Találatok a következő kifejezésre: Mit jelentenek egyes (10 db)

Mit jelentenek egyesével ezek? die Vermutung nähren, in den Tod reißen, Schäden nehmen, Alarm schlagen, ängste schüren, die Vermutung äußern

Legjobb válasz: az elsõt nem tudom deh a 2. az a "halálába szakad bele , 3. sebzédik,4. riaszt 5. Tart a tûztõl 6. feltételez

az elsõt nem tudom deh a 2. az a "halálába szakad bele , 3. sebzédik, 4. riaszt 5. Tart a tûztõl 6. feltételez

A vizeletvizsgáló csíkon mit jelentenek az egyes szins kis négyzetek? Melyik mi?

A fels? érdekelne f?leg (de a többi is) ahol fogni kell a legfels? narancssárga. Nagyon köszi.

Legjobb válasz: Nálunk a legfelsõ narancssárga a vizelet fajsulyt jelenti.

Nálunk a legfelsõ narancssárga a vizelet fajsulyt jelenti.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válasz. És mit jelent ha az elszinezõdik vagyis zöld lesz?

Mit jelentenek az egyes jelzések a ruhákba varrt cimkén?

Tud valaki egy jó internetes oldalt ahonnan ez lehúzható?

Legjobb válasz: A vasaló a pontokkal az az,hogy vasalható-e,és ha igan hány fokon.A kád benne a hõfokkal(ez nem mindig van benne)azt jelenti,kézi mosást igényel.A P egy körben a vegytisztíthatóság jele.És van egy kocka benne egy körrel esetleg hõfokkal az a mosógép jele.Szernitem más nem szokott lenni.De ha valamit kihagytam írd meg kommentbe,vagy dobj egy mailt,hoy pontosan mire is vagy kíváncsi.

A vasaló a pontokkal az az, hogy vasalható-e, és ha igan hány fokon.A kád benne a hõfokkal(ez nem mindig van benne)azt jelenti, kézi mosást igényel.A P egy körben a vegytisztíthatóság jele.És van egy kocka benne egy körrel esetleg hõfokkal az a mosógép jele.Szernitem más nem szokott lenni.De ha valamit kihagytam írd meg kommentbe, vagy dobj egy mailt, hoy pontosan mire is vagy kíváncsi.
A kérdező hozzászólása: Szia koszi a válaszodat, ezeket az alapvetoket nagyjából én is tudtam. De pl. mit jelent ha a kád benne a hofokkal és még alá is van húzva egy vonallal, vagy a fekete háromszog áthúzva, és a négyzet benne egy karika és abban meg egy pont ill. ketto pont. Elore is koszi!
Itt egy oldal a mosógépem használati utasításából: http://kepfeltoltes.hu/080510/mos_s002_www.kepfeltoltes.hu_...
A kérdező hozzászólása: koszonom.

Ti nem unjátok, hogy egyesek gyakran úgy használják a rasszista vagy antiszemita jelzőket, hogy fogalmuk sincs róla hogy mit jelentenek?

Szinte divat lett egymásra dobálni ezt a két jelz?t gyakran ok és értelem nélkül. F?ként a fiatalok körében.

Legjobb válasz: Hát azért ezek nem olyan bonyolult fogalmak. Szerintem mindenki tudja, mirõl van szó.

Hát azért ezek nem olyan bonyolult fogalmak. Szerintem mindenki tudja, mirõl van szó.
Általában unjuk azt, hogy szaporodnak azok az emberek, akiknek ez a központi témájuk. Általában unjuk, hogy a tanulatlanság, tudatlanság ennyire teret nyer, hogy a rasszizmusról megint ennyit kell hallani, olvasni...
én igazából leszarom
Ez egy hazugság, mindenki pontosan tudja mit jelent , a zsidózás nagyobb divat lett . Szerintem az zavaró hogy a joboldaliakra ráakarják eröltetni ez .ket a jelzõket

Az egyes élőlénytörzsek mikor jelentek meg?

Legjobb válasz: A következõ csoportokra gondoltam: szivacsok, csalánozók, fonalférgek, laposférgek, gyûrûsférgek, csigák, kagylók, fejlábúak, pókszabásúak, rákok, rovarok, tüskésbõrûek, elõgerinchúrosok, fejgerinchúrosok, halak, kétéltûek, anapsidak, diapsidak, emlõsök; mohák, harasztok, nyitvatermõk, egyszikûek, kétszikûek; prokarióták, protoctiszták.

A kérdező hozzászólása: A következõ csoportokra gondoltam: szivacsok, csalánozók, fonalférgek, laposférgek, gyûrûsférgek, csigák, kagylók, fejlábúak, pókszabásúak, rákok, rovarok, tüskésbõrûek, elõgerinchúrosok, fejgerinchúrosok, halak, kétéltûek, anapsidak, diapsidak, emlõsök; mohák, harasztok, nyitvatermõk, egyszikûek, kétszikûek; prokarióták, protoctiszták.
Az élet maga valamikor az Archaikum idõszakában (3.8-2.5 milliárd évvel ezelõtt) kezdõdött. Ekkor alakult ki az élõlények három, ma is jól ismert ága: az õsbaktériumok (Archaea), a valódi baktériumok (Prokaryota) és a sejtmagvasok (Eukaryota). A sejtmagvas élõlények sokirányú evoluciója szintén ezen idõszak vége felé indulhatott meg (ekkor jöttek létre a növények, a gombák, az állatok és még sok más nagy csoport õsei). Fosszíliákat ebbõl a szakaszból sajnos alig-alig ismerünk. A legtöbb "nagy" állatcsoport valamikor a késõ Proterozoikumban (1 milliárd ével ezelõtt - 550 millió évvel ezelõtt) alakulhatott ki, de ebbõl az idõszakból csak kevés használható fosszília ismert, mert nagyon kevés élõlénynek volt még szilárd váza. A vízben élõ soksejtû növényekre (zöldalgák, csillárkamoszatok, stb.) ugyanez igaz. A szárazföldi életformák nagyjából talán 450 millió évvel ezelõtt jöttek létre: Így a növények közül a mohák és a szállítószövettel rendelkezõ növények (amelyek késõbb korpafüvekre, páfrányokra és magvasnövényekre váltak szét). Az elsõ szárazföldi állatok ezzel egy idõben jelentek meg: az ízeltlábúak közül a százlábúak, ezerlábúak, rovarok és pókszabásúak, a gerincesek közül pedig a négylábúak. A legkorábbi egyértelmûen szárazföldi életre utaló fosszíliák a Szilur idõszak (450-420 millió évvel ezelõtt) végérõl származnak, a Devon idõszakból (420-360 millió évvel ezelõtt) már jóval több fosszíliát találtak. A szárazföldi élõlények evoluciója elég gyors volt: már a Devonban megjelentek a magvasnövények és az elsõ magzatburkosok ("hüllõk"), de ezek a csoportok csak késõbb váltak uralkodóvá. A zárvatermõk közvetlen õseit sajnos nem ismerjük, de - "genetikai órák" szerint valamikor a Karbon idõszakban (360-300 millió évvel ezelõtt) kellett különválniuk a többi magvasnövény-õstõl ("nyitvatermõk"). Az elsõ ismert zárvatermõ-fosszíliák csak jóval késõbbrõl, a Jura idõszakból származnak (200-145 millió évvel ezelõttrõl). Hasonló igaz az emlõsökre is: noha a fejlõdési vonaluk már a Karbonban különvált a többi magzatburkostól ("Hüllõk + Madarak"), csak a Triász idõszaktól élnek egyértelmûen emlõsnek tekinthetõ állatok (250-200 millió évvel ezelõtt). A madarak, amelyek a hüllõk fejlett ágát alkotják (= repülõ dinoszauruszok), még ennél is késõbbiek, az elsõ röpképes madarak mindössze a Jura idõszaktól mutathatóak ki (200-145 millió év). Noha már korábban számos formát hoztak létre, emlõsök és a zárvatermõk széles térhódítása a Mezozoikum végén (65 millió évvel ezelõtt) bekövetkezett katasztrófa után vált csak lehetõvé. Az emberi nem pedig mindösszesen kb. 2 millió éve létezik, ebbõl a modern ember csak 200 000 éve.
Mi a házi feladat, sorba kell õket rakni megjelenés szerint?

Honnan jönnek, mit jelentenek az egyes népek megnevezései?

Párat tudok. Talán ha ezeket leírom, érthet?bb lesz a kérdés.

Legjobb válasz: A lengyelekrõl pl. hiteles forrásból tudom, hogy nevük a polján törzs nevébõl származik, akik a IX. században a mai Lengyelországban éltek. A polján szó pedig síkvidékit, síkvidéken élõt jelent.

A kérdező hozzászólása: A lengyelekrõl pl. hiteles forrásból tudom, hogy nevük a polján törzs nevébõl származik, akik a IX. században a mai Lengyelországban éltek. A polján szó pedig síkvidékit, síkvidéken élõt jelent.
hát a francia, francais, French, egyértelmûen a frankokra utal, bár ugye a frankok germán nyelvet beszéltek és kevéssé is befolyásolta a latiin-eredetû nyelvet beszélõ népcsoportot.
A kérdező hozzászólása: A frank pedig tudtommal szabadot jelent. Ha tudjátok, ezt is tegyétek hozzá! Azt lefelejtettem, hogy a "vlah" idegent jelent. Többnyire kelta idegent.
franc= õszinte (angolul is) A polish meg azt jelenti, hogy irtásföld. Gondolj a polish angol igére.

Hol találom meg leírva (akár több helyről összegyűjtve), hogy az egyes "figyelmeztető (égi) jelek" mit jelentenek?

Olyanra gondolok, h összetört pohár, elvágott ujj, baleset, stb....Csak normális válaszokat kérek. Köszi.

Legjobb válasz: Bizony Fiam, ezek a már elkövetkezendõ raptoid invázió elõhírnökei. Biza mondom neked.

Bizony Fiam, ezek a már elkövetkezendõ raptoid invázió elõhírnökei. Biza mondom neked.
huhh, ma elvágtam az ujjamat, holnap belém köt egy idegen :D elképzelhetõ :D
Hát az Égiektõl kapott üzenetek általában személyre szabottak, úgyhogy amit mutat azt is jelenti. Nem biztos, hogy Veled fognak történni ezek a dolgok, hanem akár a közvetlen környezetedben valakivel, akinek nem elég magas a rezgés szintje, ahhoz, hogy fogadni tudja ezeket. :)
A kérdező hozzászólása: kedves utolsó! köszönöm szépen!
Ha például az orrod elé esik egy meteor, az egy negatív égi jel, és általában pusztulást jelent.
Szerintem összegyûjtve sehol. Egyébként mindenhova beírkálnak ilyen raptoidos hülyeségeket?
A kérdező hozzászólása: köszi! én is eléggé unom az idétlen raptoidos arcokat...:)

Vezetékes t-online netet szeretnék megosztani 2 gépre. Melyik az a legolcsóbb router ami megteszi ezt a szolgálatot? Sajnos nem tudom mit jelentenek az egyes routerek paraméterei. :S

Legjobb válasz: Nem kell ide-oda dugdosni a kábelt, hiszen a Wifi router -en ugyan úgy megtalálod a 4 db vezetékes porot. Olyan meg nincs, hogy 100 Mbps -os T-Home csomag (ha csak nem optikán jön), az csak az elméleti maximum a modem és a gép között van. Azt hiszem egy ilyen megfelelõ lenne neked: http://www.pcx.hu/termek/tp-link-tl-wr741nd-router-42534

Nem kell ide-oda dugdosni a kábelt, hiszen a Wifi router -en ugyan úgy megtalálod a 4 db vezetékes porot. Olyan meg nincs, hogy 100 Mbps -os T-Home csomag (ha csak nem optikán jön), az csak az elméleti maximum a modem és a gép között van. Azt hiszem egy ilyen megfelelõ lenne neked: http://www.pcx.hu/termek/tp-link-tl-wr741nd-router-42534
Pontosan mekkora csomagról van szó? Kell Wi-fi? Sokszor még akkor is érdemes Wi-Fi -vel megoldani, ha 2 asztali géprõl van szó. Így nem kell összefurkálni a falat meg kábelt szerelni. Amúgy sima vezetékes router-t 3-4 eFt -ért már lehet venni Wi-Fi -st olyan 5 eFt körül, a Wifi adapterek pedig 2-3 eFt körül vannak. Persze ha másik gép egy Laptop, akkor arra már van integrálva Wi-Fi adapter.
A kérdező hozzászólása: Szia! 100, 0 Mbps a sebesség. 2 notebookra kellene megosztani a netet, mindkettõben van wi-fi jelvevõ. Néha egy harmadik asztali gépen használjuk a netet, de akkor a másik kettõre nem kell. :) Azt gondolom lehet ugyanúgy használni, ha a routerbõl kihúzom a dugót és az asztaliba visszadugom a netkábelt.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a segítséget!

Miert nem jelentik be egyes munkaltatok az alkalmazottakat? Mi hasznuk van belole es miert nem buntetik meg oket?

Legjobb válasz: Nem kell utánuk adót és járulékot fizetni. Ha rájönnek,akkor megbüntetik õket. Csak ezt nem nagyon teszik meg.

Nem kell utánuk adót és járulékot fizetni. Ha rájönnek, akkor megbüntetik õket. Csak ezt nem nagyon teszik meg.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!