Találatok a következő kifejezésre: Mit kell azon, hogy (5159 db)

Haláleset esetén mit kell tenni? Hogyan, kell elkezdeni az ügyintézést, temetést?

Sziasztok! Párom nagyapja ma hajnalban hunyt el.Mivel a szülők is betegeskednek,ezért magunkra vállaltuk a teljes ügyintézést(illetve rám fog hárulni). Ilyen formában ő az első elhunyt,hogyan kell neki kezdeni a szervezésnek? Kórházba adnak vmi papírt?Önkormányzathoz be kell menni? Megtenné hogy vki lépésről lépésre leírná? Nagyon köszönöm!

Legjobb válasz: Bemész a korházba, a patológiára. Ott rátok zúditanak kb. 40 kérdést. Kell a nagypapa személyi-lakcím kártyája, kéne a születési anyakönyve az anyja-apja neve miatt. Ott kapsz rengeteg papírt, majd megkérdezik hogyan temessék: hamvasztás vagy koporsós. Koporsós akkor ruha kell neki, ha hamvasztás akkor fehér lepedõ. Ha hamvasztatjátok, akkor kell valamennyi pénzt fizetni azért hogy ott van, olyan 8 ezer körül. Ahol laksz, ott evvel a rengeteg papírral bemész egy temetkezési vállalkozóhoz, ott megkérdezed mi az amit Õk intéznek. Ha szerencsétek van akkor a nagypapát elhozzák, és mindent elõkészítenek, egyedül azt kell kitalálnotok hogyan temetitek. Mindent ott tudtok kiválasztani: koporsó vagy az urna, minden. Még a napot és az órát is ti választjátok. Ha bármi kérdésed lenne, írj rám privátban.

Bemész a korházba, a patológiára. Ott rátok zúditanak kb. 40 kérdést. Kell a nagypapa személyi-lakcím kártyája, kéne a születési anyakönyve az anyja-apja neve miatt. Ott kapsz rengeteg papírt, majd megkérdezik hogyan temessék: hamvasztás vagy koporsós. Koporsós akkor ruha kell neki, ha hamvasztás akkor fehér lepedõ. Ha hamvasztatjátok, akkor kell valamennyi pénzt fizetni azért hogy ott van, olyan 8 ezer körül. Ahol laksz, ott evvel a rengeteg papírral bemész egy temetkezési vállalkozóhoz, ott megkérdezed mi az amit Õk intéznek. Ha szerencsétek van akkor a nagypapát elhozzák, és mindent elõkészítenek, egyedül azt kell kitalálnotok hogyan temetitek. Mindent ott tudtok kiválasztani: koporsó vagy az urna, minden. Még a napot és az órát is ti választjátok. Ha bármi kérdésed lenne, írj rám privátban.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Modell szeretnék lenni, az az álmom. Nem gondolom magamról hogy csúnya vagyok, se tökéletes, azt szeretném hogy mi kell ahhoz hogy modell legyek, mi az előnye? Hátránya? (nem kifutó) kb. mennyibe kerül egy modelliskola 3hónapos kijárása?

Legjobb válasz: Megsúgok valamit. Nem a modelliskolától leszel modell. Jobb helyeken el sem várják hogy ilyet végezz bõven elég ha jól nézel ki. Sétálni megtud tanítani a többi modell kivonulás elõtt, nem egy nagy wasistdas. Ha már fizetned kell ahhoz hogy foglalkoztassanak az szintén rég rossz. Egy portfólióra szükséged van az elindulás elsõ lépése... Ez általában 80-150 ezer között mozog ha tényleg profi csinálja. Nem árt ha beszélsz nyelveket mert ha csak Magyarországon akarod csinálni meggazdagodni nem fogsz belõle. A szövegbõl ítélve nincs valami sok önbizalmad ami szintén nem túl jó, kell hogy legyen vér a pucádban ha már mutogatni akarod magad. Hátránya hogy azt csinálnak veled amit akarnak. Ha le kell fogynod le kell fogynod ha híznod kell híznod ha most tüsi vörös haj kell tüsi vörös hajad lesz.

