Találatok a következő kifejezésre: Mit kell a spontán (8 db)

A modellek hogy pozolnak a kameraknak fotozason, mondjak nekik hogy mit kell csinalni esetleg mileyn arcot vagjanak vagy spontan az egesz? (lejjebb)

modell szeretnek enni itt angliaban es kkivancsi vagyok hogy milyen az egsz pl. ha behivnak interjura az ugynogsegtol ,mi torteneik stb.estleg ha fotozas van mondjak nekem hogy moslyogjak vagy kaceran nezek stb vagy ennek magatol kell jonnie?

Legjobb válasz: általában mondják, de hogyha odamész, akkor spontán kell.otthon gyakorold a pózokat, amik neked jól állnak.az interjún megnézik hogyan mozogsz magassarkúban.

általában mondják, de hogyha odamész, akkor spontán kell.otthon gyakorold a pózokat, amik neked jól állnak.az interjún megnézik hogyan mozogsz magassarkúban.
változó attól függ mit reklámozol pl ruháhat: kersztbe teszed a lábad, oldara rakod a csipõd stb, Arcápolási terméket akkor általában az arcodat fotozák, ha cipõt akkor: oda hajolsz a lábadhoz vagy fel emeled a lábad stb

Sajnos nemrég volt egy spontán vetélésem. A következő baba tervezése elött elmennétek az orvosotokhoz, hogy minden rendben van-e és kikérjétek a tanácsát, hogy mire kell vigyázni, hogy az a szörnyűség ne forduljon elő mégegyszer?

Legjobb válasz: A progeszteronpótlás pl.Utrogestan a terhességmegtapadásában segít. Nekem azt mondta az orvosom mikor volt a vetélésem,hogy ilyen esetben semmi sem segít.Én is szedtem az Utro-t és mégis elment. A háttérben az esetek 98 % ában megtermékenyülési és/ vagy beágyazódási probléma áll. Ez biztos érzéketlenül hangzik,de de a dokim azt mondta,hogy gondoljak arra,hogy a " természet így próbált meg nekünk segíteni abban,hogy ne születhessen beteg babánk." Nekem ez a mondat sokat segített elrendezni magamban a dolgot. 2 év telt el mire újra teherbe estem....

A progeszteronpótlás pl.Utrogestan a terhességmegtapadásában segít. Nekem azt mondta az orvosom mikor volt a vetélésem, hogy ilyen esetben semmi sem segít.Én is szedtem az Utro-t és mégis elment. A háttérben az esetek 98 % ában megtermékenyülési és/ vagy beágyazódási probléma áll. Ez biztos érzéketlenül hangzik, de de a dokim azt mondta, hogy gondoljak arra, hogy a " természet így próbált meg nekünk segíteni abban, hogy ne születhessen beteg babánk." Nekem ez a mondat sokat segített elrendezni magamban a dolgot. 2 év telt el mire újra teherbe estem....
Be kellett mûtéti úton fejezni? Nekem is nemrég volt, nekem kiürült rendesen, ne kellett a mûvi beavatkozás. Utána kellett visszamennem uh-ra, hogy valóban kiürült-e és én akkor megkérdeztem dolgokat. Azt mondta nekem, hogy mivel ilyen simán lezajlott nyugodtan próbálkozhatunk, nem kell 3 hónapot várni és mivel nem tudni az okát, ezért nagyon nem lehet mit tenni ellene. Én szedek Elevitet. Remélem hamarosan mindketten boldog kismamik lehetünk!
Én 1 éve voltam igy sajnos!Nekem is vissza kellett menni a dokihoz és õ megnyugtatott, hogy minden oké!De sajnos azóta még nem jött a baba!Remélem neked mielöbb sikerülni fog!Drukkolok!
Kedves utolsó! Azt szeretném kérdezni tõled, hogy a kislányod utáni terhességedkor honnan tudod, hogy fiú lett volna? Azt írod, hogy a 7. héten ment el. Tényleg csupán kíváncsiságból kérdezem, hogy hogyan lehet ilyen korán kideríteni a nemét?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Szerencsére nem kellett mûtéttel befejezni, mert rendesen kitisztultam.Nekem is azt mondta az orvos, hogy egy hónapot várjunk és próbálkozhatunk.Tervezem, hogy felkeresem az orvosom.Nagyon várom, hogy megint teherbe essek, de félek is tõle, a rossz élmény miatt:-( Amúgy van gyógyszer a terhesség megtartására?Ezt fel lehet íratni? Mindenkinek drukkolok, hogy minél hamarabb boldog kismami legyen, egy egészséges pocaklakóval a szíve alatt:-)
Ugyan már4 Mindenki tudja, ha a katonák pé után indulnak el, akkor fiú lesz, mert a fiú spermák gyorsabbak, a lányok lomhábbak, de kitartóak. Mi pedig az utolsó termékeny napon voltunk úgy együtt, hogy abból megfoganjon egy élet. Aztán meg a lányainkkal nem volt a mensi elmaradásán kívül semmi tünet, amikor fiút vártunk volna, akkor volt. Meg az anyai ösztön is azt súgta.

