Találatok a következő kifejezésre: Mit kell egy 3 hónapos (17 db)

Fogalmam sincs a kutyatartásról, de vigyáznom kell egy 3 hónapos Pomerániai spitzre. Mit csináljak? Hol olvassak utána?

Nagyon örülök neki, és éppen ezért is szeretném megfelelõen gondozni és nevelni, de még sose volt kutyám. kutyaiskolát nem tudunk bevállalni, de bármilyen más tanácsot szívesen fogadnék! Az alap felszerelései és oltásai már megvannak, inkább a neveléssel, gondozással kapcsolatos kérdések érdekelnének. Köszönöm!

Legjobb válasz: Szia, a kutyaneveléssel kapcsolatban az interneten is találsz százmilió oldalt, ahol különféle tanácsokat, és segitségeket adnak. [link] [link] [link]

Szia, a kutyaneveléssel kapcsolatban az interneten is találsz százmilió oldalt, ahol különféle tanácsokat, és segitségeket adnak. [link] [link] [link]
Szerintem olvasgass a GYK-n, nyugodtan. Rengeteg hasznos dolog le van írva itt, csak megfelelõen kell keresened. Ha pedig komolyabban érdekel a téma, vegyél valamilyen könyvet pl. Cesar Millan könyvei közül valamelyiket.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsokat. Azért ennél kicsit több infóra vágynék, bár a spániles lap egész jó, meg egy kifejezetten spitzeset is találtam, de ha van valakinek személyes tapasztalata, írjon nyugodtan :)

Mekkorának kell lennie egy 3 hónapos babának? Mi 60 cm és 6300 gr a súlyunk. Mindenki azt mondja, hogy nagy baba és többnek néz ki mint 3 hónapos.

Legjobb válasz: az enyém holnapután lesz 3 hónapos. 3200 grammal, 52 centivel született. most 5500 gramm és kb. 60 centi. Nem olyan nagy :) De ezek annyira változóak, eltelik fél év, és lehet, az enyém lesz a nagyobb :)

az enyém holnapután lesz 3 hónapos. 3200 grammal, 52 centivel született. most 5500 gramm és kb. 60 centi. Nem olyan nagy :) De ezek annyira változóak, eltelik fél év, és lehet, az enyém lesz a nagyobb :)
Nincs olyan, hogy kell lennie! Meg ugye az sem mindegy mennyivel született sõt még az is számít szerintem, hogy fiú vagy lány. Mi 4 hósan vagyunk 62cm és 5730g. 3160g-al és 52cm-vel született, anyatejes. Állítólag a tápis babák jobban is híznak tehát pl. ez sem mindegy. Nem kell foglalkozni senkivel!!
3 hónaposan 5980 gr és 64 cm volt. 3770 grammal és 56 cm-rel született, kisfiú.
Nekünk is mindenki azt mondta többnek néz ki 3 hónaposan 6320gr és 64cm volt. szül:(3960gr/58cm) Én nem tudom mi az átlag, de nem is igazán érdekel, szép formás kiegyensúlyozott baba legyen a többi nem számít! Boldog Babázást! 5 hós kispasi anyukája
A lányom 3950 gr/56 cm volt születésekor, 3 hónaposan 5470 gramm és 64 cm. A fiam 4400 gr/57 cm-rel született, 3 hónaposan 6600 gramm és 66 cm volt. (õ már 9 és fél éves szép 40 kilós gyerek lett) Mindketten csak anyatejesek voltak 3 hónaposan, a lányom még az, õ még csak 15 hetes.
3 hónaposan 5680 gramm 64 cm-volt. 3460 grammal, 51 cm-vel született.
11.23-as vagyok, anyatejes, 54 cm-rel 3350gr-mal született.
Nálunk pont fordítva van, mindenki azt mondja de pici.11 hetes 63cm 6200gramm.Szerintem meg jó.
A kérdező hozzászólása: 3440gr született és anyatejes csak akkor kap tápszert amikor érzem nincs elég tejem, de azt sem kapja mindennap.
ami babánk 3950gr-mal és 58centivel született holnap után lesz 3 honapos és 6300gr 64cm.mindenki nagy babának tartja.az a lényeg ne legyen beteg a többi nem lényeg.a mienk tápszeres másfél honapos korátol.

