Találatok a következő kifejezésre: Mit kell a fogamzásgátlókról (1 db)

Mit kell tudni a fogamzásgátlókról?

Sajnos nem sok mindent tudokróla, hogy hogy kell szedni hogy kell feliratni, hány éves kortól ajánlott és ki irhatja/irathatja fel:S

Legjobb válasz: ELSÕ ALKALOMMAL CSAK NÕGYÓGYÁSZ ÍRHATJA FEL,UTÁNA PEDIG MÁR A HÁZIORVOS IS.Nekem is kéne már felíratni..... :D

ELSÕ ALKALOMMAL CSAK NÕGYÓGYÁSZ ÍRHATJA FEL, UTÁNA PEDIG MÁR A HÁZIORVOS IS.Nekem is kéne már felíratni..... :D
Hát nem éppen úgy van, ahogy az elõttem lévõ leírta! Elõsször nõgyógyász írja fel az igaz, de utána már a háziorvos is felírhatja a receptet (nálam évek óta így van)! A mensid ELSÕ napjától kell elkezdened szedni , nem az ötödiktõl! Azért fontos, hogy az elsõ naptól szedd, mert akkor már 7 nap után védettséget ad! Ha az 5. naptól szeded, akkor addig kell védekeznetek, amíg meg nem jön! Szóval: a mensid elsõ napjától kezd el szedni 21 napon keresztül, kb. mindig ugyanabban az idõpontban. Ez azért fontos, mert majd késõbb, ha már hozzászokott a szervezeted, akkor mindig ugyanakkor, szinte percre pontosan fog megjönni! Amikor elfogynak a szemek, akkor jön 7 gyógyszermentes nap. Ez idõ alatt jelentkezik a vérzés kb. a 3-4 napon. Lehet hogy csak pecsételõ vérzésed lesz, ne aggódj ez normális az elején! A 8. napon kell elkezdeni a köv. levéllel, akkor is ha még nem múlt el a vérzés! Ha a tabi bevétele után 4 órán belül hasmenés vagy hányás lenne, akkor a köv. 7 napban más módszerrel is kell védekezni pl. gumi.( sokan ilyenkor bevesznek még egy szemet a csomagból , de én nem ajánlom, mert akkor nem lesz meg a 21 tabi és így elõrébb hozod a mensidet, amit nem nagyon ajánlanak az orvosok)! Ha elfelejted bevenni, akkor 12 órán belül még pótolható, de ha túllépted a 12 órát akkor is vedd be a kihagyott szemet, de a köv. mensidig gumival védekezzetek! Lehet olyan eset pl. hogy pont akkor mennél nyaralni, amikor megjön. Ekkor azt lehet csinálni, hogy eltolod a mensidet úgy, hogy amikor elfogy a 21 szem, akkor nem tartod meg a szünetet, hanem a köv. levelet elkezded másnap szedni! Akkor hagyod abba, amikor gondolod, hogy most alkalmas az idõ hogy megjöjjön! De ezt a módszert nem szabad túl gyakran használni, tényleg csak akkor, ha nagyon szükség van rá, hisz ki szeret úgy nyaralni, hogy közben megvan neki a mensije!
Én úgy tudom, csak nõgyógyász írhatja fel! Korhoz nincs kötve, ha rendszeres nemi életet élsz egy parntnerrel, akkár már ajánlott. Elmész nõdokihoz, megvizsgál, csinál egy citológiát és felírja a receptet. Némelyik vesz vért is, de nem mindegyik. A mensi elsõ napjától számított 5. nap elkezded szedni, beveszed a 21 tabit, és 7 nap szünetet tartasz. Ezalatt, kb a 4. nap megjön a mensid, és kezded elõlrõl. Tehát pl ha hétfõn megjön, akkor pénteken elkezded szedni a tabit, csütörtökön fog elfogyni, és hétfõn mensi, , , , és így tovább... Kellemes mellékhatsai vannak, a mensi ereje, ideje, fájdalma csökken, csökkenti a méhnyakrák kialakulásást. Olvasd el jól a tájékoztatóját, és figyelj arra, ami benne van, és tarsd be. Lehetõleg ugyanabban az idõben vedd be minden nap, lehetõleg este, 4 óra altt szívódik fel , az alatt ha hánysz vagy erõs hasmenésed van, akkor nem hat a tabi. Egy levelet be kell venned ahhoz, hogy védve légy, utána mensi, és a második levélnél már lehet szeretkezni gátlások nélkül. Most hirtelen ennyi juott eszembe, ha kérdésed van, tedd fel bátran:-)
Annyit fûznék az elõzõ két hozzászóláshoz, hogy attól függ hogyan kell szedni, hogy milyen tabit szedsz, rajta van a tájékoztatón és egyáltalán nem egyformán kell szedni meg szünetet tartani, az adott gyógyszertõl függ. Nem tudom te hány éves vagy, de nekem 17 éves koromban sem akarta felírni a nõdoki, mert csak hétvégente találkoztam a párommal, de egy másik felírta. Szerintem túl korán sem szabad elkezdeni, bár a mai bogyók már tényleg kis hormontartalmúak, de azért lehetnek nem csak pozitív hatásai, hanem más, kellemetlen mellékhatósok, ezzel nem akarlak megilyeszteni, de ezért is fontos, hogy a doki megvizsgáljon és lehetõleg a neked legjobb tabit írja fel. Ezt komolyan át kell gondolni mielõtt belevágsz és én csak akkor javasolnám az elkezdését, ha már legalább fél éve élsz rendszeres nemi életet és tartósnak is gondolod ezt a kapcsolatot, adig megteszi az óvszer vagy hüvelykúp is. Nem szabad a fiat, fejlõdõ szervezetet még ezekkel a kis hormontartalmú bogyókkal sem túl korán leterhelni. Szerintem menj el nõgyógyászhoz és beszéld meg vele.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mennyi az esélye, hogy teherbe eshetek?