Mit kell tudni a spontán méhösszehúzódásokról, és mikortól jelentkeznek?

Egy 15 hetes kismama.

Legjobb válasz: Van, akinek csak a szüléskor vannak összehúzódásai, van, akinek már egész korán elkezd gyakorlatozni a méhe. Nekem a 30. héttõl van, menstruációs görcsökre emlékeztet.

Van, akinek csak a szüléskor vannak összehúzódásai, van, akinek már egész korán elkezd gyakorlatozni a méhe. Nekem a 30. héttõl van, menstruációs görcsökre emlékeztet.
Én a 28. hét végén járok, de nekem még nem volt spontán, csak orgazmus alatt/ után.
Szia!Most 36 hetes vagyok és nekem 3 hete jelentkeztek.Hogy mit kell tudnod róla?Olyan menstruációs görcsökhöz, nyilalásokhoz hasonlít, de ettõl nem kell félni, csak kellemetlen.Ez mindenkinél más! Gratulálok a babóhoz.
Nekem korán jelentkeztek, már a 15-16. héttõl, de félidõ után olyan kifejezettek lettek, hogy komolyan megijedtem, nehogy koraszülés legyen (elsõ baba). Az orvosom szerint nem volt vészhelyzet, nem is lett semmi baj, most vagyok a 9. hónapban. Ahogy azt már elõttem is írták, menstruációs görcsökre emlékeztet, illetve erõteljesen megfeszül a méhizomzat olyan fél, egy percig.

Mi a különbség vetélés és spontán vetélés között? Mitől függ, hogy kell-e kaparni?

Legjobb válasz: Van spontán vetélés és van mûvi vetélés. (A mûvi vetélés=az abortusszal) A spontán vetélésnél valamilyen okból elhal a magzat és az távozik a méhbõl. Szerencsés esetben minden kiürül és nem marad semmi vissza a méhben, ilyenkor értelem szerûen nincs szükség mûtéti befejezésre. Van olyan eset amikor nem ürül ki teljesen a méh, vagy akár rögtön meg sem indul a kilökõdés. Ezt befejezetlen vetélésnek, vagy más néven missed abortionnak nevezik. Ilyenkor kell mûtéti befejezés, mert a méhben maradt szövetmaradványok fertõzés veszélyt jelentenek az anyára. (Ezt szokták missed abként emlegetni)

