Találatok a következő kifejezésre: Mit kell azzal akinek (1491 db)

Ha veszek egy pár hetes nagyjából 2 hónapos golden retrievert akkor mire kell az elején oda figyelni?

A héten megveszem a goldim és mivel kinti kutya lesz nem tudom, hogy kell kezdetben viselkedni pl: miben aludjon? Mikortól vihetem sétálni? Ehet e már rendes tápot? Nagyjából mennyi id? után múlik el az anyukája hiánya? Mikortól lehet tanítani?

Legjobb válasz: Sétálni akkor viheted amikor megvan minden oltása. Kb 3 hónapos korban. Rendes tápot 3 hetes kortól ehet a kutya. Ajánlom a minõségi kölyökitápokat. Pár nap alatt megszokja az új helyét de van aki azonnal. Tanítani attól a operctól kell hogy hazaérsz. Minden alap dologra, hogy mit szabad mit nem, ki a fõnök, mi a neve stb.

Sétálni akkor viheted amikor megvan minden oltása. Kb 3 hónapos korban. Rendes tápot 3 hetes kortól ehet a kutya. Ajánlom a minõségi kölyökitápokat. Pár nap alatt megszokja az új helyét de van aki azonnal. Tanítani attól a operctól kell hogy hazaérsz. Minden alap dologra, hogy mit szabad mit nem, ki a fõnök, mi a neve stb.
szia! Ezt a videót és a folytatásait (6 rész) mindenképpen nézd meg!!! http://www.youtube.com/watch?v=sf2tw4gWCnY Pedigree-t NE adj a kicsinek, függõ lesz tõle a kutya!!! Sok sikert a picúrhoz :) 25/L, nagy kutyás

Mikor kell az ovulációs teszttel tesztelni? Ha leesik a hőm? Vagy akkor már késő?

Legjobb válasz: Szia! Az ovutesztnek az a lényege, hogy nem kell hõmérõzgetni. :-) Nagyjából tudod, hogy mikorra várható a PÉ, elõtte kb 4 nappal kezdesz. Ha teljesen nega, akkor én kihagyom a köv napot, aztán megint teszt. Amikor megjelenik a második csíkocska, akkor minden nap teszt. Ha ugyanolyan erõs, mint a kontroll csík, akkor akció, de azért ne hagyd abba a tesztet, mert lehet, hogy több napig is ugyanolyan erõs a csík. Amikor gyengülni kezd, akkor elvileg megvolt az ovu. Sok sikert, és mielõbbi babásodást kívánok!

Szia! Az ovutesztnek az a lényege, hogy nem kell hõmérõzgetni. :-) Nagyjából tudod, hogy mikorra várható a PÉ, elõtte kb 4 nappal kezdesz. Ha teljesen nega, akkor én kihagyom a köv napot, aztán megint teszt. Amikor megjelenik a második csíkocska, akkor minden nap teszt. Ha ugyanolyan erõs, mint a kontroll csík, akkor akció, de azért ne hagyd abba a tesztet, mert lehet, hogy több napig is ugyanolyan erõs a csík. Amikor gyengülni kezd, akkor elvileg megvolt az ovu. Sok sikert, és mielõbbi babásodást kívánok!
A kérdező hozzászólása: Szia, köszi a választ! :) Csak az a baj, hogy 25-60 napos ciklusaim vannak, így elég kiszámíthatalan. Görbe alapján meg nem mindig egyértelmû, hogy volt-e peteérésem. Szedek gyógyszert, úgy tûnik, hogy lassan normalizálódik is a helyzet, de még messze vagyok a szabályos ciklustól. Akkor végig kéne tesztelnem? Vagy felesleges a tesztelés? Tanácstalan vagyok.
A kérdező hozzászólása: Szóval ezért érdekelne, hogy ha leesik a hõm, akkor ovu-teszttel tudom-e igazolni az ovulációt vagy pedig akkor már késõ?
Szia!Én is így voltam, mint Te!Igaz nekem nem ilyen hosszúak a ciklusaim (max 40 nap)!Én mivel nem tudtam és nem is éreztem mikor van peteérésem ezért Én egy teljes hónapot végigteszteltem és akkor jöttem rá, hogy kb hányadik napon van peteérésem!Vateráról rendelj, olcsó és jó!Minden jót!
A kérdező hozzászólása: Szia, köszi neked is! :) Hú, nem is tudtam, hogy a vaterán a bolti ár töredékéért tudok venni tesztet! Akkor berendelek egy nagyobb adagot és végigtesztelem a hónapot. Köszi még egyszer mindkettõtöknek!

