Találatok a következő kifejezésre: Mit kell egy törpe (6 db)

Mi kell egy akváriumba ha csak törpe karmos békát és egy-két csigát szeretnék benne tartani?

12 literes az akvárium úgy olvastam hogy az elég a békának.

Legjobb válasz: Nem ez nemelég neki.30 liter alatt tilos gerinces állatot tartani.És a béka gerinces.

Nem ez nemelég neki.30 liter alatt tilos gerinces állatot tartani.És a béka gerinces.
A kérdező hozzászólása: A törpe karmosbéka akváriuma A törpe karmosbéka nem igényel nagy akváriumot – egy békának elég egy 4 literes akvárium is. Tarthatjuk más békák, vagy hasonló nagyságú halak társaságában is, kisebb halakkal azonban nem! Az akvárium méretét ennek függvényében természetesen változtatni kell. Kerüld a túl magas és túl mély akváriumokat, mivel a béka gyakran felmegy a felszínre levegõt venni. Az akváriumfedél kötelezõ, mivel nagyon könnyen elszökhetnek, de ne takarjuk le teljesen az akváriumot. Akkora rést hagyjunk, amelyen keresztül még áramlik a levegõ, de a béka nem fér ki rajta! A víz mindig legyen tiszta, telepíthetünk bele növényeket is, de kerüljük a nagyméretû növényeket, amelyekbe belegabalyodhatnak. A víz 22-27 fokos legyen! Kis helyen elfér, 3-4 egyednek egy 40×25×25-ös akvárium megfelelõ.(Kb ekkora az enyém )
Szerintem neked 25 literes akváriumod van. Tegyél bele növényeket. Egy kis szûrõt és ne legyen nagy a sodrás benne. A tetejére lámpát, olyat ami nem fûti fel a vizet, és ha lefeded akkor szúnyog hálóval, hogy tudjon szellõzni, mert nagyon meleg van. Õ ilyen 7-14 nk° közt érzi jól magát, 7-es Ph-ban. Ez azt jelenti, hogy meg kéne mérni a csapvizedet egy keménységteszttel, vagy egy ph teszttel (tudsz venni állatkereskedésben), és ha többet mérsz, akkor kéne beönteni egy flakon ioncserélt vizet hogy lágyabb legyen a vize. Aztán lehet etetni élõ kajával: tubifex, szúnyoglárva, vizibolha, artemia. Nagyjából ennyi.

Egy kis informácit szeretnék kérni a törpe nyuszik tartásával kapcsolatban. Lehet kint tartani ketrecben? Télen be kellene hozni, ugye? Ha kint tartanám miket kell elsõsorban figyelembe vennem? Van ezzel kapcsolatban valami egyéb fontos információ?

Legjobb válasz: tartható kint, minden gond nélkül, télen is a megfelelõ helyen. mindez ketrecfüggõ, legyen elég nagy, téliesíthetõ, természetesen ne ázzon be, huzatnélküli, védett helyre tedd. küldj egy képet a ketrecrõl ha gondolod.

tartható kint, minden gond nélkül, télen is a megfelelõ helyen. mindez ketrecfüggõ, legyen elég nagy, téliesíthetõ, természetesen ne ázzon be, huzatnélküli, védett helyre tedd. küldj egy képet a ketrecrõl ha gondolod.
1-es jól mondta. Nedvesség és huzat ellen védve legyen, a télikabátról gondoskodik magának. A hideget sokkal jobban viselik, mint a hõséget, hidd el.
Nyáron fontos, ne érje közvetlen napfény, árnyékba tudjon bújni. Könnyen kapnak hõgutát. Nézelõdj a torpenyul.hu fórumában, sok hasznos ötlet van.
[link]. Ezen mindent megtalalsz!

Mivel kell etetni egy törpe harcsát? (engem lenyűgöznek a tavi halak)

Legjobb válasz: Jó neki Giliszta csonti gyengébb szemû kukoricára is rákapnak kenyérre is. Egy szóval igazából mindenevõ,vadon élõk is meg eszik más halak ikráit meg esznek mindenféle növényt.

