Találatok a következő kifejezésre: Mit kell, elintéznem (104 db)

Szeretnék alapítani egy állat-menhelyet. Segítséget kérnék, hogy miket kell elintézni, és hogy mik ennek a feltételei?

Tényleg komolyan gondolom, tehát csak értelmes válaszokat kérnék

Legjobb válasz: Ez egy szép gondolat. Jó hogy valaki törõdik még az állatok jogaival. Nem a kérdéshez szól tehát irnom kell valami olyan ami ide tartozik. Szval: sok-sok papirt kell elintézni, ketreceket, kifutókat és orvosi ezközöket meg ilyen orvosi cuccokat kell beszerezni. Ja és egy jó helyet.

Ez egy szép gondolat. Jó hogy valaki törõdik még az állatok jogaival. Nem a kérdéshez szól tehát irnom kell valami olyan ami ide tartozik. Szval: sok-sok papirt kell elintézni, ketreceket, kifutókat és orvosi ezközöket meg ilyen orvosi cuccokat kell beszerezni. Ja és egy jó helyet.
Szerintem, mielõtt nagyon beleásod magad a témába, menj el az adott Önkormányzathoz (ahol létre szeretnéd hozni a menhelyet) és kérdezd meg, adnak-e ki egyáltalán engedélyt a mûködéshez. Mutasd be, hogy hol szeretnéd létrehozni. Mi lenne a maximális állománynagyság, amit be szeretnél fogadni, és hogy oldod meg, hogy ne zavarjanak senkit a környéken. Beszélj a környéken egy állatorvossal, aki maximálisan támogat majd ebben. Mert állatorvos nélkül nem lehet belevágni egy ekkora volumenû dologba. Szerintem ÁNTSZ engedélyre is szükség van (ez csak tipp), de szerintem az Önkormányzatnál már tudnak ebben segíteni. Fontos, hogy be kell mutatnod, mibõl fogod szponzorálni az építkezést (kennelek, házak, fûtött épületek, egészségügyi-, személyzeti helységek, különbözõ tárolók, hûtõegységek, szennyvízelvezetés, stb.) és a mûködés anyagi biztosítását is be kell majd tudnod bizonyítani. Tehát egy üzleti terv sem baj, ha a kezedben van, bár non profit szervezetrõl van szó. Kezdetben ennyi jutott eszembe. Egyébként ha minden adott és tényleg fel vagy készülve (mind szakmai tudásban, mind anyagiakban, és lelkiekben is) akkor sok szerencsét kívánok a dologhoz. Remélem mûködõképes ötlet.
ez engem is érdekelne, helyileg merre? egyszerübb ha nem egyedül esel neki, összekell toborozni egy kis csapatot
A kérdező hozzászólása: 10:12: Köszi a tippeket, de közben kiderült hogy ahhol én lakom (Esztergom) van már egy kutyamenhely. Tehát elég bizonytalan. Amúgy nem hiszem hogy a közeljövõben meg fog valósulni, mert én még tanulok. 11:13: majd még megbeszéljük. UI.: Ez nem lefutott ügy. Addig fogok harcolni, amíg valaki észreveszi hogy az állatoknak is van joguk élni!

Aki Floridából akar Magyarországra utazni, miket kell elintéznie, illetve miket kell fizetnie (a repjegyen kívül), miből mennyit hozhat magával. Vagyis mit kell tudnia utazás előtt? 2 hetet maradna Magyarországon.