Mi ez a baromság, hogy fizetni kell, ha 26 évesen nincs gyereked? Ez komoly? És mi van azokkal, akik próbálkoznak, vagy esetleg orvoshoz is járnak már emiatt?

Legjobb válasz: Én egy 31 éves nõ vagyok,három éve szeretnék gyereket(NEM A CSALÁDIKEDVEZMÉNY ILL.PÓTLÉK MIATT)Nem tartom valószínûnek,hogy ezt a törvényt be tudják vezetni mivel úgy gondolom,hogy a társadalom nagyobb része vérlázítónak tartja(köztük én is)!A mai politikusok sokkal inkább tartják fontosnak népszerûségüket minthogy nevüket adják a szavazáson az IGEN táborhoz ezzel veszítve szzimpatizánsaikból!Egyébként meg tényleg nem tudom mivel lehetne bizonyítani,hogy ki az aki szeretne gyereket és ki az aki nem!Egyszóval esélytelen a törvény!REMÉLEM!!!Sajnos ez megint azt mutatja,hogy mennyire szánalmas a magyar állam és ugyan mi jót várhatunk a jövõtõl ha az államigazgatásban ilyen utolsó ...emberek vannak akik azt hiszik mindenki felett állnak és szabályozhatják a leg szentebb dolgot a világon a SZÜLETÉST!Ezzel a törvénnyel csak újabb bizonyítékot nyert a magyar társadalom(és az egész világ)arra,hogy a magyar állam az utolsókat rúgja! Szép jövõkép!!!Félelmetes,hogy erre a világra vállalunk gyereket!

