Találatok a következő kifejezésre: Mit kell és elintézni, (44 db)

A kézápoló és műköröm építő szakmával meglehet élni Olaszországban? Mennyibe kerülnek ott az albérletek? A letelepedési engedélyhez mik kellenek és hogyan lehet azt elintézni? Hasznos információkat nagyon szívesen várok Olaszországról!

Legjobb válasz: nem. olaszországban kozmetikusi végzettség kell, hogy körmözhess. Az itthoni is jó. De ha csak körmös vagy, akkor nem tudsz elmenni hivatalosan dolgozni. Az albérlet drága, több száz euro.

nem. olaszországban kozmetikusi végzettség kell, hogy körmözhess. Az itthoni is jó. De ha csak körmös vagy, akkor nem tudsz elmenni hivatalosan dolgozni. Az albérlet drága, több száz euro.
A kérdező hozzászólása: De miért nem? ezt nem értem! Amúgy te kint élsz?
Azért, mert ott ez a törvény. Nem ott élek, de több kolléga dolgozik kint, és ismerem a viszonyokat.
A kérdező hozzászólása: értem, akkor milyen munka a megfelelõ amivel meg is lehet élni? a kollégáid mivel foglalkoznak kint (ha nem titok)?

Mit kell előre elintézni ha Írországba szeretnénk költözni a családommal? A gyerekek 2 és 5 évesek!

Legjobb válasz: "N.I.number card " Ez nem Írországban kell! Hanem UK-ben! Ne keverd össze UK-t Írországgal. Írország különálló ország, nem összetévesztendõ az UK-beli Észak-Írországgal.

"N.I.number card " Ez nem Írországban kell! Hanem UK-ben! Ne keverd össze UK-t Írországgal. Írország különálló ország, nem összetévesztendõ az UK-beli Észak-Írországgal.
Konkréten mire gondolsz? Ami a legfontosabb az a munkahely.Enélkül semmire sem mész. Ha van munkád, van albérleted. Ami papírok meg kellenek azt Magyarországról nem tudod elintézni -bankkártya -N.I.number card -lakcím


Szeretnék alapítani egy állat-menhelyet. Segítséget kérnék, hogy miket kell elintézni, és hogy mik ennek a feltételei?

Tényleg komolyan gondolom, tehát csak értelmes válaszokat kérnék

Legjobb válasz: Ez egy szép gondolat. Jó hogy valaki törõdik még az állatok jogaival. Nem a kérdéshez szól tehát irnom kell valami olyan ami ide tartozik. Szval: sok-sok papirt kell elintézni, ketreceket, kifutókat és orvosi ezközöket meg ilyen orvosi cuccokat kell beszerezni. Ja és egy jó helyet.