Florida, utazás, repülő, vízum, Magyarország

Legjobb válasz: ha amerikai állampolgár, akkor vizum kell bár ebben nem vagyok biztos. repülõjegyet foglaltatni kell idõben, mert hamar elfogy az adott idõpontra. folyadékokból ha jól tudom az usa-ban 115 ml a max, tudnia meg a nyelvet kell kicsit

ha amerikai állampolgár, akkor vizum kell bár ebben nem vagyok biztos. repülõjegyet foglaltatni kell idõben, mert hamar elfogy az adott idõpontra. folyadékokból ha jól tudom az usa-ban 115 ml a max, tudnia meg a nyelvet kell kicsit
A kérdező hozzászólása: köszi! más valaki, aki biztosabban tud állítani valamit? egy link is megteszi, én néztem már a külügyminisztérium oldalán is, de nem sok hasznos infót találtam!
elsõ vagyok, találtam egy linket, szerintem elég jól leirják a beutazás feltételeit, de a mennyit hozhat magával kérdést az amerikai ismerõsödnek kell tudni, hogy mit engednek neki fel amerikában a repülõre. lehet olyan hogy amerikában felengedik a gépre a dolgokat, de magyarországon elvámolják vagy forditva. http://www.mfa.gov.hu/NR/rdonlyres/FEA25E49-31C5-439C-9A55-3..
A repülõjegyen kívül semmit se kell intézzen, vízumra sincs szüksége. Amit hozhat, az az Európai Unió-ba behozható kvóta: 200 szál cigaretta, 2 liter tömény szesz és 4 liter bor. Azon kívül minden, ami a bõröndjébe belefér és nem fegyver vagy kábítószer.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszok! és ha le is telepedne Magyarországon? Mit kell intéznie(jogi dolgok)?
A kérdező hozzászólása: köszönöm! ez egy olyan infó, amit még nem tudtam :)

Hogyan kell Bt-t alapítani? Mivel jár? Miket kell elintézni?

Gondolkodom egy Bt-n, mert nincs Kft-hez 3 milla alapt?kénk. De hogyan m?ködik a dolog?

Legjobb válasz: Kft-hez már nem kell 3 milló, ha jól tudom 500.000 Ft-tal már lehet Kft.-t alapítani. Bt-nél asszem minimum 5 vagy 10ezer forint törzstõke kell. Ügyvédet kell keresni. Megcsinálja az alapító okiratokat. Közjegyzõhöz kell majd menni az aláírási címpéldány hitelesítéséhez, amibõl nem tudom pontosan de asszem kell vagy 3 db. A közjegyzõi árak eltérnek. Nekem utoljára 4000 Ft-ért csináltak 1-et. Az ügyvédi költség is ott van, ami megint ügyvéde válogatja de talán 50000 Ft körül megáll. Könyvelõt kell keresni, egy kezdõ Bt.-t kb. havi bruttó 15-20000-ért könyvelnek. Akkor van közzétételi díj, ami asszem kb. 10-15 ezerbe kerül. Most más nem jut eszembe, elég régen alapítottuk a Bt-t, de körülbelül jó árakat mondtam.

