Találatok a következő kifejezésre: Mit kell az alatt: (177 db)

Mit kell az alatt érteni, hogy nem rendezett a jogviszony?

3 hónapos kisfiamat elvittem a kórházba, könnycsatorna átfecskendezésre és ott mondta a doki, hogy a gép azt írja ki, hogy a kisfiamnak nem rendezett a jogviszonya. Gondolom, ez rám értend?! Nem mertem rákérdezni, hátha hülyének néz! De mit?l van ez? Én egyébként munkanélküliként estem teherbe, de fizetem a tb-t. Vagy nem err?l van szó? Légyszi világosítsatok fel! :)

Legjobb válasz: én azt gondolom hogy ha neked nem volt munkaviszonyod,és magad után fizeted a tb-t akkor a fiadnak se jár,mert neki utánad jár,de mivel nem voltál biztosított amikor szültél így neki is fizetni kell "maga" után.. lehet hogy nem így van,de én erre gondoltam amikor elolvastam a kérdésed. szerintem hívd fel az OEP-et és kérdez utána

én azt gondolom hogy ha neked nem volt munkaviszonyod, és magad után fizeted a tb-t akkor a fiadnak se jár, mert neki utánad jár, de mivel nem voltál biztosított amikor szültél így neki is fizetni kell "maga" után.. lehet hogy nem így van, de én erre gondoltam amikor elolvastam a kérdésed. szerintem hívd fel az OEP-et és kérdez utána
Szerintem azt akarta mondani, hogy a kisfiadnak nincs tb-je. Rendeztetek neki taj kártyát?
A kérdező hozzászólása: Igen, van TAJ kártyája!
Szia. Ez mikor történt?? Mert azt hiszem hét elején modták a TV-ben, hogy meghibásodott a rendszer és nagyon sok embernek ezt írta ki a gép.
Én fél évig nem tudtam "igénybe venni" a TAJ kártyámat, mert azt dobta ki a gép, hogy kivándoroltam.Vicces volt mikor a (már bocsánat) butácska kartonzós hölgy közölte velem, hogy kivándoroltam.Hiába bizonygattam neki, hogy ott állok elõtte, csak hajtogatta, hogy kivándoroltam.Úgyhogy csináltathattam másikat, pedig 18 évig azt használtam, és minden rendben volt.

Mit kell az alatt érteni, hogy akinek nincs oragzmusa (ált. Lányok), annak valamilyen lelki ok miatt nincs?

Mégis milyen lelki ok??? Persze nem azokra értem akit meger?szakoltak vagy molesztáltak kiskorában. Csak ha ez minden esetben igy van, akkor szeretném én is megkeresni ezt a bels? okot.

Legjobb válasz: Mi baj van kicsim? Semmi! FUUUUUU!

Mi baj van kicsim? Semmi! FUUUUUU!
Például neki a szexben több törõdés kell, és ezt a férfi nem tudja. A lány nem érzi magát biztonságban, akár csak tudat alatt is. Vagy valami trauma miatt nem tud bízni a férfiakban, nem tudja elengedni magát és feszült. Nem tud a saját élvezetére koncentrálni.
lehet az elsö szex is traumatikus volt. de az is lehet hogy ygerekként látta a szüleit szexelni de nem is emlékszik rá, mégse képes elengedni magát. de a pasi bénasága is lehet, mert mindne nönek máshogy jo és hiába tapasztalt a pasid akkor se biztos hogy el bir vinni.engem se tudott egyik tapasztalt exem sem. egy olyan csávo vitt el elsöre ráadásul! akinek én voltam az elsö

Mit értsek az alatt mikor azt mondják, hogy lelkileg rendbe kell jonnom egy vetélés utan? Mikor érezhetem azt hogy készen állok a kovetkezore?

Legjobb válasz: Bármikor érezheted, akár azonnal is, hogy készen állsz, ez nem idõ kérdése. Számomra nagyon nehéz volt elveszíteni az elsõ lurkót, de hamar elfogadtam, hogy ez van, változtatni nem tudok rajta. Õ úgy döntött visszafordul, nekem pedig ezt tiszteletben kell tartanom. A mûtét után volt még pár nehéz napom, de aztán elkezdtem nagyon várni, hogy leteljen végre a 3 hónap, és próbálkozhassunk. Nekem segített, hogy beszéltem róla, nem kezeltem tabuként - és a mai napig sem. Nem felejtettem el, de nem úgy gondolok rá, mint egy tragikus dologra. Szeretettel emlékezem arra a kis életre, aki megfogant, de nem született meg, aki csak 11 hétig élt, de szeretnem azért továbbra is szabad.

