Találatok a következő kifejezésre: Mit kell KRESZ (27 db)

Lehetseges-e külföldön (Anglia) befejeznem a mar elkezdett jogosítvány tanfolyamot, ha a kresz, elsosegely es 12 ora vezetes megvan? Ha igen mit kell tennem? Le kell e fordító irodával fordittatni a meglevő okmányokat?

Legjobb válasz: Nem lehetséges. Nem foglalkoznak a magyar KRESZ vizsgával, mert itt más KRESZ szabályok vannak érvényben. Ugyan ez érvényes fordítva is. Én is itt kezdtem el a jogsit, KRESZ megvolt, rutin megvolt, aztán otthon kezdtem az egészet elölrõl. ( tizedébe se került az egész otthon )

Nem lehetséges. Nem foglalkoznak a magyar KRESZ vizsgával, mert itt más KRESZ szabályok vannak érvényben. Ugyan ez érvényes fordítva is. Én is itt kezdtem el a jogsit, KRESZ megvolt, rutin megvolt, aztán otthon kezdtem az egészet elölrõl. ( tizedébe se került az egész otthon )

Motoros kresz vizsgára mit kell tudni?

Sziasztok! Kresz vizsgát fogok tenni jöv? héten A kategóriához, de mindenki mást mond mit kell tudni rá. Kell az autós m?szaki rész?, meg ilyenek hogy hogyan kell vontatni, kistehereautós rész, vagy gyermekeket hogyan lehet szállítani. Szerintem ha t?lem kédezik a motorok m?szaki dolgai, akkor csak nem fogják au autókét is...

Legjobb válasz: Nem tegnap vizsgáztam, de logikus hogy nem fognak motorkerékpárnál a gyerekülésrõl kérdezni és a kis tehergépkocsival kapcsolatban sem:) Viszont a motorkerékpárral kapcsolatos dolgokkal és a közlekedési szabályokkal tisztában kell lenni. Vizsgáztam külön "A" kategóriából és még a motoros mûszaki kérdések is ott vannak a kresz-ben is pl. láncfeszesség és hasonló dolgok (amit egy B kategóriás vizsgázó meg tud úszni). Az alapvetõ szabályokat tudni kell, teljesen mindegy hogy motorkerékpárra vizsgázol, sõt még a segédmotor kerékpárral kapcsolatos kérdések is lehetnek, mert a "A" kategória arra is jogosít és van egy pár hülye kérdés, pl. segédmotoros kerékpáron túlnyúló tárgyat szállítasz + még a kerékpáros kérdések. Ráadásul most változott is a kresz, bízunk benne hogy ezt meg is tanították nagyjából. Szerintem nagyon fontos vizsgakor a kérdések figyelmesen elolvasása és értelmezése, mert sokszor egy szó megváltoztatja a mondat értelmét.

Nem tegnap vizsgáztam, de logikus hogy nem fognak motorkerékpárnál a gyerekülésrõl kérdezni és a kis tehergépkocsival kapcsolatban sem:) Viszont a motorkerékpárral kapcsolatos dolgokkal és a közlekedési szabályokkal tisztában kell lenni. Vizsgáztam külön "A" kategóriából és még a motoros mûszaki kérdések is ott vannak a kresz-ben is pl. láncfeszesség és hasonló dolgok (amit egy B kategóriás vizsgázó meg tud úszni). Az alapvetõ szabályokat tudni kell, teljesen mindegy hogy motorkerékpárra vizsgázol, sõt még a segédmotor kerékpárral kapcsolatos kérdések is lehetnek, mert a "A" kategória arra is jogosít és van egy pár hülye kérdés, pl. segédmotoros kerékpáron túlnyúló tárgyat szállítasz + még a kerékpáros kérdések. Ráadásul most változott is a kresz, bízunk benne hogy ezt meg is tanították nagyjából. Szerintem nagyon fontos vizsgakor a kérdések figyelmesen elolvasása és értelmezése, mert sokszor egy szó megváltoztatja a mondat értelmét.
csak motoros dolgokat kérdeznek, végülis ez egy motoros vizsga. 1 éve vizsgáztam A1-re. L/18
A kérdező hozzászólása: köszi a választ, én is így gondoltam, viszont az oktatót is megkérdeztem, õ váltig állítja hogy autós is lesz. Csak akkor nem értem miért mondja ezt, lehet h többet tanuljunk...
A kérdező hozzászólása: most azon gondolkodom, hogy lehet, hogy azért kell az autós rész is, mert egyébként van B kategóriám, és ez csak bõvítés
Nincs benne autós rész, csak motorral kapcsolatos. Plusz természetesen az alapvetõ KRESZ szabályok.

