Találatok a következő kifejezésre: Mit kell egy kezdő (59 db)

Kb. mi kell egy kezdő szállítmányozói vállalkozáshoz? Kb. mennyi pénz elindulni? A fuvarbörzéből meg lehet élni?

Gondolom, mondjuk az online fuvarbörze elérhetőségéhez kell egy nagyobb pénzt befektetni. Kell némi idegennyelv-tudás is... Saját autó mindenképp kell, vagy jól meg lehet abból élni, ha mások autójára szervez az ember fuvart...? Kb. mennyibe kerülne elindítani egy ilyen szállítmányozói vállalkozást? Lehet, hogy bejönne? Tulaj: szállítmányozó, logisztikus a szakmája (OKJ-s) kezdő, de ő adja a pénzt. Felvenne 1-2 min. 3 év tapasztalattal rendelkező fuvarszervezőt. Így szerintetek mekkora az esély arra, hogy befut a cég és megmarad? (Iroda költségekkel most ne számoljunk, csak a humán erőforrás, az adók, bérek és max. a szoftver árával.)

Legjobb válasz: Nekünk fuvarozó cégünk van, szervezéssel nem nagyon foglalkozunk, csak leírom amit gondolok. Ami munkát eddig kaptunk azt vagy mi magunk kerestük neten és közvetlenül hívtuk fel a céget, vagy más fuvarozó vállalkozóktól hallottuk, vagy úgy kerestek meg. Egyszer beszéltünk egy fuvarszervezõvel õ azt mondta ebbõl nem lehet megélni, neki is csak a másodállása. Fuvarozásból már inkább meg lehet élni, na milliomos nem leszel de a számlákra telik, de ahhoz sok pénz kell, egy használ eu2es kamion 1,5-2milla, ahhoz gumi, szerelõ szerszámok, vizsgák, meg még vagy 500.0000-1000000 Ft mert ha el is indul a kamion 30-60-90 napra fizetnek, addig meg te állod az útdíjjat elõre(hála Orbán nagyúrnak) a gázolaj ,a gumizás havona, a sofõrt is fizetni kell és egy sofõr nem fog megelégedni a minimálbérrel. Ha meg külföldön szállít, az jobban fizet de ahhoz nem elég egy kis mezei eu2es.

Nekünk fuvarozó cégünk van, szervezéssel nem nagyon foglalkozunk, csak leírom amit gondolok. Ami munkát eddig kaptunk azt vagy mi magunk kerestük neten és közvetlenül hívtuk fel a céget, vagy más fuvarozó vállalkozóktól hallottuk, vagy úgy kerestek meg. Egyszer beszéltünk egy fuvarszervezõvel õ azt mondta ebbõl nem lehet megélni, neki is csak a másodállása. Fuvarozásból már inkább meg lehet élni, na milliomos nem leszel de a számlákra telik, de ahhoz sok pénz kell, egy használ eu2es kamion 1, 5-2milla, ahhoz gumi, szerelõ szerszámok, vizsgák, meg még vagy 500.0000-1000000 Ft mert ha el is indul a kamion 30-60-90 napra fizetnek, addig meg te állod az útdíjjat elõre(hála Orbán nagyúrnak) a gázolaj , a gumizás havona, a sofõrt is fizetni kell és egy sofõr nem fog megelégedni a minimálbérrel. Ha meg külföldön szállít, az jobban fizet de ahhoz nem elég egy kis mezei eu2es.
Ha ennyit tudsz róla ami ebbõl a kérdésbõl kiderül, akkor csak bukhatsz.

Mi kell egy kezdő gitárosnak? (bővebben lent)

Én ezekre gondoltam: gitár,pengetők,capo,pánt(de ez nem feltétlen, mivel eleinte úgy is csak ülve fogok gitározni),gitár állvány. Nagyjából ezekre gondoltam. És még az a kérdésem lenne, hogy mi az a "slide gyűrű"?

