Találatok a következő kifejezésre: Mit kell a rendes (124 db)

Most olyan tárgyból szeretnék érettségizni, amiből még nem érettségiztem amikor megkaptam a bizonyítványt. A jelentkezési lapnál mit kell beírnom rendes vagy ismétlő érettségi?

Legjobb válasz: Olyan nincs, hogy rendes. Ismétlõ meg nem lehet,ha most mész elõször. Olyan nincs odaírva, hogy kiegészítõ?

Olyan nincs, hogy rendes. Ismétlõ meg nem lehet, ha most mész elõször. Olyan nincs odaírva, hogy kiegészítõ?
A kérdező hozzászólása: Miért lenne kiegészítõ?
A kérdező hozzászólása: Igazad van! Köszi:) 2.2. Kiegészítõ érettségi vizsga a sikeresen befejezett érettségi vizsga után az érettségi bizonyítványban nem szereplõ egyes vizsgatárgyból tett érettségi vizsga.
Szívesen, de csak félig volt igazam, mert van olyan, hogy rendes. Viszont te meg ügyesen megtaláltad a szabályt.

Mit kell csinálni a mikor az avast nem teljes védelmet nyult a gépemnek mit kell beállitani? rendes válaszokat kérek!

Legjobb válasz: Meg kell nézni, hogy mi az oka annak, ha a védelem nem teljes, majd ennek megfelelõen cselekedni. Lehet csak frissíteni kell a szoftvert, de az is lehet, hogy más a probléma.

Meg kell nézni, hogy mi az oka annak, ha a védelem nem teljes, majd ennek megfelelõen cselekedni. Lehet csak frissíteni kell a szoftvert, de az is lehet, hogy más a probléma.
A kérdező hozzászólása: lehet hogy az a oka hogy régen töltögetem le filmeket és lehet hogy egy virus okozaá? mit tegyek?
Ha vírus, akkor tehetsz egy próbát a Malwarebytes Anti-malware nevû termékével ( http://www.malwarebytes.org/ ). Esetleg kipróbálhatsz live cd-rõl futó antivírus termékeket pl.: - Avira Rescue System - https://www.avira.com/en/download/product/avira-antivir-resc.. - AVG Rescue CD - http://www.avg.com/eu-en/avg-rescue-cd - Kaspersky Rescue Disk - https://support.kaspersky.com/viruses/rescuedisk


A laptopom kepernyoje varatlanul besotetedik es kell piszkalni egy csomot mire visszajon a rendes kepernyo. Mi lehet a baj?

Dell laptopom van es tegnap jelentkezett az a problema, hogy varatlanul besotetedik. Van mikor visszatudom hozni a kepernyot, de van mikor ujbol kell inditanom. Mi a teendom? Mi lehet a baj? Es mostansag nagyon lassan is megy, lehet ez a problema. Es meg van egy csomo helyem szoval nem ott van a baj.

Legjobb válasz: Szerintem az LCD-d fólianyája megcsúszott és nem mindig érintkezik. Idõsebb gépeknél elõszokott fordulni, sajnos egyre rosszabb lesz. 8-9 éves siemens laptopokba már alig lehet képet varázsolni sajnos.

Szerintem az LCD-d fólianyája megcsúszott és nem mindig érintkezik. Idõsebb gépeknél elõszokott fordulni, sajnos egyre rosszabb lesz. 8-9 éves siemens laptopokba már alig lehet képet varázsolni sajnos.
A kérdező hozzászólása: Es ilyenkor mit kell tenni? Mert meg garancia alatt van.
Valahol a kettõ közötti.
Olyan férfi, aki megtanítja neked a kategóriák helyes használatát.
Jó kinézet, határozottság, pénz.
Már ne is haragudj, de ennél árnyaltabbak a férfiak... Azonkívül mindenkinek más a fontos, nem lehet kategorizálni. A többségnek szóba se jöhet egy tapló szemét, se egy unalmas férfi...
A tapasztalatlan lányoknak az elsõ férjük szokott ilyen rossz fiú lenni, és felnõtt fejjel másodjára már rájönnek, hogy a rendes kell. A tapasztalt k pedig már fiatal korban is tudja, hogy a rendeshez kell férjhez menni, a rosszfiút meg elég szeretõnek tartani.
Te válogass ezek közül, én a normális pasikat dijazom :)
Egy pasi, aki egy kicsit 'rosszfiú' az ágyban, és ugyenez a pasi megbízható is minden egyéb értelemben.

Nikecellel szigeteltem a lakásomat azt hallottam, hogy a konvektor szellözöjére kívülre tűzbiztonsági szempontból kell valamilyen keret, karima. Ha létezik ilyen mi ennek a rendes neve, hol lehet kapni, miből van? A tűzépen nem tudtak ilyenről.

