Találatok a következő kifejezésre: Mit jelképez kettős (1 db)

Mit jelképez a kettős kereszt a magyar címerben?

Lehet, hogy buta vagyok, hogy nem tudom, de épp ezért kérdezem meg. :)

Legjobb válasz: A bizánci származású kettõskereszt a 13. századtól szerepel a magyar királyok címerében, mint a keresztény királyi hatalom jelképe, kezdetben pénzérméken jelenik meg, III. Béla korában elõször pajzson. http://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1g_c%C3%ADmere

A bizánci származású kettõskereszt a 13. századtól szerepel a magyar királyok címerében, mint a keresztény királyi hatalom jelképe, kezdetben pénzérméken jelenik meg, III. Béla korában elõször pajzson. http://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1g_c%C3%ADmere
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ, de így történelmileg már utána néztem. Inkább az érdekelne, hogy manapság fiatalok nyakába kettõs kereszt lóg, és , hogy õ nekik ez mit jelképez...?
Talán hívõ görög katolikusok? Vagy én értettem félre a fiatalok megfogalmazást?
Véleményem szerint ez is csak egy jelkép, mint annak idején a pentagramm, vagy az anarchia jel. Most ez a "dívat"... Láttam már rózsafûzért is a nyakban:-S
Szerintem mostanában azért lóg a fiatalok nyakában a kettõs kereszt, mert hungaristák vagy egyéb...én ilyet már sokszor láttam és nekem a kettõs kereszt mindig a Trianoni béke jut az eszembe...
Az a kettõs kereszt a rovásírás Gy-je. Régen nem úgy olvasták a betûket, hogy "bé", "cé", "gyé", hanem "eb", "ec", "egy", errõl egy olasz (vagy francia) hadmérnök írt feljegyzéseket. Így amikor leírták azt, hogy "Gy", egyben azt is leírták, hogy "eGy", ami pedig azt jelenti, hogy szent, vagy hogy Isten. Az alatta lévõ hármas halom a képírásban országot jelent. Ha a kettõt együtt értelmezzük, akkor arra jutunk, hogy ez egy megszentelt ország, szent föld.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ilyen egy mai "demokrata" agy?

http://thepeoplescube.com/images/Brain_Socialist_600.png

2

Emlékeztek erre? Mit hallottatok róla?

http://www.youtube.com/watch?v=mSVd4Z6hn2M
valaki valami infót!

9

Szíriát most nagyon meg fogja büntetni az ENSZ?

Nagyon rossz volt a szír kormány? Ki most ott a főellenség egyébként?

4

Szerintetek milyen hatással lenne az ország közbiztonságára, ha a romák elhagynák az országot?

19

Magyarország vagy Ausztria a liberálisabb?

5

Ez kivitelezhető lenne?

Előbb kiírtam a kotont a szegényeknek kérdést, de a válaszok alapján kiderült,hogy ez nem jó megoldás.

Újabban az jutott eszembe,hogy mi lenne a a jövedelemhez kötnék a gyerekek számát?
1 gyerek ingyen.
2 gyerek, minimum havi 50 ezer jövedelem szükséges.
3 gyerek 120 ezer
4 gyerek 160
5 gyerek 200
...és így tovább, amennyiben nincs meg a jövedelem fizetni kell a gyerek után x összeget.
Ha időközben elveszíti a szülő a munkáját akkor jöhetne a segély, állami támogatás és az is meglenne,hogy x idő után (max 2 év mondjuk) új munkahelyet kell találnia a szülőnek, de ha korábban keresett 200-at és ehhez 5 gyereket vállalt az új munkahelye pedig csak 80-at fizet, akkor a segélyt nem vonnák meg csak csökkentenék.
Ezen felül pedig a saját felelőssége,hogy 5 gyereket vállalt, tehát azt nem kell sajnálni,hogy csökkentjük a támogatást és mi lesz a szegény családdal.
Amennyiben szaporulat történik annak ellenére,hogy nincs meg a jövedelem, akkor a szülőre nagy összegű pénzbírságot kell kiszabni (akár milliós tételben), majd ha ezt nem tudja fizetni (és valószínűleg nem tudja) mehet a börtönbe és addig sem szaporodik.

Ez persze így ahogy leírtam nagyon nyers, és nem feltétlenül így kell kinéznie csak lehetne valami ehhez hasonló alap.
Továbbá a szegényeknek kotont és fogamzásgátlót osztogatni, hogy véletlenül se történjék baleset.
Nemi erőszak esetén pedig az állam kárpótlás gyanánt (amiért nem tudta megvédeni az áldozatot) azzal támogatná a családot,hogy nem kell fizetniük+segély, amennyiben meg akarják tartani a gyereket.A nemi erőszakot pedig szigorúbban büntetni,hogy a cigányoknak ne jusson eszébe letámadni az unokatestvért, meg a rokonságot, csak hogy legyen gyerek meg támogatás.
Így pedig érvényesülhet az a mondás is,hogy akinek nincs pénze ne vállaljon gyereket, ha pedig nagyon akar akkor egyet vállalhat ingyen is.

