Találatok a következő kifejezésre: Mit kell írni (804 db)

Mit kell írni novella elemzésnél a bevezető és a befejezésbe?

A tárgyalás részét azt vágom, hogy mit kell beleírni csak h az elejére és a végére mit kell vagy mit érdemes bele írni? életrajzot?

Legjobb válasz: Nekünk mindig azt mondta a tanár, hogy funkció nélküli életrajzot nem szabad írni. Másrészt olyan novellát szoktak bedobni, akinek a szerzõjét még hírbõl sem biztos, hogy ismerjük, nemhogy az életrajzát tudjuk. Én bevezetésként a novelláról szoktam írni. Mi a novella, mikor alakult ki, kinek a nevéhez fûzõdik. Ha magyar írótól van novella, akkor arról is írok, hogy a magyar irodalomban mikor jelent meg és kik a nagy novellisták. Így lesz egy átvezetõ mondatom a tárgyalásba, ahol kitérek az adott szerzõre. A befejezésben összegzem, hogy milyen a novella, mi a mondanivalója, esetleg beleszövöm, hogy számomra mi a mondanivalója.

Nekünk mindig azt mondta a tanár, hogy funkció nélküli életrajzot nem szabad írni. Másrészt olyan novellát szoktak bedobni, akinek a szerzõjét még hírbõl sem biztos, hogy ismerjük, nemhogy az életrajzát tudjuk. Én bevezetésként a novelláról szoktam írni. Mi a novella, mikor alakult ki, kinek a nevéhez fûzõdik. Ha magyar írótól van novella, akkor arról is írok, hogy a magyar irodalomban mikor jelent meg és kik a nagy novellisták. Így lesz egy átvezetõ mondatom a tárgyalásba, ahol kitérek az adott szerzõre. A befejezésben összegzem, hogy milyen a novella, mi a mondanivalója, esetleg beleszövöm, hogy számomra mi a mondanivalója.
A kérdező hozzászólása: rendben, köszi a segítséget :) ment a zöld kéz :)
én arra gondoltam hogy bevezetésbe beleírok egy kicsit a témáról általában.pl ha a novella témája a szerelem akkor arról néhány gondolatot.nem tudom jó-e befejezésnek meg a mû mondanivalója, összegzése, véleményem
Elsõ vagyok. Az is jó szerintem, amit a második írt, bár én ezt inkább a tárgyalás végén vagy a befejezésben írnám.
A kérdező hozzászólása: oké köszi a válaszokat :) holnap fogok érettségizni és még kicsit átnéztem a fogalmazást részt csak ebben nem voltam biztos h mit kell írni mert nálunk a tanár csak az érvelésrõl beszélt...

A yahoo.com-nal e-mailt szeretnek kuldeni de nem tudom hogyan kell kitolteni az ures sorokat, melyikhez mit kell irni, hogy eltudjam kuldeni? Legpontosabban azt szeretnem tudni, hogy mit kell irni a "to"-hoz, mit a "cc"-hez es mit a "subject"-hez!

Legjobb válasz: to: címzett cc: másolat, további címzettek hozzáadásának lehetõsége bcc: carbon copy vagy titkos másolat. Ha ide írod be õket, akkor nem látják egymást a címzettek. subject: tárgy

to: címzett cc: másolat, további címzettek hozzáadásának lehetõsége bcc: carbon copy vagy titkos másolat. Ha ide írod be õket, akkor nem látják egymást a címzettek. subject: tárgy
A kérdező hozzászólása: koszi szepen :)

Mit kell írni ebbe az angol levélbe?

http://www.kepfeltoltes.hu/view/120720/Scan0003_www.kepfelto..

Legjobb válasz: A kajaszállító, buliszervíz cégnek kell levelet írnod, hogy mire van szükséged, mi a terv, mit vársz tõlük. Pl. hogy hány fõ lesz, milyen helyiség, milyen dekorációt akarsz, milyen és mennyi kaját hozzanak, kell-e tányér, villa, stb.

A kajaszállító, buliszervíz cégnek kell levelet írnod, hogy mire van szükséged, mi a terv, mit vársz tõlük. Pl. hogy hány fõ lesz, milyen helyiség, milyen dekorációt akarsz, milyen és mennyi kaját hozzanak, kell-e tányér, villa, stb.
Csak végig kell olvasni a feladatot, minden benne van. :) )


Hogy kell használni a táblázatkezelő programot? Az első rubrikába mit kell irni? És a 2. -ba?

