Találatok a következő kifejezésre: Mit jelentenek következők: (158 db)

Ma voltam a 12 hetes vizsgálaton. Mit jelentenek következők? Jók az eredmények?

Malformatiuonem látszik orrcsontosodás van, maxiilársi szög rendben NT. 0.08. Clr.: 4.63

Legjobb válasz: Igen bocsi Clr.:4,63mm , Viszont szerintema doki elírta az NL.-t.-nem mondta,mindenreazt mondta, hogy jó.Az NL szerintem is 0.8mm akart lenni, csak elírhatta.Ma vagyok 12 hetes, de ultrahang szerint 11+3 napos.

A kérdező hozzászólása: Igen bocsi Clr.:4, 63mm , Viszont szerintema doki elírta az NL.-t.-nem mondta, mindenreazt mondta, hogy jó.Az NL szerintem is 0.8mm akart lenni, csak elírhatta.Ma vagyok 12 hetes, de ultrahang szerint 11+3 napos.
Szia! Nézd meg még egyszer, talán elgépelted. NT:0, 8 esetleg, az jó! 2, 5 ig jónak számít mm-ben mérve. CRL:szerintem 46, 3, nézd meg azt is. Az az ülõ magasság, fejtetõtõl a fenekéig mért érték mm-ben. Ha tényleg annyi, mint amit te írtál, akkor vagy elírták, vagy nem felelnek meg a terhességi hétnek ezek a számok.De gondolom akkor szóltak volna.
Szia! Nemtudom hogy a 0.08 nem e kicsi!? Nekem mintha úgy rémlene hogy 1 mm-tõl 3 mm-ig jó, de majd kijavítanak ha hülyeséget írtam.A crl. is talán fiatalabb terhességre utal, de nem bizti.A többihez én sem tudok hozzászólni. 39 hetes km.
Akkor nem ismétlik meg 1 hét múlva?Nekem azt mondták, h az a tuti, ha 12.héten csinálják pontosan.De ha nem jó valami, úgyis mondta volna a doki!
Szia nt 3 ig ok ugy tudom de az also határt nem tudom. A 4.63 jól irtad azt jelenti hogy a babád ülõmagassága 4cm és 6mm sztem kissebb a koránál em mondták mennyi idõs vagy?valamit csak mondtak hogy jók e az adatok és hogy redben van minden e?
A kérdező hozzászólása: Minden oké, azt mondta a doki, holnap kell mennem vérvételre. Azt mondta 4 hét múlva mennyek vissza.
A kérdező hozzászólása: Ja és Clr. 4, 63 cm. Nem tudom mi van velem össze vissza irogatok. :-)
Gondolom izgulsz a Baba miatt néha én is ezt teszem...-) Ne aggodj minden rendben lesz ha gond lett volna szolt volna a doki hogy bibi van... Boldog babavárást és minél elõrébb leszel annál jobban nem fogsz stresszelni és kérdezgetni legalábbis nállam igy van én is mindent kérdeztem már 24 hét végén vagyok és már csak válaszolgatok és nézegetek szerencsére nem kérdezgetek..:-)) Lassan megnyugszom...Te is tedd azt..:-))

Mit jelentenek következő kifejezések? A dpo szám és a luteális hő kifejezések.

Babát szeretnénk de nem tudom ezek mit jelentenek milyen és hol van jelent?ségük a ciklusban?

Legjobb válasz: dpo a peteérés utánni napok

dpo a peteérés utánni napok
A dpo a pé utáni napokat jelenti amit luteális szakasznak hívnak. Jelentõsége van a pé utáni napok számának a mensiig, mert annak 11-16 nak kell lennie. Ha kevesebb vagy több akkor valamilyen problémára utal, általában sárgatest elégtelenségre. De errõl regényt lehetne írni, inkább ajánlok egy oldalt, ahol mindent megtudhatsz és rengeteg példagörbét is találsz. http://babatervezok.otthona.net/homerseklet.shtml
A kérdező hozzászólása: szia. Nagyon szépen köszönöm el sem tudom mondani mennyire köszönöm neked nagyon aranyos vagy. :-)

Mit jelentenek a következõ abroncsfeliratok? Mi történhet, ha 10 évnél idõsebb abroncson vezet az ember?

