Találatok a következő kifejezésre: Mit kell az állásinterjú (11 db)

Hétfőn az U. biztosítóba kell mennem állasinterjúra. Milyen kérdésekre számítsak? Mire kell odafigyelni?

Nyáron végeztem el az egyetemet, teljesen más a szakterületem, de már egy ideg vagyok, mert nem találok semmi munkát ezért már bármilyen munkára jelentkezem. Van itt olyan, aki egy ilyen biztosítóban dolgozik?

Legjobb válasz: Szerintem ügynököt keresnek. Ha így van, akkor nem kell készülnöd.

Szerintem ügynököt keresnek. Ha így van, akkor nem kell készülnöd.
Gondolod, hogy el tudsz adni biztosításokat?

Állásinterjú végén miért nem mondják meg azonnal, hogy sajnos nem te vagy akire gondoltunk, mit kell hitegetni, hogy majd visszajelzünk akár igen akár nem, mikor úgyis tudja a HR-es vagy cégvezetõ vagy akárki aki interjúvol, hogy visszaszól?

Annyi emberség lehetne ezekben az emberekben, hogy mondanak egy idõpontot legalább, ha 3 napon belül nem jelentkezünk akkor nem aktuális, sokkal rosszabb reménykedni, mint megkapni a nemleges választ, ezt a kedves interjúvolók nem tudják, nekik mindig volt munkájuk? Ráadásul már 2 helyen voltam, ahol belemondták a szemembe, hogy õk nem olyanok, mindenkinek visszajeleznek, aztán nem történt visszajelzés. Tudom, hogy sok a jelentkezõ, válogathatnak bõven, de ez tényleg csupán emberségesség lenne.

Legjobb válasz: - Nem mondhatják meg, mert még utánad is fognak másokat interjúztatni. - Nem mondják meg, mert félnek nyíltan, egyenesen felvállalni a véleményüket. Sok HR-es "kislánnyal" tényleg komoly problémák vannak. A párom munkahelyén már többször kiderült, hogy ezek a kis madamok csapnivaló munkát végeznek, és olyanokat vesznek fel zsinórban, akiket aztán ki kellett rúgni, illetve maguktól leléptek. A kérdésem ezek után már csak az, hogy õket ugyan ki vette fel, és miért nem õk a következõ alanyai az elbocsátásoknak.

- Nem mondhatják meg, mert még utánad is fognak másokat interjúztatni. - Nem mondják meg, mert félnek nyíltan, egyenesen felvállalni a véleményüket. Sok HR-es "kislánnyal" tényleg komoly problémák vannak. A párom munkahelyén már többször kiderült, hogy ezek a kis madamok csapnivaló munkát végeznek, és olyanokat vesznek fel zsinórban, akiket aztán ki kellett rúgni, illetve maguktól leléptek. A kérdésem ezek után már csak az, hogy õket ugyan ki vette fel, és miért nem õk a következõ alanyai az elbocsátásoknak.
8# részben megértem ezt a fajta viselkedést részben pedig szánalmasnak tartom, hogy idáig fajult a helyzet Magyarországon, hogy ennyire nem lehet elhelyezkedni.. Nyilván okkal sírtak, meg kaparták a falat ha ott van 2 gyerek akiknek enni kell adni.. Sajnálatos
Engem se hívnak vissza sorozatba, ezen bosszankodok már napok óta. Egyik nap már én hívtam fel az egyiket, aki szinte rám vágta a telefont, azzal: "hogy már betelt a hely, ne telefonálgassanak".
Hozzáteszem még: jó, hogy én vagyok a hibás azért, hogy még másik 20 embert is átcseszett és azok is felmerték hívni, hogy érdeklõdjenek.
Nekem próbanap után nem mondták a szemembe, hogy nem kellesz, hanem közölték, még vannak mások is beütemezve a hétre, akik próbálkozhatnak, majd utána hívnak, ha aktuális, erre gyorsan, már másnap kaptam egy e-mail-t, hogy nem rám esett a választás, még csak meg sem indokolták, pedig a munkát rendesen megcsináltam, azért bosszantott a dolog, hogy mást meg, aki bénázott visszahívták.
Borítsd rájuk az asztalt!Akkor nem lesz kérdéses a végeredmény. Jól megtépném az interjúztató fehérmájú kis ribit, aztán rádönteném az asztalra. Addig reszelném, míg igent nem mondana az állásra!
A kérdező hozzászólása: A lényeg: hogy nem szól vissza, bocsánat, lemaradt a kérdés végén a nem!
A kérdező hozzászólása: Hát igen, sajnos ez nem így mûködik, de én már álltam fel 5 perc után interjún, mikor a szerencsétlen interjúztatónak, aki a cégvezetõ volt, fogalma sem volt róla miért is mentem.


