Találatok a következő kifejezésre: Mit kéne azzal a (1111 db)

Szia. Hany eves vagy?
mert te nem vagy akkora r1banc mint õk...
A kérdező hozzászólása: Sajnalom az ize kerdest dgee az osztalytarsnoim nem hagytak mar beken a szuzesseggel. H miert meg nm vesztettem el.;)
Nem értem, miért kell ez a felhajtás a szüzesség körül. Akkor veszted el, amikor szeretnéd. Ez alatt nem azt értem, hogy "16 évesen szeretném", hanem azt, hogy majd ha jön valaki, akire vágysz, akivel szeretnéd. Semmi értelme csak azért csinálni, hogy kimondhasd, hogy "már nem vagyok szûz". Semmi értelme. Fõleg hülyeség mások véleménye miatt csinálni. A te életed, a te tested és a szex úgyis két emberrõl szól, senkinek semmi köze hozzá, még akkor sem, ha egy társaságban divat szétkürtölni.
Ez nem korhoz hanem partnerhez köthetõ!!!
Na jó...asszem inkább visszafekszem aludni...
holnap délben ebéd után
Szívesen segítek! Szûzoltó vagyok.
2014.09.23.-án 17:23-kor Nagy Ákossal az M0-s 3. kilóméter kövénél a piros ABC-123 rendszámú ladájának fehér plüss ülésén durex gumit használva... komolyan ez a kérdés? Akkor és azzal veszíted el akivel akarod! De szerintem találd meg azt aki tisztel, megbecsül és szeret és te is nagyon szereted! Ne add oda akárkinek a tested egyik legdrágább kincsét! Ha olcsó ribi akarsz lenni akkor tedd meg...biztos sokan elvennék tõled...olyannak add aki megérdemli! 21F
Úristen :D Hát ha õk akkor akarják akkor persze feltétlenül tedd azt te is :D Ilyet kérdezni...Hát nem te érzed azt hogy kivel és mikor szeretnéd? Ha eljön a megfelelõ pillanat akkor fogod megtenni nem biztos hogy 16 évesen lesz az lehet hogy 17 vagy 18 ne adj isten 19 :D nem muszáj neked 16 évesen mindenképp elveszíteni mert a többiek is akkor akarják :D ez nem akarás kérdése vagy is nem annak kéne lenni egy lánynak az ártatlansága egy kincs és nem az elsõ jött-mentnek kell oda adni bár a mai 10en éveseknél ez már ritkaság aki így gondolkodik...de meglepõ hogy hova fajul ez a világ...és szomorú...
Akkor kel elveszítened amikor eljön az az idõ, hogy odaakarod adni valakinek magad aki meg is érdemli, és nem csak átcsesz, és kihajít.
Akkor, amikor együtt leszel valakivel, akit szeretsz, és õ viszont szeret. Mi van ezzel a mai világgal?!
akkor veszted el amikor akarod. nincs abba szégyen ha szûz vagy!

Már megint egy állatkínzó, olvasd el a cikket légyszi! Mit kéne az ilyenekkel tenni?

http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/buszkelkedo-allatgyilkos-..