Én egy 31 éves nõ vagyok, három éve szeretnék gyereket(NEM A CSALÁDIKEDVEZMÉNY ILL.PÓTLÉK MIATT)Nem tartom valószínûnek, hogy ezt a törvényt be tudják vezetni mivel úgy gondolom, hogy a társadalom nagyobb része vérlázítónak tartja(köztük én is)!A mai politikusok sokkal inkább tartják fontosnak népszerûségüket minthogy nevüket adják a szavazáson az IGEN táborhoz ezzel veszítve szzimpatizánsaikból!Egyébként meg tényleg nem tudom mivel lehetne bizonyítani, hogy ki az aki szeretne gyereket és ki az aki nem!Egyszóval esélytelen a törvény!REMÉLEM!!!Sajnos ez megint azt mutatja, hogy mennyire szánalmas a magyar állam és ugyan mi jót várhatunk a jövõtõl ha az államigazgatásban ilyen utolsó ...emberek vannak akik azt hiszik mindenki felett állnak és szabályozhatják a leg szentebb dolgot a világon a SZÜLETÉST!Ezzel a törvénnyel csak újabb bizonyítékot nyert a magyar társadalom(és az egész világ)arra, hogy a magyar állam az utolsókat rúgja! Szép jövõkép!!!Félelmetes, hogy erre a világra vállalunk gyereket!
A kérdező hozzászólása: Második: köszi, miután kiírtam a kérdést, akkor vettem én is észre. Mondjuk a téma akár 2 kérdést is megérdemel..
Ma láttam én is a Naplóban.Azt hittem leülök!26 vagyok és nincs még babám.Azért, mert nincs megfelelõ "apa".Nem azért mert nem szeretnék.VAgy gyorsan keressek valami hülyét, aki gyereket csinál Nekem, aztán neveljem fel egyedül, és rontsam el az egész életét azzal, hogy csonka családban nõ fel?Azt már nem!De akkor meg fizetni fogok.F*sza!Véleményem:GUSZTUSTALAN AZ EGÉSZ!
Hát ige...itt a bibi.Mert más az, hogy nincs gyereke önzõségbõl, meg az is, hogy minden vágya, de nem sikerül.Persze ezt is csak egy férfi találhatta ki.Nõnek eszébe nem jutna ilyen.
Hát Boross P unatkozott. Gondolom. Más épeszû magyarázat nemigen van. DE nem kell megijedni, nem fogják bevezetni.
Sziasztok! Ez az ötlet nõként is eszébe juthat az embernek. :) Nekem is eszembe jutott. :) Én azt mondom, hogy ez is csak olyan, mint a családi adózás, csak megfordítva. Az mindenkinek rendben van, ha egy családos kevesebb adót fizet, nem? Most arról lett volna szó, hogy a gyermektelen fizessen többet... Én úgy gondolom, hogy ez így lenne igazságos, hiszen akinek gyereke van, több költséget visel, plusz tesz a nemzetért, hogy az fenn maradjon.... Persze, megértem, hogy ez igazságtalannak tûnik annak, akinek sajnos nem jön össze a baba. :( Sok sikert mindenkinek aki babásodáson dolgozik. :)
Magasan képzett és rendkívül intelligens politikusaink újabb rögöt dobnak az alkotmányos Magyarország sírjára. Mit gondolt vajon magában aki ezt kitalálta? Talán igazoljuk videofelvétellel, hogy próbálkozunk? Szemét módja az államkincstár feltöltésének, az egy biztos.
Baromság az egész. Nem fizettetnék senkivel gyerektelenségi adót, se azzal aki akar, se azzal aki nem akar. Ez egyéni döntés kell h. legyen h. akar vagy sem, senkinek nincs köze hozzá. Nem vagyok érintett a dologban, de ha nem jön össze, nehogy már az eddig fizetett adó és TB járulékon túl fizetnem kelljen azért, hogy a szomszéd mariskának megszülessen a tizenakárhányadik gyereke. bocs, mindenki annyit vállaljon, amennyit akár támogatás nélkül is el tud tartani. a támogatást ugyanis a mi kedves politikusaink egyetlen tollvonással bármikor elvehetik. ja, és még annyit, hogy a nem jó duma, hogy a gyerekes is fizeti a tb-t adót stb, mert aki nem szül pl. 3 gyereket, az nem esik ki 3x2 évre legalább, tehát ennyivel is többet fizet be, míg más otthon babázik. szar a rendszer aláírom, de nem így kell a megélhetési gyerekgyárakat tovább tuningolni. akinek nem inge ne vegye magára.
A kérdező hozzászólása: Amúgy jó kis magyar hozzáállás: ne azt támogassuk, akinek gyereke van, hanem büntessük azt, akinek nincs. Mindkettõ a gyerekvállalási "kedvet" növeli, csak az elsõ kicsit szociálisabb megoldás lenne.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ mindenkinek! A törvény szerintem nem csak egy ponton gázos, több baj is van. Egyrészt vannak ugye a lombikosok (magam is több sikertelen lombikon vagyok túl), akiknek minden vágya egy baba. De vannak, akik betegek, emiatt nem lehet gyerekük, és vannak, akik "maguk" küzdenek évek óta a gyerekért. Aztán vannak 30 körüli szingli nõk, akik (ismerek jó pár ilyet) nem azért vannak egyedül, mert így több pénz van magukra, hanem egyszerûen még nem találtak megfelelõ párt, pedig minden vágyuk a férj és a gyerek. Õket mind jól meg kell adóztatni?? Na ehhez csak gratulálni tudok az illetékes fejeseknek! Kedves Anyuka! Hidd el, hogy mi, akik évek óta próbálkozunk a babával, szívesen lejjebb adnánk az életszínvonalunkból, vagy szívesen kifizetnénk azt a havi x ezret, csak hogy végre legyen egy babánk.
