Találatok a következő kifejezésre: Mit jelképez kettős kereszt a magyar címerben (1 db)

Mit jelképez a kettős kereszt a magyar címerben?

Lehet, hogy buta vagyok, hogy nem tudom, de épp ezért kérdezem meg. :)

Legjobb válasz: A bizánci származású kettõskereszt a 13. századtól szerepel a magyar királyok címerében, mint a keresztény királyi hatalom jelképe, kezdetben pénzérméken jelenik meg, III. Béla korában elõször pajzson. http://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1g_c%C3%ADmere

A bizánci származású kettõskereszt a 13. századtól szerepel a magyar királyok címerében, mint a keresztény királyi hatalom jelképe, kezdetben pénzérméken jelenik meg, III. Béla korában elõször pajzson. http://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1g_c%C3%ADmere
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ, de így történelmileg már utána néztem. Inkább az érdekelne, hogy manapság fiatalok nyakába kettõs kereszt lóg, és , hogy õ nekik ez mit jelképez...?
Talán hívõ görög katolikusok? Vagy én értettem félre a fiatalok megfogalmazást?
Véleményem szerint ez is csak egy jelkép, mint annak idején a pentagramm, vagy az anarchia jel. Most ez a "dívat"... Láttam már rózsafûzért is a nyakban:-S
Szerintem mostanában azért lóg a fiatalok nyakában a kettõs kereszt, mert hungaristák vagy egyéb...én ilyet már sokszor láttam és nekem a kettõs kereszt mindig a Trianoni béke jut az eszembe...
Az a kettõs kereszt a rovásírás Gy-je. Régen nem úgy olvasták a betûket, hogy "bé", "cé", "gyé", hanem "eb", "ec", "egy", errõl egy olasz (vagy francia) hadmérnök írt feljegyzéseket. Így amikor leírták azt, hogy "Gy", egyben azt is leírták, hogy "eGy", ami pedig azt jelenti, hogy szent, vagy hogy Isten. Az alatta lévõ hármas halom a képírásban országot jelent. Ha a kettõt együtt értelmezzük, akkor arra jutunk, hogy ez egy megszentelt ország, szent föld.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mi ez az illuminati kártya játék?

http://www.youtube.com/watch?v=P8SS1WnEMI4

2

Minden országban ilyen sok gyenge vagy semmilyen morális lábakon álló ember él akik csak vannak és nem is érdekli őket, hogy mi lesz holnap?

4

Kik a demokratikusabb gondolkodásúak: a magyarok vagy az osztrákok?

Akik jobban elfogadják a bevándorlókat és a kisebbségeket.

6

Kik az Illumináti valójában és kiket képviselnek?

Az eredeti szabadkőművesek is az Illumináti részei? A keresztény egyház miért leplezi le az Illuminátit?

16

Lehetek úgy náci, hogy háborúellenes vagyok?

5

Te leszoktál a dohányzásról a trafikmutyi hatására?

A nemzeti dohányboltok nyitása előtt több fórumon sokszor elhangzott, hogy a "trafikmutyi elég ösztönzést ad ahhoz, hogy soha többet ne szívjak" (és hasonló kijelentések).

Arra lennék kíváncsi, hogy van-e olyan, akinek tényleg a trafikmutyi adta meg a kezdőlökést a leszokáshoz és azóta nem gyújtott rá?
Az is érdekelne egyúttal, hogy hányan vannak, akik azóta hasonló megfontolásból ("belőlem aztán ne éljenek meg Viktor barátai") feketén szerzik be a cigarettát vagy a dohányt?

Előre is köszönöm a válaszokat!

15

Miért van az, hogy Magyarországon a patriótákat egyből szélsőjobbosnak titulálják?

9

Mi ez a nagy "Izrael, a nyugat utolsó védőbástyája az iszlám terjeszkedés ellen" mánia manapság?

Régebben csak nyugat-európai nemzeti radikális oldalakon lehetett látni, de az utóbbi időben Magyarországon is tapasztaltam már pár helyen.

Ezeknek az embereknek még nem szóltak, hogy az Európába bevándorló muszlim vallású emberek nem a misztikus Szentföldön keresztül jönnek, hanem repülővel?

5

Kik az OTP meghatározó tulajdonosai?

Ma hallgattam Orbán Viktor legutóbbi tusnádfürdői beszédét, amiben azt mondta, hogy az OTP tulajdonosi háttere vitatható, de azért ez is egy magyar nagyvállalatnak tekinthető. Nem voltak viszont ilyen fenntartásai a Közgéppel, a MOL-lal vagy az MVM-mel kapcsolatban.

Ezért is szeretném tudni, hogy akkor kik is lehetnek az OTP tulajdonosai, és az eddig magyarnak tekintett céget most Orbán milyen alapon állította szembe a többi még magyarabbal.

2

Szándékosan kreálják ezt a fertő időt?

Hetekig marad a 40 fok...csapadék nélkül... :(

14

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!