Legjobb válasz: ugyanazt kéne vele tenni, amit õ az állatokkal tett

Én eleve nem csípem a vadászokat, sajnálom a vadakat is. Na, de ez azért mégiscsak durva.
megyek
ugyanazt kéne vele tenni, amit õ az állatokkal tett
Az a durva benne, hogy mutogatja a képeket. Kilõtte, kilõtte, ez van, de ne mutogassuk már:S
Szerintem, ha ez vadász körökben elterjed, nagyon csúnyán megánuszolják az embert. Elég furcsának és hihetetlennek tartom hogy törvény nem köti a kezét, hogy mit ölhet, mit nem.
Nem kellene általánosítani a vadászokkal kapcsolatban... Joga van kilõni, megtette. Mutogatni nem etikus, ennyi.
Eddig tudtommal hat hónap felfüggesztett volt a legnagyobb büntetés, amit kiróttak Magyarországon. Külföldön, például Amerikában, legalábbis egyes részein, sokkal jobban figyelnek erre. Egy férfi kínozta, majd megölte a menyasszonya macskáját, és ezért 4 év börtönt kapott. Egy nõt pedig letartóztattak, mert éheztette a kutyáját, és elvileg akár 1000 dollárnyi bírságot is kifizetetthetnek vele - és ugyanígy történt egy másik nõvel, aki egy nyulat éheztetett. És még sorolhatnám. Magyarországon ilyen soha a büdös életben nem lesz. És egyre rosszabb és rosszabb a helyzet... Ez az ember pedig egyszerûen egy szemétláda. Nem hiszem, hogy ártottak neki azok a kutyák, maximum meg akarta mutatni, hogy õ most hûdekeménygyerek. Remélem aknára lép.
jajj azért ne akarjuk megreformálni már a közoktatást is pár hülye miatt... Tanrendszerbe persze...Akiknek meg nincs kutyája, biztos hasznosabb mint az amõbák élete, ahogy te mondtad. A kutyásokat kellene vhogy tanulásra bírni, mondjuk mielõtt megveszik a kutyát, ki kelljen tölteni egy tesztet hogy az alapokkal tisztában vannak. vagy vmi hasonló.
A kérdező hozzászólása: Én most nem csak a kutyákra szerettem volna rávilágítani , hanem úgy egybevéve az állatartásról egy alapvetõ tudást kialakítani az emberekben.Jó persze hogy nem kivitelezhetõ , ez csak egy kis elmélekés.
"Nincs joga változott a vadászati törvény régen.De ez a bunkó és még sok társa nem tud olvasni." Mikor régen Mr. Nagyokos? Joga van kilõni! És honnan veszitek, hogy a kutyákat megkínozta? Szerintem egyértelmûen látszik, hogy a kutyát lelõtték. A kép nekem éjszakainak tûnik és valószínûleg nem a kertben készült. Nyilván megvolt az oka a kilövésnek.
A kérdező hozzászólása: Esetleg aki ismeri , az csapja tarkón egy ásóval!!
lenyúznám a bõrét és sózott forró szögekkel szúrkálnám az eleven husát, utána pedig nekimennék a nyakának egy láncfûrésszel
kedves utolsó elötti, fulladj bele egy kád sósavba légyszíves. Látom "Mr. Nagyokos", hogy kapálásból szerezted a diplomád, mellesleg k*rva szívtelen vagy, mert támogatsz egy ilyen s.egglyuk barmot, aki találomra lövöldöz szegény kóbor kutyákra, utána meg még fel is rakja közösségi oldalakra. Gratulálok, hogy apád annak idején nem ismerte a kotont.
Az iwiwen van egy nagyon találó klub, a neve, , Van, akit néha szívesen tarkónb...nék egy szívlapáttal", na ilyenkor így érzek én is...
A kérdező hozzászólása: Sztem ott van a gond , hogy Mo-on az emberek 90%-nak fogalma sincs a kutyatartásról.Bele kellene vibbi a tanrendszerbe , mondjuk ált. iskolában környezet órán lehetne errõl tanítani , vagy gimibe/középsuliba bioszon.Lehet jobban érdekelné az embereket , mint az amõbák élete , és még haszna is lenne. Csak hát ez Magyaroszág :(((
Nincs joga változott a vadászati törvény régen.De ez a bunkó és még sok társa nem tud olvasni.
A kutyának nem kell az erdõben mászkálnia, ilyen egyszerû. Nem normális mert mutogatja, de amúgy joga van kilõni õket. Te honnan tudod nem bûntott-e néhány vadállatot a kilõtt kutya?
Na igen. Nem ítélik el úgy se. De Magyarországon a kutyatartásnak kultúrája sincs, lehetõség sincs , hogy kialakuljon a kulturált kutyatartás, ezek után, hogy várjuk el, hogy legyen törvény az állatkínzók ellen? Nem csodálkozok, hogy semmi büntetést nem kapnak.
A kérdező hozzászólása: A válasz írója 82%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 19:49 Ezzel csak az a gond , hogy tudtommal eddig csak 1 embert ítéltek börtönre állatkínzás miatt Mo-on , hát nem kéne lelõni de mondjuk egy olyan "elbeszélgetés" amit a radikális állatvédõk csináltak 1-2 emberrel , ráférne a gyerekre...
A kérdező hozzászólása: Nekem van vadász ismerõsöm , õ mondjuk nagyon jófej (kutyás) szóval persze mindenhol van kivétel.engem nem is az idegesít fel , hogy mondjuk kilõtte , hanem hogy elõtte mit csinált vele valyon ?! Mert ugyebár nem kizárt hogy megkínozott 1-2 állatot(ahogy a cikkben is írják).
Azért ne túlozzunk, hogy lõjük le. Állatkínzás esetén : börtön.Semmi pénzbírság. Aki már ilyen súlyos állatkínzást követ el, mondjuk 3 év. Három év alatt átgondolná mit is tett.
A kérdező hozzászólása: Na ja , elég sok vadászbaleset történik ;) Kár hogy törölte magát iwiwrõl vagy myviprõl , az biztos hogy addig keresném míg meg nem találnám , aztán kiplakátolnám a képét a cikkel együtt mindenfelé....
25 ezer kutya, meg 69 ezer. Akarok egy puskát és vadászokra vadásznék. Jön valaki velem?
Nem kellett volna az arcát kitakarni.Hátha õt is megtalálja egy célkereszt!
O HOGY DÕGÕLT VOLNA BELE AZ ANYÁBA

