Találatok a következő kifejezésre: Mit kéne ha úgy (34 db)

Mi van ha úgy fekszek ki napozni, hogy nem kenem be magam semmivel?

Árt és/vagy nehezebben barnulok?

Legjobb válasz: Attól függ milyen a bõröd.Én soha nem kenem magam,10 perc alatt barnulok és még soha nem égtem le.Nem vagyok "barna bõrû" :) A naptejek,krémek amúgy nem a barnulást segítik elõ(de nem is hátráltatják),hanem faktorszám függvényében védenek a leégéstõl.

Attól függ milyen a bõröd.Én soha nem kenem magam, 10 perc alatt barnulok és még soha nem égtem le.Nem vagyok "barna bõrû" :) A naptejek, krémek amúgy nem a barnulást segítik elõ(de nem is hátráltatják), hanem faktorszám függvényében védenek a leégéstõl.
A napfény hatása. Védtelen 'fehér' bõr esetén a sugárzások égést és károsodást okozhatnak (nagy mennyiségû sugárzás, például amirõl kérdeztél). Másrészt barnább, hozzászokott bõr esetén nem történik károsodás, de annyi d-vitamin (elõvitaminja) képzõdik a bõrben, hogy gyakorlatilag minden betegség kockázatát csökkenti a ráktól a szívbetegségig, influenzáig. Tehát érdemes elkülöníteni: alkalmi leégés vagy rendszeres napsütésnek való kitettség, hozzászokott lebarnult bõrrel.
az van hogy leégsz. Vannak termékek amig gyorsítják a barnulást. De ez csak esztétikai dolog. Az sokkal fontosabb hogy ne égj le mert a bõröd iylenkor maradandó krosodást szenved. mégha te nem is látod utána mert lehámlik stb de maradandóan károsodik. Inkább haszálj fényvédõt és ésszel napozzál.
A kérdező hozzászólása: Tudom hogy nem szabad leégni. Egyszer mikor kicsi voltam a Balatonon nyaraltunk és túl sokat tartózkodtam a napon. 1 hétig hámlott a bõr a hátamról és rohadtul fájt :D Nagyon csúnya volt és sebes (csomó anyajegyem ki is jött pár év múlva azon a helyen szerintem emiatt) szóval nagyon ügyelnem kell a napsugárzással mert összeadódik állítólag a leégések "száma".
Ügyelni kell a leégéssel, igen. Maga a napsugárzás közben igen fontos.
Igen, összeadódik.Ezt úgy hívják, h kumulálódik, és ez a "melegágya" a melanoma és egyéb bõrdaganatok kialakulásának.

Mit kéne tennem, ha úgy érzem idegileg kezdek összeomlani?

Legjobb válasz: Igen,tenni kéne.Tudom,sablonosan hangzik,de muszáj erõltetned magad,hogy rávedd magad a pozitív gondolkodásra. Olyan, nincs,hogy semmi jó nincs körülötted.Azt is értékelni kell, hogy süt a nap. Kellene valaki a környezetedben, barát vagy családtag,akivel beszélgethetsz és aki ezt mindig erõsítené benned. Nem szabad hagynos,hogy a rossz gondolatok legyûrjenek, mert a gondok ellenére az élet szép akkor is,ha néha nem annak látjuk.Ez az egész fejben dõl el. Kezdd mindig úgy a napodat, hogy az elsõ gondolatod valami pozítív legyen és elalvás elõtt az utolsó is. Ha eldöntöd fejben,h márpedig nem hagyod magad legyûrni,hidd el, úgy is lesz.