Kedves utsó! Tisztázzuk, hogy én nem kapok a te fizetésedbõl! Én is dolgozom 18 éves korom óta!!!! Amikor a lányom 1 éves lett, visszamentem dolgozni! Én is adózom, és gyûlölöm azt, hogy azokra megy a temérdek adóm (szintén egy fél háznyi), akiknek nincs kedve dolgozni! Ennek semmi köze a gyerekhez! Ismétlem, én sem azt gondolom, hogy a lombikosokkal kéne plusz adót fizettetni, hanem pl. a 30-40-es szinglikkel, akik mindent magukra költenek esetenként több pénzbõl, mint amit mi keresünk! Sajnos, nem azért nincs pénz az államkasszában a gyerektámogatásra, mert nincs még gyermektelenségi adó, hanem mert ami volt, azt kilopták, és hogy ellenõrizetlenül folyik ki a maradék pénz a segélyeseknek, akik legnagyobb gondja, hogy melyik sorozatot nézzék!!! Ettõl függetlenül akkor is hiszem, hogy akinek gyereke van, kevesebb adót kéne hogy fizessen, hiszen plusz 1 fõt tart el!!!
Kedves utsó válaszoló!El mesélem röviden a történetem! Tíz éve dolgozom egy gyárban 12 órában relatíve jó fizetéssel(120.000ft)Három éve próbálkozunk babával eddig sikertelenül!A tíz év munkaviszony alatt különbözõ adók formájában egy fél ház árát vonták már le tõlem nyugdíj, TB, munkav.j....stb-re!Tehát én úgy érzem bõven adózom az államnak és persze sokmindenkinek aki otthon mereszti mert nincs kedve dolgozni!Havonta a levonások után maradt fizetésembõl tizezreket fizetek az orvosnak vizsgálatokra, hogy végre anya lehessek!Tisztában vagyok azzal, hogy a munkám nagy részben felelõs a gyermektelenségért mert folyamatos stresszben dolgozom 12 órát naponta ami ugye nem igazán elõnyös gyermekáldásért küzdõ nõknek!Munkahely váltással talán közelebb lennék az áhított célhoz de mivel ÉN nem mások pénzébõl szeretném fel nevelni a gyerekemet így nem adhatom fel a munkahelyem minimálbérért!!!! Most akkor mi van? Fizessek azért mert a munkám miatt nem sikerül teherbeesnem abból a fizetésbõl amibõl már amúgy is kapsz és amibõl az orvosnak fizetek azért, hogy majd ne kelljen fizetnem? VICC!!!!!!
10:25-ös. Én vagyok a 23:28-as. Csak mondanám, hogy nem, nem fizetnek a gyermekesek kevesebb adót, mivel Magyarországon nincs családi adózás! Ami gyermekkedvezmény nevén van, az egy vicc, tekintve, hogy csak 3 vagy több gyerekre jár, és ha megszorzod a havi összeget a 3 gyerekre, az több lenne, mint amiben maximálták az éves összeget. Szóval, ha 3-4-5-6 gyereked van, arra sem adnak annyit, mint amit havi lebontásban mondanak... Nagyon sajnálom, ahol nem jön a baba. Átérzem, mivel mi is rég próbálkozunk, hogy legyen a lányomnak tesója, de akkor is úgy gondolom, ahol gyerekek vannak, több bevételre lenne szükség. Persze, nem az a legjobb módja, hogy a házaspárokat megadóztatják, akik szeretnének babát, de nem sikerül, de mind átlátjátok gondolom, hogy nem ez a döntõ többség! Akárhogy le is szavaztok, ez a véleményem!
Marha jó!Adózzak mert nincs gyerekem.Már 3 lombikom volt sikertelenül.Nem tudom folytatni , mert már a gatyánk is ráment.De adóztassanak meg, azzal sokkal közelebb kerülök a 4.lombikhoz!!!Okos ötlet!!!
A gyes, gyed, családipótlékot stb.-t is mindenki fizeti adó formájában. Az szépen megy a közösbe, és elosztja állam bácsi a családosok között. Ez így oké. De a Btk.-ban például benne van, hogy kétszer ugyanazért nem büntethetnek... Csak az a baj, hogy az adózás nem "bûncselekmény". Pedig szerintem, lehetne ilyen törvény, (nem tudom van-e) Hogy kétszer ugyanazért ne fizetessenek adót. Mert ezzel a tv. javaslattal duplán adóztatják a gyermekteleneket. Engem nem érint, én most vagyok 26 hetes kismami, de akkor is felháborít. Én nem akarom, hogy mások kárán könyítsenek majd az anyagi helyzetemen.
23:28-nak: gyermektelenül eddig is többet adóztam, nem? A családi pótléknak is két oldala van. Senki nem nyühögött még azért, mert a családosok kevesebb adót fizetnek. Nálunk a havi bevétel 30-40%-a elmegy orvosokra, kezelésre a babaprojekt kapcsán (átlagon felüli keresetekbõl). Akkor mi a helyzet azokkal, akiknek átlagos vagy az alatti a fizetésük?
A rendszer több sebbõl vérzik. Amúgy, ha nem születnek gyerekek, nem lesz, aki majd a te nyugdíjadat fizesse. Sajnos, azt a rakat pénzt, amit tõlünk levonnak nyugdíjjárulékként, azt nem teszik el nekünk! Szóval, ha akkor nem lesz adózó, nem lesz nyugdíj. :( A gond az, hogy azok a gyerekek, aki ma születnek nem adózó családba születnek! A mai 8 év alatti gyerekeknek már több mint a fele roma. És tudjuk, hogy az adózási arány ott aztán végképp a magyar átlag alatt van, pedig a magyar átlag is a béka segge alatt van. A családi adózás lenne a megoldás, mert akkor az kapna támogatást, aki dolgozik, fizet adót, és hasznos tagja a társadalomnak! Nem csak úgy szórnák a pénzt azoknak, akik még életükben nem fizettek egy forint adót sem, de a 7-ik gyerek után 20 évesen nyugdíjba mehetnek!!!! Ugyanis ez a törvény ma.


