Találatok a következő kifejezésre: Mit jelképez kettős kereszt a magyar címerben (1 db)

Mit jelképez a kettős kereszt a magyar címerben?

Lehet, hogy buta vagyok, hogy nem tudom, de épp ezért kérdezem meg. :)

Legjobb válasz: A bizánci származású kettõskereszt a 13. századtól szerepel a magyar királyok címerében, mint a keresztény királyi hatalom jelképe, kezdetben pénzérméken jelenik meg, III. Béla korában elõször pajzson. http://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1g_c%C3%ADmere

A bizánci származású kettõskereszt a 13. századtól szerepel a magyar királyok címerében, mint a keresztény királyi hatalom jelképe, kezdetben pénzérméken jelenik meg, III. Béla korában elõször pajzson. http://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1g_c%C3%ADmere
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ, de így történelmileg már utána néztem. Inkább az érdekelne, hogy manapság fiatalok nyakába kettõs kereszt lóg, és , hogy õ nekik ez mit jelképez...?
Talán hívõ görög katolikusok? Vagy én értettem félre a fiatalok megfogalmazást?
Véleményem szerint ez is csak egy jelkép, mint annak idején a pentagramm, vagy az anarchia jel. Most ez a "dívat"... Láttam már rózsafûzért is a nyakban:-S
Szerintem mostanában azért lóg a fiatalok nyakában a kettõs kereszt, mert hungaristák vagy egyéb...én ilyet már sokszor láttam és nekem a kettõs kereszt mindig a Trianoni béke jut az eszembe...
Az a kettõs kereszt a rovásírás Gy-je. Régen nem úgy olvasták a betûket, hogy "bé", "cé", "gyé", hanem "eb", "ec", "egy", errõl egy olasz (vagy francia) hadmérnök írt feljegyzéseket. Így amikor leírták azt, hogy "Gy", egyben azt is leírták, hogy "eGy", ami pedig azt jelenti, hogy szent, vagy hogy Isten. Az alatta lévõ hármas halom a képírásban országot jelent. Ha a kettõt együtt értelmezzük, akkor arra jutunk, hogy ez egy megszentelt ország, szent föld.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Erdély miért nem függetlenedik el Romániától?

13

Mennyibe kerül jelenleg egy HVG hetilap, és a hét melyik napján lehet megvenni?

2

Hogyan titkosíthatták le a Tánczos féle gyilkosság igazi elkövetőjének kilétét?

50évre....egy "demokráciában"?

11

Breivik miért norvégokat gyilkolt és miért nem bevándorlókat?

12

Hogyan, és milyen eszközökkel kapcsolodhatnék be az aktív politikai életbe?

3

Sajtótájékoztató az Európai Parlamentben (! )?

Ébresztő?

8

Szerintetek Van benne igazság?

http://bartosizmus.com/forum/showthread.php?tid=6

1

Mi ez az új "hóbort" a munkáltatóknál hogy így hirdetnek? ! Támogatás igénylése miatt csak első munkahely garancia feltételinek megfelelő jelentkezzen?

Volt már hogy akartam jelentkezni a lakhelyemtől 40km nyire lévő munkahelyre két éve.amikor egy jelentkezési lapot töltöttem ki, akkor ép pár végzős diák ment be csoportba egy xy gyárba.tudom a pályakezdők felvételét támogatja az állam.ezért lehet hogy egy év múlva kirúgják őket ,és megint vesznek fel újabb pályakezdőket.ez olyan mint a tesco (tuskó) mert ha jobban megfigyelitek ,ott mindig van felvétel.mert felveszik az alkalmazotta ,majd 3 hónap után kidobják.és állambácsi tejel nekik hogy mennyi embert foglakoztat.Persze év végén kijön az 1000 ember.de csak az adott boltba 100-an melóznak.tudom mert voltam ilyen helyen.és sokan alátámasztják ezt a nézetem!

2

Az Origo miért ilyen képmutatóan tilt le hozzászólásokat bizonyos cikkeknél?

Elég szánalmasak , egyértelművé teszik ,hogy milyen az értékrendjük.

PL:
Ennél a cikknél meg minden hasonlónál ami norvégokról szól azon letiltják a kommenteket.

Talán félnek az igazságtól,a kritikáktól?

Bizony , a hazugság ,a cenzúra szabaddá tesz.

19

Nagy baj az, hogy mindent és mindenkit lehallgattak, megfigyeltek Amerikában?

Most hallottam a hírekben, meg az elmúlt hetekben több helyen olvasható volt, hogy az USA titkosszolgálat lényegében az összes emailhez, facebookhoz, youtubehoz, skyphoz stb. hozzáfért, és lehallgatta, megfigyelte. Még az EU vezetőit is. (Nem tudom, hogy gyk-hoz eljutottak-e.)

Mentségül arra hivatkoznak, hogy ezzel rengeteg merényletet tudtak megakadályozni. Úgy tűnik, ez igaz is, mert 2001. szept. 11. óta nem volt ott újabb terrorista merénylet. Persze magánemberként ez ellen mindenki berzenkedik, de én úgy vagyok vele, hogy engem nem nagyon zavar. Nem dob fel, hogy turkálnak mások a leveleimben, netán lehallgatják a skypomat, biztos sok röhejes dolgot találhatnak, meg olyat, amire nyilvánosan nem lennék büszke, de azért alapvetően annyira mégse érdekel. És ha ezzel tényleg merényleteket lehet megakadályozni, akkor talán elfogadható ez a kellemetlenség.

15

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!