Igen, tenni kéne.Tudom, sablonosan hangzik, de muszáj erõltetned magad, hogy rávedd magad a pozitív gondolkodásra. Olyan, nincs, hogy semmi jó nincs körülötted.Azt is értékelni kell, hogy süt a nap. Kellene valaki a környezetedben, barát vagy családtag, akivel beszélgethetsz és aki ezt mindig erõsítené benned. Nem szabad hagynos, hogy a rossz gondolatok legyûrjenek, mert a gondok ellenére az élet szép akkor is, ha néha nem annak látjuk.Ez az egész fejben dõl el. Kezdd mindig úgy a napodat, hogy az elsõ gondolatod valami pozítív legyen és elalvás elõtt az utolsó is. Ha eldöntöd fejben, h márpedig nem hagyod magad legyûrni, hidd el, úgy is lesz.
A kérdező hozzászólása: Ez nem könnyû, ha az emebert közben szekálják, egyébként is próbáljon meg valaki a helyemben lenni.
Nézd: itt a legkeményebb munkád neked lesz. Olyan sajnos nincs, hogy valaki fog, és kirángat ebbõl a helyzetbõl. Ha lenne egy igaz szerelmed, még neki se menne egyedül. Az orvos is a könnyebbik végét fogja meg a dolognak, és az ismerõseid is. Mi is csak tanácsot tudunk adni: pl. azt, hogy ne hagyd magad rendszeresen begyógyszerezni. Az tényleg nem használ neked. Próbálj meg konkrét kérdésekben tanácsot kérni, akkor jobban tudunk segíteni. De készülj rá, hogy lesz itt pár poénos ember is: õket szavazd le: akkor egy idõ után eltûnik az írásuk, és nem kell olvasni se. Egyébként egyetértek az elõzõkkel: KERESD a pozitív dolgokat. Én még annyit tennék hozzá, hogy a negatív dolgokkal csak annyit foglalkozz, amennyit muszály - NE TÖBBET! Pl. ha elveszted a kulcsod, akkor gyorsan ki kell cserélni a zárakat, és kész. Nem szabad azon sopánkodni, hogy micsoda nagy utánjárás, hatalmas pénz, balszerencse volt. Cselekedni kell, és utána elfelejteni. Csak annyit jegyezni meg, hogy jobban kell vigyázni a kulcsra.
Ez a tipikus reakció:próbáljon meg valaki az én helyemben lenni.Nehogy azt gondold, hogy csak neked vannak gondjaid!Az én szüleim 3 gyereket temettek el egymás után mert egy olyan genetikai betegségük volt, amit akkor még meg se tudtak állapítani, hogy micsoda és már 5-6 évesek voltak, mikor kiderült.Folyamatosan visszafejlõdtek és a tehetetlen szüleim szeme láttára haltak meg egymás után. Közben apukám dolgozott, anyukám meg egyedül látta el, pelenkázta stb. a 3 gyereket és nem volt segítsége mert a család és a barátok szépen leléptek, nehogy segíteni kelljen. Az én szüleim mégse nyavajogtak, nem akartak öngyilkosok lenni, évekig így éltek. Aztán késõbb jöttem én, egészségesen, de aztán betegek lettek, apukám ma gyakorlatilag fél szívvel él, mégse síránkozik...szóval nehogy azt hidd, hogy másnak jobb.A mai napig mindennek a pozitív oldalát keresik, máshogy nem is megy ebben a világban.
Igaza van a második válaszolónak, lehet, hogy észre se veszed, ha valaki segíteni akar mert teljesen átadod magad a depressziónak.Bármilyen trauma is ért, fel kell állni és menni kell tovább.
Valamit tisztázni kell: a depresszió a legtöbb esetben nem azzal függ össze, hogy milyen negatív dolgok történtek az illetõvel, hanem bizonyos anyi ingerületvivõ anyagok zavara. Éppen ebbõl kifolyólag a pozitív gondolkodás ebben a helyzetben szinte megvalósíthatatlan, hiszen éppen ez az, amiben a beteg gátolva van. Valóban nem érti meg az, akinek sosem volt ilyen problémája, mert nem tudja elképzelni. A depresszió legtöbb esetben néhány hónap után magától is elmúlik, (sajnos, visszatérhet) de addig szükség lehet orvosi segítségre, ami nem azt jelenti, hogy millió gyógyszert be kell szedni, csak a legszükségesebbet. Itt nem tudunk konkrét megoldásokat javasolni, de rengeteg cikket találsz a neten "depresszió" címszó alatt, biztos vannak közte megfogadható tanácsok.
nem tudom de az én barátnõmet soha nem tudom erre rá venni.
beszélgetések alapján más is van így :-) szex közben is segíts magadnak!

