Találatok a következő kifejezésre: Mit kell egy 1 hónapos (12 db)

Mit kell egy 1 honapos baba csinaljon egy nap?

Marmint mibol all a napi rendje? Mennyit kell aludjon es mennyit kell ebren legyen? En megszoptatnam, tisztaba raknam es altatnam...mikor ebren van akkor kezdek aggodni, hogy miert nem alszik...nincs idom semmire...sajnos meg napirendunk sincs, ugyhogy egesz kaosz az eletunk most.

Legjobb válasz: ... és káosz is marad! Bocsi! Már nem emlékszem, hogy pontosan mit is csináltunk 1 hónaposan. Jelenleg 8 hónaos a kislányom, de hamar eltelt ez az idõ. Nekem most sincs semmire idõm, pedig még levelezõn fõsulira is járok, de mégis ki van takaritva, vasalt ruha a szekrényben, fõzés csak minden másnap van, de mivel napközben egyedül vagyok úgy vagyok vele, hogy inkább a babával foglalkozzam. Kellemes napt! Üdv.

... és káosz is marad! Bocsi! Már nem emlékszem, hogy pontosan mit is csináltunk 1 hónaposan. Jelenleg 8 hónaos a kislányom, de hamar eltelt ez az idõ. Nekem most sincs semmire idõm, pedig még levelezõn fõsulira is járok, de mégis ki van takaritva, vasalt ruha a szekrényben, fõzés csak minden másnap van, de mivel napközben egyedül vagyok úgy vagyok vele, hogy inkább a babával foglalkozzam. Kellemes napt! Üdv.
Szia.A lányom két hónapos, nagyjából ugyanaz a napirend mint egy hónapja.Szerencsére átalussza az éjszakát reggel 6-7körül felkelünk hami tisztábatevés utána a nappaliban van az utazóágya (amiben napközben van) oda lerakom elnézegeti a játékait és visszaalszik .11kor megint hami utána 14kor 17kor.Már délután nem nagyon szuszizik igy eljátszogatunk a játszószõnyegen vagy körbemegyünk a házban esetleg az utcán sétálunk.Éspikk pakk el is ment a nap.Este 20kor fürcsi utána hami és vissza a szobájába a kiságyba és már alszik is.Egyre többet van fennt napközben, meg lehet amellett minden otthoni teendõt csinálni max. gyorsabban. Minden jót.(Ja sztem próbálj napirendet kialakitani mert attól jobb lesz mintha össze vissza lenne minden).
3 hónapos korára áll be a napirendje, ilyenkor még csak eszik és alszik. Elfárad az evés közben és elszúnyokál, majd felébred és újra enni kér. Pár hét és könnyebb lesz. Kitartás!

Milyen gyakran kell egy 1 honapos baba orrát tisztitani? Mi minden másnap tisztitjuk kézi orrtisztitoval, és mindig van is benne neki. Ez normális hogy ilyen gyakran van neki benne?

Legjobb válasz: Az elsõ pár hónapban ez normális, én is sokat szívtam. De szerintem inkább porszívóssal csináld, az sokkal hatékonyabb!

Az elsõ pár hónapban ez normális, én is sokat szívtam. De szerintem inkább porszívóssal csináld, az sokkal hatékonyabb!
Szia! Nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy õket még sok minden allergizálhatja, akár egy szöszös takaró, vagy bármi ami minket egyáltalán nem zavar, ezért lehet az orrában váladék, vagy szörcsöghet, ha úgy érzed, nem normális a dolog, akkor persze mutasd meg a babád, de valóban ez náluk gyakori, én is szívogatom naponta reggel.
Igen, az orrszívó-porszívó a leghatékonyabb. És elõtte használj tengerisó-oldatos sprayt, mert az feloldja a lerakódást és könnyebben ki lehet szívatni. Mondjuk az én babóm utálja. De volt már hogy naponta többször is le kellett szívatni, mert szörcsögött. A lerakódás pedig komolyabb panaszokat okozhat. Rámehet pl a fülére is...begyullad. Szóval nyugodtan akár naponta többször is porszívózzad :)

Mit kell tudnia egy 1 hónapos babának?

