Találatok a következő kifejezésre: Mit kéne ha úgy (39 db)

Mi van ha úgy fekszek ki napozni, hogy nem kenem be magam semmivel?

Árt és/vagy nehezebben barnulok?

Legjobb válasz: Attól függ milyen a bõröd.Én soha nem kenem magam,10 perc alatt barnulok és még soha nem égtem le.Nem vagyok "barna bõrû" :) A naptejek,krémek amúgy nem a barnulást segítik elõ(de nem is hátráltatják),hanem faktorszám függvényében védenek a leégéstõl.

Attól függ milyen a bõröd.Én soha nem kenem magam, 10 perc alatt barnulok és még soha nem égtem le.Nem vagyok "barna bõrû" :) A naptejek, krémek amúgy nem a barnulást segítik elõ(de nem is hátráltatják), hanem faktorszám függvényében védenek a leégéstõl.
A napfény hatása. Védtelen 'fehér' bõr esetén a sugárzások égést és károsodást okozhatnak (nagy mennyiségû sugárzás, például amirõl kérdeztél). Másrészt barnább, hozzászokott bõr esetén nem történik károsodás, de annyi d-vitamin (elõvitaminja) képzõdik a bõrben, hogy gyakorlatilag minden betegség kockázatát csökkenti a ráktól a szívbetegségig, influenzáig. Tehát érdemes elkülöníteni: alkalmi leégés vagy rendszeres napsütésnek való kitettség, hozzászokott lebarnult bõrrel.
az van hogy leégsz. Vannak termékek amig gyorsítják a barnulást. De ez csak esztétikai dolog. Az sokkal fontosabb hogy ne égj le mert a bõröd iylenkor maradandó krosodást szenved. mégha te nem is látod utána mert lehámlik stb de maradandóan károsodik. Inkább haszálj fényvédõt és ésszel napozzál.
A kérdező hozzászólása: Tudom hogy nem szabad leégni. Egyszer mikor kicsi voltam a Balatonon nyaraltunk és túl sokat tartózkodtam a napon. 1 hétig hámlott a bõr a hátamról és rohadtul fájt :D Nagyon csúnya volt és sebes (csomó anyajegyem ki is jött pár év múlva azon a helyen szerintem emiatt) szóval nagyon ügyelnem kell a napsugárzással mert összeadódik állítólag a leégések "száma".
Ügyelni kell a leégéssel, igen. Maga a napsugárzás közben igen fontos.
Igen, összeadódik.Ezt úgy hívják, h kumulálódik, és ez a "melegágya" a melanoma és egyéb bõrdaganatok kialakulásának.

Mit tehetnék ha ugyan azon a helyen egyszerre a barátnõmmel és a barátommal (pasim) kéne lennem? Nem bírják egymást. Egyikõjüket sem akarom megbántani.

Legjobb válasz: Megbeszéled valamelyikkel. Ha ezen besértõdik, akkor nem barátnõ és végképp nem pasi.

Megbeszéled valamelyikkel. Ha ezen besértõdik, akkor nem barátnõ és végképp nem pasi.
Megmondod mindkettõjüknek, hogy most vagy hármasban lesztek ott, vagy sehogy. Amelyik azt mondja, hogy márpedig õ nem, akkor a másikkal odamégy. Ha mindkettõ tiltakozik, akkor legalább nem kell odamenned egyikkel sem.

Mit kéne tennem, ha úgy érzem idegileg kezdek összeomlani?

Legjobb válasz: Igen,tenni kéne.Tudom,sablonosan hangzik,de muszáj erõltetned magad,hogy rávedd magad a pozitív gondolkodásra. Olyan, nincs,hogy semmi jó nincs körülötted.Azt is értékelni kell, hogy süt a nap. Kellene valaki a környezetedben, barát vagy családtag,akivel beszélgethetsz és aki ezt mindig erõsítené benned. Nem szabad hagynos,hogy a rossz gondolatok legyûrjenek, mert a gondok ellenére az élet szép akkor is,ha néha nem annak látjuk.Ez az egész fejben dõl el. Kezdd mindig úgy a napodat, hogy az elsõ gondolatod valami pozítív legyen és elalvás elõtt az utolsó is. Ha eldöntöd fejben,h márpedig nem hagyod magad legyûrni,hidd el, úgy is lesz.