Jó neki Giliszta csonti gyengébb szemû kukoricára is rákapnak kenyérre is. Egy szóval igazából mindenevõ, vadon élõk is meg eszik más halak ikráit meg esznek mindenféle növényt.
Mindenevõ. Azzal eteted, amivel akarod. Elvileg még a szárazkenyeret is megeszi (ezzel és kutyakajával szokták a varsákba csalni õket).
A kérdező hozzászólása: köszi nekem tele van vele az akváriumom.. :)
Ugye tudod, hogy az a törpeharcsa mekkorára nõl?
Kishalak, giliszta. A legjobb, ami a vízbe van. Kis csiga, férgek, piócák, stb.
Én is terveztem egyszer, hogy tartok törpeharcsát, de azt olvastam róluk, hogy nagyon koszosak (sokat piszkítanak, gyors az anyagcseréjük) ezért maradtam a csapósügérnél, az valami haláli volt :) jó is nézett ki és elég agresszív is tudott lenni, volt mikor etetés közben megharapott :) Tartottam még naphalat is, de azt megbántam, borzasztó domináns hal, minden más halat elnyom. Ami még nekem nagyon bejött, az a kövi-rák, vicces, ahogy az akvárium alján mászkál, és még hasznos is, meg feltakarít mindent ami ott marad, pl. döglött halat is. Visszatérve a törpeharcsa etetésére, annak tényleg adhatsz bármit! A horgászok pl. sokszor azzal próbálkoznak, hogy mi az, amit a törpeharcsa nem eszik meg, és bizony néha nehéz rájönni :)
Utolsó: Honnan szereztél csapó sügért?
Amúgy én egyáltalán nem érzékelem, hogy a naphal domináns lenne. Nekem most csak egy darab van (régen több is volt) és kipróbáltam, hogy összerakom vöröstorkú sügérekkel. És máig együtt vannak. Jó, tudom, nem valók össze, de végülis a naphal, amit fogtam, az is a parti zónákban volt, ahol 25-26 fokos a víz, úgyhogy a hõmérséklettel nincs baj.


Mit kell tudni egy törpe nyúlról?

szeretnénk a 2,5 éves gyereknek egy törpe nyulat. vagy is állatot, és mivel kutyához kicsi az udvar, lakásba nem akarjuk, macskát a férjem nem szereti, halat meg ellenzi, így hogy itt a nyúl szezon nyulra godnoltunk. Vennénk egy nagy ketrecet, meg kapnánk egy kifutót. ùgy gonoltuk, hogy nyáron az erkélyen lenne, meg a kertben a kifutóban, télen meg a kerti játéktérolóban amit szénával bélelnénk ki a ketrec körül és minden nap ki lehet nyitni az ablakát.

Legjobb válasz: Nekünk sima nyuszijaink voltak, nem sok néhány 100, de azt mondom, hogy az elöttem lévõ válasz azokra is teljesen igaz! S nagyon érzékeny állatok. Kisgyereknek nem biztos, hogy jó megoldás, mert a stresszbe is bele tudnak halni. Hasmenést kapnak vagy halálra rémülhetnek. Télen mi fûtöttük az épületüket is. Nyáron pedig féltettük a szúnyogoktól meg egyéb "nyalánkságoktól". Babócának nyuszikát csak akkor vegyetek, ha már megérti, hogy az az állat nem azért van, hogy õ kedvére szeretgesse, mert nem biztos, hogy jó neki.

Nekünk sima nyuszijaink voltak, nem sok néhány 100, de azt mondom, hogy az elöttem lévõ válasz azokra is teljesen igaz! S nagyon érzékeny állatok. Kisgyereknek nem biztos, hogy jó megoldás, mert a stresszbe is bele tudnak halni. Hasmenést kapnak vagy halálra rémülhetnek. Télen mi fûtöttük az épületüket is. Nyáron pedig féltettük a szúnyogoktól meg egyéb "nyalánkságoktól". Babócának nyuszikát csak akkor vegyetek, ha már megérti, hogy az az állat nem azért van, hogy õ kedvére szeretgesse, mert nem biztos, hogy jó neki.
Kertbirodalom.hu ezt találtam ilyen játékban.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen remélem ez az :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!