Mármint tartsa e a fejét meg ilyesmi..

Legjobb válasz: A fejét 3 hónapos korára kell stabilan tartania. Igazándiból nála még nincs elvárás, lassan jön a tudatos mosoly / lehet, hogy már van /, talán már felfigyel a zajokra ill. a hozzá beszélõ emberek szemébe néz. Az én lányom 3 hetesen az oldalára fordult, de ez is ráér 3 hónapos koráig. Lassan megszûnik az ökölbe szorított kéz is.

A fejét 3 hónapos korára kell stabilan tartania. Igazándiból nála még nincs elvárás, lassan jön a tudatos mosoly / lehet, hogy már van /, talán már felfigyel a zajokra ill. a hozzá beszélõ emberek szemébe néz. Az én lányom 3 hetesen az oldalára fordult, de ez is ráér 3 hónapos koráig. Lassan megszûnik az ökölbe szorított kéz is.
Hamarosan tartania kéne a buksit, meg "repdesni" is fog nem sokára.
Az enyém tegnap volt 1 hónapos. Tartja és forgatja a fejét, hason egyik oldalról a másikra. Hanyatt fekve folyamatosan jár a keze-lába, amikor eszik, akkor volt már olyan, hogy mindkét kezével fogta a cumisüveget, persze ez még csak amolyan reflex, tartani nem tudja. Kb. ezeket csinálja az enyém.
Itt van nekem egy kis konyvem ebben azt irja 6 hetesen mit kell tudnia(4 hetes nem volt):feny utan tudja forditani a fejet es a szemet; szemevel kovessen es probaljon visszavalaszolni amikor hozza beszelsz(arra erti tatog, galattyol);megnyugodjon a hangodra; kacagjon; a fejet tudja tartani.
Szerintem ez egy nagyon jó oldal: http://www.freeweb.hu/mama-baba/honaphonap.html
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm.


Ilyen időben (a lakásban kb.26 fok van) mibe kell öltöztetni egy 1 hónapos babát?

Eddig hosszú ujjú plüss rugi volt rajta, de anyukám mondta, hogy szerinte sok. Most rövid ujjú body és zokni (ami a térdéig felér) van rajta és teljesen más a kedve, sokkal jobb, nem sír. Igaz, azért betakartam egy plüss takaróval is.

Legjobb válasz: Bõven elég.Mi is pont igy vagyunk felöltözve és egy vékony takaróval van betakarva.

Bõven elég.Mi is pont igy vagyunk felöltözve és egy vékony takaróval van betakarva.
Bõven elég egy rövidujjú body. Ilyankor nem kell zokni meg takaró. Megsül szegény. Tudom mit beszélek, kislányom lassan 5 hónapos és még nem volt beteg:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, azóta már rájöttünk, hogy úgy tûnik ezért volt nyûgi szegénykém, mert melege volt. Meg szereti, ha kicsit szabadon van a keze, lába. :)

Egy kutyust kapok 1 hónaposan. Mit kell tennem?

Legjobb válasz: A kutya egy hónapos? akkor add vissza, legkorábban 6 hetes korában szabad elválasztani az anyjától. Ha nem érted, miért, hisz eszik szilárdat stb, akkor arra gondolj, hogy egy 3 éves gyerek is eszik önállóan, mégsem adják bentlakásos oviba.