Egy 3 hónapos labradornak mik az alapvető dolgai, amit tudnia kell?

Gondolok itt pl.: ül, fekszik, stb. (bocsi a fogalmazásért)

Legjobb válasz: Nagyságrendileg semmit nem kell még tudnia. Rengeteg szeretet és biztonság kell neki, azaz az ember társasága. Én a kezdetektõl tanítottam arra, hogy csak akkor ehet, ha engedélyt kap rá, illetve egyes területekre nem mehet. Így ennyi idõs korára már tudta, de ez még nem szükségszerû, nem késett el a képzésrõl. Hogy jól nevelhetõ kutya legyen kiegyensúlyozottnak és nyugodtnak kell lennie és ehhez ilyen kicsi korában sok játék és gondoskodás kell. Ennyi. Ja, egyébként a vérében van az apportírozás, így játéknak sem utolsó, hogy dobálunk neki labdát vagy dummy-t és õ szívesen visszahozza.

Nagyságrendileg semmit nem kell még tudnia. Rengeteg szeretet és biztonság kell neki, azaz az ember társasága. Én a kezdetektõl tanítottam arra, hogy csak akkor ehet, ha engedélyt kap rá, illetve egyes területekre nem mehet. Így ennyi idõs korára már tudta, de ez még nem szükségszerû, nem késett el a képzésrõl. Hogy jól nevelhetõ kutya legyen kiegyensúlyozottnak és nyugodtnak kell lennie és ehhez ilyen kicsi korában sok játék és gondoskodás kell. Ennyi. Ja, egyébként a vérében van az apportírozás, így játéknak sem utolsó, hogy dobálunk neki labdát vagy dummy-t és õ szívesen visszahozza.


Van egy 3 honapos kiskutyám és tegnap este evett csontot de hajnalba egész este hányt tölle. Ma még nem evett semmit nem kell neki kaja. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Szerintem ilyen kis kutyának egyáltalán ne adj semmilyen csontot! A felnõttnek is csak ritkán! Szilánkos szárnyasat meg tilos! Egy ismerõsöm kutyája a csonttól pusztult el,pedig már 5 éves volt! Felgyülemlett a beleiben,elzáródást okozott,megmûtötték de mégis elpusztult! Inkább ne adjon csontot senki a kutyának!!!

Szerintem ilyen kis kutyának egyáltalán ne adj semmilyen csontot! A felnõttnek is csak ritkán! Szilánkos szárnyasat meg tilos! Egy ismerõsöm kutyája a csonttól pusztult el, pedig már 5 éves volt! Felgyülemlett a beleiben, elzáródást okozott, megmûtötték de mégis elpusztult! Inkább ne adjon csontot senki a kutyának!!!
Milyen csontot kapot? Tehát tudod hogy értem: csirke...
De, a csont a ludas.Túlette magát vele. Nem a csont fajtája számít, hanem, hogy mennyit kapott belõle. Tudni kellene, mennyit lehet adni egy ilyen fiatal kutyának. Egy nagytestû kölyök nyilván többet képes megemészteni, mint egy kistestû.
Örülök, hogy nem a csont a ludas. Jobban van már?
A kérdező hozzászólása: gyomor rontása volt.most sok viszet kell neki adnom meg könnyü kaját.
És mit mondott az orvos, mi volt a baj?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat elvittem a kutyust az orvoshoz kapott egy inekciot, már eszik iszik :)
Az a legrosszabb. Sürgõsen vidd orvoshoz!
A kérdező hozzászólása: combját, de most alszik és elégmeleg szerintem lázas a kutya.
Melyik részét?
A kérdező hozzászólása: csirke csontot evett
Az, hogy kihányta, nem lenne gond. De hogy nem eszik, az már baj. Vidd orvoshoz.
Igen. Csirke csontot lehet adni bár ilyen kicsinek...:s Kacsa csont viszont szilánkos!!!!
Többet evett, mint amit meg tud emészteni a gyomra. Figyeld. Széklet legyen, ha kihányja a felesleget, az nem baj. Ha szemmel láthatóan rosszabbul van, délután doki.
A kérdező hozzászólása: már semmibaja nincs a kutyának amamstaff

Van egy 3 hónapos Xsplit prémium kódom és nekem nem kell mert nem tudnám mire használni és elszeretném adni. Hol tudnám ezt megteni vannak olyan oldalak amelyek ezzel foglalkoznak?

