Találatok a következő kifejezésre: Mit kell azon, hogy valaki (357 db)

Mi kell ahhoz, hogy valaki megtalálja élete szerelmét akivel együtt élik le boldogan az életüket?

Itt most minden érdekel ami kapcsolódik a szerelem megtalálásához akármilyen módon.

Legjobb válasz: Hát, ahhoz, hogy megtaláljuk (felismerjük) azt a valakit, aki életünk szerelme lehet, elõször is önismeret szükséges. Ez azért fontos, mert önismeret nélkül nem tudjuk, hogy mire/kire is van szükségünk, milyen típusú és életvitelû embert tudnánk hosszabb távon "elviselni". :) Aztán, nyitott szemmel kell járnunk, hogy felismerjük az olyan lehetõségeket, amelyek kapcsán olyan emberrel ismerkedhetünk meg, amilyenre vágyunk. És végül kell egy nagy adag "szerencse", hogy ez a valaki akit méltónak találunk eme címre ("Életem Szerelme") viszonozza eme érzésünk. :)

Hát, ahhoz, hogy megtaláljuk (felismerjük) azt a valakit, aki életünk szerelme lehet, elõször is önismeret szükséges. Ez azért fontos, mert önismeret nélkül nem tudjuk, hogy mire/kire is van szükségünk, milyen típusú és életvitelû embert tudnánk hosszabb távon "elviselni". :) Aztán, nyitott szemmel kell járnunk, hogy felismerjük az olyan lehetõségeket, amelyek kapcsán olyan emberrel ismerkedhetünk meg, amilyenre vágyunk. És végül kell egy nagy adag "szerencse", hogy ez a valaki akit méltónak találunk eme címre ("Életem Szerelme") viszonozza eme érzésünk. :)
Igazából semmi, mert ez csak városi legenda...
önbizalom, kiegyensúlyozott lelkivilág, magabiztossag és hatalmas nagy mázni. ja és hidj magadban és abban, hogy megtalálod
amiket írtál..szerencse is kell!ha meg is van..akkor alkalmazkodás, odafigyelés...stb
csak szerencse.
én tudom hogy nekem a mostani pasim az de hiányzik az belõlem amit az elsõ válaszoló írt és nem bízok meg benne pedig nem tesz olyat ami miatt nem kellene megbíznom de valahogy senkibe sem tudok megbízni mindíg mindennek a rossz oldalát nézem :( és így nem llesz õ az igazi :S már 4 éve vagyunk együtt
A megtaláláshoz nyilván éberség és jó kisugárzás. Ami az együtt leélt, boldog életet illeti... gondolom jó sok türelem és kompromisszum...
"ja és hidj magadban" Amúgy tényleg baromi hitelesnek látszol...
Pusztán csak pénzkérdés a nõknél.

Mi kell ahhoz, hogy valaki informatikus legyen, hatmillió pont az egyetemhez, matekban erősnek kell lenni és ennyi?

OKJ-n mondjuk programozónak vagy hasonlónak tanulni ér valamit?

Legjobb válasz: Néztem a tavalyi ponthatárokat, a legtöbb helyen nevetségesen alacsonyak a ponthatárok, különösen a programtervezõ informatikus szakon, nyilván mert alul jelentkezés van, elvégezni viszont már nem olyan egyszerû. Igen, a mateknak mennie kell, de nem ennyi, fontos az érdeklõdés és jó ha magadtól is elkezdesz programozni. OKJ programozói tanfolyamoknak nem sok értelmét látom, igazából az egyetem is kevés önmagában, ez nem az a szakma, amit az iskolapadban tanulhatsz meg, azonban a diploma azért segíti az indulást.

