Találatok a következő kifejezésre: Mit jelképez kettős kereszt a magyar címerben (1 db)

Mit jelképez a kettős kereszt a magyar címerben?

Lehet, hogy buta vagyok, hogy nem tudom, de épp ezért kérdezem meg. :)

Legjobb válasz: A bizánci származású kettõskereszt a 13. századtól szerepel a magyar királyok címerében, mint a keresztény királyi hatalom jelképe, kezdetben pénzérméken jelenik meg, III. Béla korában elõször pajzson. http://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1g_c%C3%ADmere

A bizánci származású kettõskereszt a 13. századtól szerepel a magyar királyok címerében, mint a keresztény királyi hatalom jelképe, kezdetben pénzérméken jelenik meg, III. Béla korában elõször pajzson. http://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1g_c%C3%ADmere
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ, de így történelmileg már utána néztem. Inkább az érdekelne, hogy manapság fiatalok nyakába kettõs kereszt lóg, és , hogy õ nekik ez mit jelképez...?
Talán hívõ görög katolikusok? Vagy én értettem félre a fiatalok megfogalmazást?
Véleményem szerint ez is csak egy jelkép, mint annak idején a pentagramm, vagy az anarchia jel. Most ez a "dívat"... Láttam már rózsafûzért is a nyakban:-S
Szerintem mostanában azért lóg a fiatalok nyakában a kettõs kereszt, mert hungaristák vagy egyéb...én ilyet már sokszor láttam és nekem a kettõs kereszt mindig a Trianoni béke jut az eszembe...
Az a kettõs kereszt a rovásírás Gy-je. Régen nem úgy olvasták a betûket, hogy "bé", "cé", "gyé", hanem "eb", "ec", "egy", errõl egy olasz (vagy francia) hadmérnök írt feljegyzéseket. Így amikor leírták azt, hogy "Gy", egyben azt is leírták, hogy "eGy", ami pedig azt jelenti, hogy szent, vagy hogy Isten. Az alatta lévõ hármas halom a képírásban országot jelent. Ha a kettõt együtt értelmezzük, akkor arra jutunk, hogy ez egy megszentelt ország, szent föld.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hogyan lehetne létrehozni egy "tökéletes" államot? Ahol senki nem lázadozik, mindenki viszonylag jól érzi magát.

Nyilván teljesen tökéletes állam nem létezik, akkor már feltalálták volna valamikor a történelem során. És az ember meg gyarló.
De szerintetek hogy működne egy olyan ország, ahol mindenkinek jó?

13

Mit csinált volna Sztálinnal Hitler ha sikerül neki leigázni az oroszokat s eközben elfogja őt?

11

Az angolszász vagy a skandináv gazdasági modell működne jobban Magyarországon?

8

Mit gondol a Kuruc. Info a szerbekről?

Ezt tudom, hogy a Kuruc.info gyűlöli a zsidókat és a cigányokat, de a szerbekkel is ezt csinálja? Engem most csak a szerbek érdekelnek és nem a zsidók meg a cigányok.

6

Igaz az hogy a 2. VH-ban Hitler Horvátországot előszőr inkább egyesítette volna Magyarországgal?

olvastam olyat de már nem tudom hol, hogy Hitler inkább egyesítette volna Mo-gal, csak horvát területekre tartott igényt Olaszország, Magyarország meg hinta politikát folytatott így inkább szövetségest csinált belőle. így volt ez?

0

Nektek mi a véleményetek arról, hogy egyes körök meg akarják határozni, hogy hogy kell egy magyarnak gondolkodni?

Utalok ezzel az Alföldi ellenes tüntetésre. Ennyi erővel lehetne minden ellen tüntetést rendezni, ami nem tetszik (eperjoghurt fuuuj, Lady Gaga fujj, Rejtő könyvei fujj). Miért kavart ez ekkora port? Miért nem tudják egyesek elfogadni, hogy van aki máshogy látja a dolgokat?

13

Mennyi a minimum szabadság, amit manapság adni kell a dolgozóknak?

Úgy tudom 20, de nekem csak 18 van.

3

A Hepatitis-B elleni védőoltás fáj?

7.-es vagyok é nemsokára megkapjuk védőoltást!ha ti megkaptátok akkor meséljetek,fájt??

5

Hogy lehet, hogy a nálunk szegényebb államokban, ahol még a munkanélküliség is nagyobb, (Bulgária, Ukrajna, Románia pl) nem ilyen tömeges a kivándorlás?

Iskolázatlanabbak az ottaniak,vagy csak jobban ragaszkodnak a hazájukhoz?

10

Orosz megszállás pozitív hatásai?

Hali,
Az érdekelne, hogy volt-e valami pozitív hatása annak, hogy az Oroszok "itt voltak" Magyarországon? (ill. abban az időben volt vmilyen pozitív hatása?
Normális válaszokat, Köszönöm!

13

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!