Van spontán vetélés és van mûvi vetélés. (A mûvi vetélés=az abortusszal) A spontán vetélésnél valamilyen okból elhal a magzat és az távozik a méhbõl. Szerencsés esetben minden kiürül és nem marad semmi vissza a méhben, ilyenkor értelem szerûen nincs szükség mûtéti befejezésre. Van olyan eset amikor nem ürül ki teljesen a méh, vagy akár rögtön meg sem indul a kilökõdés. Ezt befejezetlen vetélésnek, vagy más néven missed abortionnak nevezik. Ilyenkor kell mûtéti befejezés, mert a méhben maradt szövetmaradványok fertõzés veszélyt jelentenek az anyára. (Ezt szokták missed abként emlegetni)
Külömbséget nem tudok közte. Tisztítani akkor kell, ha elõrehaladott terhesség volt, nekem az elsõ vetélésem 10hetesen volt, tisztítottak, nagyon fájt, vérzett, a második 3-4 hetesen kitisztult magától, ez is fájt, de csak addig tartott, mint egy normális menszesz.
Basszus, nem a dokidtól függ!!!! Azonnal menj be a kórházba ügyeletre, ez nem játék. Kaphatsz egy jó kis fertõzést is. Nekem is volt ilyen, nálam is magától indult be a vetélés, vége is lett otthon, de attól függetlenül meg kell mutatni orvosnak, mert nem tudhatod kitisztultál-e rendesen stb.....
Ez nem lehet igaz!!!! ne várd meg a hétfõt!!! Vérmérgezést kaphatsz!!!!! A fertõzésekrõl nem beszélve!!!!EZ NEM VICC!!!!!!
A vetélés = spontán vetélés= missed ab, ezen kívül van még a mûvi vetélés, más néven mûvi abortusz. Hogy kell-e kaparni attól függ, kitisztul-e teljesen magától.Általában csinálnak küretet, az a biztos.
A kérdező hozzászólása: pedig ezt mondta, hogy magától tisztul. és ráérek hétfõn nem lehet baj. mégcsak annyit sem mondott, hogy pihenjek vagy ilyesmi
Kizárt hogy a doki ilyet mondott.Ne haragudj de nem tudom elhinni.
A kérdező hozzászólása: most már múlik a vérzésem. igen én voltam. felhivtam a dokimat, azt mondta ez jó és hétfõn menjek vissza.
te vagy a tegnapi kérdezõ aki vérzett?NEm mentél orvoshoz reggel?????
A kérdező hozzászólása: 5 hetes kora óta nem fejlõdött a magzatom az ultrahangon és 10 hetesen kezdtem el vérezni. hétfõre van idõpontom, de tegnap éjjel egy erõs görcs kiséretében kijött minden, azóta elmúlt a görcs és vérzés is alig van. szóval észrevették hogy nem fejlõdik, de a dokim nem dolgozik a 7en és be is indult a vetélés. 2 napig még kihúzhatom igy?
Én sem várnék hétfõig!!! A helyedben amint vérzést tapasztaltam volna, fõleg görcsökkel, nem a dokit hívom, hanem megyek a kórházba, ügyeletre. Ha fertõzést kapsz, még a méhedet is kivehetik, annyira károsodhat! Ezt nem mondta a nagyon okos orvosod?? 2óra is sok ilyenkor, nem hogy 2 nap!!! Többet ne menj ahoz az "orvoshoz" !

Mikor lehetett ovulációm? Április 18-án volt egy spontán vetélésem, aminek orvosi befejezése lett. Ilyen esetben, hogy kell számolni az ovulációt? A ciklusom nem volt pontos 28 napos, csak akkor ha fogamzásgátlót szedtem.

Legjobb válasz: Szerintem nem lehet pontosan kiszámolni, de általában a ciklus középsõ 4-5 napjára esik az ovuláció. De a naptáras módszer nem megbízható védekezési forma, mert spontán peteérés bármikor lehetséges. Szerintem a te esetedben érdemes kivárni a következõ menstruációt és onnan számolni az ovulációt. A spontán vetélésed után 6 hétig no sex és közben egy menzesz esedékes.

Szerintem nem lehet pontosan kiszámolni, de általában a ciklus középsõ 4-5 napjára esik az ovuláció. De a naptáras módszer nem megbízható védekezési forma, mert spontán peteérés bármikor lehetséges. Szerintem a te esetedben érdemes kivárni a következõ menstruációt és onnan számolni az ovulációt. A spontán vetélésed után 6 hétig no sex és közben egy menzesz esedékes.

Okt.13-ra voltam kiírva. Holnap reggel kell mennem a kórházba és beindítják a szülést. Miben lesz más, mintha spontán születne? Lesz belőle valamilyen plusz fájdalmam nekem vagy a babámnak?