Megsúgok valamit. Nem a modelliskolától leszel modell. Jobb helyeken el sem várják hogy ilyet végezz bõven elég ha jól nézel ki. Sétálni megtud tanítani a többi modell kivonulás elõtt, nem egy nagy wasistdas. Ha már fizetned kell ahhoz hogy foglalkoztassanak az szintén rég rossz. Egy portfólióra szükséged van az elindulás elsõ lépése... Ez általában 80-150 ezer között mozog ha tényleg profi csinálja. Nem árt ha beszélsz nyelveket mert ha csak Magyarországon akarod csinálni meggazdagodni nem fogsz belõle. A szövegbõl ítélve nincs valami sok önbizalmad ami szintén nem túl jó, kell hogy legyen vér a pucádban ha már mutogatni akarod magad. Hátránya hogy azt csinálnak veled amit akarnak. Ha le kell fogynod le kell fogynod ha híznod kell híznod ha most tüsi vörös haj kell tüsi vörös hajad lesz.
Tele van ezzel az internet, itt nem fogják tudni megmondani neked a tutit, csak baromságokat, igaz, az elõzõ válaszoló nagyjából összegezte a lényegeket. Én csak annyit tennék hozzá hogy ha nem vagy különlegesen szép, és nem felelsz meg a szabványméreteknek, nem áll szóba vele egy normális ügynökség se.
A kérdező hozzászólása: mindenbe van valami!önbizalmam az van bõven!..csak az elindulás a legnehezebb...nem vagyok anorexiás sovány, el se vagyok hizva nem gondolom azt hogy a külsõmmel lenne probléma, .a nyelveket azt tanulom, nem az a fontos számomra hogy 1000képet csináljanak rólam és retusáljanak ki meg hogy mindenhol én legyek a középpontba, hanem hogy én ezt akarom csinálni, minden álmom ez...és eléggé szomorú..hogy vannak olyanok akik a modellek szépségét úgymond megrongálják....és egyetértek hogy ezzel van tele az internet...

Mit jelent az, hogy a komoly zenét érteni kell?

Olvastam már többször is, hogy a komoly zenét érteni kell. Én néha szoktam hallgatni, de nem tudom, ez alatt mit értenek? Nem inkább érezni kell?