Állásinterjún, ha már meg volt a magyar és azt mondják beszéljek magamról kicsit németül is, akkor miket kell/lehet elmondani?

Ugyanazt amit már magyarul kitárgyaltunk el lehet, értem ez alatt,pl: pármondatban a tanulmányok, korábbi munka hely...? Vagy csak új dolgokat? Szülök? Kutya? Hobbi?

Legjobb válasz: Mondjuk kérdezz rá, mit szeretnének még hallani! A szülõkhöz semmi közük.

Mondjuk kérdezz rá, mit szeretnének még hallani! A szülõkhöz semmi közük.
Hobbik, könyvek, utazások, tanulmányok (akár különórák is, amiket addig nem említettél), eleve esetleges német kötõdés... Elég szomorú, ha valakinek az élete kimerül abból, amit egy interjún pár mondatban elmondott!
Így tesztelik a nyelvtudást, tehát olyan témát hozz fel, amit el is tudsz mondani. Igen, nehéz ilyen általános témára válaszolni, szerintem is kérdezz vissza, hogy mégis mire kiváncsiak. Én órákig tudnék magamról mesélni.
A kérdező hozzászólása: Persze, hogy sokat tud az ember mesélni magáról, csak az érdekelt, hogy akinek van ilyen területen tapasztalata, az mit mondott, mi az amit ilyenkor lehet, mi az ami már nem fér bele...

Egy munkahely minek kér angolt az állásinterjún ha ténylegesen sose kell? Ettõl lesz több a munkahely? Parasztvakítás?

Két éve dolgozom itt. Anno a hirdetésben amire jelentkeztem ez szerepelt: fluent english kell a mindennapi munkavégzéshez (irodai meló egyébként).

Legjobb válasz: Nem is értem a kérdésed... most láttam egy hirdetést, asszisztensi munkakörbe keresnek jogászt (nem ügyvédi irodába)... persze, hogy így van! Recepciósnak is csak diplomás ember mehet már, pedig semmi köze hozzá...