A kutya egy hónapos? akkor add vissza, legkorábban 6 hetes korában szabad elválasztani az anyjától. Ha nem érted, miért, hisz eszik szilárdat stb, akkor arra gondolj, hogy egy 3 éves gyerek is eszik önállóan, mégsem adják bentlakásos oviba.
Ne hozd el, amíg legalább 8 hetes nem lesz! Addig szüksége van az anyukájára és a tesóira is! Egyrészt még szopik, másrészt ekkor alapozódik meg a szocializációja, ami ha kiamrad, nem lehet, nem tudod bepótolni.
Mielõtt megérkezik a kutyus, olvass el minden fellelhetõ szakirodalmat. És miután megérkezett, rögtön vidd el állatorvoshoz. Egyébként 1 hónaposan még nagyon pici, az anyja mellett lenne a helye. Leghamarabb 6 hetes korában lenne szabad elválasztani az anyjától.
A hat hét is korai, nemhogy a négy!!! 8 hetes kora alatt nem szabadna elhozni!!!!
Íme a halvány kis csíkjaim: http://kepfeltoltes.hu/view/090924/P1000819__1280_x_960__www.. Tegnapelõtt, tegnap és ma délután. Elõre is köszi, ha megnézitek! :)
Bocs, ez egy másik fórumba akar menni... :)
A kérdező hozzászólása: ok....
A kérdező hozzászólása: és köszy
A kérdező hozzászólása: am 7 hetesen kaptam meg. ... félreírtam a kérdésben mert éppen az uncsitesómról dumáltunk hogy már 1 hónapos...STB.

Bajban vagyok! Sürgősen kellene válasz. Van két kis nimfapapagáj, kb.1 hónaposak, mikor kell az odút levenni ilyenkor már le lehet venni, vagy még kéne várni egy kicsit?

Legjobb válasz: Mindenképpen várj addig,míg teljesen röpképesek és kitollasodnak.Kell nekik az odú biztonsága. Nálam mindig fent volt,felnõtt madaraknál is,abban aludtak mindig.

Mindenképpen várj addig, míg teljesen röpképesek és kitollasodnak.Kell nekik az odú biztonsága. Nálam mindig fent volt, felnõtt madaraknál is, abban aludtak mindig.
Akkor vedd le, amikor már mindketten kijöttek, és nem próbálnak visszamenni. Kb. másfél hónapos korukra érik el ezt, ha több tesó van, akkor hamarabb, mert akkor az idõsebb ösztönzi a kicsit is, általában akkor késik a dolog, ha 1 fióka van csak, nálam volt egyszer 4 fióka, és már az elsõ fióka 1 hónapos korára mind kimászott (a legidõsebb és legfiatalabb között 1 hét volt a korkülönbség) és egy se akart visszamenni.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a segítséget.

Ha elhozok egy Rottweiler kutyust mire kell oda figyelni? Miből tudom meg, hogy fajtiszta-e a kutya ha nincs hozzá Törzskönyv? Itt egy link a kutyusról. Szerintetek fajtiszta-e? Sajnos csak ez az 1 kép van. Szuka 3 és fél hónapos kutyus.

http://kepfeltoltes.hu/view/120811/rottil_ny_www.kepfeltolte... Jpg

Legjobb válasz: hát ez inkább keverék, de szerintem ne fogadd el. Nem szabad szapoítótól venni kutyát, pláne nem egy ilyen kemény fajtát mint a roti. Ráadásul rengeteg betegség elõfordulhatnáluk.