Fél éve szedek fogamzásgátló tablettát.(Symicia) Múlt héten volt meg a menszeszem, tehát szünetet tartottam egy hétig.Amikor az első szemet kellett bevennem, akkor rá pár órára hánytam.Másnap együtt voltam a párommal. Lehetséges hogy nem védett a gyógyszer?

6

Vélemények a Mathes óvszerről?

Most találkoztam először ezzel a márkával és kíváncsi vagyok nektek bejött e? Tényleg a Lifestylest utánozza?

6

22éves vagyok kb 6éve szedem a Mercilon fogamzásgátlót. Mi lehet a gond?

Szept 17.én jött meg ,azonba pár napja észleltem,hogy érzékeny lett a mellbimbóm és fáj a hasam alsó része. Először fel fázásra gyanakodtam nem nagyon foglalkoztam vele de ha az lenne a mellbimbómra is ki hatna? Most vagyok a 16.napon mensiig. Volt olyan,hogy késtem a gyógyszerrel de a 12órába benne volt a bevétel mindig. Mi lehet a baj? Lehet szó terhességről?

2

Vérvételből megállapítható, hogy az ember terhese-e?

Tegyük fel, hogy lefeküdtem a barátommal utána két nappal pedig volt vérvételem. Megint két nap múlva megjött az eredmény. Minden rendben. Egy sima vérvételnél látnák, ha az ember terhes? Vagy még pár nap után alapól korai?

4

Fogamzásgátló tabletta feliratásának menete hogy zajlik? Tényleg nagy az esély rá, hogy hízzak tőle?

7

Mikor kezdjem el szedni megint? (fogamzásgátló)

2,5 évig szedtem fogamzásgátlót, aztán most a nyáron 2 hónapig pihentettem, most akarom majd elkezdeni szedni megint, de nem tudom, hogy mikor vegyem be. ha megjött, és elmúlt, vagy a következő mensi első napján? köszi előre is.

6

Fogamzásgátlót feliratni mehetek a gyermek nőgyógyászatra? A rendes nagyon drága.17/L

11

Gestomix20 fogamzásgátló tablettát szedek.11 npja kezdtem el szedni, az első menstruációs napon. Azóta is vérzek. Ez baj?

Úgy tudom ilyenkor még rövidebbnek kellene lenni a menstruációnak mint általában. Nekem 6-7 napig szokott tartani normális esetben, ezért kicsit aggódom.

3

A Lifestyles neve Mathes-re változott? Vagy ez csak kamu?

Itt a két honlap:

1

Az normális, hogy 72 órás esemény utáni után az első menstruáció alatti vérzés kevesebb mint általában szokott lenni?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!