Néztem a tavalyi ponthatárokat, a legtöbb helyen nevetségesen alacsonyak a ponthatárok, különösen a programtervezõ informatikus szakon, nyilván mert alul jelentkezés van, elvégezni viszont már nem olyan egyszerû. Igen, a mateknak mennie kell, de nem ennyi, fontos az érdeklõdés és jó ha magadtól is elkezdesz programozni. OKJ programozói tanfolyamoknak nem sok értelmét látom, igazából az egyetem is kevés önmagában, ez nem az a szakma, amit az iskolapadban tanulhatsz meg, azonban a diploma azért segíti az indulást.
Ha számítógép szervizes akarsz lenni, akkor persze felesleges elmenned fõsuliba, rendszergazdasághoz azért nem árt.
Nem kell hatmillió pont, matekból és fizikából vagy számtekbõl van felvételi. Programozói OKJ általában nem sokat ér.
Programozás mint fentebb is írták függ a matektól. Szerintem elõször keresd meg mit szeretsz csinálni. Nézd meg mit kell ehhez elsajátítanod. Tanuld meg, legyél jó, csináld sokat, a pénz ekkor jönni fog. Fordítva még nem láttam, hogy ment volna.
Szerintem nem a matematikában való gyengeséged miatt nem fog ez összejönni, hanem azért, mert fogalmad nincsen mit csinál az informatikus, itt kérdezed mit csinál, aki programoz, csak egyszerûen szeretsz a gép elõtt ülni (ki nem?), és sok pénzt keresni. Nos, a pénz nem hullik az öledben, az informatikában meg elsõdleges szempont az érdeklõdés, aki csak pénzért akarja, az nem fog belõle meggazdagodni.
A kérdező hozzászólása: És a felsoroltak közül melyik három a legjobban keresõ?
A kérdező hozzászólása: Azt hittem ha tudsz programozni mindegy h van-e diplomád. Meg mit csinál pontosan aki programoz?
A kérdező hozzászólása: Akkor hogy van? Az nem fog sehogyse csomót keresni informatikai területen aki nem egy varázsló matekból, fizikából?
Hát így viszont nem kapsz sehol se munkát...
A kérdező hozzászólása: Külföldre szeretnék menni valami informatikai melóra, hogy dolgozom 8-9 órát valami gép elõtt ülést és kapok érte egy nagyon nagy rakás pénzt.
A kérdező hozzászólása: Középiskolában gyenge voltam matekból, meg az egyenletekbõl minden tárgyban, vszleg ha nem fekszem rá véresen egyetemrõl hamar repülnék. Meg sok idõ 4 év, aztán röghöz is kötnek, azért gondoltam hátha vmi OKJ-re viszont lehet menni, amit könnyebb és rövidebb elvégezni és esetleg külföldön is lehet dolgozni vele.
Az IT-n azért elég sok terület van: rendszer üzemeltetés, operátor, rendszergazda, fejlesztõ (programozó), ITIL folyamatfelelõs, Helpdesk, service desk (gyakorlatilag a szerelõ), adatbázis rendszergazda (DBA), szerver rendszergazda (Unix, Windows), Telco, audit, architekt, stb… hirtelen ennyi féle pozi jutott eszembe, amit IT-s diplomával tudsz végezni. Gép elõtt meg elég sokan ülnek a mai világban, nem csak IT-sok…
A kérdező hozzászólása: Ezt a három tantárgyat nem is szeretem meg nem is mennek, csak szeretek a gép elõtt ülni. Egy programozó mit csinál egyébként, gondolom nem egész nap bonyolult egyenleteket old meg? Egy rendszergazda meg nem is kalkulál, csak számítógépes problémákat old meg, nem? Meg aki számítógépszervizben dolgozik.
Aki jó matekból annak nagy eséllyel jó a problémamegoldó képessége. Logikusan/algoritmikusan gondolkodik, ez kell a programozáshoz. OKJ képzést nem ajánlom. Én most kezdtem és egy vicc az egész. Word-el és az excel-el hülyéskedünk, ill. hálózati óráink vannak agyba fõbe pedig nem rendszergazdának, hanem szoftverfejlesztõnek jelentkeztem. Nincs semmilyen normális óránk és az elsõ félévben ez így is lesz, a második félévben elméletileg már lesz némi gyakorlat. A képzés 2 éves, tehát 4 féléves. Az elsõ félévben semmilyen normális dolgot nem veszünk ami hasznukra lenne. A második félévben és a harmadik félévben elméletben valami hasznosat is tanítanak majd, a 4. félévben pedig ugye már a szakdolgozat és a többi vizsga feladatról fog szólni. Ergo kemény 2 tanítási félév lesz ahol némi használható tudás le fognak csepegtetni. Kérdem én ennyi idõ alatt mit lehet megtanítani? Semmit! Ja és lehet, hogy még gyakorlati helyet is nekünk kellene szerezni, ha egyáltalán kell majd menni. Én úgy döntöttem félévkor átjelentkezem szakácsnak egy másik iskolába, nem sok értelmét látom ezeknek a felületes OKJ képzéseknek. Meg is értem, hogy miért nem adnak az infós OKJ papírral rendelkezõ embereknek munkát. Az egész tanagyag felépítése csapnivaló. 2 évet ilyen képzésre pazarolni hihetetlen meggondolatlan (maximum akkor jó, ha valaki + pontot akar egyetemre), akkor inkább egy olyan szakma amivel lehet keresni, ha nem is itthon akkor külföldön. Szóval aki tényleg ilyen területre vágyik az vagy egyetemre megy vagy sehova. Én már rájöttem, hogy engem nem maga a programozás csábít, hanem inkább a gondolkodás módot szeretném elsajátítani, azt pedig autodidakta módon is eltudom sajátítani.

