Találatok a következő kifejezésre: Mit kell csinálni, hova (38 db)

Letöltöttem a sims2 jó utat kiegészítőt (torrent). Ez után mit kell csinálnom? Hova rakjam?

Legjobb válasz: Hova rakjad, jézusom! Ha valaki ennyire analfabéta ehhez, akkor jobb, ha a számítógépét is eldobja!

Hova rakjad, jézusom! Ha valaki ennyire analfabéta ehhez, akkor jobb, ha a számítógépét is eldobja!
A kérdező hozzászólása: kussolj kutya!!
Úristen xDDD

Családi adókedvezmény: már kaptam igazolást a dokitól, azzal mit kell csinálni / hová kell beküldeni?

Inkább a vitaminokról meg a vizsgálatokról tájékozódtam, a támogatásokról még nem... :-))) Szóval meglepődtem, mikor kaptam egy igazolást, de nem tudom, mit kell csinálni vele, és a netes könyvelős szövegeket nemigen értem. Segítenétek? Mit kell tudni róla, ki veszi igénybe (asszem én, mert nem vagyunk házasok), kinek kell a kezébe nyomni? (A bevallásomat sem én csináltam, nem értek a témához...)

Legjobb válasz: A családi adókedvezmény igénybevételéhez egy nyomtatványt kell kitölteni és leadni a munkahelyeden (és a párod munkáltatójával is le kell igazoltatni). http://www.nav.gov.hu/magan/nav/letoltesek_egyeb/adatlap/ado.. A doki által kiadott igazolást õrizd meg, majd jövõ májusban hozzá kell majd csatolni az adóbevalláshoz.

A családi adókedvezmény igénybevételéhez egy nyomtatványt kell kitölteni és leadni a munkahelyeden (és a párod munkáltatójával is le kell igazoltatni). http://www.nav.gov.hu/magan/nav/letoltesek_egyeb/adatlap/ado.. A doki által kiadott igazolást õrizd meg, majd jövõ májusban hozzá kell majd csatolni az adóbevalláshoz.
Az orvosi igazolást sehova nem kell csatolni, még az adóbevalláshoz sem! Meg kell õrizned az adó elévülési idejéig a bevallással együtt, mivel egy adóellenõrzés alkalmával kérheti Tõled azt a hatóság. A családi kedvezmény egy adóalapot csökkentõ kedvezmény, és alapból annak jár, aki gyermekre tekintettel családi pótlékra jogosult lenne. Tehát nem feltétel az, hogy kapj is családi pótlékot, elég ha a jogosultságod fennállna rá, ha kérnél. Egy kedvezõ dolog ebben az, hogy magzat esetén is kérhetõ, a terhesség 91. napjától jár az anyának, vagy a vele egy háztartásban élõ házastársának. Az élettárs év közben nem kérheti magzatra a kedvezményt még akkor sem, ha vér szerinti apja. Év végén az adóbevallásban viszont már igen, csak év közben nem! Tehát, ha Te az igazolás alapján június hónapban (bármelyik napon) betöltötted a terhességed 91. napját, akkor már június hónaptól jár a kedvezmény. Ahhoz, hogy ezt érvényesíteni tudd, arra a helyre kell leadni egy nyilatkozatot, ahonnan jövedelmet szerzel. Nyilatkozol, hogy melyik hónaptól kéred, és a munkáltató/kifizetõ köteles azt figyelembe venni az adóelõleged kiszámításánál. Ha év közben nem kéred (ez a Te döntésed függvénye), akkor sem vész el a kedvezmény, élhetsz vele az év végi adóbevallásban utólag. Ha az egyik jogosult (mondjuk Te), nem tudod valamiért igénybe venni a Neked járó kedvezményt, mert például nincs jövedelmed, vagy annyira alacsony, hogy nem tudod teljes mértékben kihasználni az összeget, akkor egy másik jogosulttal (például a házastárs, élettárs), azt megoszthatod, vagy akár a teljes - Neked járó - kedvezményt helyetted érvényesítheti. Év végén az adóbevallásban mindenféleképpen, év közben csak meghatározott kör, meghatározott feltételekkel. A családi kedvezmény összege 1-2 gyermekes család esetén gyermekenként havi 62.500 Ft adóalapot csökkentõ összeg. Ez minden olyan hónapra jár, amely hónapra jogosult vagy/jogosultak vagytok családi pótlékra, plusz a magzati idõszak, amirõl eddig beszéltem. Ez akkor is jár az adott hónapokra, ha nem munkával szerezted a jövedelmed. Tehát nem munkaviszony kell ahhoz, hogy érvényesíteni tudd, hanem jövedelem! Bármilyen, bárhogyan megszerzett.:) Mivel adóalapot csökkent, logikusan ez által kevesebb lesz a fizetendõ adókötelezettséged, vagy a levont adóelõleg összege is. Ha van kérdés, akkor kérdezz bátran!
Az #1 vagyok, elnezest ha felreerthetoen fogalmaztam...az orvosi igazolast az adozonak a maganal tartott adobevallashoz kell csatolni, termeszetesen a hatosagnak bekuldeni nem kell...


Most jár le a jogosítványom, ugyebár ezt valami orvosi ellenőrzéssel kell meghosszabítani. Hogy történik ez, mit kell csinálnom, hova menjek?

Mennyibe fog kerülni, mennyi id?t kell rászánni?

