Találatok a következő kifejezésre: Mit jelentenek ezek a (910 db)

Mit jelentenek ezek a szavak &It, & ezeket Myvipen szokták kiírni, de mit jelentenek?

Pl:Fénykép album címnek is kiírják!

Legjobb válasz: ez az úgy nevezett "and" jel.. ha azt írják hogy pl.: Anna & Gábor, akkor az azt jelenti, hogy Anna és Gábor "együtt vannak" azaz vagy házasok, vagy csak járnak, de valami kapcsolat van köztük és ez nem csupán baráti, vagy ismerõs

ez az úgy nevezett "and" jel.. ha azt írják hogy pl.: Anna & Gábor, akkor az azt jelenti, hogy Anna és Gábor "együtt vannak" azaz vagy házasok, vagy csak járnak, de valami kapcsolat van köztük és ez nem csupán baráti, vagy ismerõs

Mit jelentenek? Pl videó-kártyánál mit jelentenek ezek a kifejezések?

Olyat is lehet olvasni néhány helyen hogy ennyi meg annyi „cuda mag” . Valaki le tudná fordítani ezeket úgy,hogy aki nem ért hozzá megértse? Esetleg egy linket,ahol ezekr?l lehet olvasni? Ugyan ez érdekelne a processzoroknál is. GPU880 MHz Core Clock 40 nm Chip 1536 x Stream Processors Memory2048 MB Size 256 -bit GDDR5 5500 MHz Effective

Legjobb válasz: Az összeset nem tudom így fejbõl, de: -Az elsõ a központi processzor órajele, azaz egy másodperc alatt hány db mûveleti ciklust hajt végre - a második azt jelenti, hogy 40 nanométeres gyártási technológiával készült, ami talán a tranzisztorok méretére utal - memory2048mb size: két gigabyte saját memóriával rendelkezik, ezt egyfajta rövidtávú memóriaként lehet felfogni, ahol a szükséges adatokat tudja tárolni a számítógép terhelése nélkül - 256 bit GDDR5 : a memória típusa, ez egy grafikus kártyákhoz kifejlesztett memóriatípus, amely a számítógép belsõ memóriájához képest nagyobb sínszélességgel rendelkezik (azaz egy ciklusidõben több adatot szolgáltat a GPU-nak), elvileg a sín szélessége 256 bit, az effective érték pedig gondolom annak felel meg, hogy a memória sebessége milyen normál memóriasebességnek felel meg (azaz szokásos sínszélesség mellett milyen órajelértéken érhetõ el ekkora adatátvitel)

Az összeset nem tudom így fejbõl, de: -Az elsõ a központi processzor órajele, azaz egy másodperc alatt hány db mûveleti ciklust hajt végre - a második azt jelenti, hogy 40 nanométeres gyártási technológiával készült, ami talán a tranzisztorok méretére utal - memory2048mb size: két gigabyte saját memóriával rendelkezik, ezt egyfajta rövidtávú memóriaként lehet felfogni, ahol a szükséges adatokat tudja tárolni a számítógép terhelése nélkül - 256 bit GDDR5 : a memória típusa, ez egy grafikus kártyákhoz kifejlesztett memóriatípus, amely a számítógép belsõ memóriájához képest nagyobb sínszélességgel rendelkezik (azaz egy ciklusidõben több adatot szolgáltat a GPU-nak), elvileg a sín szélessége 256 bit, az effective érték pedig gondolom annak felel meg, hogy a memória sebessége milyen normál memóriasebességnek felel meg (azaz szokásos sínszélesség mellett milyen órajelértéken érhetõ el ekkora adatátvitel)
A kulcsmomentum szerintem a Memória mérete és a Steam-processzorok száma. Na meg a sávszél sem elhanyagolható. Amúgy a 6950-es a jobb.
A kérdező hozzászólása: Köszi!

Mit jelenthez ez a német mondat?

Ich war schon verzweifelt, dass ich ein Leben lang zu kleiner Wohnung kommen werde, als einer von meinem Bekannten diese Möglichkeit empfohlen hat.

Legjobb válasz: Már kezdtem kételkedni benne,hogy az életben valaha lesz egy saját kis lakásom (összehozok egy kis lakást magamnak),amikor egy ismerõsöm ezt az ajánlatot tette. szövegkörnyezetet nem ismerem,de kb.ezt jelenti magyarosan:)

Már kezdtem kételkedni benne, hogy az életben valaha lesz egy saját kis lakásom (összehozok egy kis lakást magamnak), amikor egy ismerõsöm ezt az ajánlatot tette. szövegkörnyezetet nem ismerem, de kb.ezt jelenti magyarosan:)
A kérdező hozzászólása: rendben, köszi szépen:) ment a "zöld kéz"! ;)

Mit jelentenek ezek a jelek?

oO" = ?

