Találatok a következő kifejezésre: Mit kell a babának a korházba (155 db)

Szolnoki kismamák mit kell a babának a kórházba bevinni magunkkal?

Legjobb válasz: popsitörlõ kendõt, meg pelust mert ezeket nem adnak ruhát ahogy jónak látod, adnak is meg vihetsz is és ha én még egyszer szülni megyek tuti hogy viszek be a babának HA-s tápszert és titokba megetetem üvegbõl amíg nem jön meg a tejem (tudom soha nem fog megjönni a tejem ha táppal zabáltatom a kölköm de én mégis viszek majd) a zárójeles részt azért írtam mert nyilván lesz aki gondol majd hasonlót de leírtam helyette a véleményét

popsitörlõ kendõt, meg pelust mert ezeket nem adnak ruhát ahogy jónak látod, adnak is meg vihetsz is és ha én még egyszer szülni megyek tuti hogy viszek be a babának HA-s tápszert és titokba megetetem üvegbõl amíg nem jön meg a tejem (tudom soha nem fog megjönni a tejem ha táppal zabáltatom a kölköm de én mégis viszek majd) a zárójeles részt azért írtam mert nyilván lesz aki gondol majd hasonlót de leírtam helyette a véleményét

Mi kell a babának a fehérvári kórházba?

Legjobb válasz: Ruhát kivéve minden. Pelus, törlõkendõ, popsikrém, köldökcsonk ápoláshoz való dolgok, textil pelus a feje alá és büfihez, mellszívó (ha neked kell). Benti ruhát adnak neki, a hazahozós meg ráér, mikor apa megy értetek.

Ruhát kivéve minden. Pelus, törlõkendõ, popsikrém, köldökcsonk ápoláshoz való dolgok, textil pelus a feje alá és büfihez, mellszívó (ha neked kell). Benti ruhát adnak neki, a hazahozós meg ráér, mikor apa megy értetek.
Így van, ahogy az elsõ válaszoló írta! :)

A babának a kórházba a pelenka és a popsikenőcsön kivül még mit kell vinni?

A kis ruháit, illetve a bodykat tudom, csak az ezenkivüli dolgok érdekelnének még...

Legjobb válasz: Szia! Ez kórháztól függ! Nincs a kórháznak szülészeti honlapja? Mert ott általában írják, hogy mit kell vinned! Nekem csak popsitörlõt és a haza úthoz kell ruhákat vinnem, semmi mást. Melyik kórházban fogsz szülni?

Szia! Ez kórháztól függ! Nincs a kórháznak szülészeti honlapja? Mert ott általában írják, hogy mit kell vinned! Nekem csak popsitörlõt és a haza úthoz kell ruhákat vinnem, semmi mást. Melyik kórházban fogsz szülni?
Szia ! Nemsokára én is ott fogok szülni, tettem el pelenkát is azért, meg kistürülközõt kistakarót is..úgy tudom nem nagyon adnak semmit, csak néhány pelust meg amivel a köldökét ápolod a babunak...szóval inkább nagyobb csomagot viszek..
A kérdező hozzászólása: A Szent Istvánban, pelenkát, popsitörlõt, meg popsikenõcsöt már oda csomagoltam, csak nem tudom, hogy esetleg kell-e még valami más is ezeken kivül..


Egy-két héten belül szülök az istvánba, mit kell a babának vinni a napi ruha és pelus szükségleten kívül. Takaró, ágyneműre is szükség van, vagy azt kórházit kap?

Legjobb válasz: Nem tudom, hogy miben különbözik az "istván" nevû hely a többitõl, de nálunk a babát kórházi holmiba öltöztették, takarták. (nagyon praktikus volt a ruhácska és pihe-puha a takaró) Pelenkát is adtak. Csak a hazavitelhez volt szükség saját ruhácskára, pólyára stb...