Egyik haverom szaporítótól vett rotit, és 3 lábára diszpláziás a kutyus, többszázezer forintban van a gyógykezelés, és már hola vége... Nem éri meg kockáztatni. Neten találsz "B" kategóriás kenneleket, ahol törzskönyv nélkül kapsz 60 ezer forintokért DP mentes kiskutyát. Bár szívem szerint azt ajánlanám, hogy vegyél egy rendes lelkiismeretes tenyésztõtõl, aki csak törzskönyvvel hajlandó eladni kutyát, és garanciát is vállal rá, de inkább egy leinformálható papír nélküli kutya, mint egy szaporított kutyus egy bolhapiaci gyártószalagról. Mindenesetre kívánom, hogy legyen egészséges kutyus, akárhogy is döntesz.
Én is azt mondom, hogy pénzt nem szabad adni érte, de ha megelégszel azzal, hogy keverék, tudomásul veszed, hogy lehetnek késõbb problémák (egészségügyi vagy idegrendszeri)akkor ajándékba elfogadhatod. Tenyésztõtõl vásárolt kutyával is lehetnek gondok, csak jóval kisebb eséllyel, és õ vállal rá garanciát is.
hát ez inkább keverék, de szerintem ne fogadd el. Nem szabad szapoítótól venni kutyát, pláne nem egy ilyen kemény fajtát mint a roti. Ráadásul rengeteg betegség elõfordulhatnáluk.
A kérdező hozzászólása: Hát igen...így van! :)
Teljesen egyértelmûen keverék. A felmenõi között esetleg lehet rottweiler, de nem biztos. Ajándék esetében mindegy, ha nincsenek különösebb elvárásaid a kutya irányába. Teljesen kiszámíthatatlan, hogy milyen méretû és tulajdonságú lesz.
aranyos kutya de csak fajtajellegû keverék ha nincs törzskönyve. Miért nem veszel inkább kennelbõl? Nincsenek ezek leszûrve, aztán kifogsz egy ideggyenge, beteg kutyust akkor aztán nagy lesz az orvosi számlátok.
Én nem mondanám rá rögtön, hogy keverék mert elég h.lye beállításban van a kutyus.Szembõl nincs kép?
A kérdező hozzászólása: Szia. Nincs sajnos szembõl kép csak ez. Most beszéltem azzal a hölggyel akitõl kapom a kiskutyát õ váltig állítja , hogy fajtiszta. Az apukája törzskönyvvel is rendelkezik az anyukája nem törzskönyves , de állítólag fajtiszta Rottweiler.
A kérdező hozzászólása: SB2011 Köszönöm szépen válaszod... akkor valószínûleg ez keverék lesz, gondoltam mert úgy látom mint ha kicsit hosszabb lenne az orra a kelleténél.
A kérdező hozzászólása: Hmm... Igazad van.Elgondolkodtató amiket írtál...és ezek szerint fogok dönteni az biztos!!! Köszönöm Válaszod!
Ha minden álmod egy rottweiler akkor érdemes rászánni a pénzt és rendes tenyésztõtõl venni. Ha kell, gyûjts, én 3 évig gyûjtöttem a kutyámra. Ha csak szimplán egy kutyára vágysz konkrét elképzelés nélkül, akkor szerintem nyugodtan elfogadhatod ezt az ajándékot. Nagyon aranyos kiskutya. Egyesek itt túlságosan messzemenõ következtetéseket vonnak le egy szál kép alapján, nem tudom honnan szedték, hogy nem fog rottira hasonlítani felnõttként... Mindenképp vidd kutyaoviba, én is járok most a kölyök kutyámmal és nagyon nagyon sokat segít. Ha oviba meg suliba hordod és eleget foglalkozol vele nem hiszem, hogy probléma lenne.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen válaszod. Tulajdon képen ajándékba kapom és érdekelne, hogy vajon mire számolhatok...mennyire hasonlít a rottweiler-hez így külsõre. itt egy másik link azoknak akik nem tudnák azt megnyitni: http://kepfeltoltes.hu/120811/rottil_ny_www.kepfeltoltes.hu_..
Én is a rottweilereket bírom, de ez ha nem mondtad volna hogy "az" akkor azt mondanám hogy egy tacskó keverék a feje nagyon olyan. Amennyiben rotit szeretnél és törzskönyv nélkül minden képpen a szülõket vedd szemügyre és aztán a kicsiket!
Az állítólagon van a hangsúly.

1 HÓNAPOS KISLÁNYOMAT SZOPTATOM. A jobb cicim alja egy részén be van keményedve és a bimbóudvar egy részén is olyan mintha meglenne vastagodva a bőr. Mit kell csinálni mert nagyon fáj? Főleg amikor szoptatom a babát.