Legjobb válasz:
A zenét mindenképp érezni kell. ÁM szerintem azt értik ez alatt, hogy zeneileg formabontó, komolyan vett koncepciók alkotják a komolyzene tárházát. Ha meghallgatsz egy modern zenét számold meg hányféle képen szólt hány féle hangszerrel. Mondjunk számokat: 3-4 féle hangszer, kb. 4 féle téma mindegyiken mellé ének. Egy komolyzenei szerzemény: kb. 30 féle hangszer mind adott pillanatban szólal meg szerkezettõl függõen, így van, hogy egy szólózenész 14 különálló egységet is meg kényszerül tanulni. Az összes hangszert össze kell illeszteni fejben és papíron, rendszert alkotni köztük és még ha kész is a szerzemény nem szabad valami bóvli egyszerû szerzeményt csiholni, le kell nyomni a zseniket => legyen formabontó, nehéz, progresszív, kifejezõ is. Ilyen elvárások mellett érteni kell a zenei sémákhoz, amikbõl a köznapok során csak keveset észlelünk, de azokat nagyon intenzíven. A komolyzene mivel felbontja a könnyûzene intenzitását és pillanatnyi hangzás alatt mikro gondolkodású, de egészében véve makro gondolkodású, így az egyszerû befogadó számára sokszor zavaros, vagy nehezebben emészthetõ, nem ehez vannak szokva.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A zenét mindenképp érezni kell. ÁM szerintem azt értik ez alatt, hogy zeneileg formabontó, komolyan vett koncepciók alkotják a komolyzene tárházát. Ha meghallgatsz egy modern zenét számold meg hányféle képen szólt hány féle hangszerrel. Mondjunk számokat: 3-4 féle hangszer, kb. 4 féle téma mindegyiken mellé ének. Egy komolyzenei szerzemény: kb. 30 féle hangszer mind adott pillanatban szólal meg szerkezettõl függõen, így van, hogy egy szólózenész 14 különálló egységet is meg kényszerül tanulni. Az összes hangszert össze kell illeszteni fejben és papíron, rendszert alkotni köztük és még ha kész is a szerzemény nem szabad valami bóvli egyszerû szerzeményt csiholni, le kell nyomni a zseniket => legyen formabontó, nehéz, progresszív, kifejezõ is. Ilyen elvárások mellett érteni kell a zenei sémákhoz, amikbõl a köznapok során csak keveset észlelünk, de azokat nagyon intenzíven. A komolyzene mivel felbontja a könnyûzene intenzitását és pillanatnyi hangzás alatt mikro gondolkodású, de egészében véve makro gondolkodású, így az egyszerû befogadó számára sokszor zavaros, vagy nehezebben emészthetõ, nem ehez vannak szokva.
Szerintem az, hogy a komolyzenét érteni kell, az pont akkora baromság, mint amikor irodalomórán megpróbálják ránk erõszakolni, hogy mire gondolt a költõ, fennhéjázós szar sznob szöveg. A komolyzenét annak kell értenie, aki írja (szerzi, ha úgy tetszik), egy átlag zenehallgatónak szerintem elég hallgatnia, aztán vagy tetszik neki a darab, vagy nem, ha meg még érzi, vagy esetleg érti is, az már az õ dolga.
a második válaszoló megmutatja, hogy mennyire alja szinten van ma a magyar ének-zene oktatás. az ún. 'komolyzenét' rengeteg szempontból szükséges érteni is az élvezetéhez. mindjárt a barokk zene egy prozódiacentrikus mûfaj, ahol az egyes drámai elemeket zenei motívumok fejezik ki (pl. a halált lefelé ereszkedõ kromatika). ezek ismeretének hiányában a mû élvezhetõsége csökken, és sosem értheted meg, hogy az adott alkotás miért olyan jelentõs, hogy évszázadokkal késõbb is ismerjük. de pl. egy modern Sztravinszkíj-darabot sem tudsz megérteni anélkül, hogy meglenne a minimális zenei képzettséged. ezt a new age vadliberó baromságot, hogy nem kell hozzá érteni, csak élvezni, sutba lehet dobni. a zene egy nyelv, és ha nem tudsz ezen a nyelven, nem tudsz kommunikálni sem, és nem is alkothatsz róla adekvát véleményt.
Na, itt a remek példa arra, amit mondtam. A harmadik válaszoló a tipikus példája a sznob kefalopéniszeknek (amit írni akartam, nem fogadta el az oldal), akik úgy gondolják, hogy te nem élvezheted a jó zenét, ha nem vagy zeneileg mûvelt. Remélem, a poszttoló tartja magát a saját felhúzott orrához az élet egyéb területein is, és sosem rendel az étteremben olyat, amit nem tud elkészíteni, sosem megy moziba, mert biztos vagyok benne, hogy azt se tudja, hogy kell egy szettet bevilágítani olyan kamerával, olyan optikával, és lehetõség szerint autóversenyt se nézzen, mert fogalma sincs, milyen magnézium-ötvözetbõl milyen autóelemeket kell építeni, hogy könnyû legyen, de megfelelõen erõs maradjon. Azt mondani, hogy bármilyen zenét érteni kell az élvezetéhez, a legnagyképûbb kisajátítási kísérlete egy univerzális élvezetnek, és az ilyen ember leköpendõ. Csak a miheztartás végett.
az utolsó válaszoló továbbá tökéletes példája azon félmûvelt alja embereknek, akik miután végigbukdácsolták magukat a gimnáziumon, egyenrangúnak érzik magukat mindenféle szakemberekkel. az ilyen férgekbõl válnak a híres magyar "hozzáértõk"; ugyan a világon semmihez nem konyítanak, de azt hiszik, hogy attól még vétójoguk van bármilyen kérdésben. ti vagytok azok, akik lezüllesztik a tudományt az internet szintjére, és ti vagytok azok, akik szubjektivizálják a mûvészetet. azon emberek számára, akik nem értik a zenét, az csak egy mindenhol szóló, állandóan zúduló, ilyen vagy olyan háttérelem, amire valójában nem is figyel oda. nos, ennek a hozzáállásnak köszönhetjük az elmúlt 50 év alatt elgagyisodó könnyûzenét, a modern komolyzene térvesztését és szinten minden progresszió megszûnését mindenféle mûvészetbõl. mert te, mint laikus ordenáré nagy pofával büszkélkedsz a tanulatlanságoddal. gratulálok, tucatparaszt.
továbbá tökéletes a kajás és autóversenyes példád. elhiszem, hogy számodra a zene nem más, mint egy adag hamburger a mekdögleszben. a mai zenét direkt a hozzád hasonló igénytelen trógereknek készítik. megeszed, kiszarod és ennyi. ellenben a mai komolyzenét, ahogy a régi korok zenéjét nem a te, és a haverjaid igénye szerint készítik, mert akkoriban és abban a közegben nem az volt a zene egyetlen feladata, hogy két percnyi lét után kivesse a tested. az elsõ, egy személy által komponált misét 900 évvel ezelõtt szerezték, és ha a te álláspontod létezett volna ez idõ alatt, ma már hírbõl sem ismerhetnénk. van egyébként valami abban, amit idehánytál. a zene valóban mindenkié, de Kodály is megmondta, hogy ha nem értesz hozzá, eltékozlod azt az adományt, amit az emberiség kapott egy felsõbb hatalom által. persze az értékmentés sosem a tucatember erõssége, ezért is nevezzük tucatembernek.
Ez az, ásd magad még mélyebbre :)
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Utolsó? Már miért ásná? Durvára durvát szólt... érdekes, hogy tapossátok egymást. Mind ketten elég radikálisak és elfogultak vagytok egy csodálatos elmebaj és felháborodás felcsiholásához. Mondok egy kiutat: mind kettõtöknek igaza van a saját felvetésében és egyikõtöknek se abban, ami a másik ellen irányul. pl. a komolyzene értése nem szükségszerûen sznobság, hallgathat komolyzenét igaz szívébõl olyan is, aki a normál életben nagy cimborád és készíthet úgy is zenét valaki, hogy nincs meg benne a komolyzene magas mércéje (lásd: népzene, mondókák) mégis produktív és élményeket, jó érzést gerjeszt. Én bíztatok mindenkit a minél magasabb zenei tudásra és szélesebb látókörre, hogy 1. minõségi zenék szülessenek ne tucatszemét, de ha tucatszemét van, hát legyen, de azt jól építsék már fel magas önkritika mellett. Van akinek úgyis a popsztár kell és lehetünk olyanok, hogy megvonjuk mástól, amit szeret, csak mert mi nem?
Ja és 2. az elfogultság elkerülése végett, az innováció összeköt minden stílust és korszakot és az internet ebben segítõtársunk, hogy rátaláljunk az összefüggésekre, hasonlóságokra, mert csak ezek ismeretében van jogunk ítélkezni, bár az ítélkezés jogával nem minden esetben érdemes élni, viszont pl. Fekete Pákó munkássága erõs késztetést ébreszt a világjobbító szerep felvételére olyan formán, hogy lebeszélem a zenész karrierrõl.