Legjobb válasz: O.o ez azt jelenti hogy valaki csak les nagyokat, bambul a következõ jelek szintén a mesélj valamit az oké a rehabilitáció az kezelés a maszturbálás az szexuális önkielégítés, azaz magunknak szerzünk örömet, ujjal vagy tárgyakkal való nemi szerv izgatás :) a hermafroditák olyan emberek, akiknek van péniszük is meg hüvelyük is a tranzfesztiták meg olyan férfiak, akik nõknek vannak beöltözve, de nem feltétlenül melegek, akár át is operáltathatják magukat. a hívü azt jelenti, hogy hisz istenben, vallásos a felfele és lefele mutató jelek, kereszt és nyil azt jelentik hogy termõ és porzó, tehát nõnemü és férfi ivar :) az elsõ a férfi (nyilas) második a nõ a többit nem tudom :)

O.o ez azt jelenti hogy valaki csak les nagyokat, bambul a következõ jelek szintén a mesélj valamit az oké a rehabilitáció az kezelés a maszturbálás az szexuális önkielégítés, azaz magunknak szerzünk örömet, ujjal vagy tárgyakkal való nemi szerv izgatás :) a hermafroditák olyan emberek, akiknek van péniszük is meg hüvelyük is a tranzfesztiták meg olyan férfiak, akik nõknek vannak beöltözve, de nem feltétlenül melegek, akár át is operáltathatják magukat. a hívü azt jelenti, hogy hisz istenben, vallásos a felfele és lefele mutató jelek, kereszt és nyil azt jelentik hogy termõ és porzó, tehát nõnemü és férfi ivar :) az elsõ a férfi (nyilas) második a nõ a többit nem tudom :)
oO" = megdöbbent fej *_* vagy *.* (tudom ugyanaz..) = szem, orr ^^ = aranyos fej :x = puszi WTF ??? = what the fuck? (mi a f*sz) mess vmit = mesélj vmit ezek a szavak mit jelentenek: rehabilitáció = valamilyen szenvedélybetegségbõl való kigyógyító program. maszturbálás = az az amikor önkielégítesz (ujjazod magad, vagy a kukidat vered) hermafrodita = kétnemû élõlény tranfesztita= transzVesztita, férfi aki szeret nõi ruhákat, sminkeket viselni. hívõ= valamely vallás követõje ♂ ♀ = elsõ: fiú, második:lány ™ = védett márka
WTF-what the fuck(amerikai szleng)...ezt nem fordítanám szó szerint, valószínûleg érted...kb annyi h.mi a franc... a ™ az tényleg védett márka...--trade mark
hívõ=vallásos ♂ ♀ -az elsõ fiú, másik lány ™ = nem tudom :P
te viccelsz?
A rehabilitáció NEM kezelést jelent. Hanem: A "rehabilitáció" jelentése: Valaki becsületének, jó hírének vagy elvesztett fizikai képességének helyreállítása.
♂ ♀ elsõ a fiú. azért mert neki feláll.
oO" = csodálkozás *_* vagy *.* (tudom ugyanaz..) = én átalába akkor használom ha valami tetszik :P pl. egy ruha stb.:) ^^ = aranyos fej :x = ez yahoon egy szívecskés smiley :) WTF ??? = mi a franc mess vmit = mesélj valamit ezek a szavak mit jelentenek: rehabilitáció= valami kezelés maszturbálás = önkielégítés hermafrodita =mind kettõ nemi szerve van tranfesztita= férfi aki nõnek öltözik hívõ=? ♂ ♀ melyik melyik? fiú/ lány??? ™ = védett márka...??
oO" = akkor írják ha montál valami megdöbbentõ és gáz dolgot. *_* vagy *.* (tudom ugyanaz..) = valami oylasmit akar jelenteni hogy 'dejóóó' meg hogy 'szexi' ethát opzitív. ^^ = szintén. amúgy meg ilyen 'aranyos' fej. :x = ez lehet puszi is és a 'no comment'-re is írják mert az x lehet hogy nincs szája, nem tud beszélni, nem tud hozzászólni a témához, azaz no comment. WTF ??? = what the fuck? 'mi a franc?' vagy ilyesmi mess vmit = mesélj vmit talán ?? < igen ezek a szavak mit jelentenek: rehabilitáció= kezelés maszturbálás = önkielégítés hermafrodita = olyan ember akinek vaginája és pénisze is van tranfesztita= homokos férfi, aki nõnek öltözik, átoperáltatta magát. hívõ= hisz istenben - vallásos melyik melyik? az elsõ a fiú a második a lány ™ = védett márka...?? igen.
és nem tranfesztita hanem transzvesztita!

Mit jelentenek ezek a kifejezések?

