Találatok a következő kifejezésre: Mit jelentenek következő adatok (8 db)

A 24h holter ekg-n mit jelentenek a következõ adatok?

Ves:öszes185,iso163,cou8 sves:összes:36,iso:1,cou:4 stmax:depr1:- elev1:300qv depr2:- elev2:348qv hvr-t:sdnn:165ms sdann:152ms asdnn:68ms pnn50:15% rmssd:48ms hrv-f: pover:1948ms vlf:616ms lf:676ms hf:553ms

Legjobb válasz: Nem neked kell kielemezni, meg nem is nekünk, hanem az orvosnak. De egyébként a Ves jelenti a ventricularis extrasystolét, a sves pedig a supraventricularis extrasystolét ha jól sejtem.

Nem neked kell kielemezni, meg nem is nekünk, hanem az orvosnak. De egyébként a Ves jelenti a ventricularis extrasystolét, a sves pedig a supraventricularis extrasystolét ha jól sejtem.
A kérdező hozzászólása: Ezt még decemberbe csinálták a kardiologus nem mondott semmit részletesen, csak, h szedjem továbra is a bétablokkoltót, és hogy szignifikáns ritmusszavar sincs.A házi orvos sem mondott semmit, csak hogy nem lehetek olimpikon, mert lazább az eggyik billentyûm, olimpikon amugyse akartam lenni. :) Csak puszta kiváncsiság hajt, hogy mi mit jelent! De köszi a választ. :)
Nekem is decemberben volt ilyen vizsgálatom, a belgyógyász vagy kardiológus aki feltette többet tudna mondani róla. Mennyi a max pulzusod? Én is béts-blokkolót szedek...meg egyéb sok sok vitaminfélét.
A kérdező hozzászólása: Szia, kardiologus elemezte ki elöttem mert, akkor csinálta a szív uh-t és eszébe jutott, h ja ki kéne értékelnie, kb 10 perc volt az egész, majd a kezembe nyomta a papirokat.Le se tojt mivel gondolom nem perkáltam.A házi orvos meg gondolom nem nagyon ért hozzá, csak a mitralis prolapsusra mondta, hogy nem sportolhatok verseny szerüen, nehéz súlyokat nem emelhetek meg ilyesmi. A max pulzus 157 a minimum 49 volt a gépen. De alapbol 80-90, és rengetegszer 110-130 is szokott lenni nyugalomba. Amikor pánikolok 160 is. Meg extráim is szoktak lenni! Mindezt szörnyû megélni. Neked milyen?
A kérdező hozzászólása: Amúgy milyen vitaminokat szedsz? Ha van kedved leírhatnád, hogy te hogyan éled meg ezeket! :-)
Én majdnem 200as pulzussal kerültem oda a holter EKG-ra. És még éjszaka is azt mondta viszonylag magas (59 azt hiszem). Én szedek elég sok mindent kaptam béta-blokkolót napi 2x1. Szedek magnéziumot, omega 3-at, meg mindenféle nyugtató gyógynövényt.

Légzésfunkció vizsgálatnál mit jelentenek a következő adatok FVC58%, FEV1.45-52%, Tiff.69-73%kis hörgő obsfrudio SPO2.96-97-97-97 tudnátok segíteni?

Legjobb válasz: FVC= eroltetett kilegzessel mennyi levegot tudsz kifujni FEV1=idozitett vitalkapacitas, vagyis, hogy az elso secundumban mennyi levegot tudsz kifujni es ezt a tyiffeneau indexel fejezik ki: annak a normal ereteke 70-80% kozott van. E kettonek az aranya adja meg a legut szukuletet jelzo erteket. Horgo obstructio pedig azt jelenti hogy a horgok atjarhatosaga csokkent. Az eredmenyekkel menj vissza ahhoz az orvoshoz aki erre a vizsgalatra elkuldott, o majd tobbet tud mondani. En sajnos csak ennyit tudok.