Hol tudnám eladni az Xsplit utalványom? Persze ha kell valakinek az nyugottan szóljon és megbeszéljük hogy mennyiért hogy mikor stb...

Mit "kell" már csinálnia egy 3 hónapos babának?

Legjobb válasz: Fejét stabilan tartja. Oldaláról a hátára fordul. Hasra téve tenyérrel kitámaszt. Kezét nézegeti. Tárgyak felé nyúl,megfogni próbálja. Elnyújtott hangokat hallatt. Amúgy ezek a dolgok benne vannak a gyermeked egészségügyi kiskönyvébe.És még sok más érdekesség is.

Fejét stabilan tartja. Oldaláról a hátára fordul. Hasra téve tenyérrel kitámaszt. Kezét nézegeti. Tárgyak felé nyúl, megfogni próbálja. Elnyújtott hangokat hallatt. Amúgy ezek a dolgok benne vannak a gyermeked egészségügyi kiskönyvébe.És még sok más érdekesség is.
össze-vissza gagyarászik, nézegeti a kezét, az enyémet, próbálja a szájához venni és bekapni. :) Amúgy ez a játszószõnyegen található figurákra is igaz. Megfogja, a szájához húzza, és próbálja "megenni". Oldaláról a hátára fordul, de ha nem teszem oldalra, akkor nem erõlködik, h testhelyzetet változtasson. Viszont a lábaival löködi magát az ágyon háton fekve, így "megy" arrébb (a hátán). Hason felemeli és megtartja a fejét, nézelõdik, kezével támaszkodik. Karon ülve szintén elnézelõdik, néha ívbe feszíti magát. Sikongat, vigyorog, "panaszkodik". Összefüggõen és hosszasan "beszélget". Cumisüveget támasztja egy kézzel vagy kettõvel, ha nem kell, eltolja. Cumit kiveszi a szájából, néha ügyesen vissza is tömi. Ja, hason a lábát addig emelgeti, míg szinte kiflit csinál magából. :D Nem is tudom, h miket csinál még. Ennyi jutott eszembe, az én kicsim 3 hós múlt, most kb ezeket tudja.

Tegnap kaptam egy sar pei kutyát 3 honapos mit kell adni neki enni és mi az amit szigoruan tilos? És mennyi oltást kell kapni? Eddig 2 kapot parvot

meg olvasta valami atkárol azt honnan ismerem fel ?

Legjobb válasz: Elõször is vidd el állatorvoshoz. Van oltási könyve? Egy 3 hónapos kutyának, már 3-4 oltáson, 4 féreghajtáson túl kéne lennie! Ennek mind szerepelnie kell az oltási könyvben. Az orvos mindenrõl tájékoztatni fog, az oltásokról, az etetésérõl, hogy ennél a fajtánál mire kell odafigyelned. Kérdezz tõle bátran!

