Találatok a következő kifejezésre: Mit kell egy 3 hónapos babának (6 db)

Mekkorának kell lennie egy 3 hónapos babának? Mi 60 cm és 6300 gr a súlyunk. Mindenki azt mondja, hogy nagy baba és többnek néz ki mint 3 hónapos.

Legjobb válasz: az enyém holnapután lesz 3 hónapos. 3200 grammal, 52 centivel született. most 5500 gramm és kb. 60 centi. Nem olyan nagy :) De ezek annyira változóak, eltelik fél év, és lehet, az enyém lesz a nagyobb :)

az enyém holnapután lesz 3 hónapos. 3200 grammal, 52 centivel született. most 5500 gramm és kb. 60 centi. Nem olyan nagy :) De ezek annyira változóak, eltelik fél év, és lehet, az enyém lesz a nagyobb :)
Nincs olyan, hogy kell lennie! Meg ugye az sem mindegy mennyivel született sõt még az is számít szerintem, hogy fiú vagy lány. Mi 4 hósan vagyunk 62cm és 5730g. 3160g-al és 52cm-vel született, anyatejes. Állítólag a tápis babák jobban is híznak tehát pl. ez sem mindegy. Nem kell foglalkozni senkivel!!
3 hónaposan 5980 gr és 64 cm volt. 3770 grammal és 56 cm-rel született, kisfiú.
Nekünk is mindenki azt mondta többnek néz ki 3 hónaposan 6320gr és 64cm volt. szül:(3960gr/58cm) Én nem tudom mi az átlag, de nem is igazán érdekel, szép formás kiegyensúlyozott baba legyen a többi nem számít! Boldog Babázást! 5 hós kispasi anyukája
A lányom 3950 gr/56 cm volt születésekor, 3 hónaposan 5470 gramm és 64 cm. A fiam 4400 gr/57 cm-rel született, 3 hónaposan 6600 gramm és 66 cm volt. (õ már 9 és fél éves szép 40 kilós gyerek lett) Mindketten csak anyatejesek voltak 3 hónaposan, a lányom még az, õ még csak 15 hetes.
3 hónaposan 5680 gramm 64 cm-volt. 3460 grammal, 51 cm-vel született.
11.23-as vagyok, anyatejes, 54 cm-rel 3350gr-mal született.
Nálunk pont fordítva van, mindenki azt mondja de pici.11 hetes 63cm 6200gramm.Szerintem meg jó.
A kérdező hozzászólása: 3440gr született és anyatejes csak akkor kap tápszert amikor érzem nincs elég tejem, de azt sem kapja mindennap.
ami babánk 3950gr-mal és 58centivel született holnap után lesz 3 honapos és 6300gr 64cm.mindenki nagy babának tartja.az a lényeg ne legyen beteg a többi nem lényeg.a mienk tápszeres másfél honapos korátol.

Mit "kell" már csinálnia egy 3 hónapos babának?

Legjobb válasz: Fejét stabilan tartja. Oldaláról a hátára fordul. Hasra téve tenyérrel kitámaszt. Kezét nézegeti. Tárgyak felé nyúl,megfogni próbálja. Elnyújtott hangokat hallatt. Amúgy ezek a dolgok benne vannak a gyermeked egészségügyi kiskönyvébe.És még sok más érdekesség is.