Pirelli 205/55R15 87T Winter 190. DOT XT BX XKNM 515 ... Fulda 205/55R15 88H. DOT 308 2AF2 205 mm széles az abroncs. 205 mm 55%-ával egyezik meg az abroncs magassága. 15 col átmérõjû. Fulda esetében 545 kg a gumi terhelése.Pirelli esetében 560 kg a gumi maximális terhelés. Amit nem tudok megfejteni, az a DOT (gyártási idõre vonatkozó) adat.

Legjobb válasz: A DOT 308 azt jelenti, hogy 2008 3. hete, visszafelé kell olvasni, mint a legtöbb országban a dátumot ugyebár fordítva adják meg. 10 évnél idõsebb abroncs meg már szarrá van öregedve, meg van keményedve, vízen és havon borzalmas lesz...

A DOT 308 azt jelenti, hogy 2008 3. hete, visszafelé kell olvasni, mint a legtöbb országban a dátumot ugyebár fordítva adják meg. 10 évnél idõsebb abroncs meg már szarrá van öregedve, meg van keményedve, vízen és havon borzalmas lesz...
Sztornó, a 2000 elõtt gyártott gumikon van csak 3 számjegyû jelölés, azokat azonnal cseréld le.
Ha minden igaz, akkor az 515 nem is akármilyen öreg, 1995 51. hete... már lassan nagykorú. :)
Egy gumiabroncson mind a két oldalt van DOT felirat de csak egy oldalt van gyártási év. Legegyszerûbb hogy ha keresel az oldalán 3, 4 számjegyet belesütve. A gyártási évet nem domború számok hanem besütött.
Az az abroncs már olyan kemény lehet, hogy egy tehenet agyon lehetne ütni vele :D A legrosszabb mi lehet? Hát annyi, hogy ha Pest felé mégy az M7-en, és telibetaposod a féket az érdi lejtõ tetején, akkor van rá némi esélyed, hogy a Szabadság hídig már nem csúszol el az autóval.

A következő ultrahang leletek mit jelentenek?

Egy ismerősöm kért meg,h nézzek utána de nem találok semmit.Most kell neki megjönni és furán érzi magát.Orvos szerint nem terhes és ezt a leletet kapta. TVS : az uterus átm: 34*55 mm Nh: 5 mm

Legjobb válasz: diagnózis: az uterus a méhet jelenti, melynek átmérõje 34*55 mm az Nh-t gõzöm sincs mit jelent lehet hogy nyálkahártya.. nem tudom sajnos.

diagnózis: az uterus a méhet jelenti, melynek átmérõje 34*55 mm az Nh-t gõzöm sincs mit jelent lehet hogy nyálkahártya.. nem tudom sajnos.
Nh:nyálkahártya...5mm, azaz hamarosan menstruálni fog.
hú de jó hogy eltaláltam :)
Aha, persze, egy ismerõs!!! :-DDD
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó! Nem kéne bunkónak lenni.Mivel én is sok vizsgálaton átestem a terhességem elõtt, aminek a 33ik hetében járok, a barátnõm kérdezte, hátha értem a leletét.De megakadtam.Még ilyen adatokat nem láttam.Ezért kértem itt segítséget.De az ilyen modortalan senkiket rühellem.Mint amilyen TE vagy.
A kérdező hozzászólása: A többiek segítségét pedig köszönöm.A barátnõm nevében is.
DDDDD Azért ha tényleg utánanéztél volna ezt simán megtalálod, nagyon profi lehetsz! (Google) A kommentedet pedig nem minõsíteném. Kettõnk közül nem én minõsítettem a másikat. De miután te már megtetted, ezért én meg taplónak nevezlek. Remélem tetszett.
A kérdező hozzászólása: A jó anyád a tapló.Csupán reagáltam a modortalanságodra.

Az ofotértben voltam szemvizsgálaton, és a számítógép a következőket dobta ki, mit jelentenek ezek?

Jobb :

Legjobb válasz: Én is szemüveges vagyok. De mégsem tudom mit jelentenek ezek az adatok. Viszont o,5-ös szemüveg kell, ami nem egy nagy dioptria. Lényeg hogy jól lássál vele.

Én is szemüveges vagyok. De mégsem tudom mit jelentenek ezek az adatok. Viszont o, 5-ös szemüveg kell, ami nem egy nagy dioptria. Lényeg hogy jól lássál vele.
A cyl azaz cylinder, ha jól tudom, a szemtengelyferdeségre utaló mérõszám, így, ha az én cylinderes szemem nem csal, van egy egészen enyhe szemtengelyferdülésed... A többit nem vágom.
És odaadták így isten nevében?