Kft-hez már nem kell 3 milló, ha jól tudom 500.000 Ft-tal már lehet Kft.-t alapítani. Bt-nél asszem minimum 5 vagy 10ezer forint törzstõke kell. Ügyvédet kell keresni. Megcsinálja az alapító okiratokat. Közjegyzõhöz kell majd menni az aláírási címpéldány hitelesítéséhez, amibõl nem tudom pontosan de asszem kell vagy 3 db. A közjegyzõi árak eltérnek. Nekem utoljára 4000 Ft-ért csináltak 1-et. Az ügyvédi költség is ott van, ami megint ügyvéde válogatja de talán 50000 Ft körül megáll. Könyvelõt kell keresni, egy kezdõ Bt.-t kb. havi bruttó 15-20000-ért könyvelnek. Akkor van közzétételi díj, ami asszem kb. 10-15 ezerbe kerül. Most más nem jut eszembe, elég régen alapítottuk a Bt-t, de körülbelül jó árakat mondtam.
KFT alapításához 500 000HUF törzstõke kell, ami a törvény szerint nem csorbítható. Tehát szeirntem nem mûködik a beteszem kiveszem játék, mert annak mindig rendelkezésre kell állnia, nem?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. Ha még lesz kérdésem megkereshetlek magán? Serry
Lehet igen. Akkor a cégben, nem kell magad után járulékot fizetni. Arra viszont figyelni kell, ha például cégben van bevételed és azt elköltöd magáncélra, akkor az hiányként jelentkezik a pénztárban. Szóval általában nem árt, ha van egy kis jövedelmed a cégben is. Erre egy jó megoldás az, ha te adod ki a cégednek azt a helyet, irodát, amiben dolgozol. Ekkor kell a legkevesebb járulékot fizetni és legális. Sok vállalkozó ha magáncélra költi a cég pénzét, akkor indul el számlát vásárolni, ami ugye illegális. Szóval ezen érdemes elgondolkodni, csak úgy leírtam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. A 3 milliót azért írtam, mert én úgy tudtam, hogy elég volt 2002-ig 1, 5 millió is, de jött az új kormány és ezt megváltoztatta, lehet, hogy nem 2002-ben csak 2005-ben 3 millióra. Na mindegy a lényeg, hogy alaposan át kell gondolni. Fõ állás mellett is lehet Bt-t, Kft-t csinálni, vagy most butaságot kérdeztem?
Még egy érdekesség: azt írtad hogy hárommillió kellett egy kft-megalapításához. Nos ez nem így van. Elég volt 1, 5 millió is. Mert alapításkor betetted az 750000-750000 Ft-ot, aztán másnap kivetted a bankszámláról. Aztán újra betetted :D És ez így van. És sokan ezt nem is tudják. Szóval egy Kft megalapításához elég 250.000 Ft...
Bt-t bármilyen gazdasági tevékenységre lehet alapítani. A TEÁOR kódokat kell megnézni és az ügyvéd segít, hogy az elképzeléshez melyek passzolnak. http://www.ksh.hu Amit ajánlok, hogy jó sok mindent tegyetek bele, akár olyat is, amivel most nem akartok foglalkozni (korlátlanul lehet), mert késõbbiekben jól jöhet, és nem kell külön megint ügyvédet fogadni, meg fizetni, ha esetleg más tevékenységbe fogtok bele.
Amúgy az ügyvédednek pontosan kell tudnia ezeket. Fontos hogy átbeszéld ezeket. Amúgy Kft-t érdemesebb alapítani, amint írtam asszem elég 500000 Ft. De ezt ne úgy képzeld hogy benn kell tartanod a cégben. Az alapítás után, ahogy ráhelyezted a bankszámlára (amit nyitni kötelezõ), utána szinte rögtön visszaveheted.
A kérdező hozzászólása: köszi. Mi ügyvédi költséggel nem kell számoljunk szerencsére, mert unokatestvérem az. A többi vele jár. S ki a kültag meg a beltag? Egyelõre nem néztem utána alapfogalmaknak sem. Hol lehet ennek utánanézni részletesen? S milyen tevékenységre érdemes Bt-t alapítani? Pl egészségügyi tanácsadásra?
Nem kell, mert elkölthetõ, a vállalkozás beüzemeltetéséhez. Vannak erre legális dolgok, hogy a cég pénztárából ez az összeg ne hiányozzon. Én sem szeretem a törvénytelen dolgokat. Ha tudok segítek.


Mit kell elintéznem ahhoz, hogy külföldről rendelhessek valamit?

Hallottam, hogy a bankban igényelni kell vmilyen speciális kártyát (kártyával szeretnék majd fizetni). De semmi pontosat nem tudok... El tudná valaki magyarázni, hogy hogy is m?ködik ez a dolog?

Legjobb válasz: Eh, én most szivtam meg az OTPnél :) Nyitottam euros szàmlàt, tudok neten fizetni? persze, ok, akkor kell, kàrtyàrol szo se volt akkor! Betettünk 70E, kompjegyet rendelnénk, nem megy, lemegyek, miért nem lehet?, nincs kàrtya, ok akkor adjanak 5000ft, de ahhoz 300E szàmlabetét kell min. jaaa, Màr csak 68E.t tudtam kivenni! Pfff! Végül is sima forint szàmlàrol fizettünk és még igy olcsobbra is jött ki, mert deviza eladàsiban vàltjàk! De hàt hirtelen nem is gondolkoztunk! :) Mivel mi az eurot 272ft.ért vettük, a deviza eladàsi àr akkor 268volt! :) Tanultunk belöle!

