Találatok a következő kifejezésre: Mit jelentenek ezek a neveknek (14 db)

Mi jelentenek ezek a nevek? Egyáltalán nevek?

Derp, Derpina, Herp, Herpina, Derpson

Legjobb válasz: Kimaradt: Delph és Delphina

A kérdező hozzászólása: Kimaradt: Delph és Delphina
mémek
Nem valódi személynevek. A "derp" kifejezést a "buta" szinomájaként használják, és az egyik rage comic meme karaktere volt Herp Derp (vagy Harp Darp). http://knowyourmeme.com/memes/harp-darp-herp-derp Ebbõl született meg, hogy a fiú karaktereket is Derp-nek hívják. Amikor behozták a nõi karaktereket, akkor jelent meg Derpina Herpington. http://knowyourmeme.com/memes/derpina A Derpson név pedig egy jelzõ, mint "Derp's son" - azaz Derp (a karakter) fia.
A derp/herp a hülyékre utaló szó (mint pl. a noob), ebbõl alakultak ki ezek a mémek.

Mit jelentenek ezek a nevek? (bõvebben lent)

Jelenleg Boccaccio Dekameronját olvasom. Noshát, a regény elején azt írja, hogy a szereplõinek a tulajdonságaikra jellemzõ "beszélõneveket" adott. nem tudjátok, hogy mit jelentenek a köv. nevek? Pampinea Fiametta Filoména Lauretta Emília Elise Neifile

Legjobb válasz: Filoména: Éneklést kedvelõ, dalos kedvû, fülemüle, csalogány, szeretett, kedvelt Emília: versengõ, vetélkedõ

Filoména: Éneklést kedvelõ, dalos kedvû, fülemüle, csalogány, szeretett, kedvelt Emília: versengõ, vetélkedõ
Fiametta: lángocska
Elise: Isten megesküdött
A kérdező hozzászólása: Köszi az eddigi válaszokat! :)
Szívesen!
EMÍLIA - latin eredetû; jelentése: versengõ, vetélkedõ.

Mit jelentenek ezek a nevek: Pilár, Piedad?

Legjobb válasz: Pilár jelentése pillér, Piedad jelentése irgalom, kegyelet.

Pilár jelentése pillér, Piedad jelentése irgalom, kegyelet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :) és mit gondoltok ezekrõl a nevekrõl?
Magyar gyereknek nem adnám, túl idegen hangzású, biztosan egy életen át cipelné ennek a terhét a gyerek.
Megint megy valahol a Vad Angyal? Abban voltak nem? :) Szerintem ezek a nevek katasztrófák
Mi gondolok ezekrõl a nevekrõl? Hát azt amit mindenki: barzil szappanopera rajonó az anyuka, ami nem vall túlságosan magas IQ szintre... Még a gyerekeit is a hülye sorozatok hatására nevezte el. Szóval részemrõl ultra buta nõre vall.

Mit jelentenek ezek a nevek a vérképben?

HCT, MON/%, Retikulocyta ?

Legjobb válasz: HTC: haematokrit, milyen sûrû a véred Mon: monocyta ez egy fehérvérsejt fajta és a százalékos megoszlását mutatja a vérkép reticulocyta: fiatal vörösvértest alak vagy éretlen vörösvérsejtnek is nevezhetjük.

HTC: haematokrit, milyen sûrû a véred Mon: monocyta ez egy fehérvérsejt fajta és a százalékos megoszlását mutatja a vérkép reticulocyta: fiatal vörösvértest alak vagy éretlen vörösvérsejtnek is nevezhetjük.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen!

Mit jelentenek ezek a motor nevek?

HDI,TDI,dCi,Crdi,cdi,TSI mint pl. TD-Turbó Dízel Gondolom a D-k dízelt.