FVC= eroltetett kilegzessel mennyi levegot tudsz kifujni FEV1=idozitett vitalkapacitas, vagyis, hogy az elso secundumban mennyi levegot tudsz kifujni es ezt a tyiffeneau indexel fejezik ki: annak a normal ereteke 70-80% kozott van. E kettonek az aranya adja meg a legut szukuletet jelzo erteket. Horgo obstructio pedig azt jelenti hogy a horgok atjarhatosaga csokkent. Az eredmenyekkel menj vissza ahhoz az orvoshoz aki erre a vizsgalatra elkuldott, o majd tobbet tud mondani. En sajnos csak ennyit tudok.
Majd a doki kideríti. Nem ittál vérvétel elõtti napokban alkoholt? Elég rendesen meg tudja dobni.
Ilyen értékek általában epe- vagy májkárosodás miatt vannak, de bekavarhat egy nemrég szedett antibiotikum is. Az értékek önmagukban nem mondanak semmit, mindig az egymáshoz való viszonyuk számít. Lehet, hogy másnap egész alacsonyabb értékek jönnek ki. Itt egy oldal, olvasd el mindegyiket, ami érdekel, a Gamma-Gt a GGT név alatt fut. http://www.webbeteg.hu/cikkek/adattar/6367/ggt--gamma-glutam..
Krónikus ivást gyakorlatilag kizárja, hogy nincs macrocytosis és a deRitis Quotiens brutálisan 1 alatt van. Itt más van a háttérben, majd az orvosod eldönti.
#2-es vagyok Erre mondjuk ráillik, de bízd az orvosodra! "Vírus okozta májbetegségekben a deRitis hányados kisebb egynél, azaz a GPT-szint jelentõsebben emelkedik, mint a GOT. A krónikus hepatitis C-vírus-fertõzésekben gyakori a gamma-GT-szint növekedése is, ez a vírus epeúti laesiót okozó hatásával függhet öszsze. Amennyiben a beteg részesült transzfúzióban vagy korábban operálták, anamnézisében – illetve a családjáéban – akut hepatitis, sárgaság szerepel, gondoljunk a vírusos eredetre. Tetoválásnál, bõrékszerek esetén, kábítószer-fogyasztóknál szintén fontos a vírusfertõzés kizárása."
ha szanaszét anyagoztad magad elõtte ne parázz, akkor csak átmeneti! ha nem akkor mindenképp konzultálj orvossal!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, azhiszem megkaptam a választ :)


Mit jelentenek a következő adatok? CRL: 43, 8mm, BPD: 14, 7mm, NT: 1, 3

12 hetes UH eredmények, mennyire jók?

Legjobb válasz: Szia, ha az orvos nem mondott semmit, akkor ne aggódj, minden rendben. Most kutattam elõ a leleteimet, nekem picit nagyobb volt a babám a 12. héten, de ez sem számít semmit, mert a dokim összevissza mondogatta a heteket, 39 hetesen találta ki, hogy 37. hétben vagyok :) Amúgy minden a legnagyobb rendben volt. CRL: fejtetõ-far hosszúság (ülõmagasságnak is hívják) BDP: a fej átmérõje a két halánték között NT: nyaki redõ vastagság Amúgy itt van egy jó kis összefoglaló: http://www.kismamablog.hu/terhesseg/vizsgalatok/ultrahang-ro..

Szia, ha az orvos nem mondott semmit, akkor ne aggódj, minden rendben. Most kutattam elõ a leleteimet, nekem picit nagyobb volt a babám a 12. héten, de ez sem számít semmit, mert a dokim összevissza mondogatta a heteket, 39 hetesen találta ki, hogy 37. hétben vagyok :) Amúgy minden a legnagyobb rendben volt. CRL: fejtetõ-far hosszúság (ülõmagasságnak is hívják) BDP: a fej átmérõje a két halánték között NT: nyaki redõ vastagság Amúgy itt van egy jó kis összefoglaló: http://www.kismamablog.hu/terhesseg/vizsgalatok/ultrahang-ro..
CLR: Ülõmagasság , a baba feje búbjától a popsijáig. BPD: fejkörfogat NT: nyaki bõrredõ vastagsága ( 2 mm-ig jó az eredmény )
CRL a baba hossza, BPD a fejátmérõ, NT a tarkóredõ vastagsága. Ez az NT a legfontosabb itt most a 12. hétben, 3 mm-ig teljesen jó, úgyhogy szerintem ezek nagyon jó eredmények, gratulálok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. Sokat segített. :)