Eh, én most szivtam meg az OTPnél :) Nyitottam euros szàmlàt, tudok neten fizetni? persze, ok, akkor kell, kàrtyàrol szo se volt akkor! Betettünk 70E, kompjegyet rendelnénk, nem megy, lemegyek, miért nem lehet?, nincs kàrtya, ok akkor adjanak 5000ft, de ahhoz 300E szàmlabetét kell min. jaaa, Màr csak 68E.t tudtam kivenni! Pfff! Végül is sima forint szàmlàrol fizettünk és még igy olcsobbra is jött ki, mert deviza eladàsiban vàltjàk! De hàt hirtelen nem is gondolkoztunk! :) Mivel mi az eurot 272ft.ért vettük, a deviza eladàsi àr akkor 268volt! :) Tanultunk belöle!
Ez attól függ, hogy hol akarsz fizetni. Szerintem a dombornyomott kártyára gondolsz.
A kérdező hozzászólása: Igen, igen, arra. :) Akkor a visa kártya, ami apukámnak van, az jó hozzá? Nagyon nem vagyok képben ezzel kapcsolatban.:$ Egyébként egy angol oldalról szeretnék ruhát rendelni itthonra, azt írják, hogy szinte az összes fajta kártyát elfogadják.
De nézd meg, hogy szállítanak-e Magyarországra. Nagyon sok cég ugyanis ide nem szállít.
Ha nincs ráírva, hogy ELECTRONIC USE ONLY, és kidomborodnak rajt a betûk, akkor valószínüleg jó.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! Igen szállítanak, azt már megnéztem.:)

Mit kell tennem ha letelik a gyesem? Miket kell elintéznem és hol?

Legjobb válasz: Szia. Munkanélküli hivatalban kell jelentkezned,ha elõtte nem volt munkahelyed.Ha volt,akkor oda menj be.

Szia. Munkanélküli hivatalban kell jelentkezned, ha elõtte nem volt munkahelyed.Ha volt, akkor oda menj be.

Szlovák állampolgárként, mit kell elintéznem, ha kismotrot (simson s51/jawa mustang) akarok venni?

Ha neten keresek egyet, elmegyek szerz?dést írok (milyet kell? hogyan?), utána be kell jelentenem? kell biztosítás? kell adóznom? Ha kell és az el?z? tulaj eddig nem tette, akkor büntethetnek?

Legjobb válasz: adózni nem kell érte kötelezõ biztosítás az kell rá a magyar nyelvû adásvételit nem tudom hogy elfogadják e de mivel az M kategória nem nemzetközi ezért lehet hogy nem de nyomtass egy szlovák adásvételit és mond el az eladónak a szitut

adózni nem kell érte kötelezõ biztosítás az kell rá a magyar nyelvû adásvételit nem tudom hogy elfogadják e de mivel az M kategória nem nemzetközi ezért lehet hogy nem de nyomtass egy szlovák adásvételit és mond el az eladónak a szitut
A kérdező hozzászólása: Itt használnám magyarba, csak nemtudom, írhatok-e nem magyar állampolgárként adásvételit. Ha az elõzõ tulaj nem fizetett biztosítást, abból bajom lehet? Ja! Hogyan kell adásvételit irni?

A polgári esküvőhőz mit kell elintézni?

az anyakönyv személyi és lakcímkártya kell mindkettönknek meg elvileg 15000ft amiért összeadnak.szeptemberben szeretnénk összekötni papíron is az életünket de nem tudom még kell e más? pl.:n?nek egy sima elegáns kosztüm elég nem kell mennyasszonyi ruha?