Mi kell ahoz hogy valaki bekerüljön az Epona lovasiskolába?

Olyanokra gondolok, hogy mennyi lovatudás szükséges, milyen a felvételi stb...?:)

Legjobb válasz: M-szintû díjlovas tudás kell és ne legyél 22 évesnél idõsebb

M-szintû díjlovas tudás kell és ne legyél 22 évesnél idõsebb
A kérdező hozzászólása: És ez pontosan mit jelent?:)
Közép osztályú dijlovaglás, féloldalazás, ugrásváltás, rövidités-nyújtás, természetesen korrekt üléssel (tanügetéssel is) és összeszedettséggel. De eszedbe ne jusson az eponába menni, felvesznek könnyen amúgy, de nehogy azt hidd hogy az andaluzokat fogod a várban bemutatóra vinni... kis csicskaként kezelnek majd, aki a magyar csikokkal dolgozik minden nap. Tudom mert több ismerõsöm is megjárta már :D
A kérdező hozzászólása: De miket tanitanak, el lehet vele utána valahol helyezkedni? Mennyi idõ a képzés?
Persze, csövesnek vagy valami ócska lovásznak.. Nem tudom mennyi idõ a képzés, 3 év biztos.

Mi kell ahhoz, hogy valaki állampolgárságot kapjon az USA-ban?

Van egy lehet?ség, hogy au pairnek (babysitter) ki lehet menni amerikába dolgozni 1 v. 2 évre. Én ki szeretnék, menni és jó esélyem van rá, hogy kapjak munkát mert 1x már Németországban vállaltam ilyen munkát. Régi álmom, hogy ott élhessekés dolgozzak, de nemtudom mi ennek a feltétele? vki tus segíteni? Vagy hol tudok ennek utánanézni?

