Találatok a következő kifejezésre: Mit jelképez kettős kereszt a magyar címerben (1 db)

Mit jelképez a kettős kereszt a magyar címerben?

Lehet, hogy buta vagyok, hogy nem tudom, de épp ezért kérdezem meg. :)

Legjobb válasz: A bizánci származású kettõskereszt a 13. századtól szerepel a magyar királyok címerében, mint a keresztény királyi hatalom jelképe, kezdetben pénzérméken jelenik meg, III. Béla korában elõször pajzson. http://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1g_c%C3%ADmere

A bizánci származású kettõskereszt a 13. századtól szerepel a magyar királyok címerében, mint a keresztény királyi hatalom jelképe, kezdetben pénzérméken jelenik meg, III. Béla korában elõször pajzson. http://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1g_c%C3%ADmere
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ, de így történelmileg már utána néztem. Inkább az érdekelne, hogy manapság fiatalok nyakába kettõs kereszt lóg, és , hogy õ nekik ez mit jelképez...?
Talán hívõ görög katolikusok? Vagy én értettem félre a fiatalok megfogalmazást?
Véleményem szerint ez is csak egy jelkép, mint annak idején a pentagramm, vagy az anarchia jel. Most ez a "dívat"... Láttam már rózsafûzért is a nyakban:-S
Szerintem mostanában azért lóg a fiatalok nyakában a kettõs kereszt, mert hungaristák vagy egyéb...én ilyet már sokszor láttam és nekem a kettõs kereszt mindig a Trianoni béke jut az eszembe...
Az a kettõs kereszt a rovásírás Gy-je. Régen nem úgy olvasták a betûket, hogy "bé", "cé", "gyé", hanem "eb", "ec", "egy", errõl egy olasz (vagy francia) hadmérnök írt feljegyzéseket. Így amikor leírták azt, hogy "Gy", egyben azt is leírták, hogy "eGy", ami pedig azt jelenti, hogy szent, vagy hogy Isten. Az alatta lévõ hármas halom a képírásban országot jelent. Ha a kettõt együtt értelmezzük, akkor arra jutunk, hogy ez egy megszentelt ország, szent föld.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A személyim kötelességem magamnál hordani? A rendőr az utcán csak úgy megállíthat igazoltatni?

8

Milyen munkám legyen?

Nem tudtam hova csatoljam ezt a kérdést! Itt egy kis rövid ismertető rólam: Barna hajú, barna szemű, kedves, barátságos, állatszerető( kutya, ló főleg) lány vagyok. tanulok angolul, az első 4 évben kitűnő tanuló voltam, 5.-ben 4.8, 6.-ban 4.7 voltam! Most 7.-es leszek és még nem tudom mi leszek!! Akartam már fodrásznak, katonának, tanárnak, rendőrnek, pincérnek és pankrátornak tanulni de nem tetszenek! Valami állatokkal (kutya, ló) való munkát szeretnék! Persze amiért fizetnek!!! :)

17

Sokan miért gondolják a homoszexualitást veszélyesnek a társadalomra nézve?

Szerintem nem veszélyesek a társadalomra ,a többségük kulturált ember.Persze itt is vannak olyan akik direkt provokálják az embereket ,de szerencsére ez csak egy kisebbség közöttük.

A vallás miatt gondolják őket "veszélyesnek?

Szögezzük le ,én nem vagyok meleg.
A nézeteimet tekintve erősen jobboldali vagyok ,de a vallásosság igen távol áll tőlem.
Egyetemre járok, itt vannak melegek ,egy jobboldali társamnak sem volt velük gondja eddig.

A társadalmunkra nézve ,van valami ami tényleg veszélyt jelent.
Ez a veszély egyre csak növekszik ,évről évre.
Ha leírnám akkor letörölnék a kérdést:D

Szóval erre a veszélyre kellene koncentrálni és nem a homoszexualitásra.

13

A Transzcendentális Meditáció (TM) kollektív gyakorlása szerintetek is segítene abban, hogy végre ne duális módon (jobb oldal - bal odal) lássuk a politkát hanem univerzális értékek alapján ítéljünk, mint becsület, tisztesség, szeretet?

TM

4

Egyik pillanatról a másikra megszűnne az Internet, telefon, összeomlana a világgazdaság. Mégis hogyan működött akkor előtte, mielőtt ezeket feltalálták?

2

A dualizmus visszafogta Magyarország fejlődését?

Nemrég vettük töriből. Hatalmas fejlődések, minden téren, ezek jól láthatók, viszont külön pontban megemlítik, hogy még MA is vitatott, hogy miképp is hatott az O.M.M. országunk fejlődésére.
Ti mit tudtok erről? Szabályozta a fejlődést? Tudtunk volna jobbak lenni az osztrákok nélkül?

(Most kérem kihagyni a nemzetiségi kérdést, stb.)

1

Nektek is elegetek van a kapitalizmusból és az Orbán által képviselt neo-feudalizmusból? Itt az idő elvtársak az újabb dicsőséges proletárforradalomhoz. Van kedved csatlakozni?

4

Gyűűűlölöm amerikát! útálom a nagy pofájukat, a mentalitásukat, a vízfejü gondolataikat, a degeneráltságukat, a mocskot ami árad belőle, minden törvényüket, embertelenek. Alig várom h valaki végre tökükre lépjen. Van aki egyet ért velem?

akár már kína is nyugodtan össze szarathatná őket,. nagyon örülnék neki, az legalább nem pofázik bele más országok dolgaiba...

21

Erdély miért nem függetlenedik el Romániától?

13

Mennyibe kerül jelenleg egy HVG hetilap, és a hét melyik napján lehet megvenni?

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!