Ez egy szép gondolat. Jó hogy valaki törõdik még az állatok jogaival. Nem a kérdéshez szól tehát irnom kell valami olyan ami ide tartozik. Szval: sok-sok papirt kell elintézni, ketreceket, kifutókat és orvosi ezközöket meg ilyen orvosi cuccokat kell beszerezni. Ja és egy jó helyet.
Szerintem, mielõtt nagyon beleásod magad a témába, menj el az adott Önkormányzathoz (ahol létre szeretnéd hozni a menhelyet) és kérdezd meg, adnak-e ki egyáltalán engedélyt a mûködéshez. Mutasd be, hogy hol szeretnéd létrehozni. Mi lenne a maximális állománynagyság, amit be szeretnél fogadni, és hogy oldod meg, hogy ne zavarjanak senkit a környéken. Beszélj a környéken egy állatorvossal, aki maximálisan támogat majd ebben. Mert állatorvos nélkül nem lehet belevágni egy ekkora volumenû dologba. Szerintem ÁNTSZ engedélyre is szükség van (ez csak tipp), de szerintem az Önkormányzatnál már tudnak ebben segíteni. Fontos, hogy be kell mutatnod, mibõl fogod szponzorálni az építkezést (kennelek, házak, fûtött épületek, egészségügyi-, személyzeti helységek, különbözõ tárolók, hûtõegységek, szennyvízelvezetés, stb.) és a mûködés anyagi biztosítását is be kell majd tudnod bizonyítani. Tehát egy üzleti terv sem baj, ha a kezedben van, bár non profit szervezetrõl van szó. Kezdetben ennyi jutott eszembe. Egyébként ha minden adott és tényleg fel vagy készülve (mind szakmai tudásban, mind anyagiakban, és lelkiekben is) akkor sok szerencsét kívánok a dologhoz. Remélem mûködõképes ötlet.
ez engem is érdekelne, helyileg merre? egyszerübb ha nem egyedül esel neki, összekell toborozni egy kis csapatot
A kérdező hozzászólása: 10:12: Köszi a tippeket, de közben kiderült hogy ahhol én lakom (Esztergom) van már egy kutyamenhely. Tehát elég bizonytalan. Amúgy nem hiszem hogy a közeljövõben meg fog valósulni, mert én még tanulok. 11:13: majd még megbeszéljük. UI.: Ez nem lefutott ügy. Addig fogok harcolni, amíg valaki észreveszi hogy az állatoknak is van joguk élni!

Hol és hogyan tudom elintézni? Mi kell hozzá?

Az erste-s azon belül postabankos bankkártyámon jelenleg nincs limit. (nem tudok lemenni úgy mond mínuszba)Szeretnék egy 50ezres limitet.

Legjobb válasz: Na most a kártya limitnek (minden kártyán van limit) és hogy mínuszba tudsz e menni, nincs köze egymáshoz, két teljesen különbözõ dolog. Ha mínuszba szeretnél menni, akkor hitelkeretet kell intézned. Természetesen a bankodban kell elintézni, majd õk elmondják milyen feltételekkel kaphatsz.

Na most a kártya limitnek (minden kártyán van limit) és hogy mínuszba tudsz e menni, nincs köze egymáshoz, két teljesen különbözõ dolog. Ha mínuszba szeretnél menni, akkor hitelkeretet kell intézned. Természetesen a bankodban kell elintézni, majd õk elmondják milyen feltételekkel kaphatsz.

Mit kell ahhoz pontosan elinteznem h amerikai allampolgar legyek es egyaltalan lehetseges-e ez? Esetleg valakinek valamifele tapasztalata volt mar hasonlo dolgokban? Elore is koszonom a valaszokat.

Legjobb válasz: Ezt nem lehet csak így "elintézni". Nézz utána, mielõtt ilyen butaságokat kérdezel, ezen a fórumon is már ezer kérdés foglalkozott ezzel, és az internet is tele van a zöldkártya-igénylés feltételeivel. (És ne is állampolgárságot nézz, hanem zöldkártyát!!)

Ezt nem lehet csak így "elintézni". Nézz utána, mielõtt ilyen butaságokat kérdezel, ezen a fórumon is már ezer kérdés foglalkozott ezzel, és az internet is tele van a zöldkártya-igénylés feltételeivel. (És ne is állampolgárságot nézz, hanem zöldkártyát!!)
En most intezem az allampolgarsagomat. Kell az N-400 nyomtatvany. A uscis oldalarol le lehet tolteni. Tovabba a zoldkartya masolata es ket fenykep. Ja es 680 dollar. Aztan ezt bekuldod a megfelelo cimre es majd behivnak vizsgara. Ha sikerul a vizsga, allampolgar leszel. Nem bonyolult, sok sikert!

Az én esetemben mi/mik fognak nekem járni? Miket kell szülés előtt elintézni, és miket a szülést követően.

Munkanélkülir?l fogok menni szülni. December 31-ig volt egyhuzamban 4 év munkaviszonyom, de már az évre nem hosszabbítottak szerz?dést. Így is jár nekem a Gyed? És miket vehetek igénybe?Mikor és hogyan kell igényelnem?