Legjobb válasz: http://travel.state.gov/visa/temp/types/types_1267.html az allampolgarsagot nem tudom.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a nagyon sok segítséget, mostmár tisztább a kép és már kb. tudom mit kell tennem ha el akarom érni a célom! Ha esetleg vkinek van még vmi hasznos infoja, szívesen fogadom!:)
Szia! Német nyelvtudással itt semmit nem tudsz kezdeni. Legalábbis nem sokat. De a spanyol az szinte mindenhol kötelezõ és pl. new yorkban az egyik hivatalos nyelv is. Én most vagyok abban a stádiumban, hogy lejárt az ideiglenes zöldkártyám és kérvényezem a véglelest. Végleges zöldkártya kell ahhoz, hogy utánna 3-5 év múlva állampolgárságot kérvényezhess. Ma küldték meg a listát, hogy miket kell benyújtanom bizonyitékként. Ezek: - ha van amerikában született gyerek, neki a születési bizonyitványa - utosó két év adóbevallása - bankszámlakivonat másolat - lakás-, autó- és bármilyen folyamatban lévõ kölcsönszerzõdés másolat - életbiztositás, egészségügyi biztositás vagy kocsibiztositás másolat - hitelkártya szerzõdés - a lakás bérleti szerzõdésének másolata, ahol lakok és a lakás tulajdonosának igazolása arról, hogy rendszeresen fizetem a lakbért - valamilyen nevemen lévõ közüzemi számla (viz, gáz, villany, kábeltv, stb.) - és két egymástól független amerikai állampolgár igazolása arról, hogy itt élek, dolgozok. Nekik aláirásukkal, cimükkel kell igazolni. - továbbá minden jó, ami bizonyitékként felhasználható. pl. fényképek, ahol itteni barátokkal vagyok és ilyesmik. Láthatod, hogy nem könnyû és nem veszik könnyen az ilyesmit. Egyébként én is házasságkötés révén jöttem ki. Akiket ismerek és nem házasságkötés révén vannak kint, azok munkavállalói vizummal jöttek, de õk nem lesznek soha állampolgárok, mert nem tudnak zöldkártyát szerezni. Tehát neked az elsõ és legfontosabb dolog az legyen, hogy zöldkártyát szerezz. Ehhez nézd meg a http://www.usmebassy.hu oldalon a bevándorló vizumok kategóriát. Ha szerzel bevándorló vizumot, akkor utánna kaphatsz zöldkártyát és utánna lehetsz állampolgár.
A kérdező hozzászólása: A családnak egy évre 500$ tanulmányi hozzájárulást kell biztosítania és a fizetés kb havonta ugyanennyi. Költenem elvileg semmire nem kell mert teljes ellátás van és az utazást is a család fizeti. Tehát, ha kint dologozom mint au pair 2 évet akkor elvileg 12 000$ félre tudok tenni ha nem költök semmire. Elvileg 2 év alatt, nagyon jól meg lehet tanulni angolul. Tehát ha ez után még ott is tanulnék egy mesterképzésen, akkor könnyebb lenne munkáttalálnom? És az német és spanyol tudásommal tudnék kint vmit kezdeni? Vagy akár a magyarral? Vagy ez nem sokat ér?
Ha van fõiskolai diplomád, akkor egy két éves master képzés után itteni diplomát tudsz szerezni. Bár nagyon sokba kerül. Egy félév kb. 15-20ezer dollár. De ha sikerül tanulói vizumot szerezni vagy a család, ahol dolgozol szponzorálna, akkor sokkal könnyebb lenne. És ha szükséged lesz a munkához is és a tanuláshoz is a TOFL nyelvvizsgára (vagy valami hasonló).
Akkor a szakmádban is megpróbálhatnál elhelyezkedni. Lehet, hogy beleférne a skilled worker kategóriába, ha lenne munkatapasztalatod. Sajnos a magyar diplomák ha nem mérnöki diplomák nem igazán sokat érnek itt, de nem lehetetlen velük elhelyezkedni. Nem tudom, hogy kell-e honosíttatni, én itt jártam egyetemre, így lényegesen egyszerûbb dolgom volt, mint neked.
A kérdező hozzászólása: 23 éves vagyok és nemzetközi igazgatásszervezõ diplomám van (fõiskola) és most végzek egy idegenvezetõi OKJ képzést. Beszélek németül mert ott voltam már au pair. Most tanulom a spanyolt és persze beszélek angolul.
Annak semmi köze sincs hozzá, hogy a férjed állampolgár vagy van gyereked. Nekem is van és az én férjem is állampolgár. Nem tudom, hogy ez hogy ment vagy ez mikor volt, de hivatalosan úgy van, hogy csak 90 nappal elõbb adhatod be, ha elõbb adod be annál, akkor vissza kellene küldeniük. Én több olyan esetrõl is hallottam, hogy nem tudtak errõl a 90 napos határról és visszaküldték nekik. De az csak jó, ha ilyen gyorsan sikerült. Keveseknek van ilyen történetük. Nekem sokkal bonyolultabban ment a dolog (pedig nekem elvileg még az az elõnyöm is meg volt, hogy a férjem katona). Nem hiszem, hogy csak úgy kint maradhatnál. Elõre meg kell beszélni egy munkaadóval, hogy szponzorálna-e a zöldkártyára. A munkavállalói vízumnak is sok fajtája van és az aupair az tök más kategória, szóval nem hiszem, hogy csak úgy meghosszabítanák. De milyen végzettséged van és hány éves vagy?