Legjobb válasz: Hát azt kell írni a rubrikákba, ami a kezelendõ táblázatodban van :) Pl. számokat. Vagy ha az a fejléc épp, akkor az adott oszlop vagy sor nevét. Milyen táblázatot szeretnél készíteni, mihez kell a táblázatkezelõ? És milyen programot használsz?

Hát azt kell írni a rubrikákba, ami a kezelendõ táblázatodban van :) Pl. számokat. Vagy ha az a fejléc épp, akkor az adott oszlop vagy sor nevét. Milyen táblázatot szeretnél készíteni, mihez kell a táblázatkezelõ? És milyen programot használsz?
A kérdező hozzászólása: Leltározáshoz szeretném használni.De nem tudom hogyan kezdjek hozzá.Most akkor az 1-sõ oszlopba a db-számot kell vagy a termék megnevezését írni.:s Gnumeric ez a neve a programnak amit használok .:s Ma bedobtak a mélyvizbe és nem tudom mit hogy kell csinálni.:s
Általában az elsõ sorokba szokták írni az oszlopok neveit, pl. megnevezés, következõ cellába darabszám... Lefele az oszlopokba pedig az értékeket, valahogy így: név. darab áru1 10 aru2 20 Persze mi nem tudjuk hogy pontosan mi a feladatod, nézz táblázatkezelõ videókat, leírásokat, teli velük az internet.
A kérdező hozzászólása: Ok köszi abszolúte ment a zöld kéz.

Gyes után mennék vissza dolgozni, mit kell írni a levélben a munkáltatónak?

Valami ilyesmit olvastam, hogy kérem a fizetés nélküli szabadságom megszüntetését stb. Van erre formanyomtatvány?

Legjobb válasz: Én is multinál dolgozom, már voltam bent, azt mondták, nem kell semmilyen levelet írnom, õk tudnak rólam, hogy mikor mennék vissza. De a biztonság kedvéért azért írnék is nekik, nehogy utána arra hivatkozva, hogy nem szóltam hivatalosan, ne adjanak munkát. A Gyes-t akkor is le kell mondani, ha a gyerek 3. éve után térek vissza a munkába, vagy akkor automatikusan megszûnik?

A kérdező hozzászólása: Én is multinál dolgozom, már voltam bent, azt mondták, nem kell semmilyen levelet írnom, õk tudnak rólam, hogy mikor mennék vissza. De a biztonság kedvéért azért írnék is nekik, nehogy utána arra hivatkozva, hogy nem szóltam hivatalosan, ne adjanak munkát. A Gyes-t akkor is le kell mondani, ha a gyerek 3. éve után térek vissza a munkába, vagy akkor automatikusan megszûnik?
A kérdező hozzászólása: Köszi!
Én nagy cégnél dolgozom, bementem személyesen megbeszélni a részleteket. Nekem nem kellett semmilyen papírt kitöltenem, mindent elintézett a munkaügy. A GYESt viszont én intéztem, le kellett mondanom azzal a nappal, amikortól hivatalosan elkezdtem kivenni a régi szabikat, állományba visszavett a cég. A MÁK honlapján van nyomtatvány, amit le tudsz tölteni. Szerintem elõször érdeklõdj a munkahelyeden, hogy lassan lejár a gyes, mit tudnak ajánlani, utána már a részleteket õk fogják mondani neked, hogy mikor mit intézz. Sok sikert!
3. év után automatikusan megszûnik, neked azzal nem kell semmit csinálnod.

0953-as adóbevallásnál ha először adózok, akkor a főlapon a C, D, E mezőket ki kell töltenem? És a vonalkód helyéhez mit kell írni? Ha magamnak csinálom, akkor az F-nél csak az első sort kell kitölteni?

Legjobb válasz: A C-n értelemszerûen (ha van részletezõlap, amit kitöltöttél, akkor oda be kell írni, hogy hány db-ot töltöttél ki; ha van visszaigényelhetõ adód és visszakéred, akkor azt beikszelni) A D-t, ha visszaigényelsz adót. E: ha cselekvõképtelen, vagy korlátozottan cselekvõképes vagy, akkor kell. F: ha magadnak töltöd ki, akkor csak a keltezés és aláírás. Vonalkód: az APEH tölti ki, oda te nem írhatsz. Amúgy pedig mindegy, hogy hanyadszor adózol, ugyanúgy kell kitölteni az elsõt is, mint a sokadikat.