Nem is értem a kérdésed... most láttam egy hirdetést, asszisztensi munkakörbe keresnek jogászt (nem ügyvédi irodába)... persze, hogy így van! Recepciósnak is csak diplomás ember mehet már, pedig semmi köze hozzá...
A kérdező hozzászólása: elmondjam ki a "rendszergazda" nálunk? egy informatikai szakközepet végzett takony, aki a fõnök valakijének a valakije. informatikából érettségizett, csak másodjára sikerült neki, akkor is kettessel. persze ki volt írva pályázatra a rendzsergazdai állás. jöttek is a jelentkezések, köztük BME-t Kandót végzett informatikusok, tizenéve a páláyn levõ referenciával rendelkezõ szakemberek, cisco-sok. de egyik se kellett! de a kettes szakközepet végzett na az kellett! és ha valami bonyolultabb munka adódik, hát megbíznak egy külsõ cégek horror pénzért, mert ugye a helyi munkaerõnek hozzáértése az zéró. Magyarország...
Sajnos igaz, nálunk elõbb veszik fel a protekcióst, bármilyen hülye és képzetlen, utána írják ki a pályázatot. Nekem sincs nyelvérzékem, évekig tanultam az angolt, de nem jutottam egyrõl a kettõre, egyszerûen nem értem, ha beszélnek hozzám. Kényszerbõl lóváriból nyelvvizsgáztam az elsõ diplomámhoz, másodiknál már alapból elfogadták, de nem tartom magam ezért mûveletlennek, mert angolul nem sikerült megtanulnom, soha egyik munkahelyemen nem kellett sem írásban, sem szóban idegen nyelvet használnom.
A kérdező hozzászólása: na ez így van! engem is "beajánlott" egy volt munkatárs, különben esélyem se lett volna. >>> A vicc az egészben az, hogy az esetek többségében végigszortírozzák az önéletrajzokat, aztán majd úgyis felvesznek valami ismerõst..
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Illik tudni angolul, de ne legyen már kötelezõ! Hiába írják sokan, hogy mûveltség (aminek alapvetõ részei egyre inkább hiányoznak az emberekbõl a munkahelyeken) része stb. én bizony, ha munkáltató lennék, és nem lenne szükséges a munkához, nem írnám ki feltételnek az angolt, csak azért, mert egyeseknek ez "alap". Mi van az 50-es, nyugdíj elõtt álló korosztállyal, akik nyilván kiesnek az ilyen követelmények miatt?... vagy talán épp ezért írják ki így a hirdetéseket, hogy õk ne kerüljenek képbe, mert már "öregek"?! Vagy, ami még rosszabb: a HR-esek lusták az önéletrajzok között válogatni és ilyen inkompetens elvárásokkal szûkítik munkaidejüket. Holott, lehet, hogy Mari néni sokkal jobban ellátná a munkát egy 72-ben szerzett gépírótanfolyammal, mint CynthiaJenniferHoldfényszonáta 3 nyelvvizsgával és egy -versenyképtelen, de legalább-diplomával. A vicc az egészben az, hogy az esetek többségében végigszortírozzák az önéletrajzokat, aztán majd úgyis felvesznek valami ismerõst...akkor meg már mindegy a nyelvtudás, nem? 26/L, 3 nyelvismerettel, aki nagyon sokat tanult a munkahelyeken a "Mari néniktõl"
Nem azt irtam, hogy analfabeta, hanem ugy kezelik a munkaltatok. Azert van kulonbseg, de sajnos igaz. Ti is tapasztaljatok. A nyelvtanulashoz pedig a "nincs nyelverzekem" a legjobb kifogas.
Nem intézem el ennyivel eddig németet tanultam de semmit nem értem el vele, úgy vettem észre az angolra jobban rááll az agyam ezért most váltok de ha belegondolok elkeserítõ hogy mennyi energiát rakok/tam bele a nyelvtanulásba amit lehet nem is fogok használni és mondjuk azt beleinvesztálhattam volna abba hogy a szakértelmem fejlesszem
Nekem sincsen nyelvérzékem, gyûlölök nyelvet tanulni, de azért egy felsõfokú angol nyelvvizsgát még így is sikerült összehoznom. Mondjuk vért izzadtam érte. De aki elintézi annyivalva dolgot, hogy nincs nyelvérzéke annál lehet, hogy tényleg jobb egy közepes szakembert felvenni, mert annak jobb a munkához történõ hozzáállása.
Nem kötekedésbõl kérdezem de én nekem nincs nyelvérzékem akkor ássam el magam mert mûveletlen analfabéta vagyok? Vagy ha van egy emberke aki a szakmájában a legjobbak között van a világon de nem tud angolul az kevesebbet ér a szakmájában mint az az átlagos tudású aki tud angolul? Nyilván sarkított a példám de elkeserítõnek tartom hogy lassan elõbb nézik azt hogy ki tud angolul mint hogy ért-e a szakmához.
Mint írták valószínû mûveltségi elvárás, illetve "talán ha egyszer" alapon... Amúgy feltételezem, hogy így is szortíroznak, én egy külkereskedelmi cégnél dolgozok, a cégvezetõ semennyire nem beszél magyarul, ott volt az álláshirdetések leírásainál, hogy elengedhetetlen feltétel, ettõl függetlenül rengetegen jelentkeztek és még ennek is egy részét ki kellett válogatni, mert olyanok is jelentkeztek akik nem tudtak angolul.
