Találatok a következő kifejezésre: Mit jelentenek csillagok (11 db)

A PES10-ben néhány játékos neve mellett van egy csillag, de van akinek nincs. Mit jelentenek ezek a csillagok?

Legjobb válasz: Az a játékos használhatja a különleges képességét, amit beosztottál neki.

Az a játékos használhatja a különleges képességét, amit beosztottál neki.

A tekken játékban, a kombókban mit jelentenek a csillagok?

Helló! Én a tekken 4-el játszom, de tudom ,hogy a kombókban mit jelentenek a csillagok! Ha valaki tudja legyen szíves írja meg! Köszi!

Legjobb válasz: Ha jól emlékszem az jelenti, hogy várj egy pillanatot, mielõtt a következõ parancsot beadnád. Tehát szünetet jelöl.

Ha jól emlékszem az jelenti, hogy várj egy pillanatot, mielõtt a következõ parancsot beadnád. Tehát szünetet jelöl.

Egri Csillagok: Házi feladat Mit jelentenek a következő fogalmak: vasing, cobák, újhitű, Jedikula, müezzin, deli, koboz?

Legjobb válasz: Ha elolvastad a Jedikulát tudod. Ne várd hogy mi oldjuk meg helyetted!

Ha elolvastad a Jedikulát tudod. Ne várd hogy mi oldjuk meg helyetted!
A kérdező hozzászólása: Kedves Válaszoló! Nem értem, hogy ha nem tudod megválaszolni a kérdésemet vagy esetleg segíteni miért kell hozzászólni? Szerintem ennek az oldalnak az a lényege, hogy a tapasztalatainkat, ötleteinket osszuk meg egymással. Nem az, hogy felülbíráljuk a másik kérdését.
Én csak a Jedikulát tudom ha jól emlékszem az a Héttorony más néven.:)
A kérdező hozzászólása: köszi!!!!!!
Müezzin az iszlám vallásban az a személy, aki a híveket imára szólítja fel, ill, az imára hívó szöveget elénekli. /napi öt alkalommal: hajnal, déli, kora délutáni, napnyugta és esti imádság. /Eger minaret/ deli: http://www.kislexikon.hu/deli_a_a.html újhitû: A reformáció magyarországi elterjedésének idõszakában a reformáció híveit, azaz az evangélikusokat és reformátusokat hívták újhitûnek. Az Egri csillagokban az "újhitû" elõtti mondatban azt mondja a pap, hogy õ lutheránus. "pápista - római katolikus újhitû - protestáns " cobák /cubák/ sült, fõtt húsos csont. koboz: Egy húros pengetõs hangszer. http://hu.wikipedia.org/wiki/Koboz Mi maradt még? A vasing Errõl nem sok mindent találtam. Vaskarikákból készült páncéling. http://www.kislexikon.hu/pancel_a.html
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm, hogy ennyit fáradoztál miattam! Nagyon sokat segített! Köszönöm!!!!!!
Nem volt fáradtság. Szívesen tettem. :)


Mit jelent ez a kép? Mit jelentenek a csillag csúcsainál lévő kis jelek?

http://th06.deviantart.net/fs12/PRE/i/2006/277/7/1/Baphomet_..

Legjobb válasz: Baphomet. De nem az igazi, mert héber az írás. A csúcsainál a tûz, víz, levegõ, föld, és az akasha/éther/lélek van.

Baphomet. De nem az igazi, mert héber az írás. A csúcsainál a tûz, víz, levegõ, föld, és az akasha/éther/lélek van.
És az a kör sem szabadna, hogy ott legyen.

Mit jelentenek az ebay-en az eladónál a csillagok és egyéb jelek?

Legjobb válasz: Az elado kitunteteset es egyeb dolgait jelzik.

Az elado kitunteteset es egyeb dolgait jelzik.
A kérdező hozzászólása: ok ezt gondoltam, de mégis miket?
azt hogy mondjuk én vettem egy cuccot, megkaptam meg vagyok vele elégedve és mint vaterán értékelem 5 csillagra, na ezeknek az értékeléseknek az átlaga, amúgy én a %okakt szoktam nézni inkább.
A kérdező hozzászólása: Köszi, most már én is a %-ot nézem :)

Tudnátok nekem segíteni az Egri Csillagokban azt kéne hogy össze kell hasonlítani Török Bálint udvarában élő rabok helyzetét Török Bálint rabságával? És még hogy mit jelentenek azok a szavak hogy csepű saroglya bársonycsótár és kamuka?