Elõször is vidd el állatorvoshoz. Van oltási könyve? Egy 3 hónapos kutyának, már 3-4 oltáson, 4 féreghajtáson túl kéne lennie! Ennek mind szerepelnie kell az oltási könyvben. Az orvos mindenrõl tájékoztatni fog, az oltásokról, az etetésérõl, hogy ennél a fajtánál mire kell odafigyelned. Kérdezz tõle bátran!
Elsõ vagyok! Új kutya érkezésekor mindenképpen pár napon belül fel kell keresni a dokit, aki ad féreghajtót (ha régen kapott), bolha-kullancs ellen kezeli, és felméri a kutya állapotát, oltási könyve alapján el tudja dönteni mi legyen a köv. lépés. Ezt mindenképpen célszerû beikatni, mert így nem csak akkor találkozik vele a doki, amikor beteg.
A legjobb ha meglátogatod az orvost és megbeszéled vele az oltási programot, valamit tõle kérsz tanácsot a tartást illetõen, mert neki egybõl fel fog tûnni ha valami esetleg nincsen rendben vagy pótolni kell.
Itt egy link a vakcinázási programról: http://allategeszsegugy.pfizer.hu/cms/netalon.xml?data_id=41
szia! nekem az oldalamon van egy elég hosszú szöveg a kutya etetésével kapcsolatosan, kutyakrol.mlap.hu...
Az enyem 3 honaposan 11-12kg volt, de o kan. Szoval szerintem teljesen normalis a sulya.
Nem a kg számít, hanem az, hogy ne legyen sovány/ne látszódjanak ki a bordái/ és ne legyen pufi sem. De egy staffi felnõtt standard súlya 43-48kg között kell legyen, így sztem ideális a 10kg.
A kérdező hozzászólása: es most a te kan kutyad hany kg??? szoval mennyire szamithatok igazan 45 kg??? Mert a konyvek 25-35 kg irjak
Az enyem most 7 honapos lesz, es kb 28kg. De jelenleg eleg dagi, majd tavaszra formaba hozom. Telen nem baj ha van rajta egy kis zsir. Amugy szukanak a 30kg kornyeke az idealis.

Mit kell tudnia egy most betöltött 3 hónapos babának?

Állítólag már kellene magától oldalra fordulnia és ha megfogom mind a két kezét és felhúzom akkor már tartania kellene a fejét, tehát a törzsével kellene együtt jönnie a fejecskéjének. Legalábbis a védőnőnk szerint. Nekem csak az a gondom, hogy ma lett 3 hónapos. Nem korai még ezeket csinálni? Vagy valami gond van vele?

Legjobb válasz: Azért a fejét már tényleg illene tartania 3 hónaposan, mégha lassabb is a mozgásfejlõdése. Azt nem korai gyakorolni egyáltalán. A forgolódás majd megy magától, tedd sokat hasra.

Azért a fejét már tényleg illene tartania 3 hónaposan, mégha lassabb is a mozgásfejlõdése. Azt nem korai gyakorolni egyáltalán. A forgolódás majd megy magától, tedd sokat hasra.
Az enyém most 3, 5 hónapos. A 3 hónapos státuszon õ sem fordult magától oldalra, és ha ülõ helyzetbe húztam, az õ fejemelése sem volt stabil. Hason és ölben õ is szépen tartotta. A védõnõ azt javasolta, hogy naponta párszor húzzam fel lassan ülõ helyzetbe. Azóta tényleg ügyesebb. Ne parázz! Egyes babák tudják, mások MÉG nem, de csak idõ kérdése! :-)
Nekünk tornáztatnunk kellett, mert ha húztuk fel, lent maradt a feje. Mikor kiszûrték fejlõdésneurológián, 3.5 hónapos volt. Hason amúgy õ is szépen tartja a fejét, de az a hát izom miatt van, ami miatt pedig lent maradt a feje, az a nyak izom.
Utolsó vagyok. Nekünk kiszûrték fejlõdésneurológián és a elküldtek minket gyógytornászhoz, mutassa meg, milyen gyakorlatokat kell itthon csinálni. 2hétig tornáztattam, de játéknak hitte, tetszett neki és azóta gyönyörûen emeli fejét, meg is dicsérték!
Ez butaság! Barátnõm babája 5 hónapos és még csak most kezdett el forgolódni! 3 hónaposan még semmi ilyesmit nem csinált! Védõnõd hülyeségeket beszél!
A kérdező hozzászólása: Ha hason van akkor már szépen emeli a fejét. Csak akkor nem ha a hátán fekszik és én ülésbe felhúzom. Mert a védõnõnk szerint felhúzás közben a törzsével emelnie kellene a fejét is, neki meg még hátra bicsaklik. Ha ül már akkor is megtartja a buksit.
A kérdező hozzászólása: És mikorra jön neki helyre a nyakizom? Kinek mennyi ideig kellett tornáztatni?
És ezt most miért kellett lepontozni???
A kérdező hozzászólása: Szia! Én zöld kezeket nyomtam, nem értem én se a lepontozást. Nincs jobb szórakozása?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!