Mit kell csinálni akkor, ha egy jelzõlámpa meghibásodik és folyamatosan pirosat jelez? Például egy keresztezõdésben történik. Mit ír ilyenkor a KRESZ?

Legjobb válasz: Erre nem ír semmit, egyrészt ha tényleg ilyen van, akkor be kell telefonálni a rendõrségre, szólni nekik, mert a forgalomszabályzás is az õ dolguk ilyen esetben. A másik, hogy megpróbálod megkerülni a lámpát egy másik utcából. Ha nem megy, akkor nagyon óvatosan behajthatsz. Nyilván órákig nem állnék ott én sem, bár ha van kamera, ami figyeli az ilyet, akkor lehet belõle büntetés is.

Erre nem ír semmit, egyrészt ha tényleg ilyen van, akkor be kell telefonálni a rendõrségre, szólni nekik, mert a forgalomszabályzás is az õ dolguk ilyen esetben. A másik, hogy megpróbálod megkerülni a lámpát egy másik utcából. Ha nem megy, akkor nagyon óvatosan behajthatsz. Nyilván órákig nem állnék ott én sem, bár ha van kamera, ami figyeli az ilyet, akkor lehet belõle büntetés is.
Egyszer találkoztam ilyennel. Mi a tábláknak megfelelõen(mert ki is volt táblázva) mentünk, Meg mindenki más is. Kb 1 órával késõbb már kint volt pár munkás, lámpák meg sárgán villogtak.
Elsõ körben bizonyosodjál meg róla, hogy tényleg meghibásodott; lehet, hogy csak túl messze álltál meg és nem vett észre az érzékelõje (sok helyen már ilyen lámpa van). Gurulj elõre a felfestésig. Ha nem nyert, akkor a lámpa után a táblák veszik át az irányítást. Viszont, mivel a keresztezõ forgalomnak nem fog a hibásodás feltûnni, ezt észben tartva, óvatosan tovább mennék.
Elvileg a vasúti átjárókhoz hasonlóan 15-20 perc után ezek is "zavarba esnek", azaz saját mûködésképtelenségüket érzékelve sárga villogóba vagy sötétre váltanak maguktól. Ez szopás, de ki kell várnod, mert nem rendelkezik arról a KRESZ, hogy magad felülbírálhatnád a jelzõlámpa jelzését.
Elvileg meg kell várni a rendõrt, gyakorlatilag, ha nincs kamera és nem veszélyesy tuti átmennék egy idõ után.
Piros , tilos , ha bedöglött át fog váltani villogó sárgára, vagy hasonló.Ha marad akkor szabadon választott. Egy a lényeg Te nem birálhatod felül a tiltást, elvileg.
hajts elõrébb mert bevett szokás hogy az aszfaltba úgynevezett induktív hurkot raknak amire ha ráállsz kocsival akkor indítja a késleltetést de ez csak akkor müködik ha teljesen ráálsz a hurokra ne keresd hogy hol van mert nem valószínû hogy látni fogod megtalálni.(ez is egy lehetõség)


Kresz vizsgára mit kell vinni?

A személyin kívül kell-e vinni fényképet?

Legjobb válasz: csak személyi kell.. mondjuk nálam volt egy toll és 5000 Ft (pótvizsgadíj a biztonság kedvéért [hál' Istennek nem kellet]). majd a sikeres forgalmi vizsgát igazoló lappal bemész az okmányirodába és ott készítenek rólad fényképet a kártyához

csak személyi kell.. mondjuk nálam volt egy toll és 5000 Ft (pótvizsgadíj a biztonság kedvéért [hál' Istennek nem kellet]). majd a sikeres forgalmi vizsgát igazoló lappal bemész az okmányirodába és ott készítenek rólad fényképet a kártyához
Kenõpénzt a vizsgabiztosnak :)
elsõ vagyok. utolsó jó hülye vagy. még jó hogy számítógépes a vizsga és nem papírlapon kell tölteni mint ezernyóccáznyócvanba

Mire, minek kell az autós iskoláknak az iskolalátogatási papír vagy az érettségi bizonyítvány a KRESZ vizsgához, illetve a jogosítványhoz?

Legjobb válasz: azért kell, mert a jogosítvány szerzés feltétele a 8 általános elvégzése ha beviszed a papírt, akkor abból kiderül, hogy sikerült elvégezned

azért kell, mert a jogosítvány szerzés feltétele a 8 általános elvégzése ha beviszed a papírt, akkor abból kiderül, hogy sikerült elvégezned
törvényi feltétel. aki olvasni se tud, az ne kapjon jogsit.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm!

Ma lesz az első KRESZ elméleti oktatásom. Mit kell oda vinnem?