Nem tudom, hogy miben különbözik az "istván" nevû hely a többitõl, de nálunk a babát kórházi holmiba öltöztették, takarták. (nagyon praktikus volt a ruhácska és pihe-puha a takaró) Pelenkát is adtak. Csak a hazavitelhez volt szükség saját ruhácskára, pólyára stb...
nem kell ágynemû!
Pelenkát kapsz (Liberot), úgy rémlik napi 3 darabot, de szerintem azért vigyél magaddal valamennyit. Body-t, rugit 4-5 db-ot, egy vékony sapkát, textilpelust többet is, esetleg kiszoknit, egy vastagabb plédet vigyél neki, ágynemû nem kell. Ja, meg amiben majd hazahozod, overállt, vagy kiskabátot, vastag nadrágot, vastagabb sapit, kiscipõt. A köldökápoláshoz hintõport+alkoholt adnak, meg popsikrémet is. Viszont vigyél magaddal popsitörlõt, meg pelenka anyagú törölközõt a babának a fürdetéshez. Amúgy ha valami véletlenül nincs, akkor természetesen felöltöztetik a babát, meg van mibe törölni, stb., de jobb szeretik a sajátját ráadni a babára. Amúgy nagyon aranyosak! Szép szülést!
Én is ott szültem, és amit nem írt az elõttem válaszoló, fürdõlepedõt is vigyél!!!Azt a ruhát, amiben hazaviszitek nem kell elõre bevinni, elég, ha a párod viszi magával, amikor megy értetek.2 gyerekes anyuka
Kedves elsõ válaszoló!!!Ha nem tudod a kérdésre a választ, akkor teljesen felesleges írnod.A kérdés nem az volt, h ott ahol te szültél milyen ruha volt a babákon!
A kérdező hozzászólása: Hát sajnos ott ez a szokás, nagylányomat évekkel ezelõtt a Bakáts téri szülészeten szültem, ott nem ez volt a szokás. Tegnap felhívtam az István kórházat (nagyvárad tér) ott adtak tájékoztatást, hogy napi 2-3 váltás ruha a babánka pelus, törlõkendõ, textilpelus, sapira szükség van.... hát ez a magyar egészségügy :-( sajnos.... de az ágynemût elfelejtettem megkérdezni, köszi a választ

Mit kell a babának bevinni a kórházba, SOTE1?

Mindennapra kell ruha, pelenka, tisztálkodási szerek, vagy ezeket a kórház adja, és csak azt kell vinni amibe majd hazahozzuk. Bocsi hogy tudatlan vagyok, de els? babás, és hamarosan itt a szülés.

Legjobb válasz: Szia, én lassan egy éve szültem ott. Vittem magammal minden napra ruhát, és olyat is, amiben hazahoztuk. Igaz adnak rájuk kórházi kisinget és pólyában vannak, de én jobb szerettem ráadni a bodyt. Pelust is vittem... esti fürdetésnél mindig kérdeztem adjak-e? Azt mondták, ha van adhatok. Így adtam tiszta ruhát és pelust este. Fürdetõ nem kellett. Pelenkázáshoz (pelenkán kívül) minden van: popsikrém, popsitörlõ, köldökápoláshoz géz, hintõpor, alkohol. Ezeket nem kell vinned.