Valamilyen vakolóanyagra lenne szükségem a szoba fűtés vezetékének bevakolásához, mi kéne hozzá? A hőt azt kéne bírja. Gondolom.

Legjobb válasz: Bevéstétek a falba és azt akarod kijavítani? Mert akkor nem fontos nagy hõt kibírnia, hiszen mindenképp kell rá csõhéj, és az elég. Ha pedig falon kívüli vezetéket akarsz vakolattal eltüntetni, akkor jobban jársz ha gipszkartonnal burkolod be. Szerintem.

Bevéstétek a falba és azt akarod kijavítani? Mert akkor nem fontos nagy hõt kibírnia, hiszen mindenképp kell rá csõhéj, és az elég. Ha pedig falon kívüli vezetéket akarsz vakolattal eltüntetni, akkor jobban jársz ha gipszkartonnal burkolod be. Szerintem.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ.
A kérdező hozzászólása: A csövek mentén ki van bontva a fal, jó ha rigips 6-30 assal vakolom be? Az 3cm-ig mehet rá.
A kérdező hozzászólása: Bátyám lakása, mondta a csövet és réz csövek vannak ezzel a fehér burkolattal. Nem mi tettük a falba ez így benne volt már. Most csak be kell vakolni. Amúgy ennyire kényes lenne falba a fûtéscsõ? Mert falon kívül azért nem valami esztétikus.
Mindkét linken ún. öt rétegû mûanyagcsõ van, ezzel lehet vizet és fûtést is vezetni. Én akkor se tenném közvetlenül a vakolatba...
A kérdező hozzászólása: Vagy ilyen mûanyag vízvezeték csõ lenne és nincs rajta csõhéj? http://ezermester.hu/cikk-997/Gyors_szereles_muanyag_vizcsov..
A kérdező hozzászólása: Megnézem milyen csõ van most, mert lehet hogy van szigetelése. Kb 20 mm vastag, fehér viszonylag erõs mûanyag csõ megy a falban. Rákerestem és ha ilyen lehet a radiátorokhoz akkor rendben lenne a dolog. http://www.proidea.hu/termekakcio-3/abm-kupral-frigotec-akci.. A fehér csõ a képen valami olyasfélének néz ki. Ha mûanyagcsövet nem használnak - bocsi a bamba kérdésért :) - ha nem használnak radiátorhoz, akkor az csõhéj és okés is.
A kérdező hozzászólása: Köszi.
A csöveket szigetelõ héjba szokták tenni, de legalábbis gégecsõbe! Ha nem is a szigetelés a fõ szempont, de amikor melegszenek kitágulnak, amikor lehûlnek összehúzódnak, és ez csõhéj nélkül némi nyekergést, párakicsapódást a falon, és esetleg a vakolat megrepedését hozza magával! Csõhéj: http://bolthely.hu/kepek/layer/20851.jpg Így utólag ha más nincs, legalább némi rossz rongyokkal tekerd be mielõtt levakolod! Vagy régebben még lehetett kapni fillérekért vízszerelési üzletekben bandázs anyagot. Ez egy felmosórongy szerû anyag volt tekercsben kb. 10 cm szélességben. Szerintem.
A kérdező hozzászólása: Mi az a csõhéj? Mert ezen nincs semmi csak úgy benne volt a falban. Most lett a parketta cserélve és felbontották a régit párnafáig újrarakták, totál felújították. A fal alján meg ott fut a radiátorokig a csõ a padló szint fölött pár centire és nincs ott semmi csõhéj. Csak úgy a falba van az egész, már ahogy kiveszem a dolgot. Bárt azt nem tudom a csõhéj milyen vastagságú de amit látok az két fehér mûanyag csõ, egymás fölött és két centi vastagságúak. Akkor ezen van csõhéj ha ilyen vékonyak? Nem értek hozzá csak bevakolnám.
A kérdező hozzászólása: Falban megy süllyesztve.
Na akkor mégse csupaszon vannak a csövek. Elsõ rétegben én (akár elõrekevert) vakolatot használnék, és csak utána a glettet.