Igen, tenni kéne.Tudom, sablonosan hangzik, de muszáj erõltetned magad, hogy rávedd magad a pozitív gondolkodásra. Olyan, nincs, hogy semmi jó nincs körülötted.Azt is értékelni kell, hogy süt a nap. Kellene valaki a környezetedben, barát vagy családtag, akivel beszélgethetsz és aki ezt mindig erõsítené benned. Nem szabad hagynos, hogy a rossz gondolatok legyûrjenek, mert a gondok ellenére az élet szép akkor is, ha néha nem annak látjuk.Ez az egész fejben dõl el. Kezdd mindig úgy a napodat, hogy az elsõ gondolatod valami pozítív legyen és elalvás elõtt az utolsó is. Ha eldöntöd fejben, h márpedig nem hagyod magad legyûrni, hidd el, úgy is lesz.
A kérdező hozzászólása: Ez nem könnyû, ha az emebert közben szekálják, egyébként is próbáljon meg valaki a helyemben lenni.
Nézd: itt a legkeményebb munkád neked lesz. Olyan sajnos nincs, hogy valaki fog, és kirángat ebbõl a helyzetbõl. Ha lenne egy igaz szerelmed, még neki se menne egyedül. Az orvos is a könnyebbik végét fogja meg a dolognak, és az ismerõseid is. Mi is csak tanácsot tudunk adni: pl. azt, hogy ne hagyd magad rendszeresen begyógyszerezni. Az tényleg nem használ neked. Próbálj meg konkrét kérdésekben tanácsot kérni, akkor jobban tudunk segíteni. De készülj rá, hogy lesz itt pár poénos ember is: õket szavazd le: akkor egy idõ után eltûnik az írásuk, és nem kell olvasni se. Egyébként egyetértek az elõzõkkel: KERESD a pozitív dolgokat. Én még annyit tennék hozzá, hogy a negatív dolgokkal csak annyit foglalkozz, amennyit muszály - NE TÖBBET! Pl. ha elveszted a kulcsod, akkor gyorsan ki kell cserélni a zárakat, és kész. Nem szabad azon sopánkodni, hogy micsoda nagy utánjárás, hatalmas pénz, balszerencse volt. Cselekedni kell, és utána elfelejteni. Csak annyit jegyezni meg, hogy jobban kell vigyázni a kulcsra.
Ez a tipikus reakció:próbáljon meg valaki az én helyemben lenni.Nehogy azt gondold, hogy csak neked vannak gondjaid!Az én szüleim 3 gyereket temettek el egymás után mert egy olyan genetikai betegségük volt, amit akkor még meg se tudtak állapítani, hogy micsoda és már 5-6 évesek voltak, mikor kiderült.Folyamatosan visszafejlõdtek és a tehetetlen szüleim szeme láttára haltak meg egymás után. Közben apukám dolgozott, anyukám meg egyedül látta el, pelenkázta stb. a 3 gyereket és nem volt segítsége mert a család és a barátok szépen leléptek, nehogy segíteni kelljen. Az én szüleim mégse nyavajogtak, nem akartak öngyilkosok lenni, évekig így éltek. Aztán késõbb jöttem én, egészségesen, de aztán betegek lettek, apukám ma gyakorlatilag fél szívvel él, mégse síránkozik...szóval nehogy azt hidd, hogy másnak jobb.A mai napig mindennek a pozitív oldalát keresik, máshogy nem is megy ebben a világban.
Igaza van a második válaszolónak, lehet, hogy észre se veszed, ha valaki segíteni akar mert teljesen átadod magad a depressziónak.Bármilyen trauma is ért, fel kell állni és menni kell tovább.
Valamit tisztázni kell: a depresszió a legtöbb esetben nem azzal függ össze, hogy milyen negatív dolgok történtek az illetõvel, hanem bizonyos anyi ingerületvivõ anyagok zavara. Éppen ebbõl kifolyólag a pozitív gondolkodás ebben a helyzetben szinte megvalósíthatatlan, hiszen éppen ez az, amiben a beteg gátolva van. Valóban nem érti meg az, akinek sosem volt ilyen problémája, mert nem tudja elképzelni. A depresszió legtöbb esetben néhány hónap után magától is elmúlik, (sajnos, visszatérhet) de addig szükség lehet orvosi segítségre, ami nem azt jelenti, hogy millió gyógyszert be kell szedni, csak a legszükségesebbet. Itt nem tudunk konkrét megoldásokat javasolni, de rengeteg cikket találsz a neten "depresszió" címszó alatt, biztos vannak közte megfogadható tanácsok.