De úgy mégis, mit kéne tennem ha úgy érzem külsőre bejövős a leányzó, de belsőre annyira nem?

és azt látom rajta hogy én is bejövök neki. ami zavaró ,hogy sokszor piál, sok id?sebb haverja van, mindig lóg valamerre az utcán.. de viszont nagoyn bosszant hogy ha meglátom, tökre tetszik, viszont ha jobban megismerném már lehet hogy csak arra vágynék hogy legyen valaki mellettem, ugyanis lelki társnak nem felelne meg.. a másik dolog, ha valaki szakítana kett?nk közül akkor az ? lenne. azt pedig nagyon utálom ,ha a csaj teszi.(mer én nem vagyok képes rá) mondhatni több mint köszön? viszonyban vaguynk. de nem beszélünk gyakran 18f

Legjobb válasz: dugd meg !aztán hagyd ott!

dugd meg !aztán hagyd ott!
1.nèl a pont.
A kérdező hozzászólása: :D nem olyan vagyok. sõt inkább a másik véglet .akinek sok idõ kell mire becsajozik..
Ez olyan mint mikor a kislányoknak az osztály macsója tetszik, aztán jól kihasználja õket
Lehethogy ha van valakije, akkor azzal szemben teljesen normális, megbizható csaj. Nekem volt egy ilyenem. Elõttem olyat is megcsinált, h elment nyaralni hétre 6 pasival, õ meg egyedül csaj, meg minden buliban piált. Na mondom b*zeg ez is megéri a pénzét. Aztán egy buliban összejöttünk, és én is meglepõdtem, hogyha szeret valakit, akkor milyen nagy szive van :) Megmaradt bulis csajnak, de egyébként nagyon szeretetre méltó volt, minden megbeszéltünk, igaz támaszom volt a csaj 2, 5 évig. Szóval leheth ez a csaj is ilyen. Sztem adj neki egy esélyt nyugodtan. Lehet te is kellemesen csalódsz majd :) Ha mégsem , akkor meg leépited õt azt kész.

Hy. Mit kéne szedjek (protein, kreatin vagy mit) ha ugy vékonyabb gyerek vagyok 16éves, 52-53 kg. Nem gyurok, de lakozik bennem némi erő és most 1hónapig akarom magam kicsit felnyomni, persze edzéssel együtt. Szóval mit ajánlotok?

Legjobb válasz: hát szerintem, tedd rendbe az étkezésed elõször is, ha segítség kell benne, mert nem tudod megenni a megfelelõ mennyiségû fehérjét, szénhidrátot, akkor szedjél ezeket, és persze edzés+pihenés. de ha csak 1 hónapig akarsz kondizni, akkor szerintem bele se vágj, mert ennyi idõ alatt semmit nem fogsz elérni a body.builder.hu-n nagyon sok hasznos dolgot találsz majd, szerintem onnan válaszd ki az egyik tömegnövelõ étrendet