Mit kéne csinálni a bankokkal, hogy jól járjanak az emberek?

Rendszeresen nézem a baloldali média híradóját és ez a bankadó sehogy sem jó. Eddig bármit hoztak fel, bármit változtattak meg, az adóval kapcsolatban mindig rosszul jártak az emberek. Mindig az a vége,hogy "Az emberek rosszabbul járnak". Akkor ezek szerint az a legjobb ha a bankok nem adóznak, és tesznek amit akarnak, mert nekünk az a legjobb? Vagy csak a baloldal szerint járunk rosszul vagy tényleg rosszul járunk?Ha igen akkor mi lenne az a reális intézkedés ami által végre egyszer azt lehetne mondani,hogy az átlag magyar ember jól jár ezzel a döntéssel? (Kizavarni a bankokat, meg a párna alá rejteni a pénzt kaliberű válaszolók ne erőltessék magukat, csak egy mínuszt fognak kapni ha ehhez hasonlót nyögnek be.) A kulcsszó pedig: REÁLIS, tehát nagyobb akadályok nélkül megvalósítható.

Legjobb válasz: Ez egy nehéz kérdés. Egyrészt erre egy bankigazgató mondta egyszer, hogy a bank nem szociális intézmény. Nagyon igaz. Arról a bank nem tehet, hogy sok a hülye... De! Attól a perctõl kezdve, hogy piaci alapon egy bank bedõlne, és az államnak kell megmentenie, már nem olyan erõs ez az érv... talán ezeket a juttatásokat kéne fokozatosan visszaforgatni pl. a hitelkárosultaknak?