Fejét stabilan tartja. Oldaláról a hátára fordul. Hasra téve tenyérrel kitámaszt. Kezét nézegeti. Tárgyak felé nyúl, megfogni próbálja. Elnyújtott hangokat hallatt. Amúgy ezek a dolgok benne vannak a gyermeked egészségügyi kiskönyvébe.És még sok más érdekesség is.
össze-vissza gagyarászik, nézegeti a kezét, az enyémet, próbálja a szájához venni és bekapni. :) Amúgy ez a játszószõnyegen található figurákra is igaz. Megfogja, a szájához húzza, és próbálja "megenni". Oldaláról a hátára fordul, de ha nem teszem oldalra, akkor nem erõlködik, h testhelyzetet változtasson. Viszont a lábaival löködi magát az ágyon háton fekve, így "megy" arrébb (a hátán). Hason felemeli és megtartja a fejét, nézelõdik, kezével támaszkodik. Karon ülve szintén elnézelõdik, néha ívbe feszíti magát. Sikongat, vigyorog, "panaszkodik". Összefüggõen és hosszasan "beszélget". Cumisüveget támasztja egy kézzel vagy kettõvel, ha nem kell, eltolja. Cumit kiveszi a szájából, néha ügyesen vissza is tömi. Ja, hason a lábát addig emelgeti, míg szinte kiflit csinál magából. :D Nem is tudom, h miket csinál még. Ennyi jutott eszembe, az én kicsim 3 hós múlt, most kb ezeket tudja.


Mit kell tudnia egy most betöltött 3 hónapos babának?

Állítólag már kellene magától oldalra fordulnia és ha megfogom mind a két kezét és felhúzom akkor már tartania kellene a fejét, tehát a törzsével kellene együtt jönnie a fejecskéjének. Legalábbis a védőnőnk szerint. Nekem csak az a gondom, hogy ma lett 3 hónapos. Nem korai még ezeket csinálni? Vagy valami gond van vele?

Legjobb válasz: Azért a fejét már tényleg illene tartania 3 hónaposan, mégha lassabb is a mozgásfejlõdése. Azt nem korai gyakorolni egyáltalán. A forgolódás majd megy magától, tedd sokat hasra.

Azért a fejét már tényleg illene tartania 3 hónaposan, mégha lassabb is a mozgásfejlõdése. Azt nem korai gyakorolni egyáltalán. A forgolódás majd megy magától, tedd sokat hasra.
Az enyém most 3, 5 hónapos. A 3 hónapos státuszon õ sem fordult magától oldalra, és ha ülõ helyzetbe húztam, az õ fejemelése sem volt stabil. Hason és ölben õ is szépen tartotta. A védõnõ azt javasolta, hogy naponta párszor húzzam fel lassan ülõ helyzetbe. Azóta tényleg ügyesebb. Ne parázz! Egyes babák tudják, mások MÉG nem, de csak idõ kérdése! :-)
Nekünk tornáztatnunk kellett, mert ha húztuk fel, lent maradt a feje. Mikor kiszûrték fejlõdésneurológián, 3.5 hónapos volt. Hason amúgy õ is szépen tartja a fejét, de az a hát izom miatt van, ami miatt pedig lent maradt a feje, az a nyak izom.
Utolsó vagyok. Nekünk kiszûrték fejlõdésneurológián és a elküldtek minket gyógytornászhoz, mutassa meg, milyen gyakorlatokat kell itthon csinálni. 2hétig tornáztattam, de játéknak hitte, tetszett neki és azóta gyönyörûen emeli fejét, meg is dicsérték!
Ez butaság! Barátnõm babája 5 hónapos és még csak most kezdett el forgolódni! 3 hónaposan még semmi ilyesmit nem csinált! Védõnõd hülyeségeket beszél!
A kérdező hozzászólása: Ha hason van akkor már szépen emeli a fejét. Csak akkor nem ha a hátán fekszik és én ülésbe felhúzom. Mert a védõnõnk szerint felhúzás közben a törzsével emelnie kellene a fejét is, neki meg még hátra bicsaklik. Ha ül már akkor is megtartja a buksit.
A kérdező hozzászólása: És mikorra jön neki helyre a nyakizom? Kinek mennyi ideig kellett tornáztatni?
És ezt most miért kellett lepontozni???
A kérdező hozzászólása: Szia! Én zöld kezeket nyomtam, nem értem én se a lepontozást. Nincs jobb szórakozása?