Hazajövetelkor a zárójelentést ideadták,és ez van rajta a lányom papirján: Terhességi,szülészeti anamnézisében Rh. incomp. sine sensib. Mit jelent ez vajon?Már utána kerestem google-ban de nem találtam választ. Én 0Rh neg. vagyok,ezzel függhet össze?

Legjobb válasz: Nem azt jelenti hogy mivel Rh neg. vagy ezért megkaptad az anti D injekciót?

Nem azt jelenti hogy mivel Rh neg. vagy ezért megkaptad az anti D injekciót?
A kérdező hozzászólása: Ez a lányom zárójelentésén van.Az enyémen nincs semmi hogy megkaptam volna.
az incomp = incompatibilitás, vagyis ha te neg vagy õ pozitív. a sine sensib: a sine = nélkül, a sensib = vmi érzékenység, vagyis hogy nem volt olyan reakciója, ami miatt vmi beavatkozás kellett volna. (nem vagyok orvos, csak kicsit tanultam latinul)
A kérdező hozzászólása: Na végül megtaláltam az én zárójelentésemen a diagnózisban a gyógyszer nevét, szóval megkaptam.
Szeretem az ilyet. Kitûznek egy irreális célt, aztán két hét múlva azon nyavalyognak, hogy nekik semmi se sikerül.

SEGÍTSÉG nem tudom mit jelentenek ezek a *RAM*-nál?

Mindenhol látom megolvasom de nem értem:

Legjobb válasz: A CL számok a memória idõzítését jelenti (a kisebb érték a jobb). A feszültség meg a memória mûködéséhez szükséges feszültséget jelenti. Ezt az alaplap a memória SPD chipjébõl olvassa ki, és többnyire annak megfelelõen mûködtetti. Persze ha tunningolni szeretnéd ezektõl az értékekétõl el lehet térni kellõ óvatossággal. A legjobb ha az alaplapgyártó által is tesztelt modulokat használod: http://download.gigabyte.eu/FileList/Memory/motherboard_memr..

A CL számok a memória idõzítését jelenti (a kisebb érték a jobb). A feszültség meg a memória mûködéséhez szükséges feszültséget jelenti. Ezt az alaplap a memória SPD chipjébõl olvassa ki, és többnyire annak megfelelõen mûködtetti. Persze ha tunningolni szeretnéd ezektõl az értékekétõl el lehet térni kellõ óvatossággal. A legjobb ha az alaplapgyártó által is tesztelt modulokat használod: http://download.gigabyte.eu/FileList/Memory/motherboard_memr..
A kérdező hozzászólása: *KINGSTON HyperX 4096Mb DDR3 1600Mhz CL9 KIT KHX1600C9AD3K2/4G 13000 FT *KINGSTON HyperX 4096Mb DDR3 1600Mhz CL9 Blu KITKHX1600C9AD3B1K2/4G 12000 FT pl van ez a 2 ram és miben különbözik mert nem értem de 1 ezer forint azért ott van. Én valami ilyesmire gondoltam AMD gépbe. Megvehetem ? Beletudom rakni ? Kompatibilis ? Vagy esetleg elfogadok bármit nem ragadok le ennél a ramnál csak ezt néztem ki.
Õszintén szólva a gyártó oldalát nézve semmiben sem különböznek...

Mit jelentenek ezek a szavak?

S Z U R N Á M A F O S Ó D A T? S U N A? Miért mondják a mostani fiatalok minden mások szójuknak a G E C I ? mi az a F Õ M U F? azért írtam így mert ezek gusztustalan szavak és nem engedné elküldeni, hogy kiírja a gép

Legjobb válasz: honnan tudod hogy gusztustalanok ha nem tudod mit jelentenek:D Napiszar FAKE:D na de hogy tanulj: szúrnám a f.osódat= megb.asználak s.una= p.ina azért mondják mert azthiszik ettõl nagyarcok pedig nem fõ.muf -ezt én sem tudom:D

honnan tudod hogy gusztustalanok ha nem tudod mit jelentenek:D Napiszar FAKE:D na de hogy tanulj: szúrnám a f.osódat= megb.asználak s.una= p.ina azért mondják mert azthiszik ettõl nagyarcok pedig nem fõ.muf -ezt én sem tudom:D
Szurnmáma... : fenekbe k_rnálak, ugye a fosó, az a fenek, és azt szurná. Suna: jócsaj G_ci: télleg minden második szó?? h_lye vagy! Fõmuf: helyi [email protected]ávó
Szúrnám a fosódat = szívesen lefeküdnék veled (anál) suna = jó nõ a g*cizés az divat, olyan mint pár éve a "b*zd meg" fõ muf = ? (ez még nekem is új xD) és a bónusz :P MILF = 40-50 éves nõk, akik még mindig azt hiszik, hogy 16 évesek (olyan dolgokat csinálnak, mint a mai 16 évesek)
nem, a MILF az max olyan 37-ig, utana mar a helyes kifejezes a MATURE, az olyan 55-ig, utana GRANMA

Mit jelentenek ezek a 'hieroglyfak' a szovegben, mik ezek?

Ide masolok egy peldat:

Legjobb válasz: 3 téglalap. Legalábbis ide már csak ennyi érkezett meg. Ami azt jelenti, hogy nem sztenderd latin karakterek, hanem valami speckó, talán távol keleti jelek eredetileg, amit nem tud megjeleníteni a böngészõd.

3 téglalap. Legalábbis ide már csak ennyi érkezett meg. Ami azt jelenti, hogy nem sztenderd latin karakterek, hanem valami speckó, talán távol keleti jelek eredetileg, amit nem tud megjeleníteni a böngészõd.
A kérdező hozzászólása: a 3 teglalapban szamok vannak, pl. 27 folul, alatta 28

Mit jelentenek ezek a lovas szakszavak?

Canter és loping. A canterre azt írja a szótár hogy ügetés vagy rövid vágta. Ez a kettő ugyanaz? A lopingra meg azt, hogy a canterhez hasonló jármód. De ugyanannak csak nem fordíthatom mert egy mondban szerepelnek.

Legjobb válasz: Canter: az a vágta (vágtázni=cantering). Általában a munkavágtára használják (régen magyarul is használatos volt a "kentervágta" kifejezés, úgy tudom, a "kenterbe veri" is innen ered, de nem vagyok ebben biztos) ugyanis a versenyvágta (galopp) az angolul is gallop. Az ügetés trot (trotting) a lépés pedig walk. Fontos kiejtésre, hogy tisztán ejtsd, különben "kenször"-ként ejted, ami a rák csillagjegyet, vagy a rákos megbetegedést jelenti, ami elég távol áll a vágtától. Loping: Ebben nem vagyok egészen biztos, de úgy tudom, ez is a vágtát jelenti, de fõleg a westernesek használják, míg a canter-t az angol lovagok. Tehát a lope az western stílusban a vágta. Javítsatok ki, ha tévedek, de én így tudom.

Canter: az a vágta (vágtázni=cantering). Általában a munkavágtára használják (régen magyarul is használatos volt a "kentervágta" kifejezés, úgy tudom, a "kenterbe veri" is innen ered, de nem vagyok ebben biztos) ugyanis a versenyvágta (galopp) az angolul is gallop. Az ügetés trot (trotting) a lépés pedig walk. Fontos kiejtésre, hogy tisztán ejtsd, különben "kenször"-ként ejted, ami a rák csillagjegyet, vagy a rákos megbetegedést jelenti, ami elég távol áll a vágtától. Loping: Ebben nem vagyok egészen biztos, de úgy tudom, ez is a vágtát jelenti, de fõleg a westernesek használják, míg a canter-t az angol lovagok. Tehát a lope az western stílusban a vágta. Javítsatok ki, ha tévedek, de én így tudom.
A kérdező hozzászólása: Köszi! És a jog? Látom a különbséget de nem tudom magyarul hogy írjam le.
Jog az is ló-témában? Kocogást jelent, azt tudom, más jelentésérõl nem tudok. Magyarul nincs rájuk külön szó, mindkét stílusra a munkavágtát használjuk, angolul is gondolom azért van csak különbség, mert más kontinensrõl jött a két stílus. Szerintem fordíthatod mindkettõt vágtának.
A "jog" az, amikor a ló az elejével vágtázik, a hátuljával meg üget. Ilyenkor "joggol"...
Az a fox trot, nem? (Elsõ vagyok) Nem inkább a tölt, vagy a poroszka? De nem akarok hülyeséget mondani.
Amikor az eleje vágtat, a hátulja üget, az messze nem fox, hanem sima ütemhiba, pl. ügetõknél jellemzõ "vágta jármód", abban nem vagyok biztos, hogy a jog ezt jelöli-e, vagy pont a fordítottját (eleje üget).

Mit jelentenek ezek a számok?

Tippmixezem, de nem vagyok tisztában egy dologgal. Felraktam pár meccset, és a szelvényemen találtam a meccsek mellett ilyeneket: 1m, 3m. Pl.: Kosice - Poprad 1m Stavanger - Frisk 3m Ezek mit jelentenek?

Legjobb válasz: Ez azt jelenti hanyadik meccset játszák. Pl: BL meccseknél ki van írva 1m eredménye 1:1. Jégkorongban, kosárlabdában a rájátszásban ugyan így van hogy 4 meccs például.

Ez azt jelenti hanyadik meccset játszák. Pl: BL meccseknél ki van írva 1m eredménye 1:1. Jégkorongban, kosárlabdában a rájátszásban ugyan így van hogy 4 meccs például.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!