Mi kell ahhoz hogy két atom kovalens kötést hozzon létre ha vannak szabad elektronjaink? Mi kell a felbontásához? Hogyan lehet meg akadályozni hogy az adott elektron elnyeljen egy foton amit egyébként el nyelne? Mit kell megváltoztatni?

Lehet valahogy szigetelni az elektronfelhõt? (képletesen) Mitõl függ hogy egy atomnak hány darab nem kötõ elektronja van? Függ az atom mag mérettéttõl?

Legjobb válasz: A mag mérete nem annyira befolyásoló, inkább az elektronok száma. A kémia tankönyvekben a lényeges szabályok szépen le vannak írva, a héjak, alhéjak betöltõdése, Hund szabály stb. Ha energetikailag kedvezõ a kovalens kötés (kicserélõdési kölcsönhatás), akkor ki fog alakulni. Elegendõen nagy hõmérsékleten pl. vagy megfelelõ hullámhosszú infravörös fénnyel megvilágítva az anyagot már fel is bomolhat a kötés. Az utolsó kérdésre olyasmit tudnék elképzelni, hogy mondjuk hosszúkás molekulákról van szó, amikben az egyik kovalens kötés kifejezetten egy irányhoz tartozik, ha a molekulák maguk is be vannak rendezve közel párhuzamosra. Ekkor a fény polarizációjával lehet játszani, hogy kölcsönhasson a kötéssel, vagy ne.