Bármikor érezheted, akár azonnal is, hogy készen állsz, ez nem idõ kérdése. Számomra nagyon nehéz volt elveszíteni az elsõ lurkót, de hamar elfogadtam, hogy ez van, változtatni nem tudok rajta. Õ úgy döntött visszafordul, nekem pedig ezt tiszteletben kell tartanom. A mûtét után volt még pár nehéz napom, de aztán elkezdtem nagyon várni, hogy leteljen végre a 3 hónap, és próbálkozhassunk. Nekem segített, hogy beszéltem róla, nem kezeltem tabuként - és a mai napig sem. Nem felejtettem el, de nem úgy gondolok rá, mint egy tragikus dologra. Szeretettel emlékezem arra a kis életre, aki megfogant, de nem született meg, aki csak 11 hétig élt, de szeretnem azért továbbra is szabad.
Én azt gondolom, hogy nem kell ezt túllelkizni. Nekem is volt elhalt terhességem, 1 évet vártunk rá, borzasztó volt, megmûtöttek, utána kellett 1-2 hét, hogy rendbejöjjek lelkileg. Tudtuk, hogy gyereket szeretnénk, úgyhogy neki is vágtunk újból és 4 hónap múlva megfogant a kisbabánk. Nem értek azzal egyet, hogy hónapokig kell az embernek sajnálni magát. Amit az orvos mond kihagyási idõt, azt tartsátok be, aztán hajrá!
Amikor már elfogadtad azt, hogy elveszítetted azt a babát éd bizalommal mered várni az új terhességet.
Nekem hónapok kellettek, hogy túl tegyem magam a vetélésen, de még mindig nem tartok ott, hogy próbálkozzunk újra! Ezt fel kell dolgozni lelkileg!
Én akkor éreztem magam késznek egy újabb terhességre, amikor már sírás nélkül tudtam gondolni az elveszített babára.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat! Igazabol ha a dologra gondolok mar nem zokogok és az eletkedvem is visszajott. A 6 honap realis amit az orvos varakozasi idonek ajanl? Missed ab-m volt, 9 hetesen:(
Nekünk csak 3 hónapot kellett várni, missed ab 11 hetesen.
Szia! Szerintem a 6 hónap túl sok. Nekem is annyit mondtak, de az én mûtétem problémás volt. Sima, jól sikerült mûtét után szerintem 3 hónapot elég védekezni.


SÜRGÕS! Elvesztettem a diákigazolványomat! Mi kell az új igényléséhez, a suliból kell valami papír, vagy tajkártya, útlevél ilyesm? Ill. mennyi idő alatt lenne meg? (6. -os vok és a felvételihez kell a diák. )

SÜRGÕS!!!

Legjobb válasz: Én is elvesztettem. Be kellett menni az okmányirodába és ott csináltatni utána kapsz egy papírt azt beviszed a sulidba és ott az igazgató elintézi. Nekem sok idõ volt kb. 2-3 hónap de lehet , hogy csak egyszeri eset

Én is elvesztettem. Be kellett menni az okmányirodába és ott csináltatni utána kapsz egy papírt azt beviszed a sulidba és ott az igazgató elintézi. Nekem sok idõ volt kb. 2-3 hónap de lehet , hogy csak egyszeri eset

Mit értetek az alatt, hogy vannak rúzsok, amit viselni tudni kell? Például egy piros rúzs esetében?

Nem hordhatja akárki, vagy hogy értitek?

Legjobb válasz: Pl. a piros pont ilyen. Feltûnõ, és elegáns, vagány, mégis nõies szín, tehát eleve kell hozzá egy stílus, egy bizonyos kor, és megjelenés. Van akin ugyanaz a piros rúzs szexi és elegáns, máson meg qrvás és olcsó. Vagy a pink: van akinek csajos és vidám, de van akinek Pi.csás és bóvli. A pasztell az, amivel nem lehet mellélõni, vagy a halvány barnás, de pl. egy narancsos már megint olyan kategória, amihez szintén kell egy bizonyos attitûd, hogy jól mutasson.

