Találatok a következő kifejezésre: Mit kell a korhazba a (454 db)

Mi kell a kórházba a babának és a mamának? (SZOLNOK)36 hetes kismami!

Legjobb válasz: Szia! Konkrétan nem tudom, ezt érdemes a védõnõtõl megkérdezni, de általánosságban leírom: Neked papucs (fürdeni, járkálni), köntös, több hálóing (könnyû legyen benne szoptatni), nagy nedvszívó képességû betét, bugyi (érdemes eldobhatót venni), ha beindul a tejelválasztás szükséged lehet melltartóbetétre, melltartóra, esetleg mellszívóra (nekem ez nagyon hasznosnak bizonyult), ill. én vittem be Bepanthen kenõcsöt, ha kisebesedne a mellbimbóm (utána a baba popsijára is használhatod). Ezeken kívül evõeszközök, pohár, tisztálkodószerek, törölközõk. A babának én nem vittem semmit (nálunk nem kellett), csak a hazajövetelkor: ruhát textil pelust, eldobható pelust, mózeskosarat, plédet, pólyát. Ennyi jutott most eszembe, remélem segített:-)

Szia! Konkrétan nem tudom, ezt érdemes a védõnõtõl megkérdezni, de általánosságban leírom: Neked papucs (fürdeni, járkálni), köntös, több hálóing (könnyû legyen benne szoptatni), nagy nedvszívó képességû betét, bugyi (érdemes eldobhatót venni), ha beindul a tejelválasztás szükséged lehet melltartóbetétre, melltartóra, esetleg mellszívóra (nekem ez nagyon hasznosnak bizonyult), ill. én vittem be Bepanthen kenõcsöt, ha kisebesedne a mellbimbóm (utána a baba popsijára is használhatod). Ezeken kívül evõeszközök, pohár, tisztálkodószerek, törölközõk. A babának én nem vittem semmit (nálunk nem kellett), csak a hazajövetelkor: ruhát textil pelust, eldobható pelust, mózeskosarat, plédet, pólyát. Ennyi jutott most eszembe, remélem segített:-)
Szerintem a kórházban kérdezd meg inkább. Nálunk most derült ki, hogy a SOTE 1-en már nem adnak a bébinek sem semmit, nekem kell vinni a ruhát, takarót, pelust, törlõkendõt is. Elég röhejes, nem?

Mit kell a korházba vinni? És mit kell otthonra venni? Ja és kell még a korházba polyát vinni? Mert úgy hallottam, hogy csak abban adják ki a babát IGAZ EZ?

Legjobb válasz: Egyszerûbb lenne abban a kórházban érdeklõdni ahol szülni fogsz. Sok kórházba nem kell vinni semmit a babának, majd csak a haza hozatalkor ruhát.Más helyen mindent vinni kell, van ahol csak pelenkát ilyesmit.

Egyszerûbb lenne abban a kórházban érdeklõdni ahol szülni fogsz. Sok kórházba nem kell vinni semmit a babának, majd csak a haza hozatalkor ruhát.Más helyen mindent vinni kell, van ahol csak pelenkát ilyesmit.
Szia! Én Vácon szültem. A kórházba nem kellett vinni semmit a babának, csak a "hazajövõs" ruháját. Én polyában vittem haza a lánykámat.:) Otthonra ruhára gondolsz vagy kiegészítõkre (fürdetõ, popsikrémek, pelus, lázcsillapító stb)?

Szült vagy fog szülni valaki mostanában a Szent István kórházban? Miket kell a kórházi csomagba rakni? Milyen a kórház, rendesek az orvosok, nővérek? És a szobák? Egy kicsit izgulok, mert elvileg 1 hónapon belül fogok ott szülni.