Mit kell akkor tenni ha úgy vagyok egy fiúval, hogy ha járok vele úgy érzem hogy nem kéne ha meg nem akkor pont fordítva?

Most így vagyok egy fiúval és õ is kb így érez és 4 évig jártunk ... most már nem járunk .

Legjobb válasz: Hát ez ismerõs. Nekem ugyan ez volt, 4 évig voltam együtt a volt barátommal, de egy év azzal telt el hogy azon gondolkoztam szakítsak-e vele mert nem volt jó se vele se nélküle. Mostmár nem vagyunk együtt, de hálát adok az égnek hogy szakítottunk. Elõször nagyon nehéz volt de aztán találtam valakit akivel sokkal jobb mint vele volt, és igy el tudtam felejteni.

Hát ez ismerõs. Nekem ugyan ez volt, 4 évig voltam együtt a volt barátommal, de egy év azzal telt el hogy azon gondolkoztam szakítsak-e vele mert nem volt jó se vele se nélküle. Mostmár nem vagyunk együtt, de hálát adok az égnek hogy szakítottunk. Elõször nagyon nehéz volt de aztán találtam valakit akivel sokkal jobb mint vele volt, és igy el tudtam felejteni.
A kérdező hozzászólása: De ha nem tudok rajta túl lépni ?
nem tudom de az én barátnõmet soha nem tudom erre rá venni.
beszélgetések alapján más is van így :-) szex közben is segíts magadnak!

De úgy mégis, mit kéne tennem ha úgy érzem külsőre bejövős a leányzó, de belsőre annyira nem?

és azt látom rajta hogy én is bejövök neki. ami zavaró ,hogy sokszor piál, sok id?sebb haverja van, mindig lóg valamerre az utcán.. de viszont nagoyn bosszant hogy ha meglátom, tökre tetszik, viszont ha jobban megismerném már lehet hogy csak arra vágynék hogy legyen valaki mellettem, ugyanis lelki társnak nem felelne meg.. a másik dolog, ha valaki szakítana kett?nk közül akkor az ? lenne. azt pedig nagyon utálom ,ha a csaj teszi.(mer én nem vagyok képes rá) mondhatni több mint köszön? viszonyban vaguynk. de nem beszélünk gyakran 18f

Legjobb válasz: dugd meg !aztán hagyd ott!

dugd meg !aztán hagyd ott!
1.nèl a pont.
A kérdező hozzászólása: :D nem olyan vagyok. sõt inkább a másik véglet .akinek sok idõ kell mire becsajozik..
Ez olyan mint mikor a kislányoknak az osztály macsója tetszik, aztán jól kihasználja õket
Lehethogy ha van valakije, akkor azzal szemben teljesen normális, megbizható csaj. Nekem volt egy ilyenem. Elõttem olyat is megcsinált, h elment nyaralni hétre 6 pasival, õ meg egyedül csaj, meg minden buliban piált. Na mondom b*zeg ez is megéri a pénzét. Aztán egy buliban összejöttünk, és én is meglepõdtem, hogyha szeret valakit, akkor milyen nagy szive van :) Megmaradt bulis csajnak, de egyébként nagyon szeretetre méltó volt, minden megbeszéltünk, igaz támaszom volt a csaj 2, 5 évig. Szóval leheth ez a csaj is ilyen. Sztem adj neki egy esélyt nyugodtan. Lehet te is kellemesen csalódsz majd :) Ha mégsem , akkor meg leépited õt azt kész.

Hy. Mit kéne szedjek (protein, kreatin vagy mit) ha ugy vékonyabb gyerek vagyok 16éves, 52-53 kg. Nem gyurok, de lakozik bennem némi erő és most 1hónapig akarom magam kicsit felnyomni, persze edzéssel együtt. Szóval mit ajánlotok?