A kérdező hozzászólása: Ismét köszönöm a válaszokat! Tehát akkor az au pair munka arra jó, hogy megtanuljam a nyelvet. Mivel a családnak kötelezõ engem kint iskolába járatnia, akkor gondolom érdemes az amerikai történelmet választani. Tehát, amikor vége az au pair munkámnak és esetleg sikerülne kint munkát és lakást szereznem akkor maradhatok? Akkor kapok zöld kártyát? Vagy akkor is csak vízumot tudok hosszabítani? Vki aki esetleg nem házasság útján ment, ki, hogy csinálta? Érdekelnének a részletek!
Elõzõ: megkérdezhetem, hogy hogy kaptad meg az állampolgárságot, ha csak 3 éve vagy állandó lakos? Tudtommal csak akkor lehet beadni az állampolgársági kérelmet, ha állandó lakos vagy legalább 3 évig és elõtte adhatod be 90 nappal. Én is egyébként konzulátuson (de nem Mo-n) keresztül kaptam, nem az USA-ban, így is 8 hónap volt. Utána nektek nem volt semmilyen interjú? Semmi az ég világon? És amikor a nem feltételes zöldkártyát megkaptad? "Mert au pair max 2 évig lehetek, és akkor még 3 évet ott kéne dolgoznom, hogy egyáltalán beadhassam a kérelmet? Házasságba nem akarok állast foglalni mert nem tudom mit hoz a jövõ, kamuházasságba meg nem akarok belemenni! És hol tudnék ennek részletesen utánanézni? Pl. hogy milyen munkát érdemes elvállani ott, amire igény van? Mi számít elõnynek, hogy vki állampolgár lehessen?" Ez nem így mûködik. Ha te aupairként dolgozol, nem kapsz zöldkártyát. Ergó az az idõd nem számít bele a zöldkártyába. Van olyan, hogy munkavállalói vízum meg van a zöldkártya. Ez két különbözõ dolog. Ha valakinek csak vízuma van és azt hosszabítja meg, nem lesz belõle soha állampolgár. Tehát te hiába dolgozol 10 évig aupairként, nem tudsz zöldkártyát szerezni, így állampolgár sem lehetsz. Azért csinálják sokan, hogy inkább a vízumukat hosszabbítják meg. Elõnynek semmi sem számít az állampolgárságnál (max. ha katona vagy, akkor lehet kérni expedited naturalizationt, de mivel nem vagy érintett, ebbe nem mennék bele). Inkább követelmények vannak: nyelvismeret, alapvetõ töri és állampolgári ismeretek, nincs bûnözõ múltad, van állandó lakhelyed és nem hagytad el az országot az utóbbi 5 évben több, mint 6 hónapra egyszerre és adót fizetsz, amit igazolni is tudsz. Ezek mind szükségesek többek között. Most még azoknak sincs munka, akik állampolgárok, szóval nem tudom, hogy most mi a kelendõ. Tanárokat, egészségügyiseket mindig keresnek. Biztos, hogy mérnököknek is jó esélye van. Egyébként kell munkatapasztalat is, azt is kérnek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Au pair munkára mindenképpen, megyek a kérdés csak az, hogyan tudnék legálisan ott maradni? Mert au pair max 2 évig lehetek, és akkor még 3 évet ott kéne dolgoznom, hogy egyáltalán beadhassam a kérelmet? Házasságba nem akarok állast foglalni mert nem tudom mit hoz a jövõ, kamuházasságba meg nem akarok belemenni! És hol tudnék ennek részletesen utánanézni? Pl. hogy milyen munkát érdemes elvállani ott, amire igény van? Mi számít elõnynek, hogy vki állampolgár lehessen?
Mint Magyarországon, ugyanaz a rendszer nagyjából. Azaz legálisan ott kell élni éveket, s akkor beadhatod az állampolgársági kérelmet. Egyedi alapon bírálják el, nem biztos, hogy meg is kapod.
Nem egyszerû kimenni dolgozni.Elõfordulhat, hogy a Bevándorlási Hivatal már a repülõtéren visszafordít, be sem engednek az országba. A tartózkodási engedély általában 3 hónap, utána csak illegálisan lehetsz ott.Ha hazajössz, nem mehetsz újra vissza. Állampolgárságot pedig nagyon nehezen, legalább 5 évi legális ott tartózkodás után kérhetsz, amit nem biztos, hogy megadnak.A házasság sem megoldás, mert állandóan ellenõrzik, hogy valódi-e vagy csak kamu. Egy rokonom van kint pár éve, tõle tudom. Azonfelül semmi biztosítékod nincs arra, hogy valóban egy-két évig fognak alkalmazni.Akkor ugyan találsz munkát gazdag zsidó családoknál, csak azok nem igazán korrektek, és rengeteg vallási faxnijuk van. Jól nézz utána a dolgoknak, mielõtt kimégy.
19:19: ha házasság által vagy itt, nem kell a feltétel-mentes (10 éves) zöldkártyáddal 3-5 évet várni, a 3 évedbe a 2 év feltételes is beleszámít, szóval beadhatod az állampolgársági kérelmet nagyon hamarosan. Amúgy nagyon jól leírtad, hogy mi mindenen kell keresztül menni, de ne tévessze meg a kérdezõt, ez csak azokra vonatkozik, akik házasság által mentek ki. Munka által is lehet zöldkártyát kapni, általában az egészségügyben dolgozóknak adnak, de pl. tanároknak elfogadják a magyar diplomát és õk is elõször munkavállalási vízumot adnak és utána van lehetõség zöldkártyára pár év munka után, szóval van több lehetõség is.