Szia, én lassan egy éve szültem ott. Vittem magammal minden napra ruhát, és olyat is, amiben hazahoztuk. Igaz adnak rájuk kórházi kisinget és pólyában vannak, de én jobb szerettem ráadni a bodyt. Pelust is vittem... esti fürdetésnél mindig kérdeztem adjak-e? Azt mondták, ha van adhatok. Így adtam tiszta ruhát és pelust este. Fürdetõ nem kellett. Pelenkázáshoz (pelenkán kívül) minden van: popsikrém, popsitörlõ, köldökápoláshoz géz, hintõpor, alkohol. Ezeket nem kell vinned.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ, még egy kérdés ilyenkor velünk van végig a baba, és mi is fürdetjük, vagy azt a csecsemõs nõvérek csinálják?
Szia! Én 1 hónapja szültem ott. Vigyél pelust, popsitörlõt, textilpelenkát, kis sapit. Rucit adnak ott rá, meg pólyában vannak, de ha gondolod, akkor vihetsz neki body-t is. Egész nap veled van a baba, de fürdetni a csecsemõs nõvérek viszik el. Szép és könnyû szülést kívánok! 1 hós kisfiú anyukája
ha császárral szülsz(ne adja Isten), nem lesz veled a baba, tehát nem kell vinned neki semmit, mert meg se fogsz tudni mozdulni a fájdalomtól.
Az 1 hós anyuka vagyok. Bocsi az offért, de nem értek egyet az elõzõ hozzászólóval. Attól hogy császáros vagy, nem jelenti azt, hogy nem lesz veled a baba. Legkésõbb 1 nap után ha minden rendben a babával és veled is, lekerülsz a gyermekágyas osztályra, ahol veled van egész nap, és el kell látnod, szoptatni, pelenkázni stb. Én is császáros vagyok, úgyhogy nem a levegõbe beszélek, és elég frissek a tapasztalataim is. Egyébként sem volt igaz, hogy meg se tudsz mozdulni. Legalább én simán mászkáltam már másnap, persze fájt, meg óvatosan kellett mozogni, lasabban, de tudtam a babával foglalkozni.

Váci kórházba mit vigyek magammal szüléshez? Mi kell a babának is?

Legjobb válasz: Magadnak hát tisztálkodási szereket hálóing betét papucs ilyenek babának pelenka kell meg popsitörlõ.Ruhát õk adnak rendes rugit és badit én vittem még tesztil pelust is az is van egy a feje alatt de a pelenkázóra mindég az enyémet raktam és a büfihez is sajátot használtam.

Magadnak hát tisztálkodási szereket hálóing betét papucs ilyenek babának pelenka kell meg popsitörlõ.Ruhát õk adnak rendes rugit és badit én vittem még tesztil pelust is az is van egy a feje alatt de a pelenkázóra mindég az enyémet raktam és a büfihez is sajátot használtam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.Én is ezeket pakoltam be bõvített változatban.

Sote 2-n mit kell magammal vinnem a kórházba? Babának lehet vinni ruhácskát?

Legjobb válasz: Szia!A babának csak hazamenõs ruhát vigyél, este fürdetésnél átöltöztetik a babákat, elég sanszos, hogy elkeveredne a saját ruhád...

Szia!A babának csak hazamenõs ruhát vigyél, este fürdetésnél átöltöztetik a babákat, elég sanszos, hogy elkeveredne a saját ruhád...
Az elsõ tök jól leírta, én is ezeket vittem magammal. Én vittem magammal a mellszívómat is, és nagyon jól jött. Ja: két csomagot készítettem; egyet a szülõszobára, egyet pedig a gyermekágyra.
A kérdező hozzászólása: Köntös kell a vajúdásnál, vagy azt elég a szülés utáni csomagba betenni?
Passz. Nekem nem volt rá szükségem, mert rögtön a szülõszobába tettek, nem kellett a vajúdóban várnom. A férjem ujjatlan polójában szültem, nekem az volt kényelmes. (ki is dobta hazafele, úgy néztem ki benne, mint a texasi láncfûrészes..:) ) Mondjuk én a gyermekágyon sem használtam, mert nem nagyon szeretem sem a köntöst, sem a hálóinget. A második napon már olyan ruhában voltam, amiben otthon is szoktam lenni. Nem nagyon szólnak bele, hogy miben vagy.

Mi kell a kórházba a babának és a mamának? (SZOLNOK)36 hetes kismami!

