem a focira gondolok ;) )
A kérdező hozzászólása: Köszi az eddigi válaszokat! Azért jó tudni, hogy vannak rendes és tisztességes srácok még a világon, akiket a belsõ értékek is érdekelnek, hacsak egy kicsit is. :)
Figyelj szerintem ha van egy fiu akit kiszemeltel...akkor tole kerdezd meg h mi az ami tetszik egy lanyban neki.De szerintem olyannak szeressen amilyen vagy...ne te probalj az elvarasainak megfelelni...de legyel cuki de tudj komoly dolgokrol is beszelni vele. Legyel no es ne hagyd magad... ha van mar kiszemelted a legjobb modszer egy ferfi meghoditasara(en mindig igy csinaltam)hogy eloszor kedves vagy aranyos es erdeklodo...aztan par nap mulva mintha nem is lenne semmi csunyan mondva szard le de ne legyel bunko...es ezt kell jatszani...mert a fiuk elbizzak magukat..NE SZALADJ UTANUK! (Nekem mindig bejott ez a modszer es most...egy veletlen jatszma miatt szerelmes vagyok..nagyon mar hat honapja van egy baratom es eleg komolynak tunik:) ) ) Hajra!;)
Látszódjon rajta, hogy értelmes, intelligens (ez nem egyelõ azzal, hogy 8 diplomás, mert köztük is akad olyan, aki buta, mint a föld és az életre alkalmatlan), de nem beképzelt, legyen ápolt, egyfajta mércét üssön meg a külseje (legalább átlagos külseje legyen, de ez már sokadlagos szempont). Vegye a poént. Ezen felül minden más tulajdonság csak hab a tortán. Ja és ami a legfontosabb, hogy legyen hûséges és õszinte.
Tudjon fõzni Az állatoknak enni adni Az állatoknak enni készíteni Az állatok alol a ganyét tudja lehúzni s kihánni Tudjon fejni Kaszálni nem muszály de a villával s a gereblyéve bánjon jól A gyermekeket fegyelmezetten nevelje Tartson rendet a ház körül, por sehol ne legyen Legyen okos a matematikát értse Tudjon románul Ritka az ilyen.. de én úgy es szerelek eggyet ;)
A gyártól függ.
A kérdező hozzászólása: Pl : a Bosch
Jön az alkatrész a szalagon, megcsinálod amit kell, tovább engeded, jön a következõ, megcsinálod amit kell, tovább engeded, jön a következõ, megcsinálod amit kell, tovább engeded, jön a következõ, megcsinálod amit kell, tovább engeded, jön a következõ, megcsinálod amit kell, tovább engeded, jön a következõ, megcsinálod amit kell, tovább engeded, jön a következõ, megcsinálod amit kell, tovább engeded, jön a következõ, megcsinálod amit kell, tovább engeded, jön a következõ, megcsinálod amit kell, tovább engeded
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ

Elsősorban angoltanároktól kérdezném: szerintetek egy általános iskolában 1. o. végére mit kell majd tudnia a diáknak angolból, ha heti egy órában tanulja a nyelvet?

Érdekelne minél részletesebben.

Legjobb válasz: I am 7 years old. I live in Budapest. I am from Hungary. A mai oktatás szerint ennyit tudnak az 1.-sök.

I am 7 years old. I live in Budapest. I am from Hungary. A mai oktatás szerint ennyit tudnak az 1.-sök.
Színek, számok, egyszerû fõnevek, alap parancsok (állj fel, stb.) idényjellegû dalok. Semmi írás, minden szóban. A.
A kérdező hozzászólása: Kicsit komolyabb választ, légy szíves! Azért nem hinném, hogy tényleg csak ennyit tudnak 1.o. végére...
Gyakorlatilag szinte semmit. Heti egy óra kb. arra elég, hogy megszerettesse a nyelvet. Különösen, ha figyelembe veszed, hogy egy kis elsõsnek, mi mindent kell még megtanulnia. (Ami azt illeti, nem is engedném, hogy elsõben-másodikban nyelvet tanuljanak, de ez csak magánvélemény, amivel - tudom - sokan nem értenek egyet.) Ha ügyes a gyermek, ha legalább egy viszonylag jó csoportba jár, és a tanár is jó, akkor pár száz szavas szókincs, és egyszerû, mindennapi kifejezések mindenképpen elvárhatók, valamint remélhetõleg sok-sok mondóka és dal, amelyek segítik a késõbbi tanulást. (Csak zár'jelben - heti egy óra nem egy ilyen kisgyereknél, de felnõttnél sem ér kutyafülét sem.)
Elõzõvel teljesen egyetértek, heti egy órától ne várj semmit, itt nem lehet anyagot megtanulni. Mondókák, énekek, versek, melyeket nem fog még megérteni. Egy kevés szókincs. Nem fog tudni önállóan mondatokat alkotni, sem szóban, sem írásban, s ha hall egy mesét, még nem tudja követni. De mindez nem is lehet célja egy heti egy órás dolognak elsõben, amikor épp a betûket és a számokat tanulják. Pontosan, ahogy elõzõ írja, megszerettetni lehet a nyelvet, "érzékenyíteni", azaz nyitottá tenni a kis elméjét egy másik nyelv befogadására, annak eltérõ hangtanával, nyelvtanával, mondatszerkezeteivel, nyelvfilozófiájával. Vagyis nem TUDNI fog valamit elsõ osztály végére, hanem megkönnyítik a dolgát, hogy ha a késõbbiekben komolyabban tanulja az angolt, már elõ lesz készítve a talaj... Ennyi.

Elektromos cigarettán gondolkodom, kinek - milyen tapasztalatai vannak? Melyik készüléket érdemes megvenni, mire kell figyelni, és elsősorban érdemes-e?

Legjobb válasz: Próba szerencse, de van hatékonyabb módszer is. Én napi másfél dobozzal szívtam 28 éven keresztül, és a champix segítségével nagyon könnyen le tudtam szokni.

Próba szerencse, de van hatékonyabb módszer is. Én napi másfél dobozzal szívtam 28 éven keresztül, és a champix segítségével nagyon könnyen le tudtam szokni.
Hát nem tudom. Van olyan ismerõsöm, akinek van elektromos és így is napi 3 dobozzal szív, mert a rendes cigi jobban ízlik neki, azt szokta meg, inkább azt szívja. A másik, meg hogy az elektromosat mindig tölteni kell, azt mondta az hamar lemerül. Érdemes kipróbálni hogy egyszerûen csak lerakod a cigit és nem gyújtasz rá. Iszol helyette sok vizet és mondjuk mérgedben kalapáccsal törhetsz diót. 1 hónap mulva már nem fogod kívánni, annyit kell kibírni elsõ körben. Aztán már csak a további 100 évet, de sokkal könnyebb lesz. A maradék pénzeden meg vehetsz pl ruhákat.
http://elektromos-cigaretta.com/index.php?e-cigi=oxygain#808T Ezt nézd meg ! Nekem bejött. pénzbe Kb ugyan ott van de érezni , hogy nem öl meg ! EZ A LÉNYEG. Ne a legolcsóbb szart vedd, azzal sok a gond . Én két készlet 808 T típust vettem ( utólag kiderült megérte )Havonta két csomag ( 10 db ) integrált patront használok ( tölthetõ ), és két 30 ml - es utántöltõ folyadékot használok. DE ÉN NEM AKAROK LESZOKNI , CSAK ÉLNI .OKÉ !!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!