Legjobb válasz: Az elsõ öt ugyanazt jelenti: common-rail rendszerû turbódízel motort. A HDi a PSA-konszern által használt név, a TDI-t a VW AG biggyeszti rá az autóira, a dCi a Renault-é, a a CRDi-t a Hyundai-Kia szereti, a CDI-t a Mercedes-Benz. Valamikor régen a TDI a VW-nél jelenthette a régi, VP37-adagolós, közteshûtõs turbódízelt, illetve a PD turbódízelt, mára ezek kihaltak náluk. A TSI is a VW AG márkaneve: elõször a kettõs feltöltésû (kompresszor és turbó) 1.4-es közvetlen befecskendezésû benzinmotort jelölte, mára valamennyi turbós, közvetlen befecskendezéses benzinmotort ezzel jelölik.

Az elsõ öt ugyanazt jelenti: common-rail rendszerû turbódízel motort. A HDi a PSA-konszern által használt név, a TDI-t a VW AG biggyeszti rá az autóira, a dCi a Renault-é, a a CRDi-t a Hyundai-Kia szereti, a CDI-t a Mercedes-Benz. Valamikor régen a TDI a VW-nél jelenthette a régi, VP37-adagolós, közteshûtõs turbódízelt, illetve a PD turbódízelt, mára ezek kihaltak náluk. A TSI is a VW AG márkaneve: elõször a kettõs feltöltésû (kompresszor és turbó) 1.4-es közvetlen befecskendezésû benzinmotort jelölte, mára valamennyi turbós, közvetlen befecskendezéses benzinmotort ezzel jelölik.
jól írta az elsõ! De külön-külön is megtalálhatod itt! http://autotuning.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=26971
Valamint van a CDTI is, ami ugyan azt jelenti Opeléknél mint az elsõ öt.
A kérdező hozzászólása: Akkor az i betûk Injektort jelentenek?
intercoolert
Nem feltétlenül jelent intercoolert az "I" jelzés. Ahány márka, annyi rövidítés. Hülyeségnek tartom, van rendes neve is. A TDI például lehet akár Turbo Diesel + Intercooler, vagy szimplán Turbo Diesel Injection. Ez csak egy példa a millió baromság közül.
Ezért nem szoktak foglalkozni vele, jelentõs különbség csak a PD (pumpe duese) és a CR (common rail) között van, a többi ugyanaz, csak máshogy jelölik. Benzineseknél ugyanez a helyzet, TCE, TSI, SCTI, GTDI (D!, mégsem dízel) mind turbós benzinest jelentenek, de pl a BMW nem játszik ezekkel a jelölésekkel. A dízel egyszerûen pl 116D, a benzines meg 116I aztán annyi, pedig egyik se egyszerû szívó motor. Más márkák szeretnek játszadozni ezekkel a HDCDCRDCI hülyeségekkel.

A PES10-ben néhány játékos neve mellett van egy csillag, de van akinek nincs. Mit jelentenek ezek a csillagok?

Legjobb válasz: Az a játékos használhatja a különleges képességét, amit beosztottál neki.

Az a játékos használhatja a különleges képességét, amit beosztottál neki.

Mit jelentenek ezek? Pl. Iphone 4S, 3GS (ezen a S, GS-es nevek mit jelentenek? )

Meg pl egy telefonba van 3G, az mit jelent, meg az EDGE, stb!PLS részletes magyarázatot!! El?re köszi!

Legjobb válasz: Magyarul? :D

A kérdező hozzászólása: Magyarul? :D
G mint generation, S mint speed.
A kérdező hozzászólása: És mi az a sávszélessége, meg ilyesmik? Meg 3G, 2G ?? EDGE?
ezt az elsõ részletesen leírta.
a második jól írta az S-t...mit gondoltok, ilyen alapon a 3GS miért nem kapott Siri-t, ha az S azt jelenti?
Minél idõsebb generációs egy telefon, annál gyorsabb az internet, valamint új szolgáltatások érhetõek el vele (pl 3G -> videótelefonálás). Az S nem a sebességet jelenti, hanem a Siri beszédfelismerõt (forrás: http://en.wikipedia.org/wiki/Iphone_4s )

Miért végzõdnek sokszor -ah, -ilah, -kha az ószövetségi bibliai nevek? És miért különböznek annyira az újszövetségi nevektõl? Mit jelentenek ezek? Mi a jelentõségük, ha van?