Legjobb válasz: Szia! Konkrétan nem tudom, ezt érdemes a védõnõtõl megkérdezni, de általánosságban leírom: Neked papucs (fürdeni, járkálni), köntös, több hálóing (könnyû legyen benne szoptatni), nagy nedvszívó képességû betét, bugyi (érdemes eldobhatót venni), ha beindul a tejelválasztás szükséged lehet melltartóbetétre, melltartóra, esetleg mellszívóra (nekem ez nagyon hasznosnak bizonyult), ill. én vittem be Bepanthen kenõcsöt, ha kisebesedne a mellbimbóm (utána a baba popsijára is használhatod). Ezeken kívül evõeszközök, pohár, tisztálkodószerek, törölközõk. A babának én nem vittem semmit (nálunk nem kellett), csak a hazajövetelkor: ruhát textil pelust, eldobható pelust, mózeskosarat, plédet, pólyát. Ennyi jutott most eszembe, remélem segített:-)

Szia! Konkrétan nem tudom, ezt érdemes a védõnõtõl megkérdezni, de általánosságban leírom: Neked papucs (fürdeni, járkálni), köntös, több hálóing (könnyû legyen benne szoptatni), nagy nedvszívó képességû betét, bugyi (érdemes eldobhatót venni), ha beindul a tejelválasztás szükséged lehet melltartóbetétre, melltartóra, esetleg mellszívóra (nekem ez nagyon hasznosnak bizonyult), ill. én vittem be Bepanthen kenõcsöt, ha kisebesedne a mellbimbóm (utána a baba popsijára is használhatod). Ezeken kívül evõeszközök, pohár, tisztálkodószerek, törölközõk. A babának én nem vittem semmit (nálunk nem kellett), csak a hazajövetelkor: ruhát textil pelust, eldobható pelust, mózeskosarat, plédet, pólyát. Ennyi jutott most eszembe, remélem segített:-)
Szerintem a kórházban kérdezd meg inkább. Nálunk most derült ki, hogy a SOTE 1-en már nem adnak a bébinek sem semmit, nekem kell vinni a ruhát, takarót, pelust, törlõkendõt is. Elég röhejes, nem?

Váci kórházba mit kell a babának vinni? Mikor?

Úgy értem, hogy pl babatörülközőt, pelust, krémet stb. elég ha szülés után behozza apa vagy rögtön kell vinni már ha megyek a szülőszobára vagy hogy van ez? Köszi

Legjobb válasz: Én 2 éve szültem ott akkor kellett egy olyan törülközõt vinni amibe szülés után rögtön becsavarták. Pelus kellett hogy legyen a baba mellett 2 db. mert volt hogy azt használták. Más nem kellett de megyek majd védõnõhõz és rákérdezek mert nemsokára én is szülök. Azóta meg változhattak a dolgok. Te mikor szülsz?