Pl. a piros pont ilyen. Feltûnõ, és elegáns, vagány, mégis nõies szín, tehát eleve kell hozzá egy stílus, egy bizonyos kor, és megjelenés. Van akin ugyanaz a piros rúzs szexi és elegáns, máson meg qrvás és olcsó. Vagy a pink: van akinek csajos és vidám, de van akinek Pi.csás és bóvli. A pasztell az, amivel nem lehet mellélõni, vagy a halvány barnás, de pl. egy narancsos már megint olyan kategória, amihez szintén kell egy bizonyos attitûd, hogy jól mutasson.
Nagyon igaza van az elsõ kommentelõnek. Másrészt akármilyen rúzshoz tökéletes fogak kellenek. A Pirosnál és a pinknél pedig emellett a tökéletes bõr is fontos. :)
A kérdező hozzászólása: Szájforma se utolsó gondolom egy pirosnál. http://sadpanda.us/images/986407-3USQAB0.jpg Ez milyen?? Mondjuk ez pikk pakk felkentem, nem használtam szájkontúrceruzát, mert csak mutatóba csináltam.
gyönyörû szád van, formás és telt...ha nem emelnéd ki semmivel, se rúzzsal se szájfénnyel, akkor is szép lenne. Tehát meg van a szád a rúzsozáshoz.Kérdés, hogy a stílusod meg van-e :)
A kérdező hozzászólása: Hát nem tudom mennyit segítene egy kép privibe.:/ bár nincs most olyan képem nagyon ahol piros rúzs van rajtam, de hátha így is el lehet képzelni.
küldhetsz privibe képet. sztem amúgy nagyon szép ajkaid vannak! szóval jó ha kiemeled
A kérdező hozzászólása: küldtem.:)

Mit értenek az alatt, hogy át kell gázolni embereken ahhoz, hogy sikeres legyél?

Azt hogy kell csinálni? Ugye nem szó szerint?

Legjobb válasz: Van egy mondás: Azért van az ember nyelve fent, a talpa meg lent, mert felfelé nyalni, lefelé taposni kell ha valamit el akarsz érni! :D

Van egy mondás: Azért van az ember nyelve fent, a talpa meg lent, mert felfelé nyalni, lefelé taposni kell ha valamit el akarsz érni! :D
Nyilván nem kocsival. Én mondjuk ezzel nem értek teljes mértékben egyet, mert aki tényleg tud és tehetséges, az nem fog másnak direkt, mocskos módon ártani... de vannak olyan helyek, ahol ez dívik. Ez azt jelenti, hogy másoknak keresztbe téve jutnak elõre.
Nem annak az a lényege hogy szorgalmasabb és nyalizósabb vagy náluk tanár vagy fõnök szemében!
"Átlépek a tétovák és habozók feje fölött, akaratom a célomé, járom a magam útját. S ha ez az õ alábukásuk, ám legyen!" - Nietzsche
most volt a family guyban egy jo kis idezet: "az emberi természet része, hogy az alattad állókat megalázod, a feletted lévõknek nyalsz, a veled egy szinten lévõknek pedig keresztbe teszel"
A kérdező hozzászólása: B+ pont a Family Guy ment a tévében és pont nem néztem:D

Egy lány mit ért az alatt, hogy neki olyan pasi kell, aki irányítja?

Legjobb válasz: nem irányítani kell, az már régen rossz, elég, ha határozott a srác. döntésképes legyen és egyenes. L.17

nem irányítani kell, az már régen rossz, elég, ha határozott a srác. döntésképes legyen és egyenes. L.17
hogy üsse verje
Én is így érzem.Tapasztalatlan vagyok mert ez az elsõ komolyabb kapcsolatom és szeretem ha irányít. Ha pedig nem tapasztalt, akkor azért mert nem irányító típus és nem szeret dönteni dolgokban.
Szerinbtem is az a jó, ha a srác határozott és érzem hogy mindig mellettem áll. Legyen magabiztos. Szex terén is :D
Én is szeretem ha határozott, erõs jellem, nem gyáva, aki képtelen döntést hozni.

Mit értetek az alatt, hogy főzelék? Egyszerűen zöldségek összeturmixolva? Vagy kell még hozzá valamit adni?

8 hónapos babám van

Legjobb válasz: Én nem adtam mást csak a zöldségeket turmixolva egy pici fõzõlével. Sokan sûrítik valamivel de szerintem felesleges. Krumpli se kell bele, anélkül is tök finom.