Legjobb válasz: Szia! A kérdés az, hogy a "munkanélküli" mit takar? Álláskeresési járadék idejébe vagy már az álláskeresési segélybe fogsz szülni? Ha a járadékba, akkor azt kell tenned, hogy szünetelteted a járadékot, megigényled a tgyást az oep-tõl (összege a járadék alapjául szolgáló jövedelem 70%-a). Ez 168 napig jár, utána vissza kell menned járadékra, majd pár nap után megint szüneteltetni kell és igényelni a gyed-et (szintén oep, szintén a járadék alapjául szolgáló jövedelem 70%-a, max. a mindenkori minimálbér kétszeresének a 70%-a). Ha a segélybe akkor az van, hogy sajnos az állami szervek által kiadott tájékoztató füzetek eltérõen fogalmaznak: egyik szerint nem jár semmi, más szerint jár. És sajnos még az is ott van, hogy ahány ügyintézõhöz mész, annyi választ fogsz kapni :( Egyedül a tgyást lehet szülés elõtt 28 nappal igényelni, menete az, amit már leírtam.

Szia! A kérdés az, hogy a "munkanélküli" mit takar? Álláskeresési járadék idejébe vagy már az álláskeresési segélybe fogsz szülni? Ha a járadékba, akkor azt kell tenned, hogy szünetelteted a járadékot, megigényled a tgyást az oep-tõl (összege a járadék alapjául szolgáló jövedelem 70%-a). Ez 168 napig jár, utána vissza kell menned járadékra, majd pár nap után megint szüneteltetni kell és igényelni a gyed-et (szintén oep, szintén a járadék alapjául szolgáló jövedelem 70%-a, max. a mindenkori minimálbér kétszeresének a 70%-a). Ha a segélybe akkor az van, hogy sajnos az állami szervek által kiadott tájékoztató füzetek eltérõen fogalmaznak: egyik szerint nem jár semmi, más szerint jár. És sajnos még az is ott van, hogy ahány ügyintézõhöz mész, annyi választ fogsz kapni :( Egyedül a tgyást lehet szülés elõtt 28 nappal igényelni, menete az, amit már leírtam.
A kérdező hozzászólása: Az álláskeresési járadék idõtartamát a ledolgozott idõ után számolják? Mert én 4 év után kaptam 270nap körül. Gondolom ezután menne át csak segélybe, nem? Vagy hogy is van ez?
A kérdező hozzászólása: Megnéztem a papíromat, úgy írja, hogy álláskeresési járadékot állapítanak meg 02.01-tõl és 91 napig magasabb összeg, aztán még 179 napig kevesebb. Akkor ezek szerint járadékról megyek szülni július végén, nem?
Akkor sima minden. Járadékról egyértelmûen lehet tgyásra, gyedre menni. Csak arra kell figyelni, amit az elsõ válaszomban is írtam: a tgyásról menj vissza járadékra, majd pár nap után szüneteltesd újra és igényeld a gyed-et. Ha nem így teszel, hanem a tgyásról igényled a gyed-et, EL FOGJÁK UTASÍTANI! Olvasd el alaposan az oep honlapjáról: http://www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/LAKOSSAG/OEPHULAK_EBE.. Választás egyes ellátások közt/a választás napjának meghatározása c. részt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget!Minden jót!

4 hét múlva költözök Angliába és ezzel kapcsolatban lennének kérdéseim. Tuti munkára megyek ki, már megvan a szerződésem, így nem kell keresnem azt. Mit tudok már itthonról elintézni, illetve mit kell azonnal, amikor kiérek?