Ez egy nehéz kérdés. Egyrészt erre egy bankigazgató mondta egyszer, hogy a bank nem szociális intézmény. Nagyon igaz. Arról a bank nem tehet, hogy sok a hülye... De! Attól a perctõl kezdve, hogy piaci alapon egy bank bedõlne, és az államnak kell megmentenie, már nem olyan erõs ez az érv... talán ezeket a juttatásokat kéne fokozatosan visszaforgatni pl. a hitelkárosultaknak?
Ki kell õket hajtani az országból.
Olyan kormány kell, ami tud uralkodni a bankok felett és ne a bankok uralkodjanak Magyaországon...
Mindenekelõtt - ha reális választ vársz - kellene egy kormány, amelynek az a célja, hogy jól járjanak az emberek. És mivel egy optimális magyar kormány ereje is kicsi a bankok hatalmához, szövetkeznie kéne más kormányokkal. Amint ez megvan, a dolog pofonegyszerû. A kormánynak el kellene végeznie azt a feladatát, amiért egyáltalán van. Nevezetesen szabályoznia kéne. Miután megállapítja a valóságos helyzetet, eldönti, a problémák vállalásából a szereplõk milyen arányban vegyék ki részüket. Például - nem tudom, csak tételezzük fel - az jön ki, hogy 15%-os profit elegendõ a jó mûködéshez, az még vonzó a bankszektornak és azt még elviselik az emberek. Akkor törvényt kell alkotni, hogy a bankok - megfelelõ garanciák mellett - kötelesek megadni egy központi ellenõrzõ szervnek minden adatot a profit meghatározásához (ahogy a NAV-nak is megadjuk az adatainkat a jövedelmünkrõl). A szerv számol, ahol a nyereség kisebb 15%-nál, ott semmi teendõ, ahol nagyobb, ott automatikus elvonás, bizonyos díjtételek mérséklésének elrendelése. Nagyon lényeges, hogy mindez és minden eljárás pontosan, ki nem bújhatóan elõre törvényben szabályozva legyen. És legyen elõre törvényi szankció megadva a különféle áthágások esetére. Ezután már csak annyi a feladat, hogy ezt folyamatosan mûködtetni kell és kívánságod maximálisan teljesül. Megjegyzem, ezt a technikát nemcsak a bankok estére lehet alkalmazni, hanem mindenre. És akkor jó világ lesz. Azt is megjegyzem, hogy amennyire a bankoknak az az érdekük, hogy sokat kaszáljanak, annyira a kormánynak is az az érdeke, hogy ezt hagyja. Itt kizárólag az tudja elkezdeni a dolgot, akinek az az érdeke, hogy jól járjon. A magyar embereknek. Ez idõtájt még nem ismerték fel ezt az érdeküket, ezért nem történik semmi.
"Mindenekelõtt - ha reális választ vársz -" Kb most hasonló folyik. 2 kell egy olyan bank amiben az államnak van szava némi beleszólása persze csak stratégiai szempontok alapján. Ez lenne az OTP ha nem a külföldiek kezében lenne már rég. Így viszont ugyan úgy kartelezik kisbetûzik stb stb mint a többi. Ezért kell a szövetkezeti bankrendszer meghatározó állami tõkével megtámasztva.
"Ejh, döntsd a tõkét, ne siránkozz, ne szisszenj minden kis szilánkhoz!" (József Attila)
Nem értem a kérdést, mert a bankokon belül is embereket találunk. Szóval ha megszûnik ez a bankok elleni hisztéria, akkor talán a leépítések leállásával jól járnak azok az emberek.

A kisbaba ruháit miért vasalják sokan? Bennem ez fel nem merült soha, hogy vasalni kéne. Sokan azt mondják erre, hogy a fertőtlenítés miatt. De minek kéne fertőtleníteni a ruháit?

Legjobb válasz: Én nem kimondottan fertõtlenités miatt vasalok hanem egyszerûen szeretek vasalni..ez tudom gáz..le is leszek pontozva de ez nekem amiota az eszemet tudom mániám..anyát is cseszegettem kiskoromba érte aztán megtanitott vasalni..azota egy jó párat elnyûttem:)mindent vasalok nem csak a baba cuccokat..amugy sztem ujszülötteknél (2hós korig)tényleg nem árthat ez a plussz fertõtlenités..magas hõfok meg babamosószer ellenére sem..

