Találatok a következő kifejezésre: Mit kell egy oldal fejlécébe, hogy (2 db)

Mit kell írnom egy oldal fejlécébe, hogy a keresőrobotok ne térképezzék fel azt az oldalt?

Legjobb válasz: <META NAME="ROBOTS" CONTENT="NONE"> http://mitglied.lycos.de/thomaswebmuhely/twm/okos/meta_tags-..

Az elõzõ hozzászólásban nem szabványos a kód!!! A meta taget le kell zárni egy / jellel! A helyes metatag: <META NAME="robots" CONTENT="NONE" /> Ez a kód utasítja a robotot, hogy ne tegyen az oldallal semmit. (Az oldalnál "meáll" a robot.) <META NAME="robots" CONTENT="NOINDEX, FOLLOW" /> Ez a kód utasítja a robotot, hogy ne indexelje az oldalt, de kövesse az oldalon található linkeket. (A robot nem menti az oldalad, de folytatja "útját".) Amúgy ha "nagyon biztosra" akarsz menni, akkor nem az oldal fejlécébe, hanem a weblapod fõkönyvtárába egy robot.txt nevû fájlt helyezel el az alábbi tartalommal: User-agent: * Disallow: idejönafájlnév.html Tehát ha a kiscica.html fájlodat akarod tiltani: User-agent: * Disallow: kiscica.html De ha az images nevû mappádba ne turkáljon: User-agent: * Disallow: /images/

Bloggerek! Megbíztak egy facebookos oldal, hogy csináljak nekik blogot, de nem tudom elkezdeni, mivel fogalmam sincs, hogy kell fejlécet csinálni. Help? (többilent. )

A legmegfelel?bb a blog.nepsport lenne(próbálkoztam blogger.hu-n is),de nem tudok fejlécet csinálni.És így nem is kezdem el.Segítenétek?Esetleg,akit érdekel,lehetne szerkeszt? is.

Legjobb válasz: Én azért nem lennék attól elszállva, hogy szöveget tudok szerkeszteni és bejegyzéseket írni. A magyar lakosság 99%-a nem analfabéta. Ráadásul a kifinomult stílusoddal és hegynyi magas nyelvtani minõségeddel sem emelkedsz ki a tömegbõl. De ha legközelebb szembejön veled egy programozási feladat, akkor vállald el, hiszen tudsz gépelni billentyûzet segítségével. Amúgy pedig ezek a blog motorok már igen fejlettek. Ha nem akarsz semmi speciálisat nem kell html, css dolgokkal bíbelõdni. A megoldás, hogy elolvasod a használati útmutatót! Nem vicc. Brit tudósok bebizonyították, hogy a termékhez/szolgáltatáshoz adott segédlet megkönnyíti az életedet. Persze ha nem tudsz olvasni, akkor nem fog menni, de mivel mondtad, hogy tudsz szöveget szerkeszteni és bejegyzéseket írni szerintem ez már nem lesz kihívás.

Én azért nem lennék attól elszállva, hogy szöveget tudok szerkeszteni és bejegyzéseket írni. A magyar lakosság 99%-a nem analfabéta. Ráadásul a kifinomult stílusoddal és hegynyi magas nyelvtani minõségeddel sem emelkedsz ki a tömegbõl. De ha legközelebb szembejön veled egy programozási feladat, akkor vállald el, hiszen tudsz gépelni billentyûzet segítségével. Amúgy pedig ezek a blog motorok már igen fejlettek. Ha nem akarsz semmi speciálisat nem kell html, css dolgokkal bíbelõdni. A megoldás, hogy elolvasod a használati útmutatót! Nem vicc. Brit tudósok bebizonyították, hogy a termékhez/szolgáltatáshoz adott segédlet megkönnyíti az életedet. Persze ha nem tudsz olvasni, akkor nem fog menni, de mivel mondtad, hogy tudsz szöveget szerkeszteni és bejegyzéseket írni szerintem ez már nem lesz kihívás.
Szólj a "megbizódnak", hogy hülye vagy hozzá és keressenek mást helyetted.
A kérdező hozzászólása: Megbízott egy facebookos oldal* Amúgy, igen...Mivel nem tudok fejlécet csinálni(amihez tényleg hülye vagyok), már biztos nem tudok se szöveget szerkeszteni se bejegyzéseket írni :) ...
Most mi is a gond a fejléccel? :) Bloggeren ott a beszúrás, talán még ki is írja, hogy pontosan mekkora kell (én nem használok fejléc képet), de ha nem írja, ki akkor is meg tudod nézni böngészõben, hogy mekkora kell. Ezt szerintem azért minden blogmotoron meg lehet csinálni. A képet meg csak el tudod készíteni, te tudod (illetve a megrendelõ), milyen kép kell. Fotók egymásra rakva, vagy mittudomén, bármelyik képszerkesztõvel megoldható. Ha a másodikkal gondod van, ezt a részét ne vállald. Az elsõ meg pár kattintás.
A fene tudja, fél éve olvasom a gyakori kérdéseket és az a benyomásom támadt, hogy jóval kevesebben tudnak írni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!