Legjobb válasz: hát szerintem, tedd rendbe az étkezésed elõször is, ha segítség kell benne, mert nem tudod megenni a megfelelõ mennyiségû fehérjét, szénhidrátot, akkor szedjél ezeket, és persze edzés+pihenés. de ha csak 1 hónapig akarsz kondizni, akkor szerintem bele se vágj, mert ennyi idõ alatt semmit nem fogsz elérni a body.builder.hu-n nagyon sok hasznos dolgot találsz majd, szerintem onnan válaszd ki az egyik tömegnövelõ étrendet

hát szerintem, tedd rendbe az étkezésed elõször is, ha segítség kell benne, mert nem tudod megenni a megfelelõ mennyiségû fehérjét, szénhidrátot, akkor szedjél ezeket, és persze edzés+pihenés. de ha csak 1 hónapig akarsz kondizni, akkor szerintem bele se vágj, mert ennyi idõ alatt semmit nem fogsz elérni a body.builder.hu-n nagyon sok hasznos dolgot találsz majd, szerintem onnan válaszd ki az egyik tömegnövelõ étrendet
Nem kiegészítõk kellenek neked, max edzés után ihatsz egyet. Minden nap egy fazék rizs, meg fél kiló csirke, 6 tojás reggelire az ilyesmi növeszt.
egyél sokat.olyan korban vagy amikor kialakul a tested egész életedre.szóval sok hal-csirke-rizs-bab és némi edzés, sok alvás.
kreatint és ezeket felejtsd el. Azokhoz legalább 1 éves edzésmúlt és rendszeres edzés precíz étkezés szükséges. Edzés után valami protein + dextróz vagy tömegnövelõ és heti 3 edzés a kaja pedig ahogy már elõttem leírták. De 1 hónap alatt még az alapokat se fogod megtanulni... arra nem elég, hogy legalább a gyakorlatokat szabályosan tudd csinálni.
A kérdező hozzászólása: ahha értem, csak az a gond hogy én rendesen étkezek, az átlagos embernél többet :/ Az hogy egy hónap az nem azt jelenti hogy ennyi kész vége, hanem addig megyek még suliba, de otthon is birok némi gyakorlatokat végezni, meg ha szerencsém lesz akkor még talán rendesen birok edzeni is...

Hogyha úgy gondolom elég gyenge ált. Iskolába jártam akkor mit kéne átvennem 9. re? Estleg tapasztalatok mostani 9-10. esek mi az ami nagyon jó ha átnézek 9. évfolyam elejére? A sulim tényleg mindenből gyenge volt.

Miket kéne átnéznem ami kötelező? Persze tantárgyanként leírva.

Legjobb válasz: Ha pl kémiás gimibe mész, akkor a kémiát. Ha sima gimibe, akkor szerintem nem kell nézegetni semmit. Úgyis újat fogtok tanulni. (Bár én már egyetemista vagyok)

Ha pl kémiás gimibe mész, akkor a kémiát. Ha sima gimibe, akkor szerintem nem kell nézegetni semmit. Úgyis újat fogtok tanulni. (Bár én már egyetemista vagyok)
Matek/Kémia/Fizika
igaz, én most érettségiztem, de ha általános gimibe mentél, akkor semmit.. anno én is nagyon gyenge ált.iskolába jártam, ahol végig kitûnõ voltam, aztán egy erõs, nehéz 6 osztályos gimibe mentem át, így hirtelen a félévi átlagom 3, 8 lett. De az a félévi átlag elég volt, hogy összekapjam magam és jobban odafigyeljek az órákon, így utána mindig hoztam a 4, 0-4, 5 közötti szintet.. tök mindegy, milyen volt az általános, úgyis a gimibe fogsz mindent megtanulni. menni fog az nyugi.:)
A kérdező hozzászólása: szakközépbe megyek, giminek szerintem nincs értelme...persze megyek majd továbbtanulni

80kg vagyok, 1 nap 160g fehérjét kéne ennem, mi van akkor ha többet viszek be mint 160g, és mi a kevesebbet? Ugy értem mitől függ a fejlődés?

