Találatok a következő kifejezésre: Mit kell és elintézni, ha (13 db)

Mit kell előre elintézni ha Írországba szeretnénk költözni a családommal? A gyerekek 2 és 5 évesek!

Legjobb válasz: "N.I.number card " Ez nem Írországban kell! Hanem UK-ben! Ne keverd össze UK-t Írországgal. Írország különálló ország, nem összetévesztendõ az UK-beli Észak-Írországgal.

"N.I.number card " Ez nem Írországban kell! Hanem UK-ben! Ne keverd össze UK-t Írországgal. Írország különálló ország, nem összetévesztendõ az UK-beli Észak-Írországgal.
Konkréten mire gondolsz? Ami a legfontosabb az a munkahely.Enélkül semmire sem mész. Ha van munkád, van albérleted. Ami papírok meg kellenek azt Magyarországról nem tudod elintézni -bankkártya -N.I.number card -lakcím

Mit kell beszerezni és elintézni, ha Törökországban akarok tanulni egy fél évig?

Legjobb válasz: Az attól függ:) A legegyszerûbb ha Erasmussal mész, akkor õk mindenben informálnak. A legfontosabb a Meghívólevél, amiben a török oktatási intézmény igazolja, hogy ott fogsz tanulni. A nagykövetség ezen kívül csak az útleveledet fogja kérni. Jó ha kötsz biztosítást is, néhány biztosítónak van külön olcsóbb biztosítása ilyen esetre. A többit majd Törökországban kell intézni, a tartózkodási engedély két éve kb. 10ezer Ft és rengeteg utánajárás volt.

Az attól függ:) A legegyszerûbb ha Erasmussal mész, akkor õk mindenben informálnak. A legfontosabb a Meghívólevél, amiben a török oktatási intézmény igazolja, hogy ott fogsz tanulni. A nagykövetség ezen kívül csak az útleveledet fogja kérni. Jó ha kötsz biztosítást is, néhány biztosítónak van külön olcsóbb biztosítása ilyen esetre. A többit majd Törökországban kell intézni, a tartózkodási engedély két éve kb. 10ezer Ft és rengeteg utánajárás volt.


Mit kell tennem ha letelik a gyesem? Miket kell elintéznem és hol?

Legjobb válasz: Szia. Munkanélküli hivatalban kell jelentkezned,ha elõtte nem volt munkahelyed.Ha volt,akkor oda menj be.

Szia. Munkanélküli hivatalban kell jelentkezned, ha elõtte nem volt munkahelyed.Ha volt, akkor oda menj be.

Ha én egy számítástechnikai boltot szeretnék nyitni, milyen papírok kellenek, és miket kell elintézzek hozzá, és ezeket az ügyeket hol kell elintézni?

Legjobb válasz: képesítés...1éni vállalkozói ezen belül minden utána már csak bizniszelni kell h tudj 1 helyet bérelni,majd eladhass....könyvelõ sem árt meg még sok sok minden

képesítés...1éni vállalkozói ezen belül minden utána már csak bizniszelni kell h tudj 1 helyet bérelni, majd eladhass....könyvelõ sem árt meg még sok sok minden
A kérdező hozzászólása: Letudnád nekem részletesen írni, hogy mi minden?

Hol tudok utánanézni hogy miket kell elintéznem külföldön és itthon ha szeretném kiszállítani a robogómat?

Itthon nagypapám nevét van a motor, én szeretném kint használni Hollandiában, legálisan.

Legjobb válasz: Tudtommal robogóval nem lehet legálisan külföldre menni. (Mivel nincs rajta rendszám, nincs forgalmija nem lehet beazonosítani.) Szóval ha keréken mész vagy furgon hátuljába akkor sem tudod legálisan kint használni, mert az "magyar robogó". (Persze ez akkor van így ha 50ccm alatti rendszám nélküli moci.) Ha meg kiköltöztetek és kint szeretnéd forgalomba helyezni akkor sztem egy adásvételi és számla kellene . Sztem

Tudtommal robogóval nem lehet legálisan külföldre menni. (Mivel nincs rajta rendszám, nincs forgalmija nem lehet beazonosítani.) Szóval ha keréken mész vagy furgon hátuljába akkor sem tudod legálisan kint használni, mert az "magyar robogó". (Persze ez akkor van így ha 50ccm alatti rendszám nélküli moci.) Ha meg kiköltöztetek és kint szeretnéd forgalomba helyezni akkor sztem egy adásvételi és számla kellene . Sztem
A kérdező hozzászólása: Igen, kiköltöztem és ott szeretném használni. De lehet jobban megéri már akkor kint venni :D Mindenképpen autóval szállítanánk ki. Tehát esélyes hogy egy adás-vételi elég meg a számla?
közös a gyerkõc, azaz az élettársad az édesapja?
A kérdező hozzászólása: Nem, a gyermek apjától elváltam.

Mit kell feltétlenül kiváltani, elintézni, magammal vinni ha 3 hónapig külföldre megyek dolgozni és nem jöhetek haza?

3 hónapra Ausztriába megyek a 3 éves kisfiammal együtt. Én ott fogok dolgozni.

Nyáron kimegyek a usa-be 3 hétre és ehez szeretném most elintézni a papírokat. Tudtommal nem kell vízum ha van új útlevelem, úgyhogy jövő héten csináltatok is egyet. Mi mást kell intézni ezzel kapcsolatban?

Esetleg a polgármesteri hivatalban ahova megyek fel tudnak engem világosítani mindenr?l ezzel kapcsolatban?

Legjobb válasz: ESTA regisztrálni kell az esta.cbp.dhs.gov-on elektronikusan és válaszolni kell a kérdésekre, állítsd magyarra és kövesd az utasításokat a regisztrációt utazás elõtt legkésõbb 72 órával kell megtenni bordó útlevél szükségeltetik 14 dollár az ára amit dombornyott bankkártyával kell fizetni ami nem kell, hogy a tiéd legyen ( lehet a szomszédé)

ESTA regisztrálni kell az esta.cbp.dhs.gov-on elektronikusan és válaszolni kell a kérdésekre, állítsd magyarra és kövesd az utasításokat a regisztrációt utazás elõtt legkésõbb 72 órával kell megtenni bordó útlevél szükségeltetik 14 dollár az ára amit dombornyott bankkártyával kell fizetni ami nem kell, hogy a tiéd legyen ( lehet a szomszédé)
Esta feltétlenül kell.. Sõt a hely is ahol majd lakni fogsz, nem elég egy címet bemondani Hotel foglalási papírok, vagy ismerõs akkor egy meghatalmazás.. + egy frankó biztosítás mert a csomagokat nem kímélik :)
A kérdező hozzászólása: rendben köszi szépen!
A kérdező hozzászólása: ugh az a csomagos dolog az gáz mert viszek pár törékeny cuccot. Egyébként akkor a laptop táska laptoppal már kiteszi azt az egy poggyászt amit felvihetek a repülõre vagy amellett lehet még 1 normásil is? rokonnál fogok lenni, szóval akkor kell hogy õ írjon nekem egy levelet amiben meghatalmaz arra hogy ott legyek?
Kedves kérdezõ, tényleg kellett meghatalmazást is írnia az ismerõsödnek, akinél tartózkodtál?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!