Legjobb válasz: Ha tuti munkád van akkor elvileg megvannak a papírjaid is. Ugyanis N.I. number card nélkül nem vesznek fel sehová. Amit el kell intézned otthon. -OEP nyomtatványát kitölteni és kérvényezni a TB fizetés szüneteltetését. - ha van otthon bankszámlaszámod, és tudod hogy többé nem fogod használni, annak megszüntetését. (már csak az évi kártyadíj fizetése miatt is) de ha fogod használni akkor nem kell megszüntetni. Angliában amit el kell intézned. - N.I. number card igénylés - bankszámlanyitás

Ha tuti munkád van akkor elvileg megvannak a papírjaid is. Ugyanis N.I. number card nélkül nem vesznek fel sehová. Amit el kell intézned otthon. -OEP nyomtatványát kitölteni és kérvényezni a TB fizetés szüneteltetését. - ha van otthon bankszámlaszámod, és tudod hogy többé nem fogod használni, annak megszüntetését. (már csak az évi kártyadíj fizetése miatt is) de ha fogod használni akkor nem kell megszüntetni. Angliában amit el kell intézned. - N.I. number card igénylés - bankszámlanyitás
A kérdező hozzászólása: Mondjuk nincs NI számom, mert ráérek ott csinálni. Kvalifikált munkára megyek, így a cégnek ez nem fontos egybõl az angol cím, bankszámla, NI szám.
Én kint Angliában dolgozom munkaközvetítõ irodában és meglep hogy azt írod hogy kint a végnek nem fontos semmi írat, hogy nem fontos a lakcím, N.I. number card, bankszámla..Tudod azért lep meg mert itt kint a N.I. number card a TB-d. Nélküle dolgozni nem lehet mert nem tudnak sehogy sem regisztrálni enélkül.. De te tudod. Ha semmi sem fontos akkor mi a kérdés?? Akkor kijössz és a céged majd elmondja mit kell tenned, milyen papírokat várnak el.
Ezen a számon: 0845 600 0643 munkaidõben tudsz idõpont egyeztetni NI szám igénylõ interjúhoz. Kell vinni személyigazoló okmányt, ha van címigazoló okmány akkor azt, esetleges munkaszerzõdést vagy fizetési cetlit, (amikor már kapsz fizut). NI számról bõvebben olvashatsz itt: http://www.evabookkeeping.eu/tarsadalombiztositas.html
" Ugyanis N.I. number card nélkül nem vesznek fel sehová. " Ez nem igaz! Sok cég elvárja, de törvényileg nem kötelezõ az NI szám a munkába álláshoz! A legtöbb cégnek már az is elég, ha NI interjú idõpontod megvan, konkrét NI szám nem kell sok esetben.
A kérdező hozzászólása: Mondjuk felvettek ezek nélkül, mivel tisztában vannak vele, hogy Magyarországon lakom még. Szerzõdést küldték postán aláírva. Persze nemzetközi vállalatról van szó, nem az egyik étteremrõl, mosogatónak (nem sértésbõl mondom). Igazából az érdekelne, hogy valamit el lehet-e intézni itthonról, nem csak ott rohangálva munka mellett.
"Mondjuk felvettek ezek nélkül, mivel tisztában vannak vele, hogy Magyarországon lakom még. Szerzõdést küldték postán aláírva. Persze nemzetközi vállalatról van szó, nem az egyik étteremrõl, mosogatónak (nem sértésbõl mondom). Igazából az érdekelne, hogy valamit el lehet-e intézni itthonról, nem csak ott rohangálva munka mellett." Elõször is gratulálok a munkához! Másodszor pedig itthonról nem tudsz sok mindent elintézni, sajnos. Sem bankszámlát, sem az NI számot nem tudod otthonról megigényelni, mivel az NI számra való idõpont kérést legkorábban az országba érkezést követõ 24 óra múlva lehetséges.
OK, sok mindent elmondtak már az elõttem szólók. Valóban szükséged lesz NI számra (kártya már nincs) és bankszámlára. Lehet, hogy a cég elküldte a szerzõdést és tudomásul vette, hogy még Magyarországon laksz, de amint munkába állsz, az angol szabályok lesznek érvényesek. Bankszámlához valóban oda kell menned. Elvileg el lehet indítani a számlanyitást interneten keresztül minden banknál, de ez a valóságban nem mûködik jól és nem is szükséges. Amikor ott vagy, bemész valamelyik szimpi bank fiókjába és megnyitod a számlát. Privát számlanyitáshoz általában nem kell idõpont. Viszont kell majd valamilyen hivatalos levél, amivel tudod igazolni a lakcímedet. Enélkül csak a Lloyds nyit számlát (legalábbis 2011-ben nyitottak nekünk, ez lehet, hogy azóta változott). Ide csatlakozik a másik dolog, amit megtehetsz, hogy elkezded az NI szám igénylést még Magyarországról. Valóban elkezdhetsz nélküle dolgozni, de a szabály az, hogy a lehetõ leghamarabb szerezd meg a számot. Szóval felhívod azt a számot, amit már itt fent írtak. Nem lesz nagyon rövid beszélgetés, készülj fel. Megkérdik majd, hogy Angliában vagy-e már. Mondd, hogy igen, tegnapelõtt érkeztél. Nem ellenõrzik, csak az emberkének, akivel beszélsz, ott van a képernyõn, hogy ezt kell kérdezni és ha 'nem' a válasz, akkor elküld, hogy majd akkor telefonálj újra, amikor már ott vagy. Szóval, ezen túl vagytok, még megkérdi, hogy milyen állampolgár vagy, dolgozol-e már, mi a lakcímed, stb. A lakcím azért fontos, mert az ehhez legközelebbi Jobcentre irodába adnak majd idõpontot (ha sikerül), másrészt ide küldenek neked egy értesítõ levelet a címmel és idõponttal. Ezt a levelet aztán már viheted a bankba, mert ez fullos lakcím igazolás! Az idõpontot te is kérheted! Ha már tudod, hogy mikor érkezel, akkor mondd meg a telefonos embernek, hogy az azt követõ napon szeretnél menni. Ha ez idõben túl messze van még, akkor lehet, hogy még nem fog tudni akkorra idõpontot adni, akkor pár nap múlva újra meg kell próbálni. Összefoglalva, indítsd el az NI szám igénylést idõben, amikor meg már kiérkeztél, nyiss bankszámlát minél elõbb, a többit a cégnél elmondják. Ha ezeken kívül konkrét kérdésed is van, kérdezz nyugodtan.