A mag mérete nem annyira befolyásoló, inkább az elektronok száma. A kémia tankönyvekben a lényeges szabályok szépen le vannak írva, a héjak, alhéjak betöltõdése, Hund szabály stb. Ha energetikailag kedvezõ a kovalens kötés (kicserélõdési kölcsönhatás), akkor ki fog alakulni. Elegendõen nagy hõmérsékleten pl. vagy megfelelõ hullámhosszú infravörös fénnyel megvilágítva az anyagot már fel is bomolhat a kötés. Az utolsó kérdésre olyasmit tudnék elképzelni, hogy mondjuk hosszúkás molekulákról van szó, amikben az egyik kovalens kötés kifejezetten egy irányhoz tartozik, ha a molekulák maguk is be vannak rendezve közel párhuzamosra. Ekkor a fény polarizációjával lehet játszani, hogy kölcsönhasson a kötéssel, vagy ne.

Mit csináljak a tabletemmel mert nem indul el csak annyit mutat hogy "ANDROID" (mint eddig belépéskor) és ennél többet nem csinál csak töltődik (csillog az ANDROID szó) hogy lehet megcsinálni vagy mit kell csinálni, hogy elinduljon?

Legjobb válasz: Hard reseteld. Az töröl róla mindent, visszaálíltja gyári állapotba, de utána 90% h elindul. Telefononként máshogyan kell, guglizz rá, hogy a te telefonodnál mit kell nyomni hozzá. (Kikapcs gomb + hangerõ gomb nyomva tartás 10 másodpercig, vagy valami hasonló lesz, de ez minden telónál más)

Hard reseteld. Az töröl róla mindent, visszaálíltja gyári állapotba, de utána 90% h elindul. Telefononként máshogyan kell, guglizz rá, hogy a te telefonodnál mit kell nyomni hozzá. (Kikapcs gomb + hangerõ gomb nyomva tartás 10 másodpercig, vagy valami hasonló lesz, de ez minden telónál más)
A kérdező hozzászólása: a hangerõ + kikapcs gomb volt nagyon köszönöm :)
orulok h megoldotta:-)

Mi kell ahhoz hogy a WWE pankrátora lehessek? Egy pillanat alatt kipofoznám az ellenfeleimet a ringből!

Legjobb válasz: A pankrációhoz nem ez kell. Ki kell nézned valahogy elõször is, tehát egy jó kis izomtömeg felszedése (lehetõleg egy jó genetika mellett) nem árt. Kell még valami, stílus, ami miatt a közönség szeretni fog. Elég jól kell tudnod a koreográfiát megtanulni, és némi állóképesség is kell, hogy azt végig tudd csinálni. Nem utolsósorban valamennyit kell értened a színészkedéshez is, hogy végig tudd mondani azokat a néha igen hosszú szövegeket-röhögés vagy fintor nélkül. Tehát alapjában véve egy színész-testépítõ-táncos közti átmenet kell legyél, mert a pankráció ezt igényli. Ugyanis meglepetés vagy sem, a pankráció nem valódi.

A pankrációhoz nem ez kell. Ki kell nézned valahogy elõször is, tehát egy jó kis izomtömeg felszedése (lehetõleg egy jó genetika mellett) nem árt. Kell még valami, stílus, ami miatt a közönség szeretni fog. Elég jól kell tudnod a koreográfiát megtanulni, és némi állóképesség is kell, hogy azt végig tudd csinálni. Nem utolsósorban valamennyit kell értened a színészkedéshez is, hogy végig tudd mondani azokat a néha igen hosszú szövegeket-röhögés vagy fintor nélkül. Tehát alapjában véve egy színész-testépítõ-táncos közti átmenet kell legyél, mert a pankráció ezt igényli. Ugyanis meglepetés vagy sem, a pankráció nem valódi.
Álmodozz tovább. Ha meg komolyan érdekel a pankráció, akkor menj a HCW-be. De ha arra hajtasz, hogy minél hamarabb lecsapd az illetõt, akkor csapnivaló pankrátor lesz belõled. A pankráció egy nagyon komoly showmûsor, de a bunyóhoz nagyjából annyi köze van, mint a Jackie Chan filmeknek a kung fu-hoz...
Igen, a pankráció nem sport, hanem balett.