hát szerintem, tedd rendbe az étkezésed elõször is, ha segítség kell benne, mert nem tudod megenni a megfelelõ mennyiségû fehérjét, szénhidrátot, akkor szedjél ezeket, és persze edzés+pihenés. de ha csak 1 hónapig akarsz kondizni, akkor szerintem bele se vágj, mert ennyi idõ alatt semmit nem fogsz elérni a body.builder.hu-n nagyon sok hasznos dolgot találsz majd, szerintem onnan válaszd ki az egyik tömegnövelõ étrendet
Nem kiegészítõk kellenek neked, max edzés után ihatsz egyet. Minden nap egy fazék rizs, meg fél kiló csirke, 6 tojás reggelire az ilyesmi növeszt.
egyél sokat.olyan korban vagy amikor kialakul a tested egész életedre.szóval sok hal-csirke-rizs-bab és némi edzés, sok alvás.
kreatint és ezeket felejtsd el. Azokhoz legalább 1 éves edzésmúlt és rendszeres edzés precíz étkezés szükséges. Edzés után valami protein + dextróz vagy tömegnövelõ és heti 3 edzés a kaja pedig ahogy már elõttem leírták. De 1 hónap alatt még az alapokat se fogod megtanulni... arra nem elég, hogy legalább a gyakorlatokat szabályosan tudd csinálni.
A kérdező hozzászólása: ahha értem, csak az a gond hogy én rendesen étkezek, az átlagos embernél többet :/ Az hogy egy hónap az nem azt jelenti hogy ennyi kész vége, hanem addig megyek még suliba, de otthon is birok némi gyakorlatokat végezni, meg ha szerencsém lesz akkor még talán rendesen birok edzeni is...

Hogyha úgy gondolom elég gyenge ált. Iskolába jártam akkor mit kéne átvennem 9. re? Estleg tapasztalatok mostani 9-10. esek mi az ami nagyon jó ha átnézek 9. évfolyam elejére? A sulim tényleg mindenből gyenge volt.

Miket kéne átnéznem ami kötelező? Persze tantárgyanként leírva.

Legjobb válasz: Ha pl kémiás gimibe mész, akkor a kémiát. Ha sima gimibe, akkor szerintem nem kell nézegetni semmit. Úgyis újat fogtok tanulni. (Bár én már egyetemista vagyok)

Ha pl kémiás gimibe mész, akkor a kémiát. Ha sima gimibe, akkor szerintem nem kell nézegetni semmit. Úgyis újat fogtok tanulni. (Bár én már egyetemista vagyok)
Matek/Kémia/Fizika
igaz, én most érettségiztem, de ha általános gimibe mentél, akkor semmit.. anno én is nagyon gyenge ált.iskolába jártam, ahol végig kitûnõ voltam, aztán egy erõs, nehéz 6 osztályos gimibe mentem át, így hirtelen a félévi átlagom 3, 8 lett. De az a félévi átlag elég volt, hogy összekapjam magam és jobban odafigyeljek az órákon, így utána mindig hoztam a 4, 0-4, 5 közötti szintet.. tök mindegy, milyen volt az általános, úgyis a gimibe fogsz mindent megtanulni. menni fog az nyugi.:)
A kérdező hozzászólása: szakközépbe megyek, giminek szerintem nincs értelme...persze megyek majd továbbtanulni

80kg vagyok, 1 nap 160g fehérjét kéne ennem, mi van akkor ha többet viszek be mint 160g, és mi a kevesebbet? Ugy értem mitől függ a fejlődés?

Legjobb válasz: A fejlõdés az edzés minõségétõl,az étkezéstõl és a pihenéstõl függ. Ez a 2g/tskg meg egy körülbelüli érték, lehet hogy neked elég kevesebb is de az is lehet hogy elbírnál többet is.

A fejlõdés az edzés minõségétõl, az étkezéstõl és a pihenéstõl függ. Ez a 2g/tskg meg egy körülbelüli érték, lehet hogy neked elég kevesebb is de az is lehet hogy elbírnál többet is.
A nagy mennyiség megterhelést jelent a veséknek, a teljes kiválasztó-rendszernek, az emésztõ-szerveknek, növeli az étel-allergiák kialakulásának esélyét. Nem elegendõ fehérjét tartalmazó táplálkozás eredménye: hiánybetegségek, az immunrendszer legyengülése.
Kevés fehérje edzés esetén nem megfelelõ fejlõdést, extrémebb esetben katabolizmust okozhat. Ha többet viszel be, az nem nagy cucc, max kiszarod. /utolsó: Ne beszéljünk már hülyeségeket. Ipari mennyiségû fehérje kell, hogy megterheld a vesédet. Egy sportolónak meg amúgyis alapvetõ a magas folyadékbevitel./
akkor a régi köszvényes fõurak bizony ipari mennyiségû fehérjét fogyasztottak.
200g nem nagy mennyiség.
az valóban nem :)

Mégis mit kéne tennem, ha úgy érzem a tömegem miatt esélyem sincs a lányoknál?