Miért a büfészakos diploma is alapkövetelmény a raktáros munkakörhöz? Egyébként azért kell mindenhez diploma, mert minden hülyét felvesznek egyetemre például bölcsész szakra, és minden hülyének lesz diplomája. Ezért minimum a diploma sok helyen. Akinek van egy kis esze az pedig vagy elmegy és kitanul egy normális szakmát, például a hasamra ütök CNC-esztergályos, vagy elvégez egy ténylegesen életképes egyetemi szakot és elmegy mérnöknek, vagy mondjuk orvosnak.
A kérdező hozzászólása: na most én raktáros vagyok. az a dolgom, hogy beérkezik a rendelés, kiszámlázom, szállítólevelet írok és átadom a targoncásnak aki kiszedi az áru. a termékeket kóddal azonsoítjuk, de ha lenne is neve, ahhoz aztán a világon semmi angol tudás nem kell (pláne nem fluent!!!) hogy tudjam a rubber a gumi pl. és igen, egy másik hozzászólóval értek egyet teljesen: minek kell ez a vetítés? semmi szükség angolra. nálunk még a telefonos kisasszony is diplomás ember és én is-és mi a jó francnak? hogy felvegye a telefont? hogy ajtót nyisson? ezekhez aztán kell a diploma! mint az én munkámhoz! számlázóprogramot és excelt használok. marhára kell a magyar-tört szakos diplomám ehhez ugye.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); #5-ös vagyok. Nem tudom milyen munkakörben dolgozik a kérdezõ, vagy az utolsó hozzászóló, éppen ezért nem is tudok belemélyedni jobban a gondolkodásba, de amit az 5. hozzászólásomban írtam úgy gondolom. Mégpedig azért, mert az ember a legtöbb munkakörben (nyilván nem mindegyikben) úgy tud a legjobb lenni, ha tud angolul. Ha én forex kereskedelemmel foglalkozom csak úgy lehetek nagyon jó, ha beszerzem az angol könyveket. Ha fogorvos vagyok akkor úgy tudok a legjobban naprakész lenni, hogy elolvasom a legújabb könyveket, azok pedig szinte mind angolok. Ha veszek egy terméket és nincs magyar leírás, attól angol szinte mindig van. Nálunk a legtöbb plázában a takarító nem azt a piktogrammos táblát rakja ki a földre felmosás után, hogy "Vigyázz, csúszik!", hanem "Wet floor!" Ha elmész nyaralni, vagy üzleti útra kell menned, ne adj isten repülnöd kell (félek tõle:) ) munkaügyben akkor a reptéren, a taxiban, stb stb CSAK angolul tudsz beszélni legtöbb esetben. Ha tetszik ha nem, ha igazságos ha nem az, embert a munkaadók analfabétának tartják ha nem tud minimum alapszinten angolul...
Majdnem anyanyelvi szinten beszélem a németet, fordítok, tolmácsolok, ha kell, alapszinten elbüfögök franciául és oroszul (nálunk még kötelezõ volt), és kitörölhetem vele a se.ggemet, mert nem tudok "fluent english". Olyan cégnél is alapfeltétel, ahol német anyanyelvû az igazgató, és német az anyacég, ill. a beszállítók többsége. A német tudás senkit nem érdekel. Pedig anno arra apelláltam, hogy az osztrákok, svájciak, németek, akik végül is körülvesznek minket: németül beszélnek. Ezen kívül Franciaország is közel van, meg ugye vannak még kapcsolataink orosz nyelvterületen is. Nem jött be! Most szórhatom a pénzt angoltanfolyamra, és tudom, hogy sok esetben tényleg nem is lesz rá szükség, mert azon kívül, hogy elvárják, semmi funkciója nincs a mindennapokban. Szóval a kérdezõvel értek egyet. Miért nem olyan követelmény van a hirdetésben, ami ténylegesen szükséges??
Az angol manapság nem feltétel, elvárás. Angolul illik tudni.
Gondolom nem vennének fel olyan embert, aki egy random emberke, és még egy idegen nyelvet sem tud. Nyilván, ahogy már írták, mûveltségi elvárás.
Lehet, hogy ez náluk alap, hogy egy munkatársnak egy bizonyos végzettség mellett legyen nyelvtudása is, talán ez náluk egy mûveltségi elvárás.
Olyan embert irodai munkára én sem vennék fel aki nem beszél legalább egy értelmes idegen nyelven minimum középfokon és most tök mindegy, hogy kelleni fog e vagy nem.
Ez sajnos nagyon jellemzõ erre az országra, felvenni minden oda nem illõ emberkét. Ismerõs csókosan bekerült irodába szakmunkással, kiütve a magasabb és odaillõ végzettséggel, esetenként szakmai tapasztalattal rendelkezõket, pár hónap alatt rájött, neki a fénymásoló mûködtetése is megterhelhetõ, na erre kapott egy másik helyet, ahol még ennyit se kell csinálnia, mert elküldeni nem lehet. A munkahelyemen is van egy emberke, aki mellé kell egy másik, hogy helyrerakja azokat a dolgokat, amiket az összekuszál, mert kirúgni szintén nem lehet, holott mindenkinek csak a kárára van. Az ilyenek elfoglalják a jó helyeket, azok elöl, akik tényleg szeretnének dolgozni és jól el is tudnák látni az adott feladatokat, esetleg pont ezek végett nem találnak munkát.

