Találatok a következő kifejezésre: Mit kell Ferihegyre (2 db)

Mit kell csinálni Ferihegyre történő megérkezés és a felszállás között? Mennyi idővel előtte kell odaérni?

Most fogok el?ször repülni, és nem tudom, hogy hogy mennek a dolgok. Le tudná írni valaki részletesen,h mikor mit kell tenni?

Legjobb válasz: a jegyen vagy vissza igazoló pa´piron rajta van melyik terminál. 1. vagy 2. ha az egyes akkor fapados. ha kettes normál járat. mikor odaérsz akkor megkeresed a kijelzön a gépedet (a jegyen vagy vissza igazoláson rajta van a járat szám és pontos idö) ha megvan mellette ott van a Check-in ahoz a pulthoz mész ami oda van írva (néha külön veszik a nagy járatokon a busines és accomoni class-t de azt már megtalálod) ott oda adod a jegyed vagy az utleveled ( a fapadosnál csak az útlevél kell, vagy személyi) ekkor kiállíták neked a beszálló kártyát és a feladandó csomagjaidat elveszik amire egy zetlit nyomnak aminek a másikfelét a beszálló kártyádra. ezt örizd meg mert ha esetleg elveszik a csomagod ezzel reklamálhatsz. a kézi poggyász marad csak nálad ami nem lehet tul nagy, ha nem tudod hogy jó-e márat ott a pultnál megkérdezheted ez mehete kézinek. ha nem inkább egy zacskoba pakold át amit mindenképpen felvinnél és többit ad fel. a beszáló kártyán rajta van hogy melyik kapunál kell várakoznod ekkor átmész egy átvilágításon (innentöl legyen az utleveled/személyid és a beszálló kártyád a kezedben mert sok helyen kérhetik az átvizsgála´s elött után a felszálláskor, minden reptére más) mikor átvilágítottak (néhol a cipöt le kell venni, ne lepödj meg.)aztán személyazonosági vizsgálat valami hivatalos iratodat kell oda adni a "vámosnak". akkor megkeresed a kapudat (gate)(lehet csak elötte lesz utlevél vizsgálat) és várakozol a bezsállásig. ha fapados akkor 2 busz lesz (néhol kapsz a jegyre egy sorszámot ami azt jelenti hogy melyik buszre kerülhetsz pl. 23. akkor az elsö busszal) a beszálláskor kérik a a bezsálló kártyát meg egy személyazonsítot is. ekkor felszállsz a buszra, oda érsz a repcsihez és ´felmászol a lépcsön és oda ülsz ahova akarsz. ha rendes járat akkor a beszálláskor általában egy folyasón mész be a géppben ha sokan vannak akkor a gyerekesek és tolószékeseket kérik elöre, aztán besétélsz a gépbe ahol a jegyen rajta van a helyszámod (betü + szám) ha nem találod megkérdezed a sztyuit és segít. geépen semmi nem lehet az öledben, vagy felrakod, vagy az ülés alá. (na jó a kis tatyómat nem szokták felrakatni) kiszoktam venni újságot vagy könyvet mert elég uncsi a felszállásig, meg ideges is vagyok kicsit mindig. minden járatnál elötte 1 órával kint kell lenni. de érdemes másféllel vagy ha nagy a gép akkor 2-vel. mert a rendes járaton helyjegyet kapsz és ha idöben ott vagy akkor kérheted ablakmellé, középre, elöre, hátra, barátoddal együtt, stb. ha meg fapados akkor meg hogy az elsö buszra szálljál mert jobb helyet találsz. (igaz azt hiszem nem minden reptéren megy külön a busz, valahol együtt indul el a kettö.)