Én 2 éve szültem ott akkor kellett egy olyan törülközõt vinni amibe szülés után rögtön becsavarták. Pelus kellett hogy legyen a baba mellett 2 db. mert volt hogy azt használták. Más nem kellett de megyek majd védõnõhõz és rákérdezek mert nemsokára én is szülök. Azóta meg változhattak a dolgok. Te mikor szülsz?
A kérdező hozzászólása: Ó, köszi :) Hamarosan nekem is aktuális a védõnõ, csak a héten kezdtem pakolászni a kórházi csomagot és kicsit elbizonytalanodtam, hogy a gyerek cuccait milyen elosztásban kell bevinni. Október 22-re vagyok kiírva. Te? :)
Szia. Én október 15-re vagyok kiírva. Amúgy hétfõn megyek a védõnõhöz. Már nagyon nehezen bírom a terhességet , fáj mindenem. A baba cuccait én az apával hozattam be. De itthon összekészítettem már. Van orvosod? Én nekem nincs de a lányomnál sem volt. Ha gondolod írj.
A kérdező hozzászólása: Na hát nekem is vannak napok, mikor mozdulni alig bírok, mert annyira fájnak az ízületeim. Pingvinjárás alap és az emeltre is egyre nehezebb feljutni, nagyon várom már a végét. Szaniszlóhoz jártam, õt is kértem meg a szüléshez, csak ugye ettõl a hónaptól már Esztergomban van. Másik orvost nem választottam, szóval marad az ügyeletes. Kicsit elveszettebbnek érzem így magam, de a férjem ott lesz, ez azért jó érzés :) Személyzetrõl milyen tapasztalataid vannak? Fogadott nélkül sem szenvedtél hátrányt?
Nem szenvedtem hiányt. Igaz pont mûszakváltás volt és az éjszakások nem sok mindent csináltak. Fél 6 körül értünk be és 9:30-ra megszültem. Akkor volt egy automata ahol lehetett venni apának ruhát de most úgy tudom már nincs. Állítólag a nõvérek adnak. A csecsemõsök is aranyosak de azt nem nagyon szerették ha bevittem hozzájuk a gyereket. Kisfiú lesz vagy kislány? Nekem kisfiú.
A kérdező hozzászólása: Akkor apának a ruhára nem kell költeni? Na az jó :) Kisfiút várunk :) Azt nem tudod véletlenül, hogy vannak-e már új orvosok? Nem mintha nem lenne mindegy, hiszen úgysem ismerem egyiket se. Hálapénzt vagy ajándékot te adtál anno az ügyeletesnek/szülésznõnek/csecsemõsöknek?
Nem tudom hogy kell-e a ruhára költeni a védõnõ sem tudta. Anno 1000 ft volt. azt mondta a védönõ kérdezzek rá NST vizsgálatnál. Szerintem nincs új orvos. Az Sztk-s rendelésen van egy fiatal magas nõi nõgyógyász. Állítólag õ a sürgõsségirõl jött. Tízezret adtam a dokinak de csak mert a párom mondta. A csecsemõsöknek semmit nem adtam. Amúgy ha megkérdezhetem a Szaniszlónak fizettél eddig? Azért sok embert a pácba hagyott.
Egy barna hajú nõ volt és legalább 2 m magas. A cuccot egy szekrénybe kellett tenni de a 2 órás megfigyelés után letusolhattam ott és a pakkal együtt vittek vagyis én a lábamon mentem a csecsemõosztályra mert nem akartam tolószékbe ülni.
A kérdező hozzászólása: Köszi az infokat. Aztán ki tudja, lehet még találkozunk is :)

Összeírnátok nekem, hogy milyen ruhák kellenek az októberben születendő babának? És miket kell bekészíteni neki a kórházba?

Legjobb válasz: szia!! :) Rövidujjú badyból szerintem elég 3db. Hosszuujjú bady 5db (ezt adhatod rá meleg idõben kintre) ujjatlan badyt szerintem felesleges venni októberben. Rugdalózó:10db (elég sokszor kifolynak a dolgok a pelusból. Harisnyát én nagyon szerettem a gyerekeimre adni:5db kisnadrág2db vegyél õszi sapit 1db 3db zokni más most nem jut eszembe,remélem tudtam segíteni!!! ja és még egy kezes-lábas se ártana ha hidegebb lenne.Ebbõl szerintem praktikusabb két számmal nagyobbat venni!!!

szia!! :) Rövidujjú badyból szerintem elég 3db. Hosszuujjú bady 5db (ezt adhatod rá meleg idõben kintre) ujjatlan badyt szerintem felesleges venni októberben. Rugdalózó:10db (elég sokszor kifolynak a dolgok a pelusból. Harisnyát én nagyon szerettem a gyerekeimre adni:5db kisnadrág2db vegyél õszi sapit 1db 3db zokni más most nem jut eszembe, remélem tudtam segíteni!!! ja és még egy kezes-lábas se ártana ha hidegebb lenne.Ebbõl szerintem praktikusabb két számmal nagyobbat venni!!!
Bocsi 1es vagyok, elfelejtettem mit vigyél a kórházba!nálunk úgy volt, hogy lehetett saját ruhácskát vinni be.én 3 napot voltam bent, és naponta kétszer ölöztettem át.rövidujjú badyt, és rugdalózót ajánlok.szerintem vigyél be mindenbõl 3at, aztán majd apa kimossa és visszaviszi.szerintem vigyél be 5db textilpelust is, hidd el jól fog jönni szoptatáskor és büfiztetésnél. boldog babavárást!!!:)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!