Találatok a következő kifejezésre: Mit kell az ásványvizeken, (4 db)

A csapvíz, vagy a legolcsóbb ásványvíz az olcsóbb? Valaki régebben azt mondta nekem, hogy az ásványvíz, de ezt elég nehéz elhinni, mivel még a csomagolást is elvileg ki kell fizetni, meg a munkaerőt, az energiát ami a gyártási folyamathoz kell, stb.

Nem tudom, hogy a csapvizet hogy mérik(gondolom m3), mennyit kell fizetni érte...de vegyük azt, hogy mondjuk 2 liter ásványvíz 60 Ft. Akkor ezt átszámítva csapivízbe, mmint a 2 l mennyibe kerül, vagy 60Ft-ért hány liter csapivizet ihatok meg?

Legjobb válasz: Jóval olcsóbb a csapvíz

Jóval olcsóbb a csapvíz
Csapvízbõl 0.55Ft 2 L, tehát az ásványvíz árárból 109-szer több vizet ihatsz.
Ja és szerintem nem sok a kül. a kettõ közt, az ásványvízben lévõ elenyészõ vitamin nem fogja megváltani a világot, ennyi erõvel csapvizet is ihatsz
ez alapjáén: http://www.hoxa.hu/?p1=forum_tema&p2=7105 1m3 -t olyan átlagosan számoljunk 600Ft-ért mondjuk, de ugyebár ez változó, nem mind1 hol laksz. de leygen 600Ft. 1m3 = 1000 liter. osszul egy 10-el. 100 liter = 60 Ft. de ha 1m3 víz 1000 Ft, akkor is a 100 liter 100 Ft elsz. akkor gondolkozhatsz, hogy mi az olcsóbb. a 60Ft/liter vagy a 1Ft/1liter

Mit kell nézni az ásványvizeken, miből mennyi legyen benne, ásványianyag, amit még lehet inni anélkül, hogy ártana?

Legjobb válasz: Egyszer annyit mondtak a TV-ben, hogy magnéziumból minél több, nátriumból minél kevesebb legyen, amikor összehasonlítod õket - mert van választék bõven...

Egyszer annyit mondtak a TV-ben, hogy magnéziumból minél több, nátriumból minél kevesebb legyen, amikor összehasonlítod õket - mert van választék bõven...

5 hetes kismami vagyok, hogyan kell táplálkoznom mit ehetek és mit nem mi az amit tilos fogyasztani? Pl. szénsavas ásványvizet ihatok e?

Legjobb válasz: Ihatsz szénsavas ásványvizet. De valószínûleg, ha sok lesz a gyomorsavad átállsz szénsavmentesre, mint én. :) Kólát és kávét is szabad inni, de csak mértékkel. Táplálkozást ki fogod tapasztalni. Én volt amit imádtam a terhesség elõtt, most meg ha megeszem rögtön kihányom. Azt szoktam mondani a baba nem kéri. :) Zsírost fûszerest nem ajánlják. Minden jót!

