Találatok a következő kifejezésre: Mit kell a légzsákkal, (3 db)

Ha kinyilt utas oldalon és vezető oldalon a légzsákom mit kell cseréljek benne? (1-es ford focus) és kb mennyibe fájna?

Legjobb válasz: A légzsák, biztonsági övfeszítõ, magát az övet is cserélni kell ütközés után, persze csak ha be volt kapcsolva :) Gondolom a légzsák érzékelõi is elmentek, tényleg nem lesz olcsó.Az övfeszítõ 25ezer/db, légzsák 40-50ezer. Ebben a boltban megtalálsz mindent ami Ford-hoz kellhet, nem drágák, normálisak, segítenek, és van szervízük is. http://www.cromax.hu/?autotipus=F&first=1

A légzsák, biztonsági övfeszítõ, magát az övet is cserélni kell ütközés után, persze csak ha be volt kapcsolva :) Gondolom a légzsák érzékelõi is elmentek, tényleg nem lesz olcsó.Az övfeszítõ 25ezer/db, légzsák 40-50ezer. Ebben a boltban megtalálsz mindent ami Ford-hoz kellhet, nem drágák, normálisak, segítenek, és van szervízük is. http://www.cromax.hu/?autotipus=F&first=1
A légzsákot kell cserélned és sok lesz.
A kérdező hozzászólása: azt mindjárt gondoltam de láttam ilyet hogy öv feszitõ meg indito stb vlm szalag ilyen aproságokra gondoltam. eggyébként köszi a gyors választ:)

Mit kell csinálni a légzsákkal, miután kinyílt, már elmúlt a veszély, és azt akarjuk, hogy újra a helyére kerüljön?

Legjobb válasz: El kell vinni a szervízbe. Én úgy tudom, hogy újat tesznek be, de nem biztos.

El kell vinni a szervízbe. Én úgy tudom, hogy újat tesznek be, de nem biztos.
A már kinyílt légzsák használhatatlan. Megfelelõ ellentételezésért cserébe (olykor ez többszázezer forintos mutatvány!!!) természetesen a szerviz új légzsákkal látja el a gépjármûvet. SF
A vezetõi oldalon, kormányt szoktak cserélni, az anyósülésnél pedig mûszerfalat.
A kormány közepén lévõ betétet kell kicserélni, amiben a légzsák van. Vissza gyömöszölni nem tudod és nem is érdemes mert az csak egyszer használatos dolog, ahogy a betét és a patron is ami kirobbantja.
Bocs most jöttem rá, hogy rossz választ adtam. Nagy valószínûséggel nem fogod tudni vissza gyömöszölni a helyére mert ugyanolyan picire nem fogod tudni összehajtogatni, min a gyárban a gép. Fogsz egy vágóeszközt és tõben levágod. Hogy miért azt leírtam az elõzõ válaszomban.
lassulás hatására nyílik.
A kérdező hozzászólása: igen de hirtelen lassulásra? tehát padló fék? vagy ha belém jönnek? arra is ki kéne nyilnia? sõt ha állok nem jár a motor nincs gyujtás akkor is nyilik tudtommal? azért köszi a választ :)
Csak bekapcsolt gyújtásnál mûködik, csak bizonyos irányú erõ hatására (tehát ha hátulról mennek beléd akkor nem), és csak bizonyos nagyságú erõ hatására (akkora erõ, ami nagyobb, mint a legintenzívebb fékezés hatására fellépõ erõ).
A kérdező hozzászólása: nah ez igy már okés :P lassan világosodom :) és ezeket szenzorok mérik ? hol vannak ezek a szenzorok ? nyomás érzékelök nem tom mik ha vannak?
igen, vannak ilyen gyorsulásmérõ szenzorok beépítve, de azt nem tudom hová szokták rejteni õket :P
A kérdező hozzászólása: köszi a választ :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!