Miket kell (ene) tudnia már egy 3, 5 hónapos babának?

köszönöm a válaszokat

Legjobb válasz: Túl sok mindent nem kell tudnia... az én kisfiam megfogta a kisebb tárgyakat,rázta,egyik kezébõl a másikba vette,rengeteget kacagott,gagyarászott,sikoltozott,kezdte átaludni az éjszakákat,napirendet szépen betartotta. hátról hasra 4 hónaposan fordult,ez volt a leglátványosabb elõször.

Túl sok mindent nem kell tudnia... az én kisfiam megfogta a kisebb tárgyakat, rázta, egyik kezébõl a másikba vette, rengeteget kacagott, gagyarászott, sikoltozott, kezdte átaludni az éjszakákat, napirendet szépen betartotta. hátról hasra 4 hónaposan fordult, ez volt a leglátványosabb elõször.
stabilan tartani a fejét, azt kell, meg megfogni csörgõt, esetleg áttenni a másik kezébe.
Nekem ennyi idõs a kislányom. Nem tudom hogy mit kellene csinálnia, de õ az alábbiakat teszi: -nézegeti a kezét, kóstolgatja az ujjait -hason fekve a fejét kb 45 fokban megtartja -rengeteget mosolyog (kacagni csak egyszer kacagott eddig) -gügyörészik -szemével követi a tárgyakat, amiket a szeme elõtt mozgatok A kislányom még nem fordult meg egyszer sem se hátról hasra, sem fordítva. Még ráér. Viszont a fogzás beindult, eszméletlen folyik a nyála. Az éjszakákat átalussza már (22.00-08.00)

A kisfiamnak tablettát kell szednie, ami nagyon keserű. Õ még csak 3 hónapos, ezért porrá kell zúznom, de igy még jobban érezni az izét. Tettem a tabletta mellé porcukrot. Mivel lehet még finomabbá tenni a tabletta izét egy ilyen pici babának?

Legjobb válasz: Szia! Próbáld meg egy kis teába belekeverni (legalább egy kanálba, de ha tudod, hogy 10 ml-t is megiszik a teából, akkor abba). De porcukrot még nem adnék.

Szia! Próbáld meg egy kis teába belekeverni (legalább egy kanálba, de ha tudod, hogy 10 ml-t is megiszik a teából, akkor abba). De porcukrot még nem adnék.
Szia! Tedd az orvossagot egy kiskanalba, cseppents ra tejet vagy teat, ugy add a szajaba, aztan itass ra szinten tejet vagy teat.
szerintem ne cukorral próbáld, hanem tejbe tedd bele, ha szabad. és akkor megissza egyszerûen. bár lehet, h hülyeséget mondtam.
Ha kiskanállal nem megy fecskendõbe vagy panadolos gyógyszer adagolóba szívd fel az összetört orvosságot teával elkeverve szerintem így könnyebb beadni.
A kérdező hozzászólása: Nekem a doki a tejet nem javasolta, sõt még meg is morogta, mert megérzi a pici a rossz izt és nem fogja akarni többet elvenni a tejet, és akkor bajba leszek, mert nem fogok neki tudni mit enni adni. Ezért én teába teszem inkább, ha a teát megutálja még akkor is ott van a viz.
Szia! Mi teával szoktuk, az én kislányom is pici kora óta kap keserû gyógyszereket a veséje miatt, én azt vettem észre h nem tesz különbséget, édes és keserû között. Sõt nem tudom a te picikéd h van vele, de a keserû után még inni sem kér. Szerintem ha már nagyobb akkor okoz ez nehézséget. De ez sem biztos mert ha mi nem kezdjük el szajkozni h szegénykém ez egy picit keserû lesz, gond nélkül bekapja. Jobbulást a babácskádnak! további boldog babázást 8 hós baba anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszi a tanácsokat mindenkinek. Jó babázást a továbbiakban is. 3 hós babuci anyukája.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!