Mi kell ahhoz, hogy valaki az Oktatási és Kulturális Minisztériumban dolgozhasson?

Hogy lehet oda bekerülni? Hisz gondolom, az ilyen állásokat nem az apróban hirdetik. Nem takarítón?i, titkárn?i munkára gondolok, de nem is kívánok miniszterkedni. Viszont nagyon érdekel az iskolapolitika,ezzel szívesen foglalkoznék.

Legjobb válasz: Itt minden, a közigazgatásban meghirdtett állás kötelezõen megvan: https://kozigallas.gov.hu/

Itt minden, a közigazgatásban meghirdtett állás kötelezõen megvan: https://kozigallas.gov.hu/
A kérdező hozzászólása: Wow, ez nagyon klassz, köszi!!
A kérdésedre a válasz: Nagy mértékû protekció. Semmi más. Még a takarítónõi pozíciók is leosztottak. Bármennyire "csúnyán" hangzik, de ez az igazság. A mézesbödönt nagyon védik, így oda "pályázattal" szinte biztos, hogy nem fogsz bekerülni, ha nincs hozzá "hátszél", aki elõre teszi azt a pályázatot... Nem mondom, hogy ne próbáld meg. Mert ki tudja...
100 alatti IQ (minden minisztériumban követelmény)
A kérdező hozzászólása: Ezek szerint te bennfentes vagy...
Az említett intézménybõl mentem babázni. A helyemre rendes álláshirdetéssel vettek fel embert, sok volt a jelentkezõ és akit felvettek annak nem volt semmilyen hátszele. Azért nem árt, ha van valamilyen közigazgatási tapasztalatod. Ha jól tudom, január 1-tõl a versenyvizsga már követelmény a közigazgatási álláshely betöltésére.