Én nem kimondottan fertõtlenités miatt vasalok hanem egyszerûen szeretek vasalni..ez tudom gáz..le is leszek pontozva de ez nekem amiota az eszemet tudom mániám..anyát is cseszegettem kiskoromba érte aztán megtanitott vasalni..azota egy jó párat elnyûttem:) mindent vasalok nem csak a baba cuccokat..amugy sztem ujszülötteknél (2hós korig)tényleg nem árthat ez a plussz fertõtlenités..magas hõfok meg babamosószer ellenére sem..
hát ha magas hõfokú mosás után még marad rajta baci, akkor azt mondom annyi baci kell is neki. A túl steril környezet sem tesz jót a baba immunrendszerének, sõt.
Pontosan, a fertõtlenítés miatt.A kisbaba bõre nagyon érzékeny, fontos, hogy mindig tiszta legyen a ruha.
Talán amiatt, ha kakis lesz. De nálunk ilyen nagyon ritkán fordult elõ. A legelején, mikor még terhes voltam és megvettük az elsõ babaruhákat, akkor még kivasaltam, de aztán mikor megszületett, azóta nem vasalom, csak a textilpelusokat. Fõleg így nyáron, a napfénynél jobb "fertõtlenítõ" nincs is. A múltkor bennmaradt egy folt a pelusban, mire megszáradt, nyoma sem volt. Egyébként én 40 fokon mosok, a ruhákat és a textilpelusokat együtt (ha nagyritkán kakis lesz, elõtte átdörzsölöm Vanish szappannal), minden szép tiszta. Teregetéskor meg jól megrázom a holmikat, hogy minél kevesebb gyûrõdés legyen. Én nem vagyok az a mindent vasalgató típus, csak amit muszáj. 3, 5 hós Kisfiú anyukája
Én sem értem mi ez a nagy fertõtlenítõ-mánia. Ha kedvem tartja kivasalom, ha nem akkor nem. Amúgy én is bababarát mosógélt és öblítõt használok, én nem félek attól, hogy emiatt baja lesz a babámnak.
na látod, ezt én sem értem. Mert van idejük rá? Nálunk a kedves mamának ez sarkalatos pont, így mindig vasalva kapunk minden új rucit tõle, kihangsúlyozva, hogy õ bizony fertõtleníti vasalással (és bezzeg én nem), miközben mindegyik kis ruha bûzlik a bagószagtól, mivel õ vasalás közben dohányzik.... Én antiallergén bababarát mosószerrel mosok, ecettel öblítek és bevallom nincs energiám még mindent ki is vasalni, mégsem volt soha baja a gyermekemnek. A napfény is fertõtlenít.
Én mindent kivasalok. Hogy miért? Attól hogy te kimosod a ruhát még nem lesz tiszta, csak nem lesz koszos. Rajta maradnak a bacik, ezért kell vasalni.Meg puhább is a ruha, arról nem is beszélve, hogy szebb ha vasalva van.
Mert tudod még nem ismeri mindenki a magas hõfokon való mosást valamint a sensitiv mosógélt valamint a sensitiv öblitõt! Valahogy én megismerkedtem ezen dolgokkal és nem szenvedünk fertõzõ betegségben apával :D :D Óóóó kérdezõ ez is egy olyan feladat ami miatt este oda lehet apának mondani hogy szivem ma nincs kedvem sexelni mert egésznap vasaltam! A kérdés: MINEK???? :D :D
Én azért vasalok, mert szeretem a vasalt ruhákat. Régebben utáltam vasalni, de a munkámból kifolyólag mindig kosztümöt, blúzt hordtam, így vasaltam eleget, és valahogy megszoktam. Nem a fertõtlenítés miatt vasalok, hanem mert nekem úgy tetszik a ruha.
Kisfiam koraszülött lett, 3 hónapos volt, amikor végre haza hozhattuk a kórházból, a steril környezetbõl... Vasaltam mindenét, mert a koraszülött osztályon ezt tanácsolták, és arcvédõ, ruhacsere nélkül még mi, anyukák sem mehettünk be a babáinkhoz. Persze itthon nagy dózisban kapta az arcmaszk és lábzsák nélküli anyukáját :) , ez elég is volt ahhoz, hogy pár hét itthonlét után máris benyeljen valami semmitmondó kórokozót, amivel addig még nem találkozott a szervezete, és hasmenése lett. Az újszülöttek (nem csak a korababák), amikor haza kerülnek 3-5 nap után a kórházból, gyengécske, tapasztalatlan immunrendszerükkel nincsenek felkészülve sem anyu, sem apu (egyébként természetes) testi váladékára mondjuk a használt alsónemûkbõl, ágynemûbõl, ruhából... Ezért nem mossák sokan együtt a maguk ruháit a babaruhákkal néhány hétig. Sem 40, sem 60 fokon, sem szuper szenzitíven, sem dehogy. :) Csak külön. Egyeseknek ez túlzott óvatosság, másnak pedig így természetes. Van, aki rendszeretõ, van, aki rendmániás, és olyan is van, akit az sem zavar, ha a kedves vendég, miután levette a cipõjét nála, 3 hetes morzsahalmokra tapos a lakás padlóján...:) )) Különbözõek vagyunk, nem gondolom, hogy aki külön mossa a babaruhát, az mind "rühes" lenne, ahogy itt valaki említette, és azt sem, hogy impotens, aki szeret vasalni.:) ) Szóval igény szerint, ezen nincs mit vitázni...:) ))