Legjobb válasz: Szia! Én már három gyereket szültem ott, és 2 vagy 2,5 hét múlva szülöm a negyediket, remélem, szintén ott (programozott lesz). Tulajdonképpen az elsõ válaszoló mindent leírt már. A kórház abszolút bababarát (de kevésbé mamabarát - ahogy õ is írta...). Én voltam már egyágyasban, nyolcágyasban, háromágyasban is, szerintem is a háromágyas a legjobb, saját fürdõvel, ugyanis a folyosón lévõ fürdõ nem túl elit... A babának vigyél mindent 3 napra! Végig veled lehet a baba, de persze, ha akarsz egy kicsit pihenni, be is adhatod az újszülöttosztályra. Ja, és még annyi, hogy a szülõszobák nagyon szépek, otthonosak (bár lehet, hogy azt láttad is már), és nálam egyik szülésnél sem került sor semmiféle beavatkozásra, nekem ez nagyon szimpi volt! Én is szívesen segítek, ha van kérdésed! Sok sikert a szüléshez! (Még az is lehet, hogy találkozunk. :-))

Szia! Én már három gyereket szültem ott, és 2 vagy 2, 5 hét múlva szülöm a negyediket, remélem, szintén ott (programozott lesz). Tulajdonképpen az elsõ válaszoló mindent leírt már. A kórház abszolút bababarát (de kevésbé mamabarát - ahogy õ is írta...). Én voltam már egyágyasban, nyolcágyasban, háromágyasban is, szerintem is a háromágyas a legjobb, saját fürdõvel, ugyanis a folyosón lévõ fürdõ nem túl elit... A babának vigyél mindent 3 napra! Végig veled lehet a baba, de persze, ha akarsz egy kicsit pihenni, be is adhatod az újszülöttosztályra. Ja, és még annyi, hogy a szülõszobák nagyon szépek, otthonosak (bár lehet, hogy azt láttad is már), és nálam egyik szülésnél sem került sor semmiféle beavatkozásra, nekem ez nagyon szimpi volt! Én is szívesen segítek, ha van kérdésed! Sok sikert a szüléshez! (Még az is lehet, hogy találkozunk. :-))
Csatlakozom az elõttem szólókhoz...a 3.babámat is ott tervezem szülni!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, igen hasznosak voltak. Annyi lenne még a kérdésem, hogy a szülõszobai csomagba mit kell tenni? És addig a másik csomagomat hova fogom tenni, míg szülök? Köszönöm!:)
A második válaszoló vagyok. Az eddigi három szülésemnél nem pakoltam külön, hanem a hatalmas sporttáskámat vittem már a szülõszobára is. Most elõször csináltam két pakkot. A szülõszobásba a következõket tettem: hálóing a szüléshez (vagy amiben szeretnél szülni, lehet póló is, vagy bármi, ami kényelmes, és nem baj, ha full véres lesz...), törölközõ, papucs, tusfürdõ a tusoláshoz, tiszta ruha (hálóing v. pizsi) és bugyi szülés utánra, zokni, hajgumi, ásványvíz (mentes), nasi (pl. csoki), szõlõcukor, az elsõ ruci a babának, amit ráadnak születése után (body, rugi, kissapka), kistakaró (ha sajátot akarsz, de ha nincs, majd õk bebugyolálják a babát valamibe), kozmetikumok egy piperetáskában (fogkefe, fogkrém, stb. - amiket amúgy is viszel a kórházi napokra, szerintem ezt érdemes a szülõszobás pakkba tenni), köntös, fényképezõgép/kamera + töltõ, telefon+töltõ, esetleg olvasnivaló, zenei CD, masszázsolaj, ha szeretnél elyeneket használni. Ja, és ha van valami állandó gyógyszered (pl. orrspray), azt is oda tedd, hogy kéznél legyen. Ja, és ami a legfontosabb: terhes kiskönyv + leletek, és személyes iratok! Bocs, talán kicsit összevissza írtam, így jutott eszembe. Remélem, nem hagytam ki semmit. Ha autóval mentek szülni, lent hagyhatod az autóban a nagyobb csomagot, ha nem autóval mentek, akkor pedig nyugodtan felviheted magaddal a szülõszobára.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Akkor ezeket én is külön fogom pakolni, és addig lent hagyjuk a nagy pakkot a csomagtartóban.