Mit kell mondani az állásinterjú végén?

Általában megkérdezik, az interjú végén, hogy meséljek valamit magamról. De hát minden, ami fontos, ott van az önéletrajzomban!!!! Mit meséljek ilyenkor?

Legjobb válasz: Ezt nem az interjú elején kérdezik meg? Nálam mindig ez volt az elsõ kérdés. Hát kb azt mondod el ami az önéletrajzban van, csak kicsit bõvebben, pl hogy milyen tárgyakat tanultál, ami kapcsolódik a munkádhoz hogy azért jelentkeztél mert ..., meg szeretsz ezt meg ezt csinálni (ami amunkához kapcsolódik), ilyesmiket, szóval beszélsz magadról, milyen vagy, hobbit is említhetsz.

Ezt nem az interjú elején kérdezik meg? Nálam mindig ez volt az elsõ kérdés. Hát kb azt mondod el ami az önéletrajzban van, csak kicsit bõvebben, pl hogy milyen tárgyakat tanultál, ami kapcsolódik a munkádhoz hogy azért jelentkeztél mert ..., meg szeretsz ezt meg ezt csinálni (ami amunkához kapcsolódik), ilyesmiket, szóval beszélsz magadról, milyen vagy, hobbit is említhetsz.
Mesélj magadról, de csak pozitívan. Sosoe mondd, hogy kirúgtak, mondd helyette hogy nem láttál perspektívát, ne mondd, hogy nem értessz valamihez, inkább hogy még gyakorlatot kell szerezned.. stb.
Becsukjam az ajtót? :DDD

Most tudtam meg hogy terhes vagyok, de mennem kell állásinterjúra, meg akarnék is dolgozni! Szóljak hogy terhes vagyok? Vagy majd ha felvettek akkor szóljak, az meg szemétség nem? Mit csináljak?

Legjobb válasz: Dehogyis szolsz, akkor tuti nem fognak felvenni! De figyelj, ha mondjuk 3 honap mulva majd bejelented, akkor mondod majd azt, hogy nem tudtad, hogy terhes vagy meg az allasinterjun. Ne foglalkozz senkivel, neked erre a munkara szukseged van, kesz. Ha olyan a munka hogy terhesen is lazan meglehet csinalni, akkor pedig dolgozz majd minel tovabb. Ne szolj, es sok sikert!!