Legjobb válasz: a Slide gyûrû egy olyan gyûrû amit felhúszol az ujjadra, az egészet befedi, és azt húzogatod a húrokon. a Tanklcsapdának van az Örökké tart címû száma. Abban slide gyûrût használ azon a felvételen Csereszye a szólónál. ha akusztikus gitározni akarsz, nem igazán lesz szükséged hevederre, a gitár, amit kinéztél bõven elég kezdésnek, ha elektromoson akarsz majd a késõbbiekben játszani, akkor is akusztikuson tanulj! :) fölösleges dolognak tartom a Lábzsámolyt ha eszedbe jutna vásárolni egyet,valami gyakorlóezköz nem árt, mondjuk egy ujjerõsítõ. Jó ha van hangológéped, de be kell tudnod hangolnod gép nélkül is. egy metronóm is jó ha van, mondjuk programként le tudod tölteni androidra vagy számítógépre is.

a Slide gyûrû egy olyan gyûrû amit felhúszol az ujjadra, az egészet befedi, és azt húzogatod a húrokon. a Tanklcsapdának van az Örökké tart címû száma. Abban slide gyûrût használ azon a felvételen Csereszye a szólónál. ha akusztikus gitározni akarsz, nem igazán lesz szükséged hevederre, a gitár, amit kinéztél bõven elég kezdésnek, ha elektromoson akarsz majd a késõbbiekben játszani, akkor is akusztikuson tanulj! :) fölösleges dolognak tartom a Lábzsámolyt ha eszedbe jutna vásárolni egyet, valami gyakorlóezköz nem árt, mondjuk egy ujjerõsítõ. Jó ha van hangológéped, de be kell tudnod hangolnod gép nélkül is. egy metronóm is jó ha van, mondjuk programként le tudod tölteni androidra vagy számítógépre is.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a segítséget! Rengeteget segítettél.
Javaslom, hogy a gitárhoz kapásból vegyél egy húrkészletet is. Ugyan felhúrozva kapod a hangszert, de sok esetben ezek már elég viseletesek és amúgy se jó minõségûek.
Korrekt gitár.Hát szerintem vegyél egy gitárt húrt oszt kész.Majd a késõbbiekben meg ami kell.
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm mindenkinek a segítséget! :)

Mi kell egy kezdő cukrásznak?

Arra gondoltam, hogy másodállásként belevágok a torta- és sütikészítésbe, mert a környéken nem csinál ilyet senki. Olcsón kínálnék jó minőségű apró sütit (sósat, édeset), és főként tortákat. Már sok tortát csináltam, az ízekkel nem lesz gond, de a díszítésben még nem vagyok profi. Már vontam be tortát marcipánnal, az szép lett, jó a kézügyességem. De szerintetek mire van szükségem? Kiszúróformák vannak, de még veszek. Egy jó minőségű habzsákra is pályázok, na meg stencilekre. De ha esetleg valaki tudna olyan oldalt mutatni, ahol pl. a komplett felszerelést meg lehet nézni, vagy venni, akkor annak örülnék :) persze annak is, ha egy sokat látott cukrász összefoglalja :) Kezdetben gyakorolnék jó sokat a megfelelő szerszámokkal, de addig nem akarom "hirdetni magam", amíg nem megy úgy, ahogy szeretném.

Legjobb válasz: Google: cukrász kellékek... Amúgy csak jó tanácsként mondom, hogy óvatosan a hirdetéssel, meg ezzel az egésszel, mert gondolom nincs cukrász végzettséged és engedélyed erre, nem vagy számlaképes, úgyhogy gyakorlatilag bármelyik hatóság rád szállhat.