A C-n értelemszerûen (ha van részletezõlap, amit kitöltöttél, akkor oda be kell írni, hogy hány db-ot töltöttél ki; ha van visszaigényelhetõ adód és visszakéred, akkor azt beikszelni) A D-t, ha visszaigényelsz adót. E: ha cselekvõképtelen, vagy korlátozottan cselekvõképes vagy, akkor kell. F: ha magadnak töltöd ki, akkor csak a keltezés és aláírás. Vonalkód: az APEH tölti ki, oda te nem írhatsz. Amúgy pedig mindegy, hogy hanyadszor adózol, ugyanúgy kell kitölteni az elsõt is, mint a sokadikat.

A felsorolt Országokhoz mit kell írni? Egy táblázatot kell készíteni, de nem tudom milyen példát kell írni.

Summer városállamok,Babiloni birodalom,Egyiptomi birodalom,Fönícia,Palesztína,Asszíria,Perzsia,India,Kína.Eze

Amikor vki felmond és írásban kell felmondani konkrétan mit kell írni? Vki 1 "vázlatot" írna?

Legjobb válasz: Annyi a lényeg hogy mintha kérvényt írnál hogy megfogalmazod hogy felszeretnél mondani és azt is hogy konkrétan mi okból és mikortól.

Annyi a lényeg hogy mintha kérvényt írnál hogy megfogalmazod hogy felszeretnél mondani és azt is hogy konkrétan mi okból és mikortól.

Előfizetős telefonom van (Eco díjcsomag), a T-mobile-lal kötöttem szerződést. Hogy lehet figyelni az egyenleget? Smst kell valahova küldenem? ÉS mit kell írnom az smsbe?

Id?nként figyelni szeretném az egyenlegemet. A havidíjam az fix, viszont jó lenne tudni mennyit beszéltem le.

Legjobb válasz: Ha itt is mûködik, akkor írd be hívásba, hogy *102# és ha minden igaz, akkor ki kell írnia, hogy mennyi van a telefonon.

Ha itt is mûködik, akkor írd be hívásba, hogy *102# és ha minden igaz, akkor ki kell írnia, hogy mennyi van a telefonon.
*102# csak dominóval mûködik. Elõfizetésesnél legegyszerûbb megoldás ha interneten a T honlapján követed az eseményeket.Itt a MyT-Mobile menüpontban a hívószámod és jelszavad megadásával pontosan követheted az egyenleged.És ez ingyenes is mert az SMS hívásforgalmi tájékoztató 160 Ft/alkalom lenne.
Jah, értem! :D

Számlázási címhez mit kell írni internetes rendeléskor? ( Fontos! )

Rendelni szeretnék valamit az interneten, de elakadtam a számlázási címnél. Se anyukám, se nővérem nem tudott segíteni, ezért ide jöttem segítségért. Nos, rendeléskor ugyebár elakadtam a számlázási címnél. Mit írjak a számlázási címhez? valaki tudna segíteni hogy hogy töltsem ki azt a részt? Létszíves? Köszönöm! Hali!

Legjobb válasz: Azt a címet kell írni, ahol az az ember/cég található, akinek a nevére kéred a számlát. Ha ez az ember is te vagy, akkor a számlázási cím is a te címed.

Azt a címet kell írni, ahol az az ember/cég található, akinek a nevére kéred a számlát. Ha ez az ember is te vagy, akkor a számlázási cím is a te címed.
A kérdező hozzászólása: Tudnál létszíves példát írni?:/
Ha magadnak rendeled a cuccot, és te fizeted, mert mondjuk egy karkötõt rendelsz az ebayrõl, akkor a szállítási cím a te címed és a számlázási cím is a te címed. De ha mondjuk te vagy a teszkó, és veszel egy széket a siófoki irodádba, akkor a szállítási cím siófok lesz, de a számlázási cím a teszkó budaörsi fõhadiszállása lesz, mert ott fizetik a számlákat.
A kérdező hozzászólása: és ha én magamnak akarok rendelni akkor pl. hogy töltsem ki a számlázási címet? Ez például jó lenne?: Az én nevem 6900 , Makó Kolozsvári utca 5.
Persze hogy jó.
A kérdező hozzászólása: értem. Köszi a gyors választ :)
A kérdező hozzászólása: és akkor csak annyit kell írni összesen számlázási címhez amit írtam példának? :D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!