Eszterházy Károly Főiskola. Mi kell ahhoz, hogy valaki jó pontszámot érjel el a felvételi vizsgán? Elektronikus ábrázolás szakról lenne szó. Mit várnak el, hogyan rajzolj (azon kívül hogy csúcssebességgel)?

Ugyanis két olyan ismer?söm is 50 pont körül kapott a 200-ból, akiknek nem kevés rajztehetségük van, egyikük országos pályázaton is különdíjat nyert, képeslapjait pedig elkapkodták. Annyit tudok az iskoláról, hogy szeretik a kortárs m?vészetet.

Mi kell ahhoz, hogy valaki részt vegyen egy WRC vagy Túraautó bajnokságban? Mi az idevezető út?

Legjobb válasz: Hát a legfontosabb: állati sok pénz. A nagyon profi versenysorozatokban versenyzõ pilóták keresnek rendesen, (WRC, WTCC) de mások, sokszor saját zsebbõl állják, és bizony nem nyereséges. Ahhoz meg, hogy mint pilóta ilyen helyre kerülj, már 4 éves korod óra versenyezned kéne kb... Szóval max ha nagyon pénzes leszel, akkor indíthasz valami kisebb sorozatban egy saját csapatot, de azon kívül szerintem már lekésted. Hacsak nem vagy született tehetség, akire valahogy felfigyelnek.

Hát a legfontosabb: állati sok pénz. A nagyon profi versenysorozatokban versenyzõ pilóták keresnek rendesen, (WRC, WTCC) de mások, sokszor saját zsebbõl állják, és bizony nem nyereséges. Ahhoz meg, hogy mint pilóta ilyen helyre kerülj, már 4 éves korod óra versenyezned kéne kb... Szóval max ha nagyon pénzes leszel, akkor indíthasz valami kisebb sorozatban egy saját csapatot, de azon kívül szerintem már lekésted. Hacsak nem vagy született tehetség, akire valahogy felfigyelnek.
A kérdező hozzászólása: ja értem, hát gondoltam három dolog a legfontosabb: 1.pénz 2.pénz 3.pénz 4éves koruk óta versenyeznek?:O gondolom gokart-tal kezdhették el ugye? hát nemtom hogy õstehetség vagyok-e jogsim még nincs, így kocsit sem vezettem még... nemtom:) köszi a választ!!
Itt tényleg csak a pénz a lényeg :S 5 éve rotax gokartozom profi szinten és esélyemse lenne ennél feljebb jutni mert mondjuk nincs kéznél 50-60 millió :S

Mit csinál tulajdonképpen az üzletember, és mit kell tudni, hogy valaki az lehessen?

Legjobb válasz: az "üzletember" szó olyan gyûjtõszó mint a "tanár" szó. milyen üzletember akarnál lenni?

az "üzletember" szó olyan gyûjtõszó mint a "tanár" szó. milyen üzletember akarnál lenni?
A dolgozó dolgozik, az üzletember pénzt keres. Mit kell tudni, hogy valaki az lehessen? Olyat, amit más nem tud.
Mennyi tõkéd van? Írj levelet, én is ezzel foglalkoznék, tervek is vannak, csak idõm a gyakorlati részét csinálni, mivel a gazdasággal foglalkozom. Ha nincs, akkor az sem gond, csak akkor egy-két + elemet bele kell integrálnunk a szervezésbe. ui.: nem lenyúlós ajánlat, nem kérek pénzt Tõled :) levélben írd meg, hogy dolgozol-e, vagy tanulsz, ez befolyásolja a vállalkozói járulékokat.
A kérdező hozzászólása: Az utolsónak: lehet, hogy megdöbbensz, de csak 13 vagyok, és azért írtam, mert érdekelt
A kérdező hozzászólása: de azért kösz! :D
lehet fura ötlet, de...keress üzletembert...nem egyszerû, nincs minden sarkon, de iwiw, vagy vállalkozói fórumon esetleg, hátha idõvel ráakadsz egy sikeres üzletemberre. Õ többet tudna mondani. Mindenesetre mindig értened kell ahhoz, amit csinálsz, Te esetedben piac, pénz és gazdaság mûködésérõl olvasnék, kérdeznék...de ne feledd! minõségi információk kellenek, ne fogadd el olyan embertõl az infókat (Józsi bácsi a kocsmában tanácsai), akinek még rálátása sincs ezekre a dolgokra!