Szülés után miket kell elintézni, milyen papírokat kell kikérni és honnan?

Legjobb válasz: a gyed,tgyás,ha jár,ha nem akkor a gyest.a családit,az egyszeri támogatást(államit és az önkormányzatit külön külön kell)-ezeket a mák-nál kell,és a te aláírásod kell hozzá.az adó kártyát ha akarod-apeh-nál,ezt apa is elrendezheti,a tb kártyát küldik.a babakötvényt nyitják neked automatikusan,csak esetleg lekérheted valamelyik bankhoz-ehhez kell a gyerek adókártyája is ezért érdemes megcsináltatni)ja meg persze a gyerek szül.a.kivonatát. remélem nem maradt ki semmi. 3 hetes babuci anyukája

a gyed, tgyás, ha jár, ha nem akkor a gyest.a családit, az egyszeri támogatást(államit és az önkormányzatit külön külön kell)-ezeket a mák-nál kell, és a te aláírásod kell hozzá.az adó kártyát ha akarod-apeh-nál, ezt apa is elrendezheti, a tb kártyát küldik.a babakötvényt nyitják neked automatikusan, csak esetleg lekérheted valamelyik bankhoz-ehhez kell a gyerek adókártyája is ezért érdemes megcsináltatni)ja meg persze a gyerek szül.a.kivonatát. remélem nem maradt ki semmi. 3 hetes babuci anyukája
A lakcímkártyát, a TB kártyát és a szül.akvi-t egybõl kiküldik. A CSP-t, az anyasági támogatást a MÁK-nál kell elintézni, ha a munkahelyed kifizetõhely, akkor a TGYS-t ott, ha nem kifizetõhely, akkor azt is a MÁK-nál kell intézni. Mi a TGYS kivételével mindent levélben küldtünk el, fénymásolatokat kellett csatolni. A babakötvényt a MÁK automatikusan megnyitotta, és az APEH is küldte az adókártyát. Már lehet személyi igazolványt is csináltatni a kicsinek, annak nem tudom a menetét, mert feleslegesnek tartottam, mert a meglévõ iratokkal is el lehet intézni mindent