Google: cukrász kellékek... Amúgy csak jó tanácsként mondom, hogy óvatosan a hirdetéssel, meg ezzel az egésszel, mert gondolom nincs cukrász végzettséged és engedélyed erre, nem vagy számlaképes, úgyhogy gyakorlatilag bármelyik hatóság rád szállhat.
Számlaadás cukrász termékrõl elég érdekes, ha nincs cukrászüzemed, ami nélkül nem kapsz engedélyt, de sok sikert hozzá.
A kérdező hozzászólása: Ha így megtaláltam volna, akkor nem kérdeztem volna :) De végig gondoltam, és írtam magamnak listát. Egyébként pedig számlaképes vagyok, nem õrültem meg ;)
mutatsz képet arról a burkolt tortáról? :)
A kérdező hozzászólása: Második! Igazad van. Számlaképes vagyok, de ugyebár ehhez nem csak az kell. Szóval a széles körben való hirdetés kimarad, de bízom benne, hogy a jó hírem elegendõ lesz az ismerõsök számára :) Mint írtam, ez csak hobbi, amibõl néha jó lenne egy kis pénzt keresni. Sajnos csak olyan van lefényképezve, aminek az oldalát nem, csak a tetejét burkoltam. De nem hiszem, hogy ez a kérdést bármilyen szempontból befolyásolná.
ahogy gondolod, végül is nem én foglak elindítani a pályán :)
A férjem cukrász, õ kártyát, kenõkést, habzsákot, hozzá csöveket és egy marcipán mintázó készletet itthon is tart. De, ha pl. nem tudod használni a kártyát és a kést, szerintem felesleges. Egy cukrásznak megkönnyíti a munkáját, de én pl. tökéletesen elvagyok a fakanállal kártya helyett, kenõkés helyett pedig nekem a konyhakés jobban kézre esik, mert azt szoktam meg. Ha nem tudsz díszíteni, a stencil tényleg nagy segítség, de az én férjem egyáltalán nem használ. Viszont õ tud írókázni, s akár sütõpapírból is hajtogat kis habzsákot, amivel feldíszít pl. egy menyasszonyi tortát vagy mézeskalácsot. Szerintem keress netes videókat arról, hogyan kell díszíteni és gyakorolj. Szerintem ilyen kezdõ készlet nincs, mert mindenkinek más a fontos. De ezt az üzletet tudom ajánlani: http://www.cukraszdiszkont.hu/
A kérdező hozzászólása: Köszi! Már feltankoltam, és nézem a netes videókat, tegnap már gyakoroltam is :)


Mik kellenek egy kezdő műkörmösnek?

Lécci írjatok le mindent ami kell. Nem okj-s képzésre megyek csak tudni szeretném mik kellenek mert szeretnék otthon foglalkozni vele.

Legjobb válasz: tudás elsõsorban.. az kéne.

tudás elsõsorban.. az kéne.
A kérdező hozzászólása: De felszerelések
Semmit nem érsz vele, ha nincs meg hozzá a tudásod. Amúgy egy kezdõkészlet olyan 40-50 ezer ft.
ügyfelek.
bocsi nem tudok sokat de egyet mégis.:sose hagyd cserben ha baj van!
Amikor elhozod a kutyát, kell hogy legyen nyakörv és póráz, de ekkora kutyára inkább hámot adnék.Ha csak kb.8 hetesen hozod el, akkor akár ölben is haza viheted.Otthon legyen tálkája víznek és az élelemnek.Ki kell jelölni a helyét is ahová tehetsz kutyaágyat, vagy vastagra hajtott takarót.Ahonnan elhozod, kérdezd meg hogy mit evett, és néhány napig azt kapja az új otthonában is.Tudd meg milyen oltásokat kapott eddig, és ami hiányzik állatorvosnál kapja meg.Ha ezek megvannak már sok dolog nem hiányzik, a legfontosabb:szeretni szeretni és szeretni õket!
Csak olyat tegyél vele, ami Neked is jó lenne!!! Érdemes venni olyan könyvet, ami a fajtáról ad tudnivalókat! Lehet olyat kapni, ami nem vastag és nem drága, a lényeg benne van.