Szeretnék sztk-ba nőgyógyászhoz menni. Mit kell tennem? Hogy zajlik ez az egész? Nagyon izgulok

20 éves vagyok de még nem voltam n?gyógyásznál,szeretnék egy sima vizsgálatot,nincs panaszom,szeretnék fogamzásgátló tablettát felíratni,de nem tudom hová kell menni ,ahol ezt ingyenesen megcsinálják,hol kell id?pontot kérni,vagy kell e beutaló?kell e valami extrát magammal vinnem? miket fog kérdezni? falun lakok,akkor a legközelebbi város sztk rendel?jében ingyenes nekem is ? lécci segítsetek

Legjobb válasz: Bármely állami intézményben ingyenes, de a legjobb, ha a körzetibe mész, ami általában a legközelebbi nagyvárost jelenti. Nálunk a recepción idõpontot kell kérni, és akkorra menni. Nem kell semmit magaddal vinned. Olyan kérdésekre tudnod kell válaszolni, hogy mikor menstruáltál elõször, mikor utoljára, hány naposak, erõsek-e a vérzéseid. Azt is meg fogja kérdezni, hogy szûz vagy-e, ennek tekintetében zajlik a vizsgálat.

Bármely állami intézményben ingyenes, de a legjobb, ha a körzetibe mész, ami általában a legközelebbi nagyvárost jelenti. Nálunk a recepción idõpontot kell kérni, és akkorra menni. Nem kell semmit magaddal vinned. Olyan kérdésekre tudnod kell válaszolni, hogy mikor menstruáltál elõször, mikor utoljára, hány naposak, erõsek-e a vérzéseid. Azt is meg fogja kérdezni, hogy szûz vagy-e, ennek tekintetében zajlik a vizsgálat.
Semmi extra. Megnézed az sztk honlapját, felhívod és idõpontot kérsz az egyik nõgyógyászhoz, akit te választasz, vagy kérheted, hogy segítsenek ebben. Vagy oda mész személyesen, megkérded ki rendel most, felmész, sorszámot húzol és tulajdonképpen ennyi. Tipp: ha nõgyógyászhoz mész, kérni fogja az utolsó menzeszed idõpontját, így vidd magaddal a kis naptárad, amibe mindig írod! Ha nincs, sürgõsen vezess!
Oda menj ahova tartozik a falud.Nem tudom ott hogy megy, de nálunk be kell jelentkezni elõre.Csak felhívod õket és kapsz egy idõpontot.Beutaló az nem kell.Személyit, tb kártyát és a lakcímkártyádat vidd magaddal.Ja és pontosan tudd, hogy mikor volt meg utoljára.Nálunk legalábbis mindig szokták kérdezni.
Csatlakozom az elõttem szólókhoz, annyi kiegészítést tennék csak, hogy menj hosszú felsõben (pulcsi / póló) ami csípõn alul ér véget, mert nem érzed magad olyan põrén. Nézd meg, hogy hova tartozol, és oda menj sztk-ba. Egyébként, ha utánanézel (vagy érdeklõdsz telefonon), mehetsz a kórházba is, ahová tartozik a településed - már ha közel van. Ha van a kórháznak területi ellátási kötelezettsége a falutokra, akkor mehetsz oda is. Elõtte úgyis idõpontot kell kérni - nálunk pl. 3-4 hét az átfutási idõ, sztk-ban 1-2 hét volt legutóbb, de ez szerintem mindenhol más. Az ANTSZ honlapján ki tudod keresni hova tartoztok, itt a link, remélem mûködik: https://www.antsz.hu/bal_menu/teruleti_ellatasi_kotelezettse..
Menj a legközelebbi városba akár, ha úgy jobb neked, mert ott is ingyenes. Ha nagyon izgulsz, szégyelõs vagy , akkor keress esetleg nõi orvost, hátha kevésbé kínos az neked.
Na voltál?
Tényleg, elmentél?

A yahoo.com-nal e-mailt szeretnek kuldeni de nem tudom hogyan kell kitolteni az ures sorokat, melyikhez mit kell irni, hogy eltudjam kuldeni? Legpontosabban azt szeretnem tudni, hogy mit kell irni a "to"-hoz, mit a "cc"-hez es mit a "subject"-hez!