Dehogyis szolsz, akkor tuti nem fognak felvenni! De figyelj, ha mondjuk 3 honap mulva majd bejelented, akkor mondod majd azt, hogy nem tudtad, hogy terhes vagy meg az allasinterjun. Ne foglalkozz senkivel, neked erre a munkara szukseged van, kesz. Ha olyan a munka hogy terhesen is lazan meglehet csinalni, akkor pedig dolgozz majd minel tovabb. Ne szolj, es sok sikert!!
NE!!!!
Szerintem elsõsorban magadra gondolj, és egyelõre ne szólj! Sajnos nagyon sok munkáltató szóba sem áll veled, ha terhes vagy, mégha ez teljesen illegális is. Szerencsére van azért az ellenkezõjére is példa, egy barátnõmet direkt azért vették fel egy céghez, hogy a szülés elõtt meglegyen a kellõ számú biztosított napja. De a jellemzõ nem ez.
Szerintem se szólj! Általában nem õszinték a munkáltatók sem, ráadásul manapság szívfájdalom nélkül kirúgnak bárkit egyik napról a másikra. A rizikó tényleg az, ha a próbaidõ alatt valahogy kiderül...remélem nem fog. De akkor tényleg még mindig mondhatod, hogy az interjú idején nem volt tudomásod róla. Minden jót kívánok!
"Fizesse az állam az ellátását a befizetett adóból, ne a kisvállalkozókat szopassák ezzel (is)." ....az állam semit nem fizet jóformán, ha a a munkáltató miminálra jelent be csak, de többet fizet és kivág az utcára, amint mesejti, hogy babát várok....nem mindenki olyan, mint az utolsó hozzászóló, h megtartja a régi dolgozó kismamát...a terhességi védettség meg csak kamu, barátnõmet egy közjegyzõ rúgta ki félidõsen .... csak azért jelentkeni munkára, h munka nélkül pénzhes jusson? látszik h fingod sincs a kismamás tb jogról!! mirõl beszélsz? Te vagy szeretted volt már hasonló helyzetben? Mért is kéne a munkavállalónak azon kívül, hogy átlássa a helyzetet a munkáltató érdekeit nézni? Mondj csak 1 munkáltatót, aki foglalkozik azzal, h a dolgozóinak hogyan jó!! Nálunk pld azt mondják sértõdve a kismamáknak, hogy ne is álmodjanak arról, h hozzánk visszajöhetnek! akkor én mit nézzem ezeknek az érdekeit ( azon túl, h tudjam, h hogyan tudom megvédeni magam és megkapjam ami megillet?)
Az õszinteség ebben a világban hátránynak számít. :o) saját tapasztalat....Ha nincs állásod, akkor jó lenne, ha sikerülne és akkor nem kellene róla beszélni, mert nem ismered azt, hogy vajh hogyan reagálnának....ha van állásod, akkor lehet, hogy ott biztosabb az, hogy meglesz a kellõ napod a gyed-hez is...tényleg, hogy van az nálad? Betegácsiba nem tudsz menni?
Érdekes, hogy a hazudozás a 100% hasznos tanács, ha meg valaki õszinte, az le van pontozva. Milyen országban élünk... :/
valószínûleg ki fognak kötni próbaidõt. Vélhetõen 3 hónapot, mert annyit lehet. Ez alatt neked menned kell majd orvoshoz, védõnõhöz és ultrahangra, ez legalább 5-6 nap nyi hiányzás. Szerintem úgyis ki fog derülni. Egyszerûbb megmondani, mert ha kiderül, akkor a próbaidõrõl úgyis minden ok/indok nélkül ki tudnak hajítani (ezért próbaidõ), szóval jobb ezt elõre tisztázni.
Szerintem nem ilyen egyszerû, hogy nem szólsz és fél évre van munkád. Utána meg 3 évre úgyse számíthat rád a munkáltató. Addig természetesen lesz más a helyedre. Ne is várd, hogy ugyanazt fogod tudni csinálni amikor visszamész GYES-rõl dolgozni.
Ja!-szerintem se szólj, mert kevesebb esélyed lesz-kicsit szemétség, de máshogy munka nélkül maradsz ...de azzal számolj, hogy nem leszel majd a szívük csücske...
A kérdező hozzászólása: kösz a válaszokat, sokat segítettetek!
Munka nélkülin vagy most??Mert ha igen én nem is mennék állásinterjúra!Persze csak akkor ha min. 120 net.bejelentenek!Könyvelõvel beszéltem és mondta, hogy sokkal jobban jártam volna (sajnos én 80.ra voltam bejelentve) ha munkanélkülire mentem volna mert megadják a maximumot!!

Behívtak állásinterjúra és valószínű kell majd valamilyen feladatot csinálni az Excel-ben, World-ban. Miket kérnek ilyen alkalmakkor?

Én régen a suliban tanultam,de mivel nem igazán használom fel kéne frissíteni az Excel tudásomat.Tudna valaki segíteni?Pl. saját tapasztalata alapján miket kérnek ilyen alkalmakkor,v egy netes oldal címét ahol feladat és hozzá magyarázat van?!A segítségeket el?re is köszönöm.

Legjobb válasz: Excelben valószínûleg táblázatot kell készítened meg diagrammot hozzá. Itt van egy pár feladat, az alapoktól kezdve: http://www.akg.hu/excel/12.html De emellett rendeteg mindent találni google-ban, csak írj be ilyen szakszavakat, hogy "excel táblázat készítése" vagy "excel diagramm készítése". Biztos vagyok benne, hogy lépésrõl lépésre le lesz írva minden, én is vizsgáztam már ezek segítségével. Wordben gondolom valami hivatalos levelet kell írnod, megformázni és kész. Még elképzelhetõnek tartom, hogy körlevelet kell készíteni (az sajnos számomra bonyulult egy kicsit, nem tudnám elmagyarázni, hogy kell :-S), arról is találsz útmutatót. Ha olyan munkára hívnak, ahol adatbázissal is dolgozni kell, akkor mézd át az Access használatát is!