Legjobb válasz: Szia! Én csak a saját tapasztalatomat tudom leírni. Nekem miután beindították, rögtön 2-3 perces fájásaim lettek, majd 8 óra múlva megrepesztették a burkot, következtek az 1 perces fájások és 2 óra múlva megszületett a kislányom. Nem tudom milyen, ha spontán indul be a szülés, de ettöl biztosan jobb. Neked azért szép szülést kívánok, és könnyût mindenképp! Ne izgulj! Üdv: egy 5 hós gyönyörû kislány anyukája

Szia! Én csak a saját tapasztalatomat tudom leírni. Nekem miután beindították, rögtön 2-3 perces fájásaim lettek, majd 8 óra múlva megrepesztették a burkot, következtek az 1 perces fájások és 2 óra múlva megszületett a kislányom. Nem tudom milyen, ha spontán indul be a szülés, de ettöl biztosan jobb. Neked azért szép szülést kívánok, és könnyût mindenképp! Ne izgulj! Üdv: egy 5 hós gyönyörû kislány anyukája
Gratulálok , jó egészséget nektek! Szerencsés vagy, hogy spontán beindult, én is végig abban reménykedtem...Mégegyszer, gratulálok! Elsõ válaszoló.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! 20-án megszületett a kisfiam. Mintha tudta volna, hogy aznap indítják, úgy döntött jön õ magától is! Reggeltõl voltak fájásaim, 13 órakor burkot repesztettek. Na, innen nagyon kemény meló volt. Fájásgyengeség miatt kaptam oxytocin infúziót. Mondjuk én a fájásgyengeséget valahogy nem éreztem, mert nagyon fájt. :-) Végül 20 óra 10 perckor 3700 grammal és 53 centivel megszületett a kisfiam. Lassan 3 hetes lesz és mondhatom igaz, hogy amint kibújt, minden fájdalom megszépül.
Nekem volt egy spontán szülésem és volt egy indított. A spontán volt az elsõ ami nagyon fájdalmas volt, szemvettem de 3 óra alatt kint volt a baba. A második volt indítva 9 órakkor kaptam az oxitocint utána burokrepesztés és egyenletes fájásaim voltak és hamar tágultam is. Idõben egy kicsit hosszabb volt mint az elsõ 3 óra 40 perc, de sokkal könyebb szülés volt. Amikor a második nyomásra kint volt a leányka megkérdeztem a szülésznõt hogy már kint van? Én azt mondom hogy nekem egy álom szülésem volt.
Szia! Nekem inditott szülésem volt, állitólag ilyenkor gyorsabban jönnek a fájások egymás után, nem tudom mi igaz belõle nekem 9-óra alatt megszületett a kislányom. Könnyû és gyors szülést! Üdv.: Egy 12-hetes baba anyukája
szia!!!Ha meg lesz a babád írd meg élményedet!!!Hogy más kismama tudja hogy mit csinálnak ilyenkor.Sok sikert!!!!És ki tartást!!!
Nem tudom biztosra, de azt hallottam, hogy lehet hogy fájdalmasabb, viszont gyorsabban megszületik a kicsi, mintha természetesen indult volna be a szülés.
Nem hiszem, hogy másabb lenne. Gondolom adnak egy szúrit, és jönnek a fájások, aztán, minden ugyan olyan, mintha rendesen töténne. Nyugi!!Kitartás
A kérdező hozzászólása: Köszi a bíztatást! Az elsõ válaszolótól kérdezem, hogy oxitocin infúziót kapott? Vagy méhszájtágító zselével indult a "buli"? Gratulálok a kislányodhoz..
A kérdező hozzászólása: O.k., majd jelentkezem! ;-)
Szia! Gratulálok! Sok boldogságot kivánok nektek. (a 4. válaszoló voltam)

Szív alakú a méhem. Az utóbbi 2 évben volt 3 missedem és 1 spontán vetélésem. Dokim csinálna egy hiszteroszkópos vizsgálatot és közben " csipegne". Mennyi ideig kell ezzel bent lenni és mikor lehet babát vállalni?