Mi kell ahhoz, hogy valakit felvegyenek az Oxford University-re?

Ott tanult és tanított az engem érdekl? szakterület két nagyszer? képvisel?je, példaképeim. Ma is hihetetlenül színvonalas az oktatásuk, és van egy olyan álmom, hogy a Bachelor után ott jelentkezzek mesterképzésre.

Legjobb válasz: Hümm... ismerõsöm oda felvételizett orvosira, és külön felvételi van, ahol teljesen más dolgokat kérdeznek, mint nálunk a tananyag! Tehát az egyetem honlapján nézd meg, mik a követelmények, nem hiszem, hogy itt bárki is pontosan tud rá válaszolni!

Hümm... ismerõsöm oda felvételizett orvosira, és külön felvételi van, ahol teljesen más dolgokat kérdeznek, mint nálunk a tananyag! Tehát az egyetem honlapján nézd meg, mik a követelmények, nem hiszem, hogy itt bárki is pontosan tud rá válaszolni!
A bukszádat is készítsd fel... külföldön az oktatás elég drága mulatság.
és azt is nézd hogy ha kimész neked órákon meg kellértened amit a tanár mond és ha nagyon nagyon jó a nyelvérzéked és téleg nagyon megy a nyelv csak akkor kezdj el gondolkozni hogy mikell még oda. nem akarlak lebeszélni mivel ha oda bejutsz akkor le a kalappal komolyan odaa legnehezebb bejutni én szorkolok és írd meg hogy hogy sikerült
Nekem az egyik ismerõsömet felvették, nem lehetetlen, de készülj fel nem egy könnyû menet. Sok szerencsét:)
http://www.ox.ac.uk kitöltöd az entry formot az adataiddal, eredményeiddel, elküldöd nekik határidõn belül és õk döntenek arról hogy felvesznek-e vagy sem. oxfordban (és cambridge-ben) college alapú az oktatás, azaz az egyetem felépül harmincvalahány college-bõl, amik gyakorlatilag külön oktatási és szállási egységek. a jelentkezéskor kiválaszthatsz magadnak egyet, ahova küldeni szeretnéd a jelentkezésedet is, de van lehetõség open applicationra is, azaz egy számítógépes rendszer teljesen random beoszt valahova. ha az egyetem elfogadja a jelentkezésedet, a college eldönti, hogy van-e még ott hely neked (illetve sok helyen nem is indul az összes msc, csak egy részük, oda értelemszerûen nem tudsz jelentkezni). ha ott nincs hely, akkor átraknak egy másikba, ahol még fel tudnak venni. ja és a tanulmányi költségekrõl annyit hogy ugyan ott elég drága a képzés de a magyarországon terjengõ rémhírekkel ellentétben egyáltalán nem kell elõre kifizetni, mivel az egyesült királyságban minden diák, akit felvettek a felsõoktatásba, jogosult egy 'diákhitelre', amit ha felveszel akkor automatikusan fedezi a tandíjadat és csak akkor kell elkezdeni törlesztgetni nagyon kis részletekben, amikor már saját munkád lesz (és igen, kb mindenki ezt csinálja és ne hallgass azokra, akik a neadósodjeléletedvégéig szöveggel jönnek.) sok sikert!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!