Excelben valószínûleg táblázatot kell készítened meg diagrammot hozzá. Itt van egy pár feladat, az alapoktól kezdve: http://www.akg.hu/excel/12.html De emellett rendeteg mindent találni google-ban, csak írj be ilyen szakszavakat, hogy "excel táblázat készítése" vagy "excel diagramm készítése". Biztos vagyok benne, hogy lépésrõl lépésre le lesz írva minden, én is vizsgáztam már ezek segítségével. Wordben gondolom valami hivatalos levelet kell írnod, megformázni és kész. Még elképzelhetõnek tartom, hogy körlevelet kell készíteni (az sajnos számomra bonyulult egy kicsit, nem tudnám elmagyarázni, hogy kell :-S), arról is találsz útmutatót. Ha olyan munkára hívnak, ahol adatbázissal is dolgozni kell, akkor mézd át az Access használatát is!

Mik azok a kulcskérdések amiket mindenképp meg kell kérdezni egy állásinterjún?

Ma délután lesz egy nagyon fontos interjúm. Már nagyon régóta keresek munkát, és végre behívtak, voltam már sok interjún, de ahol úgy érzem ez biztos jól sikerült, onnan még csak vissza se hívnak. Így már ellégé elkeseredtem, nem tudom hogyan is fussak neki egy következő interjúnak. Mi az, amitől mindenképpen megmaradok a HR-es emlékezetében? Miket kell kérdeznem, hogy felkeltsem az érdeklődését? Mi az amit biztosan ne kérdezzek meg? HResek válaszá is várom. Köszönöm

Legjobb válasz: Ez nem egyszerû kérdés, ugyanis ha normálisak az interjún, akkor eleve elmondják azokat a dolgokat, amelyeket érdemes tudnod. Mit kell csinálni, milyen munkarendben, hogyan fog történni a betanulás, mikor lehet kezdeni. A többi kérdés nyilván a munka jellegétõl függ. A fizetéssel óvatosan, azt inkább várd meg, hogy õk térjenek rá, mert úgyis rá fognak térni. Ha az lesz az elsõ kérdésed, hogy mennyi a fizetés, akkor már tuti, hogy nem is fognak felvenni. Hogy nem kerestek az interjú után nem feltétlenül azért van, mert valamit elrontottál. Befutott egy ismerõs, visszamondták a keresést, vagy egyszerûen csak túl sok volt a jelentkezõ. 100 emberbõl nehéz kitûnni.

Ez nem egyszerû kérdés, ugyanis ha normálisak az interjún, akkor eleve elmondják azokat a dolgokat, amelyeket érdemes tudnod. Mit kell csinálni, milyen munkarendben, hogyan fog történni a betanulás, mikor lehet kezdeni. A többi kérdés nyilván a munka jellegétõl függ. A fizetéssel óvatosan, azt inkább várd meg, hogy õk térjenek rá, mert úgyis rá fognak térni. Ha az lesz az elsõ kérdésed, hogy mennyi a fizetés, akkor már tuti, hogy nem is fognak felvenni. Hogy nem kerestek az interjú után nem feltétlenül azért van, mert valamit elrontottál. Befutott egy ismerõs, visszamondták a keresést, vagy egyszerûen csak túl sok volt a jelentkezõ. 100 emberbõl nehéz kitûnni.
2-es vagyok, az, hogy mennyi idõdet óhajtják igénybe venni, szerintem ezt se kérdezd meg. Így biztosan nem. Azt sem érdemes, hogy kell-e túlórázni, mert ha esetleg kell, akkor biztos is, hogy kiesel a rostán. Ha régóta keresel munkát, gondolom nem baj, ha van néha túlóra. Ha meg annyira strapás munka mellett még mindig jobb keresni másikat, mint munkanélküliként.
Amit mindenképp kérdezz meg, mielõtt elvállalsz egy munkát: mit kell csinálni, mennyi idõdet akarják igénybe venni, és mindezért mennyit óhajtanak fizetni.
XY vagyok miben segíthetek?
Jó napot kívánok, XY vagyok, miben segíthetek? Nekünk így kellett mikor magyar call centerben dolgoztam.
Jó napot kívánok, ön a Sábaker Kft ügyfélszolgálatát hívta, Gipsz Jakab vagyok, miben segíthetek? A gyakorlatban: Jó napot, Sábaker, Gipsz Jakab, miben segíthetek?
valószínû csak megnyom egy gombot és headset van a fején... a kagylós készülék már elavult xD
Én voltam telefonos ügyfélszolgálat állásinterjúján, de hidd el nem ez számít elsõre. Nekem szituációs játék volt, ráadásul egy erõszakos ügyfelet játszott a felvételiztetõ. Melyik cég?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!