Találatok a következő kifejezésre: Mit jelentenek ezek a neveknek (12 db)

Mi jelentenek ezek a nevek? Egyáltalán nevek?

Derp, Derpina, Herp, Herpina, Derpson

Legjobb válasz: Kimaradt: Delph és Delphina

A kérdező hozzászólása: Kimaradt: Delph és Delphina
mémek
Nem valódi személynevek. A "derp" kifejezést a "buta" szinomájaként használják, és az egyik rage comic meme karaktere volt Herp Derp (vagy Harp Darp). http://knowyourmeme.com/memes/harp-darp-herp-derp Ebbõl született meg, hogy a fiú karaktereket is Derp-nek hívják. Amikor behozták a nõi karaktereket, akkor jelent meg Derpina Herpington. http://knowyourmeme.com/memes/derpina A Derpson név pedig egy jelzõ, mint "Derp's son" - azaz Derp (a karakter) fia.
A derp/herp a hülyékre utaló szó (mint pl. a noob), ebbõl alakultak ki ezek a mémek.

Mit jelentenek ezek a nevek? (bõvebben lent)

Jelenleg Boccaccio Dekameronját olvasom. Noshát, a regény elején azt írja, hogy a szereplõinek a tulajdonságaikra jellemzõ "beszélõneveket" adott. nem tudjátok, hogy mit jelentenek a köv. nevek? Pampinea Fiametta Filoména Lauretta Emília Elise Neifile

Legjobb válasz: Filoména: Éneklést kedvelõ, dalos kedvû, fülemüle, csalogány, szeretett, kedvelt Emília: versengõ, vetélkedõ

Filoména: Éneklést kedvelõ, dalos kedvû, fülemüle, csalogány, szeretett, kedvelt Emília: versengõ, vetélkedõ
Fiametta: lángocska
Elise: Isten megesküdött
A kérdező hozzászólása: Köszi az eddigi válaszokat! :)
Szívesen!
EMÍLIA - latin eredetû; jelentése: versengõ, vetélkedõ.

Mit jelentenek ezek a nevek: Pilár, Piedad?

Legjobb válasz: Pilár jelentése pillér, Piedad jelentése irgalom, kegyelet.

Pilár jelentése pillér, Piedad jelentése irgalom, kegyelet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :) és mit gondoltok ezekrõl a nevekrõl?
Magyar gyereknek nem adnám, túl idegen hangzású, biztosan egy életen át cipelné ennek a terhét a gyerek.
Megint megy valahol a Vad Angyal? Abban voltak nem? :) Szerintem ezek a nevek katasztrófák
Mi gondolok ezekrõl a nevekrõl? Hát azt amit mindenki: barzil szappanopera rajonó az anyuka, ami nem vall túlságosan magas IQ szintre... Még a gyerekeit is a hülye sorozatok hatására nevezte el. Szóval részemrõl ultra buta nõre vall.

Mit jelentenek ezek a nevek a vérképben?

HCT, MON/%, Retikulocyta ?

Legjobb válasz: HTC: haematokrit, milyen sûrû a véred Mon: monocyta ez egy fehérvérsejt fajta és a százalékos megoszlását mutatja a vérkép reticulocyta: fiatal vörösvértest alak vagy éretlen vörösvérsejtnek is nevezhetjük.

HTC: haematokrit, milyen sûrû a véred Mon: monocyta ez egy fehérvérsejt fajta és a százalékos megoszlását mutatja a vérkép reticulocyta: fiatal vörösvértest alak vagy éretlen vörösvérsejtnek is nevezhetjük.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen!

Mit jelentenek ezek a motor nevek?

HDI,TDI,dCi,Crdi,cdi,TSI mint pl. TD-Turbó Dízel Gondolom a D-k dízelt.

Legjobb válasz: Az elsõ öt ugyanazt jelenti: common-rail rendszerû turbódízel motort. A HDi a PSA-konszern által használt név, a TDI-t a VW AG biggyeszti rá az autóira, a dCi a Renault-é, a a CRDi-t a Hyundai-Kia szereti, a CDI-t a Mercedes-Benz. Valamikor régen a TDI a VW-nél jelenthette a régi, VP37-adagolós, közteshûtõs turbódízelt, illetve a PD turbódízelt, mára ezek kihaltak náluk. A TSI is a VW AG márkaneve: elõször a kettõs feltöltésû (kompresszor és turbó) 1.4-es közvetlen befecskendezésû benzinmotort jelölte, mára valamennyi turbós, közvetlen befecskendezéses benzinmotort ezzel jelölik.

Az elsõ öt ugyanazt jelenti: common-rail rendszerû turbódízel motort. A HDi a PSA-konszern által használt név, a TDI-t a VW AG biggyeszti rá az autóira, a dCi a Renault-é, a a CRDi-t a Hyundai-Kia szereti, a CDI-t a Mercedes-Benz. Valamikor régen a TDI a VW-nél jelenthette a régi, VP37-adagolós, közteshûtõs turbódízelt, illetve a PD turbódízelt, mára ezek kihaltak náluk. A TSI is a VW AG márkaneve: elõször a kettõs feltöltésû (kompresszor és turbó) 1.4-es közvetlen befecskendezésû benzinmotort jelölte, mára valamennyi turbós, közvetlen befecskendezéses benzinmotort ezzel jelölik.
jól írta az elsõ! De külön-külön is megtalálhatod itt! http://autotuning.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=26971
Valamint van a CDTI is, ami ugyan azt jelenti Opeléknél mint az elsõ öt.
A kérdező hozzászólása: Akkor az i betûk Injektort jelentenek?
intercoolert
Nem feltétlenül jelent intercoolert az "I" jelzés. Ahány márka, annyi rövidítés. Hülyeségnek tartom, van rendes neve is. A TDI például lehet akár Turbo Diesel + Intercooler, vagy szimplán Turbo Diesel Injection. Ez csak egy példa a millió baromság közül.
Ezért nem szoktak foglalkozni vele, jelentõs különbség csak a PD (pumpe duese) és a CR (common rail) között van, a többi ugyanaz, csak máshogy jelölik. Benzineseknél ugyanez a helyzet, TCE, TSI, SCTI, GTDI (D!, mégsem dízel) mind turbós benzinest jelentenek, de pl a BMW nem játszik ezekkel a jelölésekkel. A dízel egyszerûen pl 116D, a benzines meg 116I aztán annyi, pedig egyik se egyszerû szívó motor. Más márkák szeretnek játszadozni ezekkel a HDCDCRDCI hülyeségekkel.