Mit jelentenek a következő adatok? (LENT) Nagyon Fontos

Iskolai vizsgálat volt és ezeket írták le a papírra:

Mit jelentenek magyarul a következő adatok? BDP HC TTD AC FL

Legjobb válasz: Szia. BPD:Két halánték közti távolság, AC:haskörfogat, FL:combcsont hossza, CRL:ülõmagasság. A HC és TTD nem tudom.

Szia. BPD:Két halánték közti távolság, AC:haskörfogat, FL:combcsont hossza, CRL:ülõmagasság. A HC és TTD nem tudom.
Ezen az oldalon megtalálsz minden rövidítést és heti bontásban is fel vannak tünteteve az adatok. http://www.mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8 Üdv
Szia! Az elõbb küldött linknél a lap alján megtalálod a magyar megfelelõjét és a táblázatban pedig átlag adatok vannak. 30 hetes kismama
itt is találsz rövidítéseket http://www.babaszoba.hu/topics/9month/help
BDP: a 2 halánték közti távolság HC: fejkörfogat TTD: mellkas átmérõ AC: haskörfogat FL: combcsont hossza ezek biztosak :) 34 hetes kismama

Mit jelentenek a következő adatok?

Tegnap kaptam meg a laboreredményem, tudom hogy nem vagytok orvosok de hátha többet értetek hozzá mint én.20hetes vagyok, a vizeletben baktériumot találtak, a fehérvérsejt 11,1 (4-10 ok), vörösvérsejt 3,8(4-5 ok), lymphocyta 18,2(25-45 ok).Ezek mire utalhatnak?

Legjobb válasz: Az elsõ ilyen laboreredménytõl én is megijedtem, de aztán elmagyarázta a doki, hogy a megadott értékek normál esetben értendõk, terhesen normális az eltérés. Persze nem minden esetben, de az orvos tudja megmondani, hogy ez még jó-e, vagy már nem. Ha nincs nagy eltérés, akkor szerintem nincs gond.

Az elsõ ilyen laboreredménytõl én is megijedtem, de aztán elmagyarázta a doki, hogy a megadott értékek normál esetben értendõk, terhesen normális az eltérés. Persze nem minden esetben, de az orvos tudja megmondani, hogy ez még jó-e, vagy már nem. Ha nincs nagy eltérés, akkor szerintem nincs gond.
A fehérvérsejt emelkedése utalhat a bacira, ahogy látom nem nagy az eltérés.Sztem nagy baj nincs, kapsz rá gyszert és rendbe jössz., Csíp is a vizeleted?
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Nem csíp, csak enyhe folyásom van ami normális.Szóval semmibõl nem jöttem volna rá hogy bacis.:(

19 hetes terhes vagyok. Mit jelentenek a következő adatok az ultrahangos eredményen?

gerinc: párhuzamos,csigolyaívek zártak/ ez jó?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem jók, nekem is hasonlóak voltak. Itt még találsz bõvebb infót: http://www.mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8

Szia! Szerintem jók, nekem is hasonlóak voltak. Itt még találsz bõvebb infót: http://www.mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8
Szia. Teljesen jók az eredményeid.aA gerinc zárt, vagyis nem nyitott, ugy hogy tökéletes.A gyomra kezd telitõdni, vagyis nem üres, ez is tökéletes. Én a 33.hétbe vagyok, és nekem már telt a hólyag is meg a gyomor is, neki az lessz.Az fl aszem a combcsont méret, ami 3 cm. A placenta helye is tökéletes.Sok sikert 33 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: köszönöm :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm és boldog babavárást :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!