Ihatsz szénsavas ásványvizet. De valószínûleg, ha sok lesz a gyomorsavad átállsz szénsavmentesre, mint én. :) Kólát és kávét is szabad inni, de csak mértékkel. Táplálkozást ki fogod tapasztalni. Én volt amit imádtam a terhesség elõtt, most meg ha megeszem rögtön kihányom. Azt szoktam mondani a baba nem kéri. :) Zsírost fûszerest nem ajánlják. Minden jót!
Annyi biztos, hogy tatárbifszteket meg egyéb nyers húst nem nagyon tanácsos fogyasztani, mert férgeket tartalmaz, ami átkerülhet az emberbe is. Szénsavasat lehet -persze csak mértékkel mint minden mást. Nekem azt mondta a védõnõ, hogy a szénsav öli a fehérvérsejteket, szóval ha az elsõ vérképbõl kiderül, hogy kevés a fehérvérsejted, akkor a szénsavasat inkább kerüld. Az energiaitalok se túl jók, pl. egy pohár kóla nyomokban sem tartalmaz annyi koffeint mint egy energiaital, de más "ajzószerek" is vannak benne, úgyhogy azzal azért vigyázz. Én amikor a terhességem elején voltam, sikerült egy rakott kellel hazavágni a gyomromat, a mai napig nem tudom, hogy a hús volt-e az oka, vagy a kelkáposzta (ez utóbbit pedig jól megmostuk), de akkoriban be is mondták, hogy a hipermarketekben lévõ zöldség importált, vagyis többszörösen vegyszerezve van, hogy megõrizze a "formáját." Talán ez lehetett a baj, nem tudom. Amúgy a méhlepény a terhesség elején még tökéletesen mûködik, ráadásul a baba burokban van, így a nem túl egészséges kajákat, innivalókat is nyugodtan fogyaszthatod, mert többszörösen megszûrve kerül a csöppséghez. :) 38 hetes
Nekem azt mondta a védõnõ, hogy szabad tükörtojást enni, HA megvan sülve a fehérje része!!!! Nekem épp tegnap adott a védõnõ egy rakás újságot, prospektust, és nem egyben írják, hogy kerülni kell a mogyoró fogyasztását, fõleg ha a mama, és/vagy a papa asztmás, de a többi magféleséget lehet enni. Valamint bizonyos halféléket, stb kell elkerülni, illetve csak heti max. kétszer szabad enni, tehát tonhalat én is ezentúl max. 2x ehetek sajnos. Meg a májkrémre is azt mondta, hogy kerüljem és más májtartalmú ételeket is, már nem tudom pontosan miért. Minden húst nagyon alaposan megsütve, megfõzve szabad csak fogyasztani. Hirtelen ezek jutottak eszembe.
http://www.kulinarisvilag.hu/hun/cikkek/elso+trimeszter+terh.. Itt van egy rövid lista, hogy mit ajánlott, mit nem szabad, illetve néhány fõzési tanács. Boldog babavárást!
Amit ne egyél: nyers hús, ahogy elõttem irták, de félig sütött sem; nyers tojást, de tükör tojást sem (nem sül át teljesen); penészes sajtok, pasztõrözetlen tej, és abból készült termékek; mosatlan gyümölcs, olyan kolbász, szalonna, sonka, ami csak füstölve van, de fõzve-sütve nem. Nagyjából ezek jutnak eszembe, plusz amit elõttem már írtak. 7 hetes baba anyukája
Szia! Én pl. 2x is ettem tatárt a terhességem alatt, pedig tudtam, hogy kerülnöm kéne. Az égvilágon semmi bajom(unk) nem lett tõle, pedig mi hárman vagyunk :) Ittam kávét (igaz, hogy jó tejesen és egy idõ után nem kívántam) kólát is, szénsavast is - amit egy idõ után szintén nem kívántam, mert savat csinált. Nekem adott a védõnõm egy kis tájékoztatót, hogy milyen ételeket kerülj terhesség alatt, de közben azt is mondta, hogy tul.képpen azt egyek, ami jól esik. Így is tettem. Én pl. terhesség elõtt nagyon húsimádó voltam és terhesség alatt pedig 1 kezemen meg tudom számolni hányszor ettem húst. Szóval sztem ki fogod tapasztalni. 34 hetes ikres kismami


Elkezdtem inni. Mármint ásványvizet. Merthogy az kell, meg egészséges, meg stbstb. De ezígy borzasztó. Mit tegyek?

De a mainap, ha 20szor nemvolt wc-n akkor egyszersem :S

Legjobb válasz: Valami gyanús itt. Az ásványvizeknek nincs ilyen hatásuk.

Valami gyanús itt. Az ásványvizeknek nincs ilyen hatásuk.
Hozzá fogsz szokni valószinüleg a mennyiség hirtelen növekedésével van a probléma nem az ásványvízzel.
Azért az ivást és a vizet sem kell túlzásba vinni. Igyál csak annyi vizet, amennyi üdítõt ittál eddig. És a víznek van tisztító hatás, a méreganyagokat kihajtja a szervezetbõl. És mivel az üdítõkben mindenféle vacak van, így sok felesleges anyag halmozódhatott fel a szervezetedben, aminek távoznia kell.
Én is így vagyok vele. Megiszok egy pohárral rá 10 perc irány a retyó:S lehet ilyen kicsi a hólyagkapacitásom:(
Nem kicsi a hólyagkapacitásod, ez tök aranyos:) A tesóm is így volt ezzel, naponta max 1-2 pohár vizet ivott, és mikor át akart térni a napi 2 literre, vagy 200szor volt WCn eleinte:) Nem vagy hozzászokva, ennyi az egész!De tényleg az volt, hogy ha kicsivel többet ivott, akkor 10 percenként WCre járt.Ma már simán megissza a 2, 2, 5 l vizet, meg sem kottyan neki:)
Én is kipróbáltam és tényleg 10p-ként ki kellett menni Lehet h idõvel hozzászokik a szervezet és nem kell annyiszor kimenni?
A kérdező hozzászólása: én nemvagyok ehhez hozzászokva, kb havonta ittam max egy pohárral ásványvizet. kólát, ilyeneket ittam. ja és a napi folyadékbevitelem max 1 liter volt. eddig. most megittam másfél literrel, reggel 8 óta.
A kérdező hozzászólása: értem. köszönöm a válaszokat, akkor folytatom a "kúrám" :D
Szia! Én is elkezdtem növelni a napi vízadagomat, 3 liter vizet javasolnak az orvosok. Eleinte sokszor kellett WC-re mennem, de kb. egy hét múlva megszoktam, már kevesebbszer is elég mennem, nem rohanok vízivás után 10 perccel ki. Én megszûrt csapvizet iszom.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!