Lehet hogy furcsa kérdés de "elvileg" mikor kell a kórházba menni, honnan tudom hogy tényleg megindult a szülés?

Vannak bizonyos "általános szabályok" erre?

Legjobb válasz: Szia! Függ attól, milyen messze van a kórház, ahol szülsz. Vegyük azt, hogy 10 km-en belül. 10 perces fájások, magzatvíz elfolyik - mindenképp menj be. A nyákdugó akár egy héten át vagy több idõn át is "szivároghat", távozhat. A fájásokat órával mérheted, fel fogod ismerni. Vagy mensiszerûek, vagy egybõl mérhetõ, hány percre jönnek. 30 perces fájások lehetnek akár napokon keresztül is, de lehet, hogy már egy-két óra múlva az 5 perceseknél fogsz járni. Ez mindenkinél másképp van. Ezért fontos, milyen messze a kórház, ki fog bevinni, és hogy figyelj magadra.

Szia! Függ attól, milyen messze van a kórház, ahol szülsz. Vegyük azt, hogy 10 km-en belül. 10 perces fájások, magzatvíz elfolyik - mindenképp menj be. A nyákdugó akár egy héten át vagy több idõn át is "szivároghat", távozhat. A fájásokat órával mérheted, fel fogod ismerni. Vagy mensiszerûek, vagy egybõl mérhetõ, hány percre jönnek. 30 perces fájások lehetnek akár napokon keresztül is, de lehet, hogy már egy-két óra múlva az 5 perceseknél fogsz járni. Ez mindenkinél másképp van. Ezért fontos, milyen messze a kórház, ki fog bevinni, és hogy figyelj magadra.
Saját tapasztalat: nyákdugóm majdnem 3héttel a szülés elõtt ment el.Semmi fájdalommal nem járt.egy erõteljesebb orvosi vizsgálat hatására. én 5-4perces fájásokkal indultam a kórházba.elõször arra lettem figyelmes, hogy a magzatvíz nézés után valahogy nem múlik a tompa derék táji fájdalom.ez késõ délutánra odáig jutott hogy 3fájás jött pl 15percre, a 4.olyan 18ra.Gondoltam beleülök egy kád meleg vízbe.Ha elmúlik jó, ha nem, akkor lassan szülök.Hát nem múlt.Volt egy viszonylag könnyû nagy WCzésem vacsi után, ami nem volt szokásom.Majd olyan 21:30tól rendszeresen jöttek a fájásaim.10-majd 5percenként.akkor ébresztettem a férjem(ez kb 23körül volt) éjfélre értünk be 4perces fájásokkal.nálam úgy repesztettek burkot. anno azt mondta a védõnõm, ha elmegy a magzatvíz és rendszeres 5percesek a fájások indulhatok a kórházba. ne aggódj, megismered ha itt az idõ :-)
Az én szülésznõm azt mondta, hogy ha 5 percenként jönnek a fájások, és össze kell görnyedjek fájás közben, akkor induljunk. Mi ugyanolyan távol lakunk a kórháztól, mint ti:) 10 perces fájásokkal kezdtem du. 4-kor, és 6-ra már 5 percesek voltak. Addig eltököltem otthon az idõt, hogy végül 7-re értünk be, de nem volt gond:) ҝ
