Találatok a következő kifejezésre: Mit kell és elintézni, ha Törökországban (1 db)

Mit kell beszerezni és elintézni, ha Törökországban akarok tanulni egy fél évig?

Legjobb válasz: Az attól függ:) A legegyszerûbb ha Erasmussal mész, akkor õk mindenben informálnak. A legfontosabb a Meghívólevél, amiben a török oktatási intézmény igazolja, hogy ott fogsz tanulni. A nagykövetség ezen kívül csak az útleveledet fogja kérni. Jó ha kötsz biztosítást is, néhány biztosítónak van külön olcsóbb biztosítása ilyen esetre. A többit majd Törökországban kell intézni, a tartózkodási engedély két éve kb. 10ezer Ft és rengeteg utánajárás volt.

Az attól függ:) A legegyszerûbb ha Erasmussal mész, akkor õk mindenben informálnak. A legfontosabb a Meghívólevél, amiben a török oktatási intézmény igazolja, hogy ott fogsz tanulni. A nagykövetség ezen kívül csak az útleveledet fogja kérni. Jó ha kötsz biztosítást is, néhány biztosítónak van külön olcsóbb biztosítása ilyen esetre. A többit majd Törökországban kell intézni, a tartózkodási engedély két éve kb. 10ezer Ft és rengeteg utánajárás volt.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Utlevél kellene péntek estére megoldahó ez ha bemegyek a központi irodába? Milyen utcába van illetve mennyibe kerül?

5

A metin2-őbe ha sokat használunk egy kardot elromolhat?

kösz

4

Átlehet irni a repülőjegy adatait?

Lehetséges, hogy más személy menjen helyettem repül?vel ha már kiküldték a jegyet? vagyis átlehet iratni az adatokat?

2

A reptérre csak a Zóna Taxi mehet be? Ha a reptérre kell mennem őket kell igénybe vennem?

8

Egy bécsi kirándulójegy a MÁV-nál mekkora méretű?

Holnap szeretnék venni, de ha csak akkora mint egy sima menetjegy, akkor az a zsebemben is elfér, de ha mondjuk egy nagyobb lap, akkor annak már érdemes vinni szatyrot, vagy valamit. Azért kérdezem

6

A reptéren lehet venni visszazárható műanyag zacsit vagy nekem kell vennem valahol és már abba csomagolva vinni a folyadékokat? Ha nekem kell megvennem korábban, akkor hol lehet kapni? EasyJet

Feladható poggyászom nem lesz, tehát azt ne írjátok, hogy abba rakjam a fogkrémet pl.

5

Szabadkára akarok menni a piacra még a régi személyim van, de újfajta jogsim van azzal át lehet menni a határon?

1

Párizsba utazáshoz 1 hétre mekkora franciatudás kell?

Angolul fels?fokun tudok, franciául és akármilyen újlatin nyelven semennyit. Azt hallottam, hogy ott nagyon kevesen tudnak francián kívül más nyelveken és sértésnek veszik az angol beszédet.

6

Svájcban leszek Aupair. Milyen engedélyeket kel beszereznem a kiutazáshoz?

Felvettem egy svájci családdal a kapcsolatot és a hetekben fogok kiutazni hozzájuk, de mivel Svájc nem EU tagállam így csak 3 hónapig lehetek ott nyaralóként, ha jól tudom. Ha kötünk Aupair szerz?dést, akkor mennyi ideig tartózkodhatok kint?

7

Muszáj utasbitosítást kötni?

1-2 napra utazom Londonba repcsivel, csomag nélkül. Van európai egészségbiztosítási kártyám. Kell nekem még plusz biztosítás is?

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!