Legjobb válasz: Nem tudom sajnos a nevét, de újabban 30-40cm turbó csõvel is szokták szerelni. Én más megközelítéssel éltem: 10-es Ytonggal raktam ki körülötte 30cm, felfele 60cm. A vakolattal, hálóval meg ugyanúgy, mint a polisztirol lapot. Nem hiszem, hogy kigyulladna, inkább összezsugorodna egyébként.

Nem tudom sajnos a nevét, de újabban 30-40cm turbó csõvel is szokták szerelni. Én más megközelítéssel éltem: 10-es Ytonggal raktam ki körülötte 30cm, felfele 60cm. A vakolattal, hálóval meg ugyanúgy, mint a polisztirol lapot. Nem hiszem, hogy kigyulladna, inkább összezsugorodna egyébként.

Szült vagy fog szülni valaki mostanában a Szent István kórházban? Miket kell a kórházi csomagba rakni? Milyen a kórház, rendesek az orvosok, nővérek? És a szobák? Egy kicsit izgulok, mert elvileg 1 hónapon belül fogok ott szülni.

Legjobb válasz: Szia! Én már három gyereket szültem ott, és 2 vagy 2,5 hét múlva szülöm a negyediket, remélem, szintén ott (programozott lesz). Tulajdonképpen az elsõ válaszoló mindent leírt már. A kórház abszolút bababarát (de kevésbé mamabarát - ahogy õ is írta...). Én voltam már egyágyasban, nyolcágyasban, háromágyasban is, szerintem is a háromágyas a legjobb, saját fürdõvel, ugyanis a folyosón lévõ fürdõ nem túl elit... A babának vigyél mindent 3 napra! Végig veled lehet a baba, de persze, ha akarsz egy kicsit pihenni, be is adhatod az újszülöttosztályra. Ja, és még annyi, hogy a szülõszobák nagyon szépek, otthonosak (bár lehet, hogy azt láttad is már), és nálam egyik szülésnél sem került sor semmiféle beavatkozásra, nekem ez nagyon szimpi volt! Én is szívesen segítek, ha van kérdésed! Sok sikert a szüléshez! (Még az is lehet, hogy találkozunk. :-))