Sógoromékkal negyedév különbséggel az idén született babánk. A mi kislányunk az aki korábban született, de ők nem jöttek radinába. Most ha én úgy érzem, hogy kell/ szeretnék menni nekik, meg kell várjam míg ők eljönnek?

Mert a mi lányunk korábban született? Ha nem akarnak ?k jönni és én elmegyek, szerintetek ezzel kötelezem, hogy ?k visszajöjjenek?

Legjobb válasz: Hat en is majdnem igy jartam,csak a baratnom egy honappal elobb szult,most a napokban,ugy hogy igy en leszek az elso aki radinaba megy..En megbeszeltem vele hogy szoljon egy idopontot mikor is jo neki,meglatogatnam a kicsit most meg mig a pocakos vagyok.. Fura a mugy hogy nem mentek el a sogorodek,de te menj nyugodtan..evel nem kotelezed oket semmire..de jo lenne a baratokkal is megbeszelni hogy mikor jo nekik mert szeretnetek meglatogatni oket..

Hat en is majdnem igy jartam, csak a baratnom egy honappal elobb szult, most a napokban, ugy hogy igy en leszek az elso aki radinaba megy..En megbeszeltem vele hogy szoljon egy idopontot mikor is jo neki, meglatogatnam a kicsit most meg mig a pocakos vagyok.. Fura a mugy hogy nem mentek el a sogorodek, de te menj nyugodtan..evel nem kotelezed oket semmire..de jo lenne a baratokkal is megbeszelni hogy mikor jo nekik mert szeretnetek meglatogatni oket..
Radina=babalatogatas(ujszolott)
Szerintem ha szeretnél, nyugodtan menj, csak tényleg elõtte beszéljétek meg, hogy mikor jó nekik, lehet egyszerû oka van , hogy nem jutottak el odáig, pl a pici miatt.
Miért nem lehet magyarul kifejezni magad?Ha valami9re kíváncs vagy, legalább úgy tedd fel a kérdést, hogy más is megértse. Amúgy pedig menj nyugodtan, hátha észreveszik magukat.
Mirõl is van szó??????
Mi az a radina??
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Csak a gyengébbek kedvéért: Amíg az asszony a gyermekágyat fekszi, a komaasszony v. asszonyok látják el élelemmel, igen bõségesen. Ennek a hagyományos tartalmú, rendû adománynak neve komatál, komavéka, komacsésze, komaszilke. Dél-Magyarországon, s a székelyeknél rodina (radina).
A kérdező hozzászólása: A 4-ik válaszadó jól írta, ma már csak babalátogatást jelent, de nem idegen szó.

Hogy legyek én a domináns, hogy legyek én a falkavezér, hogy mutassam meg kin az úr? Mit csinál az aki ezt nem teszi, mit csinál rosszul, és hogy kell jól csinálni?