Legjobb válasz: A fejlõdés az edzés minõségétõl,az étkezéstõl és a pihenéstõl függ. Ez a 2g/tskg meg egy körülbelüli érték, lehet hogy neked elég kevesebb is de az is lehet hogy elbírnál többet is.

A fejlõdés az edzés minõségétõl, az étkezéstõl és a pihenéstõl függ. Ez a 2g/tskg meg egy körülbelüli érték, lehet hogy neked elég kevesebb is de az is lehet hogy elbírnál többet is.
A nagy mennyiség megterhelést jelent a veséknek, a teljes kiválasztó-rendszernek, az emésztõ-szerveknek, növeli az étel-allergiák kialakulásának esélyét. Nem elegendõ fehérjét tartalmazó táplálkozás eredménye: hiánybetegségek, az immunrendszer legyengülése.
Kevés fehérje edzés esetén nem megfelelõ fejlõdést, extrémebb esetben katabolizmust okozhat. Ha többet viszel be, az nem nagy cucc, max kiszarod. /utolsó: Ne beszéljünk már hülyeségeket. Ipari mennyiségû fehérje kell, hogy megterheld a vesédet. Egy sportolónak meg amúgyis alapvetõ a magas folyadékbevitel./
akkor a régi köszvényes fõurak bizony ipari mennyiségû fehérjét fogyasztottak.
200g nem nagy mennyiség.
az valóban nem :)

Ha úgy kéne bevásárolnod 5 ezer forintból, hogy mától fogva hónap végégig legyen elég étel és ital, te miket vennél?

Legjobb válasz: Lisztet,olajat,vajat.tojast.konzerv zoldsegeket amibol fozeleket lehet fozni.konzerv majkremet.mindenbol a legolcsobb kivitelt.kenyeret mindig frisset szeleteltett.