Nekem a szülésznõm mondta, hogy ha elfolyik a magzatvíz hívjam, vagy 15 perces fájásoknál. Persze jóslóim nem voltak, a fájások meg össze vissza jöttek (3-7-10-4-12 stb percenként) Mikor indultunk a kórházba, a kocsiban már normalizálódott 5 percesekre, de még akkor is úgy voltam vele, hogy lehet, hogy hazaküldenek... egyáltalán nem volt rosszabb, mint a mensifájás. Csak akkor tudatosult bennem, hogy ma baba lesz, mikor a szülésznõ burkot repesztett... magzatvíz nélkül nehezen mehettem volna haza :o) Ha nincs segítséged (doki vagy szülésznõ, akit hívhatsz) kicsit nehezebb lesz eldönteni, de figyelj magadra, befelé, és tudni fogod, hogy ez az már, vagy csak jósló! Könnyû szülést!!
Nekem azt mondta a védõnõ, hogy ha elfolyik a magzatvíz akkor is menjek be, ha nincsenek fájások, mert onnantól már nem egy védett burokban van a baba és ilyenkor már nagyobb a fertõzés kockázata, úgyhogy ha ez van, akkor nem szagad a fájásokra várni. Persze, ha fájások jönnek elõbb, akkor nem érdemes az 5 percesek elõtt menni, amíg nem folyt el a magzatvíz.
A korházi elõkészítõn ezt mondták a szülésznõk: akkor kell korházba indulni, ha az 5 perces fájások legalább 1 órája tartanak, vagy ha elfolyt a magzatvíz, de akkor rögtön. A magzatvíz elfolyásától számított 24 órán belül meg kell születnie a babának, mert nincs biztonságban. Ha az 5 perces fájások elmúlnak 1 órán belül nem aznap szülsz, és nem érdemes bemenni a korházba mert hazaküldenek hogy még nincs itt az idõ. Ha 1 órán át 5 percesek vannak, nem szabad magzat elfolyásra várni, mert van hogy csak burokrepesztéssel fog elfolyni.
A kérdező hozzászólása: Kórház 5km-re van a lakhelytõl és autóval megyünk ha párom itt lesz amikor megindul. Kváncsi vagyok mi az amit már tényleg nem szabad itthon elviselni..jóslók már vannak(gondolom az mivel eddig 2szer éreztem 1 hete kb menziszerû fájdalmat)
nekem semmi fajasom nem volt csak csordogalt a magzatviz, elindultunk a korhazba azonnal, ez 22orakor volt.elsö fajas kb ejfelkor, reggel 6kor raktak a szülöasztalra mert megindult a dolog, es 9ó 25-kor lett meg.indulj idöben legalább nyugodtan elökeszülsz meg elökeszitenek pl.beöntes, zuhany...nekem jol esett elötte a zuhany
Elsõ szülésemkor a 3 perces fájásoknál mentünk be, onnan még kb 8 óra volt a kórházban, mire meglett a baba. 2nál elfolyt a magzatvíz, azonnal bementünk a kórházba, 1, 5 óra múlva baba volt. A fájásokat megismered, tényleg csak erõs és rendszeres (5 perces) fájásokkal érdemes bemenni szerintem.