Legjobb válasz: Minimum 30 nappal a házasságkötés elõtt be kell jelentkezni. Kérnek születési anyakönyvi kivonatot. Van ahol családi állapotot igazoló okiratot is. Magáért az esketésért nem kérhenének semmit, azaz elmáletileg ha csak 2 tanu van, nem kértek termet, sem semmi mást, akkor ingyenes lenne. Viszont van ahol ezért 3000 forintot be kell fizetned a bejelentkezéskor. Ha bármit kérsz, vagy nem 2 tanús, akkor már fizetni kell, hogy mennyit, az helyenként változó. Nem kell sem menyasszonyi ruha, sem gyûrû, sem csokor. Abban mész férjhez, amiben akarsz. Ha nem rendeztek lakodalmat, bõven elég egy kosztüm, vagy egy szép ruha.

Minimum 30 nappal a házasságkötés elõtt be kell jelentkezni. Kérnek születési anyakönyvi kivonatot. Van ahol családi állapotot igazoló okiratot is. Magáért az esketésért nem kérhenének semmit, azaz elmáletileg ha csak 2 tanu van, nem kértek termet, sem semmi mást, akkor ingyenes lenne. Viszont van ahol ezért 3000 forintot be kell fizetned a bejelentkezéskor. Ha bármit kérsz, vagy nem 2 tanús, akkor már fizetni kell, hogy mennyit, az helyenként változó. Nem kell sem menyasszonyi ruha, sem gyûrû, sem csokor. Abban mész férjhez, amiben akarsz. Ha nem rendeztek lakodalmat, bõven elég egy kosztüm, vagy egy szép ruha.
Anyámék papucsban-strandruhában/rövidnadrágban esküdtek. Mivel akkor értek haza a nyaralásból. Két barátjuk jött tanúnak, vicces lehetett, mert õk odamentek öltönyben :) (sajnos én akkor még épp csak totyogtam, pedig megnéztem volna) Lényeg, hogy ruhában semmilyen megkötés nincs, a fehér ruha, fátyol stb. a násznépnek van, nem az esküvésnek :) A legfontosabb eleme az egésznek két határozott és õszinte igen, a többi csak sallang :)
Kérhetsz plusz szolgáltatásokat, máskülönben nagyon gyors lesz az egész. Két IGEN kb. pár perc. Ha igazán hangulatosra szeretnéd, kérheted a kedvenc romantikus versedet elszavaltatni, éneket, kedvenc zenédet, fuvolát, stb., ezek feldobják és romantikussá teszik az egészet. Persze pénzbe kerülnek, de szerintem megéri.
Nem kell más, még gyûrû sem és olyan ruhában mész amilyenben akarsz. Azért 2 tanut érdemes szerezni, ha nincs akkor ott kell nekiállni keresgélni (ha munkanap akkor elvállalják az alkalmazottak, de hétvégén nincsott szinte senki) és természetesen elõre be kell jelentenetek, idõpontot kérni
Azt nézzétek meg, hogy mennyivel elõbb kell bejelentkezni, mert van valami kötelezõ minimum határidõ.
A kérdező hozzászólása: hát a polgárin ott lesz a két tanú meg a szüleink külön szolgáltatást nem kértünk és így 15 000ft lesz plusz nekem az okiratok újracsináltatása.akkor nem tudom mire kérnek el pénzt
Ha a 2 tanun kívül más is ott van, akkor már többet kérnek. Állítólag azt már nem lehet az anyakönyvezetõ irodájában "megejteni", hanem ki kell bérelni a kis termet. Jó kis lenyúlás ez is.
A kérdező hozzászólása: igen? de ezt nem emlitettem még aa nõnek akitõl kérdeztem.akkor a kedves szülõk kint fognak várni.köszönöm mindenki válaszát

Az első babámat várom! A TP-t elintéztem! Május 3-ra vagyok kiírva! Mit és hol tudok intézni? Mit kell elintézni?