Legjobb válasz: to: címzett cc: másolat, további címzettek hozzáadásának lehetõsége bcc: carbon copy vagy titkos másolat. Ha ide írod be õket, akkor nem látják egymást a címzettek. subject: tárgy

to: címzett cc: másolat, további címzettek hozzáadásának lehetõsége bcc: carbon copy vagy titkos másolat. Ha ide írod be õket, akkor nem látják egymást a címzettek. subject: tárgy
A kérdező hozzászólása: koszi szepen :)

Közösségen belüli értékesítésnél mivel kell igazolni, hogy az árut kivitte és az adót is megfizeti a vevő? Mit kell tenni az áfával, amíg az igazolás nem történik meg?

Legjobb válasz: A számlára rá kell írni olyan szöveget, hogy a számla azért adómentes, mert az közösségen belüli értékesítés, illetve az értékesítés a magyar ÁFA-törvény hatályán kívül esik. És természetesen nem kell ÁFA-t adni hozzá. Ugyanígy rá kellí írni, hogy a vevõ az ÁFA megfizetésére kötelezett. Amikor az árut kiviszik, a szállítmányozó szokott küldeni olyan igazolást, hogy az áru elhagyta Magyarország területét (nekünk pl a DHL Freight).

A számlára rá kell írni olyan szöveget, hogy a számla azért adómentes, mert az közösségen belüli értékesítés, illetve az értékesítés a magyar ÁFA-törvény hatályán kívül esik. És természetesen nem kell ÁFA-t adni hozzá. Ugyanígy rá kellí írni, hogy a vevõ az ÁFA megfizetésére kötelezett. Amikor az árut kiviszik, a szállítmányozó szokott küldeni olyan igazolást, hogy az áru elhagyta Magyarország területét (nekünk pl a DHL Freight).
A kérdező hozzászólása: Ez így szép, de ha a vevõ ide jött érte, akkor nincs DHL papír. Még ha ki is viszi az országból, akkor se biztos, hogy betesz a bevallásába. A NAV pedig úgy néz ki, hogy azokat a tételeket figyeli, amelyeknél a vevõ nem rakta be a bevallásába.Az a rossz a rendszerben, hogy utólag lehet csak igazolni, hogy áfa mentes lehetne a számla.
Szállítólevél, hogy te átadtad neki. A szállítólevélen és a számlán is külföldi cég adatai szerepeljenek, EU adószámmal együtt. Akkor elvileg téged már nem terhelhet felelõsség, hogy õ nem vitte ki / nem könyvelte el. Bélygzõ mindenképpen legyen a szállítólevélen (az övé is). Esetleg az is jó lehet, hogy számlával viszi el, és akkor a számla másodpéldányát írja alá és bélyegzi le. Így szintén az övé a felelõsség, hogy elkönyvelje. Azzal viszont nem tudsz mit tenni, ha õ nem könyveli el, és emiatt te kapsz ellenõrzést.
A kérdező hozzászólása: Na igen a áfa letétbe helyezése az, ami jó, csak akkor sem értem, hogy miért nincs erre az eu-ban egy jó rendszer. A korrekt megoldás az volna szerintem, ha a számla kiállításakor eleve bekerülne egy rendszerbe az ügylet egy eu-s ügyfélkapun keresztül. A rendszerbe kerülést mindkét félnek hitelesíteni kéne , erre azért volna szükség, hogy igazolják, saját adószámmal történt a vásárlás. A letétes dolog persze jó, de ha nem tudunk arról, hogy jönni akar a vevõ, akkor hogy tájékoztassuk, hogy elnézést, de csak áfa elõre fizetése után viheti el az árut.Nem igazán fognak örülni ennek a vevõk. Az is igaz, hogy furcsa, hogy a közösségen belüli értékesítésnél nem kell áfás számlát kiállítani, míg az országon belül, meg igen.. :)
Én honnan tudjam?:D Csak 12 vok
bazeg elsõXXD lány vagy kinyitod a szádat és kalimpálsz.. mármint nyelvvel:D kézzel is mehet, csak az komikusan néz ki:D nem kell aggódni, az elsõ csókban az a romantikus, hogy béna:D ha normális a pasi, akkor csak plusz aranyosnak fog tartani, ha picit bénázol:D arra figyelj, hogy ne nyálazz össze mindent, meg csak vákumnál nyisd a szádat (mm hülyén veszi ki magát, ha a másik fél nem nyitja a száját, te meg összenyalod:D)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!