Mit tanácsolnátok egy kezdőnek aki akusztikus gitárt akar venni? Mire kell odafigyelni?

Nem akarok túl drágát. Kb. milyen árban van egy olcsóbb, és egyáltalán melyiket érdemes megvenni? Vagy honnan érdemes szerezni? Köszönöm a segítséget.

Legjobb válasz: Ne legyen ferde a nyaka. Nagyon sok olcsó gitárnak nem egyenes a nyaka a testhez képest, hanem elõre/hátra hajlik. Ne legyenek túl magasak a bundok, és a húr se álljon túl magasan. Ezeken könnyû segíteni egy reszelõvel, de jó ha olyant veszel, amit nem kell utána hekkelni. Tiszta legyen a hangja, a testhez feletti, magas hangoknál is. Az oktávokat ellenõrizd le.

Ne legyen ferde a nyaka. Nagyon sok olcsó gitárnak nem egyenes a nyaka a testhez képest, hanem elõre/hátra hajlik. Ne legyenek túl magasak a bundok, és a húr se álljon túl magasan. Ezeken könnyû segíteni egy reszelõvel, de jó ha olyant veszel, amit nem kell utána hekkelni. Tiszta legyen a hangja, a testhez feletti, magas hangoknál is. Az oktávokat ellenõrizd le.
Direkt írsz így vagy nem vagy magyar? 600 forintból nehezen jönne ki, és kéne írnod egy testsúlyt.
A kérdező hozzászólása: 54 kilo es romaniabol irok a gepemen nincs magyar bilentyu es tom menyi forint arat

Mit tanácsoltok egy kezdőnek aki akusztikus gitárt akar venni? Mire kell odafigyelni?

Nem akarok túl drágát. Kb. milyen árban van egy olcsóbb, és egyáltalán melyiket érdemes megvenni? Vagy honnan érdemes szerezni? Jobb a klasszikus vagy az acélhúros? Köszönöm a segítséget.

Legjobb válasz: Én elsõ kezdõgitárnak egy Fender CD-60 BK-t vettem, barátnõm Cort AD810-NS. De nekem az enyém jobban tetszik:D

Én elsõ kezdõgitárnak egy Fender CD-60 BK-t vettem, barátnõm Cort AD810-NS. De nekem az enyém jobban tetszik:D
A kérdező hozzászólása: Kössz a választ! Gondolom az nem is rossz hiszen mégiscsak ismert márka. Jó zenélést!
Soundsation DG120 BK gitárom van, nagyon szép a hangja :) Pont megfelel az én zenei stílusomhoz :) Én anno tokkal, pengetõvel együtt 25-ért vettem, de kezdõ gitárnak akár vehetsz egy használtat, nem mondom, hogy legyen rongyosra járatva szegény, de sok olyan hirdetés van neten, hogy pár éve megvette, hozzá se ért, és most eladj, olcsóbban mint a piaci ára :) Egyébként a méretét, a bundok számát vedd figyelembe. + NE vegyél western gitárt kezdésnek, mert azon a legnehezebb megtanulni játszani! És a klasszikus vagyis a nylon húros, az inkább klasszikus zenékhez hangzik jól :)
Letölteni? Ahhoz nem kell más csak net+böngészõ, illetve nem árt, ha ismersz valamilyen torrent vagy warez oldalt... ami persze tilos!;):P
Letöltöd az uTorrent alkalmazást, keresel egy torrent letöltõ oldalt (pl. kedvencem: http://teracod.com/), letöltöd a torrent file-t, rákattintasz, és amint behoz az uTorrent egy ablakot, rámész az Ok-ra. Megvárod, hogy 100% letöltõdjön, megkeresed azt a mappát, ahova töltötte, vagy jobb klikk a programon belül a letöltött file-ra, és mappa megnyitása. Innen már csak részletkérdés. UI: a letöltésnél figyelni kell a neted sebességére, és a seed arányra. Valamint, hogy ha gyorsabb letöltés akarsz generálni, ne használj internetfüggõ progikat (pl. multis játék). Illetve fontos tudni azt is, hogy ha nagyobb méretû letöltés van, az korlátozza a neted sebességét, magyarul lassabban fogsz böngészni, lassabban töltenek be az oldalak, lassabb lesz a videók buffer-elése.
UI2: A letöltött file-ok használata pedig attól függ, hogy milyen file. :) Ha netalántán fent akadnál ezen. Pl. egy játékot lehet több féle képpen is kezelni, vagy a virtuális meghajtót kell beüzemelned, vagy egyszerû telepítõ alkalmazás jön le, vagy már alapból a feltelepített játékot kimásolták a fõkönyvtárból, amit aztán feltöltötték. Annyi a dolgod, hogy kimásolod vhova, és elindítod. Pl. egy film is lehet több féle fajta: a film fileokat nyilván videólejátszóval tudod kezelni. (ha .dat file, akkor is) Aztán zenék: mp3, képek: rengeteg féle formátum.
A kérdező hozzászólása: kösz próbálkozok!
A kérdező hozzászólása: köszi megoldódott