Külön mosom mert más mosószert használok és az én ruháim ha nem is látszik de szöszösek , macskaszõrösek esetleg... 30 fokon 35 percig, nem viszem túlzásba , nem mosom 90 fokon és pláne nem 2 órán át !!! Víz , villany, idõ ... 20 perc alatt bármekkora kupacot kivasalok , szeretem az illatát ! Kinek mi a fontos. Van aki magas hõfokon mos van aki vasal :) - és megsúgom szexel is
Én sosem vasaltam a lányom ruháit, sõt a sajátunkat sem szoktam, csak ami nagyon gyûrött és ép azt akarjuk felvenni.Nem kell mindent túlparázni. 11hónapos a lányom és semmilyen bõrbetegsége nincs és nem is volt, sõt még náthás sem volt.
Megint egy kérdés, ami csak arra volt jó, hogy ellentéteket szítson. :) Nehogymár ebben legyen lepontoznivaló bárki válasza! Mit érdekel benneteket ki hogy mos és vasal??? Szerencsétlenek...
Azért vasalom, mert gyûrött, akárhogy is teregetek. Télen nem vasalok, mert a szárítógép tükörsimára szárít. Hajtogatás és irány a szekrény.
Nem sterilszobában élünk, vannak körülöttünk mikroorganizmusok, a babának is jobb, ha minél elõbb találkozik ezekkel, hiszen ez a természetes állapot szerintem. Sohasem vasaltam, csak ha tényleg csúnya gyûrött volt egy-egy ruha. Sohasem volt probléma a kislányom bõrével és úgy általában az egészségével.
Én vasalok. Sõõõt: még a még a felnõtt ruhákat is! ...és nincs gond a szexuális életünkkel sem :) A kérdés tök felesleges, hisz' már meg is válaszoltad magadnak. Akárki, akármit ír - lássuk be: nem fogsz vasalni :)
A kérdező hozzászólása: Igaz, mosógéptõl is függ. Régebben olyan gépünk volt, ami nagyon gyûrte a ruhát. Amúgy sok ruha bírja a 60 fokos mosást, hiába van ráírva kevesebb. De hát, kinek hogy tetszik. Tõlem vasalhat, aki akar. Amúgy nekem csak rossz tapasztalatom van a vasalásról. Volt olyan felsõm, amit miután elkezdtem vasalni (még a rossz mosógép idejében, pár hónapig én is vasaltam), kifényesedett az anyaga, tönkretette.
Én is vasaltam 3 hónapos koráig minden ruhácskáját. Nekem azért ennyi plussz munka belefért, hogy amíg ilyen pici véletlenül sem legyen semmi gond. Nem esett le a gyûrû az ujjamról, és a szex sem maradt el a vasalás miatt :)
Azért gyûrötten nem adom a babára sem a ruhát, mint ahogy én sem veszem fel. Akkor meg ezért.:)
Már válaszoltam, hogy vasalok. és miért baj az? és mi köze ennek a sexhez? 3 naponta egy ora vasalástól még nem esek össze. amugy meg a bababarát mosószer meg öblitö nem fertötlenit csak gyengédebb a börhöz és a legtöbb ruha 40 fokon mosható csak attól meg a bacik ottmaradnak. és igen vasalni is fogok, mert sokkal szebbek a ruhák vasaltan.
Én mikor terhes voltam még egy vasalódeszkát is beszereztem, (elõtte az asztalon vasaltam.:) Kivasaltam az összes ruhácskáját, pedig világ életemben utáltam vasalni, mert azt halottam hogy ezt így kell. Aztán mikor megszületett vagy 4hetes koráig vasaltam, utána elmaradt. Viszont 1, 5éves koráig külön mostam a ruháit neki való mosószerrel, és öblítõvel, 40-60fokon. A textil pelusokat, a törölközõjét, és az elõkéket mostam 90fokon.
Nem tudom, én se értem. A különmosást se. Nem vagyok rühes, a férjem se az, mi baja lesz a gyereknek ha a ruháit egybe mosom a mieinkkel? És még csak nem is vasalok. Kész fertõ. :D
mert a 40 fokon való mosás nem viszi ki a kórokozókat! vagy mosod 90 fokon, vagy vasalod. vagy egyik sem, de csúnya bõrirritáció léphet fel bármikor.
A kérdező hozzászólása: Van olyan, amit 60 fokon is lehet mosni. Szerintem ez elegendõ, mint fertõtlenítés.
Én pl nem fertõtlenítek de vasalni szoktam , mert így szeretem , ennyi :)

