Találatok a következő kifejezésre: Mit jelképez kettős kereszt a magyar (1 db)

Mit jelképez a kettős kereszt a magyar címerben?

Lehet, hogy buta vagyok, hogy nem tudom, de épp ezért kérdezem meg. :)

Legjobb válasz: A bizánci származású kettõskereszt a 13. századtól szerepel a magyar királyok címerében, mint a keresztény királyi hatalom jelképe, kezdetben pénzérméken jelenik meg, III. Béla korában elõször pajzson. http://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1g_c%C3%ADmere

A bizánci származású kettõskereszt a 13. századtól szerepel a magyar királyok címerében, mint a keresztény királyi hatalom jelképe, kezdetben pénzérméken jelenik meg, III. Béla korában elõször pajzson. http://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1g_c%C3%ADmere
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ, de így történelmileg már utána néztem. Inkább az érdekelne, hogy manapság fiatalok nyakába kettõs kereszt lóg, és , hogy õ nekik ez mit jelképez...?
Talán hívõ görög katolikusok? Vagy én értettem félre a fiatalok megfogalmazást?
Véleményem szerint ez is csak egy jelkép, mint annak idején a pentagramm, vagy az anarchia jel. Most ez a "dívat"... Láttam már rózsafûzért is a nyakban:-S
Szerintem mostanában azért lóg a fiatalok nyakában a kettõs kereszt, mert hungaristák vagy egyéb...én ilyet már sokszor láttam és nekem a kettõs kereszt mindig a Trianoni béke jut az eszembe...
Az a kettõs kereszt a rovásírás Gy-je. Régen nem úgy olvasták a betûket, hogy "bé", "cé", "gyé", hanem "eb", "ec", "egy", errõl egy olasz (vagy francia) hadmérnök írt feljegyzéseket. Így amikor leírták azt, hogy "Gy", egyben azt is leírták, hogy "eGy", ami pedig azt jelenti, hogy szent, vagy hogy Isten. Az alatta lévõ hármas halom a képírásban országot jelent. Ha a kettõt együtt értelmezzük, akkor arra jutunk, hogy ez egy megszentelt ország, szent föld.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Honnan tudhatnám meg bevagyok-e jelentve a munka helyemen?

2

Kitörhet a 3. világháború? (Több lent. )

A koreai incidens kapcsán kinézőbe lehet egy atomháború...e mellet ugye több nagyhatalom pl. USA, Japán is bejelentette hogy keményen, kímletlenül meg fogja védeni a katonáit.
Szóval ebből kitörhet-e egy világháború szerintetek?
Előre is köszi a válaszokat!

7

Megoldást jelenthet Magyarország hanyatlására a keleti nyitás?

Szíjjártó Péter külgazdasági államtitkár erről beszélt pár perce a Gazdasági Rádióban. Elismerte, hogy Magyarországon csökken az export és az import, nincs növekedés, de ezt kizárólag annak tudta be, hogy Magyarország fő gazdasági partneri ma (még) az eurózóna tagállamai, és közismert, hogy ott válság van. Sokkal nagyobb a növekedési potenciál Keleten, amit a kormány felismert, és a keleti kapcsolatok bővítésére koncentrál. Büszkén hivatkozott rá Szíjjártó, hogy milyen nagyszerű lehetőségeket tártak fel Vietnámban, Azerbajdzsánban, Törökországban, Oroszországban (és azon belül Kaluga megyében), vagy éppen Macedóniában. De itt nem állnak meg, most Albánia és Moldova felé veszik az irányt. Rendben van ez így?

17

Melyek az autoriter és a diktatórikus államok főbb különbségei?

2

Mi történik az Andrássy-n, miért szirénáznak?

1

Konkrétan miért zárták be a Lipótmezei tébolydát?

és hogyan juthatnék be fotózni? :)

11

Mi történne akkor ha az egész világon leállna a termelés?

-senki nem dolgozna, nem termelnének áramot, nem művelnének földet, bezárnának az üzletek stb..

7

Tulajdonképpen miért rossz a nacionalizmus?

Sokszor hallottam már, hogy szidják a nacionalizmust, meg hogy felforgatta Európát.
De miért rossz? Nem értem.

Valaki el tudná magyarázni példákkal?

Most azon kívül, hogy emiatt esett szét a monarchia Mo.-val együtt.

22

Ott lehet hagyni a közmunkát, ha megváltozik a lakcímem?

Közmunkaprogramban veszek részt, de el szeretnék költözni. Úgy tudom, csak az adott településen lakókat alkalmazhatnak. Ezek szerint, ha máshova költöznék, nem bont velem szerződést a munkaügyi, vagy az új lakhelyemről kellene bejárnom? A polgármesteri hivatalt nem szeretném megkérdezni, mert képesek kirúgni.

0

Németh Sándor be tudja tilttatni a Harry pottert?

:)

11

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!