Lisztet, olajat, vajat.tojast.konzerv zoldsegeket amibol fozeleket lehet fozni.konzerv majkremet.mindenbol a legolcsobb kivitelt.kenyeret mindig frisset szeleteltett.
A kérdező hozzászólása: Tudok remek vicceket! :D
Ha elszórakoztatsz engem egyik este, veszek neked kaját egész hónapra!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, így lesz. :) )
hát tanulhatsz még a spórolásról, hiába érzed azt, hogy relatív sok pénzed maradt. Pizzalap? Citrompótló? Ásványvíz? Amúgy vegyél, búza és kukoricadarát, nézz utána interneten, hogy relatív kevésbõl mennyi mindent lehet csinálni belõle, olcsó és viszonylag egészséges is. Menj ki a piacra zárás elõtt és ott vegyél leárazott zöldségeket. Húsféleket illetõen vegyél egy jó fõzõkolbászt (magában mustárral vagy rakottkrumpliba, fõzelékhez feltétnek), és májat (resztelt máj, rántott máj).
A kérdező hozzászólása: Mert nem szeretek állandóan csapvizet inni.
És ásványvíz minek kellett?
A kérdező hozzászólása: Ismét köszönöm a válaszokat! Reggeli, ebéd, vacsora kellett volna, de úgy hozta a sors, hogy valamennyi étel(kenyér, krumpli, zacskós leves) lesz, csak a "kiegészítõket" kellett megvennem. Vettem 1 kiló cukrot, hozzá egy citrompótlót, így lett viszonylag sok limonádém. Vettem még fokhagymát, uborkát, retket, kenhetõ és vágható sajtot, kenyeret, 200ft-os pizzaalapot, felvágottat, ásványvizeket, tejet, és aránylag sok pénzem maradt. A kérdés kiírása után rögtön mentem el vásárolni, így azokat nem tudtam elolvasni, de mivel maradt pénzem, így biztosan megfogadom sokak tanácsát. Köszönöm!
A vasarcsarnokban keregess az arusoktol. Zarora fele kidobjak a romlott es selejtes termekeket. Az otos voltam.
Mit kell fedezned ebbol? Reggeli-ebed-vacsora? Mi van alapbol? Ezeket ird le, hogy hasznalhato otleteket tudjak adni.; )
#5: Ebben nincs igazad, simán lehet súlytartó táplálkozást folytatni ennyibõl... Ha megennék mondjuk napi 40 deka rizst, 15 deka zsírt és valamennyi zöldséget, én aztán nem fogynék a számomra teljesen ehetõ közel 3000 kalóriás menün... (Az általam használt nagy kiszerelésû pálmazsírral számoltam, mert annak ismerem az árát, 600ft/kg.)
Az elõzõ tud valamit :D Igen, a sárgaborsó is nagyon jó, arra nem is gondoltam, mert én ritkán eszem hüvelyeseket. A lenmagot én gyakran sült vagy szójaszószos nyers zöldségekre szórom, javítja a kiadósságát. Rengeteg rost van benne. Rántottába is kevertem már.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ha tudsz fõzni, vegyél sok rizst, ne elõfözöttet, a simának 200 körül van kilója, nagy lábassal lesz, eheted sósan, édesen, zabpehely is olcsó, kiadós. Felejtsd el az üdítõt, tejterméket, húst, konzervet, zacskós levest, mirelitet, készkaját, édességet, kenyérfélét. 3 hét alatt 17 évesen sem leszel hiánybeteg. Valami friss gyümölcs, zöldség belegér, alma van 120 ért, káposzta is, plusz krumpli, fõtt tészta. Kis fûszerrel mindent fel lehet dobni, pld fokhagyma, torma. Ahogy elõttem írták, a lenmag is jó, ha van kávédaráló, egészben vedd, te daráld, úgy olcsóbb, bármibe teheted, nyersen is, eltelíti a gyomrot és nagyon tápláló. Egy-egy zacskó sárgaborsó is belefér, beáztatod és addig fõzö, míg pépes lesz, semmi habarás, rántás. Zapegelybõl felesben sima liszttel süthetsz palacsintát tej és tojás nélkül, tehetsz bele pld õrölt lenmagot kevés cukros vízzel összekeverve, lekvár állagú lesz.
A kérdező hozzászólása: Hát, köszi a jó indulatú, és a kifejezetten piszkálódó kommenteket. Egy 17 éves középiskolás vagyok.
Tehat van meg htra 20 nap es 5ezer. Az 250 ft per nap. Sajat gyurt kenyer es zsir, ha burzsuj vagy akkor tudsz venni olyan tescos parizert amit a kutyanak adunk, esetleg hagymat. Ha dagadt vagy akkor van egy jo hirem! Nem kell tornod a fejed a fogyokuran.
Valószínûleg éhendöglenénk, mert ennyibõl szerintem lehetetlen... lisztet, tejet (nyilván a legolcsóbb tartósat ennyi pénzbõl), élesztõt (- és magam gyúrnék kenyeret, ez lenne szendvics vagy hasonló formában reggeli-vacsora...), a legolcsóbb szezonzöldségeket, valami vaj jellegû kenyérre kenhetõ dolgot, tésztát, rizst vennék, és olcsóbb konzerveket..... Amire semmiképp sem költenék az pl. hús, édesség vagy nassolnivaló, ital, készétel.
Kflit vagy zsömlét vagy kenyeret, vajat lekvár, ezek biztos kijönnek belõle
A saját helyemben semmit, pár hónapra való ételem tuti van. Amúgy elgondolkodnék, de tuti lenne közte tojás, rizs, lenmag, zsiradék, káposzta, répa, vöröshagyma s egyéb olcsó és számomra alap zöldségek (szerencsére most már esnek az árak rendesen). Fûszer is, ha nincs. Ezzel már valahogy ellennék, bár hiányozna a többi olajos mag és a gyümölcs (egy pici gyümölcsöt azért vennék. mivel itt igen kevés a pénz, inkább csak citromot és szolidan limonádéznék). De az én étrendem eléggé eltér az átlagtól. Elég olcsón meg tudnám oldani, a kalóriabevitelem zöme zsírból jönne, de ahogy írtam, lenne azért bõven zöldség és azért némi egyéb is, de ideiglenesen akár még hiányom is lehet ebbõl-abból, sokan tartósan azt csinálják, bár õket nem kívánom követni.
Én is, de ez nem vicc! Éhes vagy? Egyél!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!