Szia! Én már három gyereket szültem ott, és 2 vagy 2, 5 hét múlva szülöm a negyediket, remélem, szintén ott (programozott lesz). Tulajdonképpen az elsõ válaszoló mindent leírt már. A kórház abszolút bababarát (de kevésbé mamabarát - ahogy õ is írta...). Én voltam már egyágyasban, nyolcágyasban, háromágyasban is, szerintem is a háromágyas a legjobb, saját fürdõvel, ugyanis a folyosón lévõ fürdõ nem túl elit... A babának vigyél mindent 3 napra! Végig veled lehet a baba, de persze, ha akarsz egy kicsit pihenni, be is adhatod az újszülöttosztályra. Ja, és még annyi, hogy a szülõszobák nagyon szépek, otthonosak (bár lehet, hogy azt láttad is már), és nálam egyik szülésnél sem került sor semmiféle beavatkozásra, nekem ez nagyon szimpi volt! Én is szívesen segítek, ha van kérdésed! Sok sikert a szüléshez! (Még az is lehet, hogy találkozunk. :-))
Csatlakozom az elõttem szólókhoz...a 3.babámat is ott tervezem szülni!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, igen hasznosak voltak. Annyi lenne még a kérdésem, hogy a szülõszobai csomagba mit kell tenni? És addig a másik csomagomat hova fogom tenni, míg szülök? Köszönöm!:)
A második válaszoló vagyok. Az eddigi három szülésemnél nem pakoltam külön, hanem a hatalmas sporttáskámat vittem már a szülõszobára is. Most elõször csináltam két pakkot. A szülõszobásba a következõket tettem: hálóing a szüléshez (vagy amiben szeretnél szülni, lehet póló is, vagy bármi, ami kényelmes, és nem baj, ha full véres lesz...), törölközõ, papucs, tusfürdõ a tusoláshoz, tiszta ruha (hálóing v. pizsi) és bugyi szülés utánra, zokni, hajgumi, ásványvíz (mentes), nasi (pl. csoki), szõlõcukor, az elsõ ruci a babának, amit ráadnak születése után (body, rugi, kissapka), kistakaró (ha sajátot akarsz, de ha nincs, majd õk bebugyolálják a babát valamibe), kozmetikumok egy piperetáskában (fogkefe, fogkrém, stb. - amiket amúgy is viszel a kórházi napokra, szerintem ezt érdemes a szülõszobás pakkba tenni), köntös, fényképezõgép/kamera + töltõ, telefon+töltõ, esetleg olvasnivaló, zenei CD, masszázsolaj, ha szeretnél elyeneket használni. Ja, és ha van valami állandó gyógyszered (pl. orrspray), azt is oda tedd, hogy kéznél legyen. Ja, és ami a legfontosabb: terhes kiskönyv + leletek, és személyes iratok! Bocs, talán kicsit összevissza írtam, így jutott eszembe. Remélem, nem hagytam ki semmit. Ha autóval mentek szülni, lent hagyhatod az autóban a nagyobb csomagot, ha nem autóval mentek, akkor pedig nyugodtan felviheted magaddal a szülõszobára.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Akkor ezeket én is külön fogom pakolni, és addig lent hagyjuk a nagy pakkot a csomagtartóban.
Próbáld meg a fájlrendszert helyreállítani, vagy a szektorhibákat kijavítani. Mûködne az rendesen, ha rendesen lenne használva.
A kérdező hozzászólása: De meg sem lehet nyitni. Beolvassa és mutatja, hogy jelen van de megnyitni képtelen. Valami segédprogram esetleg amivel helyre lehetne rázni? Szakszerûen van használva. Minden dokumentum szépen rendezetten van rajta 1-2 torrent fájl fut róla mint seedelt fájl. Filmek, képek egyéb programok vannak rajta.
Elég ha csak elmosod rendesen, kifõzni én kb 3-4- hetente szoktam
Mi naponta egyszer, de lagalább 2 naponta kifõzzük.
Én még soha nem fõztem ki. Nem szabad agyon sterilizálni a dolgokat, mert árt a babának. Van fertõtlenítõ kifejezetten erre a célra Ciccho márkájú, én azzal szoktam heti 1x. Amúgy pedig nagyon forró vízzel és nem antibakteriális mosogatószerrel, de csa 1 csepp. A babám 3 hónapos és soha semmi baja nem volt. Ez persze csak tanács, mindenki belátása szerint csinálja. Sok sikert.
Hát én kb. 3 hónapos koráig minden használat után kifõztem a cumisüvegeket, utána már csak jól elmosogattam. Ezt régen is így csinálták, hiába mondják sokan, hogy ezt régen nem csinálták, és mégse lett a babának semmi baja.l Nem vagyok egy tisztaságmániás, de szerintem egy újszülött babának még elég fejletlen az immunrendszere.
Nem tudom mennyi idõs a babád. Az én lányom 2 hónapos. Eleinte naponta egyszer kifõztem a dolgait (persze volt, hogy úgy jött ki a lépés, hogy elmaradt), most már ritkábban, pl. most egy hete nem fõztem ki a cumijait. Nincs semmi baja. Védõnõm azt mondta, kb. 1 hónapos koráig naponta egyszer érdemes, utána már nem szükséges kifõzni. Szerintem sem jó mindent agyonsterilizálni. 2 hós kislány anyukája.
En hetente egyszer foztem ki a cumisuveget es a cumikat.

Mikor ihat a baba ásványvizet? Amikor már nem kell forralni a rendes vizet? Ti mikor adtatok? Milyet?

mi a férjemmel szénsavmentes ásványvizet iszunk kislányunk babavizet vagy forralt vizet kap(vagy ebb?l teát)pénteken egy éves

Legjobb válasz: szerintem nyugodtan adhatsz neki már rendes ásványvizet is. Én is kb. egy éves kora óta azt adok neki.

szerintem nyugodtan adhatsz neki már rendes ásványvizet is. Én is kb. egy éves kora óta azt adok neki.
Szia! Azt mondják 1 éves korig kell csak forralni a vizet, nekem 1 éves de még mindig úgy csinálom ahogy eddig.
Tudtommal csak addig kell a vizet forralni, amíg az ételei is olyanok, hogy forralással készülnek. Amikor már eszik kiflit, kenyeret, stb. dolgokat, amik már nem steril tisztaságúak, akkor a vizet is felesleges forralni. Tehát ihat ásványvizet is (csak megjegyzem, hogy sokan azt hiszik, hogy az ásványvíz helyettesíti a forralt- vagy babavizet, mert palackos, de nem igaz, az ásványvíz nincs csíramentesítve), csak arra figyelj, hogy a magas ásványi anyag tartalom nem egészséges hosszú távon ilyen pici gyereknek.
A kérdező hozzászólása: én úgy gondoltam hogy vegyesen kapna ahogy eddig vizet teát gyümilevet köszi a válszokat


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!