Legjobb válasz: Ha jók az infóim 5000 ezer. Maga a vizsgálat:áll egy ált belgyógyászati vizsgálatból: menéz,meghalllgat és elolvassa a kartonod. Szemészeti vizsg meg olvastat. S mindezt egy helyen a háziorvosodnál. Maga a vizsg 10 perc. De hogy mennyit kell várj azt nem tudom. Ez körzettõl és orvostol függ. Érdemes felhívni. Ja és a pénzt is ott kell rendezd.

Ha jók az infóim 5000 ezer. Maga a vizsgálat:áll egy ált belgyógyászati vizsgálatból: menéz, meghalllgat és elolvassa a kartonod. Szemészeti vizsg meg olvastat. S mindezt egy helyen a háziorvosodnál. Maga a vizsg 10 perc. De hogy mennyit kell várj azt nem tudom. Ez körzettõl és orvostol függ. Érdemes felhívni. Ja és a pénzt is ott kell rendezd.

MKB romexterra bankkártyámra jön a gyerekpénz és a családi potlék, de váltani szeretnék, otp-sre, mit kell csinálnom? Hova kell mennem?

Legjobb válasz: Azt nem tudom, mi az a gyerekpénz, de a családi pótlékot a MÁK-ban át tudod kérni másik bankszámlára. Ha még nincs, akkor elõször nyiss egyet az otp-ben, utána menj a területileg illetékes államkincstárba.

Azt nem tudom, mi az a gyerekpénz, de a családi pótlékot a MÁK-ban át tudod kérni másik bankszámlára. Ha még nincs, akkor elõször nyiss egyet az otp-ben, utána menj a területileg illetékes államkincstárba.

GTA IV native trainerrel mit kell csinálni hová kell betenni a fileokat? Részletesen irjátok

Legjobb válasz: Mi a herémet írjak részletesen? Fõkönyvtárba bemásolod és kész. Amúgy bármiféle csalás használatát (fejlesztési célokon kívül) elítélem én is, és a legtöbb ember is..

Mi a herémet írjak részletesen? Fõkönyvtárba bemásolod és kész. Amúgy bármiféle csalás használatát (fejlesztési célokon kívül) elítélem én is, és a legtöbb ember is..
A kérdező hozzászólása: kössz -.-" leszarom öket probálom csak...

A pokoli szomszédok 2-be az 5. résznél a szemüveggel és a petárdával mit kell csinálni, hova kell tenni?

Legjobb válasz: Jobb felsõ "helyen" a szobor fejéhez petárda szemüveggel meggyújtani lerobban felvenni és betenn ia homokba hogy belerugjon és beleessen a vízben amiben rák van.

Jobb felsõ "helyen" a szobor fejéhez petárda szemüveggel meggyújtani lerobban felvenni és betenn ia homokba hogy belerugjon és beleessen a vízben amiben rák van.
Pontosabban: A petárdát rárakod az oroszlános szobor fejére, és meggyújtod a szemüveggel. Felveszed, és belerakod a homokszoborba amit a kis srác épít lent, majd hagyd hogy a szomszéd belerúgjon.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!:)

Mit kell csinálni, hova kell elvinni 16 hónapos lányomat, ha kicsit befelé rakja az egyik lábát?

Legjobb válasz: Szerintem elõször a háziorvosnak mutasd meg. Egy ideig normálism ha kicsit "csámpás" a gyerek lába, a járás biztossá, tökéletessé válásával igazodni szokott. Ha a doki problémásnak látja, be fog utalni ortopédiára.

Szerintem elõször a háziorvosnak mutasd meg. Egy ideig normálism ha kicsit "csámpás" a gyerek lába, a járás biztossá, tökéletessé válásával igazodni szokott. Ha a doki problémásnak látja, be fog utalni ortopédiára.
Pont ma mondtam ezt a dokinéninek. Néha és csak csizmában a bal lábfejét befelé teszi. Mezítláb és más lábbeliben nem. Azt válaszolta (amit az orthopéd orvos is mondott anno még a csípõficam szûrésen), hogy 2 2, 5 éves korukra fejlõdik ki nagyjából teljesen a lábboltozat és a járás. Tehát addig nincs teendõ. Úgyhogy még nyugodj meg. A lányom 20 hós és már ott tartottam h elviszem az orthopéd dokihoz de emlékeszem azt mondta anno mikor rákérdeztem h legközelebb mikor vigyük a kislányt hozzá, azt mondta h 2 2, 5 éves kora körül. Addig nem kell csak ha valami olyan rendellenes dolgot tapasztalunk amire a háziorvos is azt mondja h vigyük vissza hozzá. De erre nem ezt mondta úgyhogy én kivárom a két éves kort és akkor elviszem az orthopédushoz vissza kontrollra.
A kérdező hozzászólása: köszi!
Nem teljes a leírás.Leírom hogy kell csinálni.csinálju úgy ahogy írta majd a szobor fejét használjuk a homoszbron és végül dõljünk hátra.

Nem tudom elküldeni két napja az üzeneteimet a freemail-on, valami 607-es rendszerhibát ír ki. Ilyenkor mit kell csinálni? Hová tudom ezt jelezni és hogyan? Kinek kell írni?

Legjobb válasz: Szaraxik a Freemail, nekem is b***a az agyam, valszeg túlterhelés az oka.. Próbálj jelszót változtatni..

Szaraxik a Freemail, nekem is b***a az agyam, valszeg túlterhelés az oka.. Próbálj jelszót változtatni..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!