Mikor kell a kórházba indulni?

39+1 hetes els? babás kismami vagyok. 2 napja görcsöl folyamatosan a hasam, ha függ?legesen vagyok akkor néha er?sebben. Olyan volt, mintha meg akarna jönni, éjszaka is többször felébredtem, de aztán elmúlt. Ma reggel azt hittem hasmenésem lesz, mert olyanok jönnek, mint a nagyon er?s hascsikarás, de már voltam wc-n párszor és már nem tudok többet "produkálni". Nem érzek semmilyen rendszert a görcsök között, csak jönnek és mennek, bár a tegnapihoz képest er?sebbek. A babám is csak néha mocorog. Ezek már rendes fájások, vagy az tényleg annyira egyértelm?, hogy tudni fogom? Külföldön élek és messze, egy másik városba kell mennem szülni, nem tudom mikor "riasszam a párom" és mikor érdemes hívnom a ment?t?

Legjobb válasz: lehet, hogy ezek még csak jóslófájások figyeld, hogy lesz-e rendszer a fájások között ha messze van a kórház, akkor kb a 10 perces fájásoknál kell elindulnod (két görcsös fájás között 10 perc szünet) nekem is volt, hogy azt hittem, hogy ez már az, de aztán elmúlt még azt próbáld ki, hogy ha beleülsz egy kád meleg vízbe, akkor elmúlik-e - mert a jóslóknak el kell múlnia

lehet, hogy ezek még csak jóslófájások figyeld, hogy lesz-e rendszer a fájások között ha messze van a kórház, akkor kb a 10 perces fájásoknál kell elindulnod (két görcsös fájás között 10 perc szünet) nekem is volt, hogy azt hittem, hogy ez már az, de aztán elmúlt még azt próbáld ki, hogy ha beleülsz egy kád meleg vízbe, akkor elmúlik-e - mert a jóslóknak el kell múlnia
Csatlakozom az elõttem szólóhoz.Vagyis megerõsítem!Igaza van hallgass rá!Minden jót nektek!
Mindenképp figyeld a rendszerességet. ha rendszertelenül jönnek a görcsök, összehúzodások, az valószínü, hogy még nem az.... nekem a kislányomnál éjszaka jött rám, kb. 20 perces összehúzódásaim voltak, és rendszeresek. az a lényeg.

Az Uzsokiban fogok szülni. Mit kell a kórházba vinni?

Még kórházban sem nagyon voltam. Magamnak sem tudom mi kell meg a babának sem, azért kérdezem.

Legjobb válasz: A babának: takaró és popsitörlõ, minden mást adnak. Majd ruhát amiben hazaviszed. Magadnak: a szokásos, mikor kórházba mennél.+ jó sok betét, esetleg mellszívó (nekem szükségem volt rá) Én is ott szültem 2008 decemberében és áprilisban fogok megint. Te mikor?

A babának: takaró és popsitörlõ, minden mást adnak. Majd ruhát amiben hazaviszed. Magadnak: a szokásos, mikor kórházba mennél.+ jó sok betét, esetleg mellszívó (nekem szükségem volt rá) Én is ott szültem 2008 decemberében és áprilisban fogok megint. Te mikor?
Decemberben szültem az Uzsokiban. A kórházba elég lesz amit az elõzõ válaszadó írt. A szüléshez érdemes összekészíteni egy külön táskát a következõkkel: 1-2 törölközõ, esetleg egy hálóing amit nem sajnálsz összevérezni (nem mindig tudnak adni). Jól jöhet némi víz amit a fájások között ihatsz, szõlõcukor erõt adni, esetleg csoki vagy valami apró harapnivaló akkora amikor már kint van a baba (a szülésnnõm azt mondta utána érdemes enni egy keveset, megelõzni az ájulást). Ja, és a folyosó nagyon hideg az átépítés miatt, egy köntöst vigyél szerintem. Én még nagy hasznát vettem egy csomag nedves WC papírnak a gátseb miatt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Március 15-re vagyok kiírva. De március elsõ hete lenne az igazi. Ha húzom addig de már most nyügõs vagyok :( Kutyaallergia, reflux, fulladás, feküdni nem tudok ülni is alig, kell ennél több? Más hogy érzi magát? Azt hittem ezek csak az utólsó hónapban vannak :(

Ha 7-8 perces enyhe fájásaim vannak keményedéssel, akkor mikor kell a kórházba mennem? 39 hetes km

Fogadott dokim nincs, nem tudok kit felhívni.

Legjobb válasz: Attól függ milyen messze van a kórház, de 8 perceseknél már lehet indulni, 5 perceseknél meg mindenképp. :) Sok sikert! :)