Legjobb válasz: sok módszer van erre, olvass JÓ könyveket, pl. Fennel, Cesar Millan. ott rontja el valaki, hogy nem kutyaként kezeli, gyerekként tekint rá.pl.ha séta közben, ha megugat valakit, a gazda megnyugtatja, simizi, amit a kutya dícséretnek vesz, és máskor is ugatni fog. következetlen a gazda, nincsenek szabályok. engedi, hogy kolduljon a kutyája, sétánál arra mennek, amerre a kutya akar(húz) akkor játszanak,mikor a kutya akar, akkor kel, mikor a kutyáj hajnalban nyalja az arcát és piszkálja, hogy ébredj már! egyszóval ha a kutya elér bármit, akkor az eb a falkavezér. a trükk az, hogy kutyaként kezeled, és elviszed egy suliba, ahol téged megtanítanak kutyanyelven :)

sok módszer van erre, olvass JÓ könyveket, pl. Fennel, Cesar Millan. ott rontja el valaki, hogy nem kutyaként kezeli, gyerekként tekint rá.pl.ha séta közben, ha megugat valakit, a gazda megnyugtatja, simizi, amit a kutya dícséretnek vesz, és máskor is ugatni fog. következetlen a gazda, nincsenek szabályok. engedi, hogy kolduljon a kutyája, sétánál arra mennek, amerre a kutya akar(húz) akkor játszanak, mikor a kutya akar, akkor kel, mikor a kutyáj hajnalban nyalja az arcát és piszkálja, hogy ébredj már! egyszóval ha a kutya elér bármit, akkor az eb a falkavezér. a trükk az, hogy kutyaként kezeled, és elviszed egy suliba, ahol téged megtanítanak kutyanyelven :)
Nagyon ajánlom ezt a videósorozatot, mindent meg fogsz belõle érteni. http://www.youtube.com/watch?v=sf2tw4gWCnY
Bár ilyen egyszerû lenne, hogy egy videóból mindent meg lehet érteni :D Elõször is olvasd el ezt: http://cerberoskutyaiskola.hu/index.php?option=com_content&t.. Aztán mindent, ami a kezed ügyébe kerül a falkavezérségrõl, a fenti könyvek és a videó is jó. De a legahátosabb tényleg az, ha elmész egy olyan kutyaiskolába, ahol ezt megtanítják konkrétan rád és a kutyádra szabva. Az alapszabályok ugyanazok, de aki nem foglalkozik komolyabban kutyákkal, az nem mindig tudja megítélni, mikor mi lenne a helyes reakció, ezért nem árt, ha tudsz olyantól kérdezni, aki látja is a szituációt.
ne bonyolitsad tul ezt a dolgot. Amiket nem akarsz, hogy csináljon, azokat nem engeded, és nem csak akkor tilos, ha szar kedved van, hanem mindig, gyakorlatilag te vagy a fõnök, a kutya azt csinál amit te akarsz, és ugy él, ahogy te akarod. Ez már ezer éve igy mûködik, csak most felöltöztették, és mögé tettek mindenféle tudományos magyarázatot.

Ha lézeres szemműtét után romlik az emebr szeme akkor megint szemüveget kell viselnie? Vagy ujabb mütétek? Vagy mit kell csinálni akkor?

én 3 évvel ezelött voltam szemészeten(szemcsis vok)akkor romlott a szemem azota nem voltam de biztos h megont romlott igy nem fogják szerintem elvégezni a m?tétet ,mert azt olvastam h nem szabad romlania a szemnek min 2 évig,stagnálnbia kell de nincs meg a papiroma 3 évvel ezelötti vizsgálatrol,az baj?

Legjobb válasz: 21 éves korig szokott romlani a sima rövidlátás, azelõtt nem érdemes megmûttetni, mert ha romlik megint jön a szemüveg és hiába volt a mûtét.

21 éves korig szokott romlani a sima rövidlátás, azelõtt nem érdemes megmûttetni, mert ha romlik megint jön a szemüveg és hiába volt a mûtét.
A kérdező hozzászólása: 23 éves vagyok és még szemüveges már kb 5 éves korom óta sajnos
23 évesen szerintem még ne menj lézeres látásjavításhoz, lehet, hogy nem is vállalnák mert még képlékeny lehet a szemed.
teljes gozzel fejbelovod, meg konnyebb ha tuningolt fegyoid vannak
A kérdező hozzászólása: kösz

Most akkor mi kell az apasági mellé?

Sziasztok!

Legjobb válasz: Ha nem vagy férjnél és nincs bejegyzett élettársi viszonyod, akkor egy közjegyzõi okirat kell arról, hogy nincs bejegyzett élettársi kapcsolatod (mert már az is apaságot vélelmeztet). Én pont ma intéztem el, 2200 Ft. :( Csak ezzel és az apasáig nyilatkozattal kaphat a babád anyakönyvet január 1-tõl.