Legjobb válasz: Ez a tejcsatorna-elzáródás. Ahogy írták, meleg borogatás, finom, de határozott lazító masszírozás a bimbó irányába (a kettõt együtt is lehet meleg zuhany alatt) és szopi, szopi, szopi!, szükség esetén még fejés is. Fontos, hogy minél hamarabb "kiduguljon" a csatorna és kiürüljön belõle a tej, különben begyulladhat.

Ez a tejcsatorna-elzáródás. Ahogy írták, meleg borogatás, finom, de határozott lazító masszírozás a bimbó irányába (a kettõt együtt is lehet meleg zuhany alatt) és szopi, szopi, szopi!, szükség esetén még fejés is. Fontos, hogy minél hamarabb "kiduguljon" a csatorna és kiürüljön belõle a tej, különben begyulladhat.
A kemenyedest ki kell masszirozni minel elobb!Eloszor tegyel ra meleg borogatast hogy konnyebben fellazuljon es utana a bimbo fele ki kell nyomkodni a tejet!Valoszinuleg hirtelen tobb tejed lett mint amire a babadnak szukge van, ami persze jo csak mindig idoben le kell fejni, hogy ne kemenyedjen be.Pont igy jartam en is 3 hete. 3, 5 hos baba anyukaja

6, 5 hónapos a kisfiam és kb.1 hónapja eszik gyümölcsöt és főzit is. Sajnos még mindig nem eszik normál mennyiségeket és ezért a főzi után tápszerrel kell pótolnom. Mikor fog végre egy üveg főzit megenni?

Legjobb válasz: Én is ugyanezt kérdeztem magamtól egy szûk hónappal a kaják bevezetése után. A fõziböl megevett ugy 70-80 at max, majd képes volt ráhúzni 150-170 tápit :). Aztán azt csináltam, hogy nem kevertem be neki, csak 100- at, ennyivel is megelégedett a fõzi után. Aztán pár nap mulva csak 50- et, majd egyszer csak megevett jó háromnegyeddel, na akkor már csak teát kapott rá. Husi is van bennük,? Az én babusom akkor evett elõször meg egy adagot, mikor sütõtök-pulyka volt a menü. Azóta bevágja az egészet minden nap.szóval ne aggódj, hisz nem utasitja el, csak még sok neki a kanalazás, nem megy még olyan gyorsan, ahogy õ szetetné, amennyire éhes. Szerintem egy-két héten belül meglesz az üveg!:) addig meg jó rá a tápi, mert azért a bevitt mennyiség meg kell, hogy legyen.

Én is ugyanezt kérdeztem magamtól egy szûk hónappal a kaják bevezetése után. A fõziböl megevett ugy 70-80 at max, majd képes volt ráhúzni 150-170 tápit :) . Aztán azt csináltam, hogy nem kevertem be neki, csak 100- at, ennyivel is megelégedett a fõzi után. Aztán pár nap mulva csak 50- et, majd egyszer csak megevett jó háromnegyeddel, na akkor már csak teát kapott rá. Husi is van bennük, ? Az én babusom akkor evett elõször meg egy adagot, mikor sütõtök-pulyka volt a menü. Azóta bevágja az egészet minden nap.szóval ne aggódj, hisz nem utasitja el, csak még sok neki a kanalazás, nem megy még olyan gyorsan, ahogy õ szetetné, amennyire éhes. Szerintem egy-két héten belül meglesz az üveg!:) addig meg jó rá a tápi, mert azért a bevitt mennyiség meg kell, hogy legyen.
A kérdező hozzászólása: Mintha én írtam volna a válaszodat, mert ugyanez a szitu nálunk is. Én is elõször több tápszert adtam a kb. 50-60ml fõzi után, de mostmár csak 100ml-t és az is elég neki. Nálunk is a kedvenc a sütõtök-pulyka:) ))
Ne legyetek már ilyen türelmetlenek. Nehéz azt megszokni. Az én babám 1 éves, de még mindig nem eszik 100 gr-nál többet. Igaz, még szopik, de szépen fejlõdik, nyugodt és elégedett. Õk tudják, hogy mire van szükségük, semmit sem kell erõltetni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!