Az apasági nyilatkozatot hol kell elintéznünk? Melyik városba kell mennünk, és milyen hivatalba? Honnan kell kérni igazolást hogy hajadon vagyok, mi kell hozzá? Nem voltam még házas.

Pesten lakunk albérletben,és nem vagyunk bejelentve. A párom és én is borsodiak vagyunk,de más városból.

Legjobb válasz: Pesten is kérheted, csak ott kell hajadonságit is kérni, mert nem a kerületben laksz. Elõször intézd a hajadonságit, mert az kis idõ, amíg lekérik az állandó lakóhelyed szerinti jegyzõtõl és utána mehettek apukával az anyakönyvvezetõhöz apaságit tenni. Legegyszerûbb, ha abban a kerületben intézed, ahol a baba születni fog.

Pesten is kérheted, csak ott kell hajadonságit is kérni, mert nem a kerületben laksz. Elõször intézd a hajadonságit, mert az kis idõ, amíg lekérik az állandó lakóhelyed szerinti jegyzõtõl és utána mehettek apukával az anyakönyvvezetõhöz apaságit tenni. Legegyszerûbb, ha abban a kerületben intézed, ahol a baba születni fog.
Az önkormányzatnál, anyakönyvi hivatalnál, vagy gyámhivatalnál kell intézni. Kérdezd meg a védõnõdet, hogy ott meg lehet-e csináltatni valahol így, hogy nem vagytok bejelentve. Bár szerintem rizikós, lehet, hogy haza kell jönnötök. Akkor pedig a te állandó lakhelyeden keressétek fel az illetékest, elõtte kérdezzetek rá telefonon, hogy mikor van ügyfélfogadás. Az anya állandó lakhelye szerint illetékes anyakönyvi hivatalnál kell kérni a hajadonigazolást, semmi sem kell hozzá, csak a személyi, lakcímkártya. Azért az állandó lakcím kell, mert oda fogják anyakönyvezni a kicsit is, sajnos. Mi is borsodiak vagyunk, nem abban a városban lakunk, ahol az állandó lakcímem van, de a kicsit mégis oda jegyezték be, hiába van a tartózkodási helyem máshol és az is szerepel a lakcímkártyán. Sajnos ahol most lakunk, ide nem tudtam bejelentkezni állandóra, ahol pedig az én állandóm van, ott apám lakik, akivel évek óta nem jó a viszonyunk, úgyhogy a postán kellett könyörögnöm, hogy ha oda küldik a kicsinek a tajkártyáját és az adókártyáját, akkor irányítsák át hozzám.
Elsõ vagyok, biztosan megcsinálják Pesten is, nekem Gyöngyös volt az állandó lakcímem, mégis megcsinálták itt, de igaza volt a másodiknak, ettõl függetlenül a kicsit az állandó lakcímedre fogják bejelenteni, automatikusan. Én ezért jelentkeztem át Pestre állandóra, mert mindent ott kell majd intézni, illetve bármi van oda kell menni ügyintézni:( Nem tudjátok elintézni, hogy állandó lakcímed az legyen ahol életvitelszerûen laktok?
A kérdező hozzászólása: A fõbérlõ nem akart soha bejelenteni állandóra, pedig már több mint 2éve itt lakunk. Nemsokára úgy is költöznénk nagyobba a baba miatt. Akkor a baba hivatalosan az én városomban fog lakni?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségeteket, még a védõnõtõl rákérdezek. Nem gondoltam hogy ez ilyen komplikált.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!