Legjobb válasz: ha van párod/férjed neki kell majd rohangálnia szülés után tgyást , egyszeri anyaságit, meg ilyesmit igényelni. Jó, ha érdeklõdsz a védõnõtõl, hogy hova kell mennie. Pl. Oep, Mák..stb. Az anyakönyvi kivonathoz az infokat nálunk a kórházban vette fel egy belsõs védõnõ, nem tudom máshol hogy van ez?

ha van párod/férjed neki kell majd rohangálnia szülés után tgyást , egyszeri anyaságit, meg ilyesmit igényelni. Jó, ha érdeklõdsz a védõnõtõl, hogy hova kell mennie. Pl. Oep, Mák..stb. Az anyakönyvi kivonathoz az infokat nálunk a kórházban vette fel egy belsõs védõnõ, nem tudom máshol hogy van ez?
A kérdező hozzászólása: Tehát szülésig semmi teendõ? Maradhatok TP-n!
nálunk nem volt semmi különösebb intéznivaló, de utána szegény férjem (merthogy kivette az apaszabit 1 hétre) 3-4 napig csak hivatalos helyekre rohangált.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm
Ha nem vagytok házasok a pároddal akkor az orvosodtol kapsz egy papírt amivel el kell mennetek az okmányirodába apasági nyilatkozatot tenni.
A kérdező hozzászólása: Arról tudtam, csak arról nem, hogy a dokitól kell kérni papírt! Köszönöm!

Szülés után miket kell elintézni, milyen papírokat kell kikérni és honnan?

Legjobb válasz: a gyed,tgyás,ha jár,ha nem akkor a gyest.a családit,az egyszeri támogatást(államit és az önkormányzatit külön külön kell)-ezeket a mák-nál kell,és a te aláírásod kell hozzá.az adó kártyát ha akarod-apeh-nál,ezt apa is elrendezheti,a tb kártyát küldik.a babakötvényt nyitják neked automatikusan,csak esetleg lekérheted valamelyik bankhoz-ehhez kell a gyerek adókártyája is ezért érdemes megcsináltatni)ja meg persze a gyerek szül.a.kivonatát. remélem nem maradt ki semmi. 3 hetes babuci anyukája

a gyed, tgyás, ha jár, ha nem akkor a gyest.a családit, az egyszeri támogatást(államit és az önkormányzatit külön külön kell)-ezeket a mák-nál kell, és a te aláírásod kell hozzá.az adó kártyát ha akarod-apeh-nál, ezt apa is elrendezheti, a tb kártyát küldik.a babakötvényt nyitják neked automatikusan, csak esetleg lekérheted valamelyik bankhoz-ehhez kell a gyerek adókártyája is ezért érdemes megcsináltatni)ja meg persze a gyerek szül.a.kivonatát. remélem nem maradt ki semmi. 3 hetes babuci anyukája
A lakcímkártyát, a TB kártyát és a szül.akvi-t egybõl kiküldik. A CSP-t, az anyasági támogatást a MÁK-nál kell elintézni, ha a munkahelyed kifizetõhely, akkor a TGYS-t ott, ha nem kifizetõhely, akkor azt is a MÁK-nál kell intézni. Mi a TGYS kivételével mindent levélben küldtünk el, fénymásolatokat kellett csatolni. A babakötvényt a MÁK automatikusan megnyitotta, és az APEH is küldte az adókártyát. Már lehet személyi igazolványt is csináltatni a kicsinek, annak nem tudom a menetét, mert feleslegesnek tartottam, mert a meglévõ iratokkal is el lehet intézni mindent

Valaki segítene? Egyedül szervezek magamnak egy kirándulást Amerikába. Tudna nekem valaki segíteni, hogy mikre kell odafigyelni, hogyan kell szállást foglalni, miket kell elintézni?

Köszönöm szépen

Legjobb válasz: Ismered az utazas.com oldalat? Ott ha bemesz a forum-ba azonbelul pedig az Amerika reszbe sokat fog segiteni, es kerdezhetsz is, sok utazo jar oda!

Ismered az utazas.com oldalat? Ott ha bemesz a forum-ba azonbelul pedig az Amerika reszbe sokat fog segiteni, es kerdezhetsz is, sok utazo jar oda!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!