Legjobb válasz: Dr. Major Tamás csinálta és nem adtam neki semennyit, mert egyszerûen a kórházban nem volt megfelelõ alkalom, mikor lett volna, akkor pedig már nem találkoztam vele. A magánrendelésén pedig nem akartam külön a kórházi dologért fizetni, de nem tûnt úgy, hogy zokon vette volna! Továbbra is nagyon aranyos és kedves volt. Egyébként ha jól emlékszem 10 ezret akartam adni.

Dr. Major Tamás csinálta és nem adtam neki semennyit, mert egyszerûen a kórházban nem volt megfelelõ alkalom, mikor lett volna, akkor pedig már nem találkoztam vele. A magánrendelésén pedig nem akartam külön a kórházi dologért fizetni, de nem tûnt úgy, hogy zokon vette volna! Továbbra is nagyon aranyos és kedves volt. Egyébként ha jól emlékszem 10 ezret akartam adni.
Nekem is így volt. Két vetélés után, szintén hysteroskópos vizsgálat, közben kimetszette a nemkívánatos részt. Még aznap délután hazaengedtek. Mûtét után azt hiszem 4 órát kell bennmaradni, utána ha minden rendben van, elengednek. Legalábbis Debrecenben. Nekem a mûtét januárban volt, májusban már terhes lettem a lányommal, aki azóta már 2 éves múlt és szeptemberre várjuk a kistesót. Szóval csak fel a fejjel! Egyébként a doki minimum 3 hónap várakozást javasolt, a saját nõdokim ellenben hatot mondott. Az biztosabb. Én vártam 4-et és így mindenkinek igaza lett!
A kérdező hozzászólása: Kedves válaszoló! Ki csinálta neked a mûtétet és mennyit adtál neki utána? Nekem is Debrecenben fogják csinálni- dr. Deli Tamás.

Sajnos a héten volt spontán vetélésem. Mikor űrül ki a szervezetemből a hcg? Meddig fogom érezni a tüneteket? Bár már enyhülnek. A méhemnek mennyi idő kell míg visszaáll a normális méretre?

Legjobb válasz: Attól függ, h mennyi idõs volt a terhességed. Vetélés után 3 hónapot szoktak mondani, h jó várni az újabb próbálkozás elõtt.

Attól függ, h mennyi idõs volt a terhességed. Vetélés után 3 hónapot szoktak mondani, h jó várni az újabb próbálkozás elõtt.
A kérdező hozzászólása: Azt tudom, hogy várni kell, csak azt akartam kérdezni hogy Mikor ûrül ki a szervezetembõl a hcg? Meddig fogom érezni a tüneteket? A méhemnek mennyi idõ kell míg visszaáll a normális méretre? 8 hetes voltam.
mit értesz spontán vetélés alatt mert egy 8 hetes baba mát nem megy el spontán azt már mûteni kell ha valmi gond volt, ilyenkor én úgy tudom hgoy nem üröl ki a méh hanem meg kell hogy nézzék egy rövid alatatásban, hogy mi aa helyzet, amúgy nekem volt spontán vetélésem 5 hetes voltam és egy menstruációval lett vége a várandósságomnak, és csak egy teszt tanúskodott a baba létérõl, de a következõ hónapban már meg maradt a babó õ most már 19 hónapos gyönyörû kislány. szerintem dokihoz menj el mndenképpen mert nekem ez a spontán vetélés nagyon gyanús.
A kérdező hozzászólása: Voltam dokinál, csinált ultrahangot, vérvizsgálatot, és elvileg teljesen szépen kiûrült a méhem. Lehet hogy fiatalabb volt a terhesség, de ezt már nem tudjuk meg. A doki azt mondta hogy minden "rendben" odabent. Csak nem tudom hogy Mikor ûrül ki a szervezetembõl a hcg? Meddig fogom érezni a tüneteket? Amik már enyhülnek.
Én is ugyanigy voltam. 1-2 hét alatt kimegy a hcg. Neked a méhszájad után zárt maradt még? Mert nekem igen és azt mondta az orvos hogy ahogy ürül ki a szervezetbõl a hcg ugy nyílik ki a méhzsáj is automatikusan. Neked kinyilt mikor vérrel távozott?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!