A PES10-ben néhány játékos neve mellett van egy csillag, de van akinek nincs. Mit jelentenek ezek a csillagok?

Legjobb válasz: Az a játékos használhatja a különleges képességét, amit beosztottál neki.

Az a játékos használhatja a különleges képességét, amit beosztottál neki.

Mit jelentenek ezek? Pl. Iphone 4S, 3GS (ezen a S, GS-es nevek mit jelentenek? )

Meg pl egy telefonba van 3G, az mit jelent, meg az EDGE, stb!PLS részletes magyarázatot!! El?re köszi!

Legjobb válasz: Magyarul? :D

A kérdező hozzászólása: Magyarul? :D
G mint generation, S mint speed.
A kérdező hozzászólása: És mi az a sávszélessége, meg ilyesmik? Meg 3G, 2G ?? EDGE?
ezt az elsõ részletesen leírta.
a második jól írta az S-t...mit gondoltok, ilyen alapon a 3GS miért nem kapott Siri-t, ha az S azt jelenti?
Minél idõsebb generációs egy telefon, annál gyorsabb az internet, valamint új szolgáltatások érhetõek el vele (pl 3G -> videótelefonálás). Az S nem a sebességet jelenti, hanem a Siri beszédfelismerõt (forrás: http://en.wikipedia.org/wiki/Iphone_4s )

Mit jelentenek pontosan ezek a neveknek és mi az eredetük: Anita, Zita, Zsolt?

Igy fogják hivni a babát, ha kiderült milyen nemet választott magának!

Legjobb válasz: Anita: héber eredetû, az Anna és a Juanita spanyol becézõjébõl született összevonás. Zita:latin eredetû, jelentése sebes, gyors Zsolt: magyar eredetû, a Solt név rokona

Anita: héber eredetû, az Anna és a Juanita spanyol becézõjébõl született összevonás. Zita:latin eredetû, jelentése sebes, gyors Zsolt: magyar eredetû, a Solt név rokona
Szia! Anita:Az Anita nõi név az Anna nõi név spanyol becézése. Az Anna jelentése: Isten kegyelme, báj, kellem, kecsesség Zita:A Zita nõi név, a magyarba a német nyelvbõl került át, ott a Felicitász név becézett formája, és c-vel is ejtik. Az olasz Zita név is c-vel ejtendõ, jelentése: hajadon. Felicitász jelentése még: jószerencse, boldogság. Zsolt:magyar eredetû; A Zsolt gyakori magyar férfinév, a régi Solt személynév alakváltozata. Azonos eredetû a Zoltán, valamint a Zolta és esetleg a Csolt névvel. Jelentése: az ótörök sultan szóból származik, egy méltóságnév
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Nekem tesztik még így is az összes! :) )))))
Én a Zitára szavazok. :) ))

Mit jelentenek számotokra ezek a nevek?

Zakariás,Barnabás,Dorottya,Rafaella.

Legjobb válasz: Jelenteni semmit, mivel a fele nem tetszik és nem adnám semmiképp a gyermeknek. A Barnabás és a Dorottya nem rossz, ismerek ilyen nevû gyerekeket.

Jelenteni semmit, mivel a fele nem tetszik és nem adnám semmiképp a gyermeknek. A Barnabás és a Dorottya nem rossz, ismerek ilyen nevû gyerekeket.
A Barnabás tetszik csak, bár a Rafaella csak fura, ha szoknám, tetszene. Konkrét bajom csak a DoROTTYával van.
Kígyó? Kígyó gyogyó!
hím.nõstény.bizonytalan nemû vagy túl fiatal például: ha én azt mondom hogy 1.3.2 királypitonom van akkor az azt jelenti hogy van 1 hím, 3nõstény, és 2 fiatal vagy bizonytalan nemû pitonom van
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ. Tehát ha 1 akkor hím , ha 2 akkor nem tudni ha 3 nõstény. De mi például a 0?
nem, a nemeket a számok sorrendje adja, az meg hogy milyen szám az az hogy hány db van abból 1.3.2 egy darab hím, három darab nõstõny, két darabot pedig nem tudni, ha 0 akkor nincs belõle 0.1 királypiton = egy nõstény királypiton 1.0 = egy hím 1.1 = egy hím és egy nõstény 0.0.1 = 1 fiatal vagy bizonytalan nemû állat
hát ezt akkor most nem értem :( 0.1 egy kígyó, nõstény 1.0 még egy kígyó, hím 1.1 az kettõ, két kígyó, pár, hím és nõstény 0.0 az nincs kígyó, de bizonytalan? :D:D:D bocsánat, de nagyon jót nevettem, mert nem értem, nem értek ezekhez, de a kígyót szeretem
olyat nem fogsz látni hogy 0.0 :D, csak olyat hogy 0.0.1, a harmadik helyen lévõ szám a bizonytalan/fiatal
ja, értem!!! de király

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!