Attól függ milyen messze van a kórház, de 8 perceseknél már lehet indulni, 5 perceseknél meg mindenképp. :) Sok sikert! :)
A kérdező hozzászólása: Azért vagyok bizonytalan, mert elég gyengék, enyhék ezek a fájások. Eddig csak simán keményedtem, most érzek hozzá egy kis fájást 1 órája, abban reménykedek, hogy erõsödik.
ha erõsödnek a fájások, vagy ha 5 percesek lesznek irány a kórház!inkább küldjenek haza és menj be falsra, mint hogy esetleg úgy begyorsuljon a vajúdás hogy ihajj.nem mindenkinek fáj nagyon a tágulás, lehet szerencsés vagy:) sok sikert!
én azt javaslom ülj be egy kád melegvízbe, vagy zuhanyozz le, és engedd a pocakodra vizetHa rendes fájások rendszerezõdik, és erõsödik.
Menj be és nézesd meg, van akinél beindul a szülés csak fajas gyengesegnel rá kell segíteni! Sok Sikert! Gyors és könnyû szülést!
Elég ha rendezõdnek és 5-10 perces fájásokkal indulsz be, mert lassan szülni fogsz
Na mi van veled Kedves kèrdezô?Megszûltèl?
A kérdező hozzászólása: Igen, pénteken délelõtt megszületett :) ))))
Ha a magzatvíz elfolyik azonnal kórház független attól van e fájás vagy nincs!
Igy van, azonnal kórház!
Magzatvízfolyásnál egybõl kórház!!!

Honnan tudom, hogy mikor kell a kórházba indulni?

16/L

Legjobb válasz: Nekem a szülészõ azt mondta, hogy akkor menjünk be, ha - elfolyik a magzatvíz; - vérzést tapasztalok, vagy - 10 percenként jönnek a fájások már kb. egy órája. Tõlünk 5 percre van a kórház, ehhez képest mondta.

Nekem a szülészõ azt mondta, hogy akkor menjünk be, ha - elfolyik a magzatvíz; - vérzést tapasztalok, vagy - 10 percenként jönnek a fájások már kb. egy órája. Tõlünk 5 percre van a kórház, ehhez képest mondta.
A kiemelt kérdésekben is kérdezték, ott megtalálod a válaszokat. Pár sorral feletted. Boldog Babavárást!

Mit kell a kórházba vinni?

kiváncsi lennék, hogy mit kell vinni a kórházba, ha megyünk szülni. Sajna nincs olyan ismerösöm aki mostanában szült, és tudna segiteni. nem akarok semmi fontosat itthol hagyni, meg feleslegeset vinni. 28 hetes

Legjobb válasz: Szia a védõnõtõl amit kaptam listát ezek vannak szülõszobára: papírok (tb.kártya,házassági személyi stb) köntös,papucs.szappan,törülközõ,wc-papír,papírzsepi szülés utáni napokra: tisztálkodószerek,3 db elõl gombolós hálóing,melltartók,bugyik,zoknik,melltartóbetét,steril vatta,törülközõk,pohár de a neten találsz bõven még listát hogy mi az ami kell

Szia a védõnõtõl amit kaptam listát ezek vannak szülõszobára: papírok (tb.kártya, házassági személyi stb) köntös, papucs.szappan, törülközõ, wc-papír, papírzsepi szülés utáni napokra: tisztálkodószerek, 3 db elõl gombolós hálóing, melltartók, bugyik, zoknik, melltartóbetét, steril vatta, törülközõk, pohár de a neten találsz bõven még listát hogy mi az ami kell
Személyi igazolvány, kiskönyv, hálóing (elöl gombos, de nem minden kórházban engedik, hogy a sajátodban legyél), tisztálkodószerek, evõeszköz, pohár, papucs (1 a tusoláshoz is!), köntös, eldobható bugyi, betét, innivaló, telefon, Wc-papírv. nedves törlõkendõ, törölközõ, bimbóvédõ krém, mellszívó (sterilizálva, de ha kéred, legtöbbször a csecsemõsök is sterilizálják), némelyik kórház kér a babának pelenkát, popsikrémet, törlõkendõt, ill. kisruhát. Talán ennyi. ha kifelejtettem valamit, bocsi.Könnyû szülést, jó babavárást!
én csak annyit irok, hogy ha elmész szülõszobalátogatásra ott adnak egy listát amit õk kérnek. Nem minden kórház kér a gyereknek pelenkát, ruhát, ilyesmit. Érdemes rákérdezni mert akkor felesleges becipelni. Nálunk csak törlõkendõt kérnek és majd az apuka hozza be azt a ruhát amibe hazavisszük..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!