Azt már az autósiskola vezetője mondta, hogy vigyem az orvosi alkalmassági igazolást, a 8-os bizonyítványomat és az elméleti vizsga díját. Ezen kívül mit kell még vinnem? Esetleg egy jegyzetfüzet meg egy toll? Köszönöm előre is!

Legjobb válasz: Amit leírtál, más nem kell.

Amit leírtál, más nem kell.
Esetleg személyi, lakcím kártya. Nálunk kérték.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszi!
én is ma voltam:DD te kinél vagy melyik városban voltál?
A kérdező hozzászólása: Ati Autósiskolában voltam. Bp, Szentendrei út :D

Mit kell csinálnom, ha nincs meg a forgalmi vizsgám a kresz lejártáig, azaz a két év alatt?

Elég egy új vizsga? vagy tanfolyam is kell?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy akkor az egészet elõlrõl kell kezdeni. De javítsatok ki ha nem így van!

Én úgy tudom, hogy akkor az egészet elõlrõl kell kezdeni. De javítsatok ki ha nem így van!
A kérdező hozzászólása: A sikeres KRESZ vizsga 2 évig érvényes. Ha lejár a 2 év, akkor 6 hónapon belül, tanfolyammentes KRESZ vizsgát tehet, amely szintén 2 évig érvényes. közben megtaláltam..köszi...a félretájékozattõást :)
Figy, bocs már, hogy segíteni akartam... (ha magad is megtalálod a választ akkor elõbb miért nem keresel rá, és csak utána teszed fel a kérdést?)
A kérdező hozzászólása: figy ott volt a mosolygos jel...vedd már észre ...nem bunkon mondtam...örültem h nem úgy van
Ja, azt hittem gyúnyból:D Akkor semmi harag:) bocsika!
na már írni se tudok XD

Mit kell vinni KRESZ vizsgára?

Holnap lesz az elméleti vizsgám. Milyen papírokat kell ott felmutatni?

Legjobb válasz: Személyi, lakcímkártya.

Személyi, lakcímkártya.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Az szerencsére mindig nálam van.
Ha van már valamibõl akkor a jogosítványt is.

Hó végén várható a kresz vizsgám, mikre kell majd odafigyelnem különösen?

Akiknek már megvan és esetleg mostanában csinálták meg, mik a tapasztalatok? Mikre kell különösen odafigyelni, hogy gyakoroltatok otthon? Minden tapasztalatot, ötletet szívesen várok, nagyon szeretném hogy meglegyen. Tudom, figyelni kell oktatáson, fogok is, de ettől függetlenül mi az amire nagyon oda kell figyelnem? Hallottam hogy sokszor beetetős a vizsga :(

Legjobb válasz: Én már lassan 15 éve vizsgáztam KRESZbõl, de akkor is nagyon szívatós volt a vizsga. Csak 3-ik nekifutásra mentem át, és nem azért mert gyenge lenne a felfogásom... Nagyrészt olyan kérdéseket válogatnak össze, amiknél a részletekben rejlik az igazság. Meg a képes kérdésekre figyelj, mert az 3x annyit ér, mint a síma kérdés. Legalábbis anno. Sok sikert!

Én már lassan 15 éve vizsgáztam KRESZbõl, de akkor is nagyon szívatós volt a vizsga. Csak 3-ik nekifutásra mentem át, és nem azért mert gyenge lenne a felfogásom... Nagyrészt olyan kérdéseket válogatnak össze, amiknél a részletekben rejlik az igazság. Meg a képes kérdésekre figyelj, mert az 3x annyit ér, mint a síma kérdés. Legalábbis anno. Sok sikert!
Én a múlthéten KRESZ vizsgáztam. Ha otthon megcsinálod a "KRESZ egyéni gyakorlóprogramot" témakörönként (55db), akkor mind az 1353 kérdésen végigmész, akkor nem érhet meglepetés. Ezekbõl a kérdésekbõl véletlenszerûen választ a program vizsgán. Gyakorolni kell és simán meglesz ;)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, kicsit megnyugodtam. rengeteget fogok gyakorolni!!

Mit kell vinni B kategóriás KRESZ illetve forgalmi vizsgára?

Azt tudom hogy szükség van személyi igazolványra,meg ha van akkor az M kategóriás jogsi is kell. Viszont nekem ellopták az M kategóriás jogsimat és nem csináltattam meg gondolva arra hogy úgy is lesz majd B kategóriás jogsim akkor meg majd úgyis le kell adni.Akkor ez esetben addig nem mehetek vizsgára amíg nem csináltatom meg?

Legjobb válasz: Vizsgaközponthoz bemész és megkérdezed. Ez viszonylag egyedi eset, hogy van jogosítványod de mégsincs.

Vizsgaközponthoz bemész és megkérdezed. Ez viszonylag egyedi eset, hogy van jogosítványod de mégsincs.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!