6

Az osztrákok és a románok miért kaptak a magyar területekből?

Trianon idején az osztrákok milyen alapon kaptak területet?
Illetve 1944 után a románok milyen alapon kapták vissza észak-Erdélyt, tekintettel arra,hogy végig a németek oldalán voltak és csak az utolsó percben ugrottak ki?
Mert én azt mondom,hogy rendben kiugrottak,sikerült nekik, nem kapnak semmi büntetést, de észak-Erdély marad Magyarországnál ahogy az elmúlt néhány évben oda került, de így viszont jutalom volt a románoknak,hogy ismét megkapták azt a területet.
Magyarországnak meg így is büntetés lett volna az,hogy ismét elveszti a felvidék és a délvidék visszakapott részeit.

7

Meg tudom-e öletni magam ha akarom?

Feltételesen teszem fel a kérdést, nem áll szándékomban megtenni. De ha mondjuk írok egy levelet, hogy ezt akartam tenni és megkérek rá valami ismerőst, aki hajlandó is erre akkor ő fog ezért valami büntetést kapni?

7

Európában melyik országra jellemző legjobban az antipatriotizmus?

EU , Európa

6

Lehet, hogy zsarolható a FIDESZ? Fekete sereghez hasonló, bár emberi életre nem veszélyes bűnbandát tártak fel falunkban talán egy éve.

Többeket már el is ítéltek, és megkezdték letöltendő börtönbüntetésüket, amely a kamatoskamat bűncselekményekről lett híres az újságokban és tévében.
Meglehetősen komoly, mégis falaz az egésznek a FIDESZ kormány, hogy ne kerüljön semmi a sajtóba. Nem tudni semmi pontosat, csak annyit, hogy kamatoskamat bűncselekményekhez hasonló. Az egyik vádlott 100 millió
forintot költött védelemre, még így is el kellett ítélni,
a másik 600 milliót, és őt is elítélték. Zártkörű volt mind. Annyit tudni talán, hogy különösen nagy (1000 milliárdos rendű) gazdasági kárt okoztak emberek beszervezésével és becsapásával. Az eddigi vádlottakat
nagyon gyorsan elítélték, bár ők sem szóltak senkinek, hogy eljárás van ellenük. Volt aki gyerekkori vétséggel
került gyanúba. Olyan is van, aki külföldön van börtönben,
mert ott is csinálta. Nem csak a magyar hatóságok érintettek az ügyben, hanem osztrák, német és svájci hatóságok is. A nyomozást egyidejűleg ők külföldön is folytatják.

Nem tudni lesz-e sajtóbejelentés és, hogy mikor, de nagyon
mennek a börtönbe. Ha csak az tartja vissza, hogy a FIDESZ-t tudják zsarolni, ha nyer az MSZP, igen nagy
sajtóbejelentésnek leszünk tanúi.

Majdnem 100 ember komolyan érintett és ha igaz, amit mondanak, akkor ezúttal kivételesen külföldi állampolgárok
is bajba kerültek vagy bemocskolódtak.

A tárgyalások folyamatosak, elemzik az érintettek gyerekkorát is, kik kivel barátkoztak, kik, hogyan esküdhettek össze.

Egyiken jelen volt a köztársasági elnök is, és a vádlottakat arról kérdezgette, hogy mégis kiket tudnak zsarolni. Vádalkut akart kötni, ha adnak át zsarolható
azóta komoly pozícióban lévő embereket.

Az elkövetők a pletyka szerint áldozataikat hatalmukba kerítették, nem egyszer kábítószert használtak arra, hogy meggyőzzék őket igazukról. Egy ember büntetlenséget kapott.

A kiszabott büntetések mértékét nem ismerni. Többek nem utazhatnak külföldre sem dolgozni, sem kirándulni. Ezzel
külföldi hatóságok is együttműködnek, volt akit már külföldről hoztak vissza. Azonnali hatállyal elbocsátják őket, nincs kártérítés sem, de csak akkor, ha rá tudtak
bizonyítani bármit is.

A kezdeti ítéleteket egy 15 éves nyomozati szakasz fogja zárni, hogy biztosak legyenek benne, hogy nem szökik meg senki.

Ha szerencsénk van, akkor csak a CIA bukott le, ha nem
akkor ez mindennél rosszabb.

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!