Nagyon vékony vagyok, igazából anyagi okai is vannak, hogy ilyen sovány vagyok, azon túl, hogyy ilyen a fajtám. Sosem voltam egy hízékony típus, de amíg jobban éltünk, pár kilóval több voltam, mióta szegényebbek vagyunk meg máris fogytam alig pár hónap alatt 4kilót is. Emiatt féle, hogy a lányoknak kevés vagyok a súlyom miatt, most nyáron meg főleg rossz, hogy látják milyen vékony vagyok, csontika me kilátszik az erem is például. Arcomon is látszik, hogy fogytam. Meg szinte minden csaj husisabb tőlem, kiveve ezek a nagyn vékony, alacsony csajok, de ezek meg jellemre elég buták és beképzeltek többnyire, így nem is kezdenék ki velük. Legalábbis eddig mét közülük nem találtam rendes és szeretnivaló lányt inkább a húsos vagy kövér lányok voltak kedvesek csak, félek, hogy sosem találok olyan lányt, aki hozzám hasonlóan vékony és jól összeillenénk személyiségre is. Nyílván jobban passzolnék egy vékony lányhoz és nekem is inkább ők jönnek be, mint a kövér lányok, de az nem baj, ha van pocija meg kicsit husis, csak nagyon nagy eltérés az elég zavaró szerintem neki meg nekem is.

Legjobb válasz: Legyünk õszinték! Igen egy igazi nõnek azért egy erõsebb alkatú pasi kell. De a fiatalabbak közül nagyon sokan vannak akik ezekre az õzikelábú csõfarmeres vékony srácokra buknak. Ha zavar, akkor sportolj, ahhoz nem kell konditerembe menni.

Legyünk õszinték! Igen egy igazi nõnek azért egy erõsebb alkatú pasi kell. De a fiatalabbak közül nagyon sokan vannak akik ezekre az õzikelábú csõfarmeres vékony srácokra buknak. Ha zavar, akkor sportolj, ahhoz nem kell konditerembe menni.
Ne gondold hogy a túlsúlyos sertésekre jobban mennek a nõk. A kokszolós gyurmagyurkákra lehet, de hála a szereknek, õk túl sok mindent nem tudnak kezdeni a nõkkel. Egyébként meg legyen sok lóvéd, azzal van esélyed bármilyen lánynál.
Elfelejteni ezt a butaságot és csajozni.
Baker... nekem vagy 10 kiló mínusz kellene most. Néhány éve meg olyan hasam volt, hogy nem is volt. :D Szóval biztos hízol még te is. :) Anyagi ok azt nem tudom, hogyan érted, de ha netezni is tudsz akkor napi három szelet zsíros kenyérre is kell ott lennie pénznek. :)
MENJ EL DOLGOZNI, és sportolj. Mert valljuk egy nõnek férfi kell aki sikeres sportos(izmos), ki tudja elégíteni aki irányít. Ezt fogadd el.
Vannak erre a célra szolgáló böngészõ bõvítmények, ilyen pl a Webpage Screenshot. Az teljes hosszban és széltében lementi.
Kigyúrni magad.
Talán egy kicsit elõbb kellett volna észbe kapni, nem gondolod? Ha elkezdesz egy jó súlyzós sdzést, tömegnövelõ étrenddel, akkor még lehet látható változást elérni..
Ha most elkezded, akkor ballagáson lehet, hogy valaki észreveszi
kezdd el minél hamarabb

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!