Én nem adtam mást csak a zöldségeket turmixolva egy pici fõzõlével. Sokan sûrítik valamivel de szerintem felesleges. Krumpli se kell bele, anélkül is tök finom.
krumpli + ami eszedbe jut... krumpli cukkini s.répa máj krumpli alma csirkehús krumpli cékla zeller krumpli s.répa mindig teszek hozzá egy kis zsiradékot + fõzõvízzel összeturmixolom hogy jó krémes legyen. a fõzelék lényegében szilárd étel amit a benne lévõ keményítõnek köszönhet
A zöldségeket nevezik másképp fõzelékfélének is. ( a növényt: káposzta répa borsó) Ennek a rövidítíse itt a fõzelék. Magyarul, bármit adsz bárhogy azt fõzléknek nevezik. Nem kell sûríteni, akkor is ez a neve.
Zöldség/ek összeturmixolva, szükség esetén saját fõzõlevével vagy anyatejjel hígítva
turmixolás közben
zsiradék (olaj, vaj) kell bele kb. 4 hónapos kortól, nagyon fontos. orvostól tudom. egy kávéskanálnyi olaj. az omega3 zsírsav miatt kell
A kérdező hozzászólása: mikor kell beletenni az olajat? miután összeturmixoltam?
Én meg orvostól azthallottam, hogy fél éves korig felesleges az olaj, pláne, ha baba anyatejes. Az olaj is csak akkor ér valamit, ha nem napraforgóolaj, hanem kukorica vagy oliva, mert ezekben tényleg van omega 3. Én zöldsépürét hivtam fõzeléknek. Az olajat turmixolás elõtt tettem bele.
A kérdező hozzászólása: még mindig napi 4-5-ször eszik anyatejet.
Ha beversz vele egy szöget, az már nem az. :)
Elég, ha pontosan tudja, hogy amit csinál, annak mik lehetnek a következményei, illetve amit csinál, azt miért csinálja. Tehát nem a gép uralja önt, hanem ön a gépét :)
Tessék ezt pl. elolvasni és megtanulni. Nem kell megijedni tõle, idõsebbek is elkezdhetik. http://www.virtus.hu/index.php?id=detailed_article&aid=56210
A kérdező hozzászólása: 14.45-nek köszönöm, a többi smanca!
Nekem 17 évi számítógépes gyakorlatom van, nem vagyok (sajnos) húszéves (csak egy nyugdijass), de mindig újat tanulok, most már a saját itthoni gépemen. Folyamatosan ezt kell tenni. Jó tanulást!
Én azt hittem, hogy azért tetszik "nemigen fejlõdõ"-nek lenni, mert mondjuk senki se magyaráz el önnek semmit. Látom tévedtem. Ha kérdez valamit, ne oltson le, hanem talán fogadja meg amit írok, ha már nem ért hozzá.

Mit jelent a nagy internetes állásportálokon olvasható álláshirdetéseknél az, hogy a munkavégzés helye "országos"? Mit kell ez alatt érteni?

Legjobb válasz: Nem hiszem, hogy azt jelenti, hogy a MUNKAVÉGZÉS HELYE országos. Mellesleg az INTERNETES PORTÁLON eleve országosan jelenik meg :)... Nem árt ha elolvassuk a kérdést... Szerintem olyasmit jelent, hogy nem kötött a munkavégzés helye...

Nem hiszem, hogy azt jelenti, hogy a MUNKAVÉGZÉS HELYE országos. Mellesleg az INTERNETES PORTÁLON eleve országosan jelenik meg :) ... Nem árt ha elolvassuk a kérdést... Szerintem olyasmit jelent, hogy nem kötött a munkavégzés helye...
Én - kereskedelmi cégnél - szoktam feladni álláshirdetéseket, és pl. akkor kérem az 'országos' bejelölést, ha ker.képviselõt keresünk. Vagyis egy mobilis valakit, aki járja az országot.
országosan jelenjen meg a hirdetés
Azt is jelentheti, hogy adott megyén belüli állások listázásakor is megjelenjen, hátha valaki ráharap és átköltözik a munkavégzés helyére.
Az "országos" arra utal, hogy nem egy meghatározott megyén / városon / kerületen belül keresnek munkaerõt / illetve ha Te adsz fel, Te nem szabsz meg ilyen kritériumokat, hanem gyakorlatilag mindenhonnan várják a jelentkezõket, illetõleg Te mindenhonnan vársz állásajánlatot.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!