Legjobb válasz: Mert az Ószövetséget arámiul írták, az Újat meg ógörögül, és vagy 1000 év választja el az írókat. Azért.

Mert az Ószövetséget arámiul írták, az Újat meg ógörögül, és vagy 1000 év választja el az írókat. Azért.
Pontosabban, az Ószövetség nyelve a héber, de elõfordulnak benne arám részletek a babiloni fogság idején, vagy utána íródott iratokban, például a Dániel és Ezsdrás könyvében, de ezekben sem az arám a fõnyelv. Néhány apokrif irat, mint pl. a Judit könyve, a Makkabeusok könyve, a Tóbiás könyve arámul íródtak, de ezek nem részei a Bibliának, legfeljebb fakultatív mellékleteknek tekinthetõek.
Az "áh" végzõdés a héber nyelvben (és azt hiszem az arámiban is) a nõnem végzõdése. A nõi nevekben például ezért fordul elõ nagyon gyakran. Ezen kívül a "jáh" végzõdés I.tent is jelent pl Netanjah = akit I.ten adott. Amúgy igen, minden héber névnek van jelentése, sokszor nagyon érdekesek, fõleg a bibliai történetek fényében.
A kérdező hozzászólása: Mózes elsõ könyvét olvasva, a legtöbb férfi név "ah"-al végzõdik.

Mit jelentenek pontosan ezek a neveknek és mi az eredetük: Anita, Zita, Zsolt?

Igy fogják hivni a babát, ha kiderült milyen nemet választott magának!

Legjobb válasz: Anita: héber eredetû, az Anna és a Juanita spanyol becézõjébõl született összevonás. Zita:latin eredetû, jelentése sebes, gyors Zsolt: magyar eredetû, a Solt név rokona

Anita: héber eredetû, az Anna és a Juanita spanyol becézõjébõl született összevonás. Zita:latin eredetû, jelentése sebes, gyors Zsolt: magyar eredetû, a Solt név rokona
Szia! Anita:Az Anita nõi név az Anna nõi név spanyol becézése. Az Anna jelentése: Isten kegyelme, báj, kellem, kecsesség Zita:A Zita nõi név, a magyarba a német nyelvbõl került át, ott a Felicitász név becézett formája, és c-vel is ejtik. Az olasz Zita név is c-vel ejtendõ, jelentése: hajadon. Felicitász jelentése még: jószerencse, boldogság. Zsolt:magyar eredetû; A Zsolt gyakori magyar férfinév, a régi Solt személynév alakváltozata. Azonos eredetû a Zoltán, valamint a Zolta és esetleg a Csolt névvel. Jelentése: az ótörök sultan szóból származik, egy méltóságnév
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Nekem tesztik még így is az összes! :) )))))
Én a Zitára szavazok. :) ))

Mit jelentenek számotokra ezek a nevek?

Zakariás,Barnabás,Dorottya,Rafaella.

Legjobb válasz: Jelenteni semmit, mivel a fele nem tetszik és nem adnám semmiképp a gyermeknek. A Barnabás és a Dorottya nem rossz, ismerek ilyen nevû gyerekeket.

Jelenteni semmit, mivel a fele nem tetszik és nem adnám semmiképp a gyermeknek. A Barnabás és a Dorottya nem rossz, ismerek ilyen nevû gyerekeket.
A Barnabás tetszik csak, bár a Rafaella csak fura, ha szoknám, tetszene. Konkrét bajom csak a DoROTTYával van.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!