Szerintetek mit kéne csinálni a gépemmel, mert folyton kéhalálozik, meg mindig lefagy és az alkalmazások is ok nélkül leállnak?

Úgy tudom, hogy a vincsesztert (legalább is azthiszem vincseszternek kell írni) kell kicserélni. Szerintetek is?

Legjobb válasz: memóriateszt (memtest), hõmérséklet sok-e, windows szar-e.

memóriateszt (memtest), hõmérséklet sok-e, windows szar-e.
A kérdező hozzászólása: Ezt már hónapok óta csinálja. Egyszer vihar jött, kikapcsoltam a gépet utána kihúztam. Miután elment a hivar bekapcsoltam a gépet és a Windows XP betöltése közben minden alkalommal kékhalálozott (vagyis egyáltalán nem tudtam használni a gépet). El lett vidve, újratelepítették és a windows xp-rõl windows 7-re lett váltva. Azóta csinálja a fent leírt dolgokat.
A kérdező hozzászólása: Pedig a vihar elõtt egyszer sem kékhalálozott.
Egy vihar tud meglepetéseket okozni. Mindent kihúztál a gépbõl? A hálózati kábelt is? Lehet, hogy valami mégis elszállt benne, nem hinném, hogy csak Win7 alatt döglene folyamatosan (annál is inkább, mert az XP-nél stabilabb rendszer hírében áll). Elsõ körben én is memtesztet javaslok (bármelyik Linuxos telepítõ CD/DVD-n rajta van), a leírt jelenség elsõ körben memória hibának tûnik.
Riki, Rikó :D
Triki, Trikó :)
Miért Pat? Mi a baj az Offizseni-vel?
A kérdező hozzászólása: kösi aki segytetett :)

Tudnátok nekem segíteni az Egri Csillagokban azt kéne hogy össze kell hasonlítani Török Bálint udvarában élő rabok helyzetét Török Bálint rabságával? És még hogy mit jelentenek azok a szavak hogy csepű saroglya bársonycsótár és kamuka?

Legjobb válasz: Csepü:kender vagy len gerebenezésekor keletkezõ kóc Csepül:szid,ócsárol,üt,ver Bársonycsótár: díszes nyeregtakaró Kamuka: damaszt Saroglya: l./ szekérderék 2./ rudakkal ellátott,rácsos szállítóeszköz

Csepü:kender vagy len gerebenezésekor keletkezõ kóc Csepül:szid, ócsárol, üt, ver Bársonycsótár: díszes nyeregtakaró Kamuka: damaszt Saroglya: l./ szekérderék 2./ rudakkal ellátott, rácsos szállítóeszköz
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ :) )

Milyen fertőtlenítőt használtok arra az esetre, ha babátok lehorzsolja, elvágja valamijét, ilyenkor mivel kenitek be a bőrét?

Leírnátok azt is, hogy ezek receptnélkül kaphatóak e? Köszönöm!

Legjobb válasz: Betadin. Már ipari kiszerelésben tartom itthon, valakinek mindig van bibije. Amúgy recept nélküli.

Betadin. Már ipari kiszerelésben tartom itthon, valakinek mindig van bibije. Amúgy recept nélküli.
szia, kisebb horzsolásoknál nem szoktam fertõtleníteni, nagyobb baleseteknél Bivacin spray-t használok, amikor már forr össze jóddal tisztogatom. Ági
Betadine vagy Braunol ua. A legjobb szer a világon!
betadin
Betadine, vény nélkül kapható. Nem csíp. Nálunk a balesetin is ezt ajánlották amikor szükség volt rá.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!