a jegyen vagy vissza igazoló pa´piron rajta van melyik terminál. 1. vagy 2. ha az egyes akkor fapados. ha kettes normál járat. mikor odaérsz akkor megkeresed a kijelzön a gépedet (a jegyen vagy vissza igazoláson rajta van a járat szám és pontos idö) ha megvan mellette ott van a Check-in ahoz a pulthoz mész ami oda van írva (néha külön veszik a nagy járatokon a busines és accomoni class-t de azt már megtalálod) ott oda adod a jegyed vagy az utleveled ( a fapadosnál csak az útlevél kell, vagy személyi) ekkor kiállíták neked a beszálló kártyát és a feladandó csomagjaidat elveszik amire egy zetlit nyomnak aminek a másikfelét a beszálló kártyádra. ezt örizd meg mert ha esetleg elveszik a csomagod ezzel reklamálhatsz. a kézi poggyász marad csak nálad ami nem lehet tul nagy, ha nem tudod hogy jó-e márat ott a pultnál megkérdezheted ez mehete kézinek. ha nem inkább egy zacskoba pakold át amit mindenképpen felvinnél és többit ad fel. a beszáló kártyán rajta van hogy melyik kapunál kell várakoznod ekkor átmész egy átvilágításon (innentöl legyen az utleveled/személyid és a beszálló kártyád a kezedben mert sok helyen kérhetik az átvizsgála´s elött után a felszálláskor, minden reptére más) mikor átvilágítottak (néhol a cipöt le kell venni, ne lepödj meg.)aztán személyazonosági vizsgálat valami hivatalos iratodat kell oda adni a "vámosnak". akkor megkeresed a kapudat (gate)(lehet csak elötte lesz utlevél vizsgálat) és várakozol a bezsállásig. ha fapados akkor 2 busz lesz (néhol kapsz a jegyre egy sorszámot ami azt jelenti hogy melyik buszre kerülhetsz pl. 23. akkor az elsö busszal) a beszálláskor kérik a a bezsálló kártyát meg egy személyazonsítot is. ekkor felszállsz a buszra, oda érsz a repcsihez és ´felmászol a lépcsön és oda ülsz ahova akarsz. ha rendes járat akkor a beszálláskor általában egy folyasón mész be a géppben ha sokan vannak akkor a gyerekesek és tolószékeseket kérik elöre, aztán besétélsz a gépbe ahol a jegyen rajta van a helyszámod (betü + szám) ha nem találod megkérdezed a sztyuit és segít. geépen semmi nem lehet az öledben, vagy felrakod, vagy az ülés alá. (na jó a kis tatyómat nem szokták felrakatni) kiszoktam venni újságot vagy könyvet mert elég uncsi a felszállásig, meg ideges is vagyok kicsit mindig. minden járatnál elötte 1 órával kint kell lenni. de érdemes másféllel vagy ha nagy a gép akkor 2-vel. mert a rendes járaton helyjegyet kapsz és ha idöben ott vagy akkor kérheted ablakmellé, középre, elöre, hátra, barátoddal együtt, stb. ha meg fapados akkor meg hogy az elsö buszra szálljál mert jobb helyet találsz. (igaz azt hiszem nem minden reptéren megy külön a busz, valahol együtt indul el a kettö.)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Sokat segítettek! Mi Görögországba megyünk, ibusznál foglaltunk egy komplett utazást, repjegy is benne volt. Szerintetek milyen géppel megyünk? Lesz majd meghatározott helyünk?

Marosvásárhelyről fogok repülni Budapestre, valaki leírná nekem, hogy mit kell tennem attól a ponttól, hogy belépek a repülőtér ajtaján, addig, hogy kilépek a ferihegyi reptérről?

Mit kell kezdenem az e-jeggyel? Hogyan találom meg a feladott poggyászaimat? Laptopot felvihetek a kézi poggyászomban? Nyugtassatok meg, még sosem repültem :)

Legjobb válasz: Belépsz a repülõtérre, ott nagy monitorokra ki lesz írva, hogy hányas pultnál melyik járat check in-je van! Megkeresed a tiédet, oda mész, szépen türelmesen sorba állsz, ott ellenõrzik az útleveled/személyid és megkapod a beszállókártyád. Elveszik a feladandó poggyászodat is. Utána átmész a fémdetektoros kapun (övet levetetik veled), átvilágítják a kézipoggyászod, utána már semmi dolgod csak várakozni. Az elektromos kütyüket én kézipoggyászba raktam, lap top-ot pláne! Aztán befogják mondani, persze ki is írják, hogy melyik kapunál lesz beszállás. Ott lesz szükséged a beszálló kártyádra, és az útleveledre/személyidre ismét, aztán már repülsz is. Egyáltalán nem nehéz, csak kövesd az utasításokat, feliratokat. Gondolj arra, hogy ha én tavaly 18 évesen megtudtam csinálni egyedül, akkor te is biztos megtudod :D Kellemes utat, és feledhetetlen élményt kívánok! :)

Belépsz a repülõtérre, ott nagy monitorokra ki lesz írva, hogy hányas pultnál melyik járat check in-je van! Megkeresed a tiédet, oda mész, szépen türelmesen sorba állsz, ott ellenõrzik az útleveled/személyid és megkapod a beszállókártyád. Elveszik a feladandó poggyászodat is. Utána átmész a fémdetektoros kapun (övet levetetik veled), átvilágítják a kézipoggyászod, utána már semmi dolgod csak várakozni. Az elektromos kütyüket én kézipoggyászba raktam, lap top-ot pláne! Aztán befogják mondani, persze ki is írják, hogy melyik kapunál lesz beszállás. Ott lesz szükséged a beszálló kártyádra, és az útleveledre/személyidre ismét, aztán már repülsz is. Egyáltalán nem nehéz, csak kövesd az utasításokat, feliratokat. Gondolj arra, hogy ha én tavaly 18 évesen megtudtam csinálni egyedül, akkor te is biztos megtudod :D Kellemes utat, és feledhetetlen élményt kívánok! :)
minimum egy oraval a felszallas elott legyel ott
Még annyit, ha van feladandó poggyászod, és annak nem vettél korábban jegyet, akkor azt érdemes megtenned.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! :D
A kérdező hozzászólása: A Malév gépén fogok utazni, a honlapon azt írja, hogy 23 kg-ig ingyenes a csomag, így is kell jegyet vennem? :-s
hülyeség, , nem kell vegyél külön jegyet....én is most utaztam..és igen 23kg-ig ingyenes.....


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!