Ha nem vagy férjnél és nincs bejegyzett élettársi viszonyod, akkor egy közjegyzõi okirat kell arról, hogy nincs bejegyzett élettársi kapcsolatod (mert már az is apaságot vélelmeztet). Én pont ma intéztem el, 2200 Ft. :( Csak ezzel és az apasáig nyilatkozattal kaphat a babád anyakönyvet január 1-tõl.
És ezt hol kell intézni?
És elég ha csak én megyek, vagy kell hozzá az apa is?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. Az önkormányzatra kell menni azt tudom...

A nászmenetkor a az autókon csak az egyik visszapillantón szokott szalag lógni vagy mindkettőre kell rakni? És mi van azzal aki az antennára rakja, annak csak egyet kell adni?

Legjobb válasz: Ez már annyira részletkérdés. Mindenki oda rakja ahová neki tetszik, és annyit amennyit akar, nem kell ebbõl is ügyet csinálni:)

Ez már annyira részletkérdés. Mindenki oda rakja ahová neki tetszik, és annyit amennyit akar, nem kell ebbõl is ügyet csinálni:)
Ha nincs az autón az sem gond, ha mindkét tükrön az is rendben. A legrondább amit láttam, hogy a menyasszonyi autón elöl egy óriási csokor és egy rettenetes mûanyag baba és a menet minden kocsiján annak a babának a kicsinyített változata. Ahova jólesik odarakod. Én az antennára szoktam, de csak egyet.
Tegnap olyat láttam hogy a felni között is rengeteg rózsa volt, nagyon jól nézett ki
Hogyan szeretnétek? Tiétek a dõntés!
Semmi sem "kell". Mindent úgy csinálsz, ahogy akarod. Ha akarod semmit nem raksz a kocsikra, ha akarod kidekorálod, mintha a virágkarneválon indulna. A te esküvõd.
Nem szokás, mivel csak a templomira hívott meg.
Szerintem vmi apróságot azért vehetsz. Vagy inkább készíts saját kezûleg valami nagyon egyedit. Az nem is olyan nagy dolog, és biztosan örülne neki.
Szerintem is valami kis apróságot lehet azért adni, de semmiképp sem valami többezer Ft-os nászajándékot.
Vmi kis apróságot vegyél, ha egyedül mész, akkor olyan 1500 Ft értékben.
Elõzõ vagyok. Ötletet elfelejtettem írni. Talán sablonos, de egy szép fotóalbum/képkeret megteszi. :)
Szia! A 2. vagyok. Jól megoldottad, és tényleg jó ötlet! :)
Szerintem mindenképpen adj neki valami apróságot, ha utólag is.
A kérdező hozzászólása: Megoldottam: Két mikroszálas fürdõlepedõre ráhímeztettem a nevüket és mindezt torta formába lett csomagolva, átlátszó celofánba! Nagyon örültek neki! Köszönöm az ötleteket!
A kérdező hozzászólása: Viszont azt igen, hogy kicsit késõbb egy valamilyen szerény, de frappáns, érdekes, vagy humoros dolgot vennék.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, én is ugyanezekre gondoltam, mivel "csak" a templomira hívott meg, ezért gondoltam, hogy talán semmit. Viszont azóta láttam ilyen esküvõt és azt is, hogy az ott várakozók közül volt, akinél egy csokor virág is volt. Nekem is eszembe jutott, csak az jutott eszembe, hogy ez nem ballagás.. Kijön a pár, és telenyomják ajándékokkal, meg csokrokkal... el sem tudom képzelni.
A kérdező hozzászólása: Nagyon meglepõdtek, hogy beállítunk egy esküvõi tortával, mondtam is nekik, hogy ettõl nem fognak meghízni. Amikor aztán látták, hogy ezek fehér fürdõlepedõk a nevükkel hímezve, jót nevettek, és annyira kíváncsiak lettek, hogy kibontották, megnézték, utána meg alig tudták visszacsomagolni! Persze a fürdõlepedõkre még ezüst díszítéseket ragasztottunk, és a "torta" tetejére pedig rózsaszín tüll virágdíszt tettünk. Nagyon örültek neki, sikerült örömöt okozni, de õk is nekünk! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!