Mit csináljon az ember, ha kutyasétáltatás közben szembejön vele egy csapat kóbor kutya, és piszkálni kezdik? Futni, támadni, várni, mit kell ilyenkor csinálni?

Legjobb válasz: Kutya nélkül azt csinálom, hogy úgy teszek, mintha nem venném észre õket, és semmiképp sem kezdek szaladni, inkább lassabban mozogni, a kezeimet pedig zsebre tenni, hogy ne vegyék hadonászásnak... De hogy kutyussal együtt mit tennék??? Mert a kutyád már nem fog észre nem vételt tettetni... Mi van, ha mondjuk megfogod a kutyádat, leguggolsz hozzá, simogatod. Vagy egész lefekteted és úgy simogatod, hogy ezzel legyen elfoglalva a te kutyád, és a kóborok hátha elmennek...? Hát nem tudom, hogy ez kivitelezhetõ-e?!

Kutya nélkül azt csinálom, hogy úgy teszek, mintha nem venném észre õket, és semmiképp sem kezdek szaladni, inkább lassabban mozogni, a kezeimet pedig zsebre tenni, hogy ne vegyék hadonászásnak... De hogy kutyussal együtt mit tennék??? Mert a kutyád már nem fog észre nem vételt tettetni... Mi van, ha mondjuk megfogod a kutyádat, leguggolsz hozzá, simogatod. Vagy egész lefekteted és úgy simogatod, hogy ezzel legyen elfoglalva a te kutyád, és a kóborok hátha elmennek...? Hát nem tudom, hogy ez kivitelezhetõ-e?!
Én fel szoktam venni a kutyust, de ez csak akkor megy, ha kicsi, nyilván egy dán doggal nehezebben kivitelezhetõ az én módszerem:) Esetleg próbálj vele irányt változtatni úgy, hogy elkerüljétek a kóbor kutyákat, ha idõben meglátod õket.
Ha kutya nélkül vagyok, elsétálok mellettük, ha kutyával(3 hónapos) akkor viszont oda kiáltok hogy tûnés! és lépek egyet feléjük és már szaladnak is. (3as falkában kóborolnak szegények kis szépek amúgy, vizsla méretûek.)A sajátomat nem szoktam felkapni a földrõl, hacsak nincs életveszélyes kutya mellettünk.
Vagy a másik irányba mész (ha idõben észreveszed) , vagy elijeszted õket mást nagyon nem tudsz csinálni szerintem , a kutyafelkapás meg nehezen kivitelezhetõ mondjuk egy németjuhásszal :) Nekem eddig az elijesztés bejött.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!