A laboros beutalómon a következőket látom: VK4, EHGY, FE, TVKK, T2HGL. Mit jelentenek ezek? Éhgyomorra kell menni? Ezek közöt nincs terheléses vércukor, ugye? 24 hetes kismama vagyok.

Legjobb válasz: nem tudom,ezek mit jelentenek,de 24 hetesen van a terhelses vércukor,és abszolut éhgyomorra kell menni,vizet se lehet inni.nekem mondta a szülész is,hogy éjféltõl semmi kaja,folyadék.vesznek egy vérképet,utána megiszod a lötyit,amit viszel patikában vásárolt port,és 2 óra mulva leveszik a terheléses cukrot.

nem tudom, ezek mit jelentenek, de 24 hetesen van a terhelses vércukor, és abszolut éhgyomorra kell menni, vizet se lehet inni.nekem mondta a szülész is, hogy éjféltõl semmi kaja, folyadék.vesznek egy vérképet, utána megiszod a lötyit, amit viszel patikában vásárolt port, és 2 óra mulva leveszik a terheléses cukrot.
Furcsa rövidítések ezek, de gyanítom, hogy a EHGy= éhgyomri vércukor. Egyetértek az elsõ válaszolóval: valószínû, hogy most lesz a terheléses vércukor vizsgálatod. Nem mondták? Nekem teát és bögrét is vinnem kellett. De valahol vízben oldják fel a szõlõcukrot. Az FE az lehet vas, de nem 100%, mert ezek nem szokványos rövidítések.
Laborba mindig éhgyomorra kell menni!!! (kivéve az AFP)
Nálunk csak a legelsõ éhgyomri vércukorhoz kellett éhgyomorra menni, utána mindegy. A 24 hetes tergeléses vércukrot nálunk úgy nézik, hogy meg kell enni egy kiflit 2 dl tejjel, és 1 óra múlva leveszik a vért. Mindenhol máshogy csinálják, szerintem inkább kérdezz rá a védõnõnél, hogy Nálatok ez hogyan mûködik.
Én amikor kaptam a védõnõtõl a beutalót, õ mondta, hogy mennyi szõlõcukrot kell vennem a patikában és lehet beletenni citromlevet (limonádé lesz), hogy ihatóbb legyen. Már reggel 7-re oda kell mennem, hogy az elsõ vérvétel után megigyam a cukros italt és 2 óra elteltével újra vért vegyenek. Talán hívd fel, aki adta a beutalót, hogy segítsen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
A kérdező hozzászólása: Szóval ezek között a rövidítések között valamelyik a terheléses vércukor?

A 24h holter ekg-n mit jelentenek a következõ adatok?

Ves:öszes185,iso163,cou8 sves:összes:36,iso:1,cou:4 stmax:depr1:- elev1:300qv depr2:- elev2:348qv hvr-t:sdnn:165ms sdann:152ms asdnn:68ms pnn50:15% rmssd:48ms hrv-f: pover:1948ms vlf:616ms lf:676ms hf:553ms

Legjobb válasz: Nem neked kell kielemezni, meg nem is nekünk, hanem az orvosnak. De egyébként a Ves jelenti a ventricularis extrasystolét, a sves pedig a supraventricularis extrasystolét ha jól sejtem.

Nem neked kell kielemezni, meg nem is nekünk, hanem az orvosnak. De egyébként a Ves jelenti a ventricularis extrasystolét, a sves pedig a supraventricularis extrasystolét ha jól sejtem.
A kérdező hozzászólása: Ezt még decemberbe csinálták a kardiologus nem mondott semmit részletesen, csak, h szedjem továbra is a bétablokkoltót, és hogy szignifikáns ritmusszavar sincs.A házi orvos sem mondott semmit, csak hogy nem lehetek olimpikon, mert lazább az eggyik billentyûm, olimpikon amugyse akartam lenni. :) Csak puszta kiváncsiság hajt, hogy mi mit jelent! De köszi a választ. :)
Nekem is decemberben volt ilyen vizsgálatom, a belgyógyász vagy kardiológus aki feltette többet tudna mondani róla. Mennyi a max pulzusod? Én is béts-blokkolót szedek...meg egyéb sok sok vitaminfélét.
A kérdező hozzászólása: Szia, kardiologus elemezte ki elöttem mert, akkor csinálta a szív uh-t és eszébe jutott, h ja ki kéne értékelnie, kb 10 perc volt az egész, majd a kezembe nyomta a papirokat.Le se tojt mivel gondolom nem perkáltam.A házi orvos meg gondolom nem nagyon ért hozzá, csak a mitralis prolapsusra mondta, hogy nem sportolhatok verseny szerüen, nehéz súlyokat nem emelhetek meg ilyesmi. A max pulzus 157 a minimum 49 volt a gépen. De alapbol 80-90, és rengetegszer 110-130 is szokott lenni nyugalomba. Amikor pánikolok 160 is. Meg extráim is szoktak lenni! Mindezt szörnyû megélni. Neked milyen?
A kérdező hozzászólása: Amúgy milyen vitaminokat szedsz? Ha van kedved leírhatnád, hogy te hogyan éled meg ezeket! :-)
Én majdnem 200as pulzussal kerültem oda a holter EKG-ra. És még éjszaka is azt mondta viszonylag magas (59 azt hiszem). Én szedek elég sok mindent kaptam béta-blokkolót napi 2x1. Szedek magnéziumot, omega 3-at, meg mindenféle nyugtató gyógynövényt.

Mit jelentenek a következő mondatok? Egy fejezetnél találhatók a könyvben, ezért biztos, hogy majdnem ugyanazt jelentik. Do you mind if I use your phone? Is it all right if I come in? Is it Ok if I come in?

Legjobb válasz: Do you mind if I use your phone? Használhatnám a telefonodat? Szószerint: "Zavarna, ha használnám?" Is it all right if I come in? Bejöhetek? Szószerint: "Rendben van, ha bejövök?" Is it Ok if I come in? Ok informálisabb, de kb. ugyanaz mint elõbbi

Do you mind if I use your phone? Használhatnám a telefonodat? Szószerint: "Zavarna, ha használnám?" Is it all right if I come in? Bejöhetek? Szószerint: "Rendben van, ha bejövök?" Is it Ok if I come in? Ok informálisabb, de kb. ugyanaz mint elõbbi
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a gyors választ. :-) Örök hálám

Légzésfunkció vizsgálatnál mit jelentenek a következő adatok FVC58%, FEV1.45-52%, Tiff.69-73%kis hörgő obsfrudio SPO2.96-97-97-97 tudnátok segíteni?

Legjobb válasz: FVC= eroltetett kilegzessel mennyi levegot tudsz kifujni FEV1=idozitett vitalkapacitas, vagyis, hogy az elso secundumban mennyi levegot tudsz kifujni es ezt a tyiffeneau indexel fejezik ki: annak a normal ereteke 70-80% kozott van. E kettonek az aranya adja meg a legut szukuletet jelzo erteket. Horgo obstructio pedig azt jelenti hogy a horgok atjarhatosaga csokkent. Az eredmenyekkel menj vissza ahhoz az orvoshoz aki erre a vizsgalatra elkuldott, o majd tobbet tud mondani. En sajnos csak ennyit tudok.

FVC= eroltetett kilegzessel mennyi levegot tudsz kifujni FEV1=idozitett vitalkapacitas, vagyis, hogy az elso secundumban mennyi levegot tudsz kifujni es ezt a tyiffeneau indexel fejezik ki: annak a normal ereteke 70-80% kozott van. E kettonek az aranya adja meg a legut szukuletet jelzo erteket. Horgo obstructio pedig azt jelenti hogy a horgok atjarhatosaga csokkent. Az eredmenyekkel menj vissza ahhoz az orvoshoz aki erre a vizsgalatra elkuldott, o majd tobbet tud mondani. En sajnos csak ennyit tudok.

Mit jelentenek a következő mondatok angolul, és hol lehet a neten találni ahol németet lehet tanulni amatőr szinten?

Show some repect talán = Mutass némi tiszteletet

Legjobb válasz: A You made your bones lehet hogy azt jelenti hogy ezzel alapoztad meg a helzeted, vagy hírneved?

A kérdező hozzászólása: A You made your bones lehet hogy azt jelenti hogy ezzel alapoztad meg a helzeted, vagy hírneved?
Lehet, igen :) .

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!