Találatok a következő kifejezésre: Mit kell egy 1 hónapos babának (4 db)

Mit kell tudnia egy 1 hónapos babának?

Mármint tartsa e a fejét meg ilyesmi..

Legjobb válasz: A fejét 3 hónapos korára kell stabilan tartania. Igazándiból nála még nincs elvárás, lassan jön a tudatos mosoly / lehet, hogy már van /, talán már felfigyel a zajokra ill. a hozzá beszélõ emberek szemébe néz. Az én lányom 3 hetesen az oldalára fordult, de ez is ráér 3 hónapos koráig. Lassan megszûnik az ökölbe szorított kéz is.

A fejét 3 hónapos korára kell stabilan tartania. Igazándiból nála még nincs elvárás, lassan jön a tudatos mosoly / lehet, hogy már van /, talán már felfigyel a zajokra ill. a hozzá beszélõ emberek szemébe néz. Az én lányom 3 hetesen az oldalára fordult, de ez is ráér 3 hónapos koráig. Lassan megszûnik az ökölbe szorított kéz is.
Hamarosan tartania kéne a buksit, meg "repdesni" is fog nem sokára.
Az enyém tegnap volt 1 hónapos. Tartja és forgatja a fejét, hason egyik oldalról a másikra. Hanyatt fekve folyamatosan jár a keze-lába, amikor eszik, akkor volt már olyan, hogy mindkét kezével fogta a cumisüveget, persze ez még csak amolyan reflex, tartani nem tudja. Kb. ezeket csinálja az enyém.
Itt van nekem egy kis konyvem ebben azt irja 6 hetesen mit kell tudnia(4 hetes nem volt):feny utan tudja forditani a fejet es a szemet; szemevel kovessen es probaljon visszavalaszolni amikor hozza beszelsz(arra erti tatog, galattyol);megnyugodjon a hangodra; kacagjon; a fejet tudja tartani.
Szerintem ez egy nagyon jó oldal: http://www.freeweb.hu/mama-baba/honaphonap.html
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm.

Ilyen időben (a lakásban kb.26 fok van) mibe kell öltöztetni egy 1 hónapos babát?

Eddig hosszú ujjú plüss rugi volt rajta, de anyukám mondta, hogy szerinte sok. Most rövid ujjú body és zokni (ami a térdéig felér) van rajta és teljesen más a kedve, sokkal jobb, nem sír. Igaz, azért betakartam egy plüss takaróval is.

Legjobb válasz: Bõven elég.Mi is pont igy vagyunk felöltözve és egy vékony takaróval van betakarva.

Bõven elég.Mi is pont igy vagyunk felöltözve és egy vékony takaróval van betakarva.
Bõven elég egy rövidujjú body. Ilyankor nem kell zokni meg takaró. Megsül szegény. Tudom mit beszélek, kislányom lassan 5 hónapos és még nem volt beteg:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, azóta már rájöttünk, hogy úgy tûnik ezért volt nyûgi szegénykém, mert melege volt. Meg szereti, ha kicsit szabadon van a keze, lába. :)


1 HÓNAPOS KISLÁNYOMAT SZOPTATOM. A jobb cicim alja egy részén be van keményedve és a bimbóudvar egy részén is olyan mintha meglenne vastagodva a bőr. Mit kell csinálni mert nagyon fáj? Főleg amikor szoptatom a babát.

Legjobb válasz: Ez a tejcsatorna-elzáródás. Ahogy írták, meleg borogatás, finom, de határozott lazító masszírozás a bimbó irányába (a kettõt együtt is lehet meleg zuhany alatt) és szopi, szopi, szopi!, szükség esetén még fejés is. Fontos, hogy minél hamarabb "kiduguljon" a csatorna és kiürüljön belõle a tej, különben begyulladhat.

Ez a tejcsatorna-elzáródás. Ahogy írták, meleg borogatás, finom, de határozott lazító masszírozás a bimbó irányába (a kettõt együtt is lehet meleg zuhany alatt) és szopi, szopi, szopi!, szükség esetén még fejés is. Fontos, hogy minél hamarabb "kiduguljon" a csatorna és kiürüljön belõle a tej, különben begyulladhat.
A kemenyedest ki kell masszirozni minel elobb!Eloszor tegyel ra meleg borogatast hogy konnyebben fellazuljon es utana a bimbo fele ki kell nyomkodni a tejet!Valoszinuleg hirtelen tobb tejed lett mint amire a babadnak szukge van, ami persze jo csak mindig idoben le kell fejni, hogy ne kemenyedjen be.Pont igy jartam en is 3 hete. 3, 5 hos baba anyukaja


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!