Legjobb válasz: Csepü:kender vagy len gerebenezésekor keletkezõ kóc Csepül:szid,ócsárol,üt,ver Bársonycsótár: díszes nyeregtakaró Kamuka: damaszt Saroglya: l./ szekérderék 2./ rudakkal ellátott,rácsos szállítóeszköz

Csepü:kender vagy len gerebenezésekor keletkezõ kóc Csepül:szid, ócsárol, üt, ver Bársonycsótár: díszes nyeregtakaró Kamuka: damaszt Saroglya: l./ szekérderék 2./ rudakkal ellátott, rácsos szállítóeszköz
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ :) )

Elmagyaráznátok, hogy az alábbi szövegben a két csillag közé tett részek (4 RÖVID kérdés) milyen nyelvtant fednek ill. mit jelentenek?

Der Spiegel: Muss sich die Branche nicht vorwerfen *lassen*, zu wenig auszubilden?

Legjobb válasz: *Warum gibt es die nicht?* szerintem itt a die névelõ a Branche-ra utal vissza ( nem biztos)

*Warum gibt es die nicht?* szerintem itt a die névelõ a Branche-ra utal vissza ( nem biztos)
1. A lassen a visszaható formára utal, saját magát hibáztathatja. 2. Az Entwicklung névelöje a die, arra vonatkozik a kérdés. 3. "mérnökség" az összes mérnöki szak együttesen 4. Az eleje lemaradt, a kifejezés igy tartouikössze: "Abbrecherquoten von bis zu 50 Prozent tun ein Übriges". Ez azt jelenti, hogy a "közel 50% os megszakitás a (tanulmányoknak) megteszi a többit" ez részben a (korábban emlitett) kataszrófa oka.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Utánanéztem, hogy az 1.-esben elõforduló lassen mikor lát el visszaható funkciót, de erre vonatkozóan semmit sem találtam. Írnál errõl egy kicsit?
Pontosan nem tudom, de a beszélt nyelvben nagyon sokszor használják.
Az elsõ kérdésedre a válasza: A németben a "vorwerfen nem fejez ki mûveltetést, csupán azt jelenti, hogy más szóval "szemrehányást tenni". Ezért ha mûveltetést akarsz vele kifejezni, mint a magyarban a "hibáztatni", akkor kell a "lassen". 2. Az elsõ bekezdésben felsorolt dolgokra vonatkozik a "die", amit az író hiányol Németországban. 3. jó a mérnöki szakmák, de inkább mérnöki tudományok összességét jelenti 4. valami megtetézni Így érthetõbb? Suzana Guoth
Javítás: valamit megtetézni.... tehát ráadásul még....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Lenne közben még egy mondat a szövegbõl: Daran müssen wir in der IT-Branche starker anknüpfen. anknüpfen = kapcsolatot kialakít Erre kell az IT-szektorban nagyobb figyelmet fordítanunk. (?) Mi lenne ennek a mondatnak a jó fordítása?
Ezt erõsebben kell szem elõtt tartanunk. Ezt a szemléletet határozottabban folytatnunk kell. Nekünk is ehhez kell csatlakoznunk. Most már tudod, k.b. mit jelent, és a saját stílusod szerint fordíthatod, akár egész másképpen is. Elvégre nem szavakat fordítunk, hanem a szavakkal kifejezett értelmet, igaz?
A kérdező hozzászólása: Így van, köszönöm szépen!

Mit jelentenek a csillagok és a nyilak a toplistában a változás alatt? Mitől függ a nyilak száma?

Legjobb válasz: A toplista fölé van írva: "A változás ikonon a toplistán szereplõ felhasználók tegnapi pontszámához viszonyított változást láthatod. (Ha az ikon fölé állsz, kiírja, tegnap mennyi pontja és hanyadik volt az illetõ.)" A nyilak száma a változás nagyságára utal.

A toplista fölé van írva: "A változás ikonon a toplistán szereplõ felhasználók tegnapi pontszámához viszonyított változást láthatod. (Ha az ikon fölé állsz, kiírja, tegnap mennyi